Dodaj do ulubionych

Każdy facet

26.11.12, 16:52
Uważam, że facet powinien mieć swoją pasję, jeśli jest to silne zaangażowanie w pracę zawodową, którą kocha, to tym lepiej - to jednak rzadkość - większość pracę traktuje jak zło konieczne, a potem?
Facet, który pracuje znudzony, potem zasiada przed telewizorem i z rzadka towarzyszy żonie w wyjściu tu, czy w inne 'byle gdzie', jest nudny lub bardzo nudny, w sumie sierota boża.
Bywają, co prawda, tacy, których pasje są toksyczne, ale nie o patologii tu chcę .....
Świetnie jeśli męskie pasje różnią się od damskich, bo jeśli i w tym upodobnimy się do siebie, to jeszcze kilka pokoleń i poza cechami płciowymi niczym się nie będziemy różnić, 'homoniewiadomo' takie, a może współczesnym kobietom na tym zależy? Kastrują tych facetów i .....rozwodzą się.

Obserwuj wątek
    • misia007 Re: Każdy facet 26.11.12, 18:17
      No więc nie znam faceta ,który jakiejś pasji nie ma.Oczywiście jednych to absorbuje w większym innych w mniejszym stopniu ale coś mają poza pracą.Ba znam sporo facetów,którzy ....lubią swoją pracę co nie przeszkadza im interesować się jeszcze czymś innym.Dodam jeszcze,ze taka pasja może być czasem uciążliwa dla najbliższego otoczenia ale rozsądniej jest.....się z tym pogodzić.
      • natla Re: Każdy facet 26.11.12, 18:29
        To fakt. Każdy ma swoją pasje, a to, że są diametralnie różne, dodaje tylko pieprzu wink Najfajniej mają ci z atawizmem "pies na baby". To jest dopiero rozwijające hobby.big_grin
        A kobiety nie mają? No fakt, wiele nie ma, przynajmniej w okresie produkcyjnym, bo jednak ciągle na nie spada obowiązek "doglądania" rodziny. Ale potem sobie folgujemy. W najgorszym razie pasjonujemy sie zakupami.
        • natla Re: Każdy facet 26.11.12, 18:43
          Przeczytałam jako pierwszy post Misi. Też uważam, że facet powinien mieć pasję. Staje się wtedy o wiele bardziej interesujący. A poza tym pasja czyści atmosferę w życiu rodzinnym. Jeżeli również ona ma pasję, to na mur trudniej im się sobą znudzić. Najfajniej, kiedy oboje pasjonują się tym samym. Przychodzą mi w tej chwili 2 znajome pary, które pasja łączy i często ratuje od małżeńskiej rutyny. Jedni są fanami wspinaczki i gór, drudzy muzyki. Obie pary przesympatyczne i jakby inne od "normalnych", znudzonych małżeństw, w których ona po pracy walczy z gospodarstwem domowym, często do przesady, a on wyleguje się przed tv i strzela pilotem. Brak zainteresowań, poza jedzeniem, pracą (daj Boziu) i spaniem to chyba gwóźdź do trumny .... nie tylko małżeńskiej.
    • pierogi_z_jagodami Re: Każdy facet 26.11.12, 19:08
      Jest cudownie, kiedy wszyscy ludzie maja jakieś pasje niezaleznie od płci, dlaczego kobietom są niepotrzebne??! tez sa ludźmi i bez tego kapcieją tak samo jak mężczyźni (nie lubie jakoś słowa facet smile)
      • polnaro Re: Każdy facet 26.11.12, 19:20
        Kobiety pełne są pasji, ale tu o męskich tylko chciałam mówić.
        Przyczyna jest poważna - coraz więcej mężczyzn 'ucieka' z własnej woli w niebyt i jakoś tak się złożyło, że akurat ci, których znałam, to nowo upieczeni emeryci bez pomysłu na cd., małżonkowie zdominowani.
        • amityr Re: Każdy facet 26.11.12, 20:38
          Czy to ma być tak jak z Panem Jezusem?
          • polnaro Re: Każdy facet 26.11.12, 21:56
            Słabi jesteście, niestety.
            Co za skojarzenia masz amityr....?
            • pierogi_z_jagodami Re: Każdy facet 26.11.12, 23:01
              Aż zaczęłam myśleć i analizować jak to wygląda w pierogowym otoczeniu: wygląda to tak, że na ogół mężczyźni zajmują się jedzeniem, spaniem, piciem i wnukami. Niektórzy wykonują różne domowe robótki z tych męskich. To jest podstawa, piszę o świeżych emerytach. Ci, którzy pracują są po pracy zmęczeni i odpoczywają.
              Więc są oni bardzo przytuleni do domu i grzecznie słuchają się żon, niektórzy uprzykrzają im życie, tak z przyzwyczajenia żeby nie zapomniały kto tu rządzi, ale generalnie z generałów stają się podopiecznymi. najczęściej, wyjątki potwierdzają regułę. Nawet bym powiedziała przewrotnie, że każdy generał nosi w plecaku swój szeregowy przydział.

Poza tym jest niewielka ilość wiecznie młodych duchem i energicznych siwych młodzieńców, ale oni gdzieś tam, na lazurowym wybrzeżu u boku pięknej... i tak dalej, James Bond mógłby takiego w piętę pocałować wink

No i jak zwykle pewnie nie mam racji.Ostatnio bywszy w teatrze policzyłam - prawie same panie.
              • polnaro Re: Każdy facet 26.11.12, 23:12
                Szara rzeczywistość, w gronie moich znajomych, dała się tak we znaki facetom, że już drugi 'uciekł' z własnej woli w zaświaty i zaczęłyśmy w babskim gronie wiwisekcję sad.
                • izis52 Re: Każdy facet 27.11.12, 08:54
                  Na UTW chyba 90 % - kobiety. Tych kilku rodzynków podzieliłabym na milcząco-depresyjnych, rozrywkowych i "myśliwych". Pewnie jakieś pasje mają... Jak pomyślałam, w otoczeniu mam mało papuciowych. Większość mimo emerytury, coś tam chałturzy, tworzy, wspiera rodzinne biznesy. Choć na co dzień prężą mięśnie i szare komórki, to w ważniejszych sprawach decydują ich kobiety, bo tak wygodniej. Pewnie chcą się ustrzec przed przekornym: a nie mówiłam ?
                  Polnaro, mówi się, że gdy halny wieje - górale się wieszają. Zmykaj więc z tych gór jak planujesz. Można przecież bez ryzyka wyjeżdżać tylko w pogodne weekendy smile.
                  • polnaro Re: Każdy facet 27.11.12, 10:08
                    Izis, od wielu lat tak robiłam, że w listopady dom świecił pustką, ale teraz nie mogę, chory w domu.
                    Działamy, ogłaszamy i czekamy, bo ponoć co nagle, to......
                    Łatwo to można zamienić dom na m-4 big_grin, ech.
                    Nic na siłę, na łeb mi nie kapie, wręcz przeciwnie, remonty to była nasza specjalność uncertain
                    • izis52 Re: Każdy facet 27.11.12, 10:36
                      Nie chcę cię martwić Polnaro, ale kilkuletni zastój w branży nieruchomościowej - raczej się pogłębia i końca nie widać. Jedynie unikatowe - za psi grosz i mysie norki mają szanse wink. Kiedyś ludzie inwestowali, a od kilku lat nieliczni z nadwyżkami wybierają inne lokaty. Niektórzy typu Amber Gold.
                      Ileż to już lat traw w USA ? Filip może coś na ten temat powiedzieć. Podobnie w Europie od Hiszpanii poczynając.
            • amityr Re: Każdy facet 27.11.12, 15:42
              polnaro napisała:

> Słabi jesteście, niestety.
              > Co za skojarzenia masz amityr....?

Nie żadne skojarzenia tylko prawdziwe pasje jakie przechodził Chrystus. I tyle. Po tym się dziwią ,że facet krócej żyje. Same przywileje i jeszcze źle. Ustąp ,kup,daj ,nie drażnij ,dłużej pracuj itd. To gorsze od pasji a zawsze idzie w kierunku szlaku.
              • polnaro Re: Każdy facet 27.11.12, 16:59
                Właściwie masz racji połowę, bo 'wszyscy jesteśmy Chrystusami'.
                Też swoje macie pod skórką.
              • amityr Re: Każdy facet 27.11.12, 17:47
                No widzisz a tu jeszcze żona mi mówi.... szlak mnie trafi przez tego chłopa jełopa.
    • amityr Re: Każdy facet 27.11.12, 17:48
      Bym zapomniał. Mówię do żony ja mam pod jednym kontem lepiej od ciebie. No. Bo ty będziesz musiała mnie pochować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka