sysysy 21.09.05, 13:45 drogie mamy, potrzebuję się dostać do alergologa w Warszawie. Gdzie jest bezpłatny lekarz,gdzie można się dostać jak najszybciej. Dziecko ma jakies uczulenie, muszę szybko iśc do lekarza. Może wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ela1975 Re: mam pytanie o lekarza 21.09.05, 13:51 Do alergologa trzeba mieć skierowanie od pediatry i w przychodni powinni wiedzieć gdzie jest najbliższy taki lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: mam pytanie o lekarza 21.09.05, 13:57 "alergolog szybko i bezpłatnie" - nie ma czekoś takiego! A tak poważnie: może na początek wystarczy pediatra? Może to kwestia zjedzenia "czegoś", albo proszku do prania. Ja bym radziła póki co pędzić do przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
sysysy Re: mam pytanie o lekarza 22.09.05, 13:55 escribir napisała: > "alergolog szybko i bezpłatnie" - nie ma czekoś takiego! A tak poważnie: może > na początek wystarczy pediatra? Może to kwestia zjedzenia "czegoś", albo > proszku do prania. Ja bym radziła póki co pędzić do przychodni. byłam u internisty, i ten skierowal mnie do alergologa. Jest coś takiego szybko i bezpłatnie, tylko gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
sysysy Re: mam pytanie o lekarza 22.09.05, 13:57 byłam u pediatry z dzieckiem (nie internisty-pomylilam się)dostalam skierowanie ale tera znie wiem gdzie szybko się dostanę? oto jest pytanie.Na kochowskiego czek asię kilka miesięcy, a to wymaga już. > Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.emilka Re: mam pytanie o lekarza 21.09.05, 15:15 Witam. Aby dostać się państwowo do alergologa potrzebne jest skierowanie od pediatry.Dopiero wtedy można zapisać dziecko do alergologa ale z regóły długo się czeka. Możesz jednak spróbować zadzwonić do przychodni w której jest alergolog i zapytać na kiedy są najbliższe terminy. Ja chodzę z moim synkiem na ul.Kochowskiego ( niestety nie pamiętam numeru) ale możesz znaleźć w internecie. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
szani38 Re: mam pytanie o lekarza 21.09.05, 15:39 Faktycznie, zeby moc zartejestrowac sie do alergologa (nie prywatnie) trzeba miec skierowanie od pediatry. Kolejki sa dosc odlegle niestety. My wlasnie dzis po testach i na szczescie wszystko jest dobrze Ja rejestrowalam sie 2 tygodnie temu (nie w Warszawie), a alergolog przyjezdza raz na tydzien z Torunia do Brodnicy. Mialam termin na 11 pazdziernika, z tym, ze Pani w rejestracji zauwazyla, ze mieszkamy tuz obok przychodni i podpowiedziala, zeby co tydzień podejsc i podpytac sie, czy ktos nie odlozyl wizyty, bo jak powiedziala, prawie kazdego tygodnia kilka osob przeklada wyzity na inny termin, albo w ogole sie nie pojawia i miedzyczasie lekarz moze przyjac. I my z corka takim "fuksem" jestesmy juz po testach alergicznych a z wynikami gotowymi pojdziemy juz na wczesniej umowiona wizyte (przynajmniej wiem, ze mala nie jest na nic uczulona tylko sa to problemy laryngologiczne). Jesli nie masz daleko od alergologa, moze sprobuj dzwonic i dopytywac sie, czy ktos zrezygnowal z wizyty i w to miejsce mozesz, albo popros w rejestracji, zeby Cie panie poinformowaly telefonicznie, jesli ktos wczesniej zglosi rezygnacje z badan. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: mam pytanie o lekarza 22.09.05, 15:27 jesli jest to uczulenie idz do dermatologa Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: mam pytanie o lekarza 22.09.05, 15:28 dodermatologa nie potrzeba skierowania Odpowiedz Link Zgłoś