Dodaj do ulubionych

Lux Med - opienie

12.08.11, 14:17
Zamierzam wykupić abonament na usługi Luxmedu. Będę wdzięczna za wszelskie opinie i wskazówki zarówno dotyczące placówki jaki i lekarzy (głównie endokrynolog-ginekolog, kardiolog, neurolog). Z góry bardzo dziękuję za informacje.
Obserwuj wątek
    • nomado Re: Lux Med - opienie 12.08.11, 15:18
      Jeśli chodzi o Lux Med jako firmę to nie mam zastrzeżeń. Dobrze obsługują klienta. Co do lekarzy to tak jak wszędzie, zanim do jakiegoś się zapiszesz, warto poszperac w necie na ich temat i udac się wiadomo do tego który ma jak najwiecej opinii pozytywnych.

Pozdrawiam
      N
    • lolinka2 Re: Lux Med - opienie 12.08.11, 15:52
      masz w ofercie tylko LuxMed?
      no to moim zdaniem nie warto, chyba że minigrosze chcą za to...
      Są oferty ubezpieczeń medycznych obejmujących LM, Medycynę Rodzinną, Damiana, ileś-tam drobnych przychodni (w tym kilka w Piasecznie) i nie kosztują wcale dużo (ja za 4-os rodzinę płacę 240 mies.).

natomiast ad. samego LuxMedu: w miarę ok jeśli chodzi o terminy, mam u nich ginekologa, mam u nich pediatrę sensowną i laryngolog ogarniętą. Aha, lubię też ichnią nocną/nagłą pomoc - korzystałam wielokrotnie na Racławickiej i b. wporzo. Reszta - średnio... bajer polega na tym, że to jest sieciówka, o sieciówkach sporo dobrych lekarzy mówi "Biedronka", i tak jak na kasie w Biedronce.... kto pójdzie pracować do sieciówy? Albo młodzi (mogą być dobrzy), albo niedouczeni (tych się boimy), albo starzy (bo sobie dorabiają do emerytury - i są b. OK często). Niestety grupa środkowa stanowi sporą część populacji... z błędami diagnostycznymi lekarzy z LM (radiolog i ortopeda) zetknęłam się osobiście, a rtg układu ruchu z opisem przez ichniego specjalistę nie polecam wybitnie (bez opisu why not.... ogarnięty lekarz sam zobaczy co jest na zdjęciu).
      • kfiatkofska Re: Lux Med - opienie 12.08.11, 16:14
        lolinka2 napisała:

> masz w ofercie tylko LuxMed?
        > no to moim zdaniem nie warto, chyba że minigrosze chcą za to...
        > Są oferty ubezpieczeń medycznych obejmujących LM, Medycynę Rodzinną, Damiana, i
        > leś-tam drobnych przychodni (w tym kilka w Piasecznie) i nie kosztują wcale duż
        > o (ja za 4-os rodzinę płacę 240 mies.).
        >

kurde co to za abonament ? ja kojarze tylko luxmed, lim + cmr bo to wszytstko grupa luxmed

> natomiast ad. samego LuxMedu: w miarę ok jeśli chodzi o terminy, mam u nich gin
        > ekologa, mam u nich pediatrę sensowną i laryngolog ogarniętą. Aha, lubię też ic
        > hnią nocną/nagłą pomoc - korzystałam wielokrotnie na Racławickiej i b. wporzo.

Terminy sa do kitu, ostatnio chcialam sie umowic do ginekologa (ok 10 lipca) i termin byl na 15tego sierpnia, co do Raclawickiej ilez kolwiek razy tam bylam to wiecznie byl jakis problem, najpierw pani doktor nie potrafila zdiagnozowac mojej corki, a wystarczylo tylko zrobic morfologie obok w pokoju, a ta kazala czekac az choroba sie rozwinie (brawo!), a syn zalapal tam ospe bo niestety nie maja oczywiscie zadnego "lewego" pokoju gdzie dzieciak z ospa moglby siedziec (lata po korytarzu zarazajac inne dzieci)

> Reszta - średnio... bajer polega na tym, że to jest sieciówka, o sieciówkach sp
        > oro dobrych lekarzy mówi "Biedronka", i tak jak na kasie w Biedronce.... kto pó
        > jdzie pracować do sieciówy? Albo młodzi (mogą być dobrzy), albo niedouczeni (ty
        > ch się boimy), albo starzy (bo sobie dorabiają do emerytury - i są b. OK często
        > ). Niestety grupa środkowa stanowi sporą część populacji... z błędami diagnosty
        > cznymi lekarzy z LM (radiolog i ortopeda) zetknęłam się osobiście, a rtg układu
        > ruchu z opisem przez ichniego specjalistę nie polecam wybitnie (bez opisu why
        > not.... ogarnięty lekarz sam zobaczy co jest na zdjęciu).
        >
        >
        a znow co mam do ortopedy luxmedowego to ze sa swietni, diagnozowalo mnie 6 (decyzja z sprawie operacji) a lekarz w konstancinie sie nie poznal, uwazal ze mam zapalenie sciegien a ja mialam zerwane wiazadlo ... pozatym skoro nie grupowo(grupaluxmed) a prywatnie (sa to prywatne lecznice) i nie nfz to gdzie chodzic do lekarzy ? co do bledow znajduja sie wszedzie "bledowcy" co z reszzta widzialam w jednym z lepszych szpitali w kraju jesli chodzi o ortopedie (konstancin wlasnie) :) pozdrawiam kolezanki

co do reszty, co to znaczy reszzta ?
    • kfiatkofska Re: Lux Med - opienie 12.08.11, 15:55
      najfajniej jest wykupic abinemnt z zastrzezeniem ze na wizyte u specjalisty czeka sie max 1 dzien bo kolejki sa okropne, co do lekarzy maja kilka fajnych "perelek", ginekolog w piasecznie w cmr (grupa luxmed) pan pan pan ... yyy, jak sprawdze to dopisze jest swietny, Mlodziutki fajny gosc ktory autentycznie interesuje sie roblemami pacjentek, co do reszty nie wiem, nawiedzilam kilka razy chirurga, radiologa, ortopede, lekarzy 1szego kontaktu i wszystko ok, tylko nie probuj wjezdzac z dzieckiem na ostry dyzur na raclawicka, zazwyczaj w nocy pracuja tam tacy lekarze ze tak naprawde go**** interesuje ich co sie dzieje z Twoim dzieckiem, pozdrawiam
      • lolinka2 Re: Lux Med - opienie 12.08.11, 16:49
        a daj nazwisko, bo ja mam gina na racławickiej, ale jakoś super mentalnie się do niego nie przywiązałam, choć odpowiada mi, bo nie jest nawiedzony w żadną stronę :)

co do "reszty" - chodziło mi o inne specjalizacje, że w nich perełek nie uświadczyłam jak dotąd.
        O pani trefnej ortopedzie dziecięcej myślałam ad. błędów. Swojego ortopedę mam w Damianie i b. sobie chwalę.
        • tux54 Re: Lux Med - opienie 13.08.11, 08:34
          Witajcie,

Miałem "przyjemność" korzystania z Lux Medu (w ramach wykupionego abonamentu przez firmę), to było 5 lat temu - obsługa pacjenta była fatalna (już przy samym rejestrowaniu człowiek był traktowany jak intruz), i w końcu nasza firma rozwiązała z nimi umowę.

Może od tego czasu coś się zmieniło.

Pozdrawiam:)
          ba
          • hre_up Re: Lux Med - opienie 16.08.11, 13:54
            Lux Med to masakra owszem terminy są dostępne ale w placówkach na obrzeżach. Gwarancja dostępności to kolejna fikcja, gwarancja wizyty jest ale może być w dowolnym miejscu, czyli np. na drugim końcu miasta... Zimą na wizyt ę u internisty czeka się kilka dni (można zejść w tym czasie) ! Jeśli interesuje Cię ginekolog to jeszcze jedna uwaga - niewielu ma w gabinecie USG i jeśli myślisz o prowadzeniu ciąży weź pod uwagę, że musisz chodzić 2 x na każdą wizytę, najpierw USG potem lekarz... dogranie terminów graniczy z cudem...

Lekarze na których trafiłam -jak dla mnie ok.
            • 3fx Re: Lux Med - opienie 16.08.11, 15:09
              Ja jestem bardzo zadowolony z usług LuxMedu.

Jeżeli chodzi o dostępność lekarzy to w razie pilnej potrzeby można bez umawiania się pojechać na Racławicką (24/7) i tam bez zapisywania się i kolejek pójść do internisty, który jeżeli będzie trzeba skieruje do innego lekarza na miejscu lub wyśle na badania, też na miejscu. To sam sprawdzałem kilka razy na sobie i to działa.

A jeżeli nie można samemu pojechać to jeżeli ma się to w pakiecie można zamówić wizytę domową, a w ostateczności karetkę.

Jeżeli ktoś upiera się na wizytę w konkretnej placówce lub/i do konkretnego lekarza to faktycznie może być problem aby dostać się tak od ręki. Wtedy trzeba poczekać kilka dni.
              • owrank Re: Lux Med - opienie 16.08.11, 19:16
                > ia się pojechać na Racławicką (24/7) i tam bez zapisywania się i kolejek pójść
                bez kolejki ? może masz kartę VIPowską ? czy jesteś pracownikiem ? ;)

> Jeżeli ktoś upiera się na wizytę w konkretnej placówce lub/i do konkretnego lek
                > arza to faktycznie może być problem aby dostać się tak od ręki. Wtedy trzeba po
                > czekać kilka dni.
                a czasami kilka tygodni, zwłaszcza do lekarzy uznawanych za dobrych
                generalnie dostępność jakiegokolwiek lekarza w jakiejkolwiek lokalizacji rzeczywiście jest prawie z dnia na dzień ale takie leczenie to raczej słaby pomysł...
                • 3fx Re: Lux Med - opienie 17.08.11, 08:27
                  Mam trochę wyższy abonament, ale nie VIPowski i nie jestem pracownikiem. Gdy ja tam byłem jednocześnie przyjmowało 5 internistów i gdy tylko ktoś pojawił się na korytarzu od razu był zapraszany do gabinetu. Jeden raz chwilę musiałem poczekać, ale bez przesady - dłużej czeka się w kolejce na poczcie...

Jeżeli leczysz się na coś co wymaga wizyt u jednego i tego samego lekarza to chyba możesz poczekać na tą wizytę kilka dni, natomiast z przeziębieniem to chyba możesz iść do dowolnego lekarza, a nie akurat jakiegoś wybranego i też Cię wyleczy.

Moim zdaniem musisz sobie zafundować właśnie jakiś VIPowski abonament aby to działało tak jak Ty chcesz. Żadna firma nie będzie utrzymywała tylu lekarzy, aby każdy pacjent o każdej porze mógł się dostać w każdej placówce do wybranego lekarza...
                  • kfiatkofska Re: Lux Med - opienie 17.08.11, 09:37
                    zgadzam sie z poprzednim kolkega a nie zgadzam z Toba - na Raclawickiej (24/7) to koszmar, minimum 40 minut musze tam zazwyczaj spedzic, a jesli udam sie np o odz 16 to jeszcze mi sie oberwie ze nie umowilam sie z dziecmi do "zwyklego" pediatry, przy czym terminow oczywiscie brak albo np jest ale w gdansku :))), co do badan w luxmedzie, usg mialam na raclawickiej a rtg gdzies na al ken, to tez przesada (wszystko w przeciagu godziny - dobrze ze lekarze "akceptuja" spoznienia 10-15 minut), ale to o strefie dzieciecej, krotko mowiac strefa dorosla jest n iewiele lepsza, czekania tylko pol godziny nie mowiac juz o chamskiej obsludze, kolego drogi, na wizyte nie czeka sie kilka dni tylko nieraz tygodni, dzis wlasnie zadzwonilam do ginekologa, najbizszy termin za 11 dni w
                    • 3fx Re: Lux Med - opienie 17.08.11, 09:49
                      ... to ja chyba korzystam z innego LuxMedu niż Wy, ewentualnie mam dużo szczęścia, jestem mało wymagający w tym temacie i cierpliwy:)

I jeszcze jedna sprawa - możecie korzystać tylko z placówek LuxMedu czy też z innych placówek grupy LuxMed (LuxMed, CM LIM, Promedis, Medycyna Rodzinna, AVI)?
                      • kfiatkofska Re: Lux Med - opienie 17.08.11, 16:57
                        ja mam wszystkie te opcje :) od Limu po xxx :)
                  • kfiatkofska Re: Lux Med - opienie 17.08.11, 09:40
                    zgadzam sie z poprzednim kolkega a nie zgadzam z Toba - na Raclawickiej (24/7) to koszmar, minimum 40 minut musze tam zazwyczaj spedzic, a jesli udam sie np o odz 16 to jeszcze mi sie oberwie ze nie umowilam sie z dziecmi do "zwyklego" pediatry, przy czym terminow oczywiscie brak albo np jest ale w gdansku :))), co do badan w luxmedzie, usg mialam na raclawickiej a rtg gdzies na al ken, to tez przesada (wszystko w przeciagu godziny - dobrze ze lekarze "akceptuja" spoznienia 10-15 minut), ale to o strefie dzieciecej, krotko mowiac strefa dorosla jest n iewiele lepsza, czekania tylko pol godziny nie mowiac juz o chamskiej obsludze, kolego drogi, na wizyte nie czeka sie kilka dni tylko nieraz tygodni, dzis wlasnie zadzwonilam do ginekologa, najbizszy termin za 11 dni dokladniej na 29, a po 10 wrzesnia w Piasecznie, tak wiec kolejka to minimum pare tyogdni !!! i nie chodzi kolego o wipowskoi9 karnet tylko szybciej niekiedy dostaniesz sie do lekarza nfz niz do luxmedu, i czasem jestem sklonna pojezdzic po lekarzach, ale zeby to chociaz mialo jakis sens !!!
                    • tux54 Re: Lux Med - opienie 18.08.11, 23:36
                      Witajcie,

czyli w ciągu 5 lat NIC nie zmieniło się w Lux Medzie na Racławickiej... - poproście swoich pracodawców o rozwiązanie umów z nimi - tam się tylko nabawicie nerwicy, recepcjonistki mają w dalekim poważaniu pacjentów, lekarze nie lepsi, etc.

O D R A D Z A M LUX MED !

ba
                      • 3fx Re: Lux Med - opienie 19.08.11, 08:22
                        Chyba trochę przesadzacie... płacicie kilkadziesiąt złotych, a oczekujecie przychodni i wszystkich lekarzy tylko i wyłącznie dla siebie, na zawołanie. Ja jestem zadowolony z usług LuxMedu, oczywiście zawsze może być lepiej, ale i teraz jest ok. Jeżeli coś Wam się tam nie podoba zawsze możecie to zgłosić i poprosić o wyjaśnienie.

tux54 - skoro tak bardzo odradzasz LuxMed (aż wykrzyczałeś to w Twojej wiadomości) to co polecasz?
                        • tux54 Re: Lux Med - opienie 19.08.11, 12:50
                          3fx napisał:

> tux54 - skoro tak bardzo odradzasz LuxMed (aż wykrzyczałeś to w Twojej wiadomoś
                          > ci) to co polecasz?

Mój pracodawca widząc nasze skargi, że te wszystkie usługi abonamentowe to lipa na naszą prośbę podniósł nam wynagrodzenie o kwotę jaką by przeznaczał na płacenie Lux Medowi czy innym firmom abonamentowym i jesteśmy zadowoleni. Do kieszeni wpadło ok. 60zł

A co bym radził:

-zapisałem się do lekarza pierwszego kontaku w MedVit Piaseczno przy Puławskiej do dra Zwolińskiego, który jednocześnie jest internistą. Opiekę lekarską w Medvicie mam za darmo, bo jest na NFZ (bardzo kulturalne recepcjonistki, lekarze bardzo kompetentni, zapisywanie jest przez telefon), jako ciekawostkę mogę podać, że jeżeli lekarz podstawowej opieki zdrowotnej stwierdzi, że sprawa jest jakaś bardzo naglącą od razu kieruje do innego lekarza specjalisty w tym samym budynku (widziałem jak kobietę przekazał pod opiekę okulistki czy do ginekologa, bez czekania tego samego dnia). Polecam.

-jeżeli chodzi o dentystkę jestem zapisany na podstawie NFZu do dentystek w Centrum Stomatologii przy Stołecznym Centrum Rehabilitacji w Konstancinie - opieka dentystyczna za darmo (jeżeli coś nie pokrywa fundusz to dopłacam np. za plombę swiatłoutwardzalną). Dentystki bardzo uprzejme, wykonują wszystko bardzo dokładnie. Polecam

-jeżeli potrzebuję (lub ktoś z bliskich) porady specjalisty tego samego dnia lub z dnia na dzień to dzwonię do Medici Pruszków przy Niepodległości - wizyta 80 zł. Bardzo kompetentni i nie naciągają na kolejne wizyty (jak to potrafią prywatnie w innych firmach). Dojazd z Piaseczna do Pruszkowa 51 minut jadąc KM z przesiadką a następnie na Zachodnim w WKD, SKM lub KM. A ze Śródmieścia do Pruszkowa dojazd w 20 minut. Pacjenci przyjeżdzają nawet z Żoliborza. Polecam

ba
                          • 3fx Re: Lux Med - opienie 19.08.11, 13:54
                            Nieźle to sobie zaplanowałeś:)

Ale ja nadal wolę LuxMed - wszystko co potrzebuję mam w jednej cenie, w jednej firmie, pod jednym numerem telefonu, blisko pracy i domu:)

• tux54 Re: Lux Med - opienie 19.08.11, 14:44
                              To bardzo dobrze:)
                          • lolinka2 Re: Lux Med - opienie 21.08.11, 15:39
                            tux, a jak jest z oczekiwaniem na wizytę u stomatologa w Konstancinie???
                            bo ja dobrego dentystę na NFZ chętnie znajdę...
                      • kradam Re: Lux Med - opienie 19.08.11, 09:44
                        > czyli w ciągu 5 lat NIC nie zmieniło się w Lux Medzie na Racławickiej...
                        Zmieniło się wiele, rozszerzono np. bardzo znacznie liczbę placówek.

>- tam się tylko nabawicie ne
                        > rwicy, recepcjonistki mają w dalekim poważaniu pacjentów
                        Od kilkunastu lat mam tam abonament, dzwoniłem tam i byłem dziesiątki razy, przypominam sobie jeden szczególny przypadek kiedy poczułem się dezinformowany. Czyli IMO jakość obsługi na recepcji bardzo dobra, a jestem osobą wymagającą wobec dostawców. Dyskutantów również :-)

> poproście swoich pracodawców o rozwiązanie umów z nim
                        Taaa, już widzę jak słuchają osób oderwanych od rzeczywistości. Zastanawiam się czy na terenie Warszawy jest nawet jakaś konkurencja o podobnym zasięgu.

>lekarze nie lepsi,
                        Lekarze różni. Myślę, że wielu takich sobie., Generalnie nie zakładałbym, że w Luxmedzie należy leczyć bardziej złożone przypadki. Dobrzy do wypisania zwolnienia, recepty, darmowej realizacji prostych badań itp..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka