mati9957 27.11.06, 11:50 Jest fajnie stawiają nam kolejne lawki. juz nie wiem czy to jest plac zabaw dla dzieci czy dla starsdzych pań po 80 tce. BO CO DZIECKO MOZE ROBIC NA LAWCE.PARANOJA Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bacy Re: Plac zabaw 27.11.06, 13:33 Ale czasami babcie pilnują bawiących się dzieci, a i mamom wygodniej usiąść na ławce niż na ziemi. Odpowiedz Link
bacy Re: Plac zabaw 27.11.06, 13:38 Ale czasami babcie pilnują bawiących się dzieci, a i mamom wygodniej usiąść na ławce niż na ziemi. Ponadto nie doceniasz dzieci; z ławki można zrobić statek kosmiczny, sklep, samochód i wiele innych rzeczy. Odpowiedz Link
aksaa Re: Plac zabaw 27.11.06, 21:49 Ławki oczywiście są przydatne i dla opiekunów, i dla dzieci. Ale to jest plac zabaw i chyba głownym "wyposażeniem" tegoż powinny być jednak jakieś zabawki dla dzieci i/lub boisko do gry w piłkę. Dzieci na osiedlu jest niemało (jak się wprowadzi 3. etap będzie, zapewne, jeszcze więcej) a obecny plac zabaw nie jest zagospodarowany w wystarczający sposób. Argumenty co do tego juz wielokrotnie były tu umieszczane, więc nie bedę powtarzać. Ale może warto by się dowiedzieć czy obecny stan zagospodarowania placyku jest, zdaniem TBS, stanem docelowym? Odpowiedz Link
washichu Re: Plac zabaw 07.12.06, 06:38 I skończyły się marzenia o boisku do siatki plażowej, Pan Prezes powinien zostać osiedlowym Bajkopisarzem. Odpowiedz Link
farbowany3 Re: Plac zabaw 18.12.06, 18:10 ławki owszem potrzebne,ale nie przesadzajmy nie wydaje ni się aby osób pilnujących dzieci było więcej niż ich samych.bo narazie ławek jest więcej na placu niż urządzeń do zabawy dla dzieci. Odpowiedz Link
farbowany3 Re: Plac zabaw 18.12.06, 18:21 chciałbym wiedzieć czyim genialny pomysłem było wypełnienie placu zbaw kamieniami.bo to naprawdę musiał być genialny człowiek....po pierwsze nie jest to w żaden sposób przyjazne i bezpieczne dla dziecka,a poza tym szkoda ze ów wspaniałomyślny projektant nie ma okien blisko placu zabaw Odpowiedz Link
mak_22 Re: Plac zabaw 19.12.06, 13:33 Napewno ta sama inteligentna osoba co wymyslila beton pod innymi zabawkami dla dzieci )))Lawki bez oparc , bo przeciez po co mamy czy babcie maja miec wygodniej fajniej bylo postawic lawki z kilku desek ktore juz sie rozwalaja , pomijajac fakt ze sa poodbarwiane ale to juz estetyka )))Ale napewno to mialo swoj cel zeby mamy nie siedzialy zbyt dlugo na lawkach tylko pilnowaly dzieci hehehe !!!! Pozdrowionka dla sasiadow!!!! I Wesolych zblizajacych sie Swiat ))) Odpowiedz Link
konono Re: Plac zabaw 20.12.06, 17:49 ODEZWA DO MIESZKAŃCÓW OSIEDLA Ja OSIEDLOWY KONONO jestem przeciw temu by nie było nic. Trzeba zlikwidować żwir, ławki, zabawki, plac zabaw, las wokół osiedla, tą obrzydliwą choinkę, godzi w uczucia religijne, a najważniejsze zlikwidować mur i te osiedle tak by nie było nic. PROGRAM WYBORCZY NA NOWY ROK. Wybuduję kałużę z błotem, będziecie mogli miło stać i patrzeć na pluskające się w błocie dzieci. Opiekunowie niech stoją to dobrze robi na oczy, ławki psują oczy, zlikwidujemy i nie trzeba chodzić do lekarza od oczu. Urządzenia z placu zabaw zlikwidować i na złom, będzie parę złotych na płyn, oczywiście do oczu dla opiekunów. Plac zabaw to miejsce schadzek, mogą tam przebywać gangi młodzieżowe no i te kochające inaczej. Likwidacja miejsca patologicznie zagrażającego społeczności osiedlowej jest za tem poniekąd słuszna. GŁOSUJCIE NA MNIE. To ja wasz na wieki OSIEDLOWY KONON. Nie pomylcie na klawiaturze, bo wyjdzie k.nd.n. Jestem przeciw k.nd.n.n WESOŁYCH ŚWIĄT 1MAJA BÓJ TO JEST NASZ OSTATNI WOLNOŚĆ DLA KARPI I KACZEK WARIACI Z OSIEDLA ŁĄCZCIE SIĘ WASZ PREZES K@N@N@. Odpowiedz Link
aksaa Re: Plac zabaw 21.12.06, 11:39 Jeśli ta wypowiedź (konono) miała być smieszna, to ... cóż, przykre. A w kwestii plcu zabaw: fajnie, ze są zabawki, ale zabawek jest kilka, a zajmują ogromny teren. Tam naprawdę bez problemu (oprócz tych zabawek i ławek) zmieściłoby się jakieś boisko do gry w dowolną piłkę. Poza tym optymistycznie: beton i kamienie jako podłoże placu zabaw są w sumie ok. Zawsze przecież mogłoby być ozdobne tłuczone szkło Może użytkowo troszkę kłopotliwe, ale jakie ładne i kolorowe A na poważnie: może byłaby jednak możliwość wymiany tego kamiennego podłoża na jakiś piaseczek, czy trawkę? Może jako wspólnota mamy już jakieś prawo głosu na osiedlu? Pozdrawiam i życze wesołych Świąt Asia Odpowiedz Link
mazijaro Re: Plac zabaw 30.12.06, 15:04 W pełni się zgadzam. Osiedle jest nie tylko dla maluchów, ale i tych starszych pociech. Widziałem ostatnio małe boisko do kosza ogrodzone wysoką specjalną siatką, świetnie wkomponowane w osiedle. Takie widzę i u nas. Ojciec z małym dzieckiem wychodzi na piaskownicę, dlaczego ze starszym dzieckiem nie może też współnie spędzać czasu? Odpowiedz Link