Dodaj do ulubionych

Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy?

25.04.05, 14:12
Ja mam zamiar pojechać choć na 1 cały dzień gdzies nad jeziorko. Przyznam
się, że kocham nasze morze, ale tam pewno jeszcze bardzo zimno.No i
musiałabym pojechać z noclegiem.Jeszcze pomyślę.A Wy moi drodzy jakie macie
zamiary? Może skorzystam z czyjegoś pomysłu?
Obserwuj wątek
    • malinka48 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 25.04.05, 14:15
      ja mykam,do swojego uroczyska na całe 4 dnismile),będę leżała,piła piwo na tarasie
      i na słoneczkusmile)mam taką nadzieję.
      • maladanka Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 25.04.05, 15:07
        a w moje strony na weekend majowy rodzinka przyjeżdża! ale na szczęście są
        ciekawi świata i całymi dniami ich nie ma.
        Natomiast będą akurat dni mojego miasteczka i o ile pogoda dopisze - nie będę
        sie nudzić.
    • wiktoria53 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 25.04.05, 18:38
      Tak mało osób chce pisać na powyższy temat?
      • regine Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 25.04.05, 19:12
        >Ja ,już mam plan...
        >Przygotowała ,go córka...
        >Ona w Góry Sowie...
        >A ja z jej, i swoim kotem ,zostaję.
        >Ale będzie wesoło ,bo się nie lubią...
        >Biegają za sobą ,biją się...
        >Wojna domowa-dosłownie...
        >Ale wyjazd zaplanowałam już,
        >Po jej powrocie, od 4 do 14 maja...
        >Później trochę ,ale nie szkodzi...
        • takanietaka Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 25.04.05, 19:44
          Zwierzyłam się i usprawiedliwiłam na "nie będzie mnie",będe w Warszawie 6-7 dni.
          <<nigdy nic nie wiadomosmile)>>
          • maria581 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 26.04.05, 00:28
            Caly weekend mam wolny!Na pewno wybiore sie do Muzeum Narodowego(grafiki
            Dalego) i do Zamku Krolewskiego(malarstwo francuskie).Jesli bedzie ladna pogoda-
            spacer w Lazienkach,moze cos pysznego u Bliklego?W poniedzialek odkladane od
            dawna zakupy albo ogrod botaniczny w Powsinie.Do czytania pozyczylam sobie
            Powstanie Warszawskie Davisa.
            • august2 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 26.04.05, 02:03
              ... a na pochod to juz nikt nie chodzi?
              Moze ktos ma takie plany.
              • takanietaka Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 26.04.05, 06:12
                HE..HE...HIHIHIHIHI....a co to takiego ?Ten pochód?
              • maria581 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 26.04.05, 11:07
                Dozylismy takich wspanialych czasow ze na pochody chodza ci ktorzy maja na to
                ochote.Pamietam doskonale czasy kiedy udzial w pochodzie byl dla mnie
                obowiazkowy .Podobnie jak dla uczniow ktorzy w razie nieobecnosci musieli
                przynosic usprawiedliwienia.Zapamietalam to dobrze bo kiedys nie dosc
                skrupulatnie rozliczylam absencje i wezwano mnie na dywanik. Jak ja musialam
                sie tlumaczyc!
              • pia.ed Pochod pierwszomajowy ??????????????????????? 02.05.05, 10:48
                Tak wyglada pochod pierwszomajowy w Polsce!
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2684721.html
                Zachecam do nacisniecia "ZOBACZ TAKZE" po prawej stronie atrykulu.
            • takanietaka Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 26.04.05, 06:14
              MARIA!!!pRZEDRZEŻNIASZ MNIE?!pewnie sie zderzymy w Łazienkach koło pawi.Pójdź
              tez na wystawę kiczu w Etnograficznym
              • maria581 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 26.04.05, 10:49
                Po obejrzeniu arcydziel malarstwa wizyta na wystawie kiczu pomoze wrocic nam do
                rzeczywistosci.Choc czasami granica miedzy sztuka a kiczem jest tak cienka ze
                trudno poznac co jest wartosciowe a co nie.
                • krista57 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 26.04.05, 11:02
                  Weekend mam bliskowyjazdowy,zaplanowane całe dnie na powietrzu na wsi z
                  obowiązkowym grilowaniem , spacerami po lesie i długimi Polaków rozmowami.
                  Na noce powrot do domu ,bo to tylko ca 25 km...no i żeby gospodarzom nie robić
                  kłopotów ze spaniem.Problem mam tylko taki jaki prowiant ze sobą zabrać i co
                  przygotować,zeby zaskoczyć pozostałych biesiadników,a będzie nas do 10 osób.
                  • danurn Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 26.04.05, 23:08
                    Na wystawie malarstwa francuskiego w Zamku Królewskim pn.Światło i cień byłam,
                    tak się złożyło w 15 minut po otwarciu tj 19 marca 2005r, kupiłam wydawnictwo
                    jemu poświęcone. Z powodu kontroli czułam się tak, jak przy wejściu do
                    samolotu. Te same rygory. Polecam
    • wiktoria53 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 27.04.05, 00:51
      A może do Ustki? Albo do Lichenia.
    • wiktoria53 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 27.04.05, 21:35
      Jak słyszałam pogoda na najbliższy weekend nie zapowiada się za
      ciekawie.Pięknie ma być dopiero około wtorku.
    • wiktoria53 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 28.04.05, 08:49
      No, jeżeli weekend będzie taki jak dziś( mam na myśli pogodę) to spędzimy go
      zapewne nieciekawie. Nie lubię pochmurnych, deszczowych dni!
    • daisy2005 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 28.04.05, 20:10
      U nas zamiast pochodu 1 Maja jest Świeto Kaszanki, podobno ma byc wspaniała
      impreza, oby dopisała pogoda.Zapewne więc tam będę,a 2 i 3 maja pojade na
      wieś.Pięknie tam teraz jest na wiosnę.Uwielbiam spacerować po lesie i patrzec
      jak wszystko rozkwita.
      • wiktoria53 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 30.04.05, 13:54
        Myślę,że po weekendzie opowiemy sobie jak go spędziliśmy.
        • regine Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 30.04.05, 14:39
          >Już spędzam ,na myciu okien!!!
          >Przepiękna pogoda ,więc spędzam ,
          >Sobotę na wiosennych porządkach .
          >Co będzie dalej zobaczymy...
          >Może wyruszę do Łazienek ,jeśli
          >Pogoda taka jak dziś ,to koniecznie,
          >Długie spacery...aż do całkowitego
          >Padnięcia -to lubię najbardziej.
          >Zmęczyć się i odpoczywać...
          >Albo książka ,którą muszę skończyć...
          >W razie niepogody ,oczywiście.
          >Samotność ,to jednak ciężar...Wielki...
          >Nawet słowa do kogo powiedzieć,
          >Tylko do Was...popisać.
          >To "tyle",aż mam "planów",
          >Na ten długi...weekend...

• kla-ra Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 30.04.05, 23:40
            Wlasnie pozegnalam gosci z Kanady.
            Jestem wykonczona zwiedzaniem i ludzmi.
            Lezec mi sie chce do gory brzuchem i nic nie robic.
            Jedno wiem napewno,jutro nie odbieram telefonow!!!!!
    • danurn Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 01.05.05, 23:45
      Mój mąz wczoraj pojechał na zlot absolwentów szkoły podstawowej /już wrócił i
      zdał relacje/ na 46 lat po jej ukończeniu. Podobała mi się opowieść jak to przy
      ognisku został zaproszony do tańca w rewanżu za zaproszenie do poloneza Miłki
      w przedszkolu 55 lat temu. Miłka; wszystkie koleżanki mi wtedy zazdrosciły.
      Zlot odbył się w leśniczówki k/Milicza, którą nota bene prowadzi jeden z
      kolegów z ówczesnej klasy. A ja oczekuję od szanownych pań uznania; w ciągu
      ostatnich trzech dni zasadziłam w ogrodzie ponad 160 różnych kwiatów;
      aksamitki, pelargonie, petunie, szałwie i jeszcze dwa rodzaje innych, których
      nazw nie znam. Czy wiecie,że niebieskie petunie pięknie pachną? A dzisiaj czuję
      się tak, jakby mnie ktoś kijami poobijał. Jutro jedziemy motocyklem do
      Wrocławia w odwiedziny na zlot caravaningowy, na kawę do znajomych. A pojutrze
      mam zlot rodzinny w domu; zaprosiłam synów z żonami i kuzynkę na grilla. Dan
      • regine Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 00:15
        >Podziwiam !!!Piękny będzie ogród!!!
        >A jeszcze ,jak wszystko zakwitnie !!!
        >Marzenie siedzieć i patrzeć!!!
        >Ale trzeba pielęgnować ,podlewać ,
        >Pielić chwasty,niszczyć mszyce...
        >Ogromna praca,ale i efekty wspaniałe...
        >Nie Ci te kwiaty pięknie kwitną,
        >To najpiękniejszą nagrodą - będzie dla Ciebie !!!!
        • danurn Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 00:27
          Reginko podlewania nie ma, bo w październiku załozyliśmy nawadnianie kom
          puterowe, a kwiaty już kwitną poza kilkoma pelargoniami, które mają jedynie
          pąki, ale za to po 3 zł prosto od ogrodnika. Ogród ma 7a ,w tym dom, pozostaje
          podlewanie kwiatów na tarasie /40m/. Pozdrawiam. Chwastów też nie ma dużo.
          • regine Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 01:17
            >No nie powiesz ,mi ,że tylko patrzysz jak rosną,
            >Miałam działkę ,zakładową 7a,
            >W większości to były kwiaty ,trawa ,krzewy.
            >Typowo rekreacyjna(od 4 lat już nie ,zdrowie nie pozwala).
            >Wiem ,że od samego patrzenia i komputerowego podlewania,
            >Reszta sama się nie zrobi...Podcinanie ,usuwanie przekwitłych,suchych...
            >Wiem ,że jak ktoś lubi to nie liczy włożonej pracy,
            >To po prostu -przyjemność!!!
          • natla Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 08:33
            Danrunko, nie chwal się tak pięknym ogrodem, bo się całe forum zwali do
            Ciebie wink))))) i jeszcze na grilla będzie czekać. smile
            • pia.ed Wieczor przed pierwszym maja w Szwecji 02.05.05, 09:37
              Pali sie wielkie ogniska, to zapalono niedaleko mego domu, w pobliskim parku.
              Kilka tysiecy ludzi sluchalo choru witajacego wiosne, byly wystepy artystyczne,
              no i koniecznie szwedzkie gorace kielbaski z grilla z podluzna buleczka.

Ognisko symbolizuje odejscie zimy i ciemnosci. Jest to tez swojego rodzaju
              "oczyszczenie", bo kiedys na stosie palono zeschle jesienne liscie, sciete
              konary drzew i niepotrzebne sprzety domowe,
              w1.sydsvenskan.se//Article.jsp?article=10117841
            • danurn Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 22:24
              Zapraszam do mojego ogrodu na grilla i na podziwianie okolicy. Dan
              • krista57 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 22:30
                A ja już myślę gdzie spedzić drugi majowy weekend.
                Mam rezerwację na cztery dni do Świnoujścia.....plaża ,morze i ....żubry.
                • natla Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 22:40
                  Słuchajcie no świeżo upieczona emerytko Kristo. smile))
                  Dlaczrgo Ty wyjeżdżasz w dni wolne od pracy, kiedy wszędzie pełno ludzi?
                  Przeciez możesz wyjeżdżać kiedy chcesz.
                  Moja psiapsiółka dzwoniła dziś z Zakopanego, ze jak wlazła do dol.
                  Kościeliskiej, a potem Chochołowskiej to ją zamurowało; jak na
                  Świętokrzyskiej . Z obu natychmiast uciekła na Drogę pod Reglami, gdzie nie
                  było ludzi.
                  • danurn Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 22:50
                    Święta prawda, nasze Tatry nie nadają się na wyjazd z powodu tłoku. Ja od wielu
                    lat/ 10-ciu/ jeżdże w Tatry Słowackie; i wyższe i większe a co najważniejsze
                    nie tak zatłoczone. Uwielbiam także wpadać na kilka dni do Słowackiego Raju.
                    Znacie? Okolice Popradu. Cudowna jaskinia lodowa. W ciągu 10 lat byliśmy tam 5
                    razy. wspaniałe szlaki turystyczne wiodące np. środkiem strumienia, drabiny,
                    haki itp. Wspaniale się tam czuję. A ludzi wielokrotnie mniej. Dan
                  • krista57 Re: Jakie macie plany na pierwszy weekend majowy? 02.05.05, 22:51
                    No chwila droga Natlo ! Ja mam jeszcze znajomych i przyjaciół pracujących !
                    Własnie zostałam "namówiona" do wyjazdu a pokusa była starszna bo to
                    towarzystwo "tancujące" a ja tak jak Maladanda i Mira54 uwielbiam wprost
                    tańczyć.
                • danurn Moje plany na drugi weekend majowy 02.05.05, 22:43
                  Otóż planujemy zrobić wycieczkę do Lichenia, którego jeszcze nie znamy, Kórnika
                  i kilka jeszcze innych zabytków w okolicy wybranych z książek; Najpiękniejsze
                  zabytki Polski i Najpiękniejsze świątynie Polski. Wyprawę planujemy w trójkę z
                  naszą wnuczką samochodem z przyczepą. Plany nie zawsze da się zrealizować, np.
                  na początku czerwca planowaliśmy uczestnictwo w zlocie caravaningowym, w
                  Borkach k/Tomaszowa Maz . Z planów nici, bo mąż jedzie służbowo do Niemiec w
                  tym czasie. Dan
                  • wiktoria53 Re: Moje plany na drugi weekend majowy 04.05.05, 10:52
                    O drugim jeszcze nie myslę, ale muszę napisać, że w miniony (w 1 dzień) byłam w
                    pieknym Ciechocinku. Pogoda dopisała, był długi spacer po parku i pod
                    tęzniam ,odpoczynek pod "grzybkiem", przekąska. Można tu kupic mnostwo pamiątek-
                    ja nabyłam kubeczki z imionami.W Ciechocinku można po parku i mieście
                    pojeździć konnym tramwajem, rykszą, bryczką, ale ja wolę piesze
                    spacery.Zachęcam do przyjazdu do tego uroczego miasteczka.

Jeśli chodzi o Licheń to byłam kilka razy i musze powiedzieć, że 1 dzień trzeba
                    przeznaczyć żeby wyjechac zaspokojonym duchowo z tego miejsca.
    • wiktoria53 Ciechocinek 04.05.05, 10:58
      Piekne miasteczko uzdrowiskowe- byłam w weekend- opisałam wyżej (przez
      pomyłkę).
      • leontynia Re: Ciechocinek 04.05.05, 11:29
        w miniony weekend tez spacerowalam w Ciechocinku
        urocze miasteczko,pogoda wspaniala,dobre jedzonko,muzyka i tance...
        zwiedzilam Biskupin,Torun tylko przejazdem,jeden dzien w Warszawie
        /markety/
        a za Rykami zaczelam spiewac,
        ...ach lubelskie jakie cudne...
        • wiktoria53 Re: Ciechocinek 04.05.05, 22:46
          My jak ptaki przywiązujemy się do rodzinnych gniazd.Wszedzie dobrze ale w domu
          najlepiej. Dzięki za zdjęcia.Pozdrawiam.List wysłałam.
        • regine Re: Ciechocinek 04.05.05, 23:39
          >Dzięki za fotki-ja też nie śpiewam ,ale twierdzę,
          >że lubelszczyzna -moje rodzinne strony-są najpiękniejsze!!!
          >Odpisałam na list,+załączniki,w podzięce!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka