danurn 05.05.05, 21:15 Po raz pierwszy i ja otworzyłam nowy wątek, wybieram się na zabiegi chelatacji, na razie przekonuję drugą połowę, żeby razem, czy ktoś już przetarł szlaki? Jeżeli nie to opiszę pokrótce tę nowatorską metodę medyczną Dan Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanka8 Re: Chelatacja 05.05.05, 21:27 Ja o tym czytałam, podobno świetne efekty. Koniecznie napisz o blizszych szczegółach! Gdzie, za ile, kto kieruje i dlaczego. Odpowiedz Link
danurn Re: Chelatacja 05.05.05, 21:36 We Wrcławiu to wykonują od wiosny ub. roku na ulicy Solskiego i Dicsteina/ nie wiem gdzie ta ulica/ kosztuje jeden wlew 130,-zł/ a przynajmniej tyle kosztowało w ubiegłym roku. Zeby się dowiedzieć czy w ogóle mam miażdżycę zrobiłam sobie jesienią u chirurga naczyniowego badanie przepływów do mózgowych/ wyszło w środku normy/ ale przecież swoje lata się ma i te wolne rodniki i nadmiar metali ciężkich z wody, powietrza i pokarmów. Swego czasu dziennikarze robili badanie na poziom metali ciężkich i wszyscy mieli nmocno przekroczone normy. pozdrawiam Dan Odpowiedz Link
danurn Re: Chelatacja 05.05.05, 21:30 Inaczej zwana rewitalizacją, a polega na wlewach dożylnych , które to preparaty powodują 1/ rozpuszczanie blaszek miażdżycowych w naczyniach kwionosnych,/łączą się z wapniem w złogach/ 2/ eliminacja wolnych rodników z organizmu i po trzecie eliminacja metali ciężkich na skutek tego następuje ogólna rewitalizacja organizmu, poprawa wzroku, słuchu, pamięci, sprawności seksualnej / to wszystko wg prospektu reklamowego/ a nie z autopsji jeszcze przecież/ oraz oczyszczenie naczyń krwionośnych całego organizmu, inaczej mówiąc generalny remont kapitalny organizmu bez użycia skalpela,itp. Ilość wlewów jest dostopsowywana do indywidualnego stanu danej osoby. Ponoć najbardziej spektakularne wyniki są u osób z miażdżycą kończyn dolnych, nie mogących chodzić. /więcej na google/ Dan Odpowiedz Link
natla Re: Chelatacja 05.05.05, 22:54 Nie, poczekam na Toją relację. )) Zaciekawiłaś mnie. Mówią, że lepsza pamięć????? Czekam niecierpliwie. ))))) Odpowiedz Link
krista57 Re: Chelatacja 05.05.05, 22:54 Danurn,jestem bardzo zainteresowana zabiegami,jak dla mnie potrzeba by ich było około 10.Proszę, po pierwszym zdaj relacje.REMONT organizmu na pewno jest przydatny każdemu....przeciez marzymy o zachowaniu sił witalnych na długie lata.Na dodatek jestem "palaczką". Szukałam w internecie ale niestety nie znalazłam informacji,czy wlewy są dokonywane w moim miescie...najbliższa miejscowość to Kamień Pomorski. Odpowiedz Link
axsa Re: Chelatacja 07.05.05, 10:10 Ptrzeczytałam też o tabletkowej kuracji tego typu. Nie umiem ocenić jak ma się ona do tej kroplówkowej, bo pierwszy raz się stykam takim sposobem "remontu" organizmu. Odpowiedz Link
natla Re: Chelatacja 07.05.05, 10:45 Mój nadworny lekarz jest bardzo sceptycznie nastawiony, wręcz uważa, że to może być naciąganie ludzi, ale trudno sądzić do przodu. )) Odpowiedz Link
danurn Re: Chelatacja 07.05.05, 22:17 Ja postawiłam pytanie, ponieważ nic nie wiem o tej metodzie od strony stosujących ją pacjentów, a tylko z reklamy. We Wrocławiu jest stosowana od wiosny ubiegłego roku w dwóch gabinetach. Chirurg naczyniowy, u którego byłam jesienią, by zbadać poziom miażdżycy, także był sceptyczny. W reklamach brzmi bardzo zachęcająco. Nie ma wersji tabletkowej, ponieważ kwasy żołądkowe unieczynniają preparat. Ta metoda może być stosowana tylko pod postacią wlewów. Mąż także jest sceptyczny , a sama nie mam jak dojechać do Wrocławia/ już nie umiem jeździć PKP i PKS-sami. Niemniej od roku ciągle o niej myślę, mam problemy z pamięcią, wzrokiem, często czuję się zmęczona. Waszym zdaniem co należy zrobić w tej sytuacji? A metoda przecież nie jest tania. Pozdrawiam Dan Odpowiedz Link
natla Re: Chelatacja 07.05.05, 22:35 Danusiu, NIE WIERZ W CUDA REKLAMOWE,znajdź starego, mądrego lekarza. Radzić nic Ci nie możemy chyba, poza zdrowym rozsądkiem. Gdyby ta metoda była tak dobra jak podają w reklamie, pewnie kosztowałaby dużo więcej i marzeniem byłoby stanąć w wieloletniej kolejce. Jeżeli się jednak zdecydujesz, to po wyczerpującym wywiadzie. Nie twierdzę, ale biorę pod uwagę współczesne znachorstwo. Odpowiedz Link
axsa Re: Chelatacja 08.05.05, 05:26 No właśnie, reklamy wciskają ludziom różne rzeczy. Nie twierdzę niczego konkretnego na temat chelatacji, bo, jak już powiedziałam, po prostu nie wiem. Jak sama widzę, jest pełno informacji o tabletkach mających chelatacyjne działanie, a tu czytam o wpływie kwasów żoładkowych. Informacje brzmia tak optymistycznie - jak jest w rzeczywistości? Nie natknęłam się na wypowiedzi osób poddanych tej kuracji. Może wrzuć pytanie na forum Zdrowie? Odpowiedz Link
natla Re: Chelatacja 08.05.05, 17:54 Na naszej głównej stronie, po lewej, masz napisane "na skróty". Ostatnie forum, to zdrowie. Odpowiedz Link
danurn Re: Chelatacja 08.05.05, 18:48 Dziękuję, już umieściłam zapytanie na forum Zdrowie, Dan Odpowiedz Link
danurn Re: Chelatacja 05.06.05, 20:36 Moje miłe, zgodnie z waszymi sugestiami, otworzyłam wątek na forum zdrowie i po kilku dniach odezwała się młoda osoba z Wiednia, która powiedziała,że jej babci lekarz kardiolog zalecił, ale rodzina się sprzeciwiła, gdyż ponoć w USA były wypadki śmiertelne przy stosowaniu tej metody /odrywały się blaszki miażdżycowe?/ no i przyznam,że się boję trochę. Dan Odpowiedz Link
felinecaline Re: Chelatacja 05.06.05, 22:39 Stanowczo odradzam. Byly o tym dyskusje na forum "zdrowie". Metoda nie tylko nie cudowna ale nieskuteczna, za to niebezpieczna. STOP!!!! Odpowiedz Link
danurn Re: Chelatacja 06.06.05, 11:19 Ale przyznasz Feline,że prospekty reklamowe brzmią cudownie i logicznie; oczyszczenie arterii ze złogów miażdżycowych, całego organizmu z wolnych rodników oraz z metali ciężkich? Odpowiedz Link
takanietaka Re: Chelatacja 06.06.05, 12:01 No własnie !REKLAMOWE!!! <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
felinecaline Re: Chelatacja 06.06.05, 12:50 Im wiecej reklamy w czymkolwiek, co dotyczy medycyny tym jest to mniej wiarygodne. powinien byc TOTALNY zakaz...powinien.... Odpowiedz Link