Dodaj do ulubionych

Stowarzyszenie Gospodarstw Agroturystycznych

07.06.06, 18:30
Przed dwoma tygodniami powstało Stowarzyszenie Gospodarstw Agroturystycznych
Gminy Bircza.
Zadaniem stowarzyszenia jest promowanie usług agroturystycznych, zwiększanie
ich oferty, oraz pomoc nowo powstającym gospodarstwom.
Na razie w gminie mamy 11 takich gospodarstw.
Życzę powodzenia i skuteczności w działaniu !!!
Obserwuj wątek
    • darino Stowarzyszenie Gospodarstw Agroturystycznych ? 17.08.06, 19:35
      Kiedy będzie strona internetowa ?
      Przydałaby się przed następnym sezonem ...
      • jozefzydownik Re: Stowarzyszenie Gospodarstw Agroturystycznych 17.08.06, 21:33
        Strona internetowa będzie , na razie wydaliśmy za własne fundusze widokówki
        reklamowe i wizytówki o naszych gospodarstwach agroturystycznych oraz
        rozprowadzamy je w różnych formach . Do tego stowarzyszenia zamierzamy
        wciągnąć 6 gmin powiatu i miasto Przemyśl .Te rozmowy będą prowadzone po
        zakończonym sezonie turystycznym i wtedy zdecydujemy o kształcie naszej strony
        internetowej .
        • darino materiały reklamowe - TAK ! 17.08.06, 21:47
          Jednak ważne jest miejsce, gdzie zostały wyłożone. Bez sensu jest dla mnie
          wykładanie ich w dużej ilości w informacji turystycznej w Birczy - tam lepiej
          umieścić planszę z mapą gminy i zaznaczonymi gospodarstwami z numerami
          telefonów.
          W informacji w Przemyślu też nie lepiej ...
          Lepsze jest umieszczenie informacji w portalach turystycznych - sprawdzałem w
          kilku, i albo informacje o naszej gminie są przestarzałe, albo nie ma ich w
          ogóle, albo są niepełne.
          No i maile do biur turystycznych zajmujących się agroturystyką.
          A jest co reklamować - konie, bobry, wilki, cerkwie, rezerwaty ... Dla każdego
          coś miłego. Przydałoby się tylko jeszcze jakieś kąpielisko albo zalew ...
          • jozefzydownik Re: materiały reklamowe - TAK ! 18.08.06, 13:01
            Całkowita racja z tą reklamą , obecnie my z niej nie rezygnujemy ,
            wypracowaliśmy własny sbosób poprzez kontakty biznesowe i na dzień
            dzisiejszy ona przynosi nam owoce tych reklam -nie rezygnujemu , z żadnej ,
            która w jaki kolwiek zwiększy nam pobyt turystów .
            • carexic Re: materiały reklamowe - TAK ! 15.12.06, 16:46
              Witam:) Myślę że dodrym wzorcem przy tworzeniu strony może być strona
              bieszczadzkich gospodarstw agroturystycznych. Jest bardzo ciekawie stworzona.
              Jest bardzo dużo przydatnych informacji np. Mapa jak dojechać, obszerne opisy
              oferty każdego gospodarstwa , bardzo dużo zdjęć itp. Po prostu na jednej stronie
              jest zebrana oferta całej bazy turystycznej i gastronomicznej. Pozdrawiam
    • romanpidlaszuk Re: Stowarzyszenie Gospodarstw Agroturystycznych 18.08.06, 22:18
      up
    • darino zebranie !!!!! 15.12.06, 09:23
      "Gminny Ośrodek Kultury i Biuro Informacji Turystycznej w Birczy zapraszają
      właścicieli gospodarstw agroturystycznych w tym osoby zainteresowane
      prowadzeniem takiej działalności oraz wszystkich którzy chcieliby wnieść wiele
      nowych, ciekawych pomysłów mających wpływ na rozwój turystyki w naszej gminie.
      Zapraszamy również twórców ludowych z Gminy Bircza, zajmujących się rękodziełem
      artystycznym(rzeźbiarzy malarzy, panie zajmujące się wypiekiem pieczywa
      obrzędowego itp.).

Spotkanie odbędzie się 19 grudnia 2006r, o godz. 18.00
      w Gminnym Ośrodku Kultury, Sportu i Turystyki w Birczy."
      • upowiec Re: zebranie !!!!! 15.12.06, 19:04
        Trzeba by przywiezc na to spotkanie artystów, większość to starzy ludzie i sami
        sie nie wybiorą. A warto ich sprowaddzić i czegos się od nich nauczyć, bo za
        parę lat nie będzie komu chocby upiec chleba.
      • jozefzydownik Re: zebranie !!!!! 17.12.06, 06:05
        Ta inicjatywa z mojej strony ma mocne wsparcie i w tych spotkaniach
        uczestniczę . Pragne poinformował ,że działania Gminy w rozwój turystyki w
        Naszej Gminy idą dalej . Gmina Bircza przysytąpiła do Związku Gmin
        Fortecznych , któremu patronuje Prezydent Przemyśla Robert Choma . Osobiście
        prowadzę rozmowy z Wójtami Gmin Krasiczyn , Fredropol , Dubiecko i Krzywcza by
        gospodarstwa z tych Gmin przystąpiły do Naszego Stowarzyszenia .Wójtowie tych
        Gmin , pozytywnie akceptują te przedsięzięcia i wyrażają na nie zgodę . W
        dalszym etapie przeprowadzę rozmowy z Burmistrzem Ustrzyk Dolnych i Tyrawy
        Wołoskiej .
        • jozefzydownik Re: zebranie !!!!! 17.12.06, 09:29
          Poprawiam moje stanowisko , mianowicie na zakończenie mojego wczesniejszego
          wystapienia chodzi mi o Wójta Tyrawy Wpołoskiej .
          • 1000m Re: zebranie !!!!! 17.12.06, 11:32
            Wpołoskiej?
    • holejnik Re: Stowarzyszenie Gospodarstw Agroturystycznych 15.12.06, 19:15
      Witam, z dużym zainteresowaniem odbieram wiadomość iż w Birczy powstało
      stoważyszenie agroturystycznych gospodarstw, wreszcie coś sensownego powstało w
      sferze miejscowej turystyki. Myślę że to bardzo dobra inicjatywa - jestem
      przekonany iż powstanie więciej gospodarstw ponieważ potencjał w gminie
      istnieje i być może mój szwagier i kuzyn zainteresuje sie ta problematyką.
      Oczywiście takie przedsięwzięcie wymaga dobrego menedżera, który spowoduje
      rozwój a to bez strony internetowej jest w chwili obecnej już nie możliwe.
      Życzę oczywiście powodzenia i cieszę sie iż władze Gminy również sa
      zainteresowane i partycypują w kosztach. Pozdrawiam.
      • holejnik Re: Stowarzyszenie Gospodarstw Agroturystycznych 15.12.06, 19:17
        Sory STOWARZYSZENIE - oczywiście, zbyt szybko pisałem. Przepraszam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka