Dodaj do ulubionych

na kogo warto zagłosować w wyborach?

06.10.10, 16:27
Witajcie,

mieszkam od kilku m-cy w Piasecznie i mam pytanie na kogo warto zagłosować na burmistrza - jak dotychczas nie usłyszałem żadnej merytorycznej dyskusji między kandydatami...
Partie, które są jednego dnia w koalicji potrafią przejść następnego dnia do innej i zmienić poglądy o 180% - bardzo to dziwne.

A może jakiś kandydat/ka mnie przekona do zagłosowania - czekam:)

ps. Burmistrz Zalewski odpada!

Pozdrawiam
a
Obserwuj wątek
    • tux54 czyli nie ma na kogo głosować? :-))) 06.10.10, 22:48
      Nikt się z kandydatów ani z komitetów wyborczych, ani na radnych nie wypowiedział. Ciekawe... czyli żadnej oferty dla mnie jako wyborcy nie ma?
    • henio40 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 06.10.10, 22:56
      Myślę że warto głosować na komitet Pani Marii Bernackiej-Rheims jeśli takowy powstał. Była druga w ostatnich wyborach więc zaufało jej dużo ludzi. Mam nadzieję iż takowy komitet powstał i Pani Maria pociągnęła ze sobą trochę dobrze przygotowanych ludzi, bo jeśli wystartuje z jakąś partią polityczną to szkoda. W każdym razie jeśli będzie na liście to będę głosował a znajomych będę namawiał aby przyjrzeli się postaci Pani Marii oraz jej kandydatom. Jeśli Partia to blee.

Nawet Pan Krzysztof zauważa iż może ona stać się najpoważniejszym kandydatem w zbliżających się wyborach. krzysztoftarchalski.pl/index.php?news&nid=235
    • anmala Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 06.10.10, 23:11
      Zastanawiam się nad tym od dłuższego czasu i cholernie nie podoba mi się uparyjnianie burmistrza i rad gmin. Generalnie powinno głosować się na człowieka, człowiek jako jednostka mi odpowiada ale jego partia nie..... a jakie osiągnięcia dla gminy ma ma p. Biernacka ? oprócz piastowanych funkcji ?
      • henio40 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 06.10.10, 23:59
        Na pewno pojawi się kilku kandydatów niezależnych, zarówno na Radnych jak i na Burmistrza więc warto analizować ich kandydatury.

A propos Pani M B-R sprawdź w wyszukiwarkach na:

kurierpoludniowy.pl/?wyd=pno
        nadwisla.pl/
        www.powiat-piaseczynski.info/
        mojepiaseczno.pl/
        piaseczno.pl
        czyli chyba największe źródła informacji o różnych osobach.
        • ek1111 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 07.10.10, 14:12
          Ja się zastanawiam, czy warto brać udział w tych wyborach. Jestem zdegustowana tym, co się dzieje. Już nie wierzę, że ktokolwiek chciałby uczciwie pracować dla Piaseczna.
          Jakoś tak się dzieje, że do polityki, także tej samorządowej, pchają się ciągle nieciekawi ludzie.
          Odechciewa się.
          • marcin.brzezinski Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 07.10.10, 14:38
            Zgadzam się z Tobą - polityka przynajmiej w polskim wydaniu przyciąga przede wszystkim mendy albo zdalnie sterowane zakompleksione miernoty.
            Ja będę głosował na ludzi młodych którzy nie mieli jeszcze okazji lokalnym urzędniczym gówienkiem nasiąknąć. Napewno też nie zaglosuję na nikogo kto jest rekomendowany przez jedną z ogólnopolskich partii politycznych.
            • babazzamiedzy Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 07.10.10, 14:49
              100 na 100. Święta racja, jeżeli mówimy o radnych. Lepiej wybrać tych bez zaszłości i przeszłości, ale co z burmistrzem? Przecież pewnie nie wystartuje nikt kompletnie anonimowy, tylko raczej będą startować ludzie z "przeszłością". Myślę, że w drugiej turze zagłosuję nie za kimś, tylko raczej przeciwko komuś.
              • drzejms-buond Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 07.10.10, 17:23
                patrzyłem na kandydatów ale niestety NIE MA NA KOGO GŁOSOWAĆ
                ;-[
                • tux54 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 10.10.10, 18:13
                  Wstępnie wiem, że na pewno na nikogo kto był "umoczony" w polityce...
                  • misi-a2004 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 10.10.10, 18:32
                    Na pewno nie na tych którzy teraz działają.Tak głosujemy na młodych i bez przeszłości.
                    Dosyć mamy Dąbka bo to samo zło w naszym powiecie, dosyć mamy Zalewskiego, Temoszczuka niech już zajmą się czymś innym, a tych Putkiewiczów , Much, Wożniak też mamy wyżej uszu, już narobili bałaganu na naszym terenie, wystarczy.
    • drarbre Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 10.10.10, 20:38
      Trudna decyzja, bokandytaci sie nieujawniaja, brak spotkań itp.
      Na pewno odpada Zalewski i Słowik-tym Panom już dziękujemy, ich czas minął.
      • horre Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 11.10.10, 18:12
        Moze warto na Bernacką. Zawiązała komitet 'Dobry gospodarz" , a takiego na pewno nam potrzeba. Następca zalewskiego musi mieć mocną głowę. Gmina jest zabagniona i zadłużona. Nawet najcwańszy Lis tu nic nie skóra<a ten który kandyduje nie dość, ze cienki to jeszcze na postronku partyjnym. Miejscowe cwaniaki go wystawiły aby nim manipulować.
      • misi-a2004 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 11.10.10, 21:59
        Chwalą się teraz co robią, szpital oddadzą dwa dni przed końcem kadencji, Rynek zakończą, i co jeszcze ?
        Samochwały?
        Nie słychać ani nie widać programów, nie ma na kogo głosować.
        Zalewski dosyć, Dąbek won, Temoszczuk , Lis do domuuuuu.
    • henio40 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 12.10.10, 23:01
      Ponad rok temu był tu taki wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,234,97757972,97824842,A_moze_nowe_wybory_nowi_ludzie_.html
      Czy wiecie czy ktoś z tych osób kandyduje?
      • tux54 powinna się odbyć debata kandydatów 19.10.10, 22:59
        mielibyśmy wtedy jakieś porównanie.
        • horre Re: powinna się odbyć debata kandydatów 20.10.10, 16:31
          Jestem za debatą kandydatów na burmistrza! To dobry pomysł. Z kandydatów do Rady Gminy można na palcach policzyć tych, którzy mają coś sensownego do powiedzenia. Wiem jednak, ze niektórzy nie boją się spotkań z mieszkańcami. Uważam, że tylko na takich warto głosować. Ci, którzy teraz nie mają nic do powiedzenia swoim wyborcom, nigdy potem nie zajmą stanowiska w ich sprawie. Załatwiane po kątach biznesiki nikogo nie interesują.
          Głosujmy na ludzi , którym możemy zaufać.
          • babazzamiedzy Re: powinna się odbyć debata kandydatów 21.10.10, 09:25
            Ja zagłosuję na "Dobrego Gospodarza" i Marię Bernacką-Rheims. Uważam, ona ma spore szanse wygrać z Zalewskim. Zalewski przez 10 lat nieźle się okopał. Pewnie przyszłość wielu rodzin zależy od tego, czy pozostanie on na stanowisku. Spodziewać się należy dużej mobilizacji w ich gronie. A znając życie,większość niezadowolonych z rządów burmistrza popsioczy sobie i nie pójdzie na wybory bo "nie ma na kogo głosować". A potem znowu obudzimy się z ręką w nocniku i będziemy przez kolejnych 5 lat patrzeć jak Zalewski robi sobie z P-na prywatny folwark.
            Bernacka jest prawniczką, nikt jej nie zarzuca kłamstwa
            lustracyjnego, bezpartyjna,nie
            ma na koncie wyroków. Jest z pewnością niekonwencjonalna. Lepsza baba z jajami, niż facet
            bez jaj.
            Ale ostatecznie przekonał mnie artykuł w październikowej "Gazecie sołeckiej" nr 10/214, "Słowo pana burmistrza" autorstwa Andrzeja Kaczorowskiego.
            • babazzamiedzy Re: powinna się odbyć debata kandydatów 21.10.10, 09:38
              ...ups...chyba nie 5 lat tylko 4
    • henio40 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 21.10.10, 23:49
      Rzeczywiście przy okazji zbierania podpisów na Komitety wpadła mi w ręce lista kandydatów Dobrego Gospodarza od Pani Bernackiej. Z tego co się dowiedziałem wśród nich są bardzo dobrze wykształcone osoby z różnych dziedzin od administracji samorządowej po ekonomistów i dziennikarzy. Wygląda na to iż Pani Bernacka budzi zaufanie,i zebrała fachowców i może pomieszać szyki tym którzy podzielili już stołki. Widziałem nazwiska z miejscowości Głosków, z Żabieńca, Józefosławia, Zalesia Górnego i z tego co widzę nie są to raczej przypadkowe nazwiska które pewnie poznamy gdy zostaną opublikowane listy. Nie było chyba nazwisk byłych członków różnych ugrupowań, ani byłych samorządowców. Ale poczekam na inne listy bo może też ktoś ciekawy się pojawi.
      W Platformie Obywatelskiej jest wg mnie jeden kandydat do Powiatu który zwrócił moją uwagę tj Piotr Kandyba, Do Gminy nikt mnie nie zachwycił ani na Burmistrza. Ale to jest moje prywatne zdanie. No i może do sejmiku Mateusz Baj bo zawsze będę popierał dziennikarzy prasowych oraz internetowych. W PISie nie widzę indywidualności choć nie znam pełnych list.

Myślę iż te wybory rozegrają się pomiędzy Dobrym Gospodarzem, latformą, Pisem i być może Centrum lub Słowik. Na pewno warto dokładnie przyjrzeć się kandydatom. Co najważniejsze trzeba iść głosować aby kolejne 4 lata nie narzekać na Forum

• drzejms-buond Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 25.10.10, 11:04
        Rozśmieszył mnie ostatnio Zalewski wspominający o planach ścieżek rowerowych.
        Dobry wokalista to taki, który oprócz ładnego głosu, ma w swoim repertuarze
        kilka piosenek , nie jedną!
        Dla mnie całe do zalewskie burmistrzowanie to jakiś bootleg
        • 4-mon Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 26.10.10, 13:34
          Moim zdaniem najlepsza kandydatka na burmistrza naszego miasta jest Pani Barbara Rudzińska-Mękal. Zalicza się do osób które "nie rzucają słów na wiatr". Jest bardzo zaangażowana we wszystkie swoje projekty. Bardzo cenie w niej to, że pokrzywdzeni przez los ludzie nie są jej obojętni. Dba nie tylko o ludzi ale i środowisko. Pozyskuje dotacje z UE, co na pewno pozytywnie wpłynie na rozwój naszego miasta.
          Dla mnie to najlepsza kandydatka!!! Która na swoim koncie ma już jakieś osiągnięcia.
          • horre Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 26.10.10, 16:52
            A jakie osiągnięcia ma Pani Rudzińska- Mękal?
            Często się lansuje. Jest ładna i ma dobre wykształcenie i..... to chyba za mało.
            Jest zdecydowanie mało wyrazista. Po tym co Zalewski zostawi po sobie trzeba nie lada odważnej i zdecydowanej osoby.
            • drzejms-buond Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 28.10.10, 09:52
              Czy jest gdzies lista KANDYDATÓW?
              Bo ja pierwsze słyszę o tej pani
              Szukałem wczoraj w necie i nic, same zarzadzenia lub partyjne blogi.
              Jeśli będę głosował to na pewno na osobę BEZPARTYJNĄ , bez politycznej przeszłości!
              GOSPODARZA NAM TRZEBA!!! Nie polityka!
    • eric_theodore_cartman Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 10.11.10, 17:11
      Na burmistrza nie wiem, ale na radnego polecam Piotrka.

Piotr Burchard
      • ek1111 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 10.11.10, 17:57
        No nie wiem. Na swojej stronie ma odnośnik do Słowika, co jak dla mnie go dyskwalifikuje.
        Ponadto nic nie wiadomo o nim, kto zacz, jakie ma wykształcenie, czym się zajmuje, a na terenie mieszka dopiero od paru lat.
        Czarno to widzę.

• eric_theodore_cartman Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 15.11.10, 12:50
          ek1111 napisała:

> Ponadto nic nie wiadomo o nim, kto zacz, jakie ma wykształcenie, czym się zajmu
          > je...

Ma przecież na stronie dokładny opis:

"Mam 34 lata, jestem żonaty, mamy dwoje dzieci. Ukończyłem prawo na Uniwersytecie kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Od 12 lat jestem dziennikarzem ogólnopolskiego tygodnika motoryzacyjnego „Auto Świat”, więc sprawy związane z motoryzacją i infrastrukturą drogową są mi szczególnie bliskie."

piotrburchard.pl/o_mnie
          • drzejms-buond Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 15.11.10, 16:49
            zgadzam się z przedmówcą- Słowik przy jego nazwisku ( przy każdym nazwisku)
            nie brzmi zbyt zachęcająco
            • lukii82 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 15.11.10, 21:51
              Na Burmistrza nie mam pomysłu..., ale ciekawy wydaje się kandydat do rady - Janusz Rzepka. ngnp.pl/czlonkowie/janusz-rzepka/

Spotkałem go w niedzielę jak roznosił ulotki z rodziną. Merytorycznie robi wrażenie! no i bezpartyjny:) Słyszał ktoś o nim?
              • zygmunt.kwiatkowski Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 15.11.10, 22:19
                witam,

a co powiecie o sejmikach? na kogo tu głos oddać?
                tu trzeba dobrze się zastanowić na kogo oddać głos.
                w końcu tu się dzielą naszymi pieniędzmi.

pozdrawiam,
                Zygmunt Kwiatkowski
                • tupak30 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 15.11.10, 23:20
                  Moim kandydatem jest Maksym Gołoś. Warto na niego zagłosować. Młody człowiek z wizją i przekonaniem do działania w słusznej sprawie. www.maksymgolos.pl/
    • julian_i_jozef Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 16.11.10, 00:43
      Osobom, którym na sercu leżą sprawy Józefosławia i Julianowa, ale też którym zależy na dobrym funkcjonowaniu całej gminy, serdecznie polecam na radną do Rady Gminy panią HANNĘ KRZYŻEWSKĄ.

Jest bezpartyjną kandydatką Stowarzenia "Nasz Józefosław i Julianów" (organizacji zrzeszającej mieszkańców tych osiedli o różnych poglądach politycznych), od 4 lat pełni społeczną funkcję jego prezesa a na rzecz Józefosławia i Julianowa działa już od 12 lat.

Dała poznać się w tym czasie jako osoba przede wszystkim uczciwa, spokojna, pogodna ale też zdeterminowana w walce na rzecz J&J a także w niej skuteczna, choć nie zasiadając dotychczas nigdy w radzie, nie miała odpowiednich narzędzi do sprawnego działania.

Kandyduje z Julianowa: okręg nr 3, lista nr 26, miejsce nr 1.

...bo Julianów i Józefosław potrzebują mieć skuteczną reprezentację w Radzie Gminy Piaseczno.

Gorąco polecam! Więcej o Pani Hani i jej dotychczasowych działaniach możecie przeczytać na fejsie:

www.facebook.com/profile.php?id=100001401997759#!/profile.php?id=100001771490387&v=info
      • zielonamysz Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 16.11.10, 07:56
        Ja polecam Kostrzewe Zorbasa, ktory robi duzo dla podwarszawskich miejscowosci i ma autentyczne kwalifikacje do pelnienia funkcji radnego sejmiku. Zorganizowal ład na MAzowszu bardzo pozyteczna organizacje dzieki ktorej wiemy jak byc powinno i jak to robia inni. Nie do przecenienia. Mozna z nim pogadac 17 listopada o 17 -bedzie promowal swoja ksiazke Mazowsze 24 w ksiegarni Bzyk. Ksiazke tez polecam. Swietnie sie czyta.
        • tomjani Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 16.11.10, 09:22
          zielonamysz napisała:

> Ja polecam Kostrzewe Zorbasa, ktory robi duzo dla podwarszawskich miejscowosci
          > i ma autentyczne kwalifikacje do pelnienia funkcji radnego sejmiku.

No, z całą pewnością jednego odmówić mu nie można. Załatwił mieszkańcom Góry Kalwarii kibel :-DDDD
          • drzejms-buond Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 16.11.10, 13:03
            o! czyli mają lepiej niż mieszkańcy Piaseczna
            :-]

• julian_i_jozef Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 16.11.10, 23:36
              ...wiem na kogo na pewno nie należy głosować i motywuję dlaczego:

1. Doprowadził finanse gminy w bieżącym roku do katastrofalnego stanu,

2. Ciążą na nim poważne zarzuty związane z kłamstwem lustracyjnym,

3. Posługuje się zwolnieniem lekarskim, z którego korzysta zdaje się tylko i wyłącznie w celu wykpienia się ze stawienia w Sądzie Lustracyjnym, gdyż w tym samym czasie (już dzień później) jest czynny politycznie i publicznie (czyżby czegoś się bardzo bał?),

4. Przyznaje sam sobie, kruczkami prawnymi i wrew demokratycznie wybranej Radzie, comiesięczną kilkutysięczną podwyżkę oraz inne dodatki na około 17.000 zł (wyrównania? za co?), tym samym lekceważąc nas wszystkich i kpiąc sobie z Rady (tu akurat częściowo może być winna również nie do końca udolna w tej kadencji Rada),

5. Swoją cyniczną decyzją oraz wbrew mieszkańcom (były duże sprzeciwy mieszkańców Józefosławia i Julianowa - osiedli liczących w sumie już ok. 13.000 mieszkańców/wyborców), rozdziela na potrzeby wyborów Józefosław od Julianowa, w celu osłabienia kandydatów startujących z tych miejscowości w nadchodzących wyborach.

6. Naraża na wielkie niebezpieczeństwo mieszkańców tych miejscowości, poprzez brak zdeterminowania do budowy choćby chodników, którymi dzieci mogłyby chodzić do szkoły, tylko dlatego, że mieszkańcy tych osiedli prawie na niego nie głosowali w poprzednich wyborach (to miała być taka kara! - szafowanie bezpieczeństwem innych dla swoich partykularnych celów),

7. Sczególnie jest to rażące w związku z ostatnio oddanym w Piasecznie za baaardzo duże pieniądze i razem z baaardzo nam potrzebną fontanną "Placem Wyborczym im. Zalewskiego",

8. W związku z tymi i innymi aferami oraz zarzutami lustracyjnymi jest synonimem obciachu dla wszystkich mieszkańców Piaseczna.

Czy wiecie kto to taki...? :)
              • ek1111 Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 17.11.10, 11:21
                Można sprawdzić niektórych kandydatów w wyszukiwarce na stronie start.mamprawowiedziec.pl
                Co prawda tylko nieliczni wypełnili ankiety, ale może i reszta się dowie i uzupełni?
                Póki co nieciekawie jest samorzad2010.mamprawowiedziec.pl/wyniki-wyszukiwania
              • pawel.lach Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 17.11.10, 13:03
                julian_i_jozef napisał:

> ...wiem na kogo na pewno nie należy głosować i motywuję dlaczego:

> 5. Swoją cyniczną decyzją oraz wbrew mieszkańcom (były duże sprzeciwy mieszkańc
                > ów Józefosławia i Julianowa - osiedli liczących w sumie już ok. 13.000 mieszkań
                > ców/wyborców), rozdziela na potrzeby wyborów Józefosław od Julianowa, w celu os
                > łabienia kandydatów startujących z tych miejscowości w nadchodzących wyborach.
                >
                > Czy wiecie kto to taki...? :)

Nie chcąc bronić tego jegomościa to akurat tej decyzji nie podjał on. Co więcej decyzja byla słuszna gyż w innym razie dzialila by tereny miejskie połowe z nich łączac z okolicznymi sołectwami. I to tylko przy wyborach do Rady Powiatu. Okręgi do rady
                Gminy pozostają bez zmian od dawna.
                • julian_i_jozef Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 19.11.10, 02:04
                  Panie Pawle, to są dosyć zawiłe sprawy a ja posiadam ciut inna wiedzę na ten temat. czy byłby Pan uprzejmy rozwinąć te wyjaśnienia?
                  • drzejms-buond głosujemy na znajomych? 19.11.10, 14:28
                    wynika z tego ze większość będzie głosowała nie na tych , którzy mogą coś zmienić, mają jakieś osiągnięcia ale jedynie mają twarz , lub nazwisko , które nie jest nam obce.

szkoda.

czytam wszystkie ulotki i info gazetowe- jeden wielki przedwyborczy bełkot.
                    i powielanie tych samych pomysłów.
                  • pawel.lach Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 20.11.10, 16:34
                    Z chęcią acz po niedzieli.
        • tomjani Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 12.04.11, 13:02
          zielonamysz napisała:

> Ja polecam Kostrzewe Zorbasa, ktory robi duzo dla podwarszawskich miejscowosci
          > i ma autentyczne kwalifikacje do pelnienia funkcji radnego sejmiku. Zorganizow
          > al ład na MAzowszu bardzo pozyteczna organizacje dzieki ktorej wiemy jak byc po
          > winno i jak to robia inni.

A dziś na godzinę 19:00 zaprasza do Komorowa: Stara Cukiernia ul. Bankowa 1 (przy stacji WKD) gdzie będzie promował swoją książkę "Mazowsze 24". Ktoś z Piaseczna się może wybiera, bo ja tak?
          • tomjani Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 14.04.11, 23:17
            No i chyba z Piaseczna nikt nie przyjechał. A naprawdę warto było. A ksiązkę bardzo polecam.
    • xioncpb Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 19.11.10, 15:04

No właśnie nie ma na kogo.

1) Zalewski odpada z wiadomych przyczyn, głównie za nicnierobienie (lub dokładniej nierobienie-niczego-pożytecznego)
      2) O kandydatach z PO i PiS wiadomo tylko tyle, że są z PO i PiS (odpowiednio); znane są ich poglądy partyjne, ale poglądy nt tego jak ma wyglądać Piaseczno już nie.
      3) Mec. Słowik z pomysłem przyprowadzenia metra do Piaseczna sprawdziłby się bardziej w roli pisarza S-F a nie urzędnika samorządowego.
      4) Reszta... hm... to jest jakaś reszta?

Z relacji debat kandydatów nie dowiedziałem się nic na następujące tematy:
      1) Jak zamierzają walczyć z dyktaturą deweloperów i ich blokowisk
      2) Jak zamierzają zrewitalizować centrum PIaseczna (poza budowaniem podświetlanych fontann)
      3) Kiedy powstaną w gminie/powiecie ścieżki rowerowe, na których będzie można jeździć rowerem bez obawy rozjechania przez pędzące samochody lub rozjechania leżącego żula (na Kościuszki przy cmentarzu)
      4) Jak zamierzają rozwijać kulturę w mieście (w 36 tys. mieście nie ma np. kina!)
      5) Kiedy przebudowa dworca PKP i jego okolic
      6) Czy popierają czy są przeciw bus-pasowi na Puławskiej

Powyższa lista ma charakter otwarty :)

Tak więc nie ma na kogo głosować. :(
      • zielonamysz Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 19.11.10, 16:13
        Pan histeryzuje, psze pana.
        Najpierw to trzeba zrobic audyt. A potem planować. Kino bedzie - podpisano juz uzgodnienia-tam gdzie outlety. Ma powstac nowa biblioteka za szkołe rolnicza bodajze i tam ma byc drugie centrum kulturalne. Muzeum Wilkonia tez bedzie czyms takim - za kase europejska miejmy nadzieje.
        Dworzec juz jest w planach i powstanie duzy parking. Sa pewne problemy ze strona od Zalesia ale miejmy nadzieje ze sie dogada gmina z mieszkancami. Co do reszty - to robi sie drogi i sa na nie fundusze wiec mysle ze i sciezki rowerowe powstana. W kazdej ulotce kandydaci obiecuja wiec tylko trzeba potem egzekwowac.

A glosowac nalezy na Bernacką Rheims. Nie widze innego kandydata.
    • drarbre Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 19.11.10, 19:12
      Poczytajcie tutaj:
      przepytują kandydatów na Burmistrza. Ciekawe.

www.bezpiecznepiaseczno.pl/
    • misiania Re: na kogo warto zagłosować w wyborach? 20.11.10, 16:26
      Nie mając 100% pewności, kto będzie dobrym samorządowcem i na kogo mam głosować, zaczynam sądzić, że to jest jakaś opcja.

demotywatory.pl/2299018/Krol-Julian
      • tux54 wyniki 21.11.10, 23:55
        pojawią się tutaj wkrótce:
        wybory2010.pkw.gov.pl/geo/pl/140000/141804.html
        • tvpiaseczno Re: wyniki 22.11.10, 01:08
          Nieoficjalne dane z 16 komisji wyborczych z godziny 1 w nocy na stronie www.itvpiaseczno.pl
          w pasku nad ekranem. Zapraszamy
          • dc22 Re: wyniki 22.11.10, 08:24
            ITV - super, dzięki. bardzo Wam kibicuję (to tak OT ;))

Wygląda na to że będzie zmiana. I to jedyna dobra wiadomość, choć głosowałam na pana Lisa (przyznaję, bez przekonania, chcąc max osłabić Zalewskiego).
            Jestem ciekawa czy zmieni się cokolwiek. Z dużą uwagą będę obserwowała poczyniania nowej władzy, bo choć (jak większość) jestem reprezentantem ludności napływowej - szkoda mi Piaseczna, które mogłoby być perełką a jest szarym smutnym miastem...

Trzymajmy kciuki, my swoje zrobiliśmy :)
            • dc22 Re: wyniki 22.11.10, 08:26
              ALE MOOOOMENT...

nA STRONIE PWK wyniki odwrotne od tych na ITV!!
              Lis 23, Zalewski 27.....

!!!
              • drzejms-buond Re: wyniki 22.11.10, 09:57
                czujecie co się dzieje w domach tych kandydatów, na których nie oddano ani jednego głosu?
                Bidule!
                :'-[
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka