Dodaj do ulubionych

przedszkole Piruet

16.02.11, 09:24
Witam! Poszukuje opinii na temat przedszkola Piruet w Piasecznie, do ktorego chcialabym zapisac corke. Niestety wypowiedzi na temat tego przedszkole jest bardzo malo na forach. Miejsce wydaje sie ciekawe, ale bede bardzo wdzieczna za opinie rodzicow.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • drarbre Re: przedszkole Piruet 17.02.11, 22:09
      Zapytaj o przerwy wakacyjne i sprawdż jak to jest w innych.
    • fireheaven Re: przedszkole Piruet 02.03.11, 00:36
      Witam,
      Jestem mamą 3-letniej dziewczynki i także rozważamy zapisanie córki do tego przedszkola. Osobiście byłam w nim dwu krotnie. Moje wrażenia - placówka działa trochę na zasadzie szkolnictwa, dzieci uczą się (od najmłodszych mają zeszyty ćw. itp), zabawki są ale nie za dużo. Zajęcia prowadzone od października do końca czerwca później w nauce tańców itp jest przerwa. Przedszkole sprawia dobre wrażenie, miły personel, czysto. Dzieci z obserwacji - zadowolone. Z tego co dla mnie istotnie - sporo wychodzą na dwór, dzieci widocznie przeziąbione/chore odsyłane do domu, więc i ogółem mniej chorują. Z opini kilkorga rodziców same pozytywy, jedna z mam wspomniała o rotacji personelu w innych grupach. Rodzice z którymi miałam kontakt posyłają tam swoje pociechy od 1 grupy. Z minusów - przerwa 2-tyg. w sierpniu na odmalowanie, przenosiny z sal i pewnie też urlopy oraz od 24XII-02.I.xx. Jeśli chodzi o cene to dla jednych dużo dla innych normalnie więc trudno sie wypowiedzieć. Osobiście planuję zapisać tam córkę bo uważam,że to co tam ma szanse nauczyć się w ciągu tych 9 miesięcy to w obecnym przedszkolu nie nauczy się przez rok. Jeśli chciałabyś omówić jeszcze jakąś kwestie to postaram się w miare możliwości tu zaglądać. A może jacyś rodzice sie jeszcze wypowiedzą?
      Pozdrawiam,
      • azja1 Re: przedszkole Piruet 03.03.11, 13:32
        Dzieki za info, zdecydowalam sie jednak na inne przedszkole.
        • fireheaven Re: przedszkole Piruet 04.03.11, 19:42
          Fajnie, a zdradzisz tajemniecę gdzie zapisałaś szkraba? Pozdr,
          • azja1 Re: przedszkole Piruet 07.03.11, 08:49
            Ostatecznie zdecydowalam sie na przedszkole Nutka, czas pokaze czy to byla dobra decyzja :)
    • wholi Re: przedszkole Piruet 03.10.13, 19:22
      Witam,
      Przedszkole Piuret miało dobrą opinie do roku 2011 od kiedy to zaczęły się rządy obecnej pani dyrektor. Później było tylko gorzej. Kadra pedagogiczna zaczęła się powoli wykruszać, na początku odeszły Panie z największymi kompetencjami, natomiast pozostałe Nauczycielki opuściły przedszkole latem 2013r. Niestety obecna kadra robi wrażenie dzieci we mgle. Mam wrażenie że moje dziecko wróciło do poziomu 3latka-takie teraz wykonuje prace plastyczne.
      Od pół roku towarzyszy mi wrażenie że dla właściciela liczą się tylko pieniądze.
      Poważnie zastanawiam się nad zmianą przedszkola.
      Jedynym atutem tego przedszkola jest współpraca z GRAWITACJĄ
      Szczerze odradzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka