Dodaj do ulubionych

Wiosenny krajobraz w lutym

01.02.13, 17:22
Witam zapracowanych i tych, co już weekendują. Ciekawe, że angielski koniec tygodnia tak dobrze przyjął się wszędzie, że puryści językowi okazują się bezradni smile.
Śniegu już tylko niewielkie płachetki oraz topniejące pryzmy na poboczach. U mnie po deszczowej nocy, wiatr intensywnie osusza teren. Pewnie dlatego wrażenie przedwiośnia choć dopiero pierwszy dzień lutego. Nie mam nic przeciwko wiośnie, ale gdyby zima miała wrócić przed Wielkanocą - to lepiej gdyby teraz w miesiącu dla zimy przypisanym.
Obserwuj wątek
    • polnaro Re: Wiosenny krajobraz w lutym 01.02.13, 18:04
      Kącik lutożyczeń? Poproszę więc o ogłoszenie, z dobrym skutkiem, przedwiośnia.
      Kapie, cieknie i niech się topi co tam jeszcze bieleje, byle już zima nie wróci.
      • misia007 Re: Wiosenny krajobraz w lutym 01.02.13, 18:15
        N ie lubię wilgoci.Wole mróz, śnieg i słonce ,,,,,zimo wróć!
        • polnaro Re: Wiosenny krajobraz w lutym 01.02.13, 19:29
          .....do Warszawy smile.
          • misia007 Re: Wiosenny krajobraz w lutym 01.02.13, 19:30
            A zapraszam!
            • natla Re: Wiosenny krajobraz w lutym 01.02.13, 19:51
              Czuję się jak na przedwiośniu, więc to już chyba ono smile
              • filip505 Re: Wiosenny krajobraz w lutym 01.02.13, 22:58
                ....u nas tez bylo cieplutko,ale juz nie jest,
                w gorach znowu snieg poplynol,
                • izis52 Re: Wiosenny krajobraz w lutym 02.02.13, 13:53
                  Pada, siąpi, wieje, aż traci się nadzieję.
                  Pokornie czekam, co się jutro zdarzy,
                  słońce, błękit, spacer - mnie się marzy. big_grin big_grin
                  • misia007 Re: Wiosenny krajobraz w lutym 02.02.13, 14:24
                    U mnie podobnie ale dzielnie wyszliśmy .....na trochę.
                    • filip505 Re: Wiosenny krajobraz w lutym 04.02.13, 02:30
                      ...w gorach tez ladnie,-10 w nocy,troche mniej w dzien,caly dzien
                      na spacerze mozna powiedziec,czyli na lodzie,ryby braly swietnie,
                      nie bylo chetnych do zabrania wiec z 80% poszlo spowrotem
                      pod lod,taka syzyfowa "praca",ale przyjemna,i....jak w inny
                      sposob wytrzymac 7 godz na swiezym powietrzu?????,
                      • polnaro Re: Zima 04.02.13, 16:03
                        Do nas wróciła, ponur taki, że wyć można, znowu zaśnieżone parkingi, dróżki i jedno tylko cieszy, że u nas ten śnieg jest biały, nie bury jak to najczęściej dotąd oglądałam w mieście.
                        Gdyby jeszcze słonko błysnęło.....
                        • izis52 Re: Zima 04.02.13, 19:32
                          U mnie błysnęło na jakieś dwie godzinki w południe, ale wietrzysko takie się zerwało, że nim doszłam z parkingu do biura - nabawiłam się kataru. Drobiazg, ale uciążliwy. Teraz herbata z sokiem malinowym i rumem smile.
                          • misia007 Re: Zima 04.02.13, 19:43
                            Było całkiem,całkiem.Nawet słoneczko wyjrzało i trochę zimniej....wilgoć gdzieś znikła na szczęście.
                            • filip505 Re: Zima 04.02.13, 22:49
                              ....a czemu misia tyle lodu do wisly nasypalas,ze lodolamacze
                              sie poca,nie lepiej do szklaneczki???,
                              --tak przy okazji,pija twoje koty wode mineralna?,
                              nasza nie chce,tylko kranowke,
                              • misia007 Re: Zima 05.02.13, 09:55
                                Od rana słońce wiec wyręczy w pracy lodołamacze.Kotom daję kranówę.
                                • izis52 Re: Zima 06.02.13, 09:05
                                  Położyłam się spać przedwiośniem, a wstałam ? Sama nie wiem; napadało śniegu, a teraz śnieg z deszczem i +2 za oknem. Cieszy fakt, że od dwóch lat nie mamy problemu z odśnieżaniem, aby wyjść, wyjechać z domu. Administrator się skutecznie stara i od świtu walczy z zadymką smile.
                                  • polnaro Re: Zima 06.02.13, 11:17
                                    A mnie znowu skutecznie przysypało i tkwię....
                                    Pięknie jest, to fakt, najmniejsze gałązki bielutkie. Może nie będzie deszczu....., póki co, nic nie pada.
                                    • misia007 Re: Zima 06.02.13, 17:29
                                      No proszę a ja tak czekam na śnieg i....szkoda gadać.
                                      • misia007 Re: Zima 07.02.13, 16:16
                                        I się doczekałam, sypie obłędnie.
                                        • izis52 Re: Zima 07.02.13, 17:37
                                          U nas darmowe dostawy można liczyć na tony. Samochód w pięć minut staje się białą rzeźbą.
                                          Za to park, ogród, planty - wyglądają bajkowo.
                                          • izis52 Re: Zima 08.02.13, 10:56
                                            Pięknie dziś u nas. Bardzo zimowo.
                                            • filip505 Re: Zima 08.02.13, 20:41
                                              ....a nas sztorm atakuje,deszczowo,lodowo,sniegowy,
                                              • misia007 Re: Zima 09.02.13, 11:34
                                                Biało,biało ,wprost bajkowo.....tyle,ze z katarem siedzę w domu!
                                                • filip505 Re: Zima 09.02.13, 14:57
                                                  ....no i zasypalo nas,zawialo,a ma jeszcze zamrozic,apel
                                                  wladz o siedzenie w domu,znaczy niejezdzenie bez potrzeby,
                                                  wiec w gory moze jutro,
                                                  • polnaro Re: Zima 09.02.13, 15:27
                                                    Zima zwyczajna i nudna, jak to przeważnie zima, ciut mrozi, ciut sypie, śnieg lepki, ale bałwanów białych nie spotkałam w okolicy. Wyciągi ciągają małych, wyrośniętych wożą na kanapach......
                                                  • sagittarius954 Re: Zima 09.02.13, 15:45
                                                    Przy poprzednim śniegu wnuczka zrobiła bawałwana przed oknem i tradycyjnie jak co roku nie przestał nawet 6 godzin . całe szczęście zrobiliśmy mu zdjęcie . Teraz juz nie ma ochoty na lepienie kolejnego . A taki baławanowi ładny melonik zrobiła z wiklinowej gazety ...cóż . Inny świat, inne barbarzyńskie zwyczaje . Rozwalić , po co ma stać .
                                                  • filip505 Re: Zima 09.02.13, 23:57
                                                    ....jak kolega na chodniku ulepil balwana,duzego ze 3 metry
                                                    to lokalna tv przyjechala,ludzie zdjecia sobie robili z nim,
                                                    ale zywot balwanow w nyc krotki,po paru dniach do rzeki
                                                    poplynol,kiepski los balwanow w tym miescie,
                                                  • filip505 Re: Zima 10.02.13, 03:24
                                                    ....za osiem godzin w gory,ciezko przezyc weekend w miescie,
                                                    dla mnie,nawet pol,pozdrawiam z miesta tym razem,
                                                  • misia007 Re: Zima 10.02.13, 10:41
                                                    Bałwana to może nie ale na sanki z górki pozjeżdżać z wnuczką pójdziemy.
                                                  • filip505 Re: Zima 10.02.13, 21:21
                                                    ....jak przyjechalismy w gory,ok 10 am to oczom nie moglem uwierzyc,
                                                    oba wjazdy odsniezone,pomyslalem ze sie ktos telefonicznie zamowiony
                                                    pomylil,raz juz tak bylo 3 lata temu,ale czar prysl po godzinie,facet ktory
                                                    zima opiekuje sie domem przyjechal po kase,mam z nim uzgodnione
                                                    ze czasami mi odsnieza ale po uzgodnieniu,zebym wiedzial to bym zywca
                                                    po drodze kupil i na ryby poszedl,chyba go wymienie na nastepna zime,
                                                    --zona strorzyla pieknego balwana,mial byc podobny do mnie ale wyszedl
                                                    jej wzrostu,choc w kapeluszu jak ja bez,jest cudowny,ok 170 wzrostu,
                                                    troche otluszczo-ny,-na,ma czarny kapelusz,usta z papryki,czarne kamienne
                                                    oczy i 9 guzikow,ma tez niebieski szalik i niebieska miotle,jest cudowny
                                                    jak zwykle,ona ma doswiadczenie,kreuje je po kazdych wiekszych opadach,
                                                    jutro ma byc deszcz,ale jej,nas,juz tu nie bedzie,na szczescie,
                                                    --natura jest niestety okrutna dla......."sztuki"
                                                  • filip505 Re: Zima 11.02.13, 13:07
                                                    ....jestesmy odcieci,marznacy deszcz,temperatura -2C,
                                                    w dzien ma byc +4,trzeba poczekac,jest tak slizko
                                                    ze chodzic sie nieda nie tylko jezdzic,na autostradach ok,
                                                    ale 1 km do publicznej drogi to tragedja,
                                                  • misia007 Re: Zima 11.02.13, 13:39
                                                    A w Wawie fajnie,śnieg i owszem ale powietrze balsamiczne, temperatura pewnie kole zera.
                                                  • filip505 Re: Zima 17.02.13, 17:00
                                                    ....balwan przetrwal choc troche sie pochylil,spadl mu kapelusz,
                                                    stracil usta,oczy,guziki i pochodnie,ma tylko szalik i miotle,
                                                    --pogoda sloneczna,mrozno,duzy wiatr wiec dzisiaj rybom odpuszcze
                                                    chyba,ale jutro od rana nie,dzisiaj wedze lososia i troc,w niskiej
                                                    temperaturze wiec to sporo czasu zajmuje,smacznego,....mi zyczcie,
                                                  • izis52 Re: Zima 17.02.13, 19:12
                                                    U nas szary dzień, ale temperatura i grunt stosowne do spacerów i patyków.
                                                  • kla-ra Re: Zima 17.02.13, 19:20
                                                    Dzisiaj w ogrodzie zobaczylam paczki przebisniegow i ledwo nad ziemia paczki fioletowych krokusow.Narcyzowe liscie okolo 5 cm. nad ziemia.
                                                    Dzien dluzszy o 2 godziny.Mimo zimnego wiatru dzien byl spacerowy.
                                                  • misia007 Re: Zima 17.02.13, 19:43
                                                    Szaro było,mżyło ale podobno zima nie odpuści.Tęsknię za wiosną, słońcem ale jak nie może być zielono to niech przynajmniej będzie....biało nie buro!
                                                  • misia007 Re: Zima 19.02.13, 09:28
                                                    Sypie od wczoraj nieprzerwanie i efekty są.Zima wróciła....na dobre.
                                                  • filip505 Re: Zima 20.02.13, 20:06
                                                    ....u nas tez ma padac, weekend,snieg z deszczem,
                                                    juz lepiej zeby jedno,dwa w jednym nie zawsze
                                                    dobre,
                                                  • misia007 Re: Zima 21.02.13, 08:04
                                                    Jest bajkowo i dosypuje.
                                                  • misia007 Re: Zima 25.02.13, 08:49
                                                    Idzie....na wiosnę!
                                                  • sagittarius954 Idzie....na wiosnę - misi 25.02.13, 08:56
                                                    Chyba w Maroku ...
                                                  • misia007 Re: Idzie....na wiosnę - misi 25.02.13, 09:17
                                                    Coś taki niecierpliwy,poczekaj dni parę.
                                                  • sagittarius954 Re: Idzie....na wiosnę - misi 25.02.13, 09:24
                                                    Wtedy "wezmę plecak swój i gitarę "...big_grin
                                                  • izis52 Re: Idzie....ku wiośnie 25.02.13, 19:56
                                                    Od kilku dni co raz mniej ptaszków w naszym karmniku. W ogródku przebiśniegi się przebijają przez breję, a lada moment krokusy łebki pokażą smile. Dziś było zresztą bardzo wiosennie, bo pokazało się słoneczko na małą chwilkę.
                                                  • natla Re: Idzie....ku wiośnie 25.02.13, 23:15
                                                    A mnie dziś w południe towarzyszył przy pracach domowych donośny świergot jakiegoś ptaka.
                                                    To już wiosna! smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka