ewa553 Re: Witajcie w sierpniu 01.08.08, 10:20 Zycze wszystkim i sobie, aby to byl dobry miesiac. Pod kazdyw wzgledem! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 01.08.08, 11:02 I oby już spokój zapanował na tym forum,bo aż strach otwierać. Na dworze patelnia,jutro ma być chłodniej. Odpowiedz Link
zulka42 Re: Witajcie w sierpniu 01.08.08, 13:55 Witam równie serdecznie,myslę że lipcowe emocje nie będą miały miejsca w sierpniu. Odpowiedz Link
polnaro Re: Witajcie w sierpniu 01.08.08, 14:44 Witajcie. Emocje pożądane, na forum też, oby tylko wypełnione empatią. Bardzo byłoby fajnie gdyby w sierpniu promowano tu osoby asertywne, jakoś ich tu mało, może za mało bywam, ale jak jestem, trafiam na skrajności. Miłego sierpnia wszystkim życzę. Odpowiedz Link
uyu Re: Witajcie w sierpniu 01.08.08, 14:54 Mialam dzis emocje pozaforumowe, bo pierwszy raz w zyciu widzialam tropikalna burze w Srodkowej Europie. Lalo tak, ze za oknem stala sciana wody. Zupelnie jak w tropikach, z ta roznica, ze efekty akustyczne slabsze, bo nic nie dudni o dach. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 01.08.08, 21:02 A teraz żegnajcie na kilka dni. "Wypadam" do Wilcza. Trzeba nad jeziorkiem odpocząć od upałów. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 01.08.08, 21:18 miłego pobytu i nie daj się komarom, kleszczom........ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 02.08.08, 09:24 No i znów grzeje,jeszcze się nie ubrałam,ale po śniadanku i kawce. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 02.08.08, 09:24 Ciepło ale o 6-tej ołowiane chmury zakrywały niebo.Teraz zaczyna sie przejaśniać.Wczorajszy dzień dał mi w kosc.Syn dzwonił z Polkoowic ze karetki nie nadążają jezdzic do zasłabnięc i straz pozarna im pomaga.` Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 02.08.08, 10:17 widzę irysko że obie mamy problemy i z nocą i z dniem. Tłuczemy się po nocy jak nocne marki a w dzień nie mamy czym oddychać. Nie znoszę tych upałów we Wrocławiu!!!! Ale wszystkim miłego weekendu życzę nie dajmy się pogodzie !! ) Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 01.08.08, 19:17 polnaro- oby twoje życzenia się spełniły Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 03.08.08, 08:40 Witaj Muraszko,ranny ptaszek z Ciebie.U mnie lało całą noc. Teraz słoneczko nie wie czy ma wyjść zza chmurki. www.krzewy.pl/tapety/3_lato_1024X768.jpg Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 03.08.08, 09:34 nareszcie chłodniej nieco..... witajcie wszyscy ) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 03.08.08, 15:17 Tu popadało.A cały dzień od rana jak w kalejdoskopie-troche tego,trochę tego...Mam dziś pieski nastrój,trochę straciłam serce do forum... Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 03.08.08, 15:58 doskonale Cię rozumiem... w sumie to cieszę się ,że jadę. Mam nadzieję,że wszystko się unormuje. Zawsze jestem niepoprawną optymistjką. Trzymajcie się i do zobaczenia. Irysko -po nocy zawsze jest dzień a po burzy słońce. Zawsze!! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 03.08.08, 16:09 Może się unormuje,pewnie tak. Coś mnie jednak trapi,czegoś tu zabrakło,ja wiem,ale nie powiem. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 04.08.08, 17:42 Nawet nikt sie nie wita? Wieje u nas okrutnie! Czuję sie tak jakbym była na wzburzonym morzu - taki szum. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 04.08.08, 18:05 Witaj Irenko,rano zapomniałam się przywitac,a potem pojechałam po wyniki mammografii,jest dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re: Witajcie w sierpniu 04.08.08, 20:06 i ja witam Was dziewczatka, wrocilam dziesiec dni temu,ale zdroko mnie tak zahamowalo,ze dzis dopiero sie witam. zycze udanego wieczoru, u mnie tez Irysko wieje strasznie a na dodatek i leje niemal od rana. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 04.08.08, 20:37 Chyba nam zdasz relację jak bylo?Pewnie fajnie.Nie tęsknisz? Odpowiedz Link
kendo Re: Witajcie w sierpniu 04.08.08, 20:50 witaj Irysko, no w sumie bylo fajnie,nie tesknilam "tu za swoim", ale alergia z jaka pojechalam "dala mi we zanaki" i musialam wracac,by tu lekarz orzel,ze to miesieczna alergia, nikt o takiej nie slyszal,ale to najlepsza djagnoza,kiedy nie umia postawic nic innego,jest troche lepiej,zobacze co bedzie dalej i upre sie na testy alergiczne,bo te tabletki dzialaja "oglupiajaco " na mnie. miej sobie dobrze, akurat wrocilam z dworu,pochowalam co sie dalo,bo wiatrzysko juz troche po swojemu poustawialo Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 05.08.08, 05:54 Będzie dzisiaj pięknie,bo wczoraj to było różnie,po urwanie głowy włącznie. Kendo,to jak lekarz taki orzeł,to czemu jeszcze nie zrobił Ci testu. Pewnie jesteś uczulona na jakieś pyłki,które wystepją akurat w tym m-cu.To jest tylko takie moje podejście,bo wiem,że niektóre typy alergii nasilają się na jesieni i wiosnę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 05.08.08, 12:26 Wieje dalej okropnie-jestem u dzieci bo dzis idę na USG. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 06.08.08, 08:39 Brzydko bez słoneczka i dzień zrobił się taki krótki,chmury ciągle się kłębią. Irenko,co tam z nogami? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 06.08.08, 20:31 U nas pogoda piekna. A z nogami...Jest tak jak myslałam.Zasugerowal mi że najdalej na jesieni powinnam pomyslec o zabiegu operacyjnym.I ze wzgledu na to że jest technicznie dosc skomplikowana(jakos tak poplątane te zyły)-poradzil mi zeby szukac szpitala gdzies w duzym osrodku,we Wroclawiu czy gdzie...Jak sie zdecyduje to chyba w Poznaniu bede sie starac,tam mam syna i siostre.I mam lekkiego pietra. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 07.08.08, 07:00 Słonko już wstało.Będzie pięknie.Córka z dziećmi siedzi we Władysławowie i i bardzo narzeka.Powiedziała,że na przyszły rok wybierze się poza granice,bo chociaż łatwiej trafić w pogodę. Już drugi rok ma pecha. Myślę,że dzisiaj wszyscy będziemy zadowoleni. i210.photobucket.com/albums/bb233/commentbaby/Images/Goodnight/images/54001154.gif Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 07.08.08, 15:05 jak jest taki upał jak dzis to ja sie wcale nie cieszę- za goraco. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 08.08.08, 07:13 Właśnie zaczęło padać.A szaro sie zrobiło.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 08.08.08, 08:50 U mnie od rana słonko świeci. Nudno mi,ale fajnie.W niedzielę już syn przyjeżdża z Jastrzębia. Niedługo już będzie tak cały czas.Budowa mieszkania syna ciągle się wydłuża.Miało być oddane w marcu,teraz termin we wrzesniu. Gniazdo się wyludnia i tak powinno być. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 09.08.08, 10:52 Słonko świeci od rana,jest 26 st.Ciekawe,czy będzie padało tak jak mówili. www.agrafik.pl/img/kalendarze/trojdzielne/sloneczniki.jpg Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 09.08.08, 11:03 U mnie róznie-jak w kalejdoskopie.Rano w ogole nie moglam sie dostac na forum,wyskakiwało mi ze chyba cos z serwerem.Dzis ide na wesele ,nie wiem jak dlugo wysiedze bo z hulankami to raczej nie da rady. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 09.08.08, 11:08 Miłej zabawy Irenko.Najgorsze wybrać się.Potem okazuje się,że fajnie było. Ja też dopiero niedawno weszłam na forum,widać problem był ogólny. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 10.08.08, 06:52 Świeci słoneczko od samego rana,znów będzie ładnie. Wczoraj popadało może z pół godzinki. Kończy mi się laba,bo syn dzisiaj wraca,już tak wcześnie nie wejdę na internet. www.atlas-roslin.pl/foto/js/js-kalina.hordowina.PICT5016.jpg Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witajcie w sierpniu 10.08.08, 07:17 Witajcie o poranku. Jak to miło, że nie tylko ja tak wcześnie wstaję. U mnie też piękne słoneczko i humor mi się poprawił. Myślę, że i Wy byłybyście w lekkim stresie, gdyby dziecię powiadomiło, że wybiera się na Matterhorn. W zeszłym roku był na Monte Blanc i przez 2 dni nie odzywał się (komórka wysiadła). Przeżyłam swoje. A ta "górka" podobno dużo gorsza. Po kim on to ma? Czy nie powinny mu wystarczyć nasze piękne Tatry? Wolałabym sie dowiedzieć, jak już szczęśliwie wróci na dół. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 10.08.08, 07:48 Czemu jak ktoś już raz zmierzy się z górami,to go potem ciągnie. Rozumiem Ciebie Doruś co będziesz przeżywała i nic niestety nie możesz zrobić,tylko życzyć synowi szczęscia. Poszukałam ten Matterhorn i powiem,że sympatyczny,to on nie jest. api.ning.com/files/6m50JTNPr7USzspQZP7jOisMeKf95ocSO9oHvj0f6kM_/GoldenMatterhorn.jpg Odpowiedz Link
ewa553 Re: Witajcie w sierpniu 10.08.08, 08:16 witam siedzac nad druga kawa. Plecak spakowany, ja ubrana w odpowiednie ciuchy: zaraz jade w gorki i tam 20-km wedrowka z pieknymi widokami i az 3 schroniskami na trasie. Wam rowniez zycze milej niedzieli!!! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 10.08.08, 18:38 Powinnyśmy ją zobowiązać-bo jak do tej pory to się miga. Na weselu bylam ,nawet sobie pohulalam(ojej jak mnie nogi potem bolały).Spore weselisko-na 140 osob.Dziś odpoczywam.Dorka-bądz dobrej mysli.Tak to juz jest- nie bardzo mamy wpływ na to co robią nasze dorosle dzieci. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Witajcie w sierpniu 10.08.08, 18:55 wycieczka byla piekna, ale o wiele za krotka: poprowadzilam zla droga, nie ta co chcialam. Ale bylo fajnie, bo jerzyny sa akurat dojrzale. Objadlysmy sie olbrzymimi, czarnymi, soczystymi i slodkimi. Nie pasuje to do mojej diety, ale co mi tam. Tak sie objadlysmy, ze nie moglysmy pojsc na obiad, brzuszyska byly pelne)))) Jutro ide na druga wycieczke. Hej! Nie ma to jak byc rencistka)) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Witajcie w sierpniu 10.08.08, 18:57 ja zdjec sobie od dawna nie robie, a poza tym nie umiem wklejac. Kiedys zrobila nam zdjecia kolezanka na wedrowce. Moge podeslac jedno do ktorejs z Was, ktora potrafi tu wkleic. Nawet bylaby fajna zabawa, bo musialybyscie zgadywac ktora to jestem ja na zdjeciu))) Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witajcie w sierpniu 11.08.08, 06:37 Witam i pozdrawiam. Jest pięknie słonecznie, góry czyściutkie.Dzisiaj mam poważne plany wziąć sie wreszcie za busz w ogrodzie. Ostatnia sobotnia ulewa połamała moje kwitnące róże. Muszę powycinać to i owo. Może też wyskoczę do lasu bo bardzo mi pachnie grzybami. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 11.08.08, 09:09 Wróciłam po tygodniu di nie podoba mi sie to co zastałam na forum, zarówno na tym, jak i na FER. Zrobiło sie jakoś niezbyt miło. Za wiele złości, złośliwości czy wręcz jadu, za mało wyrozumiałości dla cudzych błędów, czy nawet poglądów. Czy jako starszawe juz osoby mamy patent na nieomylność?. Pewnie nie, ale możemy mieć patent na dobre zachowanie (wychowanie). Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 11.08.08, 17:18 Myslisz że nam sie podoba? Ja tu piszę przeszło 2 lata ale takiego magla nie pamietam.Najwazniejsze - nie zniechecac się.Komus zależy aby rozwalić forum.Dorka,tobie ulewa niszczy roze a mnie susza.Podlewam ale to wszystko mało. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 11.08.08, 20:24 Witajcie Dziewczyny.Nie chciało mi się już tu wchodzić,ale się przemogłam.Nie możemy się poddać.Nikt nas nie będzie obrażał. Jak to jest....fora ze dwora. Cały dzień było bardzo gorąco,mam na myśli pogodę Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 07:22 Dzień dobry. Dzis nadal słonecznie choć jakby chłodniej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 09:03 Fwjnie,że tak rano się spotykamy.Każda z nas ma coś do powiedzenia i tak się tworzy klimat. Dzień zaczyna się słonecznie,ale też i wietrzyk solidnie powiewa. Jeszcze trochę,a będziemy zachwycać się naszą kolorową jesienią. Jak pamiętam... zeszłej jesieni nie było zbyt wiele okazji. Odpowiedz Link
zulka42 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 09:23 Czytam uważnie miłe Panie wszystko na tym forum,nie mogę pojąc tych przepychanek słownych jakie się pojawiają,włączając sie w tą zabawę miałam nadzieję że pysznie spedzę czas, którego mam bardzo dużo ze względów zdrowotnych (ograniczenia ruchowe) Mam coraz więcej wątpliwości,boję się że może i moja wypowiedż na jakikolwiek temat wywoła coś złośliwego, nie jestem konfliktowa niemniej też na niektóre kwestie mam odmienne zdanie,aby nie drażnić co bardziej aktywnych forumowiczek poprostu nie zabieram głosu.Pozdrawiam sierpniowo-deszczowo. Odpowiedz Link
natlaa Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 09:37 Zulka, nie przesadzaj! Tu nie o poglądy chodzi, a o sposób ich przedstawiania. Wymiana poglądów, argumenty rzeczowe, które albo dojdą do adwersarza albo nie i cześć. Przecież to normalna dyskusja powinna być, jak w życiu. I tylko uważać na niepotrzebne złośliwostki.......napisane, nie powiedziane np. z przymróżeniem oka. Jak sie komu moje zdanie nie podoba, to trudno. Ja sie daję często przekonać, jeżeli argumentacja jest logiczna. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 09:54 Oj Zulka,gdybyś czytała dokładniej,nie napisałabyś takiej opinii o nas.Chcąc się wyrazić obiektywnie,trzeba zobaczyć od jakiego momentu tak się szarpiemy.Jesteśmy tu już po kilka lat i nie pamiętam żadnych przepychanek. Szkoda, że nie włączasz się do dyskusji,bo wtedy byś wiedziała jaka jest prawda. Każdy przedstawia swoją rację i ma do tego prawo. Nie każdemu musi się podobać temat,więc niech go zignoruje. Na złośliwości i obrażanie,nie ma tu miejsca.Pozdrawiam Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 17:30 witajcie dziewczyny.... wróciłam...jednak... ) rany - nawet ni8e wiedziałam co się w tym czasie na świecie wydarzyło ( Ale było miło.... zdjęcia przy okazji. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 18:00 Wreszcie jestes.I bardzo dobrze bo tu znowu niezły magiel.Cierpliwosci juz brak.Poprostu czasem nie wytrzymuję bo niby z jakiej racji ktoś,komu sie nie podoba nasze forum chce je na siłę reformować obrazając nas przy okazji?Tu nie wystarczy powiedziec IGNOROWAC ,bo niemal kazdy napisany temat jest torpedowany przez glupie uwagi,osobiste wycieczki i niewybredne epitety.Jestes adminką tego forum i myslę że powinnas zając jakies stanowisko.Przykro mi ze tak po powrocie wale ci to na głowę ale naprawde szkoda by mi bylo tego forum. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 18:29 dzieńdobrywieczór ,już jestem . Akumulatory naładowane na maxa, muszę pomieszkać w domu -wszystko na ogrodzie czekało na moje łapki- ale mam nadzieję na wspaniałą wrześniową wyprawę na kurhany i miejsca mocy na Pomorzu aga Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 21:05 picasaweb.google.com/HaniaKuba/WschDSOCa to tak....co by rozjaśnić wam mroki ) Dziewczyny...sorry, ale nie zamierzam tracić dobrego nastroju tylko dlatego aby zrobić komuś dobrze !!! Z doświadczenia wiem że na pewne typy nie ma rady a pozwalanie im na przejęcie inicjatywy jest błędęm.. Nabierzcie dystansu...nie dajcie sie sprowokować i więcej dobrego nastroju. ) Odpowiedz Link
natlaa Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 21:15 A cóż za cudny wschód Gratuluję Mario. Ja też to lubię. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 21:16 A wiesz Mario,to swietny pomysł z wschodzącym słońcem,na ogół niemal każdy fotografuje zachody. śliczne, powolne budzące sie słonce,wychylające sie zza chmur,obejrzałam chyba ze trzy razy)))))) Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 21:20 Zdjęcia przepiękne. Wschód słońca boooski. Czułam się tak, jakbym sama siedziała tam, nad tą wodą. Podziwiam Cię, że chciałaś wstać tak wcześnie, ale warto było. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 21:21 Witaj Mario.Podobają mi się dwa zjęcia z nocy . Wschód słońca wyszedł zamglony,a może to była mgła. Też lubię wschody i zachody słońca. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 05:48 wiesz Jago ja też myślałam,że te zdjęcia są zamglone.... ale zdjęcia o zmierzchu ( nie mowię o nocy) które robiłam moim dzieciakom mają podobną tonację. Nie potrafię zrozumieć z czego to się bierze.... Nie jestem w tej materii zbyt biegła. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 05:50 a tak przy okazji... dzień dobry!!! uśmiechniętego dnia pomimo deszczu za oknem... Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 06:33 Witam serdecznie o tak wczesnej porze. Tutaj na Podhalu słonecznie i ciepło. Idę na grzyby. Życzcie obfitych zbiorów. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 06:50 no to trzymam kciuki ) podrzuć chociaż ociupinkę zapachu po powrocie.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 07:31 Witajcie kochane Dziewczyny.Kota sąsiada już nakarmiłam, zjadłam co nieco i siadłam na moim ulubionym miejscu Wczoraj było bardzo gorąco i duszno.Teraz już słonko przebija się przez zamglone niebo. Doruś... idż do lasu i zobacz jak grzyby rosną Kiedyś ktoś powiedział,że jak się na grzyba patrzy,to on nie rośnie. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 08:32 Już wróciłam. Ledwie odeszłam kawałek od domu, kiedy zadzwonił syn, żebym mu coś pilnego załatwiła. Musiałam się wrócić. Podsyłam zdjęcia rydzów. Zaraz zacznę smażyć. Mario, wyobrażasz sobie jaki będzie zapach w całym domu!? Popatrzcie na Giewont, czyż nie jest piękny? Trochę za mgiełką, ale taki najbardziej lubię, bo to oznacza piękną pogodę. picasaweb.google.pl/czajki6/RydzeNaNiadanie Odpowiedz Link
natlaa Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 08:57 Rany, Dorka, ale Ty pięknie mieszkach i do tego w najpiękniejszym dla mnie miejscu na świecie. Udanego śniadanka. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 09:06 sadystka..... ) ja w życiu rydzów nie jadłam !!!!! ale widok przepiękny, to rozpusta mieć coś takiego każdego dnia przed oczami.... Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 09:47 Mario. byłaś w tym roku w Z. i rydzów nie jadłaś? Serwują je, w każdej knajpce, przez okrągły rok. Ja mam full do połowy października a czasami dłużej. W zeszłym roku wracałam do domu przez polanę na skróty, już po pierwszych mrozach. Oczom nie wierzyłam. Mróz ściął wysoką trawę a polana była czerwona od rydzów. Wszystkie zdrowe, bo robactwo już zdążyło wymarznąć. To był niezapomniany widok! Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 13.08.08, 12:46 No nie jadłam rydzów !!!!! Jesrt to kolejna rzecz do zrobienia .... Jakoś tak w tym roku realizuję marzenia ) Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 14.08.08, 06:46 maria73 napisała: > No nie jadłam rydzów !!!!! Nie tylko ty Mario, ja nawet rydza nie widziałam z bliska. W lasach w okolicach Wrocka ich poprostu nie ma. Odpowiedz Link
polnaro Re: Witajcie w sierpniu 12.08.08, 09:41 Podzielam Twoje obawy /mam je również/, jednak zachęcam do aktywności, co z tego,że komuś nie przypadną do gustu Twoje opinie? Masz prawo do własnych sądów i to jest /również/ miejsce na kontrowersje, tylko różne punkty widzenia pokazują prawidłowy obraz. Proszę nie zniechęcaj się, te przepychanki słowne, o których mówisz, to przecież "samo życie". Odpowiedz Link
ewa553 Dorka, 13.08.08, 09:48 nie powinnam byla Twoich zdjec ogladac, bo az mnie serce zabolalo z tesknoty za tak pieknym miejscem. Nie jade w tym roku po raz pierwszy od wielu lat w gory i bardzo mi tego brakuje. Co do rydzow: znam tu w okolicy jedno miejsce, gdzie rydze rosna przy drodze jak nic. Dawno tam nie bylam. Ale ostrzegam te, ktore po raz pierwszy rydze zjedza: sika sie po nich (pardon) na czerwono! Jadlam wieczorem, cala noc denerwowalam sie i rano chcialam isc do lekarza - ale bym sie zblaznila! Po sniadaniu przeszlo. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w dalszym ciagu bablowo alergicznie 13.08.08, 10:01 ale nareszcie wzieli proby i krotka kuracje kortizonowa zalecili,co nie daje rowniez oczekiwanego efektu, zycze udanego dnia pelnego slonca. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w dalszym ciagu bablowo alergicznie 13.08.08, 10:16 Doruś...wcale nie jsteś sadystką Przynajmniej nacieszyłam oczy i przypomniałam sobie rydze zbierane onegdaj.Może jeszcze zapach doleci ? Masz najpiękniejsze miejsce na świecie i jak ładnie utrzymane. Odpowiedz Link
kendo Re: witam wczesnym porankiem 14.08.08, 07:11 zyczac udanego dnia pelnego milych niespodzainek. Odpowiedz Link
maria73 Re: witam wczesnym porankiem 14.08.08, 07:46 ja również życzę wszystkim udanego dnia, a wielu dystansu do siebie, otaczającej rzeczywistości i pogody ducha....... Może kiedyś wrócą na tym forum stare dobre czasy. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witam wczesnym porankiem 14.08.08, 08:38 dzień dobry aga. dziś ciąg dalszy wczorajszych zajęć i tak chyba do końca miesiąca.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam wczesnym porankiem 14.08.08, 09:12 Słonko grzeje niesamowicie.Oby słowa Marii były prorocze. Dziewczyny pracują nad zapasami na zimę,a ja się obijam. Dzisiaj trochę się pomocowałam z własnymi mięśniami,aż dostałam skurczu w łydce.To napewno są dobre te ćwiczenia izometryczne. Odpowiedz Link
dorka556 Re: witam wczesnym porankiem 15.08.08, 07:02 Witam słonecznie chociaż w powietrzu czuje już zbliżającą się jesień. Czy nie za wcześnie? Odpowiedz Link
maria73 Re: witam wczesnym porankiem 15.08.08, 07:26 a co ja mam powiedzieć??? u mnie leje !!! Mimo wszystko - słonecznego weekendu i trzymajcie kciuki za moją pogodę. Właśnie wyjezdżam na Mazury. Dwa tygodnie na łódce pod żaglami. Mam nadzieję że przetrwam ) Do zobaczenia we wrześniu. Odpowiedz Link
dorka556 Re: witam wczesnym porankiem 15.08.08, 07:35 Mario, silnych wiatrów i stopy wody pod kilem. Będą fotki? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam wczesnym porankiem 15.08.08, 07:46 To prawda,jesiennie już rano,a nawet chłodnawo. Słonko nareszcie się zdecydowało zaświecić Dzisiaj mam potrójne święto,bo jeszcze urodziny syna.Wiedział kiedy się urodzić. ogrodniczak.pl/galerie/eukaliptus-cytrynowy-ods_50.jpg Odpowiedz Link
ewa553 Re: Witajcie w sierpniu 15.08.08, 08:24 wstalam dzis wczesniej, bo mialysmy isc na piekna wycieczke, a tu deszczyk. W nocy chyba lalo (co widac po kaluzach), a teraz stalowe niebo nie wrozy dobrej pogody. A wiec zmiana planow. Szkoda. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witajcie w sierpniu 15.08.08, 09:33 to ja znikam.... ołowiane chmury suną nad moim osiedlem, pada, wcale nie letni,deszcz..... Ale po deszczu zawsze jest słońce !!! Zdjęcia oczywiście będą. Pa!! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 15.08.08, 11:10 Mario 73 zazdroszczę , jeszcze mam w kościach spływ Korytnicą i Drawą a już tęsknię za nowym . Pogody życzę aga Odpowiedz Link
hola_2 Re: Witajcie w sierpniu 15.08.08, 13:19 Zaistnialam na tym forum niedawno i skromnie (ilosc postow,brak watkow).Debiutuje ,samoucze sie,popelniam bledy,zapominam hasla i stad nowy nick-aja... przeszlo na razie do niebytu.Serdecznie witam w sierpniu,dzien wstal sloneczny po nieprawdopodobnie intensywnej burzy nad ranem.Mam dzien na zwolnionych obrotach tzn.moge robic co chce,chociaz nie probuje "trzasnac drzwiami obrotowymi"Pozdrawiam Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 15.08.08, 16:22 Witaj hola2 vel aja-ga62,to który wybierasz nick.Przecież Ci chyba nie przepadł.Aaa ...rozumiem zapomniałaś hasła,zdarza się Dobrze,że powiedziałaś,bo nawet kiedyś sobie myślałam,że była sobie aja... i co się z nią stało. Staraj się nie zgubić nam Odpowiedz Link
natlaa Re: Witajcie w sierpniu 15.08.08, 17:56 Nauczyłam się, aby mieć jedno, góra 2 hasła do wszystkiego. Niby byłam pewna zabezpieczenia. Jednak coś mi się nie podobało z jednym hasłem, więc go zmieniłam odrobinę. Kiedy zmieniałam, zadzwonił telefon, wklikałam jakieś cyfry i....zabij, nie mam pojęcia jakie. Mozliwosci jest n! I tak z natli, przeszłam na natlęę. ) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 16.08.08, 09:33 Niebo zachmurzone,a wczoraj dało nam popalić.Musiałam co chwila wyłączać komputer,tak trzaskało. Jak tam Dziewczynki, nie przeniosło kogoś w inne miejsce? Strach patrzeć w ekran,co się wyrabiało. Biedni ludzie,jak oni sobie teraz poradzą.Niektóre domy zmiotło do parteru. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 16.08.08, 09:44 już nikomu nie zazdroszczę wakacji na wodzie ani w wodzie .Chcę tylko żeby wczorajsze popołudnie i noc sie nie powtórzyły. Może jestem niepoważna ale ciągle czytam "Projekt Cheops " aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 17.08.08, 09:37 Czy to już jesień się zaczyna? Ja chcę jeszcze ciepełka.Oszukali z pogodą siepniową,miało być pięknie. Kawusia z ranusia. i263.photobucket.com/albums/ii125/CrisFantasy/Diversos/1615231893ln2.gif Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 17.08.08, 15:23 u Waligórskiego znalazłam fragment: -..a za oknem był sierpień prześliczny cały w złocie i zieleni i nikt prócz staruszków nie myślał o mającej nastąpić jesieni ale oni żyli najdłużej mieli swoje staruszkowe zasady i wiedzieli ,że prędzej czy później jesień przyjdzie nie ma na to rady. Nie wstawiłam znaków interpunkcyjnych bo pisałam zapamiętany fragment, który wydał mi się bardzo odpowiedni na dziś aga Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 18.08.08, 06:33 Dzień dobry po trzech dniach nieobecności. Mało widzę się zmieniło. Złośliwości i inne ...ości nie ustały. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 18.08.08, 08:28 Witajcie Dziewczyny.Znów mamy piękny dzień. Wywalajcie troli,w końcu im się znudzi. Dzisiaj znów nowa poczwarka wylazła -parys ,obrzydły robal a fe. Rozdeptać i zakopać. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 18.08.08, 09:00 byłam w ogrodzie i w sadzie , owoce zaczynają spadać , maliny jesienne sama słodycz - a jesień idzie -nie ma rady na to ...aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 19.08.08, 08:50 Witajcie Dziewczyny. Pewnie nikt już nie śpi,a tu nikogo nie widać. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 19.08.08, 10:16 a dziwisz sie? To jakis k...dołek sie zrobił.ty nie czytazs to nie wiesz co wypisują.Wroce z Poznania to pomyslimy. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 19.08.08, 10:50 Dzieńdoberek moje miłe. Dobrze, że lato jeszcze trwa. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 20.08.08, 12:07 Czy tu już zanikł zwyczaj witania się?. Wszyscy wstali, wpisów 20.08.wiele, a dzień dobry brak. Oj moje miłe, czy naprawdę dobrze zaczynamy dzień? Odpowiedz Link
laskanebeska_live Re: Witajcie w sierpniu 20.08.08, 12:11 A jest tu jeszcze oprocz ciebie ktos normalny?Myslałam ze sie do was przyłączę ale to towarzystwo i styl jaki tu ostatnio panuje.... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 20.08.08, 12:35 dzień dobry ,w Pyrlandii tak pięknie po nocnej ulewie ,że jadę do lasu . Nie mam zamiaru niczego znaleźć ,ale lubię jego mokry zapach aga Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 21.08.08, 08:34 Przyniosłam czerwone korale jarzębiny, już się mrożą. Uemerytów podałam przepis na jarzębiak ,za trzy dni -jak się przemrozi winko jarzębinowe-przepis. Jeżyny w lesie też dojrzały,pachną piękniej nią ogrodowe aga Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 21.08.08, 08:39 Dzień dobry miłe forumowiczki. Ma być ładnie i nie za gorąco. Zabieram wnuki do ZOO. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 21.08.08, 08:59 Witajcie Dziewczynki.Aga,pisałaś .że jedziesz do lasu po nic, a przywiozłaś czerwone korale.Pamiętam szczenięce lata,gdzie my dziewczynki latałyśmy mając po kilka sznurków korali na szyi. Ty to masz całą aptekę w domu.A ja zjadłam 2 dni temu zmrożony arbuz,a teraz mnie gardziołko boli.Muszę się trochę uodpornić czosneczkiem,ale aspirynkę też łykam,bo głowa bolała i już mi lepiej. www.ogrodymarzen.eu/ogrody02a.jpg Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 21.08.08, 13:50 Nie zagladam tu prawie,jestem w Poznaniu,kursuję od szpitala do siostry.Nie bardzo wiem co tu sie dzieje ale chyba nieciekawie?Do domu wroce w sobote. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witajcie w sierpniu 22.08.08, 07:49 Dzień dobry miłe i inne forumowiczki. Jakoś nas mało ostatnio. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 22.08.08, 09:06 Witajcie Dziewczęta,można powiedzieć,że sierpień mamy w porząsiu. Gdyby tak można było jeszcze zawekować nieco słoneczka ) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 22.08.08, 11:29 można ,można zawekować .Wkładam śliwki, jeżyny, maliny i na to sok z jabłek pachnący słońcem. Na miedzach kwitnie jeszcze dziurawiec na herbatę przy niedomaganiach wątroby.Od września już go można pić nie tylko na dolegliwości gastryczne ale i na wyciszenie.aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witajcie w sierpniu 22.08.08, 19:02 Jutro zapowiadają opady i to obfite.Czeka mnie jazda w strugach deszczu? Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witajcie w sierpniu 23.08.08, 08:08 Ranek na Podhalu jeszcze ciepły i słoneczny. Obleciałam już wkoło lasek. Niestety dzisiaj zawiodłam się, niewiele grzybów znalazłam, trochę koźlaków, ale zapowiadają deszcze, może jeszcze będą grzyby. W nocy okropnie wiało, znowu ucierpiały moje kwiatki. W Zakopanem zaczął się Festiwal Folkloru Ziem Górskich. Jest kolorowo i wszędzie widać pięknie "wyzdajanych" górali. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w sierpniu 23.08.08, 08:35 Z rana deszcz popadał,a teraz wypogodziło się i pięknie słonko świeci. Córka w Zakopanem ze swoim siostrzeńcem chrześniakiem,to mi przysyła MMS-y z widokami.Mają opracowany cały pobyt,aby czegoś nie przeoczyć. Dzisiaj syn jedzie zaraz na weselisko do koleżanki 200 km. to znów tylko ja z moim starym.Lubię takie chwile dla złapania równowagi psychicznej. Irenka pewnie już jedzie do domu,to może trochę popstryka po drodze. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witajcie w sierpniu 23.08.08, 09:16 mam dwa "orły" w domu 2,5 i 5,5 lat. Głowę z oczami dookoła i koniecznośc odpowiadania na mądre pytania .Pozdrawiam aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: W Poznaniu chmury 23.08.08, 10:48 W nocy raz porzadnie hukneło.Musiało troche popadać .A teraz to tak raczej nieciekawie,ale zimno nie jest.Tak straszyli...Jade o 13-tej autobusem wiec chyba tylko palcami popstrykam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: W Poznaniu chmury 24.08.08, 09:16 Trudno Irenko,Ty i tak masz co... koło siebie popstrykać. Z rana padało,na szczęście się wypogodziło i nawet słonko z pewną nieśmiałością zawitało. jordan.ovh.org/images/dd08.jpg Odpowiedz Link
dede43 Re: W Poznaniu chmury 24.08.08, 09:19 Ciągle straszą deszczami, a u mnie za oknem słoneczko, wczoraj tez nie padało. Odpowiedz Link
hola_2 Re: W Poznaniu chmury 24.08.08, 09:21 Lato wyjątkowo piękne w tym roku.Dzień po dniu wstaje pogodny i słoneczny ,by wieczorem uwolnić od upału.A miało być dzisiaj chłodno i descczowo.Nawet się trochę ucieszyłam. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam juz z domu 24.08.08, 13:37 Szaro u nas i paskudnie.O 8 rano jeszcze bylo słońce...Moje psiaki mało wczoraj nie poszalały z radosci. Przyznam wam sie że po ostatnich zawirowaniach straciłam troche serce dla forum.Za dużo tego było.Moze tez troche dlatego że mam teraz naprawde cięzki okres w zyciu...Ale to przykre ze mozna w ten sposób stracic wirtualnych przyjaciól bo czasem trudno sie nie zniechęcić. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 09:04 Witajcie dziewczyny.Ucieka nam już lato,oj za szybko,za szybko. Słonko trochę się pokazało,ale nie ma nadziei na ładny dzień,bo niebo zasnute chmurami. Podobno od środy poprawa pogody. Odpowiedz Link
dede43 Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 09:41 Lato nam sie kończy niestety, witajcie w ostatni tydzięń wakacji. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 13:54 kto powiedział,że ostatni. Zawsze się tłumaczę młodym ludziom ,że ja to mam przechlapane -ani wakacji ,ani urlopu. ani na wagary ...Pozdrawiam aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 14:01 Masz rację Aga,mamy przechlapane w tym względzie. Dodam,że nawet jak chorować, to też nie wiadomo kiedy skończyć ))) Odpowiedz Link
kendo Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 14:46 a ja dodam,ze skandynawskie lato sie juz skonczylo, pieknie pachnie jesienia, zycze udanego dnia i zdrowka. Odpowiedz Link
hola_2 Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 16:01 Popołudnie już i witam serdecznie w kolejny słoneczny dzień.A co do kończących się wakacji...to może mamy już stale wakacje? Odpowiedz Link
hexani Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 16:37 a kto go zranil? heba byl na dysko w polu i loberwol sztachetom. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 19:10 z tą raną to /ja nie kabluję -jak mówi mój wnuk-ja informuję /-zaczęło się od Jagusi. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 19:20 Witam. hexani-a ty sie dobrze czujesz? Odpowiedz Link
hexani Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 25.08.08, 21:49 iryska2604 napisała: > Witam. hexani-a ty sie dobrze czujesz? ja dobrze a ty zmien okuliste. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Dzień Dobry w ranny poniedziałek 26.08.08, 08:18 Witam we wtorek!Miłego dnia! Odpowiedz Link
dede43 Re: Dzień Dobry 26.08.08, 08:33 Witam dziewczątka. Słońce za oknem a wy jeszcze śpicie? Pobudka. Odpowiedz Link
kamilka.pl Iryska2604 26.08.08, 08:54 iryska2604 napisała: > Witam. hexani-a ty sie dobrze czujesz? Hexani ma racje. Zmien okuliste. Dzien Dobry w RANNY poniedzialek Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Iryska2604 26.08.08, 13:04 byłam w lesie przyniosłam grzyby wszystkie jadalne aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry wtorkowym popołudniem. 26.08.08, 17:05 To ja powiem kawał Wesoło pogwizdując, machając koszykiem pełnym aż po brzegi, wraca z lasu grzybiarz. Spotyka go kumpel i pyta: - Gdzie byłeś? - Na grzybach. - Przecież nie lubisz grzybów. - Teściowej nazbierałem. - Pokaż!... Ooo, dlaczego same trujące? - Dlaczego "Dlaczego"? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień Dobry wtorkowym popołudniem. 26.08.08, 20:28 bo wszystkie grzyby są jadalne ,tylko niektóre jeden raz. Facet pyta faceta :co ta twoja teściowa jada,że znowu na odtruciu -to [przez sklerozę - jak -normalnie, gotuje grzybową dla mnie i potem próbuje czy dobra...aga Odpowiedz Link
dede43 Re: Dzień Dobry w środę 27.08.08, 09:29 Dzis ostatnia środa sierpnia. Dzieńdoberek moje miłe. Odpowiedz Link
piotr-ala Re: Dzień Dobry wtorkowym popołudniem. 27.08.08, 09:31 aga-kosa napisała: > bo wszystkie grzyby są jadalne ,tylko niektóre jeden raz. > Facet pyta faceta :co ta twoja teściowa jada,że znowu na odtruciu > -to [przez sklerozę > - jak > -normalnie, gotuje grzybową dla mnie i potem próbuje czy dobra...aga ---------------- Witam Was serdecznie! Jestem raczkujaca tu forumowiczka, czy moge sie do Was przytulic? Atmosfera u Was taka mila; chcialabym sie do Was przylaczyc, przyjmiecie? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień Dobry wtorkowym popołudniem. 27.08.08, 09:53 Witaj piotr-ala.A co Ty tak dwuosobowo,nie wystarczy Ala ))) Rozgość się u nas i czuj się dobrze,a z daleka jesteś? Kurczę blade,gdzie to słoneczko się podziało,a miało być ładnie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie -prawie w samo południe 27.08.08, 11:43 Witaj Ala! JAGA ,nie narzekaj,jak pomyslę że niedlugo jesień i szarugi to mnie w dołku ściska.Dziś jest znow po japońsku. Moze jutro bedzie te obiecane 26 st? Odpowiedz Link
ditula-31 Re: Dzień Dobry wtorkowym popołudniem. 27.08.08, 12:38 Jaguś ja tez zmieniłam mój nik zauważyłaś? Fotoforum i tak nie mam. Odpowiedz Link