Dodaj do ulubionych

Sprzątanie

08.08.05, 09:12
Dostaliśmy ostatnio rozliczenie czynszu za lipiec i sierpień. Jest tam
wyszczególniona niemała wcale kwota za sprzątanie osiedla. Skoro tak to może
firma sprzątająca zajęła by się w końcu posprzątaniem klatek i okolic wejścia
do nich bo czas już najwyższy na to. Nie mam ochoty, jak myślę, większość
mieszkańców płacić za coś, czego nie mam.
Obserwuj wątek
    • andrzejek66 Re: Sprzątanie 08.08.05, 10:31
      Dlaczego za sprzątanie osiedla i klatek płacimy od m2 mieszkania. Przecież oni nie sprzątają naszych mieszkań. Poza tym zapłaciliśmy już za lipiec a mamy 08/08/05 i nadal klatek ani osiedla nikt nie sprząta.
      • cucciolo Re: Sprzątanie 08.08.05, 11:53
        nie bede sie wypowiadac na temat skutecznosci ekipy sprzatajacej, bo jeszcze tam
        nie mieszkam, ale co do sposobu rozliczania sie za "czynsz"
        Takze inne oplaty ktore wchodza w sklad "czynszu" nie zaleza od wielkosci
        mieszkania - takie jak swiatlo na klatkach i na osiedlu itd. a jednak jakos
        trzeba je rozliczyc i rozlicza sie je wprost proporcjonalnie do posiadanych
        udzialow we wspolnej nieruchomosci - czyli wielkosci mieszkania wlasnie......

to chyba jasne prawda ?

a co do meritum, to moze poinformowac MIllenium, ze nikt nie sprzata ?
        przeciez biuro maja tuz obok..
        Jak przez internet, wszyscy gadaja i potrafia sie skarzyc i wyzalac, ale mam
        wrazenie, ze konkretne dzialania trudniej podjac.

POzdrawiam majac nadzieje, ze to sie wszytko wyprostuje i nie bedziemy sie
        musieli uzalac nad klawiatura wink
        • andrzejek66 Re: Sprzątanie 08.08.05, 14:59
          Myślę że opowiadasz jakieś herezje, jak to oświetlenie na klatce i parkingu obliczać proporcjonalnie do wielkości mieszkania - co to ma wspólnego. Jest stan licznika dzielimy na ilość mieszkań w bloku i po sprawie.
          Jeśli chodzi o sprzątanie to na pewno nie będziemy czekali aż się wprowadzisz tylko już działamy i interweniujemy, na forum tylko dzielimy się spostrzeżeniami a nie tylko skarżymy się i wyżalamy.
          Pozdrawiam.
          • neuron8 Re: Sprzątanie 09.08.05, 07:37

Ja wczoraj chciałem się cos dowiedzieć od tej firmy administracyjnej, to jest:
            co konkretnie wchodzi w opłatę jak musimy zapłacić za lipiec i zapytać się o
            kilka punktów z wyliczenia, ale…

niestety jeszcze biura na terenie osiedla jeszcze nie maja – a dozownic się do
            nich na numer podany w rozliczeniu jakoś nie da rady, albo zajęte, albo nikt
            nie odbiera smile

wiec się nic nie dowiedziałem.
            • andrzejek66 Re: Sprzątanie 09.08.05, 07:59
              Firma sprzątająca ma wkrótce zacząć sprzątać. Mamy sobie zanotować kiedy to nastąpi i zgłosić do administratora i wtedy odejmą nam to od czynszu lipcowego i trochę z sierpnia, ale rozliczenie może nastąpić za parę miesięcy.
            • marzenamal Re: Sprzątanie 09.08.05, 20:59
              Witam.Dzisiaj dzwoniłam do naszej administracji, niestety pani która zajmuje
              się naszym osiedlem była nieobecna, ale będzie jutro i może odpowie na
              nurtujące nas pytania. Pozdrawiam
    • andrzejek66 Re: Sprzątanie 11.08.05, 22:49
      W bloku E chyba zaczęto sprzątać klatki od 11/08/05.
    • icoyu Re: Sprzątanie 12.08.05, 08:28
      Tak zmiecione są śmieci na schodach ale niestety nie umyte te schody. A to nie
      jest do końca sprzątanie.
      • hunter777 Re: Sprzątanie 18.08.05, 23:32
        W bloku D1 zobaczyłem panią 16 sierpnia 2005. Było bardzo brudno, po sprzątaniu
        jest tylko BRUDNO. Pani jak zauważyło kilku sąsiadów dokładnością nie grzeszy...
        Ktoś wylał (prawdopodobnie jakiś płyn lepiący) na schodać od II piętra i lepiło
        się w tym miejscu. Teraz po umyciu (mycie tylko w tym miejscu, oczywiście nie
        całych schodów)lepi się tam gdzie była próba umycia....
        Dziś tj. 18 sierpnia 2005 z pomocą przyszedł jakiś miły starszy PAN. Brygada
        sprzątająca na osiedlu składa się z niedokładnej PANI i miłegop leciwego Pana..
        Martwię się, co to będzie jak zaczna spadać liście, a zimą to chyba nas
        zasypie...
        Ciekaw jestem kto to organizuje.... Przepraszam za ton listu, ale jestem
        smutny... Pozdrawiam!
    • mililuka Re: Sprzątanie 19.08.05, 09:19
      Jeśli chodzi o sprzątanie to jest faktycznie "jakoś". Człowiek się nie
      przewraca, ale szura po piasku na klatce - trzeba wyżej podnosić nogi smile
      Zycze miłego szurania!
      Pozdrawiam Panią trochę niedokładną, może ten Pan pomoże smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka