Dodaj do ulubionych

Metoda nauki

02.06.15, 16:34
Witam,

chciałam zapytać was o opinię. Nie bardzo mogę pozwolić sobie teraz na żaden kurs czy korepetycje, natomiast chciałabym dobrać sobie takie metody, które przy samodzielnej nauce dadzą efekty do czasu, gdy znów będzie mnie stać na powrót do zajęć jeden do jeden.

Na ten moment uczę się z podręcznika "Español de pe a pa" oraz "Gramática básica del estudiantes de español". Dodatkowo kurs supermemo no hay problema i Español Extremo na poziomie basic oraz dodatkowo gramatyki i czasowniki nieregularne.

Zastanawiam się jeszcze nad podjęciem z kimś współpracy na zasadzie mailowej. Mogłabym wtedy takiej osobie przesyłać pisane przeze mnie teksty i w ten sposób móc wykorzystać to, co tłukę sobie do głowy wszystkimi wymienionymi powyżej metodami.

Czy uważacie, że ma to sens?
Obserwuj wątek
    • hiszpanna1 Re: Metoda nauki 17.06.15, 10:06
      Witam, wybrała Pani bardzo dobre podręczniki, po czasie faktycznie mogą dać pozytywne rezultaty. Chciałabym Panią jednak zachęcić do podjęcia się zajęć u korepetytora. Ja udzielam takich lekcji zarówno dojezdżając do ucznia, jak i przez Skype. Lekcje są w naprawde dobrej cenie, mimo tego oferuję jeszcze dodatkowo szeroką gamę zniżek. Opanowałam kilka efektywnych technik, dzięki którym każdy jest w stanie nauczyć się bardzo szybko i przyjemnie. Od niedawna prowadzę również bloga o Hiszpanii i wieloma poradami dotyczącymi nauki języków. Zachęcam! :) hiszpanna.wix.com/hiszpanna
    • dahel Re: Metoda nauki 22.10.15, 20:02
      Jest taka apka na andka, można sobie własne słówka wpisywać. Ja się uczę szwedzkiego i brakowało mi czegokolwiek, bo wiadomo-tylko angielski.
      Co wieczór kładę się z książką po szwedzku i podkreślam wyrazy których nie rozumiem. Potem je wpisuje na stronke i ucze się w tramwaju. I wieczorem znów zaczynam czytać od nowa strony które przerobiłem.
      Nie wyobrażasz sobie jaką mam frajdę jak dojdę do końca strony i w końcu rozumiem fabułe.
      Będzie to pewnie najdłużej czytana przeze mnie książka, :D:D. Powodzenia!
    • uwagapolicja3 Re: Metoda nauki 13.11.15, 08:56
      Ja uczę się sama hiszpańskiego ;) Więc jak najbardziej można :) Przyznam, ze ja trochę od innej strony zaczęłam, bo uczę się metodą Emila Krebsa z krebsmethod.com , czyli najpierw komunikacja, a potem takie studiowanie języka. Ja w każdym razie uczyłam się sama i teraz mogę się bez problemu na takie życiowe tematy dogadać. Szczerze powiem, ze jak uczysz się sama to szczególnie ważne, żeby pamiętać, ze język to też rozmawianie. Właśnie z angielskim miałam taki problem...że wszystko spoko. Uczyłam się, list potrafiłam bez problemu napisać...ale jak ktoś mnie zapytał na ulicy o drogę po angielsku to już gorzej ;/ Życze powodzenia i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka