Dodaj do ulubionych

Unia czy Kneset

17.01.12, 20:23
KE otwiera pazury w stosunku do Węgier.A wszystko to przez to ,że zachciało im się nałożyć 1% podatek od obrotu przez supermarkety. Sam już nie wiem czy to Kneset ,czy Unia.
wiadomosci.onet.pl/swiat/ke-otwiera-procedury-karne-wobec-wegier,1,5000507,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • natla Re: Unia czy Kneset 17.01.12, 21:58
      Czy mógłbyś to jakoś objaśnić? Nie rozumiem tego wszystkiego.
      • amityr Re: Unia czy Kneset 19.01.12, 17:14
        Tu jest tak prosto napisane i po polsku jak do bratanki Węgierki.
        • filip505 Re: Unia czy Kneset 19.01.12, 22:41
          .....chyba jednak ty tego nie czytales,co innego w
          nim jest wazne,
          • amityr Re: Unia czy Kneset 21.01.12, 14:37
            Nie zawsze w pytaniu jest gotowa odpowiedź. Np. czy Wałęsa przeprowadził w Polsce jakąś rewolucję. Nie i to na sto procent. Dlaczego nie ? Bo Wałęsa był szczypcami u kowali.A on nie był nawet kowalem swego losu. A co to byli za kowale to głupi nawet wie.
            • natla Re: Unia czy Kneset 21.01.12, 16:09
              No to jestem głupsza od innych głupców.
              Może warto jednak problem przeanalizować? W końcu nie mogę rejwodzić wśród głupców....
              ale mnie już przecież wszytko wolno big_grin
              • sagittarius954 Re: Unia czy Kneset 21.01.12, 16:16
                a co to za trudnośc , wierzysz że Węgry ida w dobrą stronę czy raczej nie wierzysz ?smile
            • amityr Re: Unia czy Kneset 21.01.12, 16:16
              Natla masz ciekawy nick, a dlaczego w Karolkę lecisz?
              • wrzosowapolana Re: Unia czy Kneset 21.01.12, 16:51
                Może chce Cię ożywić, zainspirować, zmotywować, zaktywizować? wink
                Ja też nie wiem, co ma Kneset do Węgier albo do 1%? Nie mówiąc już o UE. Tylko w Tobie nadzieja Amityrze, że nas oświecisz.
                • filip505 Re: Unia czy Kneset 21.01.12, 21:02
                  ...tez by mi sie przydal kaganek oswiecenia,
                  sagi,jaka wiara,jak wstapisz do bandy,musisz
                  przestrzegac ich regol,
                  • amityr Re: Unia czy Kneset 21.01.12, 21:53
                    Jasny gwint. Będę musiał przedszkole otwierać. Może Sagittarius za wychowawcę zechce popracować. No oczywiście społecznie.
                    • filip505 Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 01:11
                      ...sagi juz mowil,spolecznie tak,ale za 2 tys ,jest na klawiszach
                      euro,nie widze,moze czas isc spac,
                      • natla Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 11:02
                        Amityr, zacznij wreszcie porządnie tłumaczyć. Choćby na krasnoludkach.
                        Co ma nick do Knesetu, Unii, Węgier i Karolki? Nic nie kumam. big_grin
                        • amityr Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 12:42
                          A wiesz natla do kogo tak naprawdę należą te wielkopowierzchniowe sklepy albo baki w większości?Ciepło ,ciepło a nawet bardzo gorąco.
                          • natla Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 13:11
                            Do Żydów zapewne big_grin
                            Tylko żałować, że nie mamy takiej smykałki do interesów, aby sobie sklepik duuuuuuuży strzelić wink
                            No dobra, Kneset już załatwiony. A teraz Węgry, nick i Karolka big_grin
                            • amityr Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 13:21
                              Bożesz ty mój, jak mówi Sulejakowa.Co ty prasy nie czytasz ,wiadomości nie oglądasz. Nie wiesz co się na Węgrzech wyrabia z opodatkowaniem złodziei.
                              Nick masz ładny ,nic mi do niego i tyle. A Zamienić go na Karolkę to znaczy lecieć w Karolkę czyli udawać taką naiwna dziewczynkę.Bo na tle karolki to całość nie pasuje do na.tle
                              • natla Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 13:29
                                Ty mnie rzeczywiście za Karolkę masz, lecącą w kułki. No trochę tak, ale nie do końca.
                                Czy chodzi o to, że na Węgrzech i w Unii Żydzi wszystko opanowali??? big_grin
                                No cóż, my nie potrafimy wink
                                A tak poważnie, to rzeczywiście, ostatnio nie wczytywałam się w sprawy Węgier, bo mnie to wszystko już nudzi. Wiem tylko, że niejaki Orban, idol JK, jest be.
                                • izis52 Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 14:18
                                  On idolem w jednym aspekcie; po wielu latach wybrano go ponownie wink, a głupoty robi na miarę planów J.K.
                                  • wrzosowapolana Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 14:42
                                    Nie znam żadnego Żyda, a bardzo chciałabym poznać. Rozumiem, że w tym celu mam iść do banku albo do marketu i pytać o właściciela?
                                    • amityr Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 17:18
                                      A ja tak.Wyobraźcie sobie ,że ich popieram . Ale pod katem jaki sam stosuję. Jak się daje to się motłoch kraje.My Polacy to w większości tacy ludzie ,którzy postępują jak większość dziewczyn. Tłumaczą jej ,że facet pije ,że ja zdradza, ,że groszem nie śmierdzi itd , a ona dalej brnie. W końcu po iluś tam latach zaczyna ogarniać całą otaczająca ją rzeczywistość i dostrzegać przez mgłę zarysy całej swojej nieciekawej egzystencji razem jednym albo kilkoma zabiedzonymi dziećmi.
                                      • amityr Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 18:12
                                        Przepraszam . Nie większość dziewczyn ale spory ich odsetek.
                                        • wrzosowapolana Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 21:01
                                          No teraz to już się zupełnie pogubiłam, jak ta Karolcia...To ten Żyd bije żonę?!
                                          • natla Re: Unia czy Kneset 22.01.12, 22:00
                                            big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin Żyd bije narody, jak męski odsetek, żeński big_grin
                                            Tak to jest, mądrzejszy bije głupszego albo leniwszego smile wink
                                            • filip505 Re: Unia czy Kneset 23.01.12, 00:51
                                              ....amityr,jak twoja corka,zona,kochanka,dala sie uwiesc
                                              idjocie,a on jest biednym zydem,co by zaprzeczalo ze
                                              wszystko jest w ich,tylko ich rekach,to mi przykro,ale nie
                                              jest to powod do nienawisci do swiata,i problemow biednego
                                              kraju na dorobku jakim jest polska,
                                              ...warto by tez wiedziec co to kolporacja,firma,spolka,spolka
                                              gieldowa itp,zanim sie bedzie o ekonomji swiata i kraju mowic,
                                              a informacje najlepiej czerpac od "madrych" a nie od "joli, wioli"
                                              itp,powodzenia,
                                              • amityr Re: Unia czy Kneset 23.01.12, 19:04
                                                Widzisz Filip może ja wg ciebie błędy robię ale USA zawsze piszę USA.Nigdzie nie pisałem teżo Twoich ani niczyich najbliższych na tym i innych forach.Więc jak się nawaliłeś jak helikopter, to zostaw moja rodzinę w spokoju. Wyobraź sobie ,że jak już pisałem ,do Żydów nic nie mam, a podziwiam ich za umiejętności handlowe. Jeszcze bardziej od nich Ormian.Potępiam za to co robią na Bliskim Wschodzie. Zapomniał wół itd.Tak się składa ,że o wspomnianych spółkach itd wiem coś nie co ,a może i więcej ale chętnie posłucham twoich rad jak będę potrzebował. Na razie w moim interesie idzie mi całkiem dobrze. Jest jednak mały problem ,że spółka np. z o.o.nie koniecznie tak samo działa u Was jak u nas. Polska nie byłaby taka biedna jakby stale do niej łap nie wyciągano choćby i od Was z USA mimo ,że Kongres już raz zapłacił w Polski imieniu. Czy ty Filip czasem w przerwach zamroczenia ekonomią coś tam dodatkowo czytasz?
                                                • filip505 Re: Unia czy Kneset 24.01.12, 18:50
                                                  ....przeciez nawet tytul tego watku potwierdza ze nic nie
                                                  masz,walesa to marjonetka w ........lapach,nikt
                                                  cie zrozumiec nie potrafi,obiecales przedszkole i nic z tego,
                                                  ....jak moge obrazic kogos o czyim istnieniu nie mam pojecia???,
                                                  piszac corka,zona,kochanka,pewnie powinienem"karolka",
                                                  pozwolilem se na zart nawiazujac do tytulu polskiego filmu
                                                  o takim tytule,albo podobnym,jak cie urazilem to przepraszam,
                                                  ale moja wyobraznia tak daleko nie siega zeby widziec w tym
                                                  obraze,moze niezrecznosc,
                                                  ....na twoja bardzo grzeczna prosbe odpowiadam;tak czytam,
                                                  ....ze usa piszesz usa wcale mnie nie dziwi,raczej by dziwilo
                                                  gdybys pisal zsrr albo kneset,
                                                  nie jestem wyznawca spiskowej teorji swiata,wiec w wielu
                                                  sprawach mam inne jak ty zdanie,ale humory swietne dawales,
                                                  pozdrawiam,
                                                  • amityr Re: Unia czy Kneset 24.01.12, 19:10
                                                    No i po ptokach. Idziemy do przodu.
                                                  • wrzosowapolana Re: Unia czy Kneset 25.01.12, 14:06
                                                    Nie po ptokach, tylko po szlagu big_grin
                                                  • amityr Re: Unia czy Kneset 25.01.12, 15:18
                                                    Po szlagu.........po szlagierze ????
                                                  • wrzosowapolana Re: Unia czy Kneset 25.01.12, 17:36
                                                    Jeny...Szlag to szlag. Najlepiej za winklem, ale może też być na placu. Albo na forum.
                                                  • natla Re: Unia czy Kneset 25.01.12, 17:47
                                                    Jaaa, szlag, to je ino szlag i za winklem i w antryju.
                                                  • amityr Re: Unia czy Kneset 25.01.12, 18:51
                                                    wrzosowapolana napisała:

> Jeny...Szlag to szlag.

Czy to o ten sam szlag ci chodzi? Pod Jeną wojska Fryderyka Ludwika Hohenlohe szlag trafił.
                                                  • wrzosowapolana Re: Unia czy Kneset 25.01.12, 21:43
                                                    No, przeleciał Karolcię - wie, co to szlag tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka