jaffke 03.03.08, 09:24 od 1 marca mam na osiedlu nową ochronę, jest to realizacja oczekiwań większości mieszkańców osiedla. okres jest dość krótki ale, czy macie już może jakieś spostrzeżenia? pozdro. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bylozadarmo Re: Nowa ochrona osiedla 03.03.08, 10:03 Trochę zaspani . W sobotę wieczorem około 24 klient musiał trąbić pod bramą, bo jeden siedział w budzie i nie zamierzał wystawić się na działanie orkanu „Emma”, a drugi podziwiał tablicę ogłoszeń na stanowisku ochrony ( cięższy to się wiatru nie bał). Dopiero po jakichś 2 minutach od klaksonu wynurzył się klient z budki, ale ten przy tablicy był twardy i nieugięty (zawzięcie studiował jakieś trudne słowo pisane). Ot tyle. Odpowiedz Link
mikka13 Re: Nowa ochrona osiedla 03.03.08, 14:03 Widocznie klient nie posiadał karty upoważniającej go do wjazdu na osiedle. Zresztą Szanowny Pan mógł ruszyć swoje cztery litery i skorzystać z przycisku przy furtce „ochrona” a nie zakłócać ciszę nocną.Osobiście mam nadzieję, iż nowa ochrona będzie konsekwentna w stosunku do tych cwaniaczków. Ot tyle. Odpowiedz Link
bylozadarmo Re: Nowa ochrona osiedla 03.03.08, 14:19 Może i masz rację a może przez ciągłe awarie prądu wyjechał bez podbijania karty i wtedy wjechać nie da rady . Sam byłem świadkiem takiego zajścia po południu i wcale nie mieli szybszych ruchów ( a ja sobie czekałem spokojnie w kolejce, jako 3-ci). Nie oceniam ich całokształtu tylko napisałem, co widziałem i jeśli to czytają (a zapewniam cie, że czytają) to może coś usprawnią. Po za tym pamiętaj, że to my płacimy za to żeby oni wychodzili a nie siedzieli czy stali. Jeśli jakiś pojazd pojawia się pod bramą w godzinach nocnych to jest to ich obowiązkiem wyjść i sprawdzić, kto i po co przyjechał. Po za tym, co opisałem nie mam do nich zastrzeżeń. pozdrawiam Odpowiedz Link
karczmarz68 Re: Nowa ochrona osiedla 04.03.08, 21:08 Mnie interesuje sytuacja obchodu osiedla który był wykonywany przez poprzednią firmę ochroniarską. Niestety nie widzę teraz aby nowa ochrona wykonywała tą czynność. Czyżby zasady się zmieniły. Skoro tak to nie jest to satysfakcjonujące. Czy ktoś widział obchód nowej ochrony? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
bacy Re: Nowa ochrona osiedla 05.03.08, 10:21 Mnie też to niepokoi. Wczoraj wieczorem w stróżówce siedziały dwie panie zajęte rozmową, a na całym osiedlu nie było żywego ducha. Odpowiedz Link
tutmozis2 Re: Nowa ochrona osiedla 03.03.08, 14:05 Witam.Czy w związku z tym że mamy nową ochronę to zmniejszy nam się czynsz? Odpowiedz Link
jaffke Re: Nowa ochrona osiedla 03.03.08, 14:14 dobry żart. czysz oczywiście ulegnie zmianie, ale czy spadnie,nie sądzę, ponadto, ochrona została zmieniona nie dlatego ze była za droga i obniżamy koszty, ale dlatego że jej praktycznie nie było. czynsz może ulec zmianie ale to zależy od podwyżek dostawców usług. nie tylko ochrony, ale i innych czynników. narazie zostaje po staremu. jak długo niewiem. na pewno do zebrania. Odpowiedz Link
horowy Re: Nowa ochrona osiedla 05.03.08, 10:25 wczorajsza wieczorna obserwacja i dzisiejsza z rana - na osiedle można wjechać metodą na trąbnięcie i warknięcie na ochroniarza "k...a długo mam czekać". Odpowiedz Link
jaffke Re: Nowa ochrona osiedla 05.03.08, 11:55 w umowie jest możliwość zmiany konkretnego pracownika ochronyna wniosek zarządu. bardzo proszę o podanie na email zarządu porzynajmniej daty i godziny nieprawidłowości. informacje z forum nie mogą być wykorzystane z uwagi na anonimowość. Odpowiedz Link
pkowalski123 Re: Nowa ochrona osiedla 05.03.08, 12:49 Może czegoś dokładnie nie doczytałem, ale wydaje mi się, że w warunkach przetargu na ochronę osiedla był zapis, że cena jest najważniejszym kryterium wyboru firmy. Nie doświadczenie, referencje, wykształcenie pracowników, ich zaangażowanie, umiejętności etc, tylko cena. Skoro wybraliśmy najtańszą firmę, to nie narzekajmy. BTW, czy ktoś np. zadał sobie trud sprawdzenia jaka jest rotacja pracowników w firmach startujących do przetargu? Odpowiedz Link
karczmarz68 Re: Nowa ochrona osiedla 05.03.08, 15:50 Ja już nic nie pojmuje.A co ma rotacja pracowników do Moich uwag względem obchodzenia osiedla. Skoro nie mają takiego obowiązku to niestety zamieniliśmy ochronę na oddźwiernych woźnych. To po co inwestować w plac zabaw,skoro w takiej sytuacji nawet wycieraczki w samochodach o radiach nie wspomnę,są zagrożone zniknięciem. To super przetarg był zorganizowany,aby za pół ceny a reszta to pikuś. No to mamy teraz Amerykę!!! Nie dziwne że coraz więcej samochodów stoi na chodnikach-jaki pan taki kram. Szkoda gadać.Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link
marekkolod Re: Nowa ochrona osiedla 05.03.08, 18:48 przepraszam bardzo, ale już płaczecie, piątego dnia? jak sobie wybraliście firmę ochroniarską, bo ja nie przypominam sobie bym tą firmę wybrał z pośród jakiś ofert, to teraz jest znowu płacz bo coś nie tak ,nie pasi. Co już jest źle? piątego dnia funkcjonowania ochrony, trzeba było nie zmieniać lub wybrać inną. Odpowiedz Link
karczmarz68 Re: Nowa ochrona osiedla 05.03.08, 19:34 W kwestii obchodu osiedla zwracam honor! Właśnie podjechałem pod blok i widziałem pana z ochrony jak sprawdzał furtkę czy jest zamknięta i dalej pospacerował w głąb osiedla.Przepraszam i Pozdrawiam. Odpowiedz Link
piotr56-3 Re: Nowa ochrona osiedla 05.03.08, 20:32 Sprawa obchodów osiedla została wyjaśniona. One odbywają się zgodnie z zasadami. Tylko kurtki pracowników ochrony są słabo oznakowane. Od tej pory obchody mają odbywać się w odblaskowych kamizelkach wkładanych na kurtki. Dotarcie się nowej ochrony napewno potrwa kilkanaście dni. Od nas zależy, czy będziemy ich wspierali i stosowali się do zapisów Regulaminu porządku na osiedlu. Po marcowym zebraniu Wspólnoty, na którym przedyskutujemy zapisy nowego regulaminu i mam nadzieję, że większość poprze zastosowanie radykalniejszych kroków w celu zaprowadzenia porządku nie tylko z wjazdami na osiedle ale również z parkowaniem w niedozwolonych miejscach. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
rescue1112 Re: Nowa ochrona osiedla 06.03.08, 14:38 piotr56-3 napisał: > Sprawa obchodów osiedla została wyjaśniona. One odbywają się zgodnie z zasadami > . Tylko kurtki pracowników ochrony są słabo oznakowane. Od tej pory obchody maj > ą odbywać się w odblaskowych kamizelkach wkładanych na kurtki. > Dotarcie się nowej ochrony napewno potrwa kilkanaście dni. Od nas zależy, czy b > ędziemy ich wspierali i stosowali się do zapisów Regulaminu porządku na osiedlu > . Po marcowym zebraniu Wspólnoty, na którym przedyskutujemy zapisy nowego regul > aminu i mam nadzieję, że większość poprze zastosowanie radykalniejszych kroków > w celu zaprowadzenia porządku nie tylko z wjazdami na osiedle ale również z par > kowaniem w niedozwolonych miejscach. > Pozdrawiam. Witam Panie Piotrze, jeżeli chodzi o parkowanie,to rozumiem że miał Pan na myśli PARKOWANIE NA MIEJSCACH STAŁYCH!,a nie tymczasowych,a ta właśnie sprawa wymaga natychmiastowego uregulowania!!! W moim akcie notarialnym widnieje wpis cyt. : że nabywam lokal mieszkalny wraz z miejscem stałym parkingowym wyznaczonym po zawiązaniu się wspólnoty... Wspólnota się zawiązała i wydaje mi się że jest to temat tabu,bo nikt nie kwapi się do tego żeby przeprowadzać kolejne,ale tym razem zgodne z prawem losowania miejsc zgodnych z miejscem zamieszkania,tzn. blok a-miejsce przy bloku a itd. A już naprawdę konkretnie się ubawiłem,kiedy jedna z Pań wyprowadzająca dużego psa,zwróciła mi uwagę że źle zaparkowałem,po tym jak jej psisko postawiło sporych rozmiarów "klocka" centralnie na chodniku...Tutaj należałoby również podjąć radykalne kroki. Proponuję się zastanowić nad rozwiązaniem sprawy miejsc tymczasowych i stałych,bo bez tego nic nie zrobimy. Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link