Gość: ania123 IP: *.166.wmc.com.pl 25.02.07, 13:10 co sądzcie o kupnie mieszkania w redzikowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Firefly Re: redzikowo IP: *.slp.vectranet.pl 26.02.07, 10:23 To zależy od tego gdzie -czy w tzw Starym Redzikowie czy na dawnym osiedlu wojskowym [piszę dawnym bo wojskowych tam juz coraz mnie ma ] Jesli idzie o osiedle wojskowe to starsze bloki nie mają ciepłej wody -stosuje sie tam bojlery elektryczne. Gaz jest z butli we wszystkich mieszkaniach bo nie ma lini gazowniczej,ale teraz to nie problem bo gaz donosza do domu a doistawcy są w Redzikowie trzy razy dziennie . Od ubiegłego roku prawie wszystkie bloki są sprywatyzowane i powstały tam wspólnoty mieszkaniowe-ostatnio jak tam byłem to widziałem ze pierwsze trzy bloki są już ocieplone i ładnie pomalowane [następne będą remontowane w tym roku] Mam tam znajomych którzy twierdzą że za nic nie zamieszkaliby w mieście .Faktycznie jest tam spokojniej jak na miejskich osiedlach -wszyscy się znają ,można sobie kupić działeczkę i tani garaż (nawet 1/3 ceny garażu w mieście-jak się dobrze trafi] Generalnie warto się zastanowić tym bardziej że mieszkania tam są nieco tańsze jak w mieście ,a do centrum jedzie się samochodem 15 minut. Na miejscy jest szkoła podstwowa wraz z gimnazjum i przedszkole -choc słyszałem że przedszkole mają zamknąć ze względu na małą ilość dziecie w okolicy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bocian355 Re: redzikowo 26.02.07, 13:41 Byłem tam w wojsku i pierwsze dwa tygodnir nie spałem,powód LOTNISKO!! ponoć obecnie nie czynne ale wierz mi dzisiaj niema jutro jest..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: redzikowo IP: *.slp.vectranet.pl 26.02.07, 18:28 Właśnie wojsko ogłosiło gotowość oddania lotniska-nawet jeśli powstałoby tam lotnisko komunikacyjne (w co nie dam wiary) to ryku silników migów czy innych maszyn turboodrzutowych juz się tam raczej nie usłyszy. Jeśli lotnisko by powstało to raczej tylko dla avionetek i lekkich samolotów komunikacyjnych ,a tutaj poziom hałasu jest juz na poziomie normalnym ,a samoloty komunikacyjne startuja kilka razy dzuiennie a nie kilkadziesiąt jak miało to miejsce kiedy w Redzikowie stacjonowały myśliwce. Po za tym nie ma o czym gadać -lokalne samorzady mielą tylko jęzorami o lotnisku i nic nie robią aby je reaktywować -temat lotniska to doskonała papka wyborcza. Tak więc spokojnie -lotniska tam raczej nie będzie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania 123 Re: redzikowo IP: *.166.wmc.com.pl 27.02.07, 09:54 dzieki, podbudowałam sie, bo tak naprawde już kupiłam to mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: redzikowo IP: *.slp.vectranet.pl 27.02.07, 21:46 ...no to gratuluje -myślę ze będziesz zadowolona . Sam miałem okazję kupić tam mieszkanie ,ale zdecydowałem się na inne. Mam w Redzikowie trochę znajomych więc często tam bywam. Miejsce jest fajne bo nawet do lasu blisko a i na rowerku jest gdzie pojeździć bo tereny dookoła urokliwe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wagabunda69 Re: redzikowo 27.02.07, 21:48 Na lotnisko w Redzikowie nie liczyłbym tak. Prędzej amerykanie uruchomią lotnisko w Debrznie. No i Koszalin ma już kase na uruchomienie Zegrza, tylko czekają na ostateczną decyzję gdzie amerykanie zainstalują tarcze. Odpowiedz Link Zgłoś