irenaki 10.10.11, 09:02 Jestem zadowolona z wyniku - a wy ? Moze pogadamy ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chris.w5 Głosowanie po polsku 12.07.20, 13:10 jeszcze nie po, jeszcze w trakcie, wiadomość z gazety Fakt z 10:35 'W woj. warmińsko-mazurskim jeden pan innej osobie zaproponował 20 zł za oddanie głosu na danego kandydata. (...) Również inna osoba zaproponowała rabat w określonym salonie za głosowanie na wskazanego kandydata' Odpowiedz Link
chris.w5 Re: I po wyborach 13.07.20, 13:08 wynik wyborów widziany przez niemiecką prasę 'Ponowny wybór Andrzeja Dudy umacnia autorytarne rządy narodowych konserwatystów w Polsce. Lider partii Jarosław Kaczyński może jeszcze bardziej ograniczyć demokrację' Odpowiedz Link
chris.w5 Re: I po wyborach 01.09.21, 17:12 u mnie przed, kolejnymi, odbędą się 26 września. Na licach reklamują się partie polityczne Odpowiedz Link
chris.w5 Re: I po wyborach 26.09.21, 20:57 u mnie po wyborach. Według dzisiejszej wstępnej prognozy wybory wygrała partia socjaldemokratyczna, dotychczas współrządząca w koalicji. Gdy prognozy potwierdzą się, nastąpi zmiana po 16-latach rządów partii chrześcijańsko-demokratycznej Odpowiedz Link
chris.w5 Re: I po wyborach 27.09.21, 17:13 są oficjalne wyniki, wybory do niemieckiego parlamentu wygrała partia socjaldemokratyczna, na drugim miejscu unia chrześcijańsko-demokratyczna, na trzecim Zieloni. W wyborach wzięło udział prawie 77% wyborców, na zdjęciu mojego autorstwa gmach urzędu kanclerza federalnego Bundeskanzleramt, tu będzie urzędował nowy kanclerz Olaf Scholz Odpowiedz Link
xy.5 Re: I po wyborach 28.09.21, 10:47 Gmach urzędu imponujący i taki nowoczesny,wśród zieleni.Ciekawe jakim kanclerzem będzie Olaf Scholz? Odpowiedz Link