Dodaj do ulubionych

Zabawa na sobotę

09.09.23, 19:17
Zabawa polega na tym że ja podaję rys postaci z filmu, serialu lub książki a wy zgadujecie o kim mowa. Wygrana, wygrany podaje kolejną postać. To zaczynamy:
- kobieta. Wiek między 20 a 40 lat. Wzrost około 160 cm waga około 50 kg. Niebrzydka ale nie jest pięknością za którą oglądają się mężczyźni. Ma władzę. Jest specjalistą w dziedzinach ścisłych takich jak fizyka czy medycyna. W swojej pracy dorównuje mężczyznom a nawet ich przewyższa. Inteligentna, sprytna, spostrzegawcza. Silny kręgosłup moralny i ogromnie silna psychika. Dobrze się czuje tam, gdzie panuje porządek, zależności władzy są jasno określone, obowiązują procedury. Jej życie nie skupia się na tym jakie ma włosy i z kim się dziś prześpi. Podobno przez tą postać mnóstwo dziewczyn skończyło na astrofizyce.
Obserwuj wątek
    • swiezynka77 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:19
      Skłodowska Curie?
      • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:21
        Zimno
    • trampki-w-kwiatki Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:22
      Saga Noren z Mostu nad Sundem?
      • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:25
        Lodowato
      • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:29
        Jaki ona ma wykształcenie? Moja postać ma stricte wyższe, jest specjalistą.
        • trampki-w-kwiatki Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:36
          Mikrobiolog.
        • trampki-w-kwiatki Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:37
          No pasuje do Twojego opisu i uwielbiam tę babę 😎
    • biala_ladecka Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:41
      Ellie Arroway?
      • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:43
        Nie
    • borsuczyca.klusek Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:45
      Dr Brennan?
    • taje Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:46
      Postać grana przez Jodie Foster w filmie Contact?
      • taje Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:46
        A, już widzę, że było wyżej i że nie.
      • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:47
        Nie. Ale Foster ma coś wspólnego z tą postacią.
        • taje Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:50
          Nie mów, że Clarice Starling?
          • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:52
            Już było - nie.
            • taje Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:55
              No przecież nie było jeszcze - ktoś wspomniał Clarice z Milczenia owiec??
              • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:56
                Ta postać była o wiele lepiej rozpoznawalna.
    • frntta666 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:46
      Eeee- podaje haslo: okon! Albo Bridget Jones tongue_out
      • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:48
        Punkt zamarzania wodoru.
    • taje Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:56
      Dana Scully?
      • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:57
        Brawo!!!
        • taje Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:58
          To oddaję Ci moje pytanie bo ja wolę odgadywać niż pytać wink
        • runny.babbit Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 14:52
          Co ma Dana Scully do astrofizyki, przecież to była lekarka. I jeśli to nie jest uroda za którą oglądają się mężczyźni, to nie mam więcej pytań...
          • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:06
            Poczytaj o Dana Scully Effect.
            en.wikipedia.org/wiki/Dana_Scully
            • runny.babbit Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:36
              eglantine napisała:

> Poczytaj o Dana Scully Effect.
              > en.wikipedia.org/wiki/Dana_Scully
              W DS effect nie chodziło o astrofizyke jako taką, tylko ogólnie nauki niehumanistyczne, więc opis był mylący.
      • biala_ladecka Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:58
        Ona nke byla lekarką?
        • biala_ladecka Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 20:00
          Aaaa ok, jest w opisie.
      • borsuczyca.klusek Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 19:59
        Ale się zawzięłaś 😃
        • taje Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 20:00
          Bo ja nigdy nie odpuszczam smile
      • ga-ti Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 21:34
        Ale ta Scully od Muldera? Nie zgadłabym, a serial uwielbiałam smile
        • taje Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 21:41
          No tak, ta sama Scully. NB, oddałam swoje pytanie tanebo albo innym chętnym (jakoś nie czuję się dobrze w roli moderatora subwątków z pytaniami) więc jakbyś chciała zadawaj kolejne smile
        • mankora Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 23:33
          ga-ti napisała:

> Ale ta Scully od Muldera? Nie zgadłabym, a serial uwielbiałam smile

A ja dziś obejrzałam 2 pierwsze odcinki i od razu o niej pomyślałam. Ale stwierdziłam, że to nie może być ona tylko dlatego, że ja akurat dziś to obejrzałam. A tu proszę.
        • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 23:36
          Dlaczego nie zgadłabyś? To w zasadzie była pierwsza taka postać w serialu.
          • borsuczyca.klusek Re: Zabawa na sobotę 09.09.23, 23:37
            Dobra dawaj następną zagadkę 🙄
    • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 00:23
      Jak widać niektórzy nie umieją się bawić. Trudno. Ostatnie zadanie. Jeśli znający odpowiedź nie zada pytania to koniec zabawy. O kim mowa?
      Kobieta po 40. Niebieskooka blondynka. Jest przenikliwa i inteligentna. W życiu zawodowym zajmuje się przemocą. Jest jednocześnie seksowna i seksualna. Czyli nie skupia się na partnerze a tylko na własnej przyjemności. Panuje nad swoją seksualnością, bo to jest coś dla niej, a nie dla kogoś innego. Jest seksowna bo jej to akurat pasuje ale jednocześnie nie umniejsza jej to walorom intelektualnym. Stawia granice a jeśli ktoś je przekroczy mów o tym jasno. Cieszy się swoją seksualnością bez wstydu. Nie bawi się w chciałabym i boję się. Jest biseksualna i utrzymuje stosunki seksualne z każdym, kto wzbudzi jej zainteresowanie, zarówno fizyczne, jak i intelektualne.
      • frntta666 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 06:47
        Ta z nagiego instynktu by mogla byc, tylko za mloda, ona przed 40stka byla na pewno. Lagertha z "Wikingow" ewentualnie.
        • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 06:59
          Pudło.
      • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 07:26
        Stella Gibson z The Fall? 🤨
        • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 07:38
          Wygrałaś. Berek
          • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 07:48
            Ale co to za zabawa, skoro juz wiadomo, ze musza być bohaterki grane przez Gillan Anderson? 😂
            • frntta666 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 08:35
              😁😁😁
            • tanebo001 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 08:45
              To przypadek. Celowałem w silne kobiety. W zasadzie to chodziło o Dane. Słyszałem w radiu że to pierwsza taka kobieca postać kobieca. A skoro jedna psuja zabiła zabawę, pomyślałem że będziecie szukać kogoś innego i wprowadzi was to w błąd.
              • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 08:47
                No dobra, trzymajmy się silnych kobiet.

Bardzo atrakcyjna blondynka z niebieskimi oczami. Po czterdziestce. wink Zawsze nienagannie ubrana. Mężatka, ale w otwartym związku. Z innymi mężczyznami realizuje potrzeby, których nie zaspokaja jej mąż. Początkowo w jego cieniu, później wybija się na niepodległość. Ambitna, przebiegła i bezwzględna, nie cofnie się przed niczym, aby osiągnąć zamierzony cel. W sztuce manipulacji nie ma sobie równych. Nawet osobistą tragedię potrafi wykorzystać jako oręż.
                • mankora Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 08:55
                  Claire Underwood
                  • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 09:03
                    Brawo! Twoja kolej.
                    • mankora Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 09:08
                      Wiedziałam smile Nie jest łatwo ułożyć na poczekaniu opis. Spróbuję tak:

Zwykła kobieta 40+ o zwykłym życiu. Zawodowo - kelnerka, prywatnie - konkubent, dzieci brak. Jaśniejszy punkt: przyjaciółka. I gdy przyjaciółce dzieje się krzywda, jest gotowa zabić. I zabija.
                      • 35wcieniu Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 09:11
                        Zawodowo - kelnerka, prywatnie - konkubent

Płaczę big_grin
                      • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 09:16
                        Thelma i Louise.
                        • mankora Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 09:17
                          eglantine napisała:

> Thelma i Louise.

Tak jest!
                          • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 09:33
                            Zgadywać fajnie, wymyślać trudniej...

Prawdziwa twardzielka. Odważna, pomysłowa, zdeterminowana. Nigdy nie traci zimnej krwi, postawiona pod ścianą, zrobi wszystko, by przetrwać i ocalić swoich bliskich. Oraz kota. Wymyka się stereotypom płciowym, związki z mężczyznami nijak nie określają jej postaci.
                            • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 12:06
                              Chyba zbyt ogólnikowo. To dodam, ze z miotaczem ognia radzi sobie równie dobrze jak z piłką do koszykówki.
                              • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 12:12
                                Obcy, nie pamiętam nazwiska bohaterki, ani która to część.
                                • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 12:13
                                  Sigourney Weaver w każdym razie.
                                  • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 12:14
                                    Tak. Ellen Ripley.
                                    • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 12:46
                                      To ja teraz?
                                      Nie umiem wymyślać zagadek 🤭 ale spróbuję.
                                      Piękna, długonoga, długowłosa.
                                      Świadoma swojej urody i atrakcyjności; wykorzystująca ją, gdy trzeba.
                                      Bystra i dociekliwą, choć niewykształcona, nie kierunkowo w każdym razie 🙄
                                      Dociekliwa aż do upierdliwości.
                                      Niewyparzony język.
                                      • frntta666 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 14:44
                                        Erin Brockovitch
                                        • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:04
                                          Mówiłam, nie umiem w zagadki.
                                          Haniebnie proste było, isn't it? 🤗☺
                                          • frntta666 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:18
                                            Niekoniecznie proste, niedawno ogladalam wink
                                            No to tak: bardzo szczupla, ale jej pasja i praca jest gotowanie. Ma obsesje na punkcie porzadku. Ciemne proste wlosy. Lekko neurotyczna.
                                            • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:24
                                              To musi być Monika z Friends.
                                              • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:34
                                                Ja pomyślałam o Kate z "Życie od kuchni".
                                                Ale Monika faktycznie bardziej pasuje.
                                                • frntta666 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:38
                                                  Monica a jak!
                                                  • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:40
                                                    Tylko nie lekko, a solidnie neurotyczna IMO 🤪
                                                  • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 16:04
                                                    Wielkomiejska singielka o bujnym życiu seksualnym, które nie daje satysfakcji. Sarkastyczna i do bólu szczera, czarny humor to jej drugie imię. Autodestrukcyjna, dręczona poczuciem winy i straty.
                                                  • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 19:42
                                                    Dla ułatwienia dodam, ze ma neurotyczną siostrę i macochę artystkę.
                                                  • frntta666 Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 20:21
                                                    Trudne...
                                                  • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 23:29
                                                    Barack Obama, świnki morskie i konfesjonał. No bardziej już sie nie da podpowiedzieć.
                                                  • taje Re: Zabawa na sobotę 11.09.23, 00:56
                                                    Ja wiem! ale nie powiem bo znowu będą pretensje, że nie chcę wymyślać pytań (nie lubię, wolę zgadywać).
                                                  • frntta666 Re: Zabawa na sobotę 11.09.23, 06:44
                                                    Dawaj. Wymysle w zastepstwie wink
                            • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 12:09
                              Hermiona Grenger? 🤪🤣
                              • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 12:11
                                Granger ofc 🤭
                              • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 12:11
                                No nie. 😂
                                • ladymercury Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:11
                                  Głupie cielę, robiące za inteligentkę w dziedzinie wydawniczej i to wszystko dzięki sobie, a nie bajecznie bogatemu crushowi😁
                                  A rzeczowego crusha sprowadziła ze złej drogi. Tyle, bo będzie za łatwe.
                                  • ladymercury Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:12
                                    *Rzeczonego

Aha i jeszcze lodołamaczka w sumie 3 serc męskich w badziewnym sweterku.
                                    • 7katipo Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:34
                                      Bridget. Łatwe 😛
                                      • ladymercury Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 18:33
                                        Nieeee.
                                  • eglantine Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 15:24
                                    Anastasia Steel?
                                    • ladymercury Re: Zabawa na sobotę 10.09.23, 18:32
                                      Ano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka