Dodaj do ulubionych

Chcecie coś na wesoło-serio?

05.01.11, 12:00
Mogę wklikać traktat o d...e wg. prof. Miodka /ponoć, pewności nie mam/, jeśli nie znacie oczywiście.
Swego czasu o nobilitację tej części ciała 'walczył' też Wańkowicz, ale czasy nie sprzyjały szczególnie, teraz zaś chyba 'w sam raz' jest.
Obserwuj wątek
    • natla Re: Chcecie coś na wesoło-serio? 05.01.11, 12:59
      Znam traktat, dawaj, jest bardzo dowcipny big_grin
      • misia007 Re: Chcecie coś na wesoło-serio? 05.01.11, 13:16
        dawaj,dawaj
      • polnaro Re: Chcecie coś na wesoło-serio? 05.01.11, 13:30
        "Dupę wynalazł uczony radziecki Wołow.
        Dlatego mówimy: dupa Wołowa.
        Inni twierdzą, że dupę wynalazła Marynia.
        Ci z kolei rozmawiają o 'dupie Maryni'.
        Dupa pełni ważną rolę w ruchu obrotowym.
        Wszystko kręci się wokół dupy.
        Dupa służy również do przekazywania zdecydowanych sygnałów niewerbalnych.
        Dobrze wymierzony, solidny kopniak w dupę jest wyrażeniem uczuć negatywnych
        wobec adresata takiego gestu.
        Dupie można również przekazać emocje pozytywne, np.całując kogoś w dupę.
        Dupa może spełniać też rolę lizaka.
        Szczęśliwie nie wszyscy są dupolizami.
        Uniwersalność dupy nie kończy się na tym,
        jest ona bowiem zadziwiająco skutecznym pojemnikiem: 'w dupie' można mieć
        całe osoby, a nawet społeczności.
        Dupa służy nieraz jako etalon: wiele rzeczy jest 'do dupy', a tym samym dupa spełnia rolę
        uniwersalnego wzorca porównawczego.
        'W dupę /lub po dupie'/ można również dostać.
        Czynność ta umacnia więzi emocjonalne między rodzicami i dziećmi.
        Prócz tego, dupa spełnia rolę siedziska, powiadamy bowiem:'siadaj na dupie', często z dodatkiem poleceń uzupełniających, jak np.(.....) i siedź cicho.
        Określenie 'dawać dupy' funkcjonuje w dwóch znaczeniach: erotycznym i wartościującym,
        jednak 'ściągnąć kogoś z dupy', tylko w tym pierwszym.
        Można również 'chronić swoją /lub czyjąś/ dupę', co kolejny raz potwierdza ważność dupy w otaczającym świecie.
        Zabrać się do czegoś od 'dupy strony' oznacza podejście niewłaściwe, od końca;
        dupa funkcjonuje tu jako synonim odwrotności.
        Dupa pełni również rolę uchwytu, można bowiem trzymać się czyjejś dupy.
        Określenie to nie oznacza braku równowagi, ale samodzielności."
        • polnaro Re: Chcecie coś na wesoło-serio? 05.01.11, 13:34
          Teraz spadam, bo zaraz dostanę w ......
          • natla Re: Chcecie coś na wesoło-serio? 05.01.11, 16:03
            Nie spadłaś za nisko? Jak francuski ambasador? big_grin
            • izis52 Re: Chcecie coś na wesoło-serio? 05.01.11, 18:06
              Mocneee, http://i52.tinypic.com/28jv3h5.gif
              • natla Re: Chcecie coś na wesoło-serio? 06.01.11, 07:51
                filip505 06.01.11, 03:13
                ....i jak nie wierzyc tym co mowia;wszystko kreci sie
                wokolo dupy,kobiecej oczywiscie,
                ziemia kreci sie wokol slonca......,czyli ono
                .......chyba jest .........,nie lepiej nie spekulowac.

(tak na marginesie 4 liter Filipku, sam możesz skopiować i przenieść big_grin)
                • sagittarius954 Re: Chcecie coś na wesoło-serio? 06.01.11, 09:00
                  Trzynasta księga Pana Tadeusza to nie jest ,ale że wesołe to pewnik big_grin
                  Aha słyszałem jeszcze takie powiedzenie : Jakby nam było wszystko jedno, to po dupie byśmy się całowali big_grin
                  • konwaliaibez cd d.....owania 06.01.11, 21:33
                    * To najpopularniejsze słowo, często będące hasłem dostępowym do BIOSu, konta uzytkownika, etcsmile
                    DUPA:

* Dupa służy również do przekazywania zdecydowanych sygnałów niewerbalnych - dobrze wymierzony, solidny kopniak w dupę jest wyrażeniem uczuć negatywnych wobec adresata takiego gestu.

* Dupa, podobnie jak ciała niebieskie układu planetarnego, ma skłonności do obrotu wokół własnej osi, ponieważ można nieustannie zawracać dupę.

* Kolejne potwierdzenie na fakt ważności dupy w układzie planetarnym to zwrot 'masz dupę jak księżyc w pełni'

* Uniwersalność dupy nie kończy się na tym, jest ona bowiem funkcjonalnym pojemnikiem o praktycznie nieograniczonej objętości: w dupie można mieć całe osoby, a nawet społeczności; można nosić w niej różne przedmioty, np. zegarek – jak robił to ojciec Butcha z Pulp Fiction.

* Dupa ma szeroki potencjał turystyczny, albowiem można pojechać do dupy na raki-lub pójść w trzy dupy

* Dupa jest także dzielnicą wielu miast na całym świecie. Zamiast „downtown” albo „przedmieście”, można mówić „zadupie”, mozna też mówić Rysie.

* Dupa służy nieraz jako etalon: wiele rzeczy jest do dupy, tym samym dupa spełnia rolę uniwersalnego wzorca porównawczego.

Określenie „dawał (dał) dupy” funkcjonuje w dwóch znaczeniach: erotycznym i wartościującym, jednak „ściągnąć kogoś z dupy” tylko w tym pierwszym. Można również chronić swoją (lub czyjąś) dupę, co kolejny raz potwierdza ważność dupy w otaczającym nas świecie.

*Zabrał się do czegoś od dupy strony oznacza podejście niewłaściwe, od końca; dupa funkcjonuje tu jako synonim odwrotności.

*Dupa jest również cenionym materiałem do wyrobu instrumentów muzycznych np. z koziej dupy trąba.

*Dupa jest także warunkiem istnienia wielu dowodów nauk ścisłych (np. matematyki). Wiele twierdzeń, założeń, dowodów i praw jest wyciągniętych z dupy, co wskazuje na to, że dupa jest cennym źródłem informacji, pomocy naukowych i dydaktycznych.
                    Pozostając przy matematyce, w przeciwieństwie do koła można udowodnić kwadraturę dupy. -----------------Nie bez powodu najstarsi górale tłuką gliniane garnki do robienia oscypków o kant dupy.

*Dupa pełni również rolę uchwytu, można bowiem trzymać się czyjejś dupy. Określenie to nie oznacza braku równowagi, ale samodzielności.

*Dupa może też być wykorzystana w formie mieszkania lub schronu, gdyż można wejść/włazić komuś w dupę.

*Dupa może służyć jako tarcza ochronna; użyta w stwierdzeniu „dupochron” oznacza wszystko co ma na na celu ochronę własnego tyłka i nie tylko.

Funkcja meteorologiczna, polegająca na możliwości zmiany pory roku, tudzież przeniesienia w czasie – można zrobić komuś z dupy jesień średniowiecza.

W dupie można z powodzeniem przechowywać samochód, bo jak powszechnie wiadomo można komuś zrobić z dupy garaż.

W niektórych dupach można przechowywać ubrania, gdyż można mieć dupę jak trzydrzwiowa szafa.

Dupa jest cennym źródłem organów (np. do przeszczepów), stąd powiedzenie „nogi ci z dupy powyrywam” lub "upierd.....ę Ci łeb przy samej dupie".

*Dupa (zwykle z odpowiednim przedimkiem) jest także odpowiedzią na pytania retoryczne zaczynające się od 'Skąd...', 'Gdzie...', 'Dokąd...'. Np. 'Skąd on je wziął?' lub 'Dokąd idziemy?'

*Dupa jest świetnym sposobem płatniczym (bezgotówkowym) oraz pozyskania korzyści materialnej w różnych postaciach, np: 'Dawać dupy za tazosy' - tu wzbogacają się kolekcjonerzy Pokemonów, 'Dawać dupy za gar zupy', 'Dawać dupy za talary'.

*Dupa jest jednostką miary upojenia alkoholowego. Można przykładowo "naj..... się w trzy dupy".

*Dupa jest również środkiem lokomocji - można jechać dupą po nieheblowanej desce.

*Dupa może być środkiem wyładowania emocji - przecież rodzice dają dzieciom w dupę.
                    Dupa jest oznaką niezadowolenia - ale to wszystko jest do dupy lub proste, niewyraźne dupa, które również jest postrzegane jako niechęć.

*Dupa może być używana w sporcie, przede wszystkim w pływaniu - Pływać po warszawsku - dupą po piasku

*Dupa może stać się także ośrodiem dla wędkarzy hobbystów o czym świadczy tekst "
                    Gdzie idziesz ? Do dupy na raki łapać szczupaki!"

*Dupa jest niezastąpionym pojemnikiem - można mieć w niej rzeczy, osoby, a nawet całe społeczności.

*Dupa może być również użyta w aspekcie etnograficznym, np.: "Chłop śląski, w barach szeroki, w dupie wąski"

......jakby nie stanąć dupa zawsze z tyłu ............
                    • polnaro Re: cd d.....owania 06.01.11, 21:43
                      Jacie kręcę, czarna d...a big_grinbig_grin
                      Kto, co może konkurować z naszą???? big_grin
                      • wiga2008 Re: cd d.....owania 06.01.11, 21:47
                        Aż tyle możliwości poniżej naszych pleców ? shock
                        • natla Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:01
                          Konwalio, to już nie traktat, to praca naukowa na tytuł profesora zwyczajnego dupologii stosowanej!
                          • konwaliaibez Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:13
                            ha ha .........dupolog zwyczajny...
                            to zerżnełam z netu...

"...Szef firmy napisał telegram do przebywającego na wczasach pracownika: "PPPPPPP", a w odpowiedzi otrzymał od niego telegram: " DUPA".
                            Po powrocie szef firmy zaprasza pracownika na dywanik:
                            - To ja piszę elegancko: Po Przyznaną Premię Proszę Przyjechać Pociągiem Pospiesznym, a Pan mi tu wulgaryzmy?
                            - Wulgaryzmy? Ależ skąd! Ja odpisałem: Dziękuję Uprzejmie Przyjadę Autobusem."

*"Bardziej oględnie....Jej drabina do kariery, ma cztery litery. Jan Sztaudynger

* Dumny Urzędnik Państwowej Administracji = DUPA

* Baba bez majtek - DUPA
                            a z majtkami? do DUPY z taką Babą ...Pietro Aretino

*Idzie gówno z DUPĄ przez tunel
                            i gówno mówi:
                            Ciemno tu jak w DUPIE
                            i gówno widać dodaje DUPA

*Porucznik Rżewski tańczy z Nataszą Rostową i podziwia:
                            - u pani takie piękne białe dłonie. Jak pani to robi?
                            - cały czas noszę białe rękawiczki, to i stąd.
                            - głupota jakaś.. ja całe życie noszę białe kalesony, a dupa czerwona i pryszczata.

* Pewien facet postanowił się oświadczyć. Po dosyć szybkiej i zdecydowanej odmowie zapytał o powód:
                            - nie chcę cię urazić - odparła niedoszła narzeczona - ale nie wyjdę za kogoś, kto ma twarz jak dupa.
                            - rozumiem - odparł ze smutkiem i poszedł do baru zapić smutki.
                            - stawiam wszystkim!!! - wykrzyknął od progu.
                            Bywalcy knajpy spojrzeli na niego i powiedzieli:
                            - nie pijemy z tobą
                            - dlaczego?
                            - nie będziemy pili z kimś, kto ma twarz jaku dupa!
                            Kompletnie już załamany gość idzie nad rzekę, by się utopić. Przywiązuje sobie kamień do szyi pochyla się nad wodą, by skoczyć, a tu nagle z głębiny wypływa złota rybka:
                            - no, no tylko mi tu nie srać!!! ..............W.zakrzewski

* Oko za oko, ząb za ząb...
                            To dlaczego dupa za pieniądze..........

*Fajna dupa z twarzy jesteś....

• natla Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:21
                              Cudeńko
                              miroslaus.wordpress.com/2007/04/05/lemowy-traktat-o-dupie/
                              • wrzosowapolana Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:35
                                Jak Wam nie wstyd!https://www.exoticcars.pl/forum/images/smiles/facepalm.gif
                                • natla Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:41
                                  Ani trochę!
                                  • natla Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:42
                                    ...tzn. nie Ani mi nie żal, tylko tego brzydkiego o którym myślisz.
                                  • wrzosowapolana Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:42
                                    natla napisała:

> Ani trochę!

Tak myślałam big_grin
                                • polnaro Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:41
                                  No naprawdę, jak tak można?
                                  Za grosz kultury i w dodatku na sztuce też się nie znają, na żadnej sztuce. Emotkę same musicie...
                                  • wrzosowapolana Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:45
                                    polnaro napisała:

> No naprawdę, jak tak można?
                                    > Za grosz kultury i w dodatku na sztuce też się nie znają, na żadnej sztuce. Emo
                                    > tkę same musicie...

Żadna emotka tego nie wyrazi. Trzeba o tym głośno mówić i stanowczo potępiać. Nie wolno mówić dupa, bo dupa to jest bardzo brzydkie słowo.
                                    • natla Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:47
                                      taaaak??????????? Mamusia mi tego nie mówiła......no tak, nie wszyscy są dobrze wychowani.....big_grin
                                      • natla Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:50
                                        Ale dobre wychowanie nakazuje się chociaż zawstydzić, więc ja udokumentuję, że jednak wyniosłam coś z domu https://www.chuda777.republika.pl/grafika/plone_ze_wstydu.gif
                                        • polnaro Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:52
                                          Ja miałam zakaz wynoszenia.
                                          • natla Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:55
                                            Nie mogłaś wychodzić z własną tematyczną?????
                                          • wrzosowapolana Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:58
                                            polnaro napisała:

> Ja miałam zakaz wynoszenia.

A ja wnoszeniasmile
                                            • natla Re: cd d.....owania 06.01.11, 23:00
                                              No nie paranoja.!!!!!!!!!!!
                                              Ja mogłam i wnosić i wynosić. Dobrych jednak miałam Rodziców. I jeszcze mi kazali ją chronić.
                                  • konwaliaibez Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:55
                                    z tego wstydu to ja zaraz tu posprzątam https://img196.imageshack.us/img196/6531/myjepodloge.gif

ale sie nie mogę opanować w tym temacie i https://img534.imageshack.us/img534/24/dupad.gif
                                    no to teraz od Was zarobię...https://img407.imageshack.us/img407/8639/ashamed.png
                                    ale nie ja nakreciłam temat https://img214.imageshack.us/img214/6994/crazye.pngwięc życze Dobrej Nocy i szybko zmykam https://img692.imageshack.us/img692/4884/dobrejnocy.gif bye big_grin i Sorry !!!!
                                    • wrzosowapolana Re: cd d.....owania 06.01.11, 22:59
                                      Cmooook! I miłych snów smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka