Dodaj do ulubionych

moze ktos mi .....

30.04.15, 21:33
.......wyjasni jak to z bronia w polsce jest,ma ktos pozwolenie a zeby kupic
trzeba na jakis kurs isc ????,czyli prawo do obrony od jakiegos kursu zalezy??,
a jak ktos niezda to tego prawa niema???,
to ze potrzebne pozwolenie czy jakas forma rejestracji to rozumiem,ale
kurs????,
Obserwuj wątek
    • natla Re: moze ktos mi ..... 01.05.15, 00:35
      Też się dziś z Faktów dowiedziałam o procedurach. Pani m.in. mówiła, że trzeba rozwiązać test z 10 pytań i tylko na jedno nie odpowiedzieć. Krótki kurs więc może się przydać. Przypuszczam, że test weryfikuje inteligencję, która jest chyba potrzebna do użycia broni. W końcu w wojsku też tego uczą.
      Jak wiesz, jestem przeciwniczką powszechnego dostępu do broni i niechaj robią jak najwięcej schodów.
      Dla chcącego draba zawsze sie broń znajdzie "na bazarku", a dla nierozgarniętego schody są przeszkodą.
      • dwa-filary Re: moze ktos mi ..... 01.05.15, 16:10
        Te 10 pytań to tez test psychologiczny, nie każdy powinien posiadać broń !!!
        • filip505 Re: moze ktos mi ..... 01.05.15, 18:08
          ......jakos do wojska brali prawie wszystkich wiec wielka wiedza nie
          byla potrzebna do strzelania,co innego dzisiaj,jak w wojsku wiecej
          komputery znacza jak "strzelcy',.....a amerykanscy "pasterze"to
          tez "psychologiczna" elita nie byla,.....no ale jakies regulacje byc
          musza a minister od prawa powinien to wiedziec,z drugiej strony
          jak ktos przezyl 20,30,50 lat I przestepstw nie popelnial to na jakies
          zaufanie zasluguje,....tak jest tutaj,kupujesz bron w sklepie,wypelniasz
          odpowiednie papiery,oni sprawdzaja I za kilka dni odbierasz,a jak
          chcesz sie pouczyc to idziesz na strzelnice,placisz za instruktora I cie
          uczy,.....albo na tesciowej sie uczysz,nie tylko strzelania,
          • izis52 Re: moze ktos mi ..... 01.05.15, 20:09
            Takie luzackie podejście do tematu, nie przystoi ministrowi sprawiedliwości. On zresztą taki jakiś -"równiacha" dla swoich. A ten resort nie ma szczęścia do sensownych ministrów.
          • banitka51 Re: moze ktos mi ..... 02.05.15, 14:16
            filipie, nie wszystkich brali do wojska, kobiet i facetów z kategorią XYZ z pewnością nie. W PL musisz jeszcze umotywować, dlaczego chcesz posiadać broń, to komisja ocenia, czy ci w ogóle potrzebna. W PL nie ma prawa do obrony, jest prawo do obrony koniecznej, a to jest zupełnie co innego, bo weryfikowane przez sędziego. Jeśli np napadnie na twoją rodzinę dwoch zbirow, jeden będzie gwałcił teściową, a ty go zabijesz, to się dowiesz w areszcie, że prokurator uznał, że nie było zagrożenia życia ani twojego ani teściowejsmile
            Taki kraj - jeszcze cię rodzina bandziora zaskarży o odszkodowanie. Tu więcej praw mają przestępcy od ofiar.
    • kot404 Re: moze ktos mi ..... 05.05.15, 21:52
      po co Ci broń? Kogo chcesz zastrzelić?
      • filip505 Re: moze ktos mi ..... 06.05.15, 14:22
        .......kocie,zeby mi tesciowej w niebie nie zgwalcili,nie wystarczy?????,
        --gosia,to przestepcy z sedza powinni przychodzic na rozboj,wtedy
        mialbym szanse zapytac,tutaj wystarczy ze czuje sie zagrozony,
        na swojej posesji,domu,mieszkaniu,....I nie tylko,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka