23.09.10, 08:35
Jest uchwała do podpisania ale czy ktos może wiecej powiedzieć na temat tej pizzerii gdzie ona miałaby być w którym miejscu??????
Obserwuj wątek
    • best-agulina Re: Pizzeria 23.09.10, 09:51
      Pizzeria ma być w ostatnim lokalu użytkowym koło odzieży używanej, tak szczerze to nie jestem za tym aby to tam powstało, ciągłe zapachy wydobywające się ze środka, ludzie wychodzący na papierosa, całe lato przechlapane - tym bardziej że mieszkam nad tym lokalemsad

• inneska80 Re: Pizzeria 23.09.10, 10:29
        najgorzej będą miały osoby mieszkające na parterze zaraz obok planowanej pizzerii! ale tam prace idą pełną parą gdyż lokal jest już odmalowany.
        • ablue20 Re: Pizzeria 23.09.10, 15:15
          Inneska80: wg planów lokal ten jest dostosowany pod gastronomię w tym sensie że komin ma osobne wyprowadzenie az po dach więc zapach pizzy nie będzie wyprowadzany na zewnętrz na wysokości lokalu tylko na dach (przykre zapachy najczesciej biorą sie z tego ze takie odprowadzenie robione jest na elewacji gdy budynek nie byl przystosowany pod gastronomie i trzeba go było jakoś dostosowac smile wiec jest szansa ze zapach nie bedzie uciazliwy poza tym rodzajem zapachu który kazdemu z nas ucieka z kuchni przez okno w trakcie gotowania ale to ciezko oceniac chyba ze sie ktos na tym zna ja tam specem nie jestem i pisze co mi sie wydaje smile jednak mnie bardziej martwi alkohol i godziny w jakich bedzie czynny lokal - poza tym są conajmniej dwie dobre pizzerie w okolicy i kolejna jakos do mnie nie przemawia... jakbym miala wybrzydzac to cos ze zdrową zywnoscia jakis bar salatkowy zupy jedzenie wege w jednym bym chciala tongue_out
        • inneska80 Re: Pizzeria 23.09.10, 15:22
          ja uwielbiam pizze z osrodka kultury- wiec tutaj szczerze to równiez nie jest mi potrzebna!
      • rafmag_2009 Re: Pizzeria 29.09.10, 20:58
        pomimo,ze mieszkam w innym pionie, to NIE wyrazilam zgody na tworzenie tu pizzeri skoro po drugiej stronie ulicy jest bardzo dobra a dostawa jest w 15 min!!! po co nam tu dodatkowe halasy skoro sasiedzi m.in "tarasowicze" jak i stala grupka mlodziezy przy glownym wejsciu!!/;/ i tak dostarczaja nam duzo wrazen!!
        • inneska80 Re: Pizzeria 30.09.10, 08:05
          o co ci chodzi z tymi tarasowiczami????
          • bawoz Re: Pizzeria 30.09.10, 09:04
            Moze kolega kupil mieszkanie na pieterku i nie moze zniesc, ze latem ludzie siedza w swoim ogrodku? Bo jak to inaczej nazwac? Skoro ktos ma kawalek swojego zielonego to oczywista oczywistosc, ze bedzie z niego korzystal w cieple dni. Idzie zima wiec bedziesz mial cisze i spokoj smile
    • poktam Re: Pizzeria 24.09.10, 22:23
      Witam,
      co do samej pizzerii pod naszym blokiem to mam mieszane uczucia - myślę, że są wystarczająco blisko inne i nie musimy sobie fundować pod osiedlem ew. "atrakcji" związanych z tego typu lokalem gastronomicznym.
      Martwi mnie przy całej sprawie jednak inna rzecz, a mianowicie, że bez żadnego powiadomienia ze strony zarządu osoby, które zamierzają otworzyć lokal zbierały na "oficjalnych" formularzach podpisy za uchwałą. Nawet w wypadku, gdy czarną robotę zarząd chciał zostawić zainteresowanym, wypadałoby, żeby była informacja w gablotach o planowanej uchwale. W sumie to każdy może przygotować bez wiedzy zarządu taki formularz i pozbierać podpisy za jakąś uchwałą a potem postawić zarząd trochę przed faktem dokonanym.
      • wanquwer Re: Pizzeria 26.09.10, 15:31
        Ja jestem przeciwny tej pizzerii, ale zapytałem się tej miłej pani, na jakiej podstawie zbiera podpisy i powiedziała mi, że dostała upoważnienie od zarządu, więc sorry ale to wszystko jest zgodne z prawem, a pani jak ma ochotę na knajpę, to niech lata sama za podpisami, zarząd nie ma nic do twego smile
        • poktam Re: Pizzeria 26.09.10, 21:05
          Nie mam nic przeciwko temu, żeby zainteresowani latali za podpisami, tylko powinna być wcześniej informacja od Zarządu, że "będą latali" lub "latający" powinni mieć pisemne wiarygodne upoważnienie od Zarządu. Samo powiedzenie, że mają jakoś mnie nie przekonuje.
          • edunder Re: Pizzeria 27.09.10, 07:42
            Pani ma oficjane upoważnienie od zarządu do zbierania podpisów, na przyszłość, osoba taka bedzie miała ze sobą stosowne upoważnienie do wglądu.
            • inneska80 Re: Pizzeria 27.09.10, 08:17
              ja uważam, że powinna być wcześniej jakaś informacja o pizzerii. A nie latanie już z gotowa uchwałą do podpisania!!!!!! bo tak naprawdę to nawet nie wiadomo było w którym z lokali....
            • inneska80 Re: Pizzeria 28.09.10, 10:33
              dla mnie to jest dziwne bo taka informacja powinna być wczesniej nawet na forum ...... a nie obcy ludzie chodza juz z gotową uchwałą!!!!!! a nawet pierwsza nie jest podjeta! obudzcie się troszke
              • wykrzo Re: Pizzeria 29.09.10, 15:22
                inneska80 napisała:

> dla mnie to jest dziwne bo taka informacja powinna być wczesniej nawet na forum
                > ...... a nie obcy ludzie chodza juz z gotową uchwałą!!!!!! a nawet pierwsza ni
                > e jest podjeta! obudzcie się troszke

jaka uchwała? u mnie nikt nie był pytać. ale kto jest podpisany pod tą uchwałą? Zarząd czy "pizzeria" ?
    • 4asd-255 Re: Pizzeria 28.09.10, 17:27
      Ja już z góry dziękuję bardzo za takie atrakcje. Mieszkałem w Warszawie nad knajpą i wiem co to znaczy. Wieczorne hałasy, śmiechy, trzaskanie drzwiami, piski opon samochodów, mnóstwo petów i śmieci wokół lokalu i wszystko obsikiwane. Do tego jakieś podejrzane typki. Same minusy żadnych plusów . Wolę się przejść na pizzę i nie mieć tego bałaganu u siebie na osiedlu bo mamy je bardzo ładne i zadbane.
    • lucy263 Re: Pizzeria 28.09.10, 19:02
      Ja mówię KATEGORYCZNIE NIE. Mam ciszę i spokój i nie życzę sobie bałaganu pod nosem. Zgoda na tę pizzerie to jak "strzał we własną stopę". Jak się zgodzimy, to jak będą się tam działy najgorsze rzeczy to już się ich nie pozbędziemy.A poza tym to zobaczcie jak ONI liczą się z naszym zdaniem- uchwała jeszcze nie podpisana a prace już trwają.Ktoś napisał że bałagan przez całe lato, a ja sądzę że cały rok. W środku palić pewnie będzie zabronione więc będą wychodzić na zewnątrz. Mamy dwie pizzerie naprawdę blisko a i pizze też są smaczne.
    • 4asd-255 Re: Pizzeria 29.09.10, 15:18
      Witam sąsiadów. Czy ktoś może wie na czym stanęła sprawa z tą pizzerią? I czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć kto się orientuje co można zrobić żeby nam tego bałaganu pod nosem nie otworzyli. Nie po to szukałem spokojnej miejscowości i osiedla z dala od hałasu uciekając z Warszawy żeby teraz pod oknem mieć hałasującą młodzież (bo 95 % klientów to będzie młodzież) i ta z zła z naszego osiedla to będzie pestka w porównaniu z tymi co będą tu podjeżdżać. Nie wspomnę już o śmieceniu. Do niczego ta pizzeria mi nie jest potrzebna. Czekam na sensowne odpowiedzi. Dziękuję.
      • rafmag_2009 Re: Pizzeria 29.09.10, 21:10
        4asd-255 napisał:

> Witam sąsiadów. Czy ktoś może wie na czym stanęła sprawa z tą pizzerią? I czy m
        > ógłby mi ktoś podpowiedzieć kto się orientuje co można zrobić żeby nam tego bał
        > aganu pod nosem nie otworzyli. Nie po to szukałem spokojnej miejscowości i osie
        > dla z dala od hałasu uciekając z Warszawy żeby teraz pod oknem mieć hałasującą
        > młodzież (bo 95 % klientów to będzie młodzież) i ta z zła z naszego osiedla to
        > będzie pestka w porównaniu z tymi co będą tu podjeżdżać. Nie wspomnę już o śmie
        > ceniu. Do niczego ta pizzeria mi nie jest potrzebna. Czekam na sensowne odpowie
        > dzi. Dziękuję.

Swiete slowa!!!!nie po to mieszkam tak daleko od miasta i dojezdzam 2h do pracy zeby na osiedlu robic rozrywki!!!!! pizzeria jest i nie potrzebujemy jej pod domem!! lepiej niech jakas biedronke lub lidla i rossmana otworzą w zamian za smierdzace tesco !!!
        • 4asd-255 Re: Pizzeria 29.09.10, 22:13
          Widzę że jest ktoś kto się ze mną zgadza. Musimy zrobić wszystko żeby nam tego lokalu nie otworzyli. Wystarczy nie podpisywać uchwały. Słyszałem że na Victorii ludzie nie pozwolili otworzyć w bloku sklepu spożywczego a co dopiero taką pizzerię. Ale jak widać się sprzeciwili i nikt nie mógł nic zrobić. I my też musimy się postawić żeby nie było za pożno, bo potem nic nie zrobimy (no chyba że sobie w brodę pluć). Po co nam ten bałagan pod mieszkaniami jak i tak z tego nic nie będziemy mieli. A jak się zachce pizzy to wolę się przejść i przynieść do domu lub mi przywiozą.
          • schtau Re: Pizzeria 30.09.10, 11:12
            ...albo wystarczy podpisać w miejscu "nie zgadzam się", ja również jestem przeciwko ...
            • best-agulina Re: Pizzeria 30.09.10, 12:09
              Hm chyba jednak pizzeria tam nie powstanie, teraz będac na balkonie widziłam jak nieśli neon "sklep firmowy Wróblewski", pieczywo jakieś chyba...
              • bess_76 Re: Pizzeria 30.09.10, 12:25
                best-agulina napisała:

> Hm chyba jednak pizzeria tam nie powstanie, teraz będac na balkonie widziłam ja
                > k nieśli neon "sklep firmowy Wróblewski", pieczywo jakieś chyba...

Ale pizzeria ma chyba powstać w innym lokalu
            • bess_76 Re: Pizzeria 30.09.10, 12:23
              schtau napisał:

> ...albo wystarczy podpisać w miejscu "nie zgadzam się", ja również jestem przec
              > iwko ...

tak, pod warunkiem, że jeszcze nie podpisałeś. Podpisy były zbierane parę dni temu i większość już podpisała, zanim w ogóle powstała ta dyskusja na forum. I niestety podejrzewam, że większość się zgodziła (zwłaszcza osoby z innych bloków) - właśnie dlatego, że ludzie byli zaskoczeni: dzwonek do drzwi, w drzwiach miła pani informuje z uśmiechem, że otwierają w pasażu pizzerię i że za zgodą zarządu zbierają podpisy. Nie sądzę, żeby większość postawiona w takiej sytuacji zagłębiała się w temat i zastanawiała, jakie mogą być negatywne skutki, tylko odruchowo i bezrefleksyjnie podpisywała zgodę... Właśnie dlatego bardzo źle się stało, że to się odbywało z zaskoczenia, bez uprzedzenia i pozostawienia ludziom czasu na zastanowienie się czy przedyskutowanie tematu z sąsiadami. Osoby, z którymi do tej pory na ten temat rozmawiałam, mówią że się zgodziły właśnie na takiej zasadzie, i obawiam się, że tak było z większością sad
              • 4asd-255 Re: Pizzeria 30.09.10, 12:31
                Czyli musimy iść do dewelopera i powiedzieć o całej sprawie póki nie jest za póżno.
                • 4asd-255 Re: Pizzeria 30.09.10, 12:33
                  Czy ktoś może orientuje się co można zrobić żeby to zatrzymać? Bo ja podpisałem na nie a dlaczego mają decydować ludzie z innych bloków których sprawa nie dotyczy.
                  • inneska80 Re: Pizzeria 30.09.10, 12:36
                    ja też podpisałam ze NIE!
                • inneska80 Re: Pizzeria 30.09.10, 12:36
                  deweloper nie ma nic do tego!!!!! a szczerze mówiąc to zarząd jest temu winny-
                  bo nie powinno sie to tak odbywać!
              • 4asd-255 Re: Pizzeria 30.09.10, 12:35
                Czy może ktoś wie jak skontaktować się telefonicznie z zarządem?
                • 4asd-255 Re: Pizzeria 30.09.10, 12:42
                  Czy może tak być że my się nie zgadzamy a oni jednak otworzą?
              • jednaztrzech Re: Pizzeria 05.10.10, 19:41
                Jednego nie rozumiem. Sama jestem przeciwna pizzerii, ale:
                Każdy chciał decydować samemu o losach osiedla, a jak tylko pojawia się Pani z uchwałą to ją ludzie podpisują bez zastanowienia, to jak tak ludzie mają decydować to ja dziękuję.
                Czy jak wpadnę do bloku nr np. 12 z umową na kredyt to mi podpiszecie? Też będę miła i powiem, że potrzebuje i mam zgodę zarządu smile
                Litości, wystarczyło przeczytać albo poprosić Panią o pozostawienie uchwały, wtedy jest więcej czasu a zastanowienie. Nikt Nas do niczego nie może zmusić. Zarówno do otworzenia pizzerii jak i do akceptowania budżetu. Sprawa jest prosta każdy z Nas ma do wyboru: "Głosuję na TAK" lub "Głosuję na NIE" i tyle. I po co się zastanawiać. Inna sprawa, że osoby które kupiły mieszkania nad lokalami użytkowymi powinny liczyć się z tym, że może tam powstać zarówno pizzeria, piekarnia sklep jak i firanki tyle.
      • hamisi Re: Pizzeria 22.10.10, 18:58
        Trzeba było kupić mieszkanie bez lokali usługowych na dole.
    • 4asd-255 Re: Pizzeria 30.09.10, 13:43
      Dzwoniłem do zarządu i jeszcze nic straconego można cofnąć swój głos. Na tak głosują mieszkańcy dalszych bloków którym nie zależy więc my musimy się przeciwstawić chyba że chcemy mieć wesoło pod oknami do 24 ej albo lepiej i nieznane typki na ulicy. Strach będzie wieczorami wychodzić z psem. Więc póki nie jest za póżno zróbmy coś.
      • slonecznikowa_1 Re: Pizzeria 30.09.10, 15:28
        Mysle ze taka dyskusja powinna byc prowadzona na zamknietym forum.
        Tutaj kazdy moze napisac nawet ktos kto nie ma w tym interesu (nie jest mieszkancem osiedla)
        lub ma duzy interes (wlasciciel lokalu)
        • inneska80 Re: Pizzeria 01.10.10, 08:18
          tak oczywiście na zamkniętym forum tylko że połowa ludzi jest tam nie zarejestrowana
          • slonecznikowa_1 Re: Pizzeria 01.10.10, 08:23
            Może po prostu nie są z tego osiedla.
            • 4asd-255 Re: Pizzeria 01.10.10, 08:44
              A może po prostu nie mają dostępu do internetu. Czy nie lepiej zrobić normalne zebranie.
              • slonecznikowa_1 Re: Pizzeria 01.10.10, 08:52
                Chodziło o grupę osób piszących na tym forum a nie zarejestrowanych na tym nowym forum.
                W takiej sprawie tak jak kolega napisał najlepsze było by spotkanie wspólnoty na którym trzeba
                by taki temat poruszyć we własnym gronie. Można też przy okazji poinformować wszystkich
                że jest takie forum zamknięte, bo pewnie cześć osób nawet o nim nie wie.
                • inneska80 Re: Pizzeria 01.10.10, 10:04
                  ale wiecie ze wcale nie łatwo zebrać wszystkich ludzi!!!! tak jest też z planem gospodarczym- do tej pory jeszcze nie uchwalony
    • 4asd-255 Re: Pizzeria 05.10.10, 14:58
      Czy ktoś może wie na czym stanęło z tą nieszczęsną pizzerią?
      • wykrzo Re: Pizzeria 05.10.10, 15:08
        pizzeri nie będzie - ponoć pani i pan zbierający głosy byli przerażeni ilością na NIE.
        więc chyba nie tylko "dwunastka" głosowała na nie.
    • 4asd-255 Re: Pizzeria 05.10.10, 15:31
      I bardzo dobrze niech sobie gdzie indziej otwierają a nie u nas. U nas niech będzie cisza i spokój. Z taką myślą kupowałem mieszkanie. Rozrywki niech sobie urządzają sobie pod domem. A co do zapachu to wcale nie jest prawda że nie będzie smrodu na klatkach. Mieszkałem nad restauracją Dyspensa w Warszawie i całe klatki śmierdziały czosnkiem.
      • wykrzo Re: Pizzeria 05.10.10, 15:44
        a ja mieszkałem nad barem mlecznym i nic nie było czuć.
        takie gadanie to żaden argument.
      • kleopatrix Re: Pizzeria 05.10.10, 15:45
        ale za to na miejscu kafejki internetowej pojawi się piekarnia.
        • 4asd-255 Re: Pizzeria 05.10.10, 15:53
          piekarnia jest ok, ale gastronomia! czy ktoś wie kto to chce otwierać tę pizzerię, czy to ktoś z naszego osiedla? podobno brakuje jeszcze trochę głosów na tak, mam nadzieje że będą na NIE
          • lokus.mentor Re: Pizzeria 05.10.10, 21:21
            a ja głosowałem na tak... co by się nie otworzyło kochani to będzie źle. otworzą piekarnie - będą pracować od rana. otworzą rossmana to dostawcze będą parkować na ulicy. mi to i tak jest wszystko obojętne. mieszkam w klatce C na tym "cichym osiedlu" od 6 do 23 średnio co 1min ktoś wali furtką tak, ze nie krew mnie zalewa, no ale trzeba się przyzwyczaić. smile
    • lucy263 Re: Pizzeria 06.10.10, 13:04
      to jak powstanie tam pizzeria to oprócz trzaskania furtką bedziesz jeszcze miał miły zapach uryny a może i coś więcej, trzeba być idiotą żeby uprzykrzać sobie życie, a może podpiszesz jeszcze ustawę na tak dla sklepu z dopalaczami? skoro jest ci wszystko jedno
      • koko_85 Re: Pizzeria 08.10.10, 21:02
        I jak zwykle ze skrajności w skrajność. Lokale znajdujące się w budynku 12 są lokalami użytkowymi przystosowanymi między innymi do gastronomii. Jak wspomniał jeden z poprzedników, czego by nie chcieli otworzyć to zawsze ktoś będzie miał jakieś "ale". Czy nam się to podoba czy nie i tak tam coś powstanie, czy to będzie jak na dzień dzisiejszy piekarnia, czy coś innego i tak trzeba będzie to zaakceptować. A większym problemem są w tej chwili dzieciaki biegające po klatkach i palące tam papierosy przy jednoczesnym trzaskaniu np. oknami i wulgarnym zachowaniu-to jest temat godny zainteresowania!!!!
      • anulam1 Re: Pizzeria 09.10.10, 09:44
        Czytam wszystkie posty i sama nie wierzę, co wy wszyscy wymyślacie. Ludzie przecież nie będzie to jakaś zwykła budka z piwem tylko lokal z jakimś standardem ( a na pewno z toaletami). Ja uważam, że przydałby się taki w tej okolicy, to może młodzież na którą tak wszyscy narzekają będzie gdzie miała spędzac czas wolny i już nie będzie nikomu przeszkadzała. Wydaje mi się również, że klienci owej pizzerii nie będą nikomu przeszkadzac- to tylko pizzeria. Opanujcie się wszyscy i zastanówcie nad swoimi wypowiedziami, i nie patrzcie na wszystko w tak czarnych barwach, bo chyba przesadzacie.
        • krecikowa123 Re: Pizzeria 09.10.10, 11:06
          Popieram w 100%. Jak ktoś kupował mieszkanie w bloku z punktami usługowymi to chyba nie spodziewał się że w 10 na 10 punktow beda kwiaciarnie i punkty medytacji. Myslę tak samo że problem walesajacych się mlodzikow rzeczywiscie moglby zniknac gdyby mieli sie gdzie spotkac.
          W drugą mańke - jak komus pizzeria kojarzy sie z zasikanymi murami i pijanymi lysymi w bmkach to wspolczuje. Tak samo dobrze można sie bac ze w gabinecie odnowy agencja towarzyska bedzie hihihi
      • mieszkaniecreymonta Re: Pizzeria 10.10.10, 14:59
        lucy263 napisała:

> to jak powstanie tam pizzeria to oprócz trzaskania furtką bedziesz jeszcze miał
        > miły zapach uryny a może i coś więcej, trzeba być idiotą żeby uprzykrzać sobie
        > życie, a może podpiszesz jeszcze ustawę na tak dla sklepu z dopalaczami? skoro
        > jest ci wszystko jedno

kolezance to chyba demokracja uderzyla do glowy skoro mysli ze moze zablokowac powstanie pizzerii w tym lokalu rownie dobrze mozemy glosowac nad tym zeby w danym mieszkaniu nie zamieszkalo malzenstwo z 3 dzieci i dwoma kotami... ludzie nic wam do tego co tam bedzie a zgode wspolnoty to oni potrzebuje tylko na to zeby wodke sprzedawac bo inaczej koncesji na alkohol nie dostana... ktos kupil lokal uzytkowy to kupil i moze tam robic co chce o ile mu sanepid pozwoli i ewentualnie inne takie a jak mowimy o uprzykrzaniu sobie zycia to popatrzcie na swoich sasiadow zycie potrafia uprzykrzac a glosowal ktos za tym?
        • lucy263 Re: Pizzeria 10.10.10, 20:40
          Do "mieszkańcareymonta" - jak byś chciał wiedzieć to na victorii nie pozwolili otworzyć sklepu spożywczego także jak się nie znasz to się nie wypowiadaj.
          • wykrzo Re: Pizzeria 11.10.10, 08:52
            to trzeba było kupić mieszkanie na viktorii i borykać się z ich problemami.

tak jak napisali poprzednicy: nikt nikogo nie zmuszał do kupienia tu mieszkania. a to że na parterze są lokale użytkowe nie było tajemnicą.
          • superkitka20 Re: Pizzeria 11.10.10, 11:39
            do "lucy263"
            mylisz się jeśli myślisz że to ta sama sytuacja, mieszkaniecreymonta ma rację .
            Na Viktori owszem zablokowali powstanie sklepu, ale to nie był lokal usługowy, ktoś kupił sobie dwa mieszkania obok na parterze i chciał je przerobić na sklep dlatego mogli to zoblokować, tutaj nie macie takiej możliwości bo jest to lokal użytkowy i właściciel może otworzyć prawie wszystko bez niczyjej zgody.
            • 4asd-255 Re: Pizzeria 13.10.10, 11:51
              tylko weżcie pod uwagę że ta pizzeria ściągnie jeszcze innych gagatków z miasta, a po drugie nie wydaje mnie się żeby właściciele tej pizzerii chcieliby zrobić przechowalnie tej naszej GRZECZNEJ młodzieży, na pewno nie będą mile widziani w tym lokalu,chyba że będzie to lokal w stylu SPELUNKA
              • packersowa Re: Pizzeria 13.10.10, 15:51
                Ludzie, mieszkacie w blokach, na osiedlu gdzie przybędzie ludzi.
                Normalne jest to, że do pizzerii będą ciągnąc ludzie stąd bo będzie blisko. Miejsce takie może posłużyć osiedlowej integracjiwink

Jeśli chcecie się tak izolować to dlaczego nie wybudowaliście sobie domów, nie ogrodziliście się fosą aby nie mieć wokół siebie krzyczących sąsiadów, hałaśliwych dzieci, srających psów i smierdzącej pizerii?

Lokal był do wynajęcia od dłuższego czasu. Trzeba było zakładać swoją działalność - najlepiej bezgłośnąwink Nie bójcie się, Reymonta to nie ścisłe centrum gdzie będą walić tłumy pijaków na piwo i pizzęwink
                Krzyczącym mieszkańcom życzę szklaneczki zimnej wody dla ochłody, a niiektórym to i kubełwink
                pozdrawiam!

• bastet123a Re: Pizzeria 13.10.10, 16:11
                  i tym milym akcentem packersowej proponuje zakonczyc ten watek. Swietnie napisane... POzdrawiam! smile
    • wykrzo Re: Pizzeria 12.10.10, 15:34
      ktoś coś wie co z tą pizzerią? bo jak na razie to nam tylko piekarnia wyrosła.
      • jedyny.anma Re: Pizzeria 29.10.10, 20:12
        Mi chłopak, który zbierał podpisy dot. uchwały powiedział, że pizzeria byłaby w lokalu na lewo od Medical Spa. Na dzień dzisiejszy nic sie tam nie dzieje, ale za to intensywne prace trwają w lokalu na prawo od Aligatorka. Wiecie coś więcej na temat tego lokalu?
        • mieszkaniecreymonta Re: Pizzeria 30.10.10, 11:18
          Podobno druga pizzeria smile))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka