izis52
08.01.12, 19:52
Czy przytrafiło wam się kiedyś to uczucie, że wcześniej widzieliście krajobraz, osobę, sytuację, zdarzenie, choć jest to absolutnie niemożliwe ? A na dodatek to uczucie jest dziwnie niepokojące ?
Dziś na spokojnym spacerze w parku kontemplowałam głowy piwniczan z rzeźby Chromego i nagle katem oka zobaczyłam kilkuletnią dziewczynkę wbiegającą na skarpę, na której przystanęłam. Przed oczami mignął mi obrazek tejże dziewczynki w różowej kurtce, którą atakuje potężny rottweiler. To było coś takiego, jak gdyby kiedyś widzianego. Instynktownie podbiegłam, objęłam dziecko i wtedy nie wiadomo skąd pojawił się ten pies szarżując wprost na dziecko. Upadłyśmy obie, a piesio przeskoczył nas i zawrócił. Na nasz krzyk pojawili się opiekunowie dziecka, a następnie właściciel psa ze smyczą i kagańcem w dłoni.
Nie jestem typem bohaterki, a obcych psów po prostu się boję, więc to było dziwne, niepokojące. Tym bardziej, że wciąż kołacze mi się pogłowie, że kiedyś to widziałam, tyle że z innym zakończeniem.