Dodaj do ulubionych

Dzień dobry

20.02.06, 09:11
podoba mi się :)
Obserwuj wątek
    • mwsylwia Re: Dzień dobry 15.03.06, 08:32
      Dzień doberek - znalazłam jakiś mniej zasobny w odpowiedzi wątek powitalny.
      W sam raz do zapełnienia :)

• iod Re: Dzień dobry 15.03.06, 08:39
        dzień dobry - zapełniajmy! :)
        • papirus22 Re: Dzień dobry 15.03.06, 08:42
          dobry
          • mwsylwia Re: Dzień dobry 15.03.06, 09:15
            W środę 15 marca o godz. 17.00 nasz biblioteka zaprasza dzieci, rodziców,
            dziadków na spotkanie pt. Rodzina w książkach Astrid Lindgren.

"Podczas Głośnego Czytania wysłuchamy opowiadania: Madika i berbeć z
            Czerwcowego Wzgórza w wykonaniu aktorki – Agnieszki Paszkowskiej. Następnie
            odbędą się warsztaty plastyczno-literackie. Tematem przewodnim spotkania będzie
            RODZINA. Aby wszystkie zaplanowane zadania zostały zrealizowane, w warsztatach
            musi uczestniczyć dziecko z opiekunem."

Te spotkania biblioteczne stają sie już tradycją i są coraz ciekawsze. My
            przychodzimy :)

• iod Re: Dzień dobry 15.03.06, 09:54
              to dzisiaj! też spróbuję :)
              • mazowianka Re: Dzień dobry 15.03.06, 10:01
                Witam ciepło w ten słoneczny dzień.
                • jorybka1 Re: Dzień dobry 15.03.06, 10:44
                  witam, słonecznie bardzo , ale chyba nie cieplutko;(((
            • janek9912 Re: Dzień dobry 15.03.06, 11:45
              Dzisiaj gościem specjalnym będzie Lucjan Sokołowski.
              Dobrej zabawy.
              • robert_58 Re: Dzień dobry 15.03.06, 12:09
                dzień dobry z całego serca,
                uważajcie jednak w tak piękny dzień na kierowców, rowerzystów, słońce, roztopy,
                wieczorny lód, opłaty, deweloperów, wolność prasy ...
              • mwsylwia Re: Dzień dobry 15.03.06, 12:49
                janek9912 napisał:
                > Dzisiaj gościem specjalnym będzie Lucjan Sokołowski. Dobrej zabawy.

NIEEEEEEEE!!
                Czy to pewna wiadomość?

• papirus22 Re: Dzień dobry 15.03.06, 14:22
                  dawajcie sokoła na forum:)
            • iod Re: Dzień dobry 15.03.06, 23:14
              mwsylwia napisała:

> W środę 15 marca o godz. 17.00 nasz biblioteka zaprasza dzieci, rodziców,
              > dziadków na spotkanie pt. Rodzina w książkach Astrid Lindgren.

Jak było? Był ktoś? Nie dotarłam - zabrakło czasu...szkoda, żałuję.
              • robert_58 Re: Dzień dobry 16.03.06, 01:17
                cicho !!!

dzień dobryyyyyyy wszystkim,

to będzie udany dzień
                • papirus22 Re: Dzień dobry 16.03.06, 08:20
                  dzień dobry-pierszy (pomijam wpisy nocne)
                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 16.03.06, 09:24
                    Uuuuaaaaa..... dzieńdoberek, nocne Polaków rozmowy mają jedną wadę - ciężko się
                    rano ocknąć. ;)
                    • iod Re: Dzień dobry 16.03.06, 09:37
                      no właśnie - dzień dobry i bez słońca, ciężko, głowa boli :(
              • mwsylwia Re: Dzień dobry 16.03.06, 10:06
                Byłam - głosne czytanie było dla trochę straszych dzieci niz moje i Twoje Iod,
                ale prace plastyczne i dwie dziewczyny - animatorki świetne. Byliśmy we trójkę
                ja, synek i babcie. Nawycinaliśmy się różnych różności. W domu byliśmy ok.
                19.00 - po dwóch godzinach.

• iod Re: Dzień dobry 16.03.06, 13:14
                  mwsylwia - żałuję, tym bardziej że starszy w temacie wycinanek aktualnie - a ja
                  w temacie sprzątania po wycinankach ;) Nie udało się tym razem :(
                  • papirus22 Re: Dzień dobry 17.03.06, 08:06
                    dzień dobry
                    • lolaxyz Re: Dzień dobry 17.03.06, 08:24
                      czesc :))
                      • kmsanczia Re: Dzień dobry 17.03.06, 09:29
                        Heloł.
                        • justaman1 Re: Dzień dobry 17.03.06, 09:45
                          Dzień dobry
                          -----------\\- -//-----
                          • iod Re: Dzień dobry 17.03.06, 09:59
                            Dzień dobry - ciężki tydzień bardzo...następny tez się nielekko zapowiada...
                            Miłego dnia wszystkim życzę :)
                          • papirus22 Re: Dzień dobry 17.03.06, 11:39
                            fajny ten znaczek, a masz inne?
                            • kmsanczia Re: Dzień dobry 17.03.06, 11:43
                              ----oOOo----//(* (_) *)\\----oOOo-----
                              • robert_58 Re: Dzień dobry 17.03.06, 12:10
                                dzień dobry
                                śpiochom zwłaszcza
                                • j46 Re: Dzień dobry 17.03.06, 13:30
                                  Witam wszystkich po przerwie.
                                  www.lomianki.abc.pl/
                                  www.lecsokole.pl/
                                  • iod Re: Dzień dobry 18.03.06, 00:22
                                    Dzień dobry - pierwsza!!!!! I niech mi tu nikt nie pisze, że nocne się nie
                                    liczy!!!!!
                                    • krzysiom1 Re: Dzień dobry 18.03.06, 07:38
                                      Dzień dobry!
                                      • robert_58 Re: Dzień dobry 18.03.06, 22:03
                                        czy to dziasiaj już czy wczoraj jesxcze ...

to chodzi o to by od siebie
                                        nie upaść za daleko
                                        jak te dwa łyse kamienie nad rzeką
                                        chodzi o to
                                        by pierwsze chciało słuchać
                                        co by to drugie
                                        powiedzieć chce do ucha
                                        że po mej głowie
                                        czasem się ich boję:

chodzą słowa nie do powiedzenia..
                                        nie do powiedzenia

Dzień dobry kocham cię,
                                        już posmarowałem tobą chleb.
                                        Dzień dobry kocham Cię,
                                        nie chcę cię z oczu stracić,
                                        więc, jeszcze więcej..
                                        Dzień dobry kocham cię,
                                        podzielimy dziś ten ogień na dwoje,
                                        Dzień dobry kocham cię,
                                        to zapyziałe miasto niech o tym wie.

Tu chodzi o to by od siebie
                                        nie upaść za daleko
                                        kiedy długo drugie
                                        nie widzi pierwszego
                                        bo gdy siedzi człek samu
                                        z czarnymi myślami
                                        człowiek rzuca słuchawkami,
                                        rzuca słuchawkami.

Bo chodzi o to by od siebie
                                        nie upaść za daleko
                                        nawet jeśli czasem
                                        między nami wykipi mleko
                                        choćbyś nawet i wieczorem
                                        zasypiała zdołowana
                                        chciałbym ci zaśpiewać
                                        z rana
                                        móc ci zaśpiewać z rana.

Kochana:
                                        Dzień dobry kocham cię,
                                        Dzień dobry kocham Cię,
                                        więc, jeszcze więcej..
                                        Dzień dobry kocham cię,
                                        Dzień dobry kocham cię,
                                        to zapyziałe miasto niech o tym wie.

Dzień dobry kocham cię,
                                        Dzień dobry kocham Cię,
                                        więc, jeszcze więcej..
                                        jeszcze więcej jeszcze więcej
                                        Dzień dobry kocham cię,
                                        paranoje para-twoje
                                        omanatopeiczne
                                        paranormalne paranoje we dwoje...
                                        • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:00
                                          ale się muzyczny wątek zrobił ze zwykłego przywitania. Wszyscy juz śpiewają? ;)
                                          • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:18
                                            To zależy czy znają melodię to tego tekstu...
                                            • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:22
                                              no melodia to tam w refrenie występuje, reszta to taka raczej monodeklamacja.
                                              Czytamy wolno i na pewno wyjdzie - ja śpiewam refren :)
                                            • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:24
                                              Rand,
                                              z pisaniem mam problema ale ze śpiewem jest oki
                                              po śniadaniu - obiadek

... Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty
                                              To też nie diabeł rogaty
                                              Ani miłość kiedy jedno płacze
                                              A drugie po nim skacze
                                              Bo miłość to żaden film w żadnym kinie
                                              Ani róże ani całusy małe duże
                                              Ale miłość kiedy jedno spada w dół
                                              Drugie ciągnie je ku górze ...
                                              • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 00:26
                                                ?????
                                              • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 01:10
                                                Widzę że jesteś obryty we współczesnej muzyce polskiej. Grabaż, Happy Sad... To
                                                lubie!
                                                Wdycham spaliny
                                                Leżę na autostradzie
                                                Krew miesza się z bezyną
                                                Ciało łączy z metalem (...)
                                                • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 09:42
                                                  Dzień dobry!
                                                  Baardzo ponuro dzisiaj.
                                                  Na dworze straszny wygwizdów.
                                                • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 10:56
                                                  Rand no wiesz co, Rob58 o miłości a ty wdychaniu spalin, doprawdy... ;-)
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 11:54
                                                    przecież wolność ma zapach benzyny
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 20:50
                                                    To było dla przeciwagi. Bo jakoś za słodko się zrobiło :)
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:05
                                                    Cześć Rand,
                                                    zbiłeś mnie z pantałyku tym leżeniem, asfaltem, krwią i benzyną. Do kolacji nie
                                                    dotrwałem ;-)
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:06
                                                    A wiesz chociaz co to jest pantałyk? ;)
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:08
                                                    Km
                                                    Ty się na wszystkim znasz - nawet na klawiaturze i języku.
                                                    Powiedz proszę ;-)
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:17
                                                    Tak mi się tylko skojarzyło z tym dowcipem
                                                    "- O, pająk je biedronkę.
                                                    - A co to jest dronka?" ;)
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:18
                                                    :-o
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:11
                                                    Wlazło mi to do głowy jakiś miesiąc temu i nie mogę się pozbyć. Taki
                                                    osobisty "powerplay"...
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:13
                                                    dużo na motorku spędzasz czasu Rand?
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:19
                                                    Na motorze jechałem raz w życiu i to jako pasażer. Potrzebę poczucia smagania
                                                    wiatru po gębie realizuję na rowerze i raz w roku przez tydzień na nartach.
                                                    A wogóle to dlaczego ci się to kojarzy z motorem? To już na pasach jako
                                                    przechodzeń nie mogę zmieszać krwi z asfaltem? :)
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:23
                                                    no tak
                                                    wieczór skojarzeń ...
                                                    jakoś do funkcji mieszcza flicu z krwią i farbą kauczukową przywykłem
                                                    Za motorkami nie przepadam ale z udziałem motocyklistów najbardzie wyrazisty
                                                    bigos na szosie :-(
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:27
                                                    To prawda, motorsi mają zdecydowanie najwyższy współczynnik efektowności
                                                    wypadków. Tacy "zero-jedynkowcy": albo wstaje i jedzie dalej albo nie ma co
                                                    zbierać. Brak pośrednich opcji.
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:29
                                                    Chyba że harleyowcy, oni jeżdżą wolniej żeby każdy zdążył policzyć ile mają
                                                    dziar. ;)
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:34
                                                    motorki nie motorki, właśnie pędziłam moim samochodem - suuuuper. Czas na wino
                                                    chyba, a potem muszę jakoś tę polską czcionkę w końcu, wrrr (nie tutaj
                                                    oczywiście :))
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:40
                                                    O tak! Harleyowcem to i ja mógłbym zostać. Dziar co prawda nie mam, musiałbym
                                                    tylko włosy sobie zapuścic i "ramoneskę" kupić. No i Harleya :)
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:41
                                                    I będzie "Zed is dead". ;)
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:41
                                                    a po co Ci Harley jak bedziesz miec reszte
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:43
                                                    Bo w harleyowym rynsztunku będę idiotycznie wyglądał na rowerze ;)
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:46
                                                    tam zaraz idiotycznie, zaraz mnie trafi szlag przez te klawiature...
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:48
                                                    Już sobie wybobrażam gościa na rowerze w ramonesce i ponimieckim hełmie. Nieee,
                                                    wcale idiotycznie nie wygląda :)
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:53
                                                    zależyy od klimatu - mi się podoba (ach, i ę mogę pisać, i ć, suuper...)
                                                    pomyśl ile osób zwróciłoby na Ciebie uwagę, a taki tam Harley - sama nie wiem...
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:58
                                                    Mozna by się na widok Randolfa bawić w zabawę "Niemcy na rowerach".
                                                    Wiem że nikt tego nie zna ale może w Ł. by się przyjęła.
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:02
                                                    Ale czad z tym hełmem! Był kiedyś taki kolo w Ł., ale on miał czapkę pilotkę i
                                                    wojskową kurtkę, byłbyś oryginalny. :)
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:04
                                                    no mówię właśnie, a chłopaki tylko swoje w kółko - motor, Harley, toż to
                                                    nieistotne szczegóły są ;)
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:07
                                                    a jak się muzyki słucha na motorze? Bo ja odkąd mam dzieci, żeby głośno
                                                    posłuchać to wskakuję do auta. Chyba jakieś słuchawki czy coś???? Dobrze myślę?
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:10
                                                    No nie wydaje mi się, żeby można było jeździć w słuchawkach bo się nie słyszy
                                                    otoczenia.
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:11
                                                    Są takie motory, co mają normalne głośniki. Ale w dzisiejszych czasach to
                                                    wystarczy chyba odtwarzacz MP3 i słuchawki. Chociaż z drugiej strony patrząc to
                                                    na motorze jeździ się po to aby posłuchać wiatru, nie?
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:13
                                                    eeee, to j wolę mojego malucha ;)
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:11
                                                    Czasami mają normalny sprzęt z kolumnami.
                                                    Cłychać to to z kilometra
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:13
                                                    Rand, ale byłbyś wesołym motocyklistą z komarami w zębach? ;)
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:15
                                                    Wesołym - wypraszam sobie? Ja się raczej rzadko uśmiecham.
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:18
                                                    Smutas znaczy. :(
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:33
                                                    tzw. ponury żniwiarz :)
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:35
                                                    Kosę też mam....
                                                    Daleko nie masz...
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:36
                                                    Krzysiek ty masz niezłe akcesoria, "wampir" i "łomiarz" to też ty? ;-)
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:38
                                                    Eeee. Bez przesady ale lubię mieć wszystko pod ręką..
                                                  • randolff Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:38
                                                    No nieźle. ramoneska, hełm niemiecki i jeszcze kosa i mamy typowego
                                                    łomiankowskiego rowerzystę :)
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:42
                                                    no i popłynęli w takim ładnym wątku...
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:43
                                                    To już taka tradycja się zrobiła..
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:46
                                                    Tradycja to taka dziewczynka była.
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:49
                                                    nowa i świecka na dokładkę..
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:51
                                                    Ekstradycja. Jak ci ukradną furę to muszą ci oddać samolot. I furę.
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:53
                                                    a wszystko przez to że taką nalewkę na myszch piją..
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:54
                                                    ja to już nie lubię nalewki na myszach...
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:54
                                                    nie śpicie jeszcze nudiarze? ;-)
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:55
                                                    nudziarze się pisze...!!!!
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:56
                                                    ładne masz te polskie znaki
                                                    no no
                                                  • iod Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:57
                                                    pewnie, że ładne ;)
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 23:02
                                                    Cytat z najnowszej polskiej produkcji
                                                    "Cicho! Ty yellow bambusie!"
                                                  • jorybka1 Re: Dzień dobry 23.03.06, 08:41
                                                    Dzien dobry, całkiem spokojnie piję pierwszą kawę.
                                                    A może powinnam to wpisać w wątek o kawie?
                                                    Miłego słonecznego i wreszcie ciepłego dnia życzę.
                                                  • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:56
                                                    Kamyk z Jeleniej Góry przywiozłeś? Wiesz kto po nim stapał? ;)
                                                  • robert_58 Re: Dzień dobry 19.03.06, 22:57
                                                    Prezydent miasta
                                                  • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 21:42
                                                    Mam niemiecki hełm.
                                                    Mogę Ci dać w depozyt-będziesz wyglądał odjazdowo!
    • vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 12:16
      witam serdecznie :) moj chlop wlasnie pojechal w trase a ja w domu siedze. Moze
      ktos ma ochote na kawe w Lomiankach?
      • jorybka1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 12:34
        Witam cieplutko w ten wietrzny( chyba już wieczny:)))zimowy poranek.
        • vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 12:35
          poranek? u mnie za chwil pare rosol bedzie na stole stal :)
      • papirus22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:01
        Vivi na kawę? Uważaj bo chłopaki naprawde przyjdą :)))
      • esscort Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:07
        vivi22 napisała:

> witam serdecznie :) moj chlop wlasnie pojechal w trase a ja w domu siedze.
        Moze ktos ma ochote na kawe w Lomiankach?

Kurcze, igrasz z ogniem
        • vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:09
          ależ jesteście nie wyżyci seksualnie... Ja mówię o zwykłym spotkaniu na herbetę
          (kto lubi to kawę), pogadać, poznać się, pośmiać.
          A Wy od razu kosmate myśli. Czy ja wyglądam na tak żle się prowadzącą?
          No proszę...
          • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:15
            Vivi, to te czerwone buty tak na nich działają jak płachta na byka. ;)
            • vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:22
              gdyby oni zobaczyli te moje buty to zaczeliby sie smiac z samych siebie. Oni
              slyszac czerwone buty mysla o kozaczkach a to zwykle buty sznurowane :)

Buty tak na nich dzialaja? Dobra.
              kupilam sobie teraz biale na wiosne i ma sportowe rozowe i czarne mantofle na
              obcasiku. Co teraz sobie pomysla?

:)))
              • esscort Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:23
                vivi22 napisała:

> gdyby oni zobaczyli te moje buty to zaczeliby sie smiac z samych siebie. Oni
                > slyszac czerwone buty mysla o kozaczkach a to zwykle buty sznurowane :)

Naprawdę?!
              • kmsanczia Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:27
                Zakładaj różowe.
                • vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 13:36
                  no właśnie ja czekam na wiosnę bo białe chcę założyć :)
                  • papirus22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 14:37
                    Vivi musisz dbac o swój wizerunek jak piszesz czerwowne to pisz dalej, że masz
                    czerwone. A kto napisał o naszych kosmatych myslach, my tylko tak z czystej
                    sympatii przestrzegalismy.
                    • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 17:26
                      Może pewnego dnia widziałem vivi, chyba że po Brukowej więcej kobiet w białej
                      pikowanej kurtce i sznurowanych czerwonych trepach z zamszu chodzi.. a włos
                      miała czarny..
                      • vivi22 Re: Dzień dobry 19.03.06, 17:41
                        oj to nie vivi była bo vivi nie ma czarnego włosa :)
                        • latajacamysz Re: Dzień dobry 19.03.06, 17:52
                          Dzień dobry, po południu :)
                          • jorybka1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 18:10
                            vivi ci zaraz napisze, ze to nie popołudnie, że ona kolację na stół stawia.
                        • krzysiom1 Re: Dzień dobry 19.03.06, 19:37
                          Czyli na Brukowej pojawia się ktoś jeszzce w białej kurtce i czerwonych butach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka