woy 04.04.06, 09:27 Jak trasa jest najlepsza? w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 09:54 Masz tak ze trzy trasy. Przez Kabaty, Puławską i przez Dawidy/lotnisko. Zależy czy chcesz szybko, bezpiecznie, przyjemnie czy... sportowo ;-) Kiedy się wybierasz? Mogę Ci towarzyszyć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 09:55 Przez kabaty, powsin, ursynów tu do metra - jeśli chodzi o dojazd do centrum wa-wy najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 10:19 Przez Dawidy lotnisko to brzmi interesująco bo to mój kierunek z Gołkowa, choć jazda rano w tygodniu przez Zgorzałę to samobójstwo podejrzewam. Chodzi o wariant szybko i bezpiecznie, tak by sprawdzić ile czasu mi zajmie taki dojazd. Richo w tygodniu byś był zainteresowany taką wycieczka? Wcześnie rano :) by się w pracy jeszcze ogarnąć :) w. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 10:47 Jasne! Choćby jutro ;-) Czwartek niepewny, piątek odpada. Dalej nie sięgam ;-) Jeśli do pracy to chyba nie wolno zbyt się forsować. Najlepiej - jak pisze rabena - Kabaty i do metra (wrrr!) albo ścieżką wzdłuż KEN lub całkiem Puławską - wbrew pozorom dość bezpiecznie. No i yo!anna tędy uczęszcza. Ale jak Ty jedziesz z Gołkowa, to ja czegoś poszukam. Na którą musisz być w tej Wawie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 10:54 W tej wawie na 8-smą rano, poranna szychta. I jeszcze parking na rowerek muszę znaleźć. Metro raczej nie, wolę całą trasę przejechać. w. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 12:33 Puławską odradzam, w czasie deszczów i kałuż prysznic błotny murowany, chyba że chodnikami wzdłuż ulicy (ale pałętający sie ludzie, psy itp, zresztą dla mnie to zamach na moje płuca rowerem ruchliwymi ulicami. Woy podziwiam przed pracką tak się zgonić, ale pewnie jak byłabym facetem to no problem, a tak włosy, makijaż, dziwnie bym wyglądała w biurze :D Wolę codziennie a po pracy. Kabaty są kiepskie w wekend ale w tygodniu całkiem, całkiem. Podobno w sezonie z co lepszego roweru czasem "zsadzają". Nie spotkałam sie z tym ale słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 12:44 Chcę spróbować, w sumie i tak skazany jestem na ekspres, pkp czasem autko. A mam tylko 23 km do pracy. Może o 5 tej rano wyjadę by na ulicach było spokojnie i przemknę sobie przez Zgorzałę a potem już Puławską do centrum. czekam na plan trasy wg Richo :) w. Odpowiedz Link Zgłoś
wpi05500 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 14:13 Znajomy z Józefosławia b. często dojeżdza do pracy rowerem. 25 minut przez las, potem metro i w 50 minut się wyrabia. Autobus+metro+dojścia dużo dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 14:14 woy napisał: > mam tylko 23 km do pracy. Może o 5 tej rano wyjadę by na ulicach było spokojnie > i przemknę sobie przez Zgorzałę a potem już Puławską do centrum. czekam na plan > trasy wg Richo :) Miałem na myśli coś koło lotniska. Jeśli w pracy musisz być w dobrej formie jazda polnymi dróżkami zwłaszcza o tej porze roku nie jest najlepszym pomysłem. Myślałem też o czymś bliżej Magdalenki, ale to na około :-( Zgorzała o tej porze dnia wg mnie OK. Puławska też może być. 23 km spokojnie w godzinę z haczykiem da się przejechać. 6:30 w Gołkowie? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 14:29 6:30 powiadasz :) jeszcze moment. jest gdzieś w necie mapka wawy z trasami ścieżek rowerowych? w. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 15:13 > 6:30 powiadasz :) jeszcze moment. jest gdzieś w necie mapka wawy z trasami > ścieżek rowerowych? A gdzie konkretnie chcesz dojechać ścieżką? Nie ma systemu ścieżek, są tylko pojedyńcze odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 15:20 woy napisał: > Przez Dawidy lotnisko to brzmi interesująco bo to mój kierunek z Gołkowa, choć > jazda rano w tygodniu przez Zgorzałę to samobójstwo podejrzewam. Chodzi o > wariant szybko i bezpiecznie, tak by sprawdzić ile czasu mi zajmie taki dojazd. > Richo w tygodniu byś był zainteresowany taką wycieczka? Wcześnie rano :) by się > > w pracy jeszcze ogarnąć :) > w. W. Czy ja o czyms nie wiem ???? Rowerkiem ? A masz prysznic w pracy ? A. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 16:57 > Czy ja o czyms nie wiem ???? > Rowerkiem ? > A masz prysznic w pracy ? Nie przesadzaj. Rowerem nawet całkiem brudnym da się jeździć. Lepsza ochrona przed złodziejami. Wystarczy, żeby łańcuch był czysty, co by się nie kleszczył ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agromek Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 05.04.06, 08:07 richo napisał: > > Czy ja o czyms nie wiem ???? > > Rowerkiem ? > > A masz prysznic w pracy ? > > Nie przesadzaj. Rowerem nawet całkiem brudnym da się jeździć. Lepsza ochrona pr > zed złodziejami. > Wystarczy, żeby łańcuch był czysty, co by się nie kleszczył ;-) > Myslalem bardziej o przyszczycu dla kierowcy ! A. Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 20:41 heya, kiedyś chciałam rzucić hasło na forum co by razem jezdzic do pracy ;-) może uda się tyle ze ja na 9.00.. no mogę być pół godziny wcześniej ale nie wczesniej ;-) ja preferuję z tras wyżej wpsomnianych: julianów-kabaty-powsin-wilanów-mokotów (tu pracuję) ale jak mi sie bardzo spieszy to puławska.. rzeczywiscie nie jest źle ale niektóre tiry i np. roj-busy nie mają za grosz szacunku dla rowerzystów ;-D ja mam do pracy w zaleznosci od trasy 16-20 km.. droge powrotna czasem sobie wydluzam.. to co?.. razem do pracy?.. tylko błagam nie o 6.30 i nie przez dawidy bo mi w ogole nie pasi ;-) chyba że taka poranna przejażdzka.. to czasem moge.. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 04.04.06, 23:45 nie no..nie uwierzę..;) a tak na serio:ja z Jazgarzewa do Puławska/Rakowiecka wyrabiam się w "godzinę piętnaście"..czyli prawie jak 727 w szczycie:D polecam dwie trasy: -szybka:Puławska.. -Julianowska,Kabacki las Vegas,Ursynów(ewentulanie metro ale tu w szczycie ciężko samemu się wcisnąć,a co dopiero z bajkiem;może skończyć się linczem) ja praktykuję wersję drugą..przy okazji można pozganiać ludzi ze ścieżki rowerowej.. a jeżeli już jadę to na 7 lub 13..czyli raczej odpada:( Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 05.04.06, 01:05 > nie no..nie uwierzę..;) ;-D w co nie uwierzysz? ja jak jade pulawska to jazdy samej mam ok.45 min.spod domu (-+10 minut światła) jak trasę preferowaną ;-) to jakoś ok 60 min. a jeśli jade autobusem to wychodzi ok.1 godz. 15-20 wszystkiego.. rachunek jest prosty nie wspoinajac o innych zaletach.. btw.czasem tak mialam ze musialam zapylac na 7.00, jak sie znów tak trafi (mozliwe w nastepnym tygondiu ;-D) to dam znac.. dobranoc.. jutro zima wraca ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 05.04.06, 09:31 Jakoś zimy nie widać, uff. Jak ktoś będzie pomykał na 7 -dmą do roboty to się chętnie podłączę rowerykiem, muszę podanie w robocie złożyć (hehe, biurwokracja galopująca) by rower w budynku przetrzymać lub pozostaje łańcuch i latarnia :) w. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 05.04.06, 10:31 Ciekawe jak będzie wyglądał taki tandem ;) o 5 rano Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 05.04.06, 17:44 trzeba by spróbować.. Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 06.04.06, 18:40 to moze jutro?.. ;-D musze do pracy pojedzic jakos wczesnie bo duzo roboty.. no i najchetniej przez kabaty.. ustawiamy sie jakos?.. poza tym przyszły tydzien raczej caly bede chciala na 7.00 jedzic.. z tym ze od poniedzialku jestem offline wiec jakby ktos chcial rano posmigac w tamdemie (a moze w trojkącie ;-D) to niech napisze do mnie na priva to podam komórke i już.. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 06.04.06, 18:56 ja jutro na 13 planuję się bryknąć.. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 06.04.06, 19:04 Czy ktos w ogóle bedzie jeździł po pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 06.04.06, 19:17 > ja jutro na 13 planuję się bryknąć.. no to nastepny tydzien moze.. ech na 13.00 do pracy.. ty to masz dobrze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 06.04.06, 19:33 ale do 20:( zaletą popołudniowych zmian jest to że z domu można wyjechać o 10 i sobie jeszcze pośmigać po Kabackim Las vegas lub po Stolycy.. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 06.04.06, 20:16 ja testowo bryknę do wawy na 7-dmą w przyszłym tygodniu, miejsce na porzucenie roweryku obstalowałem. w dwie godziny może dojadę :) w. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 06.04.06, 22:07 To znaczy mam się wypchać? Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 06.04.06, 22:06 schwinn1 napisała: > to moze jutro?.. ;-D musze do pracy pojedzic jakos wczesnie bo duzo roboty.. > no i najchetniej przez kabaty.. ustawiamy sie jakos?.. Jak podasz miejsce i czas od razu na cały tydzień, to może chętni się znajdą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 17:25 > Jak podasz miejsce i czas od razu na cały tydzień, to może chętni się znajdą ;-) taaa.. juz to widze.. ;-))) zreszta ja musze konkretnie bo inaczej to bedzie ze wychodze z domu miedzy 4.50 a 7.50 ;-))) ale dobra!! zaryzykuje!!.. bede o 6.00 przy gosirze (od nadchodzacego poniedziałku do piatku).. trasa via kabaty i wilanów.. pasuje?? ;-D nie czekam ani minuty!.. ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 17:46 schwinn1 napisała: > ale dobra!! zaryzykuje!!.. bede o 6.00 przy gosirze (od nadchodzacego > poniedziałku do piatku).. trasa via kabaty i wilanów.. pasuje?? ;-D nie czekam > ani minuty!.. ;-)))) Uff! To jeszcze jest czas żeby potrenować ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 21:26 hmm.. potrenować mówisz?.. przecież nie bedziemy sie scigac ;-))) ale mozemy jak ktos chce.. ciekawe czy ktos podejmie tę 6.00.. oj ciekawam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 21:50 bym się skusił ale jest "ale"..ja mam na 7 i nie wiem czy w godzinę damy radę..preferowałbym Puławską:) chociaż..od siebie ze wsi jadę 1:15 więc powinno wystarczyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 21:58 jacekglm napisał: > bym się skusił ale jest "ale"..ja mam na 7 i nie wiem czy w godzinę damy > radę..preferowałbym Puławską:) > chociaż..od siebie ze wsi jadę 1:15 więc powinno wystarczyć.. W które miejsce? Do centrum godzina spokojnie :-) wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 22:10 > W które miejsce? Do centrum godzina spokojnie :-) wystarczy. to chyba bedziem musieli gnać!.. bo ja na mokotów dolny to dojade moze w godzine.. ale inaczej sie jedzie samemu a inaczej z kims.. zalezy czy bedziemy konwersowac czy tez jechac na kole ;-) mozemy raz pulawska a raz via kabaty.. ;-) ale najpierw kabaty zeby w ciagu 5 dniu wyszło wiecej kabat niż puławskiej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 22:26 ja na Górny..Rakowiecka..ale z doświadczenia wiem że się "wsiada" 709 na tylni zderzak i się jeeeeeeeeedzie..:) Może jeszcze w weekend zmierzę czas sobie i .. Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 22:38 jacekglm napisał: > ja na Górny..Rakowiecka.. eee.. to mozemy spokojnie via wilanów jechac ;-) > ale z doświadczenia wiem że się "wsiada" 709 na tylni > zderzak i się jeeeeeeeeedzie..:) nie no! takich praktyk to ja nie stosuję!.. nie ze mna te numery! ;-/ przez kabaty przyjemniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 22:56 tia..a później pod Dolną lub Spacerową..to może pojedziemy Puławską i Ty sobie zjedziesz z górki:) dobra..rani by było..a może ktoś pojedzie popołudniem?? Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 23:05 jacekglm napisał: > tia..a później pod Dolną lub Spacerową..to może pojedziemy Puławską i Ty sobie > zjedziesz z górki:) e tam.. kondycje sobie pocwiczysz.. > dobra..rani by było..a może ktoś pojedzie popołudniem?? juz widze te tłumy ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 07.04.06, 23:51 schwinn1 napisała: > > dobra..rani by było..a może ktoś pojedzie popołudniem?? > > juz widze te tłumy ;-P Czyli jutro pomiar czasu? Dwie trasy? ;-) To może "A co Wy na to" jutro zrobić? Ktoś tam niedługo straci... wolność :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 08.04.06, 08:58 Żyjecie ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 08.04.06, 11:06 jestem.. tak jak myślałem:godzina piętnaście Puławską z JZG do Rakowieckiej.. tylko się trzeba cieplutko ubierać bo rano zimno jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 08.04.06, 15:29 jacekglm napisał: > jestem.. > tak jak myślałem:godzina piętnaście Puławską z JZG do Rakowieckiej.. > tylko się trzeba cieplutko ubierać bo rano zimno jest.. Nieźle! A jo!annę gdzie zgubiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 08.04.06, 21:34 elo, ja rano śmigałam puławska (czasu sobie nie liczać) w krotkich spodenkach.. do przezycia.. to co?.. w poniedzialek smigamy razem?.. moge sie poswiecic i pojechac pulawska.. ;-P ale wtorek kabaty! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 08.04.06, 23:10 w poniedziełek na 13 do pracy..może wtorek.. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 08.04.06, 23:16 schwinn1 napisała: > elo, > ja rano śmigałam puławska (czasu sobie nie liczać) w krotkich spodenkach.. do > przezycia.. to co?.. w poniedzialek smigamy razem?.. moge sie poswiecic i > pojechac pulawska.. ;-P ale wtorek kabaty! To ja się piszę. Mogą być Kabaty, mnie się nie śpieszy ;-) 6:00 gosir? Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 09.04.06, 20:33 > To ja się piszę. Mogą być Kabaty, mnie się nie śpieszy ;-) > 6:00 gosir? to w poniedzialek z richem przez kabaty a z jackiem we wtorek przez pulwaska ;-) od jutra jetsm offline ale bede pod gosirem do czwartku ;-) tylko nie jestem w super formie bo wczoraj sobie strzleilam 105 a dzis maratonik w otwocku.. ale dam rade nie spieszac sie dojechac ;-) 6,00 gosir.. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 09.04.06, 21:06 schwinn1 napisała: > > To ja się piszę. Mogą być Kabaty, mnie się nie śpieszy ;-) > > 6:00 gosir? > > to w poniedzialek z richem przez kabaty a z jackiem we wtorek przez pulwaska ;- > ) > od jutra jetsm offline ale bede pod gosirem do czwartku ;-) > tylko nie jestem w super formie bo wczoraj sobie strzleilam 105 a dzis > maratonik w otwocku.. ale dam rade nie spieszac sie dojechac ;-) I to jest tzw. wojna psychologiczna. Już mi ru... tzn. nogi się ugięły ;-) > 6,00 gosir.. Uh! Czy o tej porze jest już jasno? Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 09.04.06, 21:29 > I to jest tzw. wojna psychologiczna. Już mi ru... tzn. nogi się ugięły ;-) ale jaka wojna?.. ;-D > > 6,00 gosir.. > > Uh! Czy o tej porze jest już jasno? nie wiem ;-D mozemy w poniedziałek (skoro nie jedzie jacek) przesunąć na 6.30 ale to juz koniec ustępstw.. czy ja nie jestem zbyt ustępliwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 09.04.06, 22:14 ja ide spac i bede o 6.30.. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 09:03 richo skusiły te krótkie spodenki ;-) ja aż taki maratoniarz nie jestem :( dla Was to taki żółw rowerowy który pędziwiatrom w Kabatach zjeżdza z drogi, bo zobaczy np. wiewiórke albo interesujący układ gałęzi na drzewie Odpowiedz Link Zgłoś
bedok Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 09:10 No i jak - jechaliście - jak było? Napiszcie relacje - całe forum Wam kibicuje. Pozdrówka Bedok Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 10:52 bedok napisał: > No i jak - jechaliście - jak było? A dobrze ;-) Z początku chciałem się wykręcić, bo schwinn1 trochę mnie zmroziła tym maratonem, ale w końcu pojechaliśmy. Przez Jozefosław, Kabaty i ścieżką wzdłuż trasy Konstancin-Wilanów. Powrót przez Ursynów i znów Kabaty. Dobra rowerowa pogoda, wiatr w plecy, ptaszki śpiewają, wiewiórki umykają - żyć nie umierać. Aż szkoda, że tak krótko - 22 km. O 8:00 byłem w domu z powrotem. > Napiszcie relacje - całe forum Wam kibicuje. To się trzeba przyłączyć ;-) schwinn1 czeka jutro o 6:00 przed GOSiR i aż do czwartku włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 11:44 oki..stawiam się jutro o 6 pod Gosirem.. a jeżeli już była mowa o maratonie to w Piasecznie ma być też..może jakiś dreamteam wystawimy?? Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 13:10 Ja się tak szybko nie stawię. Może pod koniec tygodnia, ale popylać do wawy tempem maratończyka lub za zderzakiem 709 tki nie mam zamiaru :) Kabaty turystycznie widokowo chętnie. Muszę nieco ochłonąć po solidnym kopaniu rowów, sił brak chwilowo. w. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 13:28 Ja też tylko turystycznie i to zdecydowanie po pracy, ale dopiero od maja Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 17:39 jacekglm napisał: > oki..stawiam się jutro o 6 pod Gosirem.. Ja jutro raczej odpuszczę :-( > a jeżeli już była mowa o maratonie to w Piasecznie ma być też..może jakiś > dreamteam wystawimy?? Orzeszty! Forum Piaseczno Dreamteam? Trzeba by spytać forumowiczów o zgodę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 22:24 jutrzejsze spotkanie uzależniam od pogody..czy będę napiszę o 5 rano.. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 10.04.06, 23:36 Pogoda rzeczywiście nie nastraja. Jakby jesień... Jak się obudzę to choć Wam chusteczką pomacham ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 11.04.06, 04:41 no i..u mnie za oknem pora deszczowa..ja odpuszczam:( Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 11.04.06, 04:49 > no i..u mnie za oknem pora deszczowa..ja odpuszczam:( Wcale się nie dziwię, choć widziałem jednego rowerzystę przed chwilą... Brrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 15.04.06, 23:09 heja, ja we wtorek tez odpusciłam bo padało o 5.00 ale o 6.00 nie ale juz szłam do autobusu.. za to w srode czekałam pod gosirem ;-) pojechalam sobie via kabaty ale słaba byłam bo przemeczona praca niedospaniem i skurczeniem sie zoładka ;-) i do pracy nie dojechalam na dwoch kolach.. w czwartek i piatek odpusciłam.. a jesli chodzi o dream team to moge byc jego jednynie honorowym czlonkiem bo mam swoj team ;-) a teraz uwaga chwale sie-na maratonie w otwocku po weryfikacji wynikow (bo lekkie zamieszanie bylo) stane na podium w swojej kategori wiekowej na dlugim dystansie.. czas co prawda nie najlepszy ale trofeum trzeciego miejsca jest.. ;-)) jelsi chodzi o maraton piaseczynski to koniecznie trzeba sie tam spotkac.. na podium pewnie nie stane bo trasa bedzie dosc asfaltowa choc szkoda bo przeciez lasy chojnowskie to w sam raz na taki maratonik.. ale nic.. czekam na kibiców i zawodnikow.. troche nas tam jest z piaseczna i okolic.. pa! Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 16.04.06, 11:46 no to gratulacje od Piaseczyńskiej Masy Krytycznej;) W Piaseczyńskim maratonie oczywiście startujemy.. A chcących pościgać się w bardziej alternatywnie zapraszam na alleycat"Kopytko",29 kwietnia pod SGH przy Metro Pole Mokotowskie.. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 19.04.06, 12:38 schwinn1 napisała: > jelsi chodzi o maraton piaseczynski to koniecznie trzeba sie tam spotkac.. na > podium pewnie nie stane bo trasa bedzie dosc asfaltowa choc szkoda bo przeciez > lasy chojnowskie to w sam raz na taki maratonik.. ale nic.. czekam na kibiców i > zawodnikow.. troche nas tam jest z piaseczna i okolic.. A jest gdzieś jakaś mapa? Pokrywa się z trasą z zeszłego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 19.04.06, 17:20 tak pokrywa sie.. prawie taka sama.. ale moze ją zmodyfikuja.. ;-) www.mazovia.vel.pl/index.php?news=45&jak=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 19.04.06, 18:52 A gdzie Ojciec - Założyciel tego wątku? Czyżby zwątpił? Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 19.04.06, 21:23 Hehe, czekam na okazję, muszę jakoś tak wymanewrować by w pracy móc rowerem się pojawić. Nie podejrzewałem, że taki peleton sie zbierze. No i nie ukrywam, że po tym co pisze schwinn to nieco wymiękam :) i moje miejsce byłoby w autobusie z napisem "koniec wyścigu" /jeździł takowy w wyścigu pokoju zbierając egzotycznych kolarzy/. w. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 19.04.06, 23:16 no coś Ty Sąsiad??aż tak źle by nie było.. na początek proponuję treningowy przejazd,poinformujesz jaka średnia Ci wyszła a My się dostosujemy..przecież nie chodzi o jakiś wyścig tylko o wspólny przejazd:D Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 00:07 siemaneczko.. jadę w piątek na natolin rano.. pewnie ok. 7.50 bede wyjezdzac z piaseczna (skoczyła sie hraówka w rpacy ;-D).. ktos chetny? Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 09:10 w zeszłym roku kawałek sobie przejechałam, były przecież nie tylko trasy asfaltowe, różne alu-cuda utykały w błocie a mój przeszedł :) ogólnie nie lubie masówek ale małą grupką czemu nie, chociaż z Yoanną hmmm troche strach. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 16:11 rabena napisała: > ogólnie nie lubie > masówek ale małą grupką czemu nie, chociaż z Yoanną hmmm troche strach. Strachy na lachy! ;-) To co, jutro rano przed GOSiR? Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 16:27 fajnie ale rano to ja pracuję w Piasecznie, proponuja gosir 10 rano na wycieczke 30 kwietnia - 25 km, chyba że mi się uda wcześniej ruszyć kółka Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 18:10 nooo..30 jest wycieczka z Pędziwiatrem do Sękocina(dokładnie do lasów Sękocińskich)..zapraszamy:) ------------------------------------------------------ jako sąsiedzi trzymajmy się razem! ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 22:37 hej, jak to ze mna strach??.. taka straszna to nie jestem.. co nie richo? ;-))) jutro czyli w piatek bede pod gosirem o 7.45.. i jade na mokotów a nie natolin ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 22:56 Oh, Joanno, tak obserwuję wątek, i nie da sie ukryć, że chłopaki wymiękają. Ale nie o strach chodzi, tylko o kondycję. Dziewczyna górą! Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 23:17 nie no co ty!.. richo ruszył tak z kopyta że ledwo go widziałam na horyzoncie.. swoja droga moglibysmy jakieś forumowe spotkanie dla rowerzystów zapodać.. alteranatywa do "a co wy na to?" ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 21.04.06, 00:07 jestem na tak:)byle na rowerze.. co do jutra-na 7 muszę się stawić na stanowisku pracy:( ale szerokiej drogi:) Odpowiedz Link Zgłoś
kurant78 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 23.04.06, 17:33 Napewno nie alternatywa bo jestem tez fanem rowrrrra hehehee. A na "a co wy na to" przyjechaly głownie rowery :o) Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 20.04.06, 23:34 Niestety odpadam. Mojej dzidzi znów zmienili plan i muszę rano do szkoły :-( Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 21.04.06, 02:02 a to jak richo nie przyjedzie to pewnie nikt.. ;-/ no to nie czekam pod gosirem.. Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 24.04.06, 09:10 Yoanno wiesz o co mi chodziło ;) ja w tym roku jeszcze nie wsiadłam na rower, oprócz tego w siłowni kilka razy, no i pobiegałam troszke, więc moja kondycja jest pod dużym "?" Odpowiedz Link Zgłoś
rabena MTB Mazovia 28.04.06, 10:19 właśnie przeczytałam, że osoby z terenu gminy nie muszą płacić wpisowego (zostanie na pifo :D), hmm, co na to grupa wsparcia - wpisujem się ? Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: MTB Mazovia 28.04.06, 13:21 rabena napisała: > (zostanie na pifo :D), hmm, co na to grupa wsparcia - wpisujem się ? Oszszszszsz! No mam chęć i niechęć zarazem. Nie lubię tłoku, nie umiem się ścigać, ale to... piwo mnie kręci :-))) Może by tak jakiś wspólny trening, objazd trasy uskutecznić? Szkoda tylko, że yo!anna nie może z nami jechać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: MTB Mazovia 28.04.06, 13:48 ja będę rano o 10 w niedziele pod GOSiR-em na wycieczke z Pedziwiatrem jak Ci sie uda to mozemy omówić, nie obiecuję że dokończę wycieczkę z powodów kondycyjnych ;D Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: MTB Mazovia 28.04.06, 17:13 to jest smieszne z tym nie placeniem bo to oznacza ze ktos musi za to zaplacic.. a kto niby.. pewnie gmina sie zastawi a postawi.. nie ma wazniejszych wydatkow.. ale chce sie przypododobac piaseczynskim rowerzystom.. bo nie znajduje innego wytlumaczenia.. ech ;-/ richo, a dlaczego ja z wami nie moge jechac i doklad jechac i kiedy bo nie zrozumiałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: MTB Mazovia 28.04.06, 17:37 schwinn1 napisała: > richo, a dlaczego ja z wami nie moge jechac i doklad jechac i kiedy bo nie > zrozumiałam.. Bo jesteś z innej drużyny i poznasz naszą taktykę :-))) Spoko. Pętla ma ~45 km więc na początek trzeba by ze 3 godziny kręcić. To kiedy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: MTB Mazovia 28.04.06, 17:42 Zaraz wybywam na wieś i trochę nie chce mi się wracać do miasta przynajmniej przez kilka dni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: MTB Mazovia 28.04.06, 19:19 zazdroszczę, dziś ruszyłam koła i się nawdychałam spalin :/ oj a ja kasku nie mam to i tak wydatek by był na maraton, a trening czemu by nie, Yoanna pociągnie to i zagra mi na ambicyji ;) Aga "Lepiej nic nie mówić, niż głupio milczeć" Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: MTB Mazovia 28.04.06, 19:37 hej, ja tez wyjezdzam.. wracam dopiero w nastepna niedziele.. to prawda richo, jestem z innej druzyny ale mozemy sie zintegrowac ;-) w weekenddy przed maratonem nie bede miala za bardzo czasu chyba ze ewentualnie 21.maja.. moze by tak w dzien powszedni.. 18.00-21.00 lub 5.00-8.00 ;-) damy rade.. a kask obowiazkowy.. rabena, gdzie przeczytalas o tym darmowym starcie?.. bo juz na innym forum tez to zapodali.. ale trzeba by bylo sie wywiedziec co i jak.. moze by im podsunac pomysl ze jak ktos z gminy piaseczno stanie na podium to dostanie jakiegos gifta lub cos w tym stylu ;-) ale nadal sie dziwie ze gmina taka hojna.. no i gram na ambicji ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: MTB Mazovia 28.04.06, 20:37 schwinn1 napisała: > 21.maja.. moze by tak w dzien powszedni.. 18.00-21.00 lub 5.00-8.00 ;-) damy ...radę. O! To mi się podoba. Pamiętam jak kiedyś wyruszyłem skoro świt i po 40 km zachciałem zajrzeć do sklepu, a tu... zamknięte! Było jeszcze przed 6:00 ;-) Dobra, teraz już naprawdę znikam. Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: MTB Mazovia 28.04.06, 21:14 ja jutro wyruszam o 3.45!!! co by zdazyc na pociag na wschodniej ;-) ale bedzie yazda ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: MTB Mazovia 29.04.06, 19:43 Richo łokej ;) ale której dzidzi, bo ja jestem duża dzidzia :D treningi w tygodniu, jak najbardziej jestem za, nawet lepiej bo mniej plątalskich pod koła wpada na ścieżkach. O darmowym maratonie wyczytałam w lokalnej gazecie ale trzeba się zgłosić najpóźniej 2 dni przed startem, wolałabym trasę hobby :/ po co Wam kłopot typu: reanimacja koleżanki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: MTB Mazovia 29.04.06, 19:46 tylko nie o świcie bo nie będzie ze mnie pożytku <błaga> Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: MTB Mazovia 07.05.06, 23:41 > O darmowym maratonie wyczytałam w lokalnej gazecie ale > trzeba się zgłosić najpóźniej 2 dni przed startem, wolałabym trasę hobby :/ > po co Wam kłopot typu: reanimacja koleżanki ;) hej.. juz przeczytałam oficjalne info na stronie mazovii.. trzeba sie zglosic do 24.maja zeby startowac za friko.. a ty rabena moze na pierwszy raz rzeczywiscie jedź na hobby.. po co masz robic mi konkurencje ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: MTB Mazovia 08.05.06, 08:57 bardzo śmieszne koleżanko dla mnie jesteś poza konkurencją, i życzę żebyś wygrała :) ja sobie po cichutku trenuję i chciałabym może i tą średnia traske pokonać dla samego udziału, acha ta mapa jest nieczytelna za barzdo jak to jest z objechaniem wczesniej trasy? i co będzie z Richo i jego żebrami :( Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: MTB Mazovia 08.05.06, 17:39 > bardzo śmieszne koleżanko dla mnie jesteś poza konkurencją, i życzę żebyś > wygrała :) ja sobie po cichutku trenuję i chciałabym może i tą średnia traske > pokonać dla samego udziału, hej.. to taki zarcik.. pierwsza nie bede.. chyba ze pierwsza dziweczyna z piaseczna ;-)))) albo pierwsza dziewczyna z piaseczna w swojej kategorii wiekowej.. mozesz przejechac sobie trase srednia.. jest latwa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: MTB Mazovia 08.05.06, 10:28 dobra..mejla wysłałem..no to do zobaczenia na trasie:] a z zeszłorocznej Mazovii najlepiej wspominam szybkie,asfaltowe odcinki w okolicach Czachówka..w tym roku będzie powtórka:) Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: MTB Mazovia 08.05.06, 10:53 to kiedy objazd trasy robimy ? ja mogę codziennie od 15-16 Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: MTB Mazovia 08.05.06, 11:32 rabena napisała: > to kiedy objazd trasy robimy ? ja mogę codziennie od 15-16 To może od jutra (wtorek)? Trasa jest na 3 godziny czyli 17 wystarczy. Kto może wcześniej niech się pokręci sam, a o piątej spotykamy się w umówionym miejscu np. na rondzie obok starego cmentarza i jazda! Dobra, wołam kumpli ;-) PS. Przymierzysz ten kask Rabena? Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: MTB Mazovia 08.05.06, 11:58 Dobra będę, jutro we wtorek 9 maja na rondzie o 17, uwaga mam nowy sprzęt i siodełko przed wymianą więc proszę o wyrozumiałość, tak Richo jak rzeczywiście masz kask to przymierzę z chęcią :) aha z Jackiem też jest wstępnie na ten czwartek kto chce też niech jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: MTB Mazovia 08.05.06, 12:27 rabena napisała: > ...kto chce też niech jedzie No i dobrze! Ma ktoś dokładną mapę? Yo!anna? Odpowiedz Link Zgłoś
rabena Re: MTB Mazovia 08.05.06, 12:35 mape piaseczna czy tej z trasą ze stronki ? spróbuję druknąć Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: MTB Mazovia 08.05.06, 17:26 ja nie mam.. poza tym na 17.00 nie zdążę.. i nie wiem czy rower mi bedzie do jutro działał w miarę dobrze ;-/ wiec ja sie nie pisze.. spotkamy sie w piatek.. Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: MTB Mazovia 08.05.06, 17:35 > a z zeszłorocznej Mazovii najlepiej wspominam szybkie,asfaltowe odcinki w > okolicach Czachówka.. no wlasnie.. a ja tego bardzo nie lubie ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: MTB Mazovia 28.04.06, 20:35 rabena napisała: > oj a ja kasku nie > mam to i tak wydatek by był na maraton, a trening czemu by nie, Yoanna > pociągnie to i zagra mi na ambicyji ;) Mam kask mojej dzidzi prawie nie używany to Ci pożyczę. Będzie pasował ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rowerykiem z dworca PKP Piaseczno do centrum 12.04.06, 11:02 "Warszawska Masa Krytyczna wraz z ekipą Biura Podróży Eagle zapraszają na comiesięczne Masy Turystyczne po Mazowszu. Zwiedzać będziemy mniej lub bardziej znane miejsca wokół Warszawy. Wystartujemy bez względu na pogodę w towarzystwie profesjonalnego przewodnika lub pilota, pokonując kilkadziesiąt rowerowych kilometrów. Czasem, w przypadku dalszych wypraw, wydostaniemy się z miasta pociągiem (o czym poinformujemy wcześniej), ale najczęściej całą trasę będziemy pokonywać o własnych siłach. Spotykamy się w każdą trzecią sobotę miesiąca o godzinie 10.00 na parkingu obok kopii bicykla w Alejach Jerozolimskich 56c ( obok zejścia do WKD, pomiędzy al. Jana Pawła II a ul. Żelazną). Najbliższa Masa Turystyczna odbędzie się 15 kwietnia. trasa:ok. 68km): Al. Jerozolimskie - Piękna - Siekierki - Nadwiślana - Zawady - Kępa Korzewska - Ciszyca - Gassy - Obory - Tężnie - Kierzek - Las Kabacki - Kabaty - Nowoursynowska - Fort Legionów - Belwederska - Al. Jerozolimskie" wiem że to przed samymi świętami ale może ktoś ma ochotę się wybrać..pogoda podobno zamówiona:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Masa Turystyczna 12.04.06, 11:03 "Warszawska Masa Krytyczna wraz z ekipą Biura Podróży Eagle zapraszają na comiesięczne Masy Turystyczne po Mazowszu. Zwiedzać będziemy mniej lub bardziej znane miejsca wokół Warszawy. Wystartujemy bez względu na pogodę w towarzystwie profesjonalnego przewodnika lub pilota, pokonując kilkadziesiąt rowerowych kilometrów. Czasem, w przypadku dalszych wypraw, wydostaniemy się z miasta pociągiem (o czym poinformujemy wcześniej), ale najczęściej całą trasę będziemy pokonywać o własnych siłach. Spotykamy się w każdą trzecią sobotę miesiąca o godzinie 10.00 na parkingu obok kopii bicykla w Alejach Jerozolimskich 56c ( obok zejścia do WKD, pomiędzy al. Jana Pawła II a ul. Żelazną). Najbliższa Masa Turystyczna odbędzie się 15 kwietnia. trasa:ok. 68km): Al. Jerozolimskie - Piękna - Siekierki - Nadwiślana - Zawady - Kępa Korzewska - Ciszyca - Gassy - Obory - Tężnie - Kierzek - Las Kabacki - Kabaty - Nowoursynowska - Fort Legionów - Belwederska - Al. Jerozolimskie" wiem że to przed samymi świętami ale może ktoś ma ochotę się wybrać..pogoda podobno zamówiona:) Odpowiedz Link Zgłoś