Dodaj do ulubionych

Pomoc pilnie potrzebna !

31.07.05, 18:06
Za kilka dni jadę w góry a jadę tam głównie po to aby sobie "pochodzić".
I tu mam problem !
Od pewnego czasu męczy mnie odcisk / taki młody-jednoroczny/ na serdecznym
palcu u nogi od strony wewnętrznej.Ledwo go mozna zobaczyć ,jakies dziwne wygibasy
wyczyniam,zeby go czyms nasmarowac.Jak długo mozna odwodzic mały palec...zeby
jakies smarowidło zaczęło skutkowac.
Odpada rada pójscia do specjalisty ! - mam mało czasu.

Moze ktos ma jakis sprawdzony sposob na odcisk w tak dziwnym miejscu.
Będę wdzieczna za kazdą radę.
Obserwuj wątek
    • hania48 Re: Pomoc pilnie potrzebna ! 31.07.05, 18:30
      Ja spróbowałabym zacząć od apteki. Kiedyś były plastry na odciski – ale trzeba było trochę czasu na uzyskanie efektu. Teraz podobno jest jakiś płyn lub maść pomagająca szybko usunąć odgnioty, zgrubiałą skórę na stopach. Może przeprowadź konferencję z farmaceutą?
    • regine Re: Pomoc pilnie potrzebna ! 31.07.05, 18:38
      Kristo !!! Pędź jutro rano do apteki, mają różne takie ochraniacze, na takie
      tam nagniotki w różnych miejscach na stopach .Wytłumacz, zapytaj, wyjdziesz
      zadowolona.Życzę powodzenia z odciskiem i miłego "łażenia"po górach.
      Nie radzę używać teraz żadnych maści ...Mogą podziałać nie tak jak trzeba i
      jeszcze Ci jaką rankę w tym paskudnym miejscu zrobią.
      Pędź i to szybko do apteki, naprawdę poradziła mi pani wspaniały plaster,(mam
      odcisk pod dużym palcem).Jest to taka jakby osłona z otworem na
      odcisk .Wspaniały wynalazek.A odcisk usuń po powrocie...Powodzenia życzę smile)
      • takanietaka Re: Pomoc pilnie potrzebna ! 31.07.05, 18:55
        Najlepszy jest School!Ma kolekcje WSZYSTKIEGO do stóp.W twojej sytuacji to
        rzeczywiscie nic w tej chwili nie ruszac i kupic takie male "wkładeczki miedzy
        palce -w komplecie mała i duza ze specjalnej gąbki (nie piecze!) i takie małe
        jakby plasterki z dziurka w srodku -zalepia sie tak zeby odcisk był w tej
        dziurce,wiec wtedy nie jest uciskany.Jak wrócisz to 'potraktujesz "ten odcisk
        plasterkami do usuwania odcisków ,albo płynem o tym samym działaniu.jak odcisk
        młody to ci zejdzie bez sladu na zawsze.Powodzenia!
        • krista57 Re: Pomoc pilnie potrzebna ! 31.07.05, 19:03
          Dzięki Wam moje kochane !
          Jutro pędzę do apteki na konferencję z "moją " farmaceutką.
          Chyba kupię sobie plasterek z "otworkiem" na odcisk a niechaj sobie jeszcze ze
          dwa tygodnie porośnie...za to jak wrócę calkowita likwidacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka