Dodaj do ulubionych

Europejskie Drogi

28.08.15, 01:23
Miasto LUBAN znajduje sie w wojewodztwie dolnoslaskim, 15 km na wschod od Zgorzelca oraz 30 km na Pln - Zach. od Jeleniej Gory. Liczy 23 tys. mieszkancow. Tam tez, przy ul. Dolnej 8 znajduje sie Szkola Podstawowa nr 2. Najciekawsze jest w tym imie tej szkoly: a mianowicie jest ona imienia ''Europejskich Drog Swietego Jakuba''; (szkola jest dla pelnosprawnych dzieci....).
1. Co to sa te eurpejskie drogi sw. jakuba????
2. Czy to na powaznie??? big_grin
Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Europejskie Drogi 28.08.15, 01:46
      dziennikturystyczny.pl/2015/01/drogi-swietego-jakuba-polski-potencjal/
      • natla Re: Europejskie Drogi 28.08.15, 08:00
        Każdy powód jest dobry, aby ludzie się ruszyli. Mam nadzieję, że szlaki te są dobrze opisane i można zobaczyć wiele ciekawostek i pięknych krajobrazów. Nie koniecznie z muszelką na szyi wink
        • engine8 Re: Europejskie Drogi 28.08.15, 19:01
          Zgadzam sie... Jedyny problem to komercjalizacja i to ze te drogi w wiekszosci betonowe czy asfaltowe i niezbyt wygodne to dlugich marszow.
          • natla Re: Europejskie Drogi 28.08.15, 20:11
            Komercjalizacja, to prawda. Natomiast jakimi drogami przebiegają nie wiem. Mam cichą nadzieję, że asfalt jest tylko z musu. Spróbuje prześledzić na mapie chyba, że Ty to już zrobiłeś.
    • kot404 Re: Europejskie Drogi 31.08.15, 19:22
      Via Regia, droga Kijów - Santiago de Compostella. Lubań leży na szlaku Via Regia.
      • kot404 Re: Europejskie Drogi 31.08.15, 19:29
        Via Regia to szlak pielgrzymek katolików do grobu św. Jakuba w Santiago de Compostella nad oceanem. Od Rygi, Wilna, Kijowa ludzie pielgrzymują do grobu św. Jakuba!!!
        W okolicach Lubania to autostrada A4!
        • trevistas Re: Europejskie Drogi 01.09.15, 18:03
          kot404 napisał(a):

> Via Regia to szlak pielgrzymek katolików do grobu św. Jakuba w Santiago de Comp
          > ostella nad oceanem. Od Rygi, Wilna, Kijowa ludzie pielgrzymują do grobu św. Ja
          > kuba!!!
          > W okolicach Lubania to autostrada A4!
          Dosc skomplikowane wyjasnieniebig_grin Z centrum Lubania do autostrady jest 15 km - najkrotsza droga....
          • kot404 Re: Europejskie Drogi 01.09.15, 19:17
            Przedstawiłem swoje zdanie a nie wyjaśnienie, nie ośmieszaj się.....
            • trevistas Re: Europejskie Drogi 01.09.15, 19:32
              kot404 napisał(a):

> Przedstawiłem swoje zdanie a nie wyjaśnienie, nie ośmieszaj się.....
              A tak dokladnie: wyraziles swe zdanie na jaki temat??
              • trevistas Re: Europejskie Drogi 01.09.15, 19:35
                Jest:
                pl.wikipedia.org/wiki/Dolno%C5%9Bl%C4%85ska_Droga_%C5%9Bw._Jakuba
                Tylko jedno jest niejasne: co ma z tym wspolnego LUBAN? co ma z tym wspolnego Szkola Podstawowa nr2 w Lubaniu???big_grin
                • kot404 Re: Europejskie Drogi 01.09.15, 19:48
                  Tak się składa, że w dupie mam to co myślisz na ten temat. To Twoja sprawa. Rób sobie z tym co zechcesz!!!
                  • natla Re: Europejskie Drogi 01.09.15, 20:30
                    Hola, hola. nie naparzajcie się jak Prezydent o Premier wink big_grin
                    • sagittarius954 Re: Europejskie Drogi 01.09.15, 20:56
                      Protest . Jak premier w prezydenta . suspicious
                      • natla Re: Europejskie Drogi 02.09.15, 07:34
                        Jak Prezydent z Premier (miało być) Ty złośniku big_grin
                        • sagittarius954 Re: Europejskie Drogi 02.09.15, 08:24
                          Jak sstare małżeństwo ??big_grinbig_grin Może być big_grinbig_grinsuspicious
                          • natla Re: Europejskie Drogi 02.09.15, 09:19
                            .... do tego przed rozwodem smile Ale ja mogę świadkować tylko za nią big_grin wink
                            • sagittarius954 Re: Europejskie Drogi 02.09.15, 10:20
                              Nie ma sprawy big_grin Ja jego na sali wspomoge i świadczyć będe że to ona ona ona jest wszystkiemu winna suspicioussuspicious
                              • natla Re: Europejskie Drogi 02.09.15, 10:27
                                Uważaj, bo świadek dostaje w zadek wink big_grin
                • kot404 Re: Europejskie Drogi 03.09.15, 19:21
                  Jeśli sądzisz, że Via Regia w 100% pokrywa się z przebiegiem drogi A4 to jesteś kretynem!!! W wiekach 4, 5, 6 itd do 15 ludzie zdążali od miasta do miasta. Coś więcej kretynowi potrzeba?? Nie widzi, ze Lubań na trasie jest?
                  • trevistas Re: Europejskie Drogi 04.09.15, 18:11
                    kot404 napisał(a):

> Jeśli sądzisz, że Via Regia w 100% pokrywa się z przebiegiem drogi A4 to jesteś
                    > kretynem!!! W wiekach 4, 5, 6 itd do 15 ludzie zdążali od miasta do miasta. Co
                    > ś więcej kretynowi potrzeba?? Nie widzi, ze Lubań na trasie jest?
                    Ale co ma z tym wspolnego Szkola Podstawowa nr2 w Lubaniu??????big_grin
                    Uczczono wedrownikow rajdu ''w wiekach 4, 5, 6, do 15''??
                  • natla Re: Europejskie Drogi 04.09.15, 19:56
                    Kocie! Żółta kartka!
                    • kot404 Re: Europejskie Drogi 08.09.15, 17:29
                      Żółta kartka? a co to jest? to jakaś nagroda?
                      • natla Re: Europejskie Drogi 08.09.15, 22:05
                        Nie Kocie, to taki biczyk na niegrzecznych forumowiczów. big_grin
                        Lubię ostre dyskusje, ale bez wyzwisk. No!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka