Dodaj do ulubionych

UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!!

05.03.06, 22:40
Witam ! W dniu wczorajszym tj sobota po godzinie 18 ktoś wybił kamieniem
tylną szybe w moim samochodzie. Nie było to przypadkowe ponieważ znalazłem
dwa kamienie o średnicy około centymetra w samochodzie. Wyglądało to na akt
wandalizmu bo nie przypominam sobie abym naraził się sąsiadom. Jeśli ktoś był
swiadkiem zdarzenia to proszę o kontakt tel 501 582 137 NAGRODA !
Obserwuj wątek
    • kani998 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 09:23
      Czy twój samochód stał na parkingu obok budynku 5G??Jakie to auto bo widziałem
      że ktoś z tarasu czyms(lodem lub kamieniami) rzucał.
      • krisq_z Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 10:27
        tak sie konczy jak rodzice nie pilnuja dzieciakow... zaloze sie ze to jakis
        rozwydrzony bachor znalazl sobie chora zabawe... przykra sprawa. na poprzednim
        moim osiedlu tez widzialem taka akcje, okazalo sie ze to jakis 10-latek wyszedl
        sobie z kolega na balkon porzucac metalowymi kulkami...
        • cot1 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 11:53
          hmmm, jeśli rodzice nie mieli ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w
          życiu prywatnym to chyba tę szkodę należy pokryć z własnej kiesy sad
          a co stało się z latarnią z naprzeciwka klatki spółdzielni?
          • betina99 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 13:48
            jakis facet przywlił wczoraj koło polnocy w ta latarnie,bvardzo slabo byla
            zamocowana bo przewrocila sie pod wplywem malego uderzenia.Ochrona sie zjawila,
            nie wiem co dalej...
            • evocar Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 19:01
              tak zgadza się Srebrne volvo stało pod pierwszą klatką 5g
            • aajn2 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 19:03
              Nie wiem czy pomogę w spr wybicia szyby, spróbuję. Pytanie, gdzie stał
              zaparkowany samochód?? Może pod 1 klatką bloku 5H?? Widziałam podobne
              zdarzenie, ale w pt w godzinach wieczornych, koło 21.30, kiedy to wysiadając z
              auta usłyszałam uderzenie drobnych kamyczków?? Kamyczki (przynajmniej tak mi
              się wydaje) spadały z wyższego piętra (może z tarasu) i nie było możliwości aby
              samoistnie spadały z dachu budynku. Oglądnełam pobliskie auto, ale zobaczyłam
              że nic się nie stało, więc spokojnie poszłam do domu. Wtedy też nie skojarzyłam
              faktu, że mogłaby to być głupia zabawy "smarkaczy"sad( Jestem natomiast
              przekonana że "kamyczki" spadały z bloku 5H klatka 1 lub 2.
      • evocar Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 19:02
        Z którego bloku i z której klatki to cenna informacja dla mnie
        • mak_22 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 20:11
          Witam!!!
          Mieszkam sobie w bloku 5h i tez kilka razy przuwazylam jak dzieci rzucaja
          roznymi rzeczami (kamyki kule sniezne itp.)z balkonow tarasow glownie niestety
          w moim bloku pierwsza ,druga klatka.Codziennie chodze z dzieckiem na spacery i
          niejednokrotnie sama.Mysle ze rodzice pociech powinni zwrocic uwage co
          dzieciaki porabiaja po szkole!!!Niestety na naszym osiedlu nie ma zbyt wielu
          zajec dla dzieciakow w wieku szkolnym ale mam nadzieje ze cos takiego bedzie
          jak boisko do gry w pilke itp.Mysle ze marne szanse na znalezienie winnego ale
          oczywiscie zycze powodzenia !!!!
        • kani998 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 06.03.06, 20:12
          JA przechodzac w sobotę ok godz 17-18 widziałem dwójkę dzieci rzucajacych czymś
          z tarasu z drugiej klatki licząc od bramy wjazdowej.Moze akurat uszkodzili
          wlasnie Twoj samochod.
          Pozdrawiam
          • 5791k Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 07.03.06, 12:08
            Zgadza się - to chłopiec z tarasu z drugiej klatki wiecznie czymś rzuca.
            któregoś dnia dostałam stojąc na swoim balkonie obok poniżej. Niestety pewnie
            był sam w domu bo nie chciał później otworzyć drzwi - a poszłam na skargę.
            Żałuję teraz, że temat odpuściłam bo widać dalej to robi.
            Także z tą wybitą szybą nie podaruj. Tak dalej nie moze być!!!
    • maliziosa Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 07.03.06, 00:44
      dla mnie to żenada, jak takie rzeczy w ogóle mogą sią zdarzać....mi na samym
      początku ktos ukradł wycieraczke...-kretyństwo...Oby z tym wybiciem szyby
      zrobił to jakis bezmyślny głupi dzieciak...bo jak ktoś dorosły, to oznacza, że
      na naszym osiedlu mieszka jakiś oszołom... Oczywiscie jest mi bardzo przykro z
      takiego faktu..wiem "co to za ból" bo ktos mi też raz wybił szybę i nie
      tylko...Na pewno będę zwracać teraz baczniej uwagę .....tylko myślałam, że na
      tym osiedlu będzie spokojnie, przecież jest niewielkie...ech...
      • pako304 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 07.03.06, 13:36
        Ja tez widziałem dwóch małolatów którzy wiecznie czymś rzucają. I tak
        zastanawiałem się nad wgnieceniem w dachu samochodu- oczywiście mojego???- a
        jest to na 99% od uderzenia kamienia, bo kto by mi mógł od góry przywalić
        autem.A sam tego nie zrobiłem.
        Następnym razem jak ich zobacze dowiem się co to za ananaski. Zobaczymy co
        rodzice ich na to?
        • marekkolod Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 07.03.06, 17:40
          a ja ich zabawy sfilmuję, bo te dwa gnojki już wcześniej rzucały kamieniami w
          ściany budynków i w samochody stojące na parkingu przy D-1, i z materiałem
          poglądowym udam się do budynku C-1 na pogawędkę z ojcem jednego z tych nygusów
          (funkcjonariuszem PSG) w celu odebrania kosztów ewentualnej naprawy lakieru.
          • aneta9945 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 07.03.06, 21:59
            tak...trzeba coś z tym zrobić!!! Gówniarze myślą, ze są niewidoczni i przez to
            czuja się bezkarni, nie należy tego tak zostawić. Jesli teraz się nikt za nich
            nie weżmie to w niedługim czasie poleci jakaś szyba w oknie uncertain
            • cot1 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 08.03.06, 06:59
              tak nieśmiało zapytam, co na to ochrona osiedla??
              • mak_22 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 08.03.06, 14:37
                Witam!!!!
                Z tego co ja obserwuje to panowie ochroniarze chodzą raczej patrolowac teren od
                strony ogrodzenia i sie nie dziwie bo sa raczej od tego zeby obcy nie wchodzili
                na osiedle a nie od pilnowania kogos dzieci.Od tegro raczej moim zdaniem sa
                rodzice zeby kontrolowac swoje pociechy , wydaje mi sie ze potrzeba troszke
                zaangazowania i wynalezienie im jakis zajec bo takie rzczy biora sie z nudy.Jak
                juz pisalam wczesniej , mysle ze jak bedzie juz jakis plac zabaw a dla
                starszych dzieci boisko troszke mniej bedzie takich przypadkow.Mam nadzieje ze
                sie nie myle i to rzeczywiscie cos pomoze.A co do bloku 5 h w ktorym mieszkam
                to potwierdzam raz jeszcze ze dwoch chlopcow ma stanowczo za malo zajec klatka
                pierwsza i druga bo dosc czesto mozna ich zaobserwowac jak cos
                majstruja.Pozdrawiam wszystkich sasiadow i dzieciakismile)))
                • fifi35 Re: UWAGA WANDAL NA NASZYM OSIEDLU !!! 11.03.06, 10:02
                  Szanowny sąsiedzie, jeżeli były to kamyczki ok 1cm to raczej trudno taki
                  kamyczek wybije szybe (zwłaszcza tylną) rzucony nawet z 4pietra. Taki kamyk musi
                  być ciśnięty z ogromną siłą np. wystrzelony z procy. Nie bede się rozpisywał
                  czym najlepiej wybić szybe w samochodzie ale napewno nie jest taki centymetroy
                  kamyk.
                  Słyszałem kiedyś że mają być na osiedlu kamery byłoby super.
                  Rozwiązało by to wiele spraw taki jak np. zamykanie furtki czy akty wandalizmu
                  na naszym osiedlu.
                  Wracając do latarni to nie wiem kto je montował lub gdzie zakupił ale to już
                  trzecia latarnia powalona na naszym osiedlu.

Pozdrawiam fifi35
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka