eurytka 19.11.11, 15:50 Zaczęło się od argumentów poniżej pasa a skończyło zaciskaniem pasa: Wybijak do dziurek macie? Ja mam, ale jakoś się nie cieszę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Ta zaciskanie pasa to nic ,ofiar 20.11.11, 14:56 wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/wojciechowski-na-wsi-zacznie-sie-cyrk-beda-tysiace,1,4911521,wiadomosc.html ma być tysiące. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ta zaciskanie pasa to nic ,ofiar 20.11.11, 15:50 Co prawda trudno okreslić dzis ramy przepisów pod którymi będą rolnicy ,ale skarbówka generalnie taka jest . Odpowiedz Link
eurytka Re: Ta zaciskanie pasa to nic ,ofiar 20.11.11, 18:08 Talia osy mi na starość niepotrzebna. Zresztą, by ją mieć, to dobre rzeczy i wartościowe przy tym drogie trzeba jeść. Żal, że tak od razu do kieszeni biednej te pazury teraz wpychają. Było myśleć i gospodarować lepiej a nie łupić starego schorowanego, czy młodego, nagle z becikowego... O katastralnym nie wspomnę. Rolnik się napracuje i prawie darmo sprzedaje, 20gr/kg była kapusta miesiąc temu na placu a worek ziemniaków 15 kg za 4 zł kupowaliśmy. To ile trzeba naprodukować i ciężko harować by zarobić na składki. Martwi mnie to, że o gospodarowaniu się nie ma pojęcia tylko z uśmieszkiem zadłuża kraj. Kapitały sobie odpływają, banki w większości zagraniczne, korporacje rządzą, z podatków zwolnione a biedny obywatel płaci za nic. Po co nam w ogóle taki rząd, senat? Niemota Tylu posłów? Większość sali świeciła pustkami... Odpowiedz Link
eurytka Re: Rura 21.11.11, 16:38 O partię to potrafi zadbać, ale o rury? Stare rury? U niego same młode japy a wina? Większy kaliber -- emerytura limerykura Odpowiedz Link
eurytka Re: pas 21.11.11, 16:53 Jakże wiele określeń i znaczeń ma pas To na gruźlice rzadkie nie znałam. Jednak w biedzie i to się namnoży znaczy gruźlica a nie lek pas, gdy tak się zaciśnie zbyt mocno pas Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: pas 21.11.11, 19:42 Ale teraz mamy szansę wychodować gruźlicę nie zaściankową ,ale europejską Odpowiedz Link
voxave Re: pas 22.11.11, 04:42 Dobrze odżywiony osobnik ma znakomity system obronny i jak natrafi na zarazek gruźlicy to go sam zabije tworząc otoczke wapniową------żle karmiony zapadnie na te chorobę. Dlatego jest to choroba biedy....... Odpowiedz Link
eurytka Re: pas 22.11.11, 06:41 Czyli jest jakaś nadzieja, że nie trzeba będzie pracować do 67 roku zycia, wystarczy do śmierci Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: pas 22.11.11, 07:05 'zawsze byliśmy czyimiś zakładnikami a nadzieję to ma premier z Rostowskim , że ci co umrą nie wykorzystując tych pieniędzy pozwolą resztce kilka lat pożyć . Oby sie nie przeliczyli . Odpowiedz Link
eurytka Re: pas 22.11.11, 08:06 sagittarius954 napisał: > 'zawsze byliśmy czyimiś zakładnikami a nadzieję to ma premier z Rostowskim , że > ci co umrą nie wykorzystując tych pieniędzy pozwolą resztce kilka lat pożyć . > Oby sie nie przeliczyli . zawsze byliśmy czyimiś zakładnikami O tak! Odkąd pamiętam trzeba było tańczyć pod przewodnią siłą partii, która zawsze sobie powoływała i powołuje rząd taki jaki chce... a rząd jak wiadomo sam sie wyżywi co Urban kiedyś stwierdził i głeboko mi w pamięć zapadło, to wszystko aktualne do dziś. a nadzieję to ma premier z Rostowskim raczej sam premier, Rostowski już chciał niedawno, prawdy z gęby w Brukseli puścić ale mu zamknęli, tak, że jakby coś to on rzeczywiście zielona karta i za wodę, ale tam tej zielonej wyspy już nie ma tylko raczej "żółta" Buntujących się przywódców zawsze srogi los spotykał, podobnie jak buntujących się maluczkich, tak, że lepiej cicho, sza. Nagroda gdzie? Ano w niebie Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: pas 22.11.11, 07:08 Zaraz po wojsku ze dwa razy lekarz pchała mnie na przeswietlenie poniewaz miałem jak to ona powiedziała złogi wapniowe , heeee teraz wiem o co chodziło Odpowiedz Link
voxave Re: pas 22.11.11, 15:07 Sagi----widzisz czego tosie człowiek dowie.....mocny organizm masz i tyle. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: pas 22.11.11, 16:22 Do czasu voxsiu , do czasu O d tamtej pory minęło i ho ho Odpowiedz Link
voxave Re: pas 22.11.11, 16:53 Sagi--przeciez wiem ile ladnych lat udało ci sie przezyc ----a ile jeszcze cie czeka..... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: pas 22.11.11, 17:05 to było tak , wiesz , m e l a n c h o l i c z n i e tylko emotki do tego wyrazu brak Przestań i nie życz mi tak wiele Skądem przyszedł tam wybędę Odpowiedz Link
voxave Re: pas 22.11.11, 18:57 A na razie cieszysz fora swoja obecnościa Oby jak najdłużej bo nie wyobrażam sobie że mogłoby cie tu zabraknąć Odpowiedz Link
eurytka Re: pas 22.11.11, 19:02 Moja ciocia z wyciętym płucem żyła długo, ale jak jej się zachciało do Grecji pojechać, to ja przywieźli w trumnie. Tak, że Sagi dobrze robi, że nie zmienia klimatu Odpowiedz Link
amityr Re: pas 22.11.11, 19:12 No więc tak .Moja wujenka miała (jak coś tam słyszałem) zasuszane w 1952r wapnem płuca, a po tym założono jej odmę. Wujenka jest stale szczupła i dobrze się trzyma . Wuj natomiast nie miał odmy ani gruźlicy i zmarł 2-a lata temu.Jak mu wujenka postawiła na grobie anioła stróża to na drugi dzień już go nie było ,taki strachliwy. Odpowiedz Link