Dodaj do ulubionych

Akty notarialne - Pismo Prezesa

01.08.06, 21:21
Szanowni Sąsiedzi,

właśnie przeczytałem pismo Prezesa kierowane do nas (mam nadzieję, że dotarło
już do wszystkich) i "na gorąco" chcę zauważyć, że odnieśliśmy pewien sukces -
Prezes TBS Millenium podał konkretny harmonogram działań prowadzących do
podpisania aktów notarialnych. A O TO NAM CHODZIŁO.

Jak na razie widzę, że TBS Millenium każdym możliwym sposobem próbuje
przerzucić odpowiedzialność za opóźnienia na nas, naginając fakty. Mnóstwo
jest tam wykrętnych odpowiedzi, przekręcania faktów bez podawania konkretów.

Pozdrawiam Sąsiadów trochę bardziej optymistycznie smile

artvii

PS. Swoją drogą myślę, że trzeba teraz odpowiedzieć na "fakty" przedstawione
przez Prezesa.
Obserwuj wątek
    • nimfa21 Re: Akty notarialne - Pismo Prezesa 02.08.06, 20:31
      Najbardziej mnie rozśmieszyło zdanie Prezesa, w którym stwierdza, że jeśli
      chodzi o straty to powinniśmu mnieć pretensje do banku... i że w trakcie tych
      dni otwartch i miesięcy po podpisaniu umowy nie kwestionowaliśmy powierzchni
      mieszkań...(bez komentarza). Odpowiedzieć można ale tylko po to, żeby nam za
      parę miesięcy nie zarzucili, że znowu nie było żadnych sugestii z naszej
      strony, choć dla mnie jest to tylko gra pokazująca jak to oni pracują pełna
      parą, robiąc to wszystko dla nas.

• szamot1973 Re: Akty notarialne - Pismo Prezesa 03.08.06, 20:14
        Z dużym zainteresowanem przeczytałem pismo PODPISANE PRZEZ PANA PREZESA, ale
        napewno przez niego nie napisane i nie zredagowane,/ a tak woli ciekawości to
        czy Pan Prezes cokolwiek czyta zanim podpisze/. Odniosłem wrażenie że całą winą
        za opóźnienia itp obarcza się nas mieszkańców ? Zakwestionowanie pomiarów
        geodety zatrudnionego przez TBS jest praktycznie niemożliwe, pomimo faktu iż
        kazdy geodeta czy też uprawniony inżynier budownctwa ( bo taki powinien
        dokonywać pomiarów PUM ) dokonuje pomiarów według takiej samej normy jaka
        ustalił w umowie TBS. Jest tylko jeden szkopół całej tej sprawy że to TBS
        ustala własne reguły gry i gol wpada zawsze do naszej bramki a co za tym idzie
        wygrywa TBS. My jesteśmy chyba za małą i za słabą druzyną , a Pan Prezes i jego
        świta to bezkrólewie. Mam tylko nadzieję że jak nam obiecano od połowy sierpnia
        wdrażanie aktów to tak sie stanie i królestwo to upadnie wraz z królem Panem
        Prezesem.

Pozdrawiam wszystkich mieszkańców osiedla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka