jurek_s 05.02.14, 12:46 Małe ciche epitafium... www.youtube.com/watch?v=QTyhy6yXseM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misia007 Re: "Małe ciche epitafium..." 05.02.14, 13:43 Bardzo poruszające i piękne,dla mnie szczególnie dzisiaj.Odszedł Tadeusz Mosz....niby tylko głos z radia ale będzie mi Go brakować. [*] Odpowiedz Link
dwa-filary Re: "Małe ciche epitafium..." 05.02.14, 15:51 Piękne epitafium, przed oczami stanęli mi bliscy co przeszli na drugą stonę. Dziękuję. Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: "Małe ciche epitafium..." 06.02.14, 09:56 właśnie zdałam sobie sprawę że mój dom zamienia się powoli w muzeum pełne cichych pamiątek po zmarłych, na ścianach portrety, fotografie, drobne przedmioty... które na podobieństwo snów przywracają tamte dni a przecież żyję tak energetycznie i mocno do przodu, ciekawe.. życie to też śmierć Odpowiedz Link
misia007 Re: "Małe ciche epitafium..." 06.02.14, 19:40 Naprawdę Filipie?Twoje życie zaczęło się na Tobie i na Tobie skończy?Nie miałeś rodziców,dziadków i wcześniej pra , pra ,pra , nie masz dzieci,wnuków ...itd.To wszystko się łączy,życie ze śmiercią.Ci co odeszli ...żyją w naszych wspomnieniach tak ja my będziemy żyć we wspomnieniach naszych dzieci. Odpowiedz Link
filip505 Re: "Małe ciche epitafium..." 06.02.14, 21:57 ......misiu,niewatpiwie jest w tym duzo racji,jednak uwazam ze MOJE zycie jest od mego urodzenia do mojej smierci,w zasadzie od uzyskania jakiegos poziomu swiadomosci nie urodzenia,ale nie zyjemy w prozni,miljardy czynnikow maja wplyw na nie,bardzo duze rodzina,znajomi,autorytety, a przeszlosc I przyszlosc moze byc budujaca ale tez destrukcyjna dla naszej swiadomosci,o przeszlosci musimy pamietac I wyciagac najlepsze dla nas wnioski,w przyszlosc smialo I z optymizmem patrzec,ale zyjemy tu I teraz,i to jest nasze zycie,.....wiec nie wycofuje tego co powiedzialem, Odpowiedz Link
kla-ra Re: "Małe ciche epitafium..." 07.02.14, 10:05 Dzisiaj drugi raz podjelam probe wysluchania TEGO utworu.Tym razem tez wysluchalam mizerny fragment.Smetnie,bardzo smetnie i te szczesliwe twarze z portretow,twarze ludzi spelnionych.Muzyka,slowa i portrety - wielkie zaprzeczenie. Filipie,zgadzam sie z tym co napisales. Odpowiedz Link