sagittarius954 02.05.10, 20:46 Minął . Ale jeszcze jutro można wywiesić flagę , o ile ją się ma Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
came_lia Re: Dzień falgi 02.05.10, 21:26 Jeszcze się flagi nie dorobiłam.Pozdrawiam majowo )) Odpowiedz Link
natla Re: Dzień falgi 02.05.10, 23:08 A moja wsiąkła kilka lat temu. Na szczęście balkonowy sąsiad pilnuje rocznic i wiesza, więc splendor i na mie spada Odpowiedz Link
came_lia Re: Dzień falgi 02.05.10, 23:15 Z linku który podała p.a.d.a.l.c.o.w.a wyczytałam do czego może się jeszcze flaga przydać ,,Taka flaga przydaje się w życiu, zastosowań ma tyle, że strach - nią wszak wytrzeć się możesz po myciu, udrapować jak togę, oczarować niebogę, zaciemnienie wykonać, lub przytulić do łona, nieodmiennie tonąc we łzach" Odpowiedz Link
eurytka Re: Dzień falgi 03.05.10, 11:32 Falga pl.wikipedia.org/wiki/Falga Sagi, przestań chlać , lub idź do okulisty Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Dzień falgi 03.05.10, 13:52 Kurcze pieczone , ochlajus nie jestem , wypraszam sobie, ewentualnie piję ale za swoje i co? Prawy środkowy palec jest szybszy od lewego, jak gdyby tymi dwoma smaruję posty eurytko to i dlatego . A i jeszcze każdy może poprosić natlę o skasowanie wątku jak mu cosik przeszkadza Odpowiedz Link
came_lia Re: Dzień falgi 03.05.10, 11:47 jasne,że przesada ale to taka poezyja patryjotycznamuza.wordpress.com/2010/05/01/lopot-nad-grillem/ Odpowiedz Link
ama.pola Re: Dzień flagi 03.05.10, 12:14 W wiekszości państw - flaga narodowa jest przedmiotem dumy. Ciut patosu jej nie umniejsza, a dowcipy, limeryki no cóżżżżżżżżż. Odpowiedz Link
natla Re: Dzień flagi 03.05.10, 12:40 Też uważam, że symbole narodowe nie powinny być nadużywane, bo powszednieją. To takie św. obrazki w patriotyzmie. Jednak nie zgadzam sie Amo z Tobą, co do szargania flag w innych krająch. To raczej my przejmujemy "demokratyczną" modę na wykorzystywanie symboli z byle powodu i do byle czego. Niechaj sobie te symbole będą, baz patosu, ale też bez poniewierania. Odpowiedz Link
came_lia Re: Dzień falgi 03.05.10, 12:51 Na tyle lat działkowania, nie widziałam powiewających flag,nie słyszałam pieśni patriotycznych a szkoda,można by to jeszcze zmienić... www.youtube.com/watch?v=VI9t1Z8W9vQ&feature=related Odpowiedz Link
natla Re: Dzień falgi 03.05.10, 13:00 oooo, dobre towarzystwo, gitara, ognisko, nastrój i już mozna pośpiewać pieśni. Odpowiedz Link
ama.pola Re: Dzień falgi 03.05.10, 13:06 Ładna piosenka, to chyba Pietrzak ? Nowoczesny patriotyzm to poczucie obecności wśód obywateli Europy, ale nie zapominanie i szanowanie korzeni. Tak usłyszałam wczoraj w radio. Natalia ma rację, u nas w jedna lub drugą stronę przeginanie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Dzień flagi 03.05.10, 13:54 Flagę na balkon, drzewce w dłoń i hajda na koń Odpowiedz Link
sagittarius954 Natlo - piękną flagę utkałaś :) 03.05.10, 14:27 Tylko wiesz , dlaczego ona tak krótko łopocze jakbyś podwoiła je co tak do północy byłoby na co się pogapić . Jest pięknie Dzięki Ci Wspaniała Odpowiedz Link
natla Re: Natlo - piękną flagę utkałaś :) 03.05.10, 14:38 Ty nie marudź, tylko doceń, że łapy z prochów remontowych przeniosłam na klawiaturę i relaksuję się co chwilę. Już odłożyłam 20 książek. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Natlo - piękną flagę utkałaś :) 03.05.10, 14:43 A co z nimi robisz ?Może nie czytałem to bym przeczytał co? Byłabyś pierwszą wysyłkową czytelnią Odpowiedz Link
natla Re: Natlo - piękną flagę utkałaś :) 03.05.10, 14:51 Nie ma sprawy. Założe wątek....."Ksiązki po 2 zł" Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Natlo - piękną flagę utkałaś :) 03.05.10, 14:56 Mam stówke odłożoną na czarną godzinę , czyli 50 jest moich , dawaj tytuły Odpowiedz Link
eurytka Re: Natlo - piękną flagę utkałaś :) 03.05.10, 17:08 Sorry, Sagi, nie posądzam Cie o to. Było napisane albo, albo. Mi tez ostatnio się literówki sypią, jeden komputer w domu oblegany i szybko, szybko. Każdy sądzi wedle siebie. Dobrze, ze nie ma flamy zamiast falgi Kac moralno- patriotyczno- katolicko- chrzescijański mnie dręczy od tych świąt. Książki to na allegro ludzie wystawiają. Radzę sprawdzić, różne szaro- bure nawet. Może się da co sprzedać. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Natlo - piękną flagę utkałaś :) 03.05.10, 17:18 Mną się nie stresuj , ja już nie mogę pociągnąć jak Zagłoba, bardziej mi w pisanie zostaje . Masz prawo pisać i sądzić co chcesz A książki zawsze z pewnej ręki się bierze , one też mają ducha wpompowanego przez poprzedniego właściciela Odpowiedz Link