mwsylwia Re: Dzień dobry 15.03.06, 08:32 Dzień doberek - znalazłam jakiś mniej zasobny w odpowiedzi wątek powitalny. W sam raz do zapełnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Dzień dobry 15.03.06, 09:15 W środę 15 marca o godz. 17.00 nasz biblioteka zaprasza dzieci, rodziców, dziadków na spotkanie pt. Rodzina w książkach Astrid Lindgren. "Podczas Głośnego Czytania wysłuchamy opowiadania: Madika i berbeć z Czerwcowego Wzgórza w wykonaniu aktorki – Agnieszki Paszkowskiej. Następnie odbędą się warsztaty plastyczno-literackie. Tematem przewodnim spotkania będzie RODZINA. Aby wszystkie zaplanowane zadania zostały zrealizowane, w warsztatach musi uczestniczyć dziecko z opiekunem." Te spotkania biblioteczne stają sie już tradycją i są coraz ciekawsze. My przychodzimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Dzień dobry 15.03.06, 10:44 witam, słonecznie bardzo , ale chyba nie cieplutko;((( Odpowiedz Link Zgłoś
janek9912 Re: Dzień dobry 15.03.06, 11:45 Dzisiaj gościem specjalnym będzie Lucjan Sokołowski. Dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Dzień dobry 15.03.06, 12:09 dzień dobry z całego serca, uważajcie jednak w tak piękny dzień na kierowców, rowerzystów, słońce, roztopy, wieczorny lód, opłaty, deweloperów, wolność prasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Dzień dobry 15.03.06, 12:49 janek9912 napisał: > Dzisiaj gościem specjalnym będzie Lucjan Sokołowski. Dobrej zabawy. NIEEEEEEEE!! Czy to pewna wiadomość? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 15.03.06, 23:14 mwsylwia napisała: > W środę 15 marca o godz. 17.00 nasz biblioteka zaprasza dzieci, rodziców, > dziadków na spotkanie pt. Rodzina w książkach Astrid Lindgren. Jak było? Był ktoś? Nie dotarłam - zabrakło czasu...szkoda, żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Dzień dobry 16.03.06, 01:17 cicho !!! dzień dobryyyyyyy wszystkim, to będzie udany dzień Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Dzień dobry 16.03.06, 08:20 dzień dobry-pierszy (pomijam wpisy nocne) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 16.03.06, 09:24 Uuuuaaaaa..... dzieńdoberek, nocne Polaków rozmowy mają jedną wadę - ciężko się rano ocknąć. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 16.03.06, 09:37 no właśnie - dzień dobry i bez słońca, ciężko, głowa boli :( Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Dzień dobry 16.03.06, 10:06 Byłam - głosne czytanie było dla trochę straszych dzieci niz moje i Twoje Iod, ale prace plastyczne i dwie dziewczyny - animatorki świetne. Byliśmy we trójkę ja, synek i babcie. Nawycinaliśmy się różnych różności. W domu byliśmy ok. 19.00 - po dwóch godzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 16.03.06, 13:14 mwsylwia - żałuję, tym bardziej że starszy w temacie wycinanek aktualnie - a ja w temacie sprzątania po wycinankach ;) Nie udało się tym razem :( Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 17.03.06, 09:59 Dzień dobry - ciężki tydzień bardzo...następny tez się nielekko zapowiada... Miłego dnia wszystkim życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 17.03.06, 11:43 ----oOOo----//(* (_) *)\\----oOOo----- Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Dzień dobry 17.03.06, 13:30 Witam wszystkich po przerwie. www.lomianki.abc.pl/ www.lecsokole.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 18.03.06, 00:22 Dzień dobry - pierwsza!!!!! I niech mi tu nikt nie pisze, że nocne się nie liczy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Dzień dobry 18.03.06, 22:03 czy to dziasiaj już czy wczoraj jesxcze ... to chodzi o to by od siebie nie upaść za daleko jak te dwa łyse kamienie nad rzeką chodzi o to by pierwsze chciało słuchać co by to drugie powiedzieć chce do ucha że po mej głowie czasem się ich boję: chodzą słowa nie do powiedzenia.. nie do powiedzenia Dzień dobry kocham cię, już posmarowałem tobą chleb. Dzień dobry kocham Cię, nie chcę cię z oczu stracić, więc, jeszcze więcej.. Dzień dobry kocham cię, podzielimy dziś ten ogień na dwoje, Dzień dobry kocham cię, to zapyziałe miasto niech o tym wie. Tu chodzi o to by od siebie nie upaść za daleko kiedy długo drugie nie widzi pierwszego bo gdy siedzi człek samu z czarnymi myślami człowiek rzuca słuchawkami, rzuca słuchawkami. Bo chodzi o to by od siebie nie upaść za daleko nawet jeśli czasem między nami wykipi mleko choćbyś nawet i wieczorem zasypiała zdołowana chciałbym ci zaśpiewać z rana móc ci zaśpiewać z rana. Kochana: Dzień dobry kocham cię, już posmarowałem tobą chleb. Dzień dobry kocham Cię, nie chcę cię z oczu stracić, więc, jeszcze więcej.. Dzień dobry kocham cię, podzielimy dziś ten ogień na dwoje, Dzień dobry kocham cię, to zapyziałe miasto niech o tym wie. Dzień dobry kocham cię, już posmarowałem tobą chleb. Dzień dobry kocham Cię, nie chcę cię z oczu stracić, więc, jeszcze więcej.. jeszcze więcej jeszcze więcej Dzień dobry kocham cię, podzielimy dziś ten ogień na dwoje, paranoje para-twoje omanatopeiczne paranormalne paranoje we dwoje... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:00 ale się muzyczny wątek zrobił ze zwykłego przywitania. Wszyscy juz śpiewają? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:18 To zależy czy znają melodię to tego tekstu... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:22 no melodia to tam w refrenie występuje, reszta to taka raczej monodeklamacja. Czytamy wolno i na pewno wyjdzie - ja śpiewam refren :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:24 Rand, z pisaniem mam problema ale ze śpiewem jest oki po śniadaniu - obiadek ... Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty To też nie diabeł rogaty Ani miłość kiedy jedno płacze A drugie po nim skacze Bo miłość to żaden film w żadnym kinie Ani róże ani całusy małe duże Ale miłość kiedy jedno spada w dół Drugie ciągnie je ku górze ... Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 01:10 Widzę że jesteś obryty we współczesnej muzyce polskiej. Grabaż, Happy Sad... To lubie! Wdycham spaliny Leżę na autostradzie Krew miesza się z bezyną Ciało łączy z metalem (...) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 09:42 Dzień dobry! Baardzo ponuro dzisiaj. Na dworze straszny wygwizdów. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 10:56 Rand no wiesz co, Rob58 o miłości a ty wdychaniu spalin, doprawdy... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 20:50 To było dla przeciwagi. Bo jakoś za słodko się zrobiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:05 Cześć Rand, zbiłeś mnie z pantałyku tym leżeniem, asfaltem, krwią i benzyną. Do kolacji nie dotrwałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:06 A wiesz chociaz co to jest pantałyk? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:08 Km Ty się na wszystkim znasz - nawet na klawiaturze i języku. Powiedz proszę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:17 Tak mi się tylko skojarzyło z tym dowcipem "- O, pająk je biedronkę. - A co to jest dronka?" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:11 Wlazło mi to do głowy jakiś miesiąc temu i nie mogę się pozbyć. Taki osobisty "powerplay"... Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:19 Na motorze jechałem raz w życiu i to jako pasażer. Potrzebę poczucia smagania wiatru po gębie realizuję na rowerze i raz w roku przez tydzień na nartach. A wogóle to dlaczego ci się to kojarzy z motorem? To już na pasach jako przechodzeń nie mogę zmieszać krwi z asfaltem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:23 no tak wieczór skojarzeń ... jakoś do funkcji mieszcza flicu z krwią i farbą kauczukową przywykłem Za motorkami nie przepadam ale z udziałem motocyklistów najbardzie wyrazisty bigos na szosie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:27 To prawda, motorsi mają zdecydowanie najwyższy współczynnik efektowności wypadków. Tacy "zero-jedynkowcy": albo wstaje i jedzie dalej albo nie ma co zbierać. Brak pośrednich opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:29 Chyba że harleyowcy, oni jeżdżą wolniej żeby każdy zdążył policzyć ile mają dziar. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:34 motorki nie motorki, właśnie pędziłam moim samochodem - suuuuper. Czas na wino chyba, a potem muszę jakoś tę polską czcionkę w końcu, wrrr (nie tutaj oczywiście :)) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:40 O tak! Harleyowcem to i ja mógłbym zostać. Dziar co prawda nie mam, musiałbym tylko włosy sobie zapuścic i "ramoneskę" kupić. No i Harleya :) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:43 Bo w harleyowym rynsztunku będę idiotycznie wyglądał na rowerze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:46 tam zaraz idiotycznie, zaraz mnie trafi szlag przez te klawiature... Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:48 Już sobie wybobrażam gościa na rowerze w ramonesce i ponimieckim hełmie. Nieee, wcale idiotycznie nie wygląda :) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:53 zależyy od klimatu - mi się podoba (ach, i ę mogę pisać, i ć, suuper...) pomyśl ile osób zwróciłoby na Ciebie uwagę, a taki tam Harley - sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:58 Mozna by się na widok Randolfa bawić w zabawę "Niemcy na rowerach". Wiem że nikt tego nie zna ale może w Ł. by się przyjęła. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:02 Ale czad z tym hełmem! Był kiedyś taki kolo w Ł., ale on miał czapkę pilotkę i wojskową kurtkę, byłbyś oryginalny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:04 no mówię właśnie, a chłopaki tylko swoje w kółko - motor, Harley, toż to nieistotne szczegóły są ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:07 a jak się muzyki słucha na motorze? Bo ja odkąd mam dzieci, żeby głośno posłuchać to wskakuję do auta. Chyba jakieś słuchawki czy coś???? Dobrze myślę? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:10 No nie wydaje mi się, żeby można było jeździć w słuchawkach bo się nie słyszy otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:11 Są takie motory, co mają normalne głośniki. Ale w dzisiejszych czasach to wystarczy chyba odtwarzacz MP3 i słuchawki. Chociaż z drugiej strony patrząc to na motorze jeździ się po to aby posłuchać wiatru, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:11 Czasami mają normalny sprzęt z kolumnami. Cłychać to to z kilometra Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:13 Rand, ale byłbyś wesołym motocyklistą z komarami w zębach? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:15 Wesołym - wypraszam sobie? Ja się raczej rzadko uśmiecham. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:36 Krzysiek ty masz niezłe akcesoria, "wampir" i "łomiarz" to też ty? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:38 Eeee. Bez przesady ale lubię mieć wszystko pod ręką.. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:38 No nieźle. ramoneska, hełm niemiecki i jeszcze kosa i mamy typowego łomiankowskiego rowerzystę :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:51 Ekstradycja. Jak ci ukradną furę to muszą ci oddać samolot. I furę. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:53 a wszystko przez to że taką nalewkę na myszch piją.. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 23:02 Cytat z najnowszej polskiej produkcji "Cicho! Ty yellow bambusie!" Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Dzień dobry 23.03.06, 08:41 Dzien dobry, całkiem spokojnie piję pierwszą kawę. A może powinnam to wpisać w wątek o kawie? Miłego słonecznego i wreszcie ciepłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:56 Kamyk z Jeleniej Góry przywiozłeś? Wiesz kto po nim stapał? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:42 Mam niemiecki hełm. Mogę Ci dać w depozyt-będziesz wyglądał odjazdowo! Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 12:16 witam serdecznie :) moj chlop wlasnie pojechal w trase a ja w domu siedze. Moze ktos ma ochote na kawe w Lomiankach? Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 12:34 Witam cieplutko w ten wietrzny( chyba już wieczny:)))zimowy poranek. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 12:35 poranek? u mnie za chwil pare rosol bedzie na stole stal :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:01 Vivi na kawę? Uważaj bo chłopaki naprawde przyjdą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:07 vivi22 napisała: > witam serdecznie :) moj chlop wlasnie pojechal w trase a ja w domu siedze. Moze ktos ma ochote na kawe w Lomiankach? Kurcze, igrasz z ogniem Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:09 ależ jesteście nie wyżyci seksualnie... Ja mówię o zwykłym spotkaniu na herbetę (kto lubi to kawę), pogadać, poznać się, pośmiać. A Wy od razu kosmate myśli. Czy ja wyglądam na tak żle się prowadzącą? No proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:15 Vivi, to te czerwone buty tak na nich działają jak płachta na byka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:22 gdyby oni zobaczyli te moje buty to zaczeliby sie smiac z samych siebie. Oni slyszac czerwone buty mysla o kozaczkach a to zwykle buty sznurowane :) Buty tak na nich dzialaja? Dobra. kupilam sobie teraz biale na wiosne i ma sportowe rozowe i czarne mantofle na obcasiku. Co teraz sobie pomysla? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:23 vivi22 napisała: > gdyby oni zobaczyli te moje buty to zaczeliby sie smiac z samych siebie. Oni > slyszac czerwone buty mysla o kozaczkach a to zwykle buty sznurowane :) Naprawdę?! Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:36 no właśnie ja czekam na wiosnę bo białe chcę założyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 14:37 Vivi musisz dbac o swój wizerunek jak piszesz czerwowne to pisz dalej, że masz czerwone. A kto napisał o naszych kosmatych myslach, my tylko tak z czystej sympatii przestrzegalismy. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 17:26 Może pewnego dnia widziałem vivi, chyba że po Brukowej więcej kobiet w białej pikowanej kurtce i sznurowanych czerwonych trepach z zamszu chodzi.. a włos miała czarny.. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 17:41 oj to nie vivi była bo vivi nie ma czarnego włosa :) Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 18:10 vivi ci zaraz napisze, ze to nie popołudnie, że ona kolację na stół stawia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 19:37 Czyli na Brukowej pojawia się ktoś jeszzce w białej kurtce i czerwonych butach. Odpowiedz Link Zgłoś