Dodaj do ulubionych

Co się dzieje z pogodą?

16.03.05, 09:46
Huragany i trąby powietrzne pojawiają się tam, gdzie ich dotąd nie znano,
zimy stają się coraz cieplejsze. Czy to zwiastun globalnych zmian klimatu?
Październik i listopad 2004 roku były w skali świata najcieplejsze w całej
historii pomiarów meteorologicznych, które są prowadzone od 1880 roku.
Nadejście kalendarzowej zimy wcale nie ochłodziło atmosfery. Wręcz przeciwnie.
Jest ciepło, coraz cieplej - to poczuć można na własnej skórze. Zima? Jaka
zima, skoro w środku stycznia temperatury zbliżały się raczej do wiosennych.
Śniegu jak na lekarstwo, za to na skwerach zieleniła się trawa, gdzieniegdzie
zakwitały wiosenne kwiaty, świergotały ptaki.
www.focus.pl/focus2/index.jsp?place=Lead01&news_cat_id=14&news_id=343&layout=1&forum_id=54&page=text

Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Co się dzieje z pogodą? 16.03.05, 12:04
      Niedlugo naplynie nad Polske cieple powietrze znad Afryki i zrobi sie WIOSNA.
      • mira54 Re: Co się dzieje z pogodą? 16.03.05, 13:41
        Oj, teskni mi sie za wiosna!
    • malwina52 Re: Pogoda ducha 17.03.05, 12:45
      agaludka.republika.pl/brzechwa/pogoda.html#1
      • tesunia Re: Pogoda ducha 17.03.05, 16:33
        u nas snieg niemal stopnial caly,
        od poniedzialku zapowiadaja ocieplnie,
        choc dzis jest +8 stopni....
        idzie wiosna duzymi krokamiwink)
    • malwina52 Re: Powódź niewykluczona ? 18.03.05, 07:57
      Podtopione domy i gospodarstwa, zalane drogi lokalne i krajowe, alarm
      powodziowy w kilku miejscowościach - to najpoważniejsze następstwa roztopów.
      www.wprost.pl/ar/?O=74624&C=71
      • wiktoria53 Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 10:45
        Już mi się znudziło to okropne zimno! Połowa maja, a tu trzeba zakładać ciepłą
        odzież. Dziś np. pada deszcz jest pochmurno i nieciekawie.Ani wyjść na spacer,
        ani gdzieś pojechać, ani posiedzieć na balkoniku. Już nie mogę doczekać się
        słoneczka smile
        • tofika Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 11:11
          Wiktoriosmile
          A jesli CI napisze ,ze wczoraj juz na dzialce
          mialam tak cieplutko,ze wreszcie popalalam sie troszenke:
          pracujac...Wkrotce musza nadejsc dni typowo prawie letnie,
          wszyscy czekamy z niecierpliwoscia ,
          inaczej powiemy Wiosnie, ze nie bedziemy grac z nia w zielone...
          • tesunia Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 11:34
            ech....wiaterek nieco chlodny,
            ale niebo blekite i trele ptaszat i pieknie wszystko kwitniesmile)
            wiosna,wiosna radosnasmile)
            • regine Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 11:41
              >Po obejrzeniu wczorajszych prognoz w telewizji,
              >Jestem dziś miło zaskoczona.
              >Słoneczko świeci od rana ,jest cieplutko.
              >A w/g synoptyków ,już w nocy miało lać ,grzmieć,
              >I jak tu im wierzyć????
              • tesunia Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 11:43
                niespodzinki pogodowe zawsze sa mile,jezeli sa slonecznesmile)
            • vogino55 Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 11:44
              tesunia napisała:

> ech....wiaterek nieco chlodny,
              > ale niebo blekite i trele ptaszat i pieknie wszystko kwitniesmile)
              > wiosna,wiosna radosnasmile)

Witam. Na Kujawach ponuro i deszczowo (sad(( zajrzyjcie tu
              meteo.icm.edu.pl/
              Pozdrawiam słonecznie Wojciech
              • tesunia Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 11:51
                fajna mapka ..dzieki Wojciechu.
                pozdrawiam cieplutko.
                • danurn Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 11:58
                  Witam serdecznie, a ja mam pytanie, co to za ptaszeta swiergolą o 11 w nocy?
                  Wczoraj byłam na ostatnim spacerze z psem i nie mogłasm się nadziwić tym nocnym
                  trelom.
                  • vogino55 Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 15.05.05, 12:07
                    danurn napisała:

> Witam serdecznie, a ja mam pytanie, co to za ptaszeta swiergolą o 11 w nocy?
                    > Wczoraj byłam na ostatnim spacerze z psem i nie mogłasm się nadziwić tym
                    nocnym
                    >
                    > trelom.

'"Maj więc słowiki spac nie dają'

Wojciech

• regine Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 16.05.05, 12:28
                      >Nie wiem ,co z tą pogodą się dzieje...
                      >Wczoraj słoneczko ,cieplutko +21 stopni ,bez wiatru.
                      >A dziś tylko, +8 stopni, wiatr jak licho z północy...
                      >Okropnie ,tylko zaszyć się pod kocem z książką...
                      • axsa Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 16.05.05, 20:43
                        A teraz ciepło i bezwietrznie. Może to zapowiedź ciepełka?
                        • vogino55 Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 16.05.05, 22:09
                          axsa napisała:

> A teraz ciepło i bezwietrznie. Może to zapowiedź ciepełka?

Juz podawałem proszę
                          meteo.icm.edu.pl/
                          cóś siem zmienia na lepsze
                          Wojciech
                          • fanka8 Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 16.05.05, 22:20
                            No to widze swiatełko w tunelu smile))
                            • vogino55 Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 16.05.05, 22:43
                              fanka8 napisała:

> No to widze swiatełko w tunelu smile))

Gdzie Ty chodzisz po tunelach????? (;>>>>

Wojciech
                              • fanka8 Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 16.05.05, 22:49
                                No szukam słonca...po prostu smile)
                                I w tunelach, wszędzie..
                                • regine Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 16.05.05, 23:14
                                  >Szybko nie dojdziesz do tego światełka...
                                  >Jutro deszcz ...już mam dośćsad(
                                  >Nie oglądam nic w TV-tylko pogodę,
                                  >Ale i z tym chyba skończę...
                                  >Sprawdzałam te Wojtkowe mapy wczoraj,
                                  >Nic tylko deszcz,zachmurzenie...
                                  >Może szaro mam w oczach już...
                                  >Niby coś na niedzielę ma się zmienić
                                  >Ale przestałam wierzyć,wszystkie kości czuję ,
                                  >Nie wspomnę o kręgosłupie -pół dnia spędziłam na lekach i kanapie...
                                  >Czyli bez barometru wiem ,że deszcz i zimnica.
                                  >Gdzie te zapowiadane na maj i lato upały do 30 stopni...
                                  >Kościom wierzę-nigdy mnie nie zawiodły...
                                  • wiktoria53 Dziś na Kujawach świeci słońce! 18.05.05, 10:59
                                    Tak od rana ładna pogoda, świeci słońce.Trochę wieje i nie jest za ciepło, rano
                                    tzn. ok. 8.00 było 10 stopni ciepła.Teraz zerknęłam na termometr - jest 13
                                    stopni. Ale co tam ważne,że słoneczko spogląda na Kujawy! wink Pozdrawiam
                                    wszystkich, a szczególnie Kujawiaków.
                                    • mira54 Re: Dziś na Kujawach świeci słońce! 18.05.05, 15:13
                                      Zazdroszcze Ci wiktorio53 sloneczka. U mnie od kilku dni
                                      pada i jest zimno a dzisiaj wyjatkowo jest duzy deszcz.
                        • mi.ka.n Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 18.05.05, 15:50
                          Niestety z zapowiadanego ciepła nici.Na Śląsku leje od rana przeciągle i
                          ziąb.Tylko 9 stopni.Kujawiankom to dobrze.
                          • regine Re: Czy doczekamy się słonecznych dni? 18.05.05, 22:41
                            >Od 15.00 "płacze" całe Mazowszesad(
                            >Ściana deszczu,wiatr z północy i tylko +7,
                            >Gdzie ten zapowowiadany w styczniu,
                            >Piękny ,ciepły ,słoneczny maj????
                            >Był ,chyba ze 3 dni i już patrzeć jak zaraz się skończy.
                            >Kaloryfery grzeją ,bo automatycznie przy ,
                            >Temperaturze na zewnątrz ,niższej jak +10,
                            >Samo ogrzewanie się włącza ,więc gdzie to lato???
                            • wiktoria53 Na Kujawach dziś również pięknie! 19.05.05, 13:54
                              • regine Re: Na Kujawach dziś również pięknie! 19.05.05, 15:36
                                >Też już bez deszczu ,ale na termometrze,
                                >Tylko +7 ale bardzo zimny,silny,północny wiatr...
                                • pia.ed W Szczecinie dziś również pięknie! 20.05.05, 19:31
                                  Wczoraj widzialam pania opalajaca sie w kostiumie kapielowym w parku blisko
                                  centrum.
                                  centrum.
                                  centrum.
                                  centrum.
                                  centrum.
                                  centrum.
                                  centrum.
                                  • wiktoria53 Kujawy w słońcu- ale napiszę tylko raz 20.05.05, 19:35
                                    • august2 Re: u mnie... 21.05.05, 04:25
                                      U mnie slonecznie. Na weekend ponad 30 stopni
                                      w nocy chlodniej ok 18.
                                      • wiktoria53 Kujawy ? - Słoneczne. 21.05.05, 09:01
                                        Zapowiada się piękny weekend.
                                        • natla Re: Kujawy ? - Słoneczne. 21.05.05, 09:13
                                          Jest przeslicznie, ciepło, byle nie za....wink))
                                          • wiktoria53 Wczoraj burza i deszcz, dziś pada. 24.05.05, 08:31
                                            • mira54 Re: Dzien byl sloneczny 24.05.05, 23:06
                                              Caly dzionek byl sloneczny, dopiero pod wieczor
                                              sie zachmurzylo, ale deszczu do tej pory nie bylo.
                                              Cos dzialo sie z cisnieniem, bo pobolewala mnie glowa.
                                              • regine Re: Dzien byl sloneczny 25.05.05, 00:08
                                                Miro -jaka chandra???Dlaczego???
                                                Pogoda może???Głowa przez 2 dni,bolała i mnie...
                                                Ale dziś może być.Choć dzień się już skończył,a zaczęła głęboka noc.
                                                Wszyscy śpią smacznie ,a ja sie tu rozpisałam...
                                                Pozdrawiam na dobranoc...
                                                • wiktoria53 SŁONECZNIE 25.05.05, 07:03
                                                  witam wszystkich w ten piękny, słoneczny dzień
                                                  • tesunia Re: SŁONECZNIE 26.05.05, 22:17
                                                    tez sie pochwale,
                                                    dzis naprawde cudownie wiosennie bylo....
                                                    ludziki na miesie juz w krotkich gatkach /topach sie snuja,
                                                    przysiadaja z lodami gdzie kto mozesmile)
                                                  • wiktoria53 Na Kujawach już deszcz. 30.05.05, 19:21
                                                    W nocy w niektórych miejscach chyba olsztyńskie nawet ma padać grad, więc
                                                    takie nagłe ochłodzenie nie każdemu służy.Ja wreszcie oddycham głęboko- już
                                                    kilka razy przeszła fala deszczu.Nie lubię burz, które wkrótce mają nadejść.
                                                  • wiktoria53 Od piątku znowu ciepłoooooooooooo 30.05.05, 19:24
                                                  • hania48 Re: Na Kujawach już deszcz. 30.05.05, 19:43
                                                    Wiktoria pisze, że w Inowrocławiu pada, a w Bydgoszczy ani kropli! Owszem chmur więcej niż słońca, trochę chłodniej - ale deszcz... Może dojdzie!!!
                                                  • wiktoria53 Re: Na Kujawach już deszcz. 01.06.05, 07:27
                                                    U nas zimno niebo zachmurzone, ale na razie bez deszczu.
                                                  • regine Re: Na Mazowszu deszcz,wiatr... 01.06.05, 22:08
                                                    Bardzo zimno cały dzień,o 18.00 tylko +7 .
                                                    Pada ,wieje brrr,gdzie to lato????
                                                  • wiktoria53 Kujawy-zimno 02.06.05, 08:01
                                                    To ja już wolę ciepło, ale bez przesady 25 stopni wystarczy i słoneczko
                                                    obowiązkowo.
                                                  • tesunia Re: skandynawia -zimno 02.06.05, 09:48
                                                    i tak ma byc az do niedzieli,
                                                    nawet zapowiadali snieg w partiach gorskichsad(
                                                    usch..ja chce juz ciepelkasmile)
                                                  • august2 Re:california -cieplo 02.06.05, 20:44
                                                    ... i tak ma byc az do zimy
                                                  • tesunia Re:california -cieplo 02.06.05, 20:53
                                                    macie wspaniale z ciepelkiem
                                                    dzis chyba tylko + 11 stopni i deszczy co roszsad(
                                                    zimny maj i czerwiec tez sie tak zimno zczalsad(
                                                  • regine Re:california -cieplo 02.06.05, 21:06
                                                    Auguście !!!Jak możeszsmile)))My tu marzniemy w domach centralne grzeje(w mooim),
                                                    A Ty mam tu ,że w Californi-ciepło....Ratuj nas tu ,nie dobijaj!!!!
                                                  • mira54 Re:california -cieplo 02.06.05, 21:42
                                                    Zimno +13, ale nie spadla nawet jedna kropelka deszczu
                                                    w ciagu tych ostatnich dni. Burze i deszcze nas omijają.
                                                  • tesunia Re:california -cieplo 02.06.05, 21:57
                                                    a tu tyle deszczu spadlo,ze w niektorych miejscach pachnie wilgociasad(((
                                                    a ile slimakow wypelzlosad(
                                                  • regine Re:Mazowsze 04.06.05, 10:34
                                                    Pogodnie ,świeci słoneczko, +21 na termometrze,ale taki silny wiatr ,
                                                    że wszystkie kwiaty na balkonie mi chyba połamie !!!
                                                  • wiktoria53 Ech, Kujawy jakie cudne............... 04.06.05, 13:30
                                                    gdzie jest taki drugi kraj...............? Cudne? - dziś zimno trochę wieje, a
                                                    ja chcę ciepełka............
                                                  • wiktoria53 Re: Ech, Kujawy jakie cudne............... 04.06.05, 19:38
                                                    własnie pada deszcz i grzmi.
                                                  • mira54 W Kozienicach nie padało od dawna..... 04.06.05, 20:02
                                                    Liczylam na deszczyk i do tej pory ani kropelka nie spadla.
                                                    Caly czas ciepelko i slonecznie. W tej chwili +25 stopni. Susza.
                                                  • wiktoria53 Burza 04.06.05, 21:42
                                                    U nas z małego deszczu zrobiła się ulewa i przeszła burza.Energetyka wyłączyła
                                                    na godzinę prąd.
                                                  • mira54 Re: Wreszcie zaczyna padac 04.06.05, 22:03
                                                    Ciesze sie bardzo, zaczyna padac deszcz.
                                                    Jest straszna susza, trawa suchutka.
    • malwina52 Re: pada deszcz... 05.06.05, 11:47
      i wyglada na to, ze popada dluzej
      tak to juz bywa, ze psuje wszelkie imprezy
      w moim miescie, a tyle atrakcji mialo byc
      dzisiaj pod chmurka z okzaji Dni Gorzowa
      sad(((((
      • regine Re:Mazowsze.... 05.06.05, 12:07
        Wczoraj ,było +30,parno,silny wiatrzysko.Całą noc lało ,jak z cebra.
        Dziś wiatr,słoneczko probuje przedzierać się przez chmurzyska...
        Ale dużo chłodniej...Jak usłyszę w prognozie pogody ,że nad Polską będą
        przesuwać się fronty z ciepłego na zimny,to zaczyna mnie trząść ,gdzie to
        lato???Żadnym normom ,to co się dzieje z tą pogodą nie odpowiada...
        • mira54 Re:Mazowsze.... 05.06.05, 14:41
          Troszke noca popadalo, ale nie za wiele.
          Dobre i to, chociaz roslinki odzyly.
          Teraz +23 stopnie, chmurki i slonko.
          Deszczu brak.
          • wiktoria53 Kujawy -wyjrzało słońce 06.06.05, 16:18
            Rano było zimno, a teraz zaświeciło słoneczko.
            • wiktoria53 Re: Kujawy -pochmurno, 10 stopni C 07.06.05, 07:47
              Chcę ciepła!!!!!!!!!!!
              • regine Re: Mazowsze -płacze od rana!!! 08.06.05, 10:02
                Leje jak z cebra od godziny 8.00,
                zimny wiatr,tylko +7,nie wytrzymamsad((
                Jak długo jeszcze tak będzie????
                Wolę upały smile))Niech wracają jak najszybciej!!!
                • mira54 Re: Mazowsze -płacze od rana!!! 08.06.05, 10:30
                  Reniu, po 15 czerwca ma sie ocieplic i powroca upaly.
                  U mnie tez na mazowszu, tylko z drugiej strony jest
                  +15 stopni i jak na razie nie ma deszczu.
                  • krista57 Re: zachodniopomorskie w słoncu 08.06.05, 10:39
                    Jak miło sie budzić kiedy w okno zagląda słonce.
                    Poniewaz wszędzie pochmurno,a tu pogodnie idę skorzystać,czyli wybieram sie
                    na rower.Zapewne po powrocie bedzie w gawiarence wesoło....z napitkami
                    poczekajcie,proszę !
                    • wiktoria53 14 stopni, wieje wiatr bryyyyyy troszke słoneczka 08.06.05, 11:47
                      • regine Re: Zima w Tatrach!!!!! 08.06.05, 12:32
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2754007.html
                        Komu mam wierzyć???
    • malwina52 Re: Co się dzieje z pogodą? 08.06.05, 13:46
      Słyszałam i czytałam co najmniej kilkadziesiąt razy jaka to będzie w tym roku
      upalna wiosna, a żar będzie lał się z nieba. I co? I nic. Zimno jak cholera.
      Kto powinien sprostować taką informacje. A co z ludźmi, którzy uwierzyli w
      pogodny czerwiec i wzięli urlopy. To mi się przydarzyło. Wzielam urlop w maju.
      Wypoczelam ale nie nacieszylam sie pogoda.
      Niech ci meteorolodzy dadzą sobie spokój ze swoimi wróżbami.
      • wiktoria53 Re: Co się dzieje z pogodą? 09.06.05, 08:32
        Rano było tylko 6 stopni.Teraz widzę słoneczko świeci, ale jeszcze nie byłam na
        dworze.Zaraz wychodzę więc kurtkę muszę założyć.
        • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 09.06.05, 14:36
          Gazeta.pl > Wiadomości > Wiadomości dnia Czwartek, 9 czerwca 2005

Południowa Polska: Ostrzeżenie przed opadami

PAP, pi 09-06-2005, ostatnia aktualizacja 09-06-2005 12:06

Krakowscy synoptycy ostrzegają przed okresowo intensywnymi opadami deszczu,
          które w najbliższych godzinach wystąpią na południu Polski. Według synoptyków,
          miejscami dojdzie do podtopień, pogorszą się też warunki jazdy na drogach

Opady wystąpią od czwartku po południu do piątku rano na terenie województw
          świętokrzyskiego, śląskiego, małopolskiego i podkarpackiego.

"Początkowo opady obejmą obszar Pogórza i gór, a w nocy i w piątek w dzień
          również pozostałe obszary regionu. Intensywność opadów może osiągnąć 40 mm na
          dobę" - ostrzegło krakowskie Biuro Prognoz Meteorologicznych IMiGW w
          komunikacie rozesłanym w czwartek do służb w regionie.

Opad rzędu 40 mm na dobę oznacza, że na metr kwadratowy powierzchni może spaść
          w tym czasie 40 litrów wody.

• wiktoria53 Słoneczko 09.06.05, 15:05
            Słoneczko zaświecilo, jest ładnie, troszkę wieje ale co tam......
            • natla Re: Słoneczko 09.06.05, 20:23
              Wsadziłam jeszcze zapałki między powieki (przed chwilą powiedziałam Wam
              dobranocsmile), muszę opisać co widzę przez okno:
              Wschód o zachodzie!
              Niebo ciemne, a na wschodzie jasna łuna, tak jakby za chwilę miało wstać
              słońce. Ciekawe, tego jeszcze nie widziałam.
              • wiktoria53 Re: Słoneczko 10.06.05, 08:41
                Dzień się zapowiada słoneczny,zobaczymy jak będzie dalej.Może siądę na rowerek?
                • malwina52 Re: deszczyk 10.06.05, 09:42
                  a ja musze urwac sie z pracy,
                  wystroilam sie na cieply dzien,
                  jakis parasol zapasowy mam,
                  ale za oknem jest niezbyt zachecajaco,
                  Wiktorio, a gdzie Ty tym rowerkiem
                  pedalujesz sobie?????????????
                  • wiktoria53 Malwino 10.06.05, 09:52
                    A pedałuję sobie kilka kilometrów za miasto, w sumie z 4 -5 km.Wystarczy. smile)
                    • regine Re:Tatry.....w śniegu:(((( 10.06.05, 12:37
                      Polska

Tatry: 20 cm śniegu

Na Kasprowym Wierchu leży 20-centymetrowa warstwa śniegu. Warunki turystyczne w
                      wyższych partiach gór są trudne, wymagają dużego doświadczenia i zimowego
                      sprzętu.

W partiach niższych szlaki są mokre i błotniste. W górach jest bardzo zimno.
                      Synoptycy zapowiadają intensywne opady.

W czwartek w południe termometry na Kasprowym Wierchu wskazywały 3 stopnie
                      mrozu, widzialność była ograniczona przez mgłę i niski pułap chmur do 20
                      metrów. Zimny północno-wschodni wiatr wiał z prędkością 40 km/h.

Według porannych pomiarów na szczycie spadło średnio 15 cm śniegu, ale do
                      południa jego pokrywa wzrosła do 20 cm. Wciąż pada śnieg, jest zamieć - zima.
                      Mamy już pierwszy podkład śnieżny w nowym sezonie narciarskim - żartował
                      dyżurny Wysokogórskiego Obserwatorium Meteorologicznego na Kasprowym Wierchu.

W Dolinie Pięciu Stawów w ciągu ostatniej doby spadło 5 cm śniegu, w sumie
                      pokrywa śnieżna ma tam teraz 29 cm. Na Hali Gąsienicowej leży 8-centymetrowa
                      warstwa świeżego śniegu, a w Morskim Oku pokrywa ma 3 cm.

Według synoptyków, opady śniegu zdarzają się w czerwcu w Tatrach. W zimne lata
                      opady śniegu mogą występować w wyższych partiach tych gór w każdym miesiącu.
                      Najmniej bywa ich w suchych miesiącach, czyli w sierpniu i wrześniu.

Pracownicy Tatrzańskiego Parku Narodowego odradzają podejmowanie wycieczek na
                      eksponowane szczyty i granie Tatr Wysokich, takie jak Rysy, Mięguszowiecka
                      Przełęcz pod Chłopkiem, czy rejon Orlej Perci. Miejscami klamry i łańcuchy
                      asekuracyjne, zamontowane na szlakach przebiegających w szczególnie
                      niebezpiecznym terenie, znajdują się pod śniegiem. Na szlakach świeży śnieg
                      pokrywa płaty starego, stwardniałego i przez to bardzo niebezpiecznego.

W niższych partiach Tatr należy uważać w otoczeniu potoków, które po
                      intensywnych opadach mogą wezbrać. Według synoptyków, w ciągu najbliższej doby
                      w górach spadnie do 40 litrów wody na metr kwadratowy powierzchni.

Władze TPN przypominają, że w sezonie letnim, czyli od 1 kwietnia do 30
                      listopada, w parku obowiązuje zakaz poruszania się po wszystkich szlakach
                      turystycznych od zmierzchu do świtu.

W czwartek w Zakopanem padał deszcz, a termometry wskazywały około 5 stopni
                      ciepła.

Według synoptyków, w najbliższym czasie pogoda w górach nie ulegnie znaczącej
                      poprawie. Może być jednak trochę cieplej. W piątek na Podhalu ma być od 11 do
                      13, a w Tatrach 3 stopnie ciepła. Będzie pochmurno, wystąpią opady deszczu, a w
                      górach deszczu ze śniegiem.

(PAP/kr / 09 czerwca 2005 17:20)

zobacz inne wiadomości związane z krajem: Polska

zobacz inne wiadomości związane z regionem: Tatry
                    • malwina52 Re: Malwino 10.06.05, 13:09
                      masz sciezke rowerowa?
                      martwie sie czy jestes bezpieczna
                      smile))))))
                      z reguly sciezki wioda przez ladne
                      zakatki wiec i pooddychac bezolowiowo
                      mozna przy okazji rozruszania kosteczek
                      • wiktoria53 Re: Malwino 10.06.05, 14:20
                        Właśniw wróciłam z przejażdżki,ale chyba przeholowałam z tą jazdą. Miałam
                        pokonać krótką trasę, a ja chyba przejechałam 20 km.Przejadę tą samą trasę
                        samochodem i wtedy będę wiedziała.Minęłam po drodze z 7 wiosek, a każda ciagnie
                        się kawał. Nie Malwino jest u nas ścieżka rowerowa, ale ja jechałam szosą.Za
                        miasto.Scieżki są u nas wzdłuż ulic w mieście i jest ich niewiele kilometrów.
                        • mira54 Na mazowszu 10.06.05, 18:23
                          Chlodno +14 stopni. Przez caly dzien
                          padal przelotny deszcz. Mam nadzieje,
                          ze w niedziele bedzie cieplej.
                          • regine Re: Najnowsze prognozy z gór.... 10.06.05, 22:20
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2760175.html
                            • regine Re: Najnowsze prognozy z Małopolski...... 10.06.05, 22:21
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2759991.html
                              • regine Re: Mazowsze...:)))) 14.06.05, 11:29
                                Jest pięknie,aby tylko nie zapeszyć...
                                Słońce ,bezwietrznie ,pełnia-prawie już,już latasmile))
                                • mira54 Re: Mazowsze...:)))) 14.06.05, 12:50
                                  Cieplutko +27 stopni, ale zaczynaja sie pojawiac chmurki.
                                  • pia.ed HA HA HA... 14.06.05, 16:09
                                    Pare dni temu za szwedzkim kolem podbiegunowym bylo 28 C,
                                    a w Malmo, ca 150 km na polnoc od Swinoujscia bylo tylko 13 C.

Dzis Malmo ma juz 18 C, a pod kolem podbiegunowym 20 C ...
                                    • wiktoria53 Wreszcie ciepło 16.06.05, 19:20
                                      Nawet teraz 19.22 słonko świeci i jest dość ciepło.
                                      • wiktoria53 Nocą opady, jutro przelotne opady 16.06.05, 19:25
                                        W środę burze???? My się boimy burzyyyyyyyyyy
                                        • regine Re:Jeszcze burze..... 16.06.05, 19:57
                                          Na południu i południowym wschodzie jeszcze burze .
                                          OSTRZEŻENIE PRZED PIORUNAMI!!!!!
                                          Wyłączać wszystko z gniazdek, w tym w pierwszej kolejności komputery.Nie
                                          korzystać z telefonów,(stacjonarne i komórkowe),odejść od okien,nie chować się
                                          pod drzewami.Administracja budynków powinna sprawdzić odgromniki ,jeśli nie są
                                          umieszczone druty w ziemi, to żadne zabezpieczenie.Muszą być zakopane w ziemi!!!
                                          Pomimo wyłączenia komputera z gniazdka,piorun uderzył w komputer,widziałam!!!
                                          Ten mężczyzna miał pecha,lub to ustrojostwo tak przyciąga pioruny...Sama już
                                          nie wiem....
                                          • wiktoria53 Regine 16.06.05, 20:05
                                            Dobrych wskazówek nigdy za dużo Reniu.
                                            • wiktoria53 Ciepło 17.06.05, 09:30
                                              Na razie 20 stopni, słoneczko, zapowiada się dobry dzień.
                                              • tesunia Re: Ciepło 17.06.05, 10:08
                                                nawet nie pytajcie jak tu jest,
                                                normalne skandynawskie ciepelko,tz.co drugi dzien cieplo,
                                                dzis duzo chlodniej/pochmurniej/zapowiadaja nawet sztormsad(((((((((((
                                                • wiktoria53 Rano było 10 stopni 19.06.05, 06:26
                                                  Widzę słoneczko świeci,niebo narazie bezchmurne
                                                  • wiktoria53 Jest pieknie ! 20.06.05, 08:50

• regine Re: Jest pieknie !Mazowsze:((( 20.06.05, 11:49
                                                    Chmurzyska ,mało o głowę nie zaczepiają,czrne,ciężkie,zimno z wiatrem tylko +17,
                                                    Więc,pytam gdzie to słoneczko jest???Od kilku dni deszcz,wiatr i zimnosad(
                                                  • wiktoria53 Regine 20.06.05, 13:42
                                                    To ja Ci Regine odpowiadam na to pytanie. Otóż słoneczko jest na zachód od
                                                    Ożarowa Maz. smile)
                                                  • regine Re: Wiktorio!!!! 20.06.05, 13:48
                                                    Z wpisów jak czytam, to jest prawie wszędzie tylko nie u mniesad(
                                                    Świeci nawet na północnym wschodzie w olsztyńskiem -tak przynajmniej pisała
                                                    Tofika...A kiedy u mnie zaświeci...Może wiesz, bo prognozy były bardzo
                                                    optymistyczne.Wróciłam z zakupów i stopy mam jak lody...
    • ewelina10 Re: Co się dzieje z pogodą? 20.06.05, 14:36
      Troszkę kapryśna jest smile
      • wiktoria53 Regine 20.06.05, 21:21
        Droga regine, nie martw się, słoneczko zajrzy także do Ciebie. Było na
        zachodzie od Ożarowa, a teraz przesuwa się w stronę W-wy.Szykuj opalacz wink)
        • regine Re: Wiktorio:))) 20.06.05, 21:25
          Widziałam prognozę, oby znowu się ktoś tylko nie pomylił...
          Aż się cieszę,bo w piątek nawet do +30 ma byćsmile))
          Więc lato,lato czeka....
          • krista57 Re: zachodniopomorskie 20.06.05, 22:11
            zapowiadają na jutro temperature do 33 stopni...
            tylko nogi w zimnej wodzie moczyc, popijac zimnym piwem.
            Wreszcie lato!
            • wiktoria53 Pogoda?-pięknie 21.06.05, 06:30
              Zdaje się,że synoptykom udała się "przepowiednia"na dziś.
              • wiktoria53 Czy będzie upał? 25.06.05, 07:40
                Wczoraj wieczorem - po 22 było u nas 25 stopni, myślałam, że nie zasnę, ale
                zmęczenie wymusiło sen.Jak bedziedziś? Na razie ładnie.Słoneczko świeci.
                • tesunia Re: Czy będzie upał? 25.06.05, 11:06
                  tu,dzis chyba nie,
                  po dwoch dniach upalow chlodno i napewno bedzie deszcz i burzasad(((((((((((
                  • regine Re: Czy będzie upał? 25.06.05, 11:12
                    Co za pytanie - Tesuniusmile)) U nas jest upał i wiejący lekko chłodnawy
                    wiaterek.Więc wspaniały dziś dzień, o by lato miało ich jak najwięcej,czego
                    Wszystkim Życzę!!!!
                    • krista57 Re: Czy będzie upał? 25.06.05, 12:43
                      Upal straszny prawie 33 stopnie,tylko zimne napoje i cieniste miejsce.
                      Nie wyjdę nawet z domu.Przyczaiłam się z książka...nic nie będę robić.
                      Fajnie smile)))))
                      • tesunia Re: Czy będzie upał? 25.06.05, 12:47
                        ale macie piekniesmile)

a tu sie rospadalo,nawet zdazylam zmoknac z psiunka na spacerzesad(
                        zaraz z ksiazeczka gdzies ulokuje.
                        • pia.ed Re: Czy będzie upał? 25.06.05, 13:43
                          W Malmo od rana ULEWA i burza z piorunami, teraz wyglada na to, ze przestaje
                          padac...
                          Nie bede musiala podlewac ogrodka, jak swietnie!
    • malwina52 Re: Mała apokalipsa w Europie..... 21.07.05, 07:46
      fakty.interia.pl/news?inf=647575
      Tegoroczne lato upływa w Europie pod znakiem tropikalnych upałów,
      pożarów, burz i powodzi.
      Czy i Polska ma się czego obawiać?

U mnie zimno i czarne chmury na niebie,
      czy to koniec lata????

• malwina52 Re: znow powodzie... 25.08.05, 21:02
      wlasnie obejrzalam wiadomosci,
      malutkie rzeczki staja sie niebezpieczne,
      a deszcz pada i tragedie ludzkie sad((((
      • kryzar Re: znow powodzie...z winy człowieka 25.08.05, 22:15
        Niestety rozwojem cywilizacji,niszczeniem lasów przyczyniami się do anomalii
        pogodowych.
        • vogino55 Re: Luizjana,,,,,,,,,,,, 07.09.05, 10:32

• wiktoria53 Co się dzieje z pogodą? 13.09.05, 19:13
            No nareszcie trochę lżej oddychać. U nas chłodniej.
            • krista57 Re: Co się dzieje z pogodą? 13.09.05, 20:44
              Pogoda wreszcie odpowiednia i na spacer i na rowerowe zakupy.
              Prawdziwa piękna jesień.
              • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 13.09.05, 21:19
                A w Krakowie dzisiaj pięknie padało, ale już przestało.
                • august2 Re:Katrina 14.09.05, 03:38
                  zobaczcie zdjecia Katriny widziane z zatoki przy Florydzie

img202.imageshack.us/my.php?image=i000765big9qc.jpg
                  img202.imageshack.us/my.php?image=i000766big2wk.jpg
                  img202.imageshack.us/my.php?image=i000767big3ay.jpg
                  img202.imageshack.us/my.php?image=i000768big5mt.jpg
                  img202.imageshack.us/my.php?image=i000769big9xw.jpg
                  img202.imageshack.us/my.php?image=i000770big6od.jpg
                  img202.imageshack.us/my.php?image=i000772big6gc.jpg
                  • dankarol Re:Katrina 14.09.05, 22:49
                    Piękne i straszne jednocześnie.
                    • yoanna Re:Katrina 14.09.05, 23:00
                      Zywioł nieujarzmiony...
                      niesamowite...
                      • wiktoria53 Re:Katrina 15.09.05, 11:27
                        Auguscie dzięki .
                        • august2 Czyzby Jesien? 16.09.05, 05:27
                          Czyzby Jesien wziela palete z farbami i zaczela malowac?
                          Tu gdzie mieszkam mamy ta pore roku tylko w kalendarzu
                          i tylko gdzie niegdzie mozna spotkac jej namiastki.
                          Dzisiaj jadac samochodem przez moje osiedle zobaczylem trzy drzewa z kolorowymi
                          liscmi..
                          Wrocilem pozniej w to miejsce i zrobilem pare zdjec.

img204.imageshack.us/my.php?image=dscn22718cq.jpg
                          img204.imageshack.us/my.php?image=dscn22729br.jpg
                          • maladanka Re: Czyzby Jesien? 16.09.05, 08:05
                            wlasnie- liscie nie musza byc zielone! pamietam - kiedys odbieralam z
                            przedszkola zaplakana corke - pani wysmiala jej obrazek poniewaz liscie byly
                            nie zielone.
                            • wiktoria53 Re: Czyzby Jesien? 16.09.05, 08:17
                              U nas pada od rana.Jest zimno i nie chce się wyjść z domu, a chlebek trzeba
                              kupić i masełko wink ktoś tu nie znosi zdrobnień?
                          • malwina52 Re: Czyzby Jesien? 16.09.05, 08:21
                            zdolna ta pani jesien,
                            tak pieknie wybrala kolory z palety
                            • wiktoria53 Re: Czyzby Jesien? 16.09.05, 09:15
                              A na południu Europy lato! W Hiszpanii 31 stopni, a we Włoszech 29.
                              • malwina52 Re: Czyzby Jesien? 16.09.05, 09:21
                                w przyszlym tygodniu ma byc cieplo,
                                moze bedzie zlota polska i babie lato
                                • wiktoria53 Re: Czyzby Jesien? 23.09.05, 12:33
                                  Pogoda wprost wymarzona smile)))))))
                                  • wiktoria53 Pogoda dziś piękna, świeci słońce :) 02.10.05, 11:29

• tofika Re: Pogoda dziś piękna, świeci słońce :) 02.10.05, 11:40
                                      niestety ,wielka strata , nie swieci ,jest caly czas pochmurno
                                      jesien na rozne sposoby przypomina o sobie _kto teraz rzadzi,
                                      noc byla mglista i zimna
                                      • malwina52 Re: Pogoda dziś piękna, świeci słońce :) 02.10.05, 17:37
                                        siapi i siapi od samego rana brrrrrr
                                        ale maja byc jeszcze cieple dni smile)))
                                        • wiktoria53 Re: Pogoda dziś piękna, świeci słońce :) 08.10.05, 12:26
                                          Pięknie dziś , oj pięknie smile
                                          • natla Re: Pogoda dziś piękna, świeci słońce :) 08.10.05, 12:29
                                            Żeby tak było cały rok, czyli jak u Augusta, tylko chłodniej wink))
                                            • malwina52 Re: Pogoda dziś piękna, świeci słońce :) 08.10.05, 14:56
                                              tak jak dzisiaj jest super smile)))
                                              • kryzar Re: Pogoda dziś piękna, świeci słońce :) 08.10.05, 15:48
                                                a gdzie indziej niestety nie jest tak miło. W Afganistanie, Iranie i Pakistanie
                                                jest po trzęsieniu ziemi. Zjawisko straszne i tragiczne dla mieszkańców. Znowu
                                                należałoby pomóc i kraje zachodnie już obiecały dary .
                                                • wiktoria53 Koniec ciepełka? 13.10.05, 06:06
                                                  Dziś na południu Polski ma być tak :

img420.imageshack.us/my.php?image=pogoda31rl.gif
                                                  natomiast na pozostałym obszarze kraju

img410.imageshack.us/my.php?image=pogoda18cy.gif
                                                  • tesunia Re: Koniec ciepełka? 13.10.05, 10:23
                                                    tak,tak....zapowiadaja i tu od jutra ochodzenie,
                                                    wiec konec ciepelka jesiennego...szkoda.
                                                  • august2 Re: Koniec ciepełka? 13.10.05, 20:52
                                                    u nas..jeszcze nie koniec. I wiecie co?
                                                    Bede nadal ogladal osoby (czytaj kobiety)
                                                    w skapych strojach...
                                                  • natla Re: Koniec ciepełka? 13.10.05, 22:34
                                                    ....a pooglądaj sobie, masz nasze pozwolenie wink))))))))))))))))
                                                    Ciepełko mi nie jest potrzebne, ale słońce baaaaardzo, choć lubie też deszcz
                                                    bębniący o szyby, ale chyba sie powtarzam wink
                                                  • august2 Chcialem wam 14.10.05, 06:36
                                                    poslac troche tego ciepelka, mamy go
                                                    jeszcze pod dostatkiem... ale Natla nie
                                                    pozwolila.
                                                  • goskaa.l Re: Chcialem wam 14.10.05, 06:44
                                                    No to poślij jej tylko słoneczko.
                                                  • august2 Co sie dzieje? 15.10.05, 04:23
                                                    No wlasnie. Co sie dzieje?
                                                    Dzisiaj byly rekordy ciepla, w moim kanionie
                                                    dobrze ponad 35 stopni.
                                                    A jutro zapowiadaja spadek temp do az 20 stopni
                                                    czyli chlod sie zbliza.
                                                    Zapowiadaja tez pierwszy duzy w tym sezonie deszcz - ostatni byl w kwietniu.
                                                    Czyli zima sie zbliza duzymi krokami.
                                                  • wiktoria53 Re: Co sie dzieje? 17.10.05, 10:43
                                                    Własnie sloneczko zaświeciło smile) Trzeba wyjść z domku. Może na rowerek? Ale nie
                                                    z takim obciążeniem!
                                                    Zdjęcie z "Gazety":

img292.imageshack.us/img292/4589/zdzbankami4ly.jpg
    • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 17.10.05, 11:35
      A w Zakopcu spadł śnieg 1 cm podało TVN24
      • august2 Ulewa dzisiaj nas dosiegla.. 18.10.05, 05:11
        Nawet w slonecznej Kalifornii pada czasami deszcz.
        Dzisiaj po prawie polrocznej przerwie- ulewa.
        Wchodzimy w sezon deszczowy.
        Jadac do sklepu "cyknalem" zdjecie z samochodu.
        Oto co zobaczylem.

img436.imageshack.us/my.php?image=sztormowapogoda3nj.jpg
        Jak sie przejasni to gwarantuje ze bedzie mozna widziec
        czapy sniezne na odleglych gorach (ok 60 km) Najwyzszy szczyt
        to San Antonio (zwany popularnie Mt Baldy czyli Lysy) wysokosc
        tylko 6250 metrow.

W srode ma byc juz po deszczach...
        • maladanka Re: A jak będzie 1 listopada?.. 18.10.05, 10:00
          Jak myslicie - jak na Wszystkich Swiętych będzie? - w zeszłym roku było
          cudownie-
          • tesunia Re: A jak będzie 1 listopada?.. 18.10.05, 10:33
            no ma byc tez pieknie,bo ja bede w krajuwink)
            • tesunia Re: juz przymrozki nocne..... 18.10.05, 10:44
              czynia,ze pod kazdym drzewkiem piekny "dywan perski" z lisci kolorowych sie
              scielesmile),pieknie wyglada,jak w sloncu lsnia kropelki topniejacego szronuwink
    • malwina52 Re: przymrozek.... 19.10.05, 07:25
      dzisiaj juz samochodziarze skrobali szyby
      w samochodach brrrr
      • vogino55 Re: przymrozek.... 19.10.05, 08:51
        A na Kujawach mgła taka że psa na końcu smyczy nie widziałem(smile))
        ale słoneczko mozolnie się przebija będzie pięny dzionek
        Pozdrawiam
        • tofika Re: przymrozek.... 19.10.05, 08:57
          Dzien dobry,taka zimna Jesien juz ,madrzy sie i dokucza przymrozkamisad
          czy ktos juz przygotowal kawusie na poprawe humorku?
          pojde i zobacze...

• regine Re: Pierwszy dzien deszczu... 19.10.05, 10:31
            Leje od wczesnych godzin rannych, chmurzyska ciagna od morza, czarne, ciezkie
            od wody. Ale co tam , na dworze dzis +22 ,czyli chlodno.
            Nie odczulam tego chlodusmile). Normalne polskie lato z odrobina deszczu...
            Tylko psina byl zdziwiony, gdzy wyszlismy na spacer, a tu mokro i nogi w kaluze
            nie chcial wlozyc...Zdziwiona psina, co to takiego...
            Choc w Polsce byl i deszcz widzial, ale sie mu chyba zapomnialo smile)
            • sarna52 Re: Pierwszy dzien deszczu... 19.10.05, 10:49
              Na Wybrzeżu słonecznie od rana.Drzewa "krzyczą" swoimi kolorowymi listkami,że
              już jesień.Piękną mamy jesien tego roku.Chce się żyć.Pozdrawiam
              • august2 Cieplo..nadal 01.11.05, 04:51
                Na brak ciepla nie moge narzekac..
                Dzisiaj w mich gorkach cieply wiatr
                i ponad 30 stopni..
                Czy wiecie ze musialem wlaczyc klimatyzacje?
                Taraz jak pisze jest przyjemny chlod w domu...
                Ah ta pogoda!
                • august2 Re: Cieplo..nadal 03.11.05, 20:54
                  Troche sie oziebilo. Temp w dzien ok 20 stopni.
                  Wczoraj pod wieczor widzialem nawet osobe w kozakach..
                  • natla Re: Cieplo..nadal 03.11.05, 21:10
                    Auguście, takiej przepięknej jesieni nie pamiętam. Naście stopni, kolory
                    i słońce do znudzenia na błękitnym niebie. U nas tylko raz w nocy troche
                    popadało. Dziś po raz pierwszy wyszły chmury, ale deszczu nie było.....super.
                    • natla Re: Cieplo..nadal 05.11.05, 12:13
                      Baaaaardzo śmieszna ta pogoda dzisiaj. Niebo zachmurzone w 100%, a cienie
                      bardzo wyraźne i cieplutko jak w lecie.
                      • regine Re: Cieplo..nadal 05.11.05, 12:26
                        Pogoda, jak pogoda...Jesienna, piękna, w kolory ....
                        Zobaczyłam wczoraj jeszcze "babie lato"...Cudowne....
                        • natla Re: Cieplo..nadal 05.11.05, 12:30
                          A ja w tym roku nie widziałam babiego lata..sad.....moze jeszcze...
                          • regine Re: Cieplo..nadal 05.11.05, 22:32
                            Zaczął przed chwileczką kapać nieśmiało deszczyk, jutro też ma padać. Następne
                            dni już ze słoneczkiem , bez deszczu i nadal temperatura na Śląsku do +15,
                            reszta kraju , ot tak sobie do +12 do +14.
                            Tofiko u Ciebie nazimniej !!! Uważaj !!!!
                            Po piętnastym ma się ochłodzić w całym kraju.
                            Taka sobie prognoza, dziś usłyszana.
                            • krista57 Re: Cieplo..nadal 05.11.05, 23:54
                              Pogoda jakas taka nietypowa,moze dobrze bo jest ciepło.
                              Jest tylko jeden problem....w minione lata praktycznie przechodzilo sie z
                              ciuchow letnich od razu w zimowe.
                              A teraz ...do sukienki wizytowej musialam włożyc plaszcz...a mam tylko zimowy
                              zanim dotarlam do teatru bylam zgrzana i zla.
                              Czy ktos ma trencz? bardzo by mi sie przydal !
                              • regine Re: Cieplo..nadal 06.11.05, 09:45
                                Po nocnym deszczyku, przecudne rześkie powietrze....Choć niebo jeszcze
                                zachmurzone, ale jest +10, spokojnie bez wiatru...
                                A z tym trenczem Kristo, to dobra myśl smile)
                                • wiktoria53 Re: Cieplo..nadal ale mglisto...... 10.11.05, 07:17
                                  Tak 10 stopni, wyjrzałam przez okno a tu mgłaaaaaaaaa i z domu nie chce się
                                  wyjść.
                                  • regine Re: Cieplo..nadal ale mglisto...... 10.11.05, 09:41
                                    Czyli mamy, już późną, szarą i ponurą jesień, ale tylko patrzeć jak spadnie
                                    śnieg i zmieni się widok za oknem na lepsze,
                                    Bo przynajmniej zakryje tą szarzyznę, bo już nawet liści kolorowych brak,
                                    nawet na chodnikach ,czy w ogrodach.
                                    Powoli wszystko zapadnie w zimowy sen, nawet ta zieleniąca się jeszcze
                                    gdzieniegdzie trawka....
                                    • wiktoria53 Re: Cieplo..nadal ale mglisto...... 13.11.05, 13:18
                                      Stosowny wiersz na obecną pogodę

Józef Czechowicz

Jesień
                                      Szumiał las, śpiewał las,
                                      gubił złote liście,
                                      świeciło się jasne słonko
                                      chłodno a złociście...

Rano mgła w pole szła,
                                      wiatr ją rwał i ziębił;
                                      opadały ciężkie grona
                                      kalin i jarzębin...

Każdy zmierzch moczył deszcz,
                                      płakał, drżał na szybkach...
                                      i tak ładnie mówił tatuś:
                                      jesień gra na skrzypkach
    • axsa Re: Co się dzieje z pogodą? 14.11.05, 07:49
      Niby normalne, że w polowie listopada jest mgła. ale dzisiaj bardzo mo ona nie
      na rękę. Gdyby jej nie było to juz dawno byłabym w drodze.
      • wiktoria53 Re: Co się dzieje z pogodą? 14.11.05, 07:54
        Od środy synoptycy przewidują opady deszczu ze śniegiem ! No i spadek
        temperatury.
        • regine Re: Zima - macocha, tuż, tuż.... 14.11.05, 18:41
          Tak idzie zima - macocha, też słuchałam prognozy dla Mazowsza,
          W czwartek śnieg z deszczem temperatura +2 do 0, a w piątek już 0 do -1,
          i śnieg, a do tego silny wiatr.
          Brrrr, zimno....
          • august2 Re: Zima - macocha, tuż, tuż....nie ..nie 14.11.05, 21:04
            Regina

Troche mnie przestraszylas ta prognoza i zaraz
            poszedlem sprawdzic ma lokalna gazete.

Caly tydzien ma byc w dzien ok. + 27 stopni a noca ok +12
            • regine Re: Zima - macocha, tuż, tuż....nie ..nie 14.11.05, 21:07
              Ale Ci zazdroszczę, wolę jednak upały.
              Bo zapowiadają u nas zimę stulecia, śnieżną , mroźną, wietrzną.
              Lubię i zimę, ale boję się prognoz takich, oby się mylili...
              • august2 Re: Zima - macocha, tuż, tuż... 15.11.05, 04:07
                Regina
                dla was na emeryturze to chyba zima nie jest
                az tak grozna. ZAwsze mozecie po prostu zostac
                w domych pieleszach. Najgorzej to maja ci co musza
                jechac do pracy..
                • axsa Re: Zima - macocha, tuż, tuż... 15.11.05, 07:35
                  LUBIĘ ZIMĘ, LUBIĘ SNIEG,
                  ale nienawidzę mazi posniegowej.
                  • wiktoria53 Z rana było pięknie.......słońce..... 15.11.05, 14:33
                    a teraz jakoś pochmurno się zrobiło......
                    • tofika Re: Z rana było pięknie.......słońce..... 15.11.05, 15:31
                      Rano mialam slonecznie , wiatr,niesamowity..tak do poludnia,
                      niestety pozniej zeczelo padac --typowa szruga jesienna

"Plyna chmurki ,plyna mgielki,deszcz rozsypal swe perelki ,
                      caly swiat ,w deszczu plywa
                      jesien ,jesien prawdziwa........"
                      • regine Re: Leje strasznie , choć bez wiatru.... 16.11.05, 21:26
                        A w prognozie usłyszałam, że w Ustce podobno była straszna burza z piorunami,
                        co dziwne o tej porze roku.
                        Dziwne, nie dziwne, kilka lat temu burzę z piorunami widziałam w środku
                        śnieżnej zimy...
                        • malwina52 Re:pada i marznie.... 16.11.05, 21:34
                          kolezanka posiedziala godzinke
                          i musialysmy skrobac szybki
                          a psiak dwa razy upadl i nie wiedzial czemusmile)))
                          • regine Re:Trąba powietrzna w Rzymie !!! 16.11.05, 23:48
                            Trąba powietrzna w Rzymie !!!

Niespotykany nawet jak na zawsze zakorkowany Rzym chaos zapanował w środę na
                            ulicach po przejściu trąby powietrznej. Tysiące samochodów stoją w ogromnych
                            korkach, a burmistrz apeluje do mieszkańców o spokój i cierpliwość.
                            Nieprzejezdne ulice i najważniejsze trasy dojazdowe oraz mosty, zwalone drzewa,
                            sterty śmieci i zniszczenia - to obraz po przejściu trąby powietrznej nad
                            północną częścią Wiecznego Miasta.
                            Od wczesnych godzin porannych wszędzie tworzą się olbrzymie korki,
                            sparaliżowana jest także komunikacja miejska. Wielu rzymian postanowiło dostać
                            się do pracy i szkół na piechotę, gdyż nie ma na razie szans na odblokowanie
                            wielu ulic. By zaradzić tej sytuacji, burmistrz Walter Veltroni podjął
                            bezprecedensową decyzję o otwarciu w centrum historycznym miasta tak zwanej
                            strefy ograniczonego ruchu, do której wjeżdżać mogą tylko nieliczni posiadacze
                            specjalnych zezwoleń. Władze mają nadzieję, że dzięki otwarciu ulic dla ruchu
                            uda się rozładować korki. Podjęto też decyzję o anulowaniu mandatów dla
                            wszystkich kierowców, którzy wcześniej próbując wydostać się z zablokowanych
                            ulic wjechali w strefę zakazu ruchu.

Służby miejskie zapewniają, że sytuacja w stolicy powinna powrócić do normy za
                            kilka godzin.
                            • wiktoria53 Snieżek prószy.......:) 17.11.05, 10:15

• august2 wiatr wieje.. 18.11.05, 16:40
                                ...suchy i cieply.
                                Temp w moim kanionie ponad 30 stopni..
                                Jakos wyjatkowo cieplo pod koniec listopda.
                                W przyszlym tygodniu wielkie swieto wiec
                                powinno sie juz ochlodzic.
                                • august2 Nadal cieplo.. 19.11.05, 04:24
                                  a nawet mozna powiedziec, uplanie.
                                  Troche niespotykane ta pora cieplo..
                                  Czy uwierzycie ze dzisiaj wlaczylem klimatyzacje
                                  zeby ochlodzic dom? O tej porze?

W poniedzialek planuje zabrac zone nad Pacyfik..
    • axsa Re: Co się dzieje z pogodą? 19.11.05, 07:50
      Dzisiaj wygłada na przyzwoitą.
      Dobrze, bo zaraz zaczynam przygotowania do wyjazdu.
      • krista57 Re: Co się dzieje z pogodą? 19.11.05, 09:27
        Sypie drobny śnieg
        szkoda,bo młodzi zaplanowali spotkanie przy ognisku na polanie.
        • natla Re: Co się dzieje z pogodą? 19.11.05, 09:37
          A ja rano wstałam i za oknem bieluteńko....pierwszy prawdziwy śnieg.
          Wyszukałam więc odpowiednich butów i poszliśmy ze psem na spacer. Musiałam
          uwazać, żeby orła nie wywinać, bo śnieg mokry i ślizki.....a te
          drzewa ....żałowałam, ze nie wzięłam aparatu......co Was uratowało od kolejnych
          zdjeć, ale......wszystko przed Wami wink))
          • natla Re: Co się dzieje z pogodą? 19.11.05, 10:07
            Właśnie wyszło słońce, na blado niebieskim niebie pedzą zaróżowione chmurki.
            dookoła jeszcze biało.
            80 km ode mnie czyli w Krakowie plucha, deszcz i pochmurno.
            • regine Re: Najświeższe wiadomości.... 20.11.05, 12:01
              Trudne warunki na drogach.

Na terenie całego kraju w nocy wystąpiły opady śniegu. Najtrudniejsze warunki
              drogowe panują w Małopolsce, na Śląsku i w Wielkopolsce.
              Chociaż wszystkie drogi krajowe są przejezdne, jest bardzo ślisko; w wielu
              miejscach można napotkać błoto pośniegowe.
              Szczególnie złe warunki do jazdy są w województwie śląskim. Najgorzej jest na
              Podbeskidziu. W okolicach Wisły czas pada śnieg. Jest bardzo ślisko. Trzeba
              uważać szczególnie na dwóch górskich przełęczach - Kubalonce i Salmopolu.
              W całym regionie główne drogi do Krakowa, Wrocławia i Warszawy są czarne i
              mokre. Gorzej jest na zjazdach z tych dróg. Na bocznych drogach leży cienka
              warstwa rozjeżdżonego śniegu i błota. Na szczęście ani policja, ani straż nie
              mają zgłoszeń o większych porannych utrudnieniach czy wypadkach. Od rana przy
              odśnieżaniu dróg w województwie śląskim pracuje prawie 120 osób.

Ważna informacja dla osób spędzających weekend w Tatrach: Na szlakach
              obowiązuje pierwszy stopień zagrożenia lawinowego. Wczoraj wprowadziło go TOPR.
              Oznacza to, że mogą schodzić niewielkie śnieżne lawiny.
              • august2 Re: Najświeższe wiadomości....z Orange County 20.11.05, 22:10
                temp ok 30 stopni
                i niestety ale musialem przeprosic sie z krotkimi
                spodenkami... na deszcz jeszcze musimy poczekac..
                • vogino55 Re: Najświeższe wiadomości....z Orange County 20.11.05, 22:14
                  Hehehe Auguście to masz tylko o 28 st cieplej(smile)))
                  Pozdrawiam Wojciech
                  • tofika Re: Najświeższe wiadomości....z polnocnej Polski 20.11.05, 23:38
                    Snieg ,zimno,zamglony swiat...

nawet troche rodzicow swoje pociechy na saneczkach powozili,
                    o i tak mam juz zimowo...
                    • wiktoria53 Wreszcie trochę śniegu na Kujawach....... 22.11.05, 09:08
                      Spoglądam przez okno i cieszę oczy bielą,wszystko pokryte śniegiem smile Szkoda,
                      ze na krótko.....
                      • regine Re: Wreszcie trochę śniegu na Kujawach....... 22.11.05, 09:33
                        Biały puch przykrył szarzyznę, aż jakoś inaczej się z łóżka wstało...Taka
                        jasność w oknach.
                        Ale pochmurno jest, nadawali dziś u mnie ciągłe opady, zobaczymy.
                        • regine Re: Wreszcie trochę śniegu ..... 22.11.05, 12:13
                          Zawieje i zamiecie śnieżne, śnieg i śnieg z deszczem oraz gołoledź - to
                          prognoza pogody na dziś. Śnieg pada obficie głównie na południu i w centralnej
                          Polsce.
                          • natla Re: Wreszcie trochę śniegu ..... 26.11.05, 09:19
                            Miała być odwilż, a tu urwały sie z nieba wszystkie śniżynki i szaleją. Padają
                            na ziemię, drzewa, dachy.....no normalny desant......
                            • regine Re: Wreszcie trochę śniegu ..... 26.11.05, 09:40
                              A od kiedy wierzysz prognozom...???
                              Słucham owszem, ale prognoza z TVN-nu, zawsze jest odwrotna...
                              Coś zawsze pokićkają.
                              Tym razem chyba też, bo u mnie miało być słońce...
                              No i gdzie jest, gdzie ??? Ja się pytam....
                              Na mapie prognozy, jest narysowane, owszem, a u mnie śnieg i chmury,
                              Które omało nie "spadną" na ziemię, takie "ciężkie".
                              Mają widać zapasy śniegu...smile)

• krista57 Re.co jest ..... 26.11.05, 11:39
                                Wczorajsze prognozy zapowiadaly paskudna pogodę.
                                Wieczorem pofolgowalam z pojsciem spac i co ? normalnie zaspalam...obudzilam sie
                                o godzinie 10...godzinie zbiórki.
                                Lesna wyprawa beze mnie !

Za oknem bezchmurne niebo i słonce....aż żal !!!!
                                • august2 Re.co jest ..... 27.11.05, 19:19
                                  ..ubieglej nocy temp spadla do +5 stopni...
                                  brr.. w domu sie oziebilo i myslalem juz
                                  wlaczyc ogrzewanie...
                                  Teraz zaczyna juz byc cieplej.. w dzien ma byc ok +20

• regine Re: Wczoraj w nocy lało ja z cebra.... 28.11.05, 11:14
                                    A dziś rano obudził, mnie przepiękny widok, wszystko w śnieżnej bieli , a na
                                    trmometrze -3.
                                    A tak w Polsce.
                                    Zasypane drogi są śliskie, ale przejezdne.
                                    Wschodnia i środkowa Polska toną dzisiaj w śniegu. Efekty widać na drogach w
                                    poszczególnych regionach kraju.
                                    - Olsztyn, Warszawa, Piotrków, Łódź, Katowice, Kraków - w tym pasie występuje
                                    najwięcej utrudnień ale wszystkie nasze drogi są przejezdne - usłyszeliśmy w
                                    Punkcie Informacyjnym Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad. Należy
                                    dodać: przejezdne ale bardzo śliskie. Posłuchaj:
                                    Śląski reporter RMF poinformował o zablokowanej drodze krajowej nr 81 między
                                    Mikołowem a Łaziskami. TIR z Czech wpadł tam w poślizg i zatarasował pas jezdni
                                    w kierunku Katowic. Policja organizuje objazdy.
                                    Autostrada A4 to jedyna czarna w tej chwili droga w regionie. Drogi krajowe są
                                    pokryte pośniegowym błotem, a boczne trasy zamieniły się wręcz w lodowiska.
                                    Kierowcy jeżdżą ostrożnie.

• tofika Re: Re.co jest ..... 28.11.05, 11:55
                                    August,troche siega i Ciebie mini Zimasmile
                                    • natla Re: Re.co jest ..... 28.11.05, 12:37
                                      Prześliczny dzień, biało niebieski....smile
                                      • natla Tak dziś było rankiem.... 28.11.05, 13:01
                                        img456.imageshack.us/img456/3559/krlowazima4xv.png
                                        img293.imageshack.us/img293/7227/okicie1mw.png
                                        • regine Re: Tak dziś było rankiem.... 28.11.05, 13:05
                                          Piękną masz zimę i aparat...Którym utrwalasz, to co naprawdę pięknesmile)
                                          Tak mam jeszcze do tej pory....
                                      • del.wa.57 Re: Re.co jest ..... 28.11.05, 13:31
                                        U mnie było tak pieknie w piatek,dzisiaj mglisto,sniegu troszke jest,ale
                                        zaczyna mzyc deszczyk,chora pogoda..
                                        • mira54 Re: Re.co jest ..... 28.11.05, 14:29
                                          Piekne slonko, 4 stopnie ciepla.
                                          A juz myslalam, ze bedziemy mieli zime.
                                          • regine Re: Re.co jest ..... 06.12.05, 14:52
                                            O wczoraj, od wieczora leje nieustannie, dziś jakby jeszcze więcej...
                                            Gdzie ten śnig, gdzie ta zima ?????
                                            ________________________________________________
                                            ~~Los jest ślepy, ale trafia bez pudła...~~~
                                            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23923
                                            • regine Re: Re.Danuśkę nam chyba zasypało na biało... 07.12.05, 12:59
                                              Zima paraliżuje południe Polski
                                              07.12.2005 08:24

Zima atakuje.
                                              Podbeskidzie i Żywiecczyzna sparaliżowane. W regionie nie ma prądu, nie jeżdżą
                                              pociągi, trudne warunki panują na drogach.
                                              Obciążone śniegiem drzewa łamały się i spadały na przewody elektryczne. Na
                                              terenie powiatów bielskiego, żywieckiego i cieszyńskiego uszkodzonych jest 150
                                              stacji transformatorowych, a bez prądu pozostaje 3 tys. osób.
                                              Rzecznik beskidzkiej Energetyki Kazimierz Szypuła zapewnia, że szkody są
                                              usuwane jak szybko jest to możliwe. Posłuchaj:
                                              - Staramy się, żeby zdecydowaną większość odbiorców zasilić z powrotem do
                                              godzin wieczornych - powiedział Kazimierz Świątczak z oddziału Enion SA w
                                              Bielsku- Białej. - Niestety pogoda nam nie sprzyja. Przez cały czas pada śnieg.
                                              Sytuacja się dynamicznie zmienia. Tam, gdzie można, jest przywracane zasilanie.
                                              Niestety dalej następują awaryjne wyłączenia, spowodowane dużymi opadami śniegu
                                              i szadzią - dodał.
                                              Prądu nie było we wtorek wieczorem przez trzy godziny m.in. w budynku Straży
                                              Granicznej na przejściu granicznym w Zwardoniu.
                                              Konary drzew uszkodziły także elektryczną trakcję kolejową. Ruch jest
                                              całkowicie wstrzymany na odcinku Skoczów-Wisła Głębce. Po jednym torze pociągi
                                              jeżdżą na trasie Mysłowice-Kosztowy. W środę rano ruch odbywał się wahadłowo
                                              także na szlaku Chybie- Zebrzydowice. Przed południem uruchomiono ponownie
                                              przejazd po obu torach. Między Ustroniem a Wisłą oraz Skoczowem a Pierśćcem
                                              uruchomiono komunikację zastępczą.
                                              Trudne warunki panują także na drogach, ale jak na razie wszystkie trasy są
                                              przejezdne. Na jezdniach zalega gruba warstwa pośniegowego błota i śniegu. Przy
                                              odśnieżaniu pracuje 160 osób i 95 pługów.
                                              Zima zaatakowała zresztą nie tylko południe kraju. W Wielkopolsce drogi krajowe
                                              mają co prawda czarną i mokrą nawierzchnię, ale padający śnieg i zalegające w
                                              niektórych miejscach błoto pośniegowe mogą być niebezpieczne dla kierowców.
                                              - W rejonie Leszna, Nowego Tomyśla, Kalisza i Kępna pracują solarki i być może
                                              wyjadą tam też pługi - poinformował w środę rano dyżurny poznańskiego Oddziału
                                              Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad - Adam Stempień.
                                              Warunki na drogach były przyczyną kolizji, do jakiej doszło w nocy na drodze
                                              krajowej nr 25 w miejscowości Zbiersk, niedaleko Kalisza. Przewrócony tir
                                              blokuje całkowicie tę trasę.

_____________________________________________________
                                              ~~ Los jest ślepy, ale trafia bez pudła...~~
                                              • regine Re: Mnie już zasypało na biało... 07.12.05, 15:05
                                                A na termometrze z +2 , zrobiło się - 2, dachy białe już i drzewa....
                                                Czyli jak w kalejdoskopie....
    • axsa Re: Co się dzieje z pogodą? 15.12.05, 17:44
      U mnie dzisiaj "pogoda zalała sie w trupa".
      wink))
      • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 15.12.05, 18:12
        Mało,że "zalana w trupa", to jeszcze wieje jak ch*****......
        • kesaira Re: Co się dzieje z pogodą? 15.12.05, 20:01
          Także samo u mnie...
          • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 15.12.05, 20:07
            z deszczu, to tylko mżawka, ale wieje za to, że ho ho
            • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 15.12.05, 22:54
              Nadal leje jak z cebra, wiatr wieje, choć nie jest zimno...
              Ale na święta mamy mieć piękną zimę, w/g prognoz meteorologów.
              Więc głowa do góry, święta będą z mrozem i śniegiem smile
              • natla A u mnie piękna ...... 15.12.05, 23:09
                ....wiosenna burza, z błyskawicami i grzmotami...zawsze jakaś odmiana, tylko
                pies po pierwszym grzmocie, zerwał sie z głębokiego snu i siedział długo jak
                żona Lota smile))
                • natla Re: A u mnie piękna ...... 15.12.05, 23:18
                  Zaczęło sie ulewą , a teraz sypie bez opamiętania i grzmi i błyska nadal.
                  Biało zrobiło się w 5 minut. smile
                  • dankarol Re: A u mnie piękna ...... 15.12.05, 23:23
                    O właśnie do mnie doszedł deszcz. zaczęło padać i to pięknie. Ciekawa jestem
                    czy burza też dojdzie. Jesli zacznie grzmieć to komp pójdzie spać, już mi raz
                    zdezelowało, cały kopm a ten jest jak nowy szkoda go, bo może się jeszcze
                    przydać
                    • kesaira Re: A u mnie piękna ...... 16.12.05, 00:23
                      U mnie nniedawno grzmiało, ale padał śnieg przepiekny...
                      Ojej, ale ja wolę wiosnę i już.
                      • natla Re: A u mnie piękna ...... 16.12.05, 01:25
                        Ja teżwink)
                        • mira54 Re: A u mnie piękna ...... 16.12.05, 09:14
                          Piekny dzionek sie zaczyna, slonko cudnie swieci,
                          5 stopni ciepelka i nie ma wiatru. Oby tak mijal caly dzien
                          i nastepne dni, bo wybieram sie do stolicy.
                      • malwina52 Re: A u mnie piękna ...... 16.12.05, 09:33
                        u mnie tez pieknie sniezy,
                        poranny deszczyk zamienil sie w snieg,
                        za oknem pieknie bialo, drzewa ubraly sie w sniegowe
                        czapy, gdyby temperaturka spadla
                        i snieg utrzymal sie nastroj swiateczny
                        bylby piekny
                        • del.wa.57 A u mnie okropna!! bbrrrrrr..... 16.12.05, 15:17
                          Biegłam rano do pracusi,myślałam,ze mi głowe urwie,potworny huragan a do tego
                          zacinajacy deszcz,nogi moje dzisiaj odmawiają mi posłuszeństwa,jedna waży
                          TONĘ,to chyba wpływ pogody,zobacze wieczorem w wiadomosciach ile to znwu szkód
                          narobiła ta wariacka pogoda.A tak marzy mi się śniezekwink))
                          • regine Re: A u mnie też śnieżek :))) 16.12.05, 18:45
                            Po porannym rozpogodzeniu, popadał deszcz, potem przeszedł w śnieg i tak już
                            sypie dość mocno od 16.00. Ale właśnie ten plusik na termometrze marnuje to co
                            pada, ale na noc zapowiadali wczoraj mróz i święta mają być w śniegu z mrozem.
                            Więc Malwinko, poczekajmy, jeszcze się nie śpieszmy...smile)
                            To jeszcze tydzień do wigilii, różnie może jeszcze być...
                            • sioma1 Re: A u mnie też śnieżek :))) 16.12.05, 20:22
                              Jest godzina 20-ta, za oknem potężna nawałnica. Wiatr na pewno o szybkości
                              ponad 100 km/h,na przemian deszcz i śnieg. Wyglada mi to na spóźniony listopad.
                              • sioma1 Re: A u mnie też śnieżek :))) 16.12.05, 20:23
                                I się błyska, to jakaś burza.
                                • natla Re: A u mnie też śnieżek :))) 16.12.05, 20:51
                                  Piękna burza snieżna była, ale niestety krótka....chyba że wróci...
                                  Sypie niemożliwie....samochdy jadą 30km/h
                                  • dankarol Re: A u mnie wichura 16.12.05, 21:33
                                    i deszcz ze śniegiem, nawet pies uciekał do domu.
                                    • malwina52 Re: A u mnie przymarza 16.12.05, 21:39
                                      to co w ciagu dnia napadalo,
                                      chodniki sliskie,
                                      psinka byla zdziwiona ze lapki jej sie rozjezdzaja,
                                      ale fajnie sie spacerowalo, tak mogloby juz zostac
                                      do swiat
                                      • wiktoria53 Dziś piękna pogoda. 17.01.06, 13:15
                                        Warto wybrać się na spacer (ja już byłam), pieknie świeci słońce i ten
                                        mrozik...........no i można podziwiać drzewa pokryte szadzią.
                                        • del.wa.57 Re: Dziś piękna pogoda. 17.01.06, 14:00
                                          Nie wszedzie Wiktorio,ale tez juz bylam na spacerze,zdązylam przed
                                          deszczem,mrozik puścił i pada deszczyk pada,pada sobie równo trala..la..wink)
                                          • august2 Re: Dziś piękna pogoda. 18.01.06, 07:48
                                            Macie racje ze ladna pogoda. W moim magicznym
                                            ogrodku znalazlem dzisiaj nowe mieszkanki- ktore wygladaja
                                            mniej wiecej tak

img68.imageshack.us/my.php?image=rozyczka5pa.jpg
                                            img68.imageshack.us/my.php?image=pelargonia4kk.jpg
                                            • august2 Re: Dziś piękna pogoda. 04.02.06, 20:42
                                              Rano bylo mglisto... drzewa i krzewy takie
                                              tajemnicze sie wydawaly. Cale wzgorze bylo spowite
                                              w biala, muslinowa koszule.

Za pare godzin mgla sie gdzies wyniosla i slonce zajrzalo
                                              do mego ogrodka. "Dobry czas zeby odwiedzic me
                                              kwiatki"- pomyslaem. Tak tez zrobilem.
                                              Jak to sie mowi "Panskie oko robi to ze kwiatki rosna" (to moje)
                                              Dalem im troche witamin.... Tyle kolorow dodaly
                                              w mym ogrodku ze dobre odzywki im sie naleza. Jeszcze tylko
                                              usunalem troche chwastow, podlalem, zamiotlem i teraz mozna
                                              spokojnie odpoczac i cieszyc oczy...

• wiktoria53 Re: Dziś piękna pogoda. 04.02.06, 22:18
                                                U Augusta wiosna, wiosna, wiosna wonna i radosna.......itd smile
                                                • del.wa.57 Re: Dziś piękna pogoda. 04.02.06, 23:27
                                                  Ja tez chcę,zeby była wiosna!!!słoneczko,cieplutko,kwitnace kwiaty itd,ale sie
                                                  rozmarzyłam a to dopiero luty,chociaz nie dokuczyła mi zima,mimo wszystko czeka
                                                  m z utęsknieniem na wiosnę jak zapuka do drzwi....wiosno..wiosno radosno czy to
                                                  Ty??smile))))
                                                  • august2 Re: Dziś piękna pogoda. 04.02.06, 23:53
                                                    ...Tak! To jestem Ja!

Wiosna
                                                  • regine Re: U mnie zima :) 05.02.06, 00:09
                                                    Zima, "sroga pani", nie chce nas opuścić sad
                                                    Rano śnieg i -3, póżniej w obiad zamieć.
                                                    Teraz niebo iskrzące gwiazdami i mróz -12, jutro ma być tak w dzień.
                                                    Brrrr, zimno jak licho...
                                                  • regine Re: U mnie zima :( 05.02.06, 00:14
                                                    A u Augusta w ogrodzie takie piękne róże i pelargonie...
                                                    No i gdzie tu sprawiedliwośćsad
                                                    Ale każdy ma inaczej, byłaby nuda, jakby wszędzie na świecie była ta sama
                                                    pogoda. A tak mamy urozmaicenie na forum, z każdego prawie zakątka świata..smile))
                                                    ======================================================
                                                    ~~Gdy nie masz nic do ofiarowania, ofiaruj uśmiech ~~
                                                  • august2 Re: U mnie zima :( 05.02.06, 01:18
                                                    Masz racje Regina. Byloby nudno, gdyz nie
                                                    czytal bym o "srogiej Pani Zimie"...
                                                    A czytac o niej lubie...
                                                  • august2 cieply wiatr Santa Ana... 05.02.06, 19:28
                                                    .... otworzyl pak zonkila w mym ogrodku
                                                    img141.imageshack.us/my.php?image=zonkil8op.jpg
                                                    img443.imageshack.us/my.php?image=zonkil25ro.jpg
                                                    a to dziwadlo sie dopiero otwiera. Zapomnialem nazwy i teraz czekam
                                                    co sie z tego wykluje. Dam wam znac jak rozkwitnie..

img353.imageshack.us/my.php?image=dziwo8py.jpg
                                                  • del.wa.57 Re: cieply wiatr Santa Ana... 05.02.06, 20:09
                                                    Dzięki Auguscie,za piękna wiosne i sliczne żonkile,tak ciepło zrobiło mi sie na
                                                    duszy,mu musimy jeszcze troche poczekać,miesiąc dwa?smile)
                                                  • regine Re: cieply wiatr Santa Ana... 05.02.06, 22:58
                                                    Ten kwiat podobny jest do naszych leśnych zawilców.
                                                    Ma swoją nazwę, ale gdzieś mi uleciała.
                                                    Żonkile piękne, zapachniało wiosną i u nas dzięki Tobie Auguście.
                                                    Dziękuję, za powiew wiosny, w ten mroźny dzeiń smile
                                                  • august2 Re: najwyzsza temp w kraju 14.02.06, 04:38
                                                  • august2 Re: najwyzsza temp w kraju 14.02.06, 04:40
                                                    byla... u nas. Ponad 30 stopni.
                                                    Za to na wschodzie USA snieg po pas..

Mamy tzw australijska pogode.
                                                  • regine Re:Chyba to już koniec zimy... 15.02.06, 09:38
                                                    Ptaki świergoczą jak w raju, może czują nadchodzącą wiosnę ??
                                                    Śnieg topnieje, choć cały dzień wczoraj sypało, ale ciągle temperatura dodatnia.
                                                    Więc może już, już blisko nas jest wiosenka ???
                                                  • vogino55 Re:Chyba to już koniec zimy... 15.02.06, 10:08
                                                    Reniu nie tylko ptaki,,,,,,, na forum czuć Wiosnę (wink)))))))) i tak trzymać
                                                    Wojciech
                                                  • wiktoria53 Re:Chyba to już koniec zimy...słońce świeci..... 15.03.06, 11:02
                                                    wkrótce wiosenka ukochana........smile))))))))))))
                                                  • wiktoria53 Taaaaaaa wczoraj słońce, a dzis śniegggggggg! 17.03.06, 17:12
                                                    Własnie przed 40 minutami posypałoooooooo
                                                  • dankarol Re: Taaaaaaa wczoraj słońce, a dzis śniegggggggg! 17.03.06, 17:14
                                                    a ja myślałam, że to tylko u mnie ktoś pierzynki trzepał
                                                  • del.wa.57 Re: Taaaaaaa wczoraj słońce, a dzis śniegggggggg! 17.03.06, 18:21
                                                    U mnie tez,zaczyna sie trzepanie pierzynek,jak pisała Danutkasad
                                                  • regine Re: Taaaaaaa wczoraj słońce, a dzis śniegggggggg! 17.03.06, 18:30
                                                    "Trzepanie" trwa od rana, zimno jak licho ...brrrr.
                                                    Jutro też mają być "trzepane"....
                                                  • ania091951 Re: Taaaaaaa wczoraj słońce, a dzis śniegggggggg! 17.03.06, 19:05

U mnie wczoraj nasypalo okolo 12 cma dzis juz po sniegu ani sladu temerayura +7
                                                  • tesunia Re: Taaaaaaa wczoraj słońce i dzis tez;))))))))))) 17.03.06, 19:09
                                                    ale sniegu jeszcze tony lezy....
                                                    +2 stopnie i nawet przyjemnie bylo tak posnuc sie po miescie.
                                                  • wiktoria53 U mnie +3 stopnie C. 18.03.06, 11:28
                                                    Bez wiatru, ale leży jeszcze sporo śniegu.
                                                  • del.wa.57 Re: U mnie +3 stopnie C. 18.03.06, 15:32
                                                    U mnie + 5st,bez sniegu,ale coś sie wcale tego nie czuje,brrrrr.
                                                  • dankarol Re: U mnie +4 18.03.06, 16:28
                                                    sniegu resztki, a dzisiaj wracając ze sklepu przed jednym z bloków podziwiałam
                                                    łan przebiśniegów pięknie kwitnących. Taka łączka ze 3 ma 4 metry. Stałam,
                                                    stałam i pewnie do tej pory bym tam stała, gdyby nie ciężka siatka, która
                                                    zaczęła mi z ręki wypadać. Szkoda, że nie mogę przesłać Wam zdjęcia
                                                  • wiktoria53 Re: U mnie +4 Danutko........... 18.03.06, 16:35
                                                    Radzę wziąć aparat i cofnąć się w to miejsce.........ja chcę zobaczyć te piękne
                                                    przebiśniegi sad((((((((((((((((((( i kto jeszcze chce je zobaczyć? smile)))))))))
                                                  • ania091951 Re: U mnie + 7......... 18.03.06, 17:09

U mnie +7 sloneczko pieknie swieci po sniegu ani sladu
    • kesaira Re: Co się dzieje z pogodą? 18.03.06, 18:00
      Te mrozy i zimno już mnie irytują. Zapowiadają, że wiosna nie będzie wiosną,
      tylko przedwiośniem. A lato dopiero w sierpniu.

Mam hopla na punkcie "pogody" i zerkam często na mapę temperatur mórz. I co
      widzę? Tego roku ochłodził sie północny atlantyk, ale nie tak, by całą
      Grenlandie skuć lodem. Natomiast Antarktyda ma wiecej zimna niż w analogicznym
      okresie ubiegłego roku. Morza opływajace Azje Płd-Wsch całorocznie z ogniskami
      temperatur wody +32 stC. Teraz taka tem. wody jest koło zachodniej Sumatry.
      U nas mrozy syberyjskie, w Kanadzie śródziemnomorskie.

Aż starch mysleć co takie anomalnie mogą złego zrobic w przyrodzie. A może nic??
      A może to norma? Może ktoś wie, niech zdradzi mi i nam.smile)
      • natla Re: Co się dzieje z pogodą? 18.03.06, 18:05
        Cztałam gdzieś, ze takie "anomalia" są normalne i powtarzają się co parę lat.
        Albo mi sie wydaje, albo właśnie zagrmiało......w razie czego doniosę.
        • wiktoria53 Re: Co się dzieje z pogodą? 28.03.06, 09:42
          U nas dziś wymarzona pogoda na wiosenny spacer, z którego właśnie przed chwilką
          wróciłam.Temperatura +10 stopni, świeci słońce, leciutki wiaterek.
          • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 28.03.06, 10:13
            Jest pięknie, świeci słońce, po wieczorowo - nocnym deszczu.
            Na termometrze +12, wiosna zawitała "całą parą".
            Piękny dzieńsmile)
            • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 28.03.06, 10:20
              U mnie też pięknie wiosennie, słonecznie i ciepło.
              s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=96159722313443045987
    • malwina52 wiosna daje o sobie znac 28.03.06, 10:31
      Wiosenna nawałnica, która w poniedziałek wieczorem przeszła nad Hamburgiem,
      choć nie trwała długo pochłonęła dwie ofiary śmiertelne.

wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=203300
      • dankarol Re: wiosna daje o sobie znac 28.03.06, 10:35
        Przed chwilą widziałam w telewizorze, to wygląda jak po huraganie. Straszne.
        • ania091951 Re: wiosna daje o sobie znac 28.03.06, 14:53

U Nas cieplo ale deszczowo
          • del.wa.57 Re: wiosna daje o sobie znac 28.03.06, 16:25
            U mnie ciepło,tylko szalony wiatr,nie oglądałam wczoraj niemieckiej
            telewizji,dzisiaj słysze w radio co sie działo koło Hamburga,strasznie tornado
            nawet ofiary smiertelne są,ludzie byli bez swiatła przez jekis
            czas,okropnośc,do Hamburga mam jakies dwie godziny autem.
            Troche popadało ale teraz pokazało sie słoneczko,tylko pranie musi byc
            przywiązane na balkonie bo wieje strasznie.
            • wiktoria53 Pogoda zmienną jest 29.03.06, 16:50
              Rano słuchałam pięknych treli, a w tej chwili ( na termometrze 12 stopni C)
              lunął deszcz i posypał się grad.Spoglądam, za oknem już uspokoiło się i trochę
              pojasniało. Może jeszcze zaświeci słoneczko?
              • dankarol Re: Pogoda zmienną jest 29.03.06, 18:03
                A u mnie leje i leje, jeszcze rano na spacer poszłam przy mżawce, a teraz
                pokazali, że Wisła pod Wawelem wylewa na bulwar
                • wiktoria53 Re: Pogoda zmienną jest 01.04.06, 16:38
                  U nas pada z przerwami, niebo zachmurzone to znowu sie rozjaśnia. Na
                  termometrze 12 stopni C.
                  • del.wa.57 Re: Pogoda zmienną jest 02.04.06, 09:48
                    To prawda Wiktorio,pogoda zmienna jest jak kobieta?????
                    U mnie szaro,buro i ponuro,nawet mi sie /rymło/zapowiada się na deszcz,ale +11.
                    • regine Re: Pogoda zmienną jest 02.04.06, 12:06
                      Jest pięknie, świeci słoneczko, cieplutko, spokojnie...
                      Pora na spacer...smile
                      Ale bardzo smutno....sad Wspomienia pozostały i wróciły...
                      • wiktoria53 U nas dzis pięknie:)))))))))))) 02.04.06, 13:00
                        Prawdziwie wiosennie! Świeci słońce od samego rana, od strony pólnocnej na
                        term. 12 stopni, aż sie nie chce siedzieć w domu.Na razie zaliczyłam kościółek-
                        dzis biskup zawitał do naszego.
                        • wiktoria53 Burze i silne opady ? 14.05.06, 14:00
                          Ostrzeżenie przed burzami i silnymi opadami
                          Na południu Polski mogą wystąpić burze i silne opady deszczu. Ostrzeżenie
                          Centrum Zarządzania Kryzysowego Wojewody Śląskiego dotyczy województw:
                          śląskiego, małopolskiego, świętokrzyskiego i podkarpackiego.
                          Niewykluczone są także opady gradu.

Burzom towarzyszyć będzie również silny i porywisty wiatr. Wiatr i opady mogą
                          spowodować utrudnienia w komunikacji.
                          • regine Re: Burze i silne opady ? 14.05.06, 14:05
                            Popadało, ochłodziło się, deszcz spokojny ale rzęsisty.
                            Zieleń nabrała ślicznych kolorów, kurz został zmyty. Jaskółki radośnie uwijają
                            się ciesząc się z kałuż, bo od miesiąca nie widziały deszczu a Wisła dość
                            daleko.
                            • dankarol Re: Burze i silne opady ? 14.05.06, 14:16
                              U nas wczorej wieczorek przeleciał mały huraganek taki 10 minutowy, a w nosy
                              mały deszcz. Dzisiaj rano wszystkie kałuże były żółte od pyłków. A w południe
                              spadło nawet 15 kropelek. Za to chmury biegają piękne ciemne, ale i słoneczko
                              co chwilę świeci.
                              • wiktoria53 U mnie dziś pochmurno, zimno........ 16.05.06, 09:07
                                zbiera się na deszcz, a miałam po południu myć okna sad
                                • natla Re: U mnie dziś pochmurno, zimno........ 16.05.06, 09:16
                                  No to masz wolne wink....u mnie też się dziwnie robi, słońce jak przez gazę,
                                  oponka i cisza. Oj bedzie padać.
                                  • wiktoria53 Od rana świeci słoneczko-mamy piękny dzień :) 19.05.06, 07:09
                                    Pędzę do roboty - okna czakają, ale za jakis czas zrobię sobie kawę i przysiądę
                                    znowu.
                                    • mira54 Pochmurnie i deszczowo 19.05.06, 08:27
                                      15 stopni na dworku, pokrapuje deszczyk
                                      smutny poranek, nic mi się nie chce.
                                      • regine Re: Pochmurnie i deszczowo 19.05.06, 08:43
                                        Wieczorem i w nocy lało, teraz przejaśnia się. Jest bardzo ciepło prawie +19, a
                                        że dopiero dzień się zaczyna , może później będzie jeszcze cieplej. Choć deszcz
                                        zapowiadany też powinien spaść, bo chmury krążą.
                                        • dankarol Re: Pochmurnie i deszczowo 19.05.06, 10:21
                                          Deszczyk sobie pada,taki niewielki, ale jest ciepło. Niestety nici z długiego
                                          porannego spaceru, bo piesek uciekł do domu. Chyba muszę mu pelerynkę zrobić,
                                          żeby chciał chodzić podczas deszczu. Chyba niedługo słońce wyjdzie i już będzie
                                          po deszczu. sad
                                          • krista57 Re: Pochmurnie i deszczowo 19.05.06, 10:48
                                            Leje jak z cebra.
                                            Nic mi sie nie chce ...chyba zabiorę sie za gary oraz ciasto z rabarbarem.
    • dankarol i znowu słońce 19.05.06, 11:20
      Tak jak myślałam, deszcz niedługo padał i już świeci piękne słoneczko, może
      teraz pies będzie chciał iść na długi spacer.
      • regine Re: Było pięknie... 19.05.06, 16:27
        No bo było, i.... się skończyło. Wiatr przygnał czarną chmurę, dużą, chyba
        ciągnie ją spod Poznania, bo końca nie widać. Myślałam, że połamie drzewa.
        Deszcz leje jak licho. No i po pogodzie, czyli słońcu...sad
        • wiktoria53 Zaraz nasze miasto zaleje :( 19.05.06, 17:49

• regine Re:U mnie już.... 19.05.06, 18:09
            Po burzy i ulewie, ale pogoda aż ciągne do łóżka.
            Wytrzymam dziś bez drzemki, bo co ja będę robić w nocy...???
            • tofika Re:U mnie już.... 19.05.06, 20:12
              REginko,jesli zdrzemknelas to pomoz Wiktorii i jeszcze kogos popros pchnijcie
              mi vchmur z deszczem prosze,bo juz mi brakuje wody w studni,,sad na
              polewanie ..roslinek
              • regine Re:U mnie już.... 19.05.06, 20:15
                Oj, polało dokładnie, jeszcze po 2 godzinach po deszczu, stoją kałuże.
                No cóż może podmucham chmury i na Mazury smile)
                • tofika Re:U mnie już.... 19.05.06, 20:19
                  HURRAsmile pada nareszcie pada,,a widzicie jak pomogło? wystarczylo ,że WAM się
                  poskarżyłam..
                  • del.wa.57 Re:U mnie leje od południa... 19.05.06, 20:56
                    A do tego bardzo silny wiatr,szaro,buro bardzo nieprzyjemnie jest na dworze,ale
                    od poniedziałku ma sie poprawić-zobaczymy.
                    • mira54 Re:U mnie leje od południa... 19.05.06, 21:03
                      Rano deszcz, potem słonko, a po 17-tej przeszła
                      straszna burza, bardzo silny wiatr i ulewa.
                      • dankarol Re:U mnie leje od południa... 19.05.06, 21:04
                        jak u Mireczki rano deszcz potem słoneczko, a teraz zaczęło padać. Ciekawe jak
                        wyciągnę na spacer piesa, chyba go zawinę w folię. A burza do mnie nie doszła.
                        • regine Re:Piękna...:)) 20.05.06, 09:48
                          Pogoda marzenie smile)) Cieplutko, słoneczko już z rana grzeje, jest bezwietrznie..
                          Jest cudownie smile
                          • regine Re: Zimno, brrrr...:)) 21.05.06, 12:07
                            Wieje bardzo silny wiatr, chmurzyska czarne pojawiają się i znikają. Na
                            termometrze tylko +14, a rano było jeszcze ciepło i słonecznie...
                            • dankarol Re: Zimno, brrrr...:)) 21.05.06, 12:17
                              U mnie też wieje strasznie, ale piękne słoneczko(no chyba, że chmurkę
                              wietrzysko przegania) właśnie posiedziałam sobie na balkonie i wystawiałam do
                              słońca buźkę. Chyba muszę już zaprzestać, bo coś piecze, pewnie już uczulenie .
                              Posyłam tym co mają deszcz troche słoneczka
                              • del.wa.57 Re: Trochę cieplej... 21.05.06, 16:57
                                Dzisiaj u mnie troche cieplej,pada troszkę z przerwami i nie wieje juz tak
                                strasznie jak wczoraj,ale słoneczka nimasad
                                • ania091951 Re: Trochę cieplej... 21.05.06, 17:14

W Chicago sloneczko tez ladnie swieci ale wieje zimny wiatr
                                  • regine Re: Trochę cieplej... 22.05.06, 09:02
                                    Jest przepięknie od samego świtu.
                                    Słońce świeci jak oszalałe, na termometrze +23, bezwietrznie.
                                    Sama radość, gdy tak zaczyna się dzień smile
                                    • regine Re: Trochę cieplej... 24.05.06, 08:32
                                      Może być, nie ma co narzekać. Ale nadają od piątku, na północy Polski dość duże
                                      ochłodzenie, nawet z przymrozkami.
                                      Cóż szaleje ten maj, zapomniał, że "Zimni ogrodnicy" już byli...
                                      • del.wa.57 Re: Trochę cieplej... 24.05.06, 11:40
                                        U mnie wreszcie dzisiaj przestało padać,ale wieje/głupi/wiatr/nawet słoneczko
                                        dzisiaj mamy,ciekawe jak długo?na jutro znów zapowiadają deszcz bbbbrrrrrr.
                                        • del.wa.57 Re: Zimno brrrrrrr.. 24.05.06, 17:04
                                          Jasny gwint!!!! juz sie naświeciło!!leje jak z cebra a do tego wariacki
                                          wiatr,az się nie chce z domu wyjść,na szczęscie zdążyłam przed deszczem,ja się
                                          zabiję,mam dosyć takiej pogodysad
                                          • kryzar Re: Zimno brrrrrrr.. 24.05.06, 17:07
                                            oj zimno. Umnie teraz jest +12 C i wieje. Wiosna cosik nie łaskawa dla nas, ale
                                            roślinom widać sprzyja. Zielono bardzo.
                                          • regine Re: Chłodno 24.05.06, 17:09
                                            Chłodno, ale idzie wytrzymać, choć z marnym słoneczkiem.
                                            Chłodny, dość silny wiatr, potęguje zimno.
                                            Oby wytrzymało do soboty, kurcze blade, bez deszczu ..
                                            • wiktoria53 Na razie pięknie, ale tylko 12 stopni C 25.05.06, 06:49
                                              słoneczko ładnie świeci,
                                              ale zajrzałam tu:

serwisy.gazeta.pl/pogoda/0,51887,1847854.html?pregion=1
                                              i jezeli się sprawdzi to wychodzi na to, że będzie padał deszcz sad(((((((((((
                                              • natla Re: Na razie pięknie, ale tylko 12 stopni C 25.05.06, 08:04
                                                .....i to jest moja pogoda. smile
                                                • regine Re: Na razie pięknie 25.05.06, 09:27
                                                  Po rannym, mocnym zachmurzeniu, zaświeciło pięknie słońce. Chmury gdzieś się
                                                  podziały. Piękny ciepły dzień, do słońca jest +23. Oby wytrwało tak do końca
                                                  dnia i do niedzieli smile
                                                  • del.wa.57 Re: Na razie pięknie 25.05.06, 12:34
                                                    Dajcie troche słońca dziewczyny,u mnie jest 16+ ale szaro,buro i pada z
                                                    przerwami,na szczęscie przestało wiać,z domu nie chce sie wyjść bbrrr.
                                                  • regine Re: Na razie pochmurno..:( 26.05.06, 07:49
                                                    Chłodno, zachmurzone niebo, ma padać. Po południu niby ma być poprawa pogody sad
                                                  • vogino55 Re: Na razie pochmurno..:( 26.05.06, 22:15
                                                    ,,,,,,ale poprawia się (z pieca na łeb)pewnikiem ma to jakąś współzależność z
                                                    wprowadzonym alertem " I "(smile))
                                                  • regine Re: Na razie pochmurno..:( 29.05.06, 12:38
                                                    Pochmurno nadal. Wieje bardzo silny wiatr, nie da się wyjść nawet na balkon. Co
                                                    za pogoda sad Ale dobrze, że deszcze tylko czasami pokropi, ale w nocy chyba
                                                    lało...Zimno, bo tylko +8...Gdzie to lato ?
                                                  • del.wa.57 Re: Na razie pochmurno..:( 29.05.06, 12:52
                                                    Mam dosyć!!! Pada u nas juz dwa tygodnie z małymi przerwami,zimno i ponuro.
                                                    Dzisiaj zaświeciło rano słoneczko,wyszłam na balkon,powystawiałam moje
                                                    kwiaty,zrobiłam pranie i zdązyłam tylko rozwieśić i ....zaczęło lać,pranie do
                                                    domu,kwiaty znów chowam,gdzie się da,okropność!!!!
                                                  • ania091951 Re: Na razie pochmurno..:( 29.05.06, 16:20

Podrzucam pare promykow sloneczka,w Chicago chodz dopiero 9 rano temperatura
                                                    +30 Z okazji dnia Memorial Day dzien wolny od pracy
    • kesaira Re: Co się dzieje z pogodą? 29.05.06, 17:45
      Zimny jest/był maj tego roku... w porównaniu z tym, kiedy to w maju temperatury
      powietrza przekraczały 30stC.

A może jest normalny?
      Spogladam często na temperaturę mórz i w tym roku już od dwóch miesięcy temp
      Oceanu Indyjskiego i niektórych rejonów Oceanu Spokojnego/haha/ miejscami
      trwale ma 30stC a są miejsca, które mają 31stC !!! To zjawisko nie było
      spotykane w zeszłym roku ! 31stC bywało chwilowo, latem. A teraz utrzymuje się
      już od kwietnia... Może to też normalne na skali np 1 miliona lat?? smile)
      • wiktoria53 Re: Co się dzieje z pogodą? 30.05.06, 08:14
        U nas na razie słonecznie i niewielki wiaterek. Oby tylko nie padał
        deszcz......brrrrrryyyyy
        • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 30.05.06, 09:05
          Spokojnie, już bez wiatru, ale niebo zachmurzone, choć cieplutko,
          bo już jest + 15. Zobaczymy jaki będzie ten poniedziałek...
          • del.wa.57 Re: Co się dzieje z pogodą? 30.05.06, 16:06
            Deszcze z małymi przerwami i zimno w nocy dzisiaj było+5 a rano +9st.teraz
            trochę cieplej ale wieje szalony wiatr,o...nawet słoneczko się pokazało na
            chwilę.Ale deszczu mam juz dosyć.
            • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 30.05.06, 20:02
              Prognoza pogody do niedzieli.
              Na terenie całego kraju, masa chmur burzowych, które przyniosą silne
              wyładowania atmosferyczne (pioruny, błyski, grzmoty).
              Amatorom fotografowania zaprponowano, przygotowanie aparatów fotograficznych.
              Podobno ma być niesamowicie. Nie wątpię, ale piorunów się bardzo boję.
              Może jednak komuś uda się coś ująć w kadr. Życzę powodzenia.
              Maladanka, u Ciebie ma być najbardziej niesamowicie, przygotuj się smile
              • malwina52 Pogoda nie dla sercowców 31.05.06, 09:33
                31.05.2006 07:14
                Omdlenia, zasłabnięcia oraz bóle wieńcowe połączone z napadami lęku, to w
                ostatnich dniach najczęstsze dolegliwości, na które skarżą się mieszkańcy
                regionu łódzkiego; dolegliwości te potęgują skoki ciśnienia atmosferycznego -
                czytamy w "Dzienniku Łódzkim".

Pracownicy pogotowia potwierdzają, że co trzecie wezwanie spośród 400 na dobę
                dotyczy zaostrzeń choroby wieńcowej, arytmii lub zawału serca.

"Co chwila ścierają się fronty atmosferyczne i zmienia się ciśnienie, a to źle
                wpływa na samopoczucie, szczególnie u osób, które leczą się na nadciśnienie
                tętnicze. Mimo brania leków, dochodzi u nich do nagłych skoków ciśnienia krwi" -
                tłumaczy kierujący Kliniką Kardiologii w szpitalu im. Sterlinga Uniwersytetu
                Medycznego w Łodzi prof. Maciej Kuczborski.

"Tego rodzaju pogoda sprzyja też zaburzeniom rytmu serca, o czym świadczy
                liczba przyjęć do naszej kliniki" - dodaje rozmówca gazety.

• malwina52 Re: Pogoda nie dla sercowców 31.05.06, 09:34
                  loj!!!!! zapomnialam linka wkleic
                  do wczesniejszego watku

fakty.interia.pl/zdrowie/news?inf=754326
                  • regine Re: Pogoda nie dla sercowców 31.05.06, 09:44
                    To racja, dziwnie się czuję. A jeszcze jak usłyszę komunikat, że będą wahania
                    ciśnienia atmosferycznego, to już "kaplica".
                    Podświadomość robi swoje. Jestem niskociśnieniowcem, bardzo odczuwan spadki
                    ciśnienia. Przy wysokim, atmosferycznym, jestem żywa, chce mi się żyć, działać.
                    Przy niskim czuję się fatalnie. Dzień mogłabym zamienić spokojnie na noc i
                    spać, spać...Kawa nie działa wtedy, mocna herbata również.
                    Nawet humor się wtedy podziewa. Zupełna klapa.
                    • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 31.05.06, 14:05
                      Totalnie głupieje!!!
                      U mnie dzisiaj pokazuje się słońce,niebo zachmurzone,wieje wiatr +14 a na
                      południu śnieg pada,koniec świata!!!!!
                      Dzisiaj jeszcze nie padało,nowość...bo leje prawie od trzech tygodni.
                      • regine Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.06.06, 08:46
                        Bezchmurne niebo, przepiękne słońce, ciepło + 20 i bezwietrznie.
                        Czy tak będzie do końca dnia, zobaczymy...
                        "Nigdy nie chwal dnia, przed zachodem słońca "
                        • regine Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.06.06, 15:18
                          Ciepło, słonecznie nadal..Oby tak dalej.
                          Od niedzieli ma zawitać do nas prawdziwe lato.
                          Czy to prawda, zobaczymy, bo z tymi gwałtownymi burzami, to był niewypał TVN.
                          A tak ostrzegali...
                          • grazyna10 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.06.06, 15:37
                            Temperatura ok. 12, wieje jak diabli, leje co chwila i jeszcze gradem wali co
                            jakis czas a w przerwach na 5 minut wychodz slonko i tak jest od dwoch tygodni
                            i nie ma szansy na poprawe w ciagu nastepnego tygodnia. Buuuu zalamac sie mozna
                            i w depresje podasc w tym kraju depresji.
                            Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
                            • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 01.06.06, 15:45
                              Podaję Ci rękę Grażynko u mnie to samo leje z małymi przerwami od trzech
                              tygodni,wieje głupi wiatr i nie zapowiada sie na lepsze,temperatura w
                              dzień+10/14st,w nocy +5. Okropnośćsad
                              • wiktoria53 Dziś u nas pięknie :))))))))))) 02.06.06, 07:48
                                Słoneczko świeci od samego rana, wietrzyk tylko leciutko porusza gałązkami, ale
                                chyba chłodno jeszcze ....
                                • regine Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 02.06.06, 08:39
                                  Jest przepięknie, słońce, niebo bez jednej chmurki, lekki wietrzyk tylko.
                                  A więc ciepło chyba zawita już na dłużej smile))
                                  • dankarol Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 02.06.06, 11:26
                                    Słońce świeci, ale wiatr co chwilę, jakąś chmurę przegania. Wtedy wypadam na
                                    balkon i razem z wiatrem dmucham, żeby szybciej przepłynęła, bo pranie musi
                                    wyschnąć.
                                    • grazyna10 Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 02.06.06, 13:11
                                      Jak na razie dzisiaj jeszcze nie padalo, slonko czasem wychodzi, wiatr sie
                                      uspokoil, moze bedzie ladnie w koncu. W ramach zajec terapeutycznych pomyje i
                                      poustawiam meble ogrodowe, a nuz sie okaze, ze bedzie ladnie i bedzie mozna
                                      sobie na dworze z kawusia posiedziec.

Aby byc skromnym trzeba miec z czego.
                                      • del.wa.57 Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 02.06.06, 13:55
                                        No,jest nadzieja,że wreszcie będzie i u mnie ciepło,dzisiaj świeci
                                        słońce/durny/wiatr przestał dmuchać,jeden dzień bez deszczu -to już jest
                                        sukces,chce się żyć,dobra...dobra już milczę bo jeszcze coś nie daj panie boże
                                        wykraczęsmile)))
                                        • regine Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 03.06.06, 08:36
                                          Może już będzie ciepło ? Bo jest przepięknie za oknem.
                                          Słońce, słońce i jeszcze raz słońce, żadna chmurka nie zasłania błękitnego
                                          nieba. Lekki wiaterek tylko porusza gałązkami drzew.
                                          • dankarol Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 03.06.06, 10:33
                                            Reniu podeślij tego słoneczka, bo chmury wiszą i ciemno. Dobrze, że nie pada.
                                            • del.wa.57 Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 03.06.06, 16:31
                                              Błękitnego nieba to ja tez nie mam,nie pada a to już coś!!!
                                              Kłębią się chmury jak u Danutki,może wytrzyma?? i nie będzie lałosmile
                                              • august2 Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 03.06.06, 17:03
                                                Co tam sie u was dzieje? Przeciez jest czerwiec... czyli prawie lato.
                                                U mnie w "krainie kanionow" (jak to nazywaja w TV) dzis UPAL..
                                                Mysle ze bedzie powyzej 35 stopni.. slonce juz o siodmej rano niezle grzalo..
                                                ponoc dobrze na stare kosci..
                                                Zaraz ide robic barbeque zeby zdazyc przed wiekszym upalem..
                                                • ania091951 Re: Dziś u nas pięknie :))))))))))) 03.06.06, 17:16

Przesylam Wam troche sloneczka.U Mnie dopiero 10 rano ale sloneczko tez niezle
                                                  grzeje
                                                  • regine Re: No było ładnie... 03.06.06, 17:29
                                                    Było ładnie słonecznie i ciepło +20, teraz niebo zachmurzone, wiatr ucichł.
                                                    Czy będzie padać nie wiem...Ale takie są prognozy na jutro, na Mazowszu...
                                                  • tofika Re: No było ładnie... 03.06.06, 17:38
                                                    fakt ,było Ładnie i jest,
                                                    jak na SwiĘto mojego miaSteczka przystaŁo,,do poŻnych godzin nocnych mam ..
                                                    zapowiedzianych dużo atrakcjii,więc pogoda postarała bardzo i jĄ mamsmile
                                                    "Hej Mazury ,jak wy cudne ,gdzie jest taki piekny kraj ,tu przeżyjesz chwile
                                                    trudne ,tu przeżyje zycia majsmile
                                                  • dankarol i zaświeciło 04.06.06, 10:47
                                                    rano lało, potem kropiło z przerwami, ale wiara czyni cuda. Wierzyłam, że
                                                    zaświeci i zaświeciło huraaaa !!! A jak moje kwiatki na balkonie sie cieszą.
                                                  • del.wa.57 Re: i zaświeciło 04.06.06, 15:45
                                                    U mnie niewiele dzisiaj słońca,chmury,szro-buro i wieje znów wiatr,wczoraj było
                                                    cudnie,tylko wczoraj.
    • malwina52 Wielka woda na południu kraju 05.06.06, 07:35
      Alarm przeciwpowodziowy obowiązuje na terenie Nowego Sącza oraz gmin:
      Ciężkowice (powiat tarnowski), Krościenko (powiat nowotarski), Szczawnica
      (powiat nowotarski), Czchów (powiat brzeski), Dąbrowa Tarnowska (powiat
      dąbrowski), Radgoszcz (powiat dąbrowski) i Olesno (powiat dąbrowski).

Pogotowia przeciwpowodziowe obowiązują w Tarnowie, gminach Szerzyny (powiat
      tarnowski), Bolesław, Gręboszów, Mędrzechów i Szczucin (powiat dąbrowski) oraz
      na terenach powiatów gorlickiego, limanowskiego nowosądeckiego.

W ciągu ostatniej doby w wyniku intensywnych opadów deszczu nastąpił gwałtowny
      przybór wody w rzekach i potokach w całym dorzeczu górnej Wisły.

• dankarol Re: Wielka woda na południu kraju 05.06.06, 10:00
        Proponuję wystosować petycję do Reni, żeby nam z Ukrainy lato podesłała.
        • del.wa.57 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 05.06.06, 15:45
          Dzisaj byliśmy z męzem na spacerze(u nas dzień wolny od pracy) kurcze,zmarzłam
          w ręce!!!! mamy 5-ty,czerwca,gdzie to lato? gdzie słońce?
          Masz rację Danutka,trzeba do Reni po prośbie iść....bo jej tam za gorącosmile)
          • wiktoria53 Re:Co sie dzieje z pogodą????? 06.06.06, 05:38
            Chyba zapowiada się ładny dzień, od rana świeci słońce...smile
            • graga21 od czwartku bedzie lepiej 06.06.06, 08:05
              musi byc lepiej, bo to przeciez Medarda! A tak w ogole uwazam, ze przd soba
              mamy jeszcze 4-5 lat takiego byleco. czy nie zauwazyliscie, ze co 7 lat zmienia
              sie aura? W 1997 byly powodzie konczace siedmiolatke beleczego. Potem nastapily
              lata z iscie afrykanska pogoda - pamietam je dobrze, gdyz zdazylismy wybudowac
              2 domy - zaczynalismy w lutym, a we wrzesniu mozna bylo wprowadzac sie, tak
              bylo sucho. Teraz leci 2-3 rok zimny i wilgotny, co pamietam, bo nawet basenu
              nie uruchamialismy; stal ciagle przykryty... No wiec sweterki, pulowerki
              welniane chusty i inne takie beda nam czesto towarzyszyly.
              Ale obym mylila sie!!!! smile)
              • del.wa.57 Re: Zaświeciło słońce:)))))))) 06.06.06, 12:16
                Wreszcie,mamy pogodę,ciekawe jak na długo pfffuuu...pffuuu,zeby nie zapeszyć
                jest +18 troche wieje,ale cudnie świecismile))))
                • wiktoria53 Od rana zimno, wietrznie, a gdzie słońce??????:((( 07.06.06, 06:59
                  Czy tak ma wyglądać cały czerwiec? Ludzieeeee....ja chcę trochę ciepełka smile)))))
                  Wy kochani zapewne również.
                  • del.wa.57 Re: Od rana zimno, wietrznie, a gdzie słońce????? 07.06.06, 11:54
                    Jest,jest u mnie Wiktorio,chcesz ? podrzucę Ci trochę słońcasmile))
                    U mnie pięknie,wreszcie słońce świeci od rana,cichutko bez wiatru i ma być
                    coraz cieplej i bezdeszczowo,aż chce się żyćsmile)))))
                    • wiktoria53 Helenko, u mnie też zaświeciło słoneczko :), ale 07.06.06, 14:29
                      dzieki za dobre serduszko wink))))))))))
                      • del.wa.57 Re U mnie też zaświeciło słoneczko :), 08.06.06, 11:59
                        Drugi dzień mamy słońce,dzisiaj niebo bez chmur,pięknie,troche głowa boli,takie
                        skoki z zimna na ciepło pewnie każdy z nas odczuwa,przeżyjemy,niech nam świeci
                        ogrzejemy sie wreszcie.
                        • dankarol Re: Re U mnie też zaświeciło słoneczko :), 08.06.06, 13:38
                          U mnie Też świeci, chociaż co chwilę chmury przelatują. ale jest ciepło, aż
                          sie chce wyjść z domu. Może nawet nabiorę chęci i przetrę jedno okno. wink
                          • wiktoria53 Od rana było ładnie, ale teraz widzę ciemne chmury 08.06.06, 15:38
                            oj, może być nieciekawie sad Parasol ciągle ze sobą zabierać?sad
                            • wiktoria53 Zimno, zimno, zimno :((((((((((((((((((((((ale 09.06.06, 17:29
                              w domku ciepło smile))))))))))) wieczorem kaloryfery ciepłe.
                              • del.wa.57 Re: Zimno, zimno, zimno :((((((((((((((((((((((al 09.06.06, 17:38
                                Wiktorio dawaj do mnie,mamy piękną pogodę +25,słoneczko od rana,niebo
                                bezchmurne,zrobimy sobie superowy wekendsmile
                                • mira54 Re: Zimno, zimno, zimno :((((((((((((((((((((((al 09.06.06, 19:14
                                  U mnie teraz zaczęło mocno padać i zrobiło się zimno.
                                  W ciągu dnia do tej pory było słonecznie i ciepło.
                                  • wiktoria53 U nas pada deszcz :(((((((((((((((((n/t 09.06.06, 21:51

• del.wa.57 Re: U nas pada deszcz :(((((((((((((((((n/t 09.06.06, 22:02
                                      Wiktorio,zapraszałam Ciebie do mnie,u mnie ślicznie,ciepełko,nie chcesz
                                      przyjść??
                                      smile))
                                    • dankarol Re: U nas pada deszcz :(((((((((((((((((n/t 09.06.06, 22:34
                                      U mnie też pada, na szczęście jest ciepło
                                      • wiktoria53 Re: U nas pada deszcz :((( Helenko.... 09.06.06, 22:37
                                        dobry pomysł, zaraz pędzę na dworzec wink)))))))))))))))))Pozdrawiam smile))
                                        • regine Re: Przepiekny dzien :) 10.06.06, 10:34
                                          Po kilkudniowym ochlodzeniu, dzis przepiekna, letnia wprost pogoda. Sloneczko
                                          swieci na bezchmurnym niebie. Jest bardzo cieplo, bezwietrznie i w/g
                                          dlugoterminowych prognoz, taka pogoda, tu na Ukrainie ma sie utrzymac do konca
                                          czerwca. Zapowiadaja wprost upalne dni, do +35 st. Zycze Wszystkim takiej
                                          pogody no i przepieknej opalenizny smile)
                                          • tesunia Re: Przepiekny dzien :) 10.06.06, 10:39
                                            miej sobie cudne dni Reginko na "urlopie",
                                            niezapomnij o plynach w upalach...

tu tez nareszcie sie ocieplilo,zdazylam sie co nieco "przyciemnic na skorze",
                                            gimnazjalisci mieli wczoraj cudne zakonczenie roku,pogoda dopisala do poznego
                                            wieczoru.
                                            • ania091951 Re: Przepiekny dzien :) 10.06.06, 14:00

Leje jest zimno tylko 10 stopni tak ma byc przez caly dzien
                                              Pozdrawiam
                                              • del.wa.57 Re: Przepiekny dzien :) 10.06.06, 20:23
                                                U mnie dzisiaj wręcz gorąco,słoneczko od rana,zafundowaliśmy sobie wycieczkę
                                                rowerową,jutro jedziemy do znajomych na gryla,pogoda wreszcie cudnasmile)))
                                                • mania1119 Re: Przepiekny dzien :) 10.06.06, 23:38
                                                  A ja juz zapomnialam,jak wyglada slonce.U nas leje jak z cebra kolejny dzien,a
                                                  gory sa pokryte sniegiem.I to ma byc (teoretycznie) -wkrotce-lato!
                                                  • dankarol Re: Przepiekny dzien :) 10.06.06, 23:50
                                                    U nas dzisiaj było słońce i pędzące chmury. Ale jakie piękne, tylko
                                                    fotografować.
                                                  • dankarol Re: Przepiekny dzien :) 11.06.06, 17:03
                                                    Dzisiaj pierwszy naprawdę ciepły dzień. Można pozdejmować różne ciepłe części
                                                    garderoby. W parku na ścieżce rowerowej taki tłok, że ciężko przejść na drugę
                                                    stronę. Ławki wolnej ani na lekarstwo, a na trawie co kawałek kocyk i albo
                                                    opalanko, albo piknik.
                                                  • kryzar Re: Przepiekny dzien :) 11.06.06, 19:27
                                                    naaaareszcie cieplej. Bardzo mi brakowało słonka w maju. Na Boże Ciało pan
                                                    Zaleski IPR zapowiada nawet +30C no i dobrze. Trzeba korzystać z ciepełka póki
                                                    jest.
                                                  • del.wa.57 Re: Przepiekny dzien :) 11.06.06, 22:45
                                                    U mnie tez cudowny ciepły dzień(tak mamy pięknie od czwartku)niebo
                                                    bezchurne,właśnie niedawno wróciliśmy od znajomych z działki.
                                                  • wiktoria53 Re: Przepiekny dzien :) tak jak wczoraj :)))))) 12.06.06, 06:57
                                                    Szykuje sie piękny dzionek, chociaż tyle na pocieszenie.
                                                  • del.wa.57 Re: Przepiekny dzien :) tak jak wczoraj :)))))) 12.06.06, 12:28
                                                    Ślicznie na dworze słońce grzeje,ptaszki swiergolą,pranie schnie piorunem na
                                                    balkonie,mamy wreszcie pogodę ,na którą tyle czekaliśmy a już słyszałam
                                                    narzekania,że za mocno grzejesmile
                                                  • del.wa.57 Re: Przepiekny dzien :) tak jak wczoraj :)))))) 12.06.06, 15:29
                                                    Jest pięknie na termometrze +32st,wieje wiaterek i dobrze bo byłby rzeczywiście
                                                    skwar,ale cóś mi mój barometr wewnętrzy mówi(głowa i kosteczki)że będzie zmiana
                                                    pogody za dwa,trzy dni,byle by nie zrobiło się zimno,nigdy nic nie wiadomo z ta
                                                    pogodą ostatnio.
                                                  • wiktoria53 Re: Przepiekny dzien :) tak jak wczoraj :)))))) 13.06.06, 06:16
                                                    Tak, tak będzie przepiękniesmile))))
                                                  • del.wa.57 Re: Przepiekny dzien :) tak jak wczoraj :)))))) 13.06.06, 11:53
                                                    U mnie słońce,słońce,słońce,ale idzie deszczyk,zeby sie tylko nie ochłodziło za
                                                    mocno co niestety tak bywa.
                                                  • wiktoria53 Jest ciepło ale chmury zasłaniają niebo i 15.06.06, 14:53
                                                    chyba spadnie deszcz, czekam na niego nie tylko ja. Na polach i w ogródkach
                                                    sucho nie mowiąc o zagrożeniu pożarowym w lasach.
                                                  • del.wa.57 Re: Jest ciepło ale chmury zasłaniają niebo i 15.06.06, 15:37
                                                    Ja też czekam na deszcz Wiktorio i coś nie widać,a już...już..myślalam,że
                                                    lunie,niebo w chmurach...było,teraz znów smali,właśnie wróciłam z wycieczki
                                                    rowerowej,owszem przyjemnie sie pedałuje,ale jak zeszłam z roweru i doszłam na
                                                    drugie piętro odrazu pod prysznic,sama przyjemnośćsmile
                                                  • wiktoria53 Kolejny ciepły dzień :))))), ale trochę deszczu .. 17.06.06, 06:48
                                                    przydałoby się. Ta susza staje sie niebezpieczna.
                                                  • tesunia Re: ale trochę deszczu chyba bedzie dzis 17.06.06, 09:07
                                                    tylko +15 stopni i pochmurnie....
                                                  • krista57 Re: deszcz 17.06.06, 10:38
                                                    Całą noc padał deszcz.
                                                    Temperatura +22 stopnie i pochmurnie,w kazdej chwili moze znowu padać.
                                                  • wiktoria53 Teeraz 23 stopnie, brak słońca,trochę pokropiło, 17.06.06, 15:16
                                                    jest strasznie duszno.......
                                                  • del.wa.57 Re: Teeraz 23 stopnie, brak słońca,trochę pokropi 17.06.06, 15:37
                                                    U mnie dzisiaj jest przyjemnie bez skwaru +24 słońce,trochę chumur,ale te skoki
                                                    temperatur...okropnośc z +36 na +19 z dnia na dzień,konia /powali/
                                                  • mania1119 Re: Teeraz 23 stopnie, brak słońca,trochę pokropi 17.06.06, 16:23
                                                    A u nas jak zwykle.Wlasnie przestalo lac.Ale jeszcze bedzie.
                                                  • ania091951 Re: Teeraz 23 stopnie, brak słońca,trochę pokropi 17.06.06, 17:39
                                                    U mnie dzis ma byc 38 stopni dzien upalny -dobrze ze mam centralne chlodzenie
                                                  • kryzar u mnie leje 17.06.06, 19:39
                                                    tak jak przewidziano w prognozie. Jutro ma być lepiej
                                                  • regine Re: U mnie lalo, caly tydzien 17.06.06, 19:45
                                                    Caly tydzien, dzien i noc sciana deszczu. Zimno, wietrznie, z grzmotami. Od
                                                    wczoraj od popoludnia, juz sie przejasnilo. A dzis upal. temperatura +32
                                                    stopnie, niby juz tak ma zostac, kontynentalny, goracy, suchy wyz. Ciesze sie,
                                                    bo trafilam dopiero w 4 czy 5 dni bez deszczu a jestem tu juz 2 tygodnie...
                                                  • wiktoria53 Na razie bez słońca, ale ciepło 21 stopni.n/t 18.06.06, 08:34

• zlapalamoddech Re: Na razie bez słońca, ale ciepło 21 stopni.n/t 18.06.06, 08:37
                                                    W Krakowie też nieciekawie. Zachmurzone niebo. Chłodno. Pewnie padać będzie.
                                                    I jak tu się ubierać?
                                                  • krise1 Re: Jest ciepło ale chmury zasłaniają niebo i 18.06.06, 09:28
                                                    img240.imageshack.us/img240/9620/jdbridge20qt.jpg
                                                  • natla Re: Jest ciepło ale chmury zasłaniają niebo i 18.06.06, 12:53
                                                    Ładnie, z ładnymi chmurkami i na szczęście wiaterkiem dość silnym. Super.
                                                  • ania091951 Re: Jest ciepło ale chmury zasłaniają niebo i 18.06.06, 17:17

Wczoraj 38 stopni dzisiaj tylko 21 niebo zachmurzone chyba bedzie padalo
                                                  • del.wa.57 Re: Jest ciepło ale chmury zasłaniają niebo i 18.06.06, 18:13
                                                    Właśnie wróciliśmy z wycieczki rowerowej,jest pięknie na dworze,chwilami bardzo
                                                    gorąco,ale jest wiaterek oby tak chciało zostać.
                                                  • wiktoria53 Piękna pogoda :) 20.06.06, 09:00
                                                    słoneczko świeci, tylko trochę wieje
                                                  • del.wa.57 Re: Piękna pogoda :) 20.06.06, 13:27
                                                    U nas pogoda,troche wieje-to dobrze,nie jest tak duszno,troche się chmurzy,może
                                                    popada?
                                                  • del.wa.57 Re: Pada deszczyk pada:))) 21.06.06, 13:29
                                                    U mnie pada,jest wreszcie czym oddychać i będzie można w nocy spać,mam
                                                    nadziejęsmile
                                                  • wiktoria53 Ciemne chmury....:( burza, błyski....grzmoty...:( 21.06.06, 18:20
                                                    ale deszczu na razie nie za dużo...szkoda...
                                                  • dankarol Re: Ciemne chmury....:( burza, błyski....grzmoty. 21.06.06, 18:31
                                                    U mnie na jutro zapowiadają gwałtowne burze i grad. Może się nie sprawdzi.
                                                  • dankarol Re: Ciemne chmury....:( burza, błyski....grzmoty. 22.06.06, 17:54
                                                    Czy ktoś widział tę burzę co miała latać po południowych rejonach?
                                                  • wiktoria53 Uwaga na upały - w poniedziałek aż 34 st. C 25.06.06, 06:40
                                                    W najbliższych dniach maksymalna temperatura na Dolnym Sląsku przekroczy 34 st.
                                                    C. - ostrzegło centrum zarządzania kryzysowego Dolnośląskiego Urzędu
                                                    Wojewódzkiego.
                                                    wiadomosci.onet.pl/1345342,11,item.html
                                                  • del.wa.57 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 26.06.06, 09:41
                                                    I jest tak przyjemnie,że mam dzisiaj nawet ochotę na prasowanie,piękne lało w
                                                    nocy a jak się spało przy otwartym oknie słysząc jak deszczyk dzwoni o parapet!!
                                                    Gdzieś nawet przeszła straszliwa burza z piorunami i gradem,poprzewracało
                                                    drzewa,pozalewało piwnice,co za dziwną pogodę mamy!!!!
                                                  • dankarol Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 26.06.06, 09:47
                                                    Halutka popchnij trochę chmurki w naszą stronę, bo trawa zaczyna żółknąć i
                                                    liście z drzew lecą. Taką małą tylko.
                                                  • natla Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 26.06.06, 10:03
                                                    Kurcze, ale ładnie się zachmurzyło i wiatr nawet powiewa....szkoda , że nie
                                                    pół h wczesniej.
                                                  • dankarol Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 26.06.06, 10:43
                                                    To daj chociaż trochę tego wiaterku. U mnie na balkonie ponad 40. Bardzo ładnie
                                                    mi się pranie gotuje na sznurkach. Ale biedne moje kwiatki, mimo podlewania,
                                                    tak jakoś smętnie zwisają.
                                                  • natla Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 26.06.06, 10:56
                                                    One już sobie same poszły do Ciebiesad(
                                                  • del.wa.57 Re: Popadało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 27.06.06, 10:48
                                                    U mnie dzisiaj bardzo przyjemnie,wiaterek,chmurki i tylko +22 aż się żyć
                                                    chce,te upały nie służą nikomu.
                                                  • wiktoria53 Wreszcie jest czym oddychać, temperatura 20 stopni 28.06.06, 08:30
                                                    słoneczko gdzieś się schowało smile i bardzo dobrze!Jak przyjemnie smile))))
                                                  • natla Re: Wreszcie jest czym oddychać, temperatura 20 s 28.06.06, 08:45
                                                    Tobie to dobrze.....sad((
                                                  • dankarol Re: Wreszcie jest czym oddychać, temperatura 20 s 28.06.06, 10:04
                                                    Ale wczoraj wieczorem była burza. Już od 8 nadciągały czarne chmury rozjaśniane
                                                    błyskawicami, a potem dudniło i dudniło. Do tego jak lunęło, to biegałam od
                                                    okna do okna i podkładałam ręczniki żeby nie zalało parkietu. Tak to jest jak
                                                    sie ma nieszczelne okna.
                                                    Myślałam, że dzisiaj będzie chłodno i przyjemnie, a tu już w cieniu 24,
                                                    słoneczko piecze i tylko lekki wiaterek.
                                                  • del.wa.57 Re: Wreszcie jest czym oddychać, temperatura 20 s 28.06.06, 13:17
                                                    U mnie po niedziejnej burzy do dzisiaj było przyjemnie,ale juz wracają gorące
                                                    dni błeeeeeee.
                                                  • wiktoria53 Znów duchota.....i 27 stopni :(((((((( 28.06.06, 15:48
                                                    Tylko ranek i wczesne przedpołudnie było do zniesienia. Juz miałam nadzieję, ze
                                                    wrócą "normalne" smile dni, a tymczasem pogoda w ogóle nie słucha naszych narzekań
                                                    na upał i robi sobie co jej sie podoba wink
                                                  • dankarol Re: Znów duchota.....i 27 stopni :(((((((( 28.06.06, 19:24
                                                    No i jak tu dogodzić ludziom. Dziesięć dni temu wszyscy płakali , że zimno i
                                                    że lata nie będzie. Wszyscy narzekali na deszcz. A dziś wszyscy narzekają na
                                                    słońce i tylko deszcz jest im potrzebny.
                                                  • regine Re: A 42 stopnie ....!!! 28.06.06, 19:41
                                                    A jak wytrwac w temperaturze 42 stopnie, w cieniu +39 ?
                                                    Po prostu, siedzi sie w zamknietych pokojach, wychodzi na spacer po 21:00, bo
                                                    inaczej nie da sie. Nawet pies na spacer o 15 :00, wychodzi na spacer z oporami.
                                                    Woda "schodzi", calymi 5 litrowymi balonami, dzis juz wypilam ze 3 litry.
                                                    Wczoraj tylko woda z cytryna, o pokojowej temperaturze. No i jakos idzie,
                                                    zawsze mowie, "ze moze byc jeszcze gorzej". Chudnie sie w oczach smile
                                                  • mania1119 Re: A 42 stopnie ....!!! 28.06.06, 20:06
                                                    Niestety,chyba zadne upaly nie pozbawia mnie apetytu...a szkoda.Ale cieplutko
                                                    jest faktycznie.
                                                  • mania1119 Re: A 42 stopnie ....!!! 28.06.06, 20:10
                                                    No i po zabawie.Wlasnie zaczelo lac!
                                                  • del.wa.57 Re: U mnie +32 w cieniu!!!!!!!! 30.06.06, 16:39
                                                    Obłęd a dwa dni temu zmarzłam wieczorem na balkonie,co za skoki
                                                    temperatury,konia może powalić!!!nie mam ochoty na NIC!!!!!!
                                                    Wody...wody...wody z lodem!!!!!
                                                    Rano musiałam jechać do urzędu/rowerem/wróciłam ugotowana,juz trzy razy
                                                    wchodziłam pod prysznic,koniec świata!!!!!
                                                  • natla Re: U mnie +32 w cieniu!!!!!!!! 30.06.06, 16:53
                                                    Do nas przyjkdzie od Ciebie od poniedziałku podobno,,,sad
                                                    Delawa! Zaglądnij na "Wątek organizacyjny". wink
                                                  • natla Znowu burza :) 14.07.06, 13:17
                                                    I leje ja z cebra. Gaszę kompa.
    • malwina52 na calej połaci mgła... 28.11.06, 13:02
      u WAS tez?
      • tofika Re: na calej połaci mgła... 28.11.06, 13:28
        Dzis nie, wczoraj tak,, dzis czysto lecz pochmurnie, wynik samopoczucia
        usypiajacy... smile ide zaraz spac.. jak mis do gawry,
        na wizyte pryw , mam godz 21 --hihi nawet nie spodziewalam ze tak pozno tez
        moznasmilezdaze wyspac i ..
        • del.wa.57 Re:Ciepło i słonecznie dzisiaj... 28.11.06, 17:17
          I nawet wyruszyłam na rower,ale rece mi troche zmarzły i po dwóch godzinkach
          wróciłam dotlenionasmile)
          Jest bardzo ładnie,słonecznie i taki ostry wiaterek,mogło by tak zostac do
          majasmile
          • dankarol Mgła 28.11.06, 20:49
            Super mgła cały dzień, 5 stopni i jeden plus - cisza nad głową, żadne samoloty
            nie latały dzisiaj nad głową. Szkoda tylko, że mimo gęstej mgły w parku nad
            Wisłą traktor grabił liście.
            • regine Re: Mgła wszedobylska 08.12.06, 10:15
              Od 2 tygodni tylko jeden dzien byl bez mgly. Przez 3 dni lekki mrozik do -2.
              Ale i powietrze sie zmienilo na lepsze. Dzis znowu caly Kijow zasnuty mgla.
              Szaro, buro i ponuro...Uciekam stad juz jutrosmile
              • mania1119 Re: Halny!!!! 08.12.06, 22:20
                Wieje horrendalnie!Dawno takiego wiatru nie bylo-wieje nawet tu,na dole
                Zakopanego,gdzie zazwyczaj czuje sie tylko lekkie podmuchy.Kawalki galezi
                fruwaja w powietrzu,karetki jezdza non-stop,jeszcze w czesci miasta jest awaria
                pradu.Przyroda urozmaica nam zycie.
                A moja suczka nie cierpi wiatru szczegolnie,bo jak byla szczeniaczkiem-podmuch
                halnego uniósł ją troche nad ziemie!
                • grazyna10 Re: Halny!!!! 08.12.06, 22:48
                  Ja od gor daleko a u nas tez wieje nie gorzej niz halny i jeszcze leje. Wczoraj
                  wieczorem burza z piorunami byla i grad walil. W pewnym momencie myslalam, ze
                  mi szyby powybija. A w ogrodku hiacynty zaczynaja mi z ziemi wychodzic, a hosta
                  liscie wypuszcza... w grudniu. A gdzie snieg i sanna, pewno w marcu przyjdzie.
                  Oj stanela na glowie cala przyroda.

Znudzila mi sie skromnosc
                  • mania1119 Re: Halny!!!! 08.12.06, 22:51
                    A mnie halny zamącil w glowie i zapomnialam ze czujnik temperatury postawilam
                    na parapecie w pokoju,zeby mi wiatr go nie porwal.Tak naprawde na polu jest 10-
                    12 stopni (na balkonie cieplej).A wieje wsciekle!
                  • ania091951 Re: Halny!!!! 08.12.06, 22:55
                    Gdzie ta wiosna chyba tylko w Polsce u mnie zimnica, choc na jutro zapowiadaja
                    ocieplenie Pozdrawiam Waz z zimnego Chicago
                  • ania091951 Re: Halny!!!! 08.12.06, 22:57
                    Pozdrawiam Was a nie Waz
                    • del.wa.57 Re: Halny!!!! 08.12.06, 23:18
                      U mnie też chyba halny,bo wieje strasznie,moze do jutra uspokoi sie trochę,nie
                      cierpie takiego wiatru,znów narobi szkód.
                      • natla Wiosna jesienią....dokument ;)) 11.12.06, 00:30
                        Nie są to arcydzieła, ale jako dokument dla potomnych może (musiwink być.
                        img168.imageshack.us/img168/3865/porapq0.jpg
                        img148.imageshack.us/img148/3900/poranaoi5.jpg
                        img148.imageshack.us/img148/6193/wieatrawkaei7.jpg
                        img148.imageshack.us/img148/458/jesiennebaziesp1.jpg
                        • regine Re: Snieg....12.12.2006 12.12.06, 08:56
                          Zaczął padać przed 8:30. Jeszcze z deszczem, mokry ale już z lekka zabiela
                          pola...Czyżby przyszła zima ?
                          • natla Re: Snieg....12.12.2006 12.12.06, 09:01
                            No faktycznie, teraz popatrzyłam za okno....jest! Mokty i brzydki na szarym tle.
                            Alt właściwie każdy noworodek jest brzydki wink))
    • hanka93 Re: Co się dzieje z pogodą? 12.12.06, 09:09
      Dlatego wczoraj czułam się gorzej jak zwykle.
      • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą? 12.12.06, 13:49
        U mnie po zimie ani sladu temperatura +12
        • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 12.12.06, 15:39
          Rano sypał sobie śnieżek, ale starczsyło go tylko na godzinę no może dwie i
          zmienił sie w siąpiący deszczyk. No i po zimie
          • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 13.12.06, 23:41
            Rano deszcz, poźniej słoneczko próbowało przedrzeć się przez chmury. Nic mu z
            tego nie wyszo. W południe i wieczorem znowu deszcz. A teraz widzę księżyc i
            gwiazdy. Zimno jak licho...
            • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą? 14.12.06, 00:19

--A u nas znowu bedzie wiało.
              • wiktoria53 Re: Co się dzieje z pogodą? 14.12.06, 07:05
                U nas zimno i wietrznie (było wczoraj)
                • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 15.12.06, 09:50
                  Nic nie pada, nie wieje, nawet jakoś chodniki i jezdnia podeschły.
                  Ale szaro i strasznie ponuro. Gdzie Ty Natluś widzisz tą ładną pogodę nie wiem..
                  Ja tu nic nie widzę sad
                  • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 15.12.06, 09:55
                    Reniu jak to gdzie, za oknem. Piękne słoneczko i mimo, że na trawie biały szron,
                    to ciepło. Posyłam Ci troche tego słoneczka.
                    img89.imageshack.us/img89/2782/soleil053cc0.gif
                    • ania091951 Re: Co się dzieje z pogodą? 15.12.06, 18:35
                      U mnie tez sloneczko swieci i nawet trawka jest zielona
                      • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 18.12.06, 14:33
                        Za oknem tylko +3 , szaro, chmury nad głową prawie wiszą. Ciemno w domu jak w
                        kominie. Trzeba świecić świało. Może jednak sypnie troszkę śniegu ? Coś niby
                        zapowiadali, ale tylko na jeden dzień a potem chyba chlapa będzie po nim...
                        • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 19.12.06, 17:22
                          W dzień jeszcze było nawet możliwie. Przed chwilą wróciłam ze sklepu,
                          zamawiałam choinkę, mrozik już ściął kałuże po mytych autach, a na szybach w
                          samochodach też już bielutki szronik. Czyżby to zapowiedź świąt ze śniegiem i
                          mrozem...?
                          • natla Re: Co się dzieje z pogodą? 20.12.06, 09:29
                            Własnie mżawka z pewną iloscią płatków sniegu leci sobie z góry....ni pies, ni
                            wydra. smile
                            • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 20.12.06, 10:20
                              Ten sam widok mam zza szyb. A jeszcze w nocy, był mrozik i dość spokojnie i nic
                              nie zapowiadało paskudnej, jesiennej szarugi..
                              • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 20.12.06, 19:02
                                Podaję wiadomości , które otrzymałam przed chwilą telefonicznie.
                                W lubelskiem śnieg mokry sypie. W łódzkim leje jak z cebra.
                                A o mazowieckim nawet nie wspomnę, bo i tak humor diabli wzięli....sad
                                • kryzar co się będzie działo z pogodą 21.12.06, 09:56
                                  poniżej trochę prognoz skopiowanych
                                  Co w pogodzie czeka nas wiosną i latem?

(20.12/01:12) - Panowanie anomalii El Nińo (woda w równikowej strefie Oceanu Spokojnego jest znacznie cieplejsza niż normalnie powinna) daje możliwość prognozowania pogody na wiele miesięcy. Pojawienie się El Nińo zawsze objawiało się w Polsce wzmożonymi opadami i wyższą temperaturą niż normalnie w danym miesiącu. Stąd też jest wielce prawdopodobne, że wiosna 2007 roku będzie wyjątkowo ciepła i niewykluczone, że padnie kilka rekordów temperatury. Wiosna będzie także bardzo deszczowa i zarazem obfitująca w burze, które mogą być gwałtowne. Lato natomiast najprawdopodobniej będzie według schematu anomalii El Nińo w całej Polsce bardzo mokre, burzowe i niezbyt gorące. Z taką sytuacją wiąże się sporo zagrożeń. Pamiętajmy, że właśnie El Nińo było odpowiedzialne za pamiętną powódź latem 1997 roku. Taka sytuacja w 2007 roku jest również możliwa, w dodatku w momencie, gdy obchodzić będziemy dziesiątą rocznicę tego historycznego wydarzenia. Anatomia zjawiska El Nińo jest bardzo skomplikowana, ale po wielu latach badań wiemy już, że zjawisko to powoduje zmiany klimatyczne, które w Europie latem objawiają się ulewami w krajach basenu Morza Śródziemnego. Deszczowe niże zwane "niżami genueńskimi" wędrują wówczas znad Włoch ku Polsce przynosząc na południu naszego kraju wielodniowe bardzo obfite deszcze, które powodują gwałtowne wzbieranie rzek u źródeł. Taka sytuacja miała miejsce w sierpniu 2006 roku oraz w lipcu 1997 roku, kiedy mieliśmy do czynienia z powodziami. Wszystko wskazuje na to, że latem 2007 roku może się ona powtórzyć, gdyż znów powraca ta skomplikowana zależność. Jednak pogody na następne miesiące dokładnie przewidzieć nie można, dlatego też nie podaje się szczegółowych liczb. Jednak zjawiska atmosferyczne w skali globalnej dają nam możliwość określenia tendencji jaka panować będzie w pogodzie przez następne 6 miesięcy. Stąd też prognoza dotycząca opadów i temperatury na poziomie powyżej normy wieloletniej na wiosnę, oraz opadów powyżej normy i temperatury poniżej normy na wakacje. Z biegiem kolejnych tygodni i miesięcy prognozy będą coraz dokładniejsze i wówczas będziemy więcej wiedzieć na temat tego co czeka nas latem. Pierwsze bardziej szczegółowe prognozy na następne 8 miesięcy podamy na początku stycznia. Źródło: Twoja Pogoda.www.twojapogoda.pl/
                                  • regine Re: Pogoda za oknem 21.XII. 21.12.06, 12:09
                                    Bez zmian, typowa dla póżnej jesieni...
                                    • kryzar Re: Pogoda za oknem 21.XII. 21.12.06, 14:47
                                      a mnie bardziej pzypomina wiosnę, ciepło, słonecznie. Ciekawi mnie czy jak kiedyś spadnie śnieg/w styczniu czy lutym/ to też zaskoczy drogowców
                                      • natla Re: Pogoda za oknem 21.XII. 21.12.06, 15:02
                                        Chyba w tym jedynym wypadku można dać głowę wink)
                                        • ania091951 Re: Pogoda za oknem 21.XII. 21.12.06, 23:16
                                          Za oknie deszcz i to od samego rana
                                          • regine Re: Pogoda za oknem 28.XII. 28.12.06, 15:36
                                            Temperatura na dworze )0- +1, od południa popaduje śnieżek. Czy się utrzyma...?
                                            Nie wiadomo, ale chłodny wiatr nie sprzyja spacerom.

-----------------------------------------------------
                                            • natla Re: Pogoda za oknem 28.XII. 28.12.06, 17:36
                                              Koło trzeciej zrobiło się czano i wyglądało, ze spadnie coś z nieba i to
                                              chyn=ba śnieg, bo temp. -2 st. Zaryzykowałam i pojechałam na basen, bojac się
                                              trochę powrotu po tafli lodowej. Ale nie pada, sucho, a spacer z psem i z mokrą
                                              mogłową z garażu, nie był taki straszny. smile
                                            • dankarol Re: Pogoda za oknem 28.XII. 28.12.06, 21:35
                                              Nowość śnieg zaczął pruszyć, nie da siejuz w sandałach na spacer chodzić
                                              • sagittarius954 Re: Pogoda za oknem 28.XII. 28.12.06, 21:37
                                                Podobno jak się całą zimę na bosaka przechodzi to później można na Arktyce w
                                                podkoszulku chodzićsmile
                                                • dankarol Re: Pogoda za oknem 28.XII. 28.12.06, 21:42
                                                  A jaka oszczędność przy tym
                                                  • natla Re: Pogoda za oknem 28.XII. 28.12.06, 22:05
                                                    sad((((
                                                    Sypie. Nawet ładnie się zrobiło, auta nie zostawiają śladów po sobie, a jak
                                                    jadą ostrożnie.......
                                                    No cóż, na wieczorny spacer z Topem nie wyjdę juz w moich białych ,
                                                    dziurkowanych mokasynach......chociaż.....kto mnie o tej porze zobaczy....smile)
                                                  • sagittarius954 Re: Pogoda za oknem 28.XII. 28.12.06, 22:13
                                                    Tyle smutku w twoich oczach
                                                    A tu sypie sypie sypie
                                                    Top nie chuchnie w swoje łapy
                                                    Zimno wszędzie ciemno wszędzie
                                                    Nic nie będzie tylko może
                                                    Nasza Natla butka zmieni
                                                    Nim w ptaszynę skowronkową
                                                    Nam się zmieni
                                                    Wykonując nurka orła
                                                    Na przestrzeni białej cudnej
                                                    Usłyszycie wnet daleko
                                                    Na południu kraju tego
                                                    Jak jej uroczy głosik gromki
                                                    Grzmiący na pogodę tę .smile))
                                                  • krista57 Re: Pogoda za oknem 28.XII. 28.12.06, 23:39
                                                    Niespodziewany,długi wyjazd samochodem napawał strachem.Nie wymienione opony na
                                                    zimowe,droga niby bezpieczne bo "czarna".Nie wiadomo,czy się cieszyć z
                                                    pierwszych opadow śniegu?Kierowcy,zdziwieni jechali ostrożnie,pelne zaskoczenie.
    • kryzar Re: Co się dzieje z pogodą? 31.12.06, 13:37
      leje i wieje. Człowiekowi nie chce się nosa wysunąć na zewnątrz.
      Poniżej wklejam link aby sobie przypomnieć jak wygląda śnieg
      www.twojapogoda.pl/galeria82.htm
      • natla Re: Co się dzieje z pogodą? 31.12.06, 14:51
        Jest pięknie, słoneczko, wiatr ucichł i nareszcie w Sylwestra mogę się bez lęku
        poruszać samochodem smile
        • e-baba Re: Co się dzieje z pogodą? 01.01.07, 15:03
          Nowy Rok, Łódź, godz. 15.00 - Słońce mocno świeci i wielki deszcz z gradem o
          szyby wali. Dziwnie jakoś.
          • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 01.01.07, 20:32
            rano nawet słoneczko wygladało, ale niestety od południa co chwilę kropi lub leje.
            • tesunia Re: u mnie ORKAN:(((((((((((((((( 01.01.07, 20:47
              w 3-cim stopniu,kaza nam z domow niewychodzic,
              jak sie jutro nie odezwe tz.ze mnie gdziez "wymiotlo"wink
              • dankarol Re: u mnie ORKAN:(((((((((((((((( 01.01.07, 20:54
                Tesuniu, może lepiej przywiąż sie do kogoś, lub czegoś sznurkiem, szkoda by Cie
                było smile))
                • tesunia Re: u mnie ORKAN:(((((((((((((((( 02.01.07, 10:19
                  Danusiu,
                  jakos jestem na miejscu,w nocy bylo strasznie w porywach ,myslalam ,ze dach
                  bedzie tanczyl nad moja glowa,w miescie strazacy maja wiecej do
                  zrobienia,usuwaja polamane alejkowe drzewa,na razie niema raportow o szkodach
                  orkanu na ludzkich cialachsmile),dzis spokojniej,wiec do miasta sie wybieram.
                  zycze udanego dnia.
                  • tofika Re: u mnie ORKAN:(((((((((((((((( 02.01.07, 12:44
                    Tesuniu, dobrze ze troszke masz spokojniej,
                    mnie takie wietrzne huragany wyprowadzaja ..na manowce..
                    inaczej zyje, zle spie i brak slow co dzieje z moimi wszystkimi stawami..
                    ostatnio przez ta Zime dziwacznie deszczowa juz zaatakowane mam szczekowe..
                    a ty Draniu wietrze paskudny!!!!!!!!.. A sio!
                    a tak kiedys pieknie z dziecmi spiewalamsmile
                    "wietrzyku milutki kochany....smile

Natlus zrob krotszy dostep do pogody bo komp mi skrrrrrrrrrrrobie zanim
                    dostanesmile ..dziekismile
                    • regine Re: u mnie leje od rana :( 5.01.07 05.01.07, 13:59
                      Za oknami ciągną czarne chmurzyska i co chewilę leje jak z cebra. Na
                      termometrzxe tylko +4 i wietrznie. Pogoda nie zachęca do spaceru....
                      • ania091951 Re: u mnie leje od rana :( 5.01.07 05.01.07, 19:33
                        Regine mamy zime a Ty piszesz ze temperatura tylko +4
                        • dankarol Re: u mnie leje od rana :( 5.01.07 05.01.07, 19:44
                          A u mnie było +7 o co jakiś czas ulewa. Piękna zima
                          • mania1119 Re: u mnie leje od rana :( 5.01.07 05.01.07, 19:53
                            u mnie ulewy nie-ale mokro,no i temperatura dodatnia
                            • natla Re: u mnie leje od rana :( 5.01.07 05.01.07, 20:07
                              A ja dzis odstawiłam 2 super spacery w wiosennym deszczu. smile
                              • ania091951 Re: u mnie leje od rana :( 5.01.07 05.01.07, 20:13
                                U mnie +12 i deszczowo
                                • tofika Re .....hurrrra........!!!! 07.01.07, 13:22
                                  Kto tylko sobie zyczy ..
                                  rozdaje przepiekne sloneczne promyki.. ale ..
                                  w tej chwili jakby wiedzialy jeszcze bardziej swiecace......smile
                                  • regine Re: Re 07.01 :((( 07.01.07, 13:53
                                    Leje ja z cebra. Chyba zrobię jak Tesunia. Poduszka, koc, książka i...
                                    Jak zwykle zasnę.
                                    • dankarol Re: Re 07.01 :((( 07.01.07, 17:00
                                      Jeszcze dzień deszczu i ciepełka i będą nad Wisłą trawniki kosić
                                      • kryzar 07.01 :((( 07.01.07, 17:02
                                        a u mnie dzień ładny minął, ciepły bo +10C.
                                        • kryzar i następne dni też zapowiadają się ciepłe 07.01.07, 17:06
                                          www.twojapogoda.pl/16dni.htm
                                          • regine Re: Dosć ciepło 10.01.07, 00:12
                                            Wczoraj piękny słoneczny dzien. Dziś do południa też, po południu deszczowo i
                                            pochmurnie było. Ale +10 na termometrze. Piękna ta zima smile) W niedzielę
                                            słuchałam prognozy. Za tydzień zapowiadają ochłodzenie. Czy będzie to zima...?
                                            • dankarol Re: Dosć ciepło 10.01.07, 00:55
                                              Dzisiaj na spacerze zauważyłam, że pączki na drzewach są coraz większe, jeszcze
                                              kilka takich ciepłych dni i mirabelka zakwitnie.
                                              • mania1119 Re: Dosć ciepło 10.01.07, 01:33
                                                u mnie na balkonie temperatura jest w tej chwili 8 stopni.U znajomego w
                                                ogrodku wyrosło kilka stokrotek!Nie przebisniegow ani krokusow tylko stokrotek!
                                                • regine Re: Dosć ciepło 10.01.07, 16:23
                                                  Ciepło +12, bezwietrznie. Prawie wiosennie. A bukiet stokrotek był na święta
                                                  pod choinką. Nazbierałam z wnusią. Cóż, czasami i takie grudnie bywają.
                                                  Kwitnące smile)
                                                  • kasia573 Re: ciepło 10.01.07, 18:41
                                                    Cudny dzień! Cieplutko i pięknie! Stokrotki widziałam maciupeńkie, świeżutkie.
                                                    A jakie piękne niebo było przed zachodem słońca, zupełnie jak latem...
                                                  • grazyna10 Re: ciepło az za 11.01.07, 08:52
                                                    Wczoraj w NL bylo 16 stopni, do tego wichura i deszcz. Rowno 5 lat temu
                                                    przyjechalam do NL i pogoda byla prawie identyczna. Lalo i wialo codziennie
                                                    przez 1,5 miesiaca. Tak sie do tego przyzwyczailam, ze jak ktoregos dnia
                                                    obudzilam sie i bylo sucho to spytalam mojego pana czy na pewno w NL jestem.
                                                    Mowi sie o depresji w Holandii i pomijajac geograficzny aspekt to faktycznie
                                                    przy tej pogodzie o depresje bardzo latwo smile

Pora na zmiane sygnaturki
                                                  • krista57 Re: ciepło az za 11.01.07, 12:20
                                                    Aby zapobiec depresjismile wybrac się radzę w miłym towarzystwie do knajpki
                                                    na przysłowiowe piwo i miłe pogaduchy.
                                                  • del.wa.57 Re: Ohyda za oknem bbrrrrrrrr. 11.01.07, 15:29
                                                    Leje,wieje,ciemno,szaro juz chyba wolałabym odrobine mroziku zamiast deszczu.
                                                    Pifko to ja sobie w domku wypije w kuchni przy pichceniu a co!!!!
                                                  • mania1119 Re: Halny! 11.01.07, 19:04
                                                    Na balkonie,za oknem jest prawie 9 stopni i wsciekle wieje.Polamane galazki
                                                    fruwaja w powietrzu,blacha na niektórych dachach łomocze,a w nocy ma byc
                                                    jeszcze gorzej.
                                                  • kasia573 Re: Ohyda za oknem bbrrrrrrrr. 11.01.07, 21:14
                                                    Pod waszym wpływem wyjrzałam przez okno, a tam leje! Rzeka płynie ulicą!
                                                  • wiktoria53 Jutro ma wiać 100km/godz 11.01.07, 21:18
                                                    Teraz juz słyszę za oknem jak wiatr targa wszystkim co popadnie
                                                  • dankarol Re: Jutro ma wiać 100km/godz 11.01.07, 23:13
                                                    U mnie juz dzisiaj tak wiało, że zastanawiałam sie, czy okien nie powyrywa.
                                                    Dobrze, że juz sobie wiatr powiał gdzieś dalej. Nawet deszcz przechodzi.
                                                  • regine Re: Jutro ma wiać 100km/godz 12.01.07, 10:03
                                                    Nie wiem, czy aż taką prędkość ma wiatr, bo widzę tylko przez okna, drzewa
                                                    ponachylane do ziemi. Wieje strasznie od wczorajszego poranka. Do tego
                                                    momentami pada ulewny deszcz. Mam wyjść do sklepu i nie wiem jak to zrobić....sad
                                                  • graga211 Dzisiaj w nocy... 12.01.07, 10:12
                                                    ...moją chałupką tak trzęsło, aż na piętrze z syfitu lampa spadła.
                                                  • kryzar trochę prognoz 12.01.07, 15:46
                                                    zobaczymy czy się sprawdzą
                                                    www.twojapogoda.pl/encyklopedia/wiosnalato2007.htm
                                                  • mania1119 Re: trochę prognoz 12.01.07, 18:52
                                                    U nas nadchodzi zima (choc na razie z deszczem).
                                                  • kryzar Re: trochę prognoz 12.01.07, 19:24
                                                    a u nas gwiżdże i +6C
                                                  • regine Re: trochę prognoz 12.01.07, 20:05
                                                    Ucichł trochę wiatr, ale chłodno. Dobrze, że przestało padać.
                                                    -----------------------------------------------------
                                                  • del.wa.57 Re: trochę prognoz 12.01.07, 21:31
                                                    U mnie do godz,15-stej było slicznie,wiatr ucichł,słoneczko zaświeciło nie
                                                    padało i juz myślałam,ze tak zostanie i ...rany dalej wieje okropnie,pada
                                                    jednym słowem wstrętnie jest za oknem.
                                                  • kasia573 Re: trochę prognoz 12.01.07, 22:57
                                                    U nas wietrznie i sucho. Świeże, czyste powietrze.
                                                  • regine Re: trochę przestało wiać 15.01.07, 13:32
                                                    Pogoda w miarę się ustabilizowała. Nawet momentami wygląda słońce. Jest +8, ale
                                                    jeszcze podmuchy wiatru dają uczucie "zimna". Mam nadzieję, że pogoda jutro
                                                    będzie sprzyjać, mojej długoiej podróży. Oby tylko nie padało i nie wiało....
                                                  • dankarol Re: trochę przestało wiać 15.01.07, 15:19
                                                    Reniu podeślę Ci trochę słoneczka, bo u mnie od rana pełnia wiosny. Słońce
                                                    świeci, jeszcze trochę wieje , ale tylko chwilami. Sikorki tak śpiewają, że aż
                                                    zagłuszają radio. Ja już nie wierzę w śnieg tej zimy.
                                                  • regine Re: trochę przestało wiać 15.01.07, 15:31
                                                    Podobno ma zawitać za tydzień. Więc niech Cię świrgot sikorek nie zmyli smile))
                                                    Lepirekj przyszykuj siebie i Lolka, bo "chłopak", może się nam przeziębić...smile
                                                  • dankarol Re: trochę przestało wiać 15.01.07, 15:45
                                                    Reniu nie strasz, właśnie zastanawiałam się nad nową fryzurą dla futrzaka, bo
                                                    zarósł i wygląda jak niedźwiadek.
    • dankarol Re: Co się dzieje z pogodą? 18.01.07, 09:22
      Dzisiaj trochę wieje, ale za to ciepło, bo o 8.00 już +10 było.
      U mnie już wiosna
      img443.imageshack.us/img443/8402/krokussaf4.jpg
      img443.imageshack.us/img443/5153/stokrotkadj3.jpg
      img77.imageshack.us/img77/9848/pierwiosnkigg3.jpg
      róże zaczęły wypuszczać nowe liście, hiacynty pąki kwiatowe wystawiły do słońca.
      • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 23.01.07, 12:47
        Ano coś się zmienia. Czy przyjdzie zapowiadana mroźna i śnieżna zima ? Jakoś
        nie widać jej. Na termometrze z wczrajszych +7 dziś tylko "0" od samego rana.
        Przydało by się troszkę odmiany za oknem. Nic tylko zielone trawniki, a styczeń
        ma się już ku końcowi...
        • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 25.01.07, 11:22
          Zasypało na biało, wszystko aż po horyzont i sypie nadal. Na termometrze -4,
          ale juz bez wiatru. Troszkę powiewa, ale czas na spacer, bo rześkie powietrze
          wprost nęci . Nie takie zimy się przeżyło smile Gorzej tym jeżdżącym a nie
          spacerującym.
          • regine Re: Co się dzieje z pogodą? 26.01.07, 10:42
            Mróz -11, słońce przecudnie swieci. Wszystko skrzy się dookoła, w śnieżnej
            szacie. Jeszcze tylko śniadanie i "cała naprzód" smile))
            Szkoda każdego, pięknego dnia....
            • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą? 27.01.07, 23:17
              Snieg sypie jak zwariowany-uliczki na osiedlu są juz nieprzejezdne,aut prawie
              nie widac,nie wiadomo,ktore czyje-i dalej PADA!
              • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą? 28.01.07, 01:03
                Własnie byłam z psem na polu.-Fakt,ze wszystko wygląda jak w bajce!
                • natla Re: Co się dzieje z pogodą? 28.01.07, 10:01
                  Właśnie idę z psem na pole. Moze wrócę, moze mnie nie zasypie, ale na pewno
                  bedziemy oboje robić za bałwany.
                  • e-baba Re: Co się dzieje z pogodą? 28.01.07, 13:30
                    A co się ma dziać? Zima kalendarzowa przeciez - to i ten wielki snieg
                    zjawiskiem normalnym jest o tej porze. A że wciąz pada?
                    Pieknie to wszystko wygląda - jak patrzę przez okno na wydeptana rano dróżkę,
                    której już za chwilę nie będzie widać. Pieknie, ale tylko przez okno. Ja i tak
                    nie lubię zimy, więc żadne jej wysiłk, aby przekonać mnie do siebie
                    najpięknieszą bielą - na nic. Czekam na wiosnę i już.
                    • tofika Re: Co się dzieje z pogodą? 28.01.07, 13:46
                      ebabuniusmile))))))))
                      zawziecie czekasz jednym slowem na wiosne....
                      "i slowiki spac nie dajasmile))))
                      Ebabo ... smile)))))))))
                      • e-baba Re: Co się dzieje z pogodą? 28.01.07, 13:53
                        Witaj, Tofiko. Tak, czekamna wiosnę , udająć, że zimy nie ma. Bo co teraz
                        słychać? Tylko wiatr, wiatr, wiatr. Wiosna ożywam, zimę zaledwie przeczekuję.
                        • mania1119 Re: Co się dzieje z pogodą? 28.01.07, 18:15
                          Chyba idzie odwilż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka