Dodaj do ulubionych

szkoła nr 5

20.09.14, 22:22
kurierpoludniowy.pl/wiadomosci.php?art=13950
przeczytałam i zastanowiłam się czy aby na pewno tylko dyrektorce można coś zarzucić..?
czy aby nasz gmina kochana która widząc rozrost osiedli w samym sercu miasta nie potrafiła na czas wybudować kolejnej podstawówki albo nawet zespołu szkół nie pokpiła sprawy?
przedszkola to pikus
nauka w szkole na - ile teraz uczniów? 1500? 2000?
dziękujmy naszym radnym i burmistrzom za to co mamy :P

czy nowa dyrektor załatwi sprawę? taaaaaaak, na pewno się w szkole luźniej zrobi przez zmianę dyrekcji...
mam wrażenie że eksperymenty na szczurach to baaaaaardzo dawny dowód że zbyt wiele osobników zgromadzonych na zbyt małej powierzchni to prosta droga do walki i zagryzania się
więc może nie warto zarzucać komuś że nie dał rady rozwiązać konfliktów tylko zrobić coś by grono pedagogiczne nie liczyło 100 czy więcej osób a liczba uczniów nie powodowała że muszą uczyć się na 3 zamiany...

ale burmistrzowi gratuluję dobrego samopoczucia z powodu dobrze wypełnianych obowiązków
Obserwuj wątek
    • 3alfa.alfa Re: szkoła nr 5 20.09.14, 23:41
      Sprawę na bieżąco komentuje itvpiaseczno.pl/
      A na mieście aż huczy że ta nowa dyrektorka to kochanka ZL
    • pias_moje Re: szkoła nr 5 13.10.14, 21:12
      A mnie bardzo zbulwersowało zdanie o tym, jak to ludzie napływowi z niedowierzeniem patrzą na w ten sposób prowadzoną szkołę. To już szczyt wszystkiego!!! Posprowadzali się z małych miejscowości, w których często było po jednym oddziale na poziomie, więc niech nie porównują! A jak im się nie podoba to niech wracają tam skąd przyszli! Niech przerejestrują samochody i zaczną płacić podatki na naszym terenie!/ na którym coraz bardziej czuję się jak intruz!/ Wtedy gmina będzie miała fundusze na rozbudowę szkół itp.
      • nomado Re: szkoła nr 5 14.10.14, 09:38
        Płacą ... podatek od nieruchomości.
      • zosia_1 Re: szkoła nr 5 14.10.14, 09:41
        Żeby płacić podatki w Piasecznie nie trzeba zmieniać meldunku, do szkoły jest obowiązek przyjmowania tych dzieci, które tu mieszkają, a skoro mieszkają, to obowiązek mają rodzice zgłoszenia tego w Urzędzie skarbowym i tu płacić podatki. Łatwo jest więc zrobić to w ten sposób, ze szkoła przyjmuje te dzieci, które tu mieszkają a jak mieszkają to mają obowiązek zgłosić się w skarbowym, można to jakoś sprawdzić i po sprawie, ale jak się nie chce...no cóż
        Dlaczego czujesz się jak intruz i jaki masz problem z tym, że w XXI wieku ludzie migrują?
    • sylwia.2b Re: szkoła nr 5 26.01.15, 09:32
      Ponieważ stoję przed wyborem szkoły dla mojego 6-latka, chciałabym się dowiedzieć jak wygląda poziom nauki w tej szkole? Czy 6-latki chodzą do oddziału w gimnazjum, czy też mają lekcje w budynku szkoły nr 5? Przy zapisie dziecka można wybrać panią, czy ktoś może polecić dobrego nauczyciela?
      Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka