adamski011 28.06.06, 08:39 Właśnie podpisałem umowe na segmencik i tym samym witam przyszłych Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juzek2003 Re: Witam 29.06.06, 09:34 witamy witamy....na kiedy termin odbioru? pozdr juzek Odpowiedz Link Zgłoś
jplusj Re: Witam 12.07.06, 22:49 Witamy! Podpisaliśmy umowę dwa tygodnie temu (termin odbioru: 15. listopada). Mamy domek nr 41. Czy są tu Sąsiedzi z domku 42? Pozdrawiamy - Justyna i Jarek. Odpowiedz Link Zgłoś
im69 Re: Witam 14.07.06, 01:17 Listopad ??? My mieliśmy mieć na 30 czerwca, ale jest opóźnienie i ma być gotowe na koniec sierpnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juzek2003 Re: Witam 14.07.06, 14:43 taaa.... no to bedzie jak w pierwszym etapie - liczcie na czerwiec/lipiec 2007 o listopadzie zapomnijcie i mowie to bez złośliwości, patrzac jedynie na postęp prac, tudzież ich brak przez ostatnie dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
jplusj Re: Witam 15.07.06, 12:43 > Listopad ??? My mieliśmy mieć na 30 czerwca, ale jest opóźnienie i ma być > gotowe na koniec sierpnia. W naszej umowie jest 15. listopada. Mowiono nam, ze realny termin to pierwsza polowa pazdziernika. Czyzby opoznienia na budowie byly az tak duze? Odpowiedz Link Zgłoś
juzek2003 Re: Witam 17.07.06, 09:16 a kiedy ostatnio byliście na budowie? z tego co pamiętam dachu na waszym segmencie nie uswiadczy, nie mowiac o oknach, elewacji, instalacjach wewnętrznych. widocznie dawno nikt nic nie kupił/wpłacił i Elektromech znowu jest bez kasy. a ze zimą sie kiepsko buduje/wykancza to czerwiec/lipiec 2007 to termin kiedy mozecie liczyc optymistycznie na odbior. dobrze radze wyleczyc się z "z zapewnien" i innych "realnych terminów" i po raz kolejny sprawdzic jak sa liczone kary (o ile sa) za zwłokę. Odpowiedz Link Zgłoś
adamski011 Re: Witam 17.07.06, 10:05 Ja tez mam odbiór na cos koło listopada. Nasz domek to 45. Developer strasznie nas cisnie o projekty ścianek instalacji bo mówia ze stoja z robotą. Dalismy wszystko co chcieli. Zgodnie twierdzą, ze sie wyrobią. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
juzek2003 Re: Witam 17.07.06, 11:37 widze ze optymistów jest wiecej :) mialem nadzieje ze oszczedze wam troche nerwów, ale jak widze mądry Polak po szkodzie. mam nadzieje tylko ze nie wiazecie z termiem oddania domu zadnych innych waznych dat rodzinno zawodowych, ja wiazałem... Odpowiedz Link Zgłoś
nadiativoli Re: Witam 17.07.06, 14:25 My podpisywaliśmy umowę na początku maja (dom 36) i mamy w umowie termin 31 sierpnia. Dwa tygodnie temu dzwonił do mnie ktoś z Elektro z informacją że będzie 2-tygodniowy "poślizg". Skąd ten listopad? Nic już nie rozumiem... Pozdrawiam przyszłych sąsiadów Justyna PS Ciekawa jestem w jakim wieku macie dzieci? My mamy 4-letnia córeczkę - czy będzie miła towarzystwo w podobnym wieku? Wiem już, że im69 ma półroczne maleństo (wątek o niani ;)), a inni sąsiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
adamski011 Re: Witam 17.07.06, 15:20 Sadze ze rózne terminy oddania wiąza sie z tym iż nasze domy są aktualnie na róznym etapie budowy. U mnie np. zaczeli stawiać ściany działowe i dachu jeszcze nawet nie ma stąd mam termin na listopad... i wolałbym aby był dotrzymany , choc raczej jestem realista i pewnie go nie dotrzymają, acz miło byłoby aby wyrobili sie.Takie niewinne zaskoczenie :). Co do maleństw to masz "pacanek" ma teraz 10 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
nadiativoli Re: Witam 17.07.06, 15:41 Oczywiście, ja to rozumiem! Cały etap podzielony jest na 3 zespoły. Mój dom, jak i dom im69 jest w zespole 5 (o ile dobrze pamiętam) a jednak w naszych umowach są terminy oddalone od siebie o dwa miesiące! W odpowiedzi na pytanie czym spowodowane jest opóźnienie usłyszałam, ze zima była długa i ciężka w związku z tym w tamtym okresie pewne prace były wstrzymane. Problem jest jednak taki, ze zima skończyła sie jakiś czas temu ;) a od miesiąca prace we wszystkich zespołach stoją! Od momentu podpisania umowy (ponad 2 miesiące) w naszym konkretnym budynku "zadziłao" się tylko tyle, ze postawiono nam ścianki i rozprowadzono inst. elekt. Nie mamy jescze ani okien ani tynków. Wg developera i wg p. Józefa z budowy wszystko jest OK. Jakie są wasze odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
juzek2003 Re: Witam 17.07.06, 16:44 dzieci jest sporo :) najwiecej od 6 lat w dół. Panu Józefowi (imiennik ;) odpuśćcie - dym mozna robic tylko dwóm Panom (obydwóch świetnie znacie z podpisywania umowy) z tym że żaden z nich się tym raczej nie przejmie, ew. "ustosunkuje się w terminie późniejszym" ;) pozostaje jedynie czekać. btw. sprawdziliscie te kary w akcie notarialnym? Odpowiedz Link Zgłoś
im69 Re: Witam 17.07.06, 22:23 U nas instalacja jest zakończona, tynki położone i lada moment mają kończyć wylewki. Mam nadzieję, że we wrześniu zamieszkam. PS Oprócz maleństwa (obecnie 4 miesiące), mamy jeszcze drugą pociechę - 3,5 rocznego chłopca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juzek2003 Re: Witam 18.07.06, 09:10 im69 mieszkales kiedys w nowym mieszkaniu/domu? tynki gipsowe wysychaja w przeciagu 2-3 miesiecy mury około pół roku. myśl o dzieciach. u mnie przez pół roku wilgotność w zamkniętym pomieszczeniu sięgała 100%....wietrzyć wietrzyć jeszcze raz wietrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
im69 Re: Witam 19.07.06, 23:37 juzek2003, jestem tego świadom, mury postawili już dawno, tynki wewnętrzne zdaje się, że na początku czerwca. Mam nadzieję, że do końca sierpnia doschnie, a pogoda temu sprzyja. Odpowiedz Link Zgłoś
juzek2003 Re: Witam 20.07.06, 17:54 przy parkiecie zapytaj fachowcow przy jakiej wilgotnosci podloza kłada - sasiad czekał rok, inaczej nie chcieli mu dać gwrancji na wykonaną usługę. naprawde nie odbieraj moich pytan jak natreta, po prostu chcialbym ci pomoc jako przyszlemu sasiadowi. sam mialem chwile temu takie dylematy i wiem jak kosztowne jest dowiadywanie sie takich rzeczy na wlasna reke :( z ciekawostek nie wiem czy wiecie w pierwszym etapie zaczela odpadac podbitka z dachow domow....a propos jakosci wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
im69 Re: Witam 20.07.06, 23:31 juzek2003, nie odbieram pytan jak natreta, badałem temat, wilgotność musi być poniżej 2%, przy ostatniej wylewce betonowej o grubości ok. 10 cm i przy takiej pogodzie trzeba czekać minimum 3 miesiące a czasem więcej, przy miksokrecie do 1 miesiąca - tak twierdziło kilku fachowców od prakietów, opnie podobne więc chyba wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkaka Re: Witam 01.08.06, 12:51 My mamy (pod 11/segment 6) 4-letniego i 11-miesięcznego synka. Jest kilka dzieciaków w tym wieku na osiedlu. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
sivek4ever Re: Witam 18.07.06, 11:03 witam wszystkich obecnych i przyszlych mieszkancow Lawendowego ;) pewnie ze sa tutaj sasiedzi z 42 - to my - Alinka i Marek - aha i jeszcze nasze malenstwo - Julka 7 miesiecy. fajnie ze sie forum rozkreca i coraz wiecej ludzi sie udziela - troche mnie zmartwiliscie tym netem radiowym ale mysle ze jak sie zbierze wieksza grupa internautow to cor razem wskoramy i bedzie porzadna siec ;) pozdrawiamy AiM Odpowiedz Link Zgłoś
jplusj Re: Witam 21.07.06, 16:49 > pewnie ze sa tutaj sasiedzi z 42 - to my - Alinka i Marek - aha i jeszcze nasze > malenstwo - Julka 7 miesiecy. Witajcie! Moze sie kiedys spotkamy na budowie? Kiedy sie wybieracie? Justyna i Jarek, domek 41. Odpowiedz Link Zgłoś
sivek4ever Re: Witam 22.07.06, 10:10 witajcie! milo poznac przyszlych sasiadow :) ja ostatnio wlasnie kilka razy bylem na budowie pogadac z p. Jozkiem ;) co do spotkania to bardzo chetnie - tym bardziej ze p. Jozek podsunal mi jedna kwestie techniczna do omowienia z Wami :) dajcie znac kiedy bedziecie na budowie - a najlepiej to piszcie na piva: sivek4ever@wp.pl pozdrawiamy AiM Odpowiedz Link Zgłoś
sivek4ever Re: Witam 24.07.06, 10:44 chodzi o poddasze a dokladnie o grubosc ocieplenia miedzy "przylegajacymi" sasiadami. no i chyba nie jest to jakistam pomysl p. Jozka - a pozatym to porzadny chlop z niego i zlego slowa nie dam o nim powiedziec :) Odpowiedz Link Zgłoś
juzek2003 Re: Witam 24.07.06, 09:04 no i narobiliscie....mowilem zeby zostawic jozia w spokoju. a teraz znowu ma przesrane u szefostwa, ze wyskakuje z wlasnymi pomyslami. niedzwiedzia przysluga wyszla. Odpowiedz Link Zgłoś
adamski011 Re: Witam 24.07.06, 10:51 ehhh szkoda, ze p.józek ma przegwizdane... miły facet z nigo.Swoja drogą czemu szefostwo sie wsciekło na p.Józia ? Jestem za spotkaniem na budowie. Fajnie byłoby poznać sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
adamski011 Re: Witam 25.07.06, 08:50 a moi sąsiedzi z 46 sie tu nie odzywają? buuu szkoda. Co do spotkania to nam nie bardzo pasuje łikend bo spedzamy go za miastem. Dzis za to mam spotkanie na budowie z elektrykiem o 20:00, ale np przyszły poniedziałek wieczór byłby ok na spotkanko Odpowiedz Link Zgłoś
jplusj Re: Witam (domek 41/42) 24.07.06, 21:34 Moze sie spotkamy w piatek lub sobote? Poniedzialek? Mam teraz urlop, spedzamy go z Malzonka pod Warszawa, ale ja co pare dni musze przyjezdzac do Stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
malvion Re: Witam (domek 41/42) 25.07.06, 01:13 Witam wszystkich (domek 35) ,a szczególnie sąsiadów z 36. Czy możemy się spotkać w sprawie wygłuszenia i ew. docieplenia strychu? Kiedy bedziecie na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
nadiativoli Re: Witam (domek 35/36) 25.07.06, 11:52 Witamy, witamy! Spotkanie proponujemy w czwartek ok. 18.00? Pasowałoby? Obecnie mieszkamy w Nowej Iwicznej, czyli "rzut beretem" więc godzina może być inna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malvion Re: Witam (domek 35/36) 25.07.06, 22:54 Witam(35).Niestety w czwartek i środę nie mogę. Może piatek ,lub inny dzień? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś