pw.1984 18.05.12, 12:12 Wiecie może czy skończyli remont tych ulic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pakulson Re: Ul. Saperów i Lotników 18.05.12, 13:21 Saperów otwarta i pięknie wyłożona kostką, Lotników skończona (wczoraj z 10 chłopa stało i podziwiali swoje dzieło :) ), ale jeszcze są znaki ograniczające wjazd. Najpewniej dziś lub za parę dni będzie otwarta :) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Ul. Saperów i Lotników 18.05.12, 13:47 Szkoda, że zdecydowali się na kostkę. Poniatowskiego zrobili kilka lat temu i już jest w opłakanym stanie. Ciężarówki i parkujące na chodnikach samochody zrobiły swoje. Oczywiście w UMiG nie widzą problemu i nie żądają naprawy od budowniczych kolejnych budynków przy Poniatowskiego. W końcu jesteśmy taką bogatą gminą, że kto by się przejmował takimi pierdołami - sami sobie zrobimy tą drogę jeszcze raz, a co:) Dobry asfalt były lepszy i trwalszy niż ta kostka. Poniatowskiego już nie jest uliczką z kilkoma domami, którą raz na godzinę przejedzie jeden samochód, więc i drogi powinny być na to przygotowane. No ale może ja się nie znam:) Odpowiedz Link Zgłoś
hre_up Re: Ul. Saperów i Lotników 18.05.12, 15:30 Nie wspominając o tym jak samochody jeżdżące po kostce hałasują, asfalt byłby lepszy i to z całą pewnością - widocznie kostka jest tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulson Re: Ul. Saperów i Lotników 21.05.12, 14:45 A znaku ograniczającego wagę pojazdów tam nie ma ? Bo jeśli nie to trzeba postawić. Tylko kto będzie tego przestrzegał..... Jesli wykonawca robót zlamie znaki zakazu to juz przynajmniej bedzie sie na czym oprzec przy ewentualnym sporze. Najgorsze jest jednak to, że tam prawie nie ma żadnej podbudowy. Na te wertepy wysypali trochę żwirku, trochę piachu, zagęścili (oby tylko) i położyli kostkę. U rodziców na kostkę wjeżdzał cały skład patelni (strzelam 30-40 ton) to nawet nie drgnęło, bo samego kamienia było na 60 cm grubości. A tu wjedzie kilka starów z węglem albo ziemniakami i będą szpary, że będzie się teraz o co potykać :/ Ale ludzieeeeeee, bedziemy narzekać dopiero za pare lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 20:20 3fx napisał: > Szkoda, że zdecydowali się na kostkę. Poniatowskiego zrobili kilka lat temu i j > uż jest w opłakanym stanie. Ciężarówki i parkujące na chodnikach samochody zrob > iły swoje. Oczywiście w UMiG nie widzą problemu i nie żądają naprawy od budowni > czych kolejnych budynków przy Poniatowskiego. W końcu jesteśmy taką bogatą gmin > ą, że kto by się przejmował takimi pierdołami - sami sobie zrobimy tą drogę jes > zcze raz, a co:) Kostka właściwie położona nie jest zła. Ale żyjemy w, mówiąc delikatnie, chorym państwie gdzie wszytko jest POpie...ne i ładnie ma tylko wyglądać w chwili otwarcia. A wystarczyłoby nie kraść cementu na podkład pod kostkę Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 18.05.12, 14:21 Lepsza kostka niż te wertepy które były. Ciekawe czy planują jeszcze zrobić krótką dróżke na samym końcu poniatowskiego obok parkingu. W sumie budner zaczął tam sprzedaż więc może oni coś wymyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Ul. Saperów i Lotników 21.05.12, 15:42 Nie licz na to że deweloper z łaski Ci ulice zrobi - licz na siebie. A na doły poczekacie nie kilka lat jak sadze, a parę miesięcy - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: Ul. Saperów i Lotników 26.05.12, 16:18 Nie. tego odcinka miasto nie zrobi, bo ... to nie jest droga gminna, a zwykłe klepisko. Przynajmniej tak wynika z map geodezyjnych i tego gmina musi się trzymać. Ulica Poniatowskiego kończy się ślepo. Ponoć czekają, aż developer, który zabuduję tą trójkątną działkę, gdzie teraz jest parking, zrobi tam drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba11 Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 11:07 Dziś od rana założyli nowe lampy na ul. Lotników, więc może wreszcie otworzą ulicę dla ruchu samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 11:18 I fajnie:) Jeszcze tylko dworzec i mleczarnia i okolica będzie przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 12:36 Generalnie wyszło trochę słabo: - asfalt byłby lepszy niż kostka (temat już poruszany), - na rogu Dworcowej i Saperów na ulicy stoi... słup energetyczny! (nie na środku, ale przy krawężniku, na zakręcie!), - na Lotników, na środku chodnika stoi sobie słup reklamowy (ginekolog, usg). Czyli jest dużo lepiej, ale nie jest dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Ul. Saperów i Lotników 06.06.12, 08:48 3fx napisał: > - na rogu Dworcowej i Saperów na ulicy stoi... słup energetyczny! (nie na środk > u, ale przy krawężniku, na zakręcie!), Będzie zlikwidowany - nowy stoi już obok, na chodniku. > - na Lotników, na środku chodnika stoi sobie słup reklamowy (ginekolog, usg). Usunięty. Przy okazji na Lotników zrobili porządek z innymi słupami. Jeden słup przeniesiono na drugą stronę ulicy, nowe latarnie (bardzo fajne - stal szczotkowana:) ustawione są na brzegach chodnika. Teraz wygląda to bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulson Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 12:49 Na temat mleczarni już się rozpisywaliśmy. Nie ma szans na poprawę, za to na dworzec wszyscy czekamy :D Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 14:13 Widzę, że budner ruszył ze sprzedażą mieszkań które wybuduje na działce obok nowego klinkierbudu na poniatowskiego. Budowa ma ruszyć podobno lada dzień. W sumie dobrze bo te krzaki strasznie szpeciły okolice. budnerdevelopment.pl/pl/oferta/apartamenty-poniatowskiego/wyszukaj-mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
allbdo Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 20:09 chyba nie wiesz co piszesz. Krzaki szpeciły okolicę??? To właśnie jedyna atrakcja tej okolicy, no chyba, że podoba ci się osiedle słowicza po brzegi wypełniona kostką i betonem. A z resztą sam się przekonasz jak już się wybuduje nowe blokowisko i za oknem zamiast zieleni widzieć będziesz cudze mieszkania. Ktoś powinien coś zrobić z tą deweloperską ekspansją. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 20:21 A co w tych krzakach miałeś atrakcyjnego? Jeden wielki syf. Co innego atrakcyjny park a co innego chaszcze służące za składowisko śmieci. Jak się medycyna nazywa fobię na developerów? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 08:38 pw.1984 napisał: > A co w tych krzakach miałeś atrakcyjnego? Jeden wielki syf. Co innego atrakcyjny park a > co innego chaszcze służące za składowisko śmieci. A czyja to wina: tych jak to piszesz "chaszczy" że sobie rosły, czy też może jednak tych którzy wywalali tam śmiecie? > Jak się medycyna nazywa fobię na developerów? Nawet się nad tym nie zastanawiałem, tobie mogę jednak coś doradzić: Zmień divilopera (albo dilera, bo jeden wart drugiego). Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 25.05.12, 20:21 A co w tych krzakach miałeś atrakcyjnego? Jeden wielki syf. Co innego atrakcyjny park a co innego chaszcze służące za składowisko śmieci. Jak medycyna nazywa fobię na developerów? Odpowiedz Link Zgłoś
allbdo Re: Ul. Saperów i Lotników 28.05.12, 19:02 może i teraz jest tam syf, ale gmina powinna dbać o czystość na swoim terenie - w zeszłym roku była jakaś akcja na dworcowej - posprzątali krzaki i wyglądało to b. dobrze. Z tego co widzę, to jeszcze tu nie mieszkasz i niewiele możesz wiedzieć o fobiach tutejszych mieszkańców... Ale swoją drogą, to do niektórych developerów ma wstręt (nie fobia). A z resztą pomieszkasz i zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 09:15 allbdo napisał: > może i teraz jest tam syf, ale gmina powinna dbać o czystość na swoim terenie. Co ma gmina do prywatnej działki? Nareszcie developer zrobi z tym porządek i tak się składa że w okolicy poniatowskiego powstają niskie bloki dzięki którym okolica zmieni swój charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 13:05 pw.1984 napisał: >Nareszcie developer zrobi z tym porządek Czy Ty naprawdę wierzysz w to że deweloperzy mają ręce które "będą Cię karmić" ? Czy wierzysz w to że są tacy dobrzy, mili i kochani i zrobią wszystko aby było po Twojej myśli we wspomnianej lokalizacji? Deweloper wybuduje piękny budynek, zrobi równiutkie chodniki, ogrodzenie i zagospodarowanie terenu takie o którym marzyłeś (część wspólna), usunie problemy z wilgocią które w tym zagłębieniu pojawiać się będą na 100%, usunie problem z ruchliwą ulica dworcową abyś mógł swobodnie wyjechać rano do pracy swoim jakże pięknym darowanym przez Dewelopera maluchem cabrio, będzie na każde Twoje skinienie, telefon, e-mail, nawet pierdnięcie jak w filmie "Kapuśniak" z Louis de Funès w roli głównej. Jeśli tak - to wstrzymaj się z odpowiedziami na moje pytania do czasu kiedy: 1. Kupisz mieszkanie, 2. Zaczniesz je remontować, 3. Uregulujesz wszystkie zobowiązania (nawet te które nagle spadną Ci nagle z nieba) 4. Podpiszesz akt Przy czym wszystkie powyższe warunki muszą być spełnione :) Wtedy pogadamy. Jeśli nie wierzysz to zapraszam do dalszej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 13:15 nomado napisał: > pw.1984 napisał: > >Nareszcie developer zrobi z tym porządek > Jeśli nie wierzysz to zapraszam do dalszej dyskusji. Strasznie was musiał skrzywdzić jakiś developer:) Odpowiedzcie mi tylko jeszcze na pytanie którego developera ja reprezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 14:54 nomado napisał: usunie problemy z wilgocią które w tym zagłębieniu pojawiać się będą na 100% To tam jest klimat tropikalny:)? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 15:37 pw.1984 napisał: > nomado napisał: > > usunie problemy z wilgocią które w tym zagłębieniu pojawiać się będą na 100% > > To tam jest klimat tropikalny:)? Pamiętnego roku 2010 zadzwonił do mnie znajomy z Mazur, który pilnie śledził moje zmagania z powodzią na terenie nadwiślańskiego klubu wodniackiego ( forum.mazury.info.pl/viewtopic.php?t=1574&start=0 ) i z przejęciem zapytał: Wlaśnie słyszałem w radiu, co się tam u Was dzieje, podobno WISŁA Piaseczno zalewa? Oczywiście, zdementowałem te rewelacje, Wisła jest zbyt daleko od Piaseczna, a teren na którym leży miasto jest położony zbyt wysoko aby do tego mogło dojść. Dopiero potem dotarło do mnie że chodzi tu bynajmniej nie o groźną Wisłę, lecz niepozorną, lekceważoną, wzgardzoną wręcz smródkę, a skutki tej POwodzi okazały się o wiele bardziej dramatyczne, niż na terenie WKW dla którego taka przygoda to nie pierwszyzna. Tak więc nie podkpiwaj sobie, bo dnia ani godziny nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 15:51 Nie podkpiwam z powodzi, ale z zakompleksionych frustratów którzy wylewają swoje żale na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
allbdo Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 19:13 facet, weź się ogarnij i nie wyzywaj osób, które mają inne zdanie od zakompleksionych frustratów. Jak już chcesz wiedzieć któremu developerowi nie ufam - to proszę bardzo - chodzi o mh i tak zwany titanic, o ile wiesz o co mi chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Ul. Saperów i Lotników 30.05.12, 08:27 pw.1984 napisał: > Nie podkpiwam z powodzi, ale z zakompleksionych frustratów którzy wylewają swoj > e żale na tym forum. Bucyfole nie wylewam swoich żali na forum. Z dobrego serca przestrzegam Cię przed Twymi górnolotnymi nadziejami na "bezproblemowe" osiedle! No ... chyba że jak ktoś wspomniał, sam jesteś deweloperem bądź takiego masz w rodzinie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 30.05.12, 09:13 nomado napisał: > pw.1984 napisał: > Bucyfole[/b] nie wylewam swoich żali na forum. Z dobrego serca przestrzegam Cię > przed Twymi górnolotnymi nadziejami na "bezproblemowe" osiedle! > No ... chyba że jak ktoś wspomniał, sam jesteś deweloperem bądź takiego masz w > rodzinie :) Bucyfol to syn developera?:) To chyba nim nie jestem. Dzięki za ostrzeżenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Ul. Saperów i Lotników 30.05.12, 08:24 pw.1984 napisał: > nomado napisał: > > usunie problemy z wilgocią które w tym zagłębieniu pojawiać się będą na 100% > > To tam jest klimat tropikalny:)? Pożyjesz - przekonasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 09:53 pw.1984 napisał: > Wiecie może czy skończyli remont tych ulic? Pomijam kwestię reklamy dewelopera ale bardziej interesowałby mnie remont dworca który jak na razie przypomina krajobraz Azji czy Afryki. No może na następne mistrzostwa pod warunkiem że będą w Radomiu Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 09:59 artsg napisał: > pw.1984 napisał: > > > Wiecie może czy skończyli remont tych ulic? > > Pomijam kwestię reklamy dewelopera A kto go reklamuje? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 10:16 pw.1984 napisał: > artsg napisał: > > > pw.1984 napisał: > > > > > Wiecie może czy skończyli remont tych ulic? > > > > Pomijam kwestię reklamy dewelopera > > A kto go reklamuje? Nie dość że reklamuje to jeszcze rznie głupa Odpowiedz Link Zgłoś
pw.1984 Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 10:21 artsg napisał: > pw.1984 napisał: > > > artsg napisał: > > > > > pw.1984 napisał: > > > > > > > Wiecie może czy skończyli remont tych ulic? > > > > > > Pomijam kwestię reklamy dewelopera > > > > A kto go reklamuje? > > Nie dość że reklamuje to jeszcze rznie głupa Polecam lekarza. Najlepiej psychiatrę. Odpowiedz Link Zgłoś
paulusek83pias Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 11:55 Żal czytac niektóre wypowiedzi... Nienawidzę generalizowania w stylu "wsyzscy deweloperzy są źli", albo "wszystko przez POPIS" itd... Czy Polacy umieją tylko narzekać, zamiast cieszyć się z tego co mają. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 17:44 > > Nie dość że reklamuje to jeszcze rznie głupa > > Polecam lekarza. Najlepiej psychiatrę. Wiedziałem że ta sie skończy, ale nie myślałem że tak szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 18:45 artsg napisał: > > Polecam lekarza. Najlepiej psychiatrę. > > Wiedziałem że ta sie skończy, ale nie myślałem że tak szybko. Szybko? A od dawna masz te objawy? Lepiej tego nie lekceważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 22:19 richo napisał: > artsg napisał: > > > > Polecam lekarza. Najlepiej psychiatrę. > > > > Wiedziałem że ta sie skończy, ale nie myślałem że tak szybko. > > Szybko? A od dawna masz te objawy? Lepiej tego nie lekceważyć. > Mamy tu ciekawy przypadek. Jeden mundry inaczej a drugi Napoleon Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 29.05.12, 23:11 artsg napisał: > Mamy tu ciekawy przypadek. Jeden mundry inaczej a drugi Napoleon No! To wesoło tam macie. Ciebie pewnie nazywają prezesem. Odpowiedz Link Zgłoś
nomado Re: Ul. Saperów i Lotników 30.05.12, 08:28 richo napisał: > artsg napisał: > > > Mamy tu ciekawy przypadek. Jeden mundry inaczej a drugi Napoleon > > No! To wesoło tam macie. Ciebie pewnie nazywają prezesem. > Jak tak dalej pójdzie to wszyscy od ręki awansują ... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 05.06.12, 00:01 richo napisał: > artsg napisał: > > > Mamy tu ciekawy przypadek. Jeden mundry inaczej a drugi Napoleon > > No! To wesoło tam macie. Ciebie pewnie nazywają prezesem. > To że jak brakuje argumentów zaczynają sie wyzwiska od psycholi, antysemitów czy faszystów, rozumiem bo to stara bolszewicka metoda. Ale to że takich lemingów jak ty wierchuszka PO wyzywa od: ciuli, gnoi, kurw, dupków, to naprawdę nowina polscott24.com/ciule-gnoje-kur%E2%80%A6-politycy-po-rozmawiaja-o-partyjnej-kasie/ Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 05.06.12, 08:25 artsg napisał: (...) > To że jak brakuje argumentów zaczynają sie wyzwiska od psycholi, antysemitów > czy faszystów, rozumiem bo to stara bolszewicka metoda. Cóż to za bolszewicką szkołę skończyłeś, bo chyba nie zdążyłeś być czynnym bolszewikiem? Jeśli tak, to ze względu na wiek - szacunek. A skoro brakuje ci argumentów, to... czytaj dalej. > Ale to że takich lemingów jak ty wierchuszka PO wyzywa od: > ciuli, gnoi, kurw, dupków, to naprawdę nowina Aleś mi dołożył tym "argumentem"! Etam! Słabe jednak. Kiedyś odbyłem dłuższy spacer z grupą kiboli i przeprowadziłem interesującą rozmowę. Zacytować kilka "argumentów"? Będziesz miał na zaś. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 09.06.12, 12:36 > > Ale to że takich lemingów jak ty wierchuszka PO wyzywa od: > > ciuli, gnoi, kurw, dupków, to naprawdę nowina > > Aleś mi dołożył tym "argumentem"! > Etam! Słabe jednak. Kiedyś odbyłem dłuższy spacer z grupą kiboli i przeprowadzi > łem interesującą rozmowę. Zacytować kilka "argumentów"? Będziesz miał na zaś. > A gdzież tam ja. Toż to wasza biała lilija Sawicka Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Ul. Saperów i Lotników 11.06.12, 10:28 artsg napisał: > A gdzież tam ja. Toż to wasza biała lilija Sawicka Za to gdy wpadła, i POkazali ją w tel-avizorni - bek żałosny był taki jakby Ciele bąk ukąsił :'-( Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 11.06.12, 20:10 artsg napisał: > > Etam! Słabe jednak. Kiedyś odbyłem dłuższy spacer z grupą kiboli > > i przeprowadziłem interesującą rozmowę. Zacytować kilka "argumentów"? > > Będziesz miał na zaś. > > > A gdzież tam ja. Toż to wasza biała lilija Sawicka Aj! Wybacz proszę, znów błąd. Pomyślałem, że skoro kolekcjonujesz takie teksty będzie ci miło, jak zacytuję coś z kręgu patriotów inaczej. Bliskich twemu sercu jak mniemam. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 11.06.12, 23:12 richo napisał: > artsg napisał: > > > > Etam! Słabe jednak. Kiedyś odbyłem dłuższy spacer z grupą kiboli > > > i przeprowadziłem interesującą rozmowę. Zacytować kilka "argumentów > "? > > > Będziesz miał na zaś. > > > > > A gdzież tam ja. Toż to wasza biała lilija Sawicka > > Aj! Wybacz proszę, znów błąd. Pomyślałem, że skoro kolekcjonujesz takie teksty > będzie ci miło, jak zacytuję coś z kręgu patriotów inaczej. Bliskich twemu serc > u jak mniemam. > Żebyś jutro nie popełnił kolejnego błędu i nie zapomniał przywitać maszerujących omonowców słoniną i spirytem. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 15.06.12, 17:05 artsg napisał: > richo napisał: > > > > Aj! Wybacz proszę, znów błąd. Pomyślałem, że skoro kolekcjonujesz takie > > teksty będzie ci miło, jak zacytuję coś z kręgu patriotów inaczej. > > Bliskich twemu sercu jak mniemam. > > Żebyś jutro nie popełnił kolejnego błędu... Ojtam! Jeden błąd to to, że przeszacowałem twoją zdolność rozumienia skróconego przekazu, ale przyznaj, zmyliłeś mnie tym pisaniem wierszy. Za drugim razem chciałem zrobić ci przyjemność. > > ...i nie zapomniał przywitać maszerujących omonowców słoniną i spirytem. Niestety, nie lubię tłoku. Widziałem za to, że twoi bracia w wierze przywitali ich godnie. Czy może nie dość, bo bufetowa nasyłając policję popsuła wam zabawę? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 15.06.12, 22:07 > Niestety, nie lubię tłoku. Widziałem za to, że twoi bracia w wierze przywitali > ich godnie. > Czy może nie dość, bo bufetowa nasyłając policję popsuła wam zabawę? > Takie kawałki to możesz opowiadać jacentemu, ekowi czy innym lemingom bombardier.nowyekran.pl/post/65591,liz-pusczcza-farbe Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 16.06.12, 08:36 artsg napisał: > Takie kawałki to możesz opowiadać jacentemu, ekowi czy innym lemingom Ej no! Jak będziesz niegrzeczny to przestanę być miły i kto cię nakarmi? > bombardier.nowyekran.pl/post/65591,liz-pusczcza-farbe Boże, ale bełkot. Tak przy okazji. Zawsze mnie zastanawia, czemu ci ultrapatrioci tak fatalnie piszą. Jakby nie rozumieli, że dbanie o język ojczysty to podstawa patriotyzmu. Oczywiście nie trzeba od razu pisać trzynastozgłoskowcem, ale chyba można się nauczyć, że np. przed kropką, czy przecinkiem nie stawia się spacji (to akurat uniwersalna zasada). Tak jak z ubraniem. Może być ubogie, ale schludne i czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników 16.06.12, 22:57 richo napisał: > artsg napisał: > > > Takie kawałki to możesz opowiadać jacentemu, ekowi czy innym lemingom > > Ej no! Jak będziesz niegrzeczny to przestanę być miły i kto cię nakarmi? > > > bombardier.nowyekran.pl/post/65591,liz-pusczcza-farbe > > Boże, ale bełkot. > Tak przy okazji. Zawsze mnie zastanawia, czemu ci ultrapatrioci tak fatalnie pi > szą. Jakby nie rozumieli, że dbanie o język ojczysty to podstawa patriotyzmu. O > czywiście nie trzeba od razu pisać trzynastozgłoskowcem, ale chyba można się na > uczyć, że np. przed kropką, czy przecinkiem nie stawia się spacji (to akurat un > iwersalna zasada). Tak jak z ubraniem. Może być ubogie, ale schludne i czyste. > Jedynym pożytkiem z twojego spamu jest to, że forum piaseczyńskie utrzymuje się pierwszej stronie listy forów mazowieckich. A czepianie czyichś się spacji czy przecinków nazwałbym chwytaniem się brzytwy. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 17.06.12, 21:50 3alfa.alfa napisała: > Jedynym pożytkiem z twojego spamu jest to, że forum piaseczyńskie utrzymuje się > pierwszej stronie listy forów mazowieckich. A mógłbyś przybliżyć co to za pożytek? > A czepianie czyichś się spacji cz > y przecinków nazwałbym chwytaniem się brzytwy. O masz! Następny, który nie rozumie, czym jest przykład. To może taki przykład. Jak chcesz przeprowadzić operację na otwartym sercu patrioty, to chyba lepiej umyć ręce? Bo to jest Bardzo Poważna Sprawa. A mycie rąk to banał. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników 17.06.12, 23:47 richo napisał: > 3alfa.alfa napisała: > > > Jedynym pożytkiem z twojego spamu jest to, że forum piaseczyńskie utrzymu > je się > > pierwszej stronie listy forów mazowieckich. > > A mógłbyś przybliżyć co to za pożytek? > > > A czepianie czyichś się spacji cz > > y przecinków nazwałbym chwytaniem się brzytwy. > > O masz! Następny, który nie rozumie, czym jest przykład. To może taki przykład. > Jak chcesz przeprowadzić operację na otwartym sercu patrioty, to chyba lepiej u > myć ręce? > Bo to jest Bardzo Poważna Sprawa. A mycie rąk to banał. > Widzę żeś się nieźle nawalił. Jak wytrzeźwiejesz to może napisz coś z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników 17.06.12, 23:57 Przepraszam że się wtrącę w tą merytoryczną dyskusję ale Richo akurat nie ma problemu z alkoholem. Problem masz Ty.Ze swoim IP.Jest łudząco podobne do kogoś... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 08:02 jacekglm napisał: > Przepraszam że się wtrącę w tą merytoryczną dyskusję ale Richo akurat nie ma pr > oblemu z alkoholem. > Problem masz Ty.Ze swoim IP.Jest łudząco podobne do kogoś... ;-) > Nie wykluczone że zażył coś innego albo może po prostu pomylił fora pisząc o myciu rąk. Choć A co do mojego IP to myślałem że wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 09:16 3alfa.alfa napisała: > Nie wykluczone że zażył coś innego Owszem, dużo świeżego powietrza. Zbierałem wczoraj miny z lądowiska (to tak, żeby być w zgodzie z tematem wątku). > albo może po prostu pomylił fora pisząc o my > ciu rąk. Dobrze, napiszę ci to wprost. Mycie rąk jakkolwiek banalne, nieważne i nieskomplikowane w stosunku do samej operacji jest konieczne przed przystąpieniem do niej. Taki chirurg, żeby nie wiem jak wysokiej klasy był specjalistą, to brudnymi paluchami zniweczy cały swój wysiłek. Tak, jak dbałość o język ojczysty (niechby tylko spacje i przecinki na przykład) przez ludzi, którzy się mają za patriotów, a piszą o umiłowaniu Ojczyzny w bełkotliwy, skandaliczny sposób. Ten twój bombardier to właśnie taki przykład. Poprawne posługiwanie się językiem ojczystym to absolutna podstawa patriotyzmu. Z brudnymi rękami nie będziesz dobrym chirurgiem, żebyś nawet miał przed nazwiskiem wszelkie możliwe skróty. I to mnie właśnie zastanawia. > Choć A co do mojego IP to myślałem że wiesz A ja nie wiem. Wyjaśnisz? Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 20:57 richo napisał: > 3alfa.alfa napisała: > > > Nie wykluczone że zażył coś innego > > Owszem, dużo świeżego powietrza. Zbierałem wczoraj miny z lądowiska (to tak, że > by być w zgodzie z tematem wątku). > > > albo może po prostu pomylił fora pisząc o my > > ciu rąk. > > Dobrze, napiszę ci to wprost. > Mycie rąk jakkolwiek banalne, nieważne i nieskomplikowane w stosunku do samej o > peracji jest konieczne przed przystąpieniem do niej. Taki chirurg, żeby > nie wiem jak wysokiej klasy był specjalistą, to brudnymi paluchami zniweczy cał > y swój wysiłek. Ale ciebie i tak to nie dotyczy. Bo beton to można umyć tylko Karcherem Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 23:45 3alfa.alfa napisała: > Ale ciebie i tak to nie dotyczy. Bo beton to można umyć tylko Karcherem Reklamujesz jakieś wstrętne GmbH, a czepiasz się Kolei Mazowieckich? A w kwestii formalnej - beton dobrze się czyści szczotką ryżową. Bliską twemu sercu jak mniemam. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 21:20 richo napisał: > 3alfa.alfa napisała: > > Choć A co do mojego IP to myślałem że wiesz > A ja nie wiem. Wyjaśnisz? Sprawdź mejla gazetowego :) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 21:26 Podesłałem także na pozostałe adresy jakie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa4 Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 22:01 jacekglm napisał: > Podesłałem także na pozostałe adresy jakie mam. To teraz musisz wysłać kolejnego majla Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 21:30 3alfa.alfa napisała: > jacekglm napisał: > > (...) > > Problem masz Ty.Ze swoim IP.Jest łudząco podobne do kogoś... ;-) > > > >(...) A co do mojego IP to myślałem że wiesz > W sumie to jakieś wyjście jest. Zablokowałem posty od jednego użytkownika to logujemy się na innego i piszemy dalej. Szkoda że na tym forum jest blokada tylko po nickach a nie po numerze IP. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 21:59 > W sumie to jakieś wyjście jest. > Zablokowałem posty od jednego użytkownika to logujemy się na innego i piszemy d > alej. > Szkoda że na tym forum jest blokada tylko po nickach a nie po numerze IP. > No to teraz masz kwartet Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 22:14 3alfa.alfa napisała: > > > W sumie to jakieś wyjście jest. > > Zablokowałem posty od jednego użytkownika to logujemy się na innego i pis > zemy d > > alej. > > Szkoda że na tym forum jest blokada tylko po nickach a nie po numerze IP. > > > > No to teraz masz kwartet Założenie e-maila lub przelogowanie się na kolejne konto więcej czasu Ci zajmuje niż dodanie konta do nieprzyjaciół przeze mnie. Chcesz się bawić i tracić czas? Twój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 22:17 > Założenie e-maila lub przelogowanie się na kolejne konto więcej czasu Ci zajmuj > e niż dodanie konta do nieprzyjaciół przeze mnie. > Chcesz się bawić i tracić czas? > Twój wybór. Widzę jednak że mnie "widzisz" Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 08:48 W sumie jest to pocieszające. Jako społeczeństwo statystycznie wypadamy lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 18.06.12, 08:46 3alfa.alfa napisała: > Widzę żeś się nieźle nawalił. Z czego wysnułeś taki wniosek? Literki na ekranie ci się trzęsą? > Jak wytrzeźwiejesz to może napisz coś z sensem. To był prosty tekst, a analogia sama się narzuca. Może jakiej synapsy ci brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Ul. Saperów i Lotników 11.06.12, 13:08 artsg napisał: > To że jak brakuje argumentów zaczynają sie wyzwiska od psycholi, antysemitów czy > faszystów, rozumiem bo to stara bolszewicka metoda. Ale to że takich lemingów > jak ty wierchuszka PO wyzywa od: ciuli, gnoi, kurw, dupków, to naprawdę nowina Mnie to wcale nie dziwi. Takie POniewieranie swoich wiernych POddanych, podobie jak POgarda dla swoich politycznych oponentów, właściwa bolszewizmowi - ma wschodni rodowód. Na dodatek jest starsze od bolszewizmu: www.tekstowo.pl/drukuj,jacek_kaczmarski,pielgrzymka.html Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ul. Saperów i Lotników 11.06.12, 20:19 tomjani napisał: > Mnie to wcale nie dziwi. Takie POniewieranie swoich wiernych POddanych, podobie > jak POgarda dla swoich politycznych oponentów, właściwa bolszewizmowi - ma > wschodni rodowód. Tak, jak makaron. Jesteś jakimś rasistą? Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 11.06.12, 23:19 tomjani napisał: > artsg napisał: > > > To że jak brakuje argumentów zaczynają sie wyzwiska od psycholi, antysemi > tów czy > > faszystów, rozumiem bo to stara bolszewicka metoda. Ale to że takich l > emingów > > jak ty wierchuszka PO wyzywa od: ciuli, gnoi, kurw, dupków, to naprawdę n > owina > > Mnie to wcale nie dziwi. Takie POniewieranie swoich wiernych POddanych, podobie > jak POgarda dla swoich politycznych oponentów, właściwa bolszewizmowi - ma > wschodni rodowód. Na dodatek jest starsze od bolszewizmu: > > www.tekstowo.pl/drukuj,jacek_kaczmarski,pielgrzymka.html I serwilizm pełna gębą, bo jak nazwać to płaszczenie sie przed Moskwą ze zgodą na rozpoczęcie obchodów rosyjskiego święta sprzed czterystu lat, czy pisanie od nowa historii pod dyktando kacapów www.tvn24.pl/rzez-pragi-znika-z-przewodnika-po-interwencji-rosyjskiej-ambasady,257393,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: Ul. Saperów i Lotników 11.06.12, 23:33 Wątek przybrał inny charakter niż informacja o ulicach Piaseczna, ale to nie nowość. Za sprawą takich osób jak tomjani, artsg i tux.... można się spodziewać że każdy nowo założony temat otrze się o blachosmrody, bolszewizm, kacapów, POlitykę z udziałem PO i PIS. Szczerze współczuję Waszym żonom, dzieciom, matkom, którzy przebywają z Wami na co dzień, bo sądząc po Waszych wpisach na forum, dzień bez "uwag w waszym stylu" dniem straconym. Weźcie sobie odpuśćcie bo to na prawdę jest nudne i niesmaczne, albo może lepiej załóżcie sobie własny wątek, w którym będziecie prowadzić polemikę jedynie WY, trójca tomjani, artsg i tux................. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników 11.06.12, 23:41 en_y napisał: > Wątek przybrał inny charakter niż informacja o ulicach Piaseczna, ale to nie no > wość. > Za sprawą takich osób jak tomjani, artsg i tux.... można się spodziewać że każd > y nowo założony temat otrze się o blachosmrody, bolszewizm, kacapów, POlitykę z > udziałem PO i PIS. > Szczerze współczuję Waszym żonom, dzieciom, matkom, którzy przebywają z Wami na > co dzień, bo sądząc po Waszych wpisach na forum, dzień bez "uwag w waszym styl > u" dniem straconym. > Weźcie sobie odpuśćcie bo to na prawdę jest nudne i niesmaczne, albo może lepie > j załóżcie sobie własny wątek, w którym będziecie prowadzić polemikę jedynie WY > , trójca tomjani, artsg i tux................. To może na temat ul Saperów i Lotników. Donio właśnie pożyczył kolejne 4 400 000 000 zł (ile trzeba bedzie oddać przelicz sobie dostępnym w necie kalkulatorem kredytowym) to może i coś dla Piaseczna skapnie na remont ww ulic Tylko sie cieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 16.06.12, 18:37 Ja dla odmiany napiszę coś na temat:) Remont ulic został zakończony. Jezdnie, chodniki, latarnie, znaki, pasy, odblaski przed progami zwalniającymi - wszystko jest. Zrobiłem dokładny przegląd i nie znalazłem żadnych nieprawidłowości:) - brawo dla wykonawcy i inwestora. Znaki zakazu ruchu zniknęły, więc można korzystać:) Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 16.06.12, 23:14 Dzięki Ci człowiecze, że mogłem przeczytać coś na temat, bo już zwątpiłem że ten wątek wróci na właściwy tor ;) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 16.06.12, 23:55 len_y napisał: > Dzięki Ci człowiecze, że mogłem przeczytać coś na temat, bo już zwątpiłem że te > n wątek wróci na właściwy tor ;) Oby tylko nie okazało sie że zbudowali te drogi jak autostrady z gliny i potłuczonych sedesów Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 17.06.12, 00:02 Na Krzyśka zawsze można liczyć :) Co do "naszych forumowych asów" to od pewnego czasu mam z nimi spokój. Opcja "dodaj to nieprzyjaciół" skutecznie eliminuje niechciane posty. A co do tematu to będę musiał podjechać przy okazji i zobaczyć tą nową drogę. Coś jednak w tym naszym Piasecznie się robi.W Gołkowie na Zajączka również ekipa działa i niedługo będziemy się cieszyć nowym asfaltem :) Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 17.06.12, 00:09 > Opcja "dodaj to nieprzyjaciół" skutecznie eliminuje niechciane posty. Juz widzę jak wygląda to twoje forum. Jak tablica ogłoszeń Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 17.06.12, 00:23 Nie no. Wśród nieprzyjaciół jest "święta trójca" więc resztę widzę i czytam :) Zresztą to forum dawno już się skończyło i chyba już nie wróci do takiej formy jak było na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 17.06.12, 10:20 jacekglm napisał: > Nie no. > Wśród nieprzyjaciół jest "święta trójca" więc resztę widzę i czytam :) > > Zresztą to forum dawno już się skończyło i chyba już nie wróci do takiej formy > jak było na początku. Co racja to racja. Pamiętam czasy jak całe forum liczyło ze dwieście postów Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 18.06.12, 00:04 A ja pamiętam to forum jako miejsce wielu merytorycznych dyskusji. To tutaj zrodziła się idea forumowych spotkań w realu,dzięki którym poznałem dużo ciekawych i wartościowych ludzi. I wbrew temu co mawiają wczorajsi wygrani..."to se vrati Panie Havranek". Taką mam nadzieję! Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 18.06.12, 08:05 jacekglm napisał: > A ja pamiętam to forum jako miejsce wielu merytorycznych dyskusji. > To tutaj zrodziła się idea forumowych spotkań w realu,dzięki którym poznałem du > żo ciekawych i wartościowych ludzi. > > I wbrew temu co mawiają wczorajsi wygrani..."to se vrati Panie Havranek". > Taką mam nadzieję! Nawet wiem kiedy i kto to forum podzielił i po której stronie stanąłeś Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 18.06.12, 21:28 Nie uważam żeby ktokolwiek podzielił to forum ale chętnie usłyszę Twoją wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa4 Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 18.06.12, 22:05 jacekglm napisał: > Nie uważam żeby ktokolwiek podzielił to forum ale chętnie usłyszę Twoją wersję > . A to twój głos na ww temat Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE Autor: jacekglm ☺ 22.10.07, 07:48 Dodaj do ulubionych zarchiwizowany Piękny ten POniedziałek :) POgodnie,słońce świeci... "i nikt nam nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne..." cytując pewnego klasyka miłego dnia życzy patrzący optymistycznie w przyszłość Jacenty p.s.chiba za dużo tej słodyczy z samego rana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 18.06.12, 22:12 Faktycznie. Podzieliłem forum i stanąłem po stronie racjonalnego wyboru a nie po stronie...zresztą nie ważne.Nie widzę sensu aby dyskutować z Tobą na ten temat tutaj. Mój wybór i nic Ci do tego. Możemy podyskutować na temat nowo wybudowanej ulicy Saperów i Lotników,na temat problemów komunikacyjnych Piaseczna,na temat parku w Piasecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 18.06.12, 22:15 jacekglm napisał: > Faktycznie. > Podzieliłem forum i stanąłem po stronie racjonalnego wyboru a nie po stronie... > zresztą nie ważne.Nie widzę sensu aby dyskutować z Tobą na ten temat tutaj. > Mój wybór i nic Ci do tego. Tak wybrałeś że Polska spływa krwią a długów to nawet twoje wnuczki nie spłacą Odpowiedz Link Zgłoś
len_y artsg i 3alfa.alfa 18.06.12, 23:11 Tak z czystej ciekawości zapytam. Po co Ci kolego dwa konta na forum gazety? Ctrl+c - Ctrl+v A u mnie wygląda podobnie fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3141353,2,1,Strefa-kibica.html No, łudząco podobnie to wygląda.... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: artsg i 3alfa.alfa 18.06.12, 23:37 len_y napisał: > Tak z czystej ciekawości zapytam. Po co Ci kolego dwa konta na forum gazety? A ciebie nigdy nie zabanowali? Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: artsg i 3alfa.alfa 18.06.12, 23:39 artsg napisał: > len_y napisał: > > > Tak z czystej ciekawości zapytam. Po co Ci kolego dwa konta na forum gaze > ty? > A ciebie nigdy nie zabanowali? No właśnie nie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
2alfa.alfa Re: artsg i 3alfa.alfa 18.06.12, 23:53 len_y napisał: > artsg napisał: > > > len_y napisał: > > > > > Tak z czystej ciekawości zapytam. Po co Ci kolego dwa konta na foru > m gaze > > ty? > > A ciebie nigdy nie zabanowali? > > No właśnie nie ;) To napisz że nie podobają ci się rządy Tuska i masz bana jak w banku. Na poziomie forum Piaseczno wygląda to tak: "W sumie to jakieś wyjście jest. Zablokowałem posty od jednego użytkownika to logujemy się na innego i piszemy dalej. Szkoda że na tym forum jest blokada tylko po nickach a nie po numerze IP. " I jeszcze ubolewa że ma za mało władzy. Daj takiemu władzę to lepiej nie mówic co by mógł zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: artsg i 3alfa.alfa 19.06.12, 00:09 > > > A ciebie nigdy nie zabanowali? > > > > No właśnie nie ;) > > To napisz że nie podobają ci się rządy Tuska i masz bana jak w banku. > Na poziomie forum Piaseczno wygląda to tak: > "W sumie to jakieś wyjście jest. > Zablokowałem posty od jednego użytkownika to logujemy się na innego i piszemy d > alej. > Szkoda że na tym forum jest blokada tylko po nickach a nie po numerze IP. " > > I jeszcze ubolewa że ma za mało władzy. Daj takiemu władzę to lepiej nie mówic > co by mógł zrobić Nie głosowałem na Tuska i nie podobają mi się jego rządy. Tak już w życiu jest że czasem Ty kogoś wydymasz, a czasem Cibie dymają. Dla mnie i tak w tym wszystkim najważniejsze jest posiadanie własnego zdania i nie uleganie opinii innych przede wszystkim w temacie polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 20.06.12, 10:05 jacekglm napisał: > Podzieliłem forum i stanąłem po stronie racjonalnego wyboru Ależ to właśnie byl wybór irracjonalny POdyktowany straszakami WybGaz, Tefałenu, POLszmatu, Niusłika, Wprost... No bo jakież to plagi egipskie spadły na Polskę w ciągu 2 lat rządów PiS? Oskarżano tamtych polityków o euirofobię i rusofilię - a jak uPOkarzająco płaszczy się dziś Tusek przez carem Putinem? > Mój wybór i nic Ci do tego. Owszem mógłbyś tak powiedzieć. Gdybyś wyemigrował do Rosji, i tam głosował na Putina tak jak tu głosujeesz na POdległego mu Herr OberThuska. Niesety przez Twój wybór cierpimy wszyscy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: Ul. Saperów i Lotników - KONIEC remontu 20.06.12, 10:53 Możecie z łaski swojej skończyć te jałowe dyskusje??? Załóżcie sobie wątek polityczny i tam dyskutujcie sobie do woli!!! Odpowiedz Link Zgłoś