natla 04.05.10, 21:12 Dopiero dziś, szukając Twoich wpisów, odkryłam to: piecdziesieciolatkitomy.blox.pl/html ...i stwierdziłam, ze to świetny początek wątku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrzydlate Re: Twórczość Sagittariusa. 04.05.10, 21:19 tam jest napisane: "Aby dodać komentarz na tym blogu, musisz się zalogować", to nie dla mnie, juz jestem zalogowana w tylu miejscach ze obie półkule ciężko pracują, jak włażę do netu.. szkoda, zaraz bym sie dopisała, chocby o tym że on tam w ogóle przestał pisac, a to leniek Odpowiedz Link
natla Re: Twórczość Sagittariusa. 04.05.10, 22:11 Pamiętam - był rok 1958 sagittarius954 Po przerwie wakacyjnej warto wrócić do tematu zaczętego na wiosnę . Dziś rok 1958. Zapraszam do wpisywania swoich zapamiętanych chwil i przeżyć. Rok wydarzeń rodzinnych . Mój wujek , biorąc przykład z mojej mamy , postanowił powiększyć rodzinę . Na horyzoncie spotkań rodzinnych pojawiła się dziewczynka , odmiana dla męskich małych oczu . Nie zajęła zbyt dużo mojego czasu , natomiast ciocia ( osoba która na moje życie miała wpływ ogromny ) , która ją przypchała, któregoś dnia, w bardzoooo głębokim kremowym wózku. Ciekawość moja była wielka i byłem wi rozczarowany, bo nic tam nie zobaczyłem . Coś jednak piszczało w wózku . Na rękach cioci pojawił się jakiś tłumoczek. Oczywiście odczułem zainteresowanie rodziny na sobie , to ja byłem osobą najmłodszą korzystającą z wszelkich kolan , nagle - pustka ,żadnych kolan i małe zainteresowanie o ile pojawiła się ta osoba , podobno to była moja siostra . Ale nie chciała się bawić . Moją uwagę zwracało także radio babci . I jego zaczarowane podświetlone zielonkawe światło wydobywające się z z okrągłego lufcika . I te gałki , czerwona kreska pośrodku poruszała się , a ja nie mogłem dojśc dlaczego ona się porusza . Jak przez mgłę wspominam hejnał z wieży Marjackiej i piosenkę " Umówiłem się z nia na 9" . Koniec roku podarował mi jeszcze jedna zaczarowana chwilkę, do której już co roku tęskniłem przez wiele lat . Święta Bożego Narodzenia . Pierwsza choinka , świerk przystrojony w małe jabłuszka , cukierki, kolorowe łańcuchy i watę , bombek nie pamiętam a musiały być przecież . Odpowiedz Link
natla Re: Twórczość Sagittariusa. 04.05.10, 22:20 Re: Wróciłem! sagittarius954 17.08.09, Wróciłem , zdążyłem przed sniadaniem i powrotem żony z działki Uff szedłem drogą poznańską do Ożarowa , później odbiłem Na Babice, nie mylić z babami,skąd udałem się do Puszczy Kampinowskiej , nie zdążyłem złapać za koszulkę jednego kolarza , to pewnie był mąż misi uciekał przede mna jak nie wiem , wreszcie zrobiło się tak ciemno że tylko pojedyncze gwiazdy widziałem między konarami drzew , nawet rogalik księżyca gdzieś się schował , okazało się że zasięg w moim telefonie gdzieś zanikł po drodze , z tego powodu żadnej straży pożarnej , policji ani pogotowia ratunkowego wezwać na pomoc nie mogłem . Postanowiłem poszukac zasięgu , ale jak wykopyrtnąłem sie na jakimś rowie to dałem spokój . Postanowiłem przesiedzieć pod drzewem noc w puszczy , zastanawiałem się czy przypadkiem jakiś domorosły hodowca lampartów nie wypuścił swojego na spacer , albo z terrarium nie wylazła komuś naja naja , z duszą na ramieniu wdrapałem sie na drzewo . za długo tam nie przesiedziałem , bo piło gorzej jak gumka w majtkach . No i indianinem nie zostanę już . Wykopyrtnałem sie jeszcze z dwa razy szukając zasięgu . wylazłem na jakąś drogę nawet ubitą . I złapałem zasięg . Obudziłem córkę . I grzecznie poprosiłem o przyjechanie po tatę . Córka ze zdziwieniem przyjęła zlecenie dotarcia do taty na odgłos telefonu . Pi razy drzwi orientowałem sie gdzie jestem , po trzygodzinnych poszukiwaniach dotarła do mnie . Jak to dobrze mieć dzieci , a szkoda że to jedynaczka . Mogłem jak marynarz w każdej dzielnicy zostawić kiedyś ziarno to teraz szukała by mnie armia . No i jestem . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Twórczość Sagittariusa. 05.05.10, 20:25 Wątek : Moje ławeczkowe spotkania forum.gazeta.pl/forum/w,23923,40008406,40008406,Moje_laweczkowe_spotkania_.html Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Twórczość Sagittariusa. 05.05.10, 20:54 Wątek: usłyszałem szelest wampira...aaaaa forum.gazeta.pl/forum/w,23923,34558961,34558961,_uslyszalem_szelest_wampira_aaaaa_.html Odpowiedz Link