zielonamysz 30.07.15, 21:49 Dzień dobry:) Jakie są przepisy reguujace sprawę ognisk na terenie Piaseczna? Mozna czy nie mozna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nomado Re: Palenie ogniska 31.07.15, 08:26 Na terenie całego Piaseczna? Na ulicy nie można, na chodniku też raczej nie. Na balkonie chyba też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Palenie ogniska 31.07.15, 09:42 Chodzi o Zalesie. Wiemze jakos te przepisy sie zmieniły chyba na korzysc ale nie znam detali. Moze ktos, uprzejmie dopomoze. Mam pień jałowca do sfajczenia. Duzy twardy pień. Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: Palenie ogniska 02.08.15, 09:05 Są jakieś przepisy, które zabraniają palenia, jednak niektóre śmieci bio dopuszcza się spalanie, chyba dobrze przesuszone i wieczorem, jeśli dobrze pamiętam. W zasadzie uważam, że gmina powinna mieć na swojej stronie jakąś przypominajkę, bo doprawdy, trudno spamiętać szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: Palenie ogniska 02.08.15, 13:00 Zgodnie z przyjętą uchwała o utrzymaniu czystości i porządku na terenie Miasta i Gminy Piaseczno obowiązuje zakaz palenia liści, trawy, gałęzi i innych odpadów ogrodniczych. Odpady zielone przez cały rok odbierane są przez zakłady oczyszczania. Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: Palenie ogniska 03.08.15, 17:45 Generalnie to zależy od sąsiada / bo przepisy są niespójne i niejasne/ - jak doniesie bedą problemy- Kodeks Wykroczeń przewiduje mandat do 500zł. np. za zadymienie. Przepisy ppoż omawiają palenie ognisk na posesjach prywatnych / jest to dopuszczalne / ale za dużo pisania. Czy mogę dostać link do stron gminy na której znajdę odnośne przepisy. Generalnie przyjmuje sie, że można palić bio od 1 maja do 30 września tylko nocą. Nie widziałam nigdzie na stronach Wydziału Gospodarki Odpadami zakazu. Ustalmy raz na zawsze - czy jak chce zrobić dzieciom frajdę i rozpalić na działce ognisko i upiec kiełbase, to na terenie gminy Piaseczno mogę to zrobić ?? Może ktoś zna wiarygodne przepisy i poda link do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Palenie ogniska 04.08.15, 04:16 W Zalesiu Górny na Zimnych Dołach. Tam jest cała polana przeznaczona na ogniska i grillowanie. Odpowiedz Link Zgłoś