Dodaj do ulubionych

ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dalszy

17.11.06, 09:35
ciekawe sa watki kampanii wyborczej w birczy , a o tym powiedział mi
obdarowywany wyborca ,że ajent z Birczy Andzrej Cebeńko obdarował go 10 zł za
oddanie głosu na kandydata Jerzego Góralewicza , a dla osób mniej
inteligentnych winko za 3 zł .no no ciekawe jaki będzie wynik wyborow??????
Obserwuj wątek
    • upowiec Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 17.11.06, 11:31
      Na kandydatów na wójta głosowało około 3100 wyborców, czyli aby zwyciężyć,
      trzeba uzyskać 1551 głosów (ponad 50 %). Czyli trzeba wydać, nawet licząc
      samych inteligentnych (czyli po 10 zł), 15 510 zł. Pensja wójta wynosi chyba
      ponad 6 000 zł miesięcznie przez 4 lata, więc ta inwestycja się opłaca.

Z drugiej strony, jak straszny brud zstąpił do samorządów. Przykład idzie z
      góry.
      • ciekawy344 Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 17.11.06, 15:40
        to ile zarabia Wasz Wójt jest jawne... o tu

www.ug-bircza.e-zet.pl/default.php?menu=36;68;;;1
        tyle, że w oświadczeniu majatkowym Wójta nie ma tych danych :) choć przy
        szeregowych pracownikach jest.
      • stoktorka Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 17.11.06, 17:16
        ludzie, co wy robicie, dlaczego głosujecie na hosztaplera żydownika !!!-c.d.n
        za chwilę. nie jestem z waszej gminy ale rodzina , opowiadała mi wcześniej o
        tym człowieku i muszę wam powiedzieć że robicie tylko sobie tę złą przysługę.
        c.d.n
    • stoktorka Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 17.11.06, 17:06
      hahahaha
    • mario9626 Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 18.11.06, 00:03
      Z tego co znam Pana Andzeja Cebeńko a znam to jest to zbyt inteligentny
      człowiek i nie zniżyłby sie do poziomu "przekupstwa" wyborców
    • obserwator1231 Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 18.11.06, 09:07
      i wyszło jak w naszym pezyslowiu uderz w stół na nozyce sie odezwią .Mnie
      osobiści juz druga tura wyborów wisi bo mój kandydat odpadł, napewno wygra w
      nastepnych wyborach .Ja zaś będę pokazywał różne dziwne zagrywki jednego jak i
      drugiego kandydata. W górę serca
      • darino dobra pozycja 18.11.06, 12:47
        Pan zbigniew zdobył przyzwoitew 12 % głosów i stanowisko radnego. Ma więc dobrą
        pozycję wyjściową do startu w następnych wyborach - na razie ma możliwość
        poznawania tajników zarządzania gminą :)
    • jozefzydownik Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 18.11.06, 16:24
      Jest mi niezmiernie przykro ,że jeden wyborca , którego kandydat już w drugiej
      turze nie wystartuje , wywołał tak dużą falę nienawiści . Zachował się bardzo
      nieuczciwie w stosunku do p. Anmdrzeja Cebeńka , którego dobrze znam i
      szanuję. Też jest mi bardzo ciężko ,że takie pomówienia też są adresowane są
      pod moim adresem , gdyż w swoim życiu naprawdę nikomu nie wyrządziłem
      krzywdy .Natomiast na te wszystkie pomówienia i pytania powiem krótko .Są
      dokumenty w biurze rady na temat mojej pracy jako Wójta i mojego odwołania, z
      tymi dokumentami każdy może są zapoznać i proszę z tego skorzystać .Ja prowadzę
      gospodarstwo agroturystyczne i zapraszam do jego odwiedzenia .Cztery lata temu
      identyczne oskarżenia kierowane były pod moim adresem i jakoś temida się mną
      nie interesowała i nie wsadziła mnie za kraty więzienia .Żyjemy w kraju prawa
      ponownie zapraszam do zgłoszenia tych oskarżeń do konstytucyjnych organów
      jakim jest prokuratura i policja. Wszystkim piszącym przykre dla mnie
      oskarżenia wybaczam , bo życie toczy się dalej i przyjdzie nam żyć w tej samej
      gminie. Pozdrawiam wszystkich .
      • savage6 Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 20.11.06, 20:34
        Napisał pan:
        w swoim życiu naprawdę nikomu nie wyrządziłem
        > krzywdy

No a kto wyraził zgode na to aby sprzedac mieszkanie w GOKu panu Chrobakowi -
        no chyba ze nie kwalifikuje pan tego czynu jako krzywdę i rodziny które nie
        mogly zorganizowac imprez tj wesel w miejscu do tego przeznaczonym (GOKu gdyby
        pan nie rozumial) wg pana nie były pokrzywdzone ?
        • upowiec Z GOK-iem to był bląd ! 20.11.06, 21:36
          Chyba pan to przyzna ? Teraz praca domu kultury jest sparaliżowana przez
          jednego lokatora !
        • jozefzydownik Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 21.11.06, 07:30
          Jaką nieruchomość w gminie się sprzedaje i kupuje , nie leży w kompetencji
          wojta , tylko rady gminy. Wójt jest tylko wymkonawcą ustaleń rady gminy .
          Decycje te podjęte zostały przez pierwszą radę gminy po zmianach ustrojowych w
          kraju i przyjęto zasadę " ludzie bierzcie sprawy w swoje ręce " Kiedy w
          dłuższym okresie urzędowania zacząłem sie sprzeciwiąć niektórym decyzjom rady
          gminy to zostałem przez nią odwołany bo nie wykonuję ich poleceń .Sala GOK ze
          wzglęgu na warunki techniczne nie miała dobrych możliwości na organizacje
          wesel.Potrzeba ja zmodernizować by taki warunki stworzyć i tak nqależy
          naprawić wcześniejsze decyzje .Z sugestią o niesprzedaży pana się zgadzam tylko
          proszę mnie w 100 % obciązać winą .
          • stoktorka Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 21.11.06, 10:55
            do Pana Żydownika- a czy nie Pana to " zasługa" ,żę na "Cegielni " stoi
            kolejny strup z którym teraz nie wiadomo co począć- przecież ten budynek to w
            czasie Pana urzędowania został zakupiony.
            -teraz trochę o sponsorowaniu Pana kampanii wyborczej- wieść gminna niesie ,że
            obiecał Pan umarzanie podatków gminnej spółdzielni / z różnych źródeł słychać
            że jest to kwota kilkanaście tysięcy złotych- bo do takiego stanu doprowadził
            g.s. prezes-pijaczyna i awanturnik A. Niżnik/
            -to samo umarzanie dużych podatków obiecuja Pan p.St.Żurowskiemu / masarnia
            Rudawka/.
            Kampanię to należało sponsorować sobie samemu a nie z przyszłego budżetu gminy-
            jest to przecież skandal - a co na to mieszkańcy gminy. Znakomita większość o
            tym nie wie i ślepo na Pana Żydownika głosuje.
            Jeśli chodzi o GOK - to Pan wspólnie z Panią Kurpiel/ ówczesną Przew.
            Rady/ dążyliście do sprzedaży mieszkania w GOK-u p. Chrobakowi i sprzedaliści
            za parę tys.złotych. Gdy p. Chrobak był dyrektorem GOK-u to mu wówczas nie
            przeszkadzały żadne wesela czy późna pora muzyki wieczorem.
            Tak winy Pana o GOK-u nie ma w 100 % lecz na pewno w 99 %. Przecież to Wójt
            kreuje wszelkie działania w całej gminie a radnym proszę dać spokój.
            • darino umarzanie podatków lokalnych 21.11.06, 11:12
              jest to przywilej wójta, i dobrze ! W wielu gminach wójtowie obniżają podatki
              lokalne dla nowych dużych inwestorów, lub nawet zwalniają z nich na kilka lat.
              Może to również dotyczyć już działających inwestorów, którzy na przykład
              planują nastepne inwestycje i tworzenie nowych miejsc pracy.

W przypadku pana Żurowskiego jest to jak najbardziej dopuszczalne, co do GS to
              nie jestem przekonany (ale byc może nie znam jakichś ważnych faktów).

Co do bloku na cegielni sie nie wypowiadam, bo nie znam sprawy.

A co do radnych, to chyba nie byli stadem baranów, i wiedzieli, za czym
              głosują ?
            • jozefzydownik Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 21.11.06, 12:29
              Wzanowni państwo , z dak dużą agresją i nieprawdziwych oszczerstw pod moim
              adresem nie sposób korenspondować dla mnie najwłściwczą odpowiedziom jest
              wybaczam wszystkim jeszcze raz wybaczam .Odnośnie budunku ZBL to za mojego
              urzędowania było pozwolenie na kontynuowanie zakończenia tego budynku na cele
              mieszkaniowe ,ale mój następca zaplanował tam siedzibę Uzdrowiska proszę
              sięgnąć do materiałów żódłowych z posiedzeń rady gminy , które zanajduja sie w
              urzędzioe gminy .
              • stoktorka Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 21.11.06, 12:32
                coż za wisielcze milosierdzie ?!!!!!!!!!!!
          • savage6 Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 21.11.06, 18:27
            Ja sie zapytałem czy nie sądzi pan że to krzywda podkresliłem krzywda chyba
            umiejętność czytania pan posiada choc z pisaniem gożej no ale... dzięki błedom
            językowym zyskał pan moją przychylność (taką jak K. Kononowicz :D )
            • stoktorka Re: ile kosztuje głos wyborcy- kampania ciąg dals 21.11.06, 21:56
              re do savage6: jeżeli już to gorzej piszemy przez rz
    • darino jak się to robi w Siedlcach ... 20.11.06, 13:19
      www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3744392.html
    • ursus777 Re: ile kosztuje głos wyborcy 21.11.06, 20:11
      Ja słyszałem, że Góralewicz w sklepie w Hucie Brzuskiej stawiał wódke miejscowym
      pijaczkom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka