kla-ra 13.02.14, 15:34 dzisiaj zdobyla olimpijskie zloto w biegu na 10 km. Patrzylam z podziwem i plakalam razem z Justynka. GRATULACJE !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filip505 Re: Justyna Kowalczyk 13.02.14, 16:12 ......owacje na stojaco sie naleza,brrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaawwwwwwwoooooooo, oblalem jej sukces jeszcze przed praca,symbolicznie zeby nie bylo watpliwosci, Odpowiedz Link
misia007 Re: Justyna Kowalczyk 13.02.14, 17:18 Tez płakałam obserwując jej walkę o zwycięstwo.Wspaniała,dzielna ,silna ,nasza złota Justyna. Odpowiedz Link
filip505 Re: Justyna Kowalczyk 13.02.14, 20:18 .....no wiesz misiu!!!!!,zamiast sie cieszyc plakalas?????, Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Justyna Kowalczyk 13.02.14, 20:54 Ja też płakałam razem z Justyną. Brawo dla dziewczyny! Odpowiedz Link
izis52 Re: Justyna Kowalczyk 13.02.14, 21:31 Ona płakała, mnie też łezki pociekły. Wielu nie dawał jej szans ze złamaną kością śródstopia. Pokazała im, że potrafi. Odpowiedz Link
engine8 Re: Justyna Kowalczyk 13.02.14, 22:40 Rzeczywiscie trwarda dziewczyna... Jednego nie rozumiem. "Ze zdjęcia wynika, że doszło z całą pewnością do złamania piątej kości śródstopia. Wydaje mi się, że złamana jest także trzecia i czwarta, ale tego wyraźnie nie widać. To oczywiście jest poważna kontuzja. Jak się jednak okazało można z tym startować, choć musi boleć" - ocenił w rozmowie z PAP lekarz ortopeda Stanisław Machowski. Były doktor piłkarskiej reprezentacji Polski oraz Legii Warszawa uważa, że Kowalczyk startując bardziej sobie nie zaszkodzi. "Do pogłębienia urazu nie dojdzie. Wstrzykuje się zazwyczaj blokadę, która działa jak lek przeciwbólowy i wówczas dolegliwości są znacznie mniejsze" - dodał. Machowski podkreślił, że leczenie trwa zazwyczaj około sześciu tygodni. "Gdyby była złamana tylko piąta kość śródstopia, to przeważnie robi się operację - zespolenie kości śrubą" - powiedział. " Jakby miala zlamana tylko piata kosc to trzebe by operowac ale jak ma dodatkowo i trzecia i czwarta to juz calkiem lepiej?? Tzn jakby wszytkie polamac to wogole bylaby zdrowa? Odpowiedz Link
kla-ra Re: Justyna Kowalczyk 14.02.14, 09:40 I to motto Justyny : "Zdechne albo wygram " Czy w swoim zyciu mieliscie okres totalnego zatracenia ,ambicji...? Mialam taka dekade.Przyplacilam ja zdrowiem ale bylo warto!! Odpowiedz Link
natla Re: Justyna Kowalczyk 14.02.14, 14:21 Też miałam dekadę, też przepłaciłam zdrowiem i stwierdzam: nie warto, no ale nie pozostał mi po tym medal olimpijski. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Justyna Kowalczyk 14.02.14, 16:17 No widzisz a ja medal dostalam.No,NIE olimpijski ale zawsze cos Odpowiedz Link
engine8 Re: Justyna Kowalczyk 14.02.14, 18:14 I co Ty nazywasz ambicja? (mam na mysli zdrowe ambicje) "zdechne albo wygram"? Odpowiedz Link
filip505 Re: Justyna Kowalczyk 14.02.14, 18:46 .....chyba nigdy sportu nie uprawialas,to dosc powszechna deklaracja w sporcie,tyle ze moglaby bardziej dobrac slowa,ale EMOCJE swoje prawa maja, Odpowiedz Link
misia007 Re: Justyna Kowalczyk 14.02.14, 18:52 No cóż złoto olimpijskie to chyba najwyższe laury ,marzenie każdego sportowca i.....4 lata morderczych przygotowań.Powiedziała po prostu,że to dla niej gra o wszystko.Tak to odbieram! Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: Justyna Kowalczyk 15.02.14, 01:51 "zdechnę albo wygram" - to raczej determinacja a tu wam puszczę filmik o niej, to bardziej zrozumiecie charakterek Samotniczka, zołza, mistrzyni. Oto Justyna Kowalczyk! Odpowiedz Link
filip505 Re: Justyna Kowalczyk 15.02.14, 02:15 ......to prawda,bez determinacji sukcesu w sporcie sie nie osiagnie, zreszto ogolnie w zyciu tez potrzebna jak chcemy cos osiagnac, nie jest to chyba zwiazane z "pracowitym" dziecinstwem tylko, choc jakis wplyw ma,zawsze podziwialem mlodych ludzi zdeterminowanych do osiagniec,np koszykarzy tutaj,ma taki 18 lat,zarabia miljony,ci najlepsi, I dalej leje pot na treningach,zadnego zycia osobistego zazwyczaj, tylko ten sukces w glowie,to sie trzeba takim urodzic,zdolnym do wielkich wyrzeczen,ja napewno do takich nie nalezalem,jak juz to chwilami, Odpowiedz Link
natla Re: Justyna Kowalczyk 15.02.14, 12:10 Kto oglądał sztafetę? Finisz Cali był po prostu nieprawdopodobny! Na swojej zmianie goniła Finkę i Niemkę z trzydziestu paru sek opóźnienia. Dopadła je już na stadionie i pokazał nieprawdopodobny sprint. Dzięki niej Szwedki I m. Na II m Finki, potem Niemki. Polki w środku stawki (oczywiście dzięki Justynie) czyli VII m. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Justyna Kowalczyk 15.02.14, 14:31 No i zobaczcie do czego to doprowadziło. Teraz mamy się cieszyć czy płakać. >>>>Skoro Justyna Kowalczyk może biec ze złamaną stopą, to pan może pracować - usłyszał mieszkaniec Nowego Sącza od lekarza orzecznika w ZUS.<< www.sfora.pl/ZUS-wysyla-do-pracy-ze-zlamaniem-Kowalczyk-moze-a64721 Odpowiedz Link
kla-ra Re: Justyna Kowalczyk 15.02.14, 17:08 Natla,TAK ogladalam.Justyna byla swietna.Jak zwykle!! Mamy tez TRZECIE ZLOTO - Zbigniew Brodka w lyzwiarstwie szybkim - BRAWO!!! A czy ktos ogladal hokejowe starcie Rosja - USA.Super mecz.Ogladajac mialam wrazenie ze walcza o zloto a NIE o kwalifikacje w grupie. W dogrywce mecz wygrali Amerykanie 3:2.No,coz Jego Wysokosc Putin wyzej juz usiasc nie mogl - Car usiadl by nizej Tamaryszek - lekarz orzecznik ... coz tu komentowac . Odpowiedz Link
filip505 Re: Justyna Kowalczyk 15.02.14, 18:01 ......brodce jakas owacja na stojaco sie nalezy, brrrraaaaawwwwwoooooo, ---milo widziec entuzjazdke hokeja,ogladalem z samego rana, swietny mecz,a wygrana po karnych,dogrywka nie wystarczyla, Odpowiedz Link
natla Re: Justyna Kowalczyk 15.02.14, 23:01 Co za dzień!! Oni są cudni. Bródka ze swoja wykonaną taktyka i finiszem, Stoch ze spokojem i inteligencją, a Justyna .... wiadomo. Wreszcie sie czegoś dorabiamy .... jak stare małżeństwo. W hokeju tylko zerkałam na wynik co chwilę. Nigdy nie przepadałam za tą dyscypliną z prostej przyczyny. Krążek jest dla mnie za mały i po prostu nie widzę za czym oni gonią Ale krążek z mistrzostw świata i Europy w katowickim spodku w 1976 posiadam. Kurcze, jaka ja jeszcze byłam wtedy młoda Odpowiedz Link
natla KASAI 15.02.14, 23:42 No i jeszcze Kasai. Jak takiego człowieka nie podziwiać??? O mało Kamila nie wykosił, a ma 42 lata. Odpowiedz Link
natla A swoją drogą ..... 16.02.14, 22:50 ...... to Pierogi mają racje w tym, że sport wyczynowy, to kalectwo. Jak patrzę na zjazdy, biegi czy skoki narciarzy, na wyczyny tych na deskach, to po prostu czuję ich ból za kilka dekad. To sie musi zemścić na stawach, kościach i przynależnościach. Ale ......z drugiej strony i bez wyczynowego sportu narzekamy na to samo, a nie mamy tak wspaniałych wspomnień i większość nie zostanie zapisana w historii. Odpowiedz Link
misia007 Re: A swoją drogą ..... 17.02.14, 09:11 Zawsze jest coś za coś.Za wszystko się płaci,nieraz najwyższą cenę.I może dlatego my ,którzy żyjemy grzecznie,zdrowo, spokojnie podziwiamy ,kochamy ,wielbimy tych którzy ponad przeciętność wylatują,ryzykują zdrowiem i życiem . Odpowiedz Link
pierogi_z_jagodami Re: A swoją drogą ..... 17.02.14, 11:20 wiem, dlatego uwielbiam siebie Odpowiedz Link
molly_wither Re: Justyna Kowalczyk 25.02.14, 19:34 Dla mnie to dziwadlo. Dzisiaj dumnie oswiadczyla,ze urlopu nigdy nie miala. Dla mnie to powod to wspolczucia niz chwalenia. Kobieta-robocop. Odpowiedz Link