Dodaj do ulubionych

szerokopasmowy internet w BIrczy

24.01.09, 09:58
www.bircza.pl/asp/start.asp?page=artykul&tytul=Aktualno%B6ci&dzial=Aktualnosci&menu=&nr=125
Uważam że odpowiedź Telekomunikacji jest wymijająca a dla zaostrzenia apetytów
mieszkańców rozbuduja węzeł w Lipie i na tym koniec. Należy pamiętać żeby
korzystać z węzła ADSL trzeba miec tel. stacjonarny ( rozumując prosto
)płacisz abonametn za telefon+ opłata za net = ok. 85 zł miesięcznie co chyba
jest lekko bez sensu w dobie szerokiego i tańszego rozwoju telefonii
komórkowej. Myśle że mocna radiówka to nadal najlepsze rozwiązanie dla Birczy
i okolic.
Obserwuj wątek
    • dezyderiusz500 Re: szerokopasmowy internet w BIrczy 24.01.09, 10:54
      Internet radiowy jest rozwiązaniem dla gminy. Zdaje się od niedawna dostęp do internetu radiowego maja mieszkańcy Sufczyny i Brzuski.Podobne rozwiązanie można było by skopiować na terenie całej gminy, wystarczy tylko odrobinę zaangażowania pana wójta.
      • darino Re: szerokopasmowy internet w BIrczy 24.01.09, 12:29
        A można prosić o jakieś szczegóły na temat tego internetu radiowego w Sufczynie ?
        • holejnik Re: szerokopasmowy internet w BIrczy 24.01.09, 18:32
          Całkowicie popieram radiowy internet dla Mieszkańców Gminy Bircza, w zupełności
          to wystarczy. Mam świadomość iż zmniejsza się ilość abonentów telefonii
          stacjonarnej a więc najlepszy w tym układzie to radiowy internet. A przy okazji
          co załatwiono z kamerkami internetowymi w Birczy - byłem niedawno niestety nie
          widać, chyba że coś przeoczyłem. Serdecznie pozdrawiam.
        • dezyderiusz500 Re: szerokopasmowy internet w BIrczy 26.01.09, 16:13
          Dowiedziałem się że na terenie Sufczyny są dwie anteny do odbioru internetu radiowego. Jedna jest ustawiona na świetlicy a druga na szkole. Mieszkańcy okolic szkoły już korzystają z internetu.
          • carexic Re: szerokopasmowy internet w BIrczy 26.01.09, 23:42
            A jak z opłatami jest jakis abonament czy cuś??
            • galileo11 Szerokopasmowy internet w BIrczy 27.01.09, 23:18
              Serdecznie witam!!!
              Oto garść najnowszych informacji o internecie radiowym na Podkarpaciu:
              www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090127/REGION00/761050170
              A tutaj 2 ciekawe (poprawne) wypowiedzi:
              1)"Jak ktoś gówno się zna to niech nie komentuje negatywnie "po co to".
              Po pierwsze wszyscy mylicie obecną czułą na zakłucenia technologie przekazywania
              sygnału WiFi z nową technologią która ma być zastosowana ( WiMAX ).
              Po drugie dużo przypadków powolnego chodzenia resmana wynika z nieumiejętnej
              instalacji i ustawienia antenty.
              Po trzecie Resman z założenia nie ma być szybki więc max co osiągnąć można to 64
              KB/s ( ale wy oczywiście to mylicie z kbps i mówicie że ma być 512 KB/s a to
              gówno prawda a jedynie brak wiedzy, 512kbps = 512/8 = max 64 KB/s )

Po trzecie logiczne jest że jak rozszerzą sieć to i przepustowość sobie łącza
              zwiększą.
              Po czwarte są sposoby żeby korzystać z Resmana dużo szybciej niż normalnie, ale
              żeby to uczynić trzeba mieć wiedzę.
              Jak się wykorzysta tą wiedzę to się osiąga przynajmniej to:
              Podsumowując przestańcie narzekać !"
              2)"Hej rzeszowiaczku_jeden masz calkowita racje.
              resman dziala ok, ludziom to nigdy nie dogodzi zwlaszcza jak jeden z drugim
              sobie kupia najtansza karte + najtansza i najgorsza antena.
              Ja kupilem dobra karte i antene na 5 GHz smiga az milo, podlaczalem tez kilku
              znajomym i nigdzie nie ma problemu.
              Wszedzie jest 512k bit/s, napisz jak osiagnales te 2 Mbit/s."
    • ada-46 Re: szerokopasmowy internet w BIrczy 10.03.09, 22:56
      Też mi się wydaje ze to obiecanki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka