Dodaj do ulubionych

a w gorach......

23.08.14, 05:14
......juz jesien sie zaczyna,chyba,od trzech tygodni nocki zimne,znaczy 10,15 C tylko,
dni jeszcze gorace jak sloneczne ale jeden nasz klon zaczol czerwieniec,moze ze wstdu
ze tak wczesnie jesien sie zaczna,jeziora jeszcze cieplutkie szczegolnie przy wieczornej
kapieli, czy porannych polowach,kiepskich tak naprawde,ale to moze miec tez dobra
strone,lososie wczesniej moga wejsc do rzek,czyli tez do zamrazalek a one jeszcze nie
puste,w niedziele wieksze wedzenie trzeba zrobic,miejsce na nowe polowy zrobic a zonie
samochod piewsze urodziny chce obchodzic,wiec wymusila na mnie zebym z nim na
bal czyli przeglad pojechal, a moze wreszcie szczupaki zaczna brac wiec znowu bedzie
cienko z czasem,jak zawsze znaczy,......a co u was po upalnym lecie????,
Obserwuj wątek
    • wiktoria53 Re: a w gorach...... 23.08.14, 06:56
      U mnie temperatura późnym wieczorem i wcześnie nad ranem 13 *C , a teraz podskoczyła do 15 *C. Meteorolodzy przewidują dla naszego regionu ( centrum kraju) deszczowy weekend, a od poniedziałku ma być cieplej. Filipie, roczek autka trzeba obchodzić a jakże, a ryby poczekają big_grin łososie, szczupaki, wędzenie......... zazdroszczę wink
      • sagittarius954 Re: a w gorach...... 23.08.14, 09:06
        ja mu nie wierzę ani jednego zdjęcia nawet tego potoku nie zrobił(big_grinbig_grinbig_grinbig_grin) i zamieścił na forum , pewnie mieszka w Ząbkach podwarszawskich i ryczy, że daje się nabierać rzesza staruszków i staruszek a on młody dziarski , no może być łysy bo taka moda rechocze sobie co i rusz big_grinbig_grinbig_grinbig_grinsuspicious
        • natla Re: a w gorach...... 23.08.14, 11:11
          No, no Sagi, podejrzenia całkiem całkiem. Filip nam nigdy niczego nie udowodnił. Nawet ryby wędzonej ze sklepu nie pokazał big_grin
          Filipie, a właściwie czemu nam leniu jeden nigdy żadnej fotki ciekawej nie wkleisz? Mam kilka aparatów foto, mogę Ci przesłać big_grin
          • natla A nad morzem ...... 23.08.14, 11:19
            ....... po 2 latach bez urlopu i po różnych niemiłych przeżyciach, jadę! Znów do mojego ulubionego Mielna. Tym razem z Topem, bo moi "wakacyjni opiekunowie" mają teraz 2 psy , więc przecież nie mogę im trzeciego zostawić. A poza tym zawsze chciałam tam zostać dłużej niż 2 tygodnie (wracałam tylko ze względu na psa), więc jeżeli Top nie da mi popalić, to będę przedłużała pobyt, ile się da. Top niestety jest nieuleczalnie chory. Niechaj sie psina chociaż z morzem pozna. Ciekawa jestem, czy będzie z podkulonym ogonem uciekał przed falami wink
            • sagittarius954 Re: A nad morzem ...... 23.08.14, 11:43
              Tylko żeby ci na serducho nie padł big_grinbig_grin A noga twoja wydobrzała ? plażą na spacery z psem fajna rzecz , może zdrowie odzyska ? big_grinbig_grin
              • misia007 Re: A nad morzem ...... 23.08.14, 12:35
                Natlo wspaniałego wypoczynku życzę bo już niebawem nad morzem będzie cicho,spokojnie,wspaniale.Tez mieliśmy jechać ale misiek w gipsie ma rękę więc z wyjazdu nici.Nic to,odbijemy sobie.Topowi i Tobie jeszcze życzę żebyście jak najdłużej byli razem.
                Co do Filipa to ja akurat mu wierzę bo z taką żarliwością o tych rybach pisze jakby były mu ....najbliższe.dziwne bo relacje miedzy nimi najprościej mówiąc....kat i ofiary.
                • natla Re: A nad morzem ...... 23.08.14, 13:55
                  >dziwne bo relacje miedzy nimi najprościej mówiąc....kat i ofiary<

... zimne i gorące wink

A poza tym rybki nie gadają, nie ględzą, nie napominają, nie żądają, a nawet nie proszą!
                  • filip505 Re: A nad morzem ...... 23.08.14, 16:21
                    .....i to chyba sedno sprawy,natlo,ale tez czasami nieposluszne,kazesz im "brac"
                    a one nic,tylko ogonem pa,pa,ci zrobia,
                    aparatow ci u mnie dostatek,ale dzieki,wysylanie fotek to jak utrata cnoty,
                    znaczy anonimowosci,przy dzisiejszej technice to zaden tez "dowod" tak
                    naprawde,wiec proponuje WIARE,
                    ......sagi, nic prostrzego jak przyjechac i sprawdzic,z wa-wy to tylko 10 godzin,
                    znaczy 8 plus ok 2 w gory,czyli jak na drugi koniec polski,wikt i opierunek
                    zapewniam jak wszystkim gosciom z polski,
                    • natla Re: A nad morzem ...... 23.08.14, 22:50
                      Ale to nie chodzi o Twoje fotki tzn. fotki z Tobą, tylko chodzi o fotki tych ślicznych gór, potoków, jezior, a nawet złowionych okazów czy okazików i uciekających płetw ogonowych.
                      • sagittarius954 Re: A nad morzem ...... 23.08.14, 23:01
                        Albo jakiejś syreny w różnym wieku big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin Bo wiesz nasze syreny jakby troszkę insze od hamerykańskich big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                        • filip505 Re: A nad morzem ...... 24.08.14, 03:23
                          ......powiedzial bym sagi ze tu wieksza roznorodnosc,"kolorowosc",ma to tez dobre
                          strony,poczatkowo kiepsko ocenia sie wiek innych ras,np;jakas mloda azjatka
                          moglaby cie wziac za mlodzieniaszka i ........musialbys sie mocno starac,zeby tylko nie
                          ponad sily,
                          .....natla,czasami cos tam wstawialem,np rzeke na ktorej dzisiaj 2 ladne pstragi zlowilem,
                          ale pomysle,
                          • filip505 a w gorach..... 20.09.14, 04:53
                            ......nic sie nie zmienilo prawie,nocki chlodne a dni gorace,w niedziele ma byc
                            ok 30 waszych,czyli C,w tej chwili jest ok 12 ale byly noce po kilka,ponoc,
                            klonow duzo nie zczerwienialo,jest dalej zieloniutko,liscie nie opadaja,na szczescie
                            trawa nie rosnie szybko i odrzutowca tomie nie bede musial jeszcze kupowac,
                            ale indianskie lato jeszcze przed nami,w pazdzierniku,
                            sagi to sie pewnie juz na trzeci bok przewraca,jak pamietam
                            on byl zawsze "slowiczek",czasami zaczynal gadac zanim poszedlem spac,
                            pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka