photozoner Re: płonie nadarzyńnska 24.04.08, 16:30 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1172445,2,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-978 Re: płonie nadarzyńnska 24.04.08, 16:54 będzie relacja na tv piaseczno Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: płonie nadarzyńnska 24.04.08, 17:28 Wracając po 15 z pracy dym widziałem już od Wyścigów. Na skrzyżowaniu Puławska/Jana Pawła policja-zablokowana ulica dalej aż do Kościuszki/Sienkiewicza. Na miejscu sporo straży i dwie karetki z czego jedna zabrała kogoś na sygnale. Gapiów sporo.Wśród nich mieszkańcy Nadarzyńskiej. Widziałem płaczące osoby,ale słyszałem zadowolone głosy że "teraz to nam muszą dać jakiś lokal". Jak o 17 odjeżdżałem to jeszcze trwało dogaszanie. Zdjęcia i film zapodam później. Na miejscu widziałem też ekipę Tv Piaseczno więc na ich stronie też na pewno będzie relacja. p.s.akurat miałem dziś pita złożyć w skarbowym i się zastanawiałem ile będę stał.NIKOGO przedemną nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
lamia34 Re: płonie nadarzyńnska 24.04.08, 18:18 Właśnie podali.Płonoł budynek wielorodzinny.Ewakułowano 20 os. Ranny 1 strazak. Ranny i odwieziony do szpitala starszy 80 kilku letni dziadek. Niedługo podadzą więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm zdjęcia 24.04.08, 18:30 forum.powiat-piaseczynski.info/viewtopic.php?p=10115#10115 Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: zdjęcia 24.04.08, 20:10 mnie ciekawi co było przyczyną.. pożar musiał być wielki (szybki?), ja widziałam tylko dym i mnóstwo straży pożarnej+karetki.. oraz korki w mieście.. jeszcze po 19.00 były drogi zablokowane.. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.lach i nie tylko... 24.04.08, 22:21 Miałem okazję dziś zaobserwować obrazek który był obok Nadarzyńskiej. W trakcie akcji gaśniczej jeden z gapiów podszedł do policjanta i powiedział że przed Bankiem Spółdzielczym stoi samochód z którego się dymi. Policjant zobaczył że tak jest i zawołał straż. Ci podjechali samochodem. Na razie wszystko wyglądało jak powinno. Moim zdaniem powinno wyglądać dalej to w ten sposób: Policjant lub strażak wybija szybę i otwiera maskę. Normalnie jak powinno się to zrobić. Następnie gaszą to co dymi. Poza zalaniem silnika i innych "bebechów" dochodzi jeśli już kosz szyby. Rzeczywistość jednak przerosła oczekiwania: człowiek ze straży wziął łom (około 1,50 m tak na oko) i zaczął podważać maskę. Po 2-3 minutach męczenia się i zmagania udało im się odgiąć fragment w który wsadzono prądownicę (ta końcówka węża z której płynie woda - jak ktoś nie wie) i puszczono wodę. Następnie zaczął otwierać maskę podnosząc ją rekami. jak mu się nie udawało pomógł mu drugi strażak. Wspólnymi siłami poderwali maskę do góry wyrywając między innymi uszczelki i zatrzask maski... Dalej nie sądzę że tak to powinno wyglądać... Ale to już wam zostawiam ocenę które rozwiązanie było lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
tvpiaseczno Re: i nie tylko... 25.04.08, 01:02 Reportaż z pożaru dostępny w TV Piaseczno. www.tvpiaseczno.pl WSZELKą POMOC PROSIMY KIEROWAć DO OśRODKA POMOCY SPOłECZNEJ NA UL. WOJSKA POLSKIEGO 54 (dawny budeynek prokuratury). POMOC KOORDYNUJE PANI MAłGORZATA SYKOWSKA Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: i nie tylko... 25.04.08, 09:34 Czy wiadomo, co jest najbardziej potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Co jest potzrebne 25.04.08, 11:52 malila napisała: > Czy wiadomo, co jest najbardziej potrzebne? ja myślę, że wszystko co używa się na co dzień - środki higieny, pościel, ubrania, zabawki i rzeczy szkolne dla dzieci, garnki, sztućce, wyobraźmy sobie jak tracimy wszystko - co najbardziej by było wtedy potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: Co jest potzrebne 25.04.08, 12:14 To może sprecyzuję pytanie: czy wiadomo, ile tam jest dzieci i w jakim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
wawerus.1 Re: i nie tylko... 27.04.08, 15:02 Najlepiej chyba zapytać o to w ośrodku pomocy. Kiedy my tam dzwoniliśmy powiedzieli, że potrzebne są kołdry, pościele, ręczniki. Ale lepiej upewnić się jeszcze raz, być może coś się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś