Dodaj do ulubionych

Zmiana zarządcy

29.01.14, 17:05
Coś mi się obiło o uszy, że zmieniają nam firmę administrującą. Prawda to? Kto tam jest brany pod uwagę?
Obserwuj wątek
    • anniehall77 Re: Zmiana zarządcy 02.02.14, 19:41
      No chyba tak. Nie wiem tylko ile i jakie firmy startują. Tzn wiem że Lux dom jest wśród kandydatów. Znajomi na Wilanowie ich mają i są zadowoleni.
    • mfab83.hg Re: Zmiana zarządcy 05.02.14, 12:25
      pierwsze słyszę, ale to chyba normalne u Nas, że my najbardziej zainteresowani dowiadujemy się ostatni??? No tak, nie mamy wózkowni, chyba miejsc postojowych też nie więc Ankra może odejść....maskara. Czy ktoś mi może powiedzieć, czy uchwały za poprzedni rok przeszły. Czy odwołano odpowiednie osoby z Zarządu?
    • doriandorian80 Re: Zmiana zarządcy 06.02.14, 21:43
      Skad macie takie informacje zbieraja oferty?? Moze czlonek zarzadu Neuro8 cos powie w tym temacie... tylko nie lux dom znajomi w miasteczku wilanow ich pogonili ze wspolnoty, jakies bledy w naliczeniach mediow, rozliczeniach itd oby kogos innego wybrali jesli juz cos zmieniac
      • anniehall77 Re: Zmiana zarządcy 10.02.14, 11:02
        No widzisz oni tam mają chyba kilka osiedli na Wilanowie, nie wiedziałam że skądś ich pogonili. No ale to pewnie zależy od konkretnych osób które pracują na danym osiedlu. Może się nie dogadali. Tak jak wspomniałem na tym osiedlu znajomych jest ok.
        Czytałam ostatnio, że na jakimś osiedlu wywalili zarządcę (Status to chyba był) bo zebrało się kilka osób i zawalczyło o to. Niestety to jest wszędzie problem - zaledwie garstka osób się zazwyczaj interesuje interesem osiedla (nie pojawiają się na zebraniach nie głosują). A potem budzą się ludzie z ręką nocniku, że drogo, że nic nie wiedzieli.
        • doriandorian80 Re: Zmiana zarządcy 14.02.14, 19:12
          No maja duzo osiedli ale w wiekszosci przypadkow to uklad z developerem, ktory wstawia ich na osiedle najczesciej w akcie notarialnym a skutek tego jest taki,ze po uplywie okresu gwarancji osiedle zostaje z nieusunietymi ustarkami z tego co slyszalem, dlatego nie ma co powtarzac niesprawdzonych opinii chyba, ze sie samemu mialo z nimi do czynienia i to na konkretnym osiedlu. Status tez jest wstawiany w akcie od developera wiec wszystko jasne.
          • anniehall77 Re: Zmiana zarządcy 23.02.14, 20:20
            No te układy z deweloperem to akurat dość powszechny problem. Chyba większość wielkich graczy na rynku nieruchomości tak działa. W końcu jakoś tych Klientów trzeba łapać. Tyle że to się tyczy raczej nowych osiedli, gdzie deweloper dopiero sprzedaje mieszkania i ludzi się wprowadzają. W taki sposób choćby Atrium się ładuje.
            • nadal123 Re: Zmiana zarządcy 25.02.14, 10:58
              "Ankra" właśnie została wybrana do zarządzania osiedlem przez dewelopera - czyli p. Szarka. I tak już zostało, i zmienić to jest - jak widać - bardzo trudno. Chociaż formalnie jest to najprostsza rzecz pod słońcem: wystarczy, aby większość mieszkańców podjęła odpowiednią uchwałę, czyli po prostu zechciała złożyć pod nią swój podpis.
              Ale ludzie wolą sobie pokrzyczeć na zebraniu lub ponarzekać w internecie niż (idąc np. wyrzucić śmieci) wstąpić do administracji i podpisać co trzeba.
    • mfab83.hg Re: Zmiana zarządcy 04.03.14, 22:05
      a co teraz właściwie da zmiana zarządcy...wózkowni nie ma, miejsc postojowych nie ma, znaki drogowe posatawione za nasze pieniądze - nierespektowane.... chyba zmiana zarządcy tu nie pomoże! trzeba zmienić wpierw mentalność społeczności horowej góry! ale jak - wielokrotnie widziałem jak mieszkańcy podają sobie rękę i wymieniają żartami z Panem Sz. tym, co Nas oszukał w najbeszczelniejszy sposób! Frajerstwo kupiło wózkownie ze strachu chyba - gdyby nikt mu wózkowni nie kupił to co On by z nimi zrobił??? ale lepiej drzeć "gęby" na zebraniach, potem uchwał nie podpisywać, kupić wózkownię, wywalić rzeczy sąsiadów na bruk i mieć wszystkich głęboko w d.... a z Panem Sz wymieniać się serdecznymi uśxiskami rąk! Masakra jakaś z kim nam przystało mieszkać!!!! zamiast walczyć o swoje a jeżeli nie to chociać nie ułatwiać Panu Sz dążenia do sukcestu (tj. zdobycia dodatkowej kasy za wózkownie) to najlepiej schoać głowę w piach i nic nie robić!!!!
      • horowianin13 Re: Zmiana zarządcy 05.03.14, 21:36
        Ile to w ludziach jadu. Najlepiej zrzucić teraz całą winę za wszystkie problemy osiedla na tych co zakupili wózkownie. Były do kupienia to kupili. Nie oni to inni by to zrobili. Nazywając ich "frajerstwem" pokazujesz swój poziom zarówno portfela (nie było Cię stać i Cię żal ściska) jak i inteligencji. Pozdrawiam.
        • mfab83.hg Re: Zmiana zarządcy 05.03.14, 22:33
          jakiego jadu? Nawet gdybym pysiadała nieskończone ilości gotówi nie kupiłabym drugi raz tego samego, co już mi zostało sprzedane - głupia nie jestem! a kto by mu kupił Szanowny Panie te wózkownie? ktoś spoza osiedla napewno nie , bo i po co? tylko na mieszkańców mógł liczyć i na zysk od nich i się nie przeliczył, niestety! Takie jest moje zdanie!

horowianin13 napisała:

> Ile to w ludziach jadu. Najlepiej zrzucić teraz całą winę za wszystkie problemy
          > osiedla na tych co zakupili wózkownie. Były do kupienia to kupili. Nie oni to
          > inni by to zrobili. Nazywając ich "frajerstwem" pokazujesz swój poziom zarówno
          > portfela (nie było Cię stać i Cię żal ściska) jak i inteligencji. Pozdrawiam.
          • horowianin13 Re: Zmiana zarządcy 06.03.14, 20:33
            Z tego co jest mi wiadomo, chętnych na wózkownie nie brakowało i wśród mieszkańców naszego osiedla. Pisząc "kupili by inni " mam na mysli innych Horowian. Nie sądze za słuszne obwinianie ich o złe zamiary . Każdy robi jak mu wygodnie i kupuje to na co ma ochotę i na co go stać. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka