kerstyn 02.12.08, 11:47 Witam mam pytanie planuje zakup mieszkania ale w jego okolicy jest nasza piekna rzeczka czy ona nadal smierdzi ? Bardzo dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stentonik Re: rzeka jeziorka 02.12.08, 19:02 kerstyn napisała: > Witam mam pytanie planuje zakup mieszkania ale w jego okolicy jest nasza piekna rzeczka czy ona nadal smierdzi ? Śmierdzi jak choolera, takim jakimś czymś czego nie pojmiesz. Dodatkowo w pobliżu jest las, który jesienią śmierdzi zbutwiałym liściem, w innych porach roku można wdepnąć w sarnie góó...o. Albo co gorsza w łosiowe. O komarach nie wspomnę. Wiadomo, żrą krew to i krwią sr..ją...Brrrr. Ptaki żrą komary więc sam rozumiesz... Acha, podobno pokazały się bociany na polach Uciekaj stąd jak najdalej. Dodatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: rzeka jeziorka 02.12.08, 21:42 Uciekaj bo tu nic dobrego nie czeka na Ciebie. Smród nie tylko z rzeki i lasów liściastych ale też z oczyszczalni jak zawieje z południowej północy. A o komarach to już nie wspomnę. Rozwiązaniem na te wszystkie udogodnienia jest noszenie na co dzień kombinezonu OP1 z maską. Więc przemyśl to zanim podejmiesz złą decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rzeka jeziorka 02.12.08, 22:20 dzięki chłopaki żeście mnie wyręczyli bo miałem napisać to co Wy ale znów bym wyszedł na chłopka małorolnego znów ;-) p.s.jako że mieszkam nad Jeziorką blisko bardzo to stwierdzić muszę że u mnie nie śmierdzi ale nie przyprowadzać mnie się tu! Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: rzeka jeziorka 02.12.08, 23:04 Jeziorka wylewa co roku i zdechłe ryby się rozkładają, fetor nie do wytrzymania, a do tego dewelopery zasypuja naturalne odpływy i przypływy więc woda się kisi, zamula, swoje dodają ludzie wsypując śmiecie, a i szambiarze jej nie oszczędzają a nawet nasza oczyszczalnia coś od siebie dorzuca, więc sam rozumiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: rzeka jeziorka 03.12.08, 10:54 a tak na powaznie. zależy w którym miejscu. na odcinku piaseczno- wisła ŚMIERDZI JAK JASNA CHOLERA! w do piaseczna, jak sama nazwa wskazuje wylewa, tworząc piękne jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: rzeka jeziorka 03.12.08, 11:14 A ode Jazgarzewa w górę, do źródeł, warta jest spacerów i buszowania po łąkach, jest piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: rzeka jeziorka 03.12.08, 11:28 Ja to nawet widziałem zdjęcia ze spływów Jeziorką. Ale to już trzeba daleko się zapuścić-pod Lesznowolę,gdzie deweloperka nie popsuła klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: rzeka jeziorka 03.12.08, 12:05 W okolicach Prac Dużych widziałem bobry, więc czysto jest. Koło Runowa dzika wielkośći małego fiata, sarny i jelenie również, ale bliżej Tarczyna. Zaskrońce, padalce, zielone jaszczurki, zatrzęsienie żab i piękne okazy ropuch, błyszczące zielone rzekotki i stado gąsiorków. A grubodzioba nawet na parapecie w bloku przy WP. Kuny na Czajewicza i przy SP5 na Szkolnej. Jak również dzikich ludzi wyrzucających lodówkę w środku lasu i grzybiarzy oznaczających sobie trasę puszkami i butelkami, chyba po to, żeby trafić spowrotem do domu. Witaj w Piasecznie kerstyn. Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: rzeka jeziorka 03.12.08, 12:35 bobry widziałem w Zalesiu Dolnym przy upuście, na spalonej w środku nocy na parkingu stało kilka dzików, sarnę też można często spotkać. Widziałem też pana łosia ale nie w okolicy Jeziorki tylko w Oborach jak są te mokradła. I w sezonie całe stada bocianów, raz to naliczyłem ze 30. Piękny widok:) Ma ktoś pożyczyć łódkę, kajaj żeby sobie spłynąć Jeziorką?? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: rzeka jeziorka 03.12.08, 13:59 a wiecie, ze ja z dzieciństwa pamiętam żółciutki, jak nawzmorjem naszem, piasek na dnie rzeki... a jak się szło rzeką, od upustu w zalesiu, z nurtem, to roje rybek podpływały i skubały w łydki... ech to se newrati! pamiętam kajaki przypływajace z konstancina. strasznie zazdrościłem tym kajakarzom... Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: rzeka jeziorka 03.12.08, 14:31 A dalej w górę...odcinek Jeziorki w miejscowości Jeziorki znany jest z obfitości...pstrągów górskich i tęczowych. Któreś z grójeckich kół wędkarskich tym zarządza ,zarybia i jest naprawdę przepieknie. Odpowiedz Link Zgłoś