Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - wrzesień 2005

01.09.05, 00:53
Witam Wszystkich w Gawiarence w ostatnie dni lata...
Mamy już wrzesień...
Mamy również od dziś Adminkę - pełnoprawną emerytkę...
Coś na dziś obiecała...Więc czekamy...czekamy....
Cicho wszędzie, pusto wszędzie....Co to będzie, co to będzie ???
Ona jedna wie i rano nam powie smile)
Obserwuj wątek
    • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 00:59
      A guzik!!!!! Nie rano, a teraz.....dla wytrwałych drinki do wyboru.....Kundzia
      poinstruowana, zeby rano była pyszna kawa, tort w lodówce.....oczywiście
      orzechowy i drugi do wyboru, jeśli ktoś nie lubi orzechów.
      Poza tym pogoda zamówiona słoneczna, ale nie upalna......od rana drinki
      serwowane na basenie......a co, jak emerytura, to emerytura......zapraszam na
      oblewanie mojego szcześcia..smile))))
      • malwina52 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 07:39
        Witam, alez tu imprezowo,
        caluje i sciskam emerytke
        i zabieram sie do ucztowania
        orzechy lubi i moge wiec oczywiscie
        rzucam sie na orzechowy
      • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 07:45
        ... no i co???
        ...nie żal Ci?? wink))
        ...za chwilę Twoje koleżanki i Twoi koledzy potuptają tam, a Ty nie... wink))

Tak naprawdę to Ty jeszcze nie wiesz jak to jest, ale bardzo sie cieszę, że
        niebawem poznasz uroki emerytury.
        smile)) smile)) smile))
        • leontynia Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 08:05
          zaspała?
          nastawiam wodę,
          i czekam...
    • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 08:52
      Swietowanie emerytury ? Natli..ZAPISUJE na liste...
      Stol ugina pod smacznosciami,kawa rozsyla swoj aromat ,ach ,och i ach -
      -wesole jest zycie emeryta haha...
      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 08:57
        Jedzcie...pijcie.....i do basenu zapraszam na drinki wink))
      • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 08:59
        Tofiko,
        to haha zapewne w odniesieniu
        do wysokości "stypendium z ZUS-u??
        wink))
        • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 09:22
          Jeszcze nie wiem jakiej wysokości będą te miesięczne prezenty od państwa, ale
          się nie łudze wink)))
          Na razie dostałam 9-miesięczną odprawę i to jest miłe.....smile
          • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 09:26
            To też chyba całkiem niemało kasy??
            smile)
            9-miesięczną?
            • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 09:28
              Taaak, smile) 3-miesieczna emerycka i 6-miesieczna - stan nieczynny z baku
              pracy....smile
              Gdzie ten kij?????
              • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 09:30
                Już się robi, znaczy ktoś go odpiłowuje od drzewa.
                wink))
                • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 09:32
                  ....leży! Kto podnosi? Ty czy ja, a może jeszcze ktoś? wink)
                  A może to zaczarowany kijek-samobijek?
                  • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 09:59
                    Lece na basen, tam szpricerek czeka.....kto chętny, proszę ze mną smile
                  • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:04
                    Natla , super ,ja tez odchodzilam na takich zasadach ,
                    ale ... powiem Ci ,ze to bardzo zadko zdarza ,zeby dyrekcja i samorzad miasta
                    zaakceptowal ..bardzo sie ciesze , to jest wielka nagroda --"ide juz zachwianym
                    krokiem '(chyba przez nieuwage ksiazeczke poczytalam --jak to Wojciech mawial
                    na takowe zjawiska...),a co bedzie tam na miejscu przy basenie ??
                    • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:09
                      Chodx, chodź, książke zostaw na półce.....tu mamy przy basenie pojedyncze
                      artykuły, ot, tak dobre na przedpołudnie.........właż niecnoto do wody......nie
                      tu.....marsz na płytkie wink)
                      • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:21
                        Bez binokli nie wiem gdzie plytkie, a gdzie glebokie...
                        jak to bez ksiazki??? .. kogo mam sluchac???
                        co to za oszukancze drinki..
                        jak sobie sporzadze to wim co pije!
                        A ktory to kij ktory moze powozic za darmo??
                  • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:27
                    Ja Ci dam samobijek'!!!
                    Kolejny 'kwiatek' na moją głowę??
                    wink))
                    • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:31
                      Oj Axsa, nie szalej, bo je rozmnożę wink))))))))))....lepiej chodź na drinka
                      i pomocz sobie trochę w ciepłym , nasłonecznionym basenie wink))))
                      • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:33
                        ...i jeszcze mnie o szaleństo posądzają...
                        wink))

Dobra, idę...
                        • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:39
                          ale fajnie....no nie? nawet szaleństwo w tej krystalicznej turkusowej wodzie ,
                          pod błekitnym niebem mija smile)
                          • yoanna Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 11:59
                            Przyznajcie się ile książek przeczytałyście w basenie? hmm?smile))
                            Uwaga dziewczyny...od nadmiaru lektury wzrok mętniejesmile
        • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:09
          Axso ,Brak slow ,..czy to co bywa co miesiecznie z ZSU,czy to stypendium ...
          sama nie wiem jak to nazwac ..(tragikomediawniewiadomoiluaktach)
          tylko nie chorowac , tylko nie chorowac ... niech bedzie skromnie ,czy
          biedniej ,,ale zdrowo...
          • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 10:30
            Pytasz o kijek.
            Tu mowa o tym, który na wątku 'Kij w mrowisko'...

smile))
            • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 12:05
              Południowa kawka - dobra rzecz.
              smile))
              • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 12:23
                Natla "EMERYTKA to brzmi DUMNIE" (smile)))
                Pozdrawiam z nad driniolka
                Wojciech
                • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 12:49
                  Tak sie zastanawiam.
                  W jakie ja towarzystwo wpadłam.
                  Od rana kieloneczki,
                  drynioleczki,
                  szprycerki...
                  Ktos ma problem z ujarzmieniem klawiatuty,
                  ktoś inny boi sie wleżć
                  w takim /wskazujacym na spożycie/ stanie do basenu.

Mam nadzieję,
                  że to tylko dzisiaj tak
                  ze wzgledu na pierwszy dzień wolności Adminki
                  wink))
                  • maladanka Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 14:20
                    Natlo - witam w Klubie! Jakie ja mialam plany,a to szufladki wysprzatam,a to
                    ksiazki uloze wg klucza, a to przetwory, a to ,a tamto....i co? he he ..i
                    pstro..luzik totalny - myslalam,ze mi minie po 2 tygodniach,ale gdzie tam,jakas
                    przewlekla choroba...
                  • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 14:30
                    Rany !!! Co się dzieje....widzę uśpionych na leżakach...ostatnie promyki słońca...
                    Natla,poproszę o drinka...co ? kieliszków zabrakło.
                    Idę nastawić kawę...bo nawet Kundzia jakas taka niemrawa.
                    Czy znowu mam wypominac,ze zwierzaczki głodne,niewybiegane.

Gratuluje wolnosci - Natlo.
                    • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 16:00
                      Zwabił mnie zapach świeżej kawusi smile)Więc przybiegłam na chwilkę...Pycha ,bo
                      już na nos padam...
                      A może ostało się co nieco drinkowego??? Też nie pogardzę smile)Może % zwiększą
                      jeszcze obroty, boby się przydało co nieco.A zwłaszcza mieć dodatkową głowę i
                      pamięć, nogi 4, no i oczywiście ręce i oczka...Co za czasy??? Na emeryturze, a
                      nic nie ma się czasu.Wiecznie w biegu...Natlu, życzę Ci takiego życia...smile)
                      ODMŁADZA !!! Jest to może ponad siły ,ale człowiek wie, że żyjesmile)
                      Oby tak dalej....
                      • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 16:06
                        hehehehe Regine kiedyś się mawiało "Nośmy muchy bo gdy nas nogi zawiodą to nam
                        skrzydła pomogą' (smile)))
                        Pozdrawiam Wojciech
                        • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 17:11
                          Co tu tak cicho, czyżby impreza się już skończyła? Ja to mam pecha. Może
                          chociaż trochę kawy zostało?
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 22:02
                            Cicho jak makiem zasiał.Trzeba będzie jakąś książeczkę zacząć czytać(smile))
                            Wojciech
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 22:11
                              A są tu jeszcze jakieś książeczki do czytania?
                              • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 22:22
                                Pewnie jeszcze jakies zostały...więc chetnie się do was przyłączę.
                                Gdzie siadamy wewnątrz czy na tarasie ?Zapalimy swieczkę przeciwkomarowa.
                            • malwina52 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.09.05, 22:21
                              sprytnie sprzatnoles mi sprzed nosa
                              najciensza ksiazeczke, ktora sobie upatrzylam,
                              chyba tez te grubsze zostawiasz na zimowe wieczory,
                              a niech tam Ci sie dobrze czyta, wezme ciut grubsza
    • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 02.09.05, 19:22
      Ciemno, zwierzaki po kątach wyją, co się dzieje?
      • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 02.09.05, 21:59
        dankarol napisała:

> Ciemno, zwierzaki po kątach wyją, co się dzieje?

To już chyba ostatni weekend tak ciepły ,bezwietrzny i bezchmurny wszyscy
        korzystają,,,,,dopiero wróciłem z działeczki, chciałoby się posiedzieć
        dłużej(smile))
        • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 03.09.05, 13:34
          Mgnieniem oka ,zagladne tu i tam ,
          jednak nad woda pobede ,naciesze widokiem rozkosznie plywajacych ,

polapie promyki slonca ,skad ta przychylna przyjazn --
          kochane psiunieczki i koteczki...
          • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 03.09.05, 14:13
            Zaglądam tylko na chwilkę do Was. Mam kłopoty z internetem.
            Pomimo, iz juz jestem emerytka trzeci dzien, jestem bardzo zapracowana.
            Dożynki Gminne w ubiegla niedziele, jutro Dozynki Powiatowe a od czwartku
            zjezdzaja do nas śpiewajacy Niepelnosprawni z calej Polski i odbeda sie
            I Ogolnopolskie Prezrntacje Artystyczne Osob Niepelnosprawnych p.n. "Szukamy
            Siebie". Jako organizator musze sie nimi zaopiekowac. Koncerty beda trwaly
            przez dwa dni 9-10.09.2005 w amfiteatrze. Wystapia rowniez inne zespoly
            m.i. "Kombi" z okazji pozegnania lata. Dzisiaj natomiast od 17-tej mamy na
            stadionie sportowym obchody "Dnia Energetyka". Wystąpią miedzy innymi: Babilon,
            Halina Frackowiak, Tercet czyli kwartet, Blu Cafe.... Koncert prowadzi Piotr
            Gasowski. Na zakonczenie bedzie pokaz sztucznych ogni. Pewnie w Waszych
            miejscowosciach tez macie wiele ciekawych imprez. Zycze wszystkim milego
            spedzenia czasu.
            • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 03.09.05, 18:22
              Zaglądam na poobiednią kawę, aby wypić w tak wyborowym towarzystwie, jakim
              jesteściesmile)
              Walizki spakowane, ostatni rzut oka w lustro ,paszport i bilety są i wyruszam w
              podróż.Cieszę się, ale jestem taka zmęczona, bo wczoraj dzieci ze
              zwierzakami ,dziś ja.Lecę po raz drugi i już chyba do Izraela ostatni.Zostało
              mi do odwiedzenia jeszcze kilka ciekawych miejsc,przy okazji odwiedzę
              stare.Wygrzęję kości w słońcu, pochlapię się w morzu, gdzie woda ma 29
              stopni,posiedzę pod palmami i wracam 23 października.Pa do następnego popisania.
              Tylko nie obiecuję,że będę codziennie, ale będę z Wami duchem.Postaram się
              wysłać wszystkim ciekawe fotki .DO NASTĘPNEGO RAZU !!!PA,PA smile))Trzymmajcie to
              forum, aby na rocznicę 10.10.2005 był równy rachunek ,postaram się dorzucić
              parę wpisów o podróżach, co widziałam i co słyszałamsmile))
              • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 03.09.05, 20:12
                Szczęśliwej podróży i miłego wypoczynku pod palmami!!! A ja tu chwilkę posiedzę
                nad basenem i ze zwierzaczkami pogadam
                • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 04.09.05, 19:05
                  Jestem juz na miejscu, cala i szczesliwa, Tel Aviv powital mnie o 4,30 czasu w
                  Izraelu temperatura + 24 oraz duza wilgotnoscia.Wszysto poszlo jak po masle.
                  A troche sie balam....sama z duzym bagazem.Przepraszam,ze nie uzywam polskich
                  lier, ale nie posiadam takowych.Jak na dzisiejszy dzie i tak wrazen bez liku i
                  roboty huk , bo dzieci przylecialy ze zwierzakami dzien wczesniej .Trzeba
                  jeszcze poukladac,poskladac no i odespac nieprzespana noc.Pozdrawiam wszystkich
                  bardzo serdecznie.Gapa ze mnie straszna nie mam nr. GG osob z ktorymi pisalam
                  ale juz jutro przesle obiecane SMS.Bo mam zmiane nr. telefonu.Podpisze sie,
                  jakby co , ze to ja.Jesli te osoby mnie widza teraz bo GG dziala z moim nr.
                  PROSZE O KONTAKT.DZIEKUJE,PRZEPRASZAM I POZDRAWIAM Z PARNEGO I GORACEGO TEL
                  AVIVsmile) BUZIAKI DLA WSZYSTKICH !!!
                  • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 04.09.05, 19:09
                    Fajnie, że zagladnęłaś do Gawiaraenki......mogłabyś łyknąć chociaż kawę wink))
                    No to pierwszy etap masz za sobą, teraz juz same przyjemności smile)
                    • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 04.09.05, 19:54
                      Regino jezeli jeszcze jestes...to proszę poczęstuj sie woda z lodem i cytryną na
                      ten upał i kawałkiem imieninowego sernika /Izabela/.
                      Zyczę miłego wypoczynku oraz zwiedzania....i poproszę o trochę soli z Morza
                      Martwego,bo jest mi bardzo,bardzo potrzebna.Mam nadzieję,ze tam będziesz ze
                      względow zdrowotnych.
                      .....CZy ja nic nie pomyliłam ???
                      • leontynia Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 05.09.05, 08:53
                        wpadlam na szybka kawe i maly kawalek sernika,
                        krista!dla Izabeli najlepsze zyczenia sle,

poczytam wieczorkiem,mam cos pilnego,

przyjemnego dnia Wszystkim zycze...
                        • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 06.09.05, 16:56
                          Cos pusto w Gawiarence od kilku dni. Wszyscy jeszcze pewnie odpoczywaja.
                          Posprzatam troszeczke. Zwierzaczki stesknione. Nakarmilam je.
                          Sama napije sie kawy. Zaparzam caly dzbanek. O, jaki zapach sie roznosi...
                          Moze ktos z Was sie na kawe jeszcze skusi. Przynioslam do kawy szarlotke.
                          Prosze czestujcie sie. Smacznego.
                          • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 06.09.05, 19:02
                            Skorzystam z towarzystawa , kawy i szarlotki.
                            Dzięki...nie widziałas tu gdzies intruza.Całe szczęscie,ze chociaz gawiarenki
                            nie znalazł.
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 06.09.05, 19:42
                              Czy zostało jeszcze troszkę szarlotki? Potrzebuję coś na pocieszenie, bo mój
                              komputer chyba kończy żywot.
                              • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 06.09.05, 19:49
                                Dajcie kielicha, a dużego.....za dużo jak na jeden dzień.....
                                Dankarolko, przeszłam dziś poradnie specjalistyczną z kompem, niby lepiej......
                                ale straty duże....
                              • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 06.09.05, 19:52
                                Jak dobrze przybyc do tej zawsze otwartej przystani Gawiarenkowej..
                                "Na wszystkich jeszcze raz popatrzec ...
                                porozmyslac,przeanalizowac,zeby w "kozi Rog "nie trafic przypadkiem ..
                                wypic <<Schudnij z ziolami ,,wg interia Kobieta...
                                Jakie to paskudne w smaku,ale co sie nie robi dla urody...smile
                                • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 06.09.05, 20:06
                                  A pomagają coś te zioła? Ja tam wolę coś innego, smaczniejszego
                                  • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 06.09.05, 20:16
                                    Danutko,pomagaja ?? smile))
                                    zeby to miec, ojej raczej nie miec slomianego zapalu, to moze...?
                                    Natla ma cos lepszego ... chyba komputer utrwala ksiazeczkowo..
                                    trzeba koniecznie .. ma nowiutko ,ale jak pusto .... w nimsmile
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 06.09.05, 20:28
                                      Wiem coś o słomianym zapalesmile))) Ale na moje kłopoty z kompem to chyba
                                      najlepsiejsza będzie jakaś książeczka. Nie wiem tylko, czy po przeczytaniu dam
                                      radę iść z futrzakiem na spacer.
                                      • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 07.09.05, 10:58
                                        Piękna pogoda kawa i można posiedzieć chwilę na słoneczku i pobawić się ze
                                        zwierzaczkami
                                        • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 07.09.05, 11:10
                                          Danusiu, do wody, ja już dziś rano przepłynęłam 850 m. smile Biegaj na basen, a ja
                                          się wyłożę ze zwierzakami na hamaku...smile....a od spodu podeprze mnie Top smile
                                          • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 07.09.05, 11:55
                                            No dobrze pomoczę się, a potem z Lolkiem futrzakiem na przebieżkę.
                                            • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 07.09.05, 17:20
                                              Skok do baseniku, o jak miło i jaka cieplutka woda.
                                              Popływałam a teraz kawka z mleczkiem. Wspaniały relaks.
                                              • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 07.09.05, 23:18
                                                Zapraszam Wszystkich na imieninowy poczestunek...Wino "Krol Dawid " i "Yarden"
                                                schlodzone czeka na wszystkich.Do tego egzotyczne arabskie ciasteczka z
                                                karmelem i sezaem .Pycha ,czestujcie sie i ucztujci...Cz teraz taka
                                                odleglosc ,nic nie znaczy ,jestem z wami i zachecam ,wino dobre...Z tutejszych
                                                winnic ,pychotka ciastka .Smacznegosmile))
                                                • yoanna Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 08.09.05, 12:13
                                                  Gdzie te cisteczka z karmelem ?smile))
                                                  Okruchy tylko zostały....echsmile))
                                                  No dobrze, wydziobię resztki sezamusmile
                                                  Lampkę wina za zdrowiesmile
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 08.09.05, 20:48
                                                    W takim razie kto to wyjadl ,bo jakos sporo osob zlozylo mi zyczenia a na
                                                    poczestunek i to az wstyd powiedziec ,tylko Ty Yoanno przyszlassmile))
                                                    No coz, mozna zawsze spedzic to na myszy ,ktore moga grasowac w Gawiarene...Ale
                                                    wino....No nie wiem kogo tu podejrzewac....?????
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 08.09.05, 22:21
                                                    Ciiiiiiii Regine 'inkoguto'byłem ciasto dobre winko piłem (w drewutni(wink)))

Pozdrawiam Wojciech
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 08.09.05, 22:35
                                                    O Regine byłam jedną z tych myszy, ale ciasteczka były pyszne, wino też.
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 08.09.05, 22:43
                                                    hihihihihihiii a ja myśllałem ze po północy to już był ostatni sztryfelek
                                                    ciasta i reszta winka a tu wyszło szydło z worka(wink))))

wojciech
    • malwina52 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 09.09.05, 12:09
      otwieram drzwi i zapraszam na poludniowa kawe mrozona smile))))
      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 09.09.05, 15:39
        Lecę Malwino.....mrożona biorą i do basenu a potem na hamak do cienia pod
        brzózki....Kundziu, możesz mi przynieść książkę, którą zostawiłam na
        kredensie?...........dzięki, połóż na hamaku.........no to plum......oooooo,
        jak cudownie......smile)
        • leontynia Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 09.09.05, 16:38
          korzystajmy z każdej chwili,póki słoneczko grzeje,
          to ja tez wskakuje do baseniku plum...plum...
          • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 09.09.05, 19:14
            To nic ,ze ostatki wina od Naszej Krolowej Reginy,
            ale jakie smakowite,
            wiadomo kto pozno przychodzi sam sobie szkodzi...widze przeciez ciasteczka ,ale
            sie nie skusze ..nie i juz..

Co za chlapy ,chlapuchy ,spokojniej leontynio ,
            wyparowala woda z basenu.. --wszyscy siedza jak w wannie ,chyba diamentow
            szukaja,aha bursztynow..i bedzie w gawiarence kacik diamentowo -bursztynowy
            • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 09.09.05, 21:07
              No ,tak sie domyslalam po cichutku ,kto to zajal sie tym winem ....Tak, tak
              Wojtku Ciebie tu mialam na mysli smile)Drewutnia... i winko..smile))A i z
              ciasteczkami tez niezle Ci poszlo ...Ty, Ty lasuchu jeden ,wszedzie wyweszysz
              wszystki i do drewutni....smile)Ale ciesze sie ,ze smakowalo smile)
              • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 09.09.05, 21:57
                Regine z przeprosinami troszkę bursztynu (smile))

www.damroka.comweb.pl/oferta.html
                to na pewno rozjasni Twe lico

pozdrawiam Wojciech
                • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 09.09.05, 22:47
                  Wojtku ,przeprosiny za winko wypite w drewutni piekne....Czy to aby wzystkie
                  dla mnie...Jesli tak jeszcze flaszke mam w zapasie...smile)Stane na rynku Twego
                  miasteczka z ta butelczyna i zrobimy sobie taki mini zlocik ...Za te bursztyny
                  to wart jestes skrzynki wspanialych tutejszych win no i maja bardzo dobre
                  piwko,oczywiscie wszystko to co trzeba schlodzone...Co Ty na
                  to...smile)))))))))))))) Tylko cicho sza ,bo wiecej amatorow sie
                  nazbierasmile))))))))))))
                  • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 10.09.05, 11:20
                    Gawiarenka zabursztyniala .....
                    Nawet __ pyk fajeczki dwie ..
                    czyzby Wojtkowi i Augustowi ?

W wodzie tylko w wodzie ,cieplutka juz ale mozna poplumkac ,a potem lekturowac
                    na hamaku w cienie ,,, z zimna herbatka..
                    • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 10.09.05, 11:45
                      tez dzis siedze przy klimatyzacji ,juz jestem po drugim prysznicu ,ale nic to
                      nie daje..Ledwo wyjde z wody znowu czlowiek lepki okropnie.Nic tylko woda z
                      lodem i soki ,nawet kawy dzis nie moglam dopic a za mrozona nie przepadam. Wiec
                      jak znajdzie sie miejsce chetnie wskocze do gawiarenkowego basenu po szyje
                      chocby..Bo z plywaniem kruchutko..No chyba ,ze Natla za instruktora zechce
                      robic smile)
                      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 10.09.05, 11:51
                        Juz sie do Ciebie biorę wink) kładź się na wodzie, a tu masz węża ze
                        steropianu.....żyć nie umierać......wink) a tu proszę, masz kwę na upały.....nie
                        mrożona tylko zimna.........kawe rozpuszczalną rozpuscić w ZIMNEJ wodzie, dodać
                        cukru i ew. śmietanki, pić już, albo na chwile do lodówki.......super na
                        upały...
                        • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 10.09.05, 13:25
                          e tam !!!wole zimne piwko!!
                          Proszę o współczucie....dzis od rana w pełnym słońcu /okna kuchenne od wschodu/,
                          zrobiłam około setki ruskich pierogow.Tak zwykle witam moje dziecko wracające
                          z podróży,tylko tak mogę sprawić mu radość.

Parującą miche ze skwareczkami stawiam na stole...dla pływaków.
                          • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 10.09.05, 13:40
                            No większej frajdy nie mogłabyś mi zrobić.....szkoda, że wirtualnie wink)))
                          • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 10.09.05, 14:21
                            Co jest z tymi pierogami ruskimi ??? Malenstwo swojej corci robilo, ja tez
                            tworze ich ogromne ilosci, bo przed wyjazdem zawsze ze 200 szt. corka
                            zamrarza...Czy to wszystkie dorosle dzieci nasze uwazaja za przysmak ,czy po
                            prostu brak matczynej kuchnismile)Oj pierogi, pierogi, nawet wnuczka lubi....
                            jak mam troche wiecej czasu to tworze ich ogrome ilosci..Po drugie bardzo lubie
                            je robic....Moze to smieszne ale lubie.Ostatnio przed wyjazdem z
                            Polski,rodzinke nakarmilam pierogami z kasza gryczana i serem ,no plus do tego
                            smietana.ile mogly tego zjesc w glowie sie nie miesci.A myslalam ,ze beda na 2
                            dni do odsmazania jeszcze....
                            • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 11.09.05, 09:20
                              Jestem ostatnio bardzo zapracowana. Wpadlam na szybka kawke.
                              Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko. Moze poznym wieczorem
                              sie odezwe. Pa
                              • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 22:01
                                Kundziu, bierzemy się do roboty......wystaw z kredensu zastawe, ja rozpakuję
                                żarełko......o, tak...zapalam jedną malą świeczke, żebyście sobie nosów nie
                                porozbijali.......prosze szybko łapać drinki i chowamy się za szafy , kredensy,
                                włazimy w kąty, tak żeby nas nie było widać.....jak wejdzie SOLENIZANTKA, to
                                zwyczajem amerykańskim wyskoczymy z okrzykiem "niespodzianka!!!" wink))
                                Drinków wystarczy do jutra, jakby co.....a ja jeszcze popływam troszke.....
                                • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 22:23
                                  Troche pomogę.....zle mi to wychodzi,jestem po drugim drinku.
                                  Ta najwieksza szafa ...dla mnie,do kredensu nie wejdę.Za zimno na pływanie pod
                                  golym niebem.Natla siadamy na tarasie w fotelach i czekamy na resztę towarzystwa
                                  ....to pożemy sobie popalić.Z papierosem drink lepiej smakuje i nikt nie będzie
                                  na nas krzyczał.Maleństwo ! hop!hop! dla Ciebie zimno piwo w lodowce!
                                  • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 22:27
                                    Dobra, wyałażę z wody, naleję sobie martinii i lece do Ciebie na taras...o może
                                    kanapaczkę.....kurcze, gwiazd nie widać.....czy dać Ci zmarzluchu pled na
                                    kolana? smile
                                    • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 22:34
                                      Zrobię zapiekanki z serem,pieczarkami i papryką z chleba tostowego.Gdzie jest
                                      keczup? Pled przyda sie...ale od gdakania zaraz nam będzie ciepło!
                                      A moze grzane piwo...zamiast drinka.
                                      Obawiam sie,ze solanizanta nie zjawi się...jest zapracowana !..ponoc na emeryturze!
                                      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 22:48
                                        Dobra, dawaj te zapiekani z pifffffkiem smile
                                        Mamy czad, poczekamy na Mirę....spieszy Ci się?? wink)) Ty, Ty, .....EMERYTKO. wink)
                                        • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 22:53
                                          No nie ....nie spiesz mi sie
                                          ale czeka pani K.Nepomucka.
                                          Nie wyzywaj mnie od emerytek....bo jest mi całkiem dobrze...a Ty już znasz...?
                                        • maladanka Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 22:58
                                          huuuuulajnoga mnie przywiozla! nic nigdzie nie pisze, ze to pojazd wiec po
                                          piwku pewno mozna prowadzic?
                                          przynioslam winogronka prosto z krzaka
                                          img156.imageshack.us/my.php?image=pict6430winogr3wc.jpg
                                          i mam nadzieje,ze nie bedziemy tak dlugo czekac jak te osoby na zdjeciu
                                          img386.imageshack.us/my.php?image=pict6455szkiel2bz.jpg
                                          • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 23:07
                                            Ni właśnie wydawało mi sie, że troche zygzakiem jedziesz, ale podejrzewałam, że
                                            to wiatr...wink Siadaj i pij zdrowie Miry.....
                                            A te winogrona, są słodkie jak mnnnnniód.......a w ogóle to nie strasz po
                                            nocach.....Mira taka brzydka nie będzie smile)
                                            • maladanka Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005-do Natli 12.09.05, 23:16
                                              Mira nie bedzie - jasne- ale my jak bedziemy za dlugo czekac? to kto wie...
                                              • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005-do Natli 12.09.05, 23:20
                                                Zajmij sie Maleństwo zapiekanką i nie kracz wink)...i wyłaż zza tego
                                                krzesła....na tarasie jest butelka szampana, w razie czego za nią się
                                                schowasz wink)
                                                A w ogóle to ciszej proszę, bo niespodzianka sie nie uda.....kiedyś tam......
                                          • yoanna Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 23:10
                                            Jeszcze trochę postoju za szafą i zblizymy się urodą do tej pary z fotki Danuskiwink
                                            Zapiekanki kuszą zapachem...hmmmm..wink
                                            • yoanna Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 23:12
                                              Bryzo ...nie przejmuj sie kocurek sam umknął...nawet nie było go widacwink
    • bryza102 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 23:06
      [URL=imageshack.us]img391.imageshack.us/img391/4981/getmailpart3ra.jpg" border="0" alt=" img391.imageshack.us/img391/4981/getmailpart3ra.jpg">[/URL]
      • bryza102 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 23:09
        bryza102 napisała:

> [URL=imageshack.us]img391.imageshack.us/img391/4981/getmailpart3ra.jpg" border="0" alt=" > img391.imageshack.us/img391/4981/getmailpart3ra.jpg">[/URL]

=====Przepraszam,coś żle zrobiłam!
        Zamiwściłam zdjęcie mojego kocurka w "Gawiarence" i co dalej?
        • maladanka Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005-do bryzy 12.09.05, 23:14
          jak ci sie udalo zamiescici zdjecie na tym image shack to najlepiej daj sobie
          je do ulubionych i potem wystarczy skopiowac link i wkleic na forum, a wklejac
          najlepiej od nowej linii
    • bryza102 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 23:46
      img395.imageshack.us/my.php?image=getmailpart4er.jpg
      ciekawe,czy się udało...kombinuję jak koń pod górkę!
      • bryza102 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 23:48
        bryza102 napisała:

> img395.imageshack.us/my.php?image=getmailpart4er.jpg
        > ciekawe,czy się udało...kombinuję jak koń pod górkę!

Hurrrrrrraaaaa!

Oto i mój Maxiuniu!
      • yoanna Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 12.09.05, 23:48
        Udało się,udałosmile
        Kiciuś malutki ale konkretnysmile
        • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 00:01
          Kiciuś prześliczny, ale powiedzcie co z tą imprezą, przyniosłam koszyczek
          ciasteczek kruchych z migdałami
        • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 00:01
          ....i jaki śliczny.smile
          Musisz zwrócić uwage, ze jak dochodzisz do właściwego zdjecia z linkiem na
          dole, to koniecznie natychmiast jak sie pkaże (jeszcze bez zdjecia)
          zmaksymalizuj strone, wtedy zdjecia będą duze.....
          Tak samo zresztą robimy przy oglądaniu....link wyskakuje w srednim oknie, które
          trzeba od razu powiększyc w prawym górnym rogu, żeby nie ogladać miniatury.
    • bryza102 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 00:14
      Dziękuję za poradę,będę trenowała!
      Nie przychodzi mi łatwo obeznajmianie się z różnego rodzaju zadaniami,bo się
      sama dokształcam i brak mi właśnie takich prostych porad,no nie mam kogo
      spytać.A może utworzymy taki link,np."Samopomoc babska"? Co myślicie na ten
      temat?
      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 00:17
        Bryzo, mamy juz taki watek....poszukaj, a jak nie znajdziesz, to ja jutro
        podrzuce.
        • maladanka Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 dla Bryzy 13.09.05, 00:27
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=25279693&a=25279693
          tu troche porad komputerowych
          • maladanka Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 dla Bryzy 13.09.05, 00:29
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=25279693&a=26064100
            a tu o zdjeciach
            • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 17:01
              Witam wszystkich serdecznie i zapraszam na szampana
              i tort urodzinowy ktory nazywa sie "Lodowiec". Jesli bedzie
              Wam smakowal podam przepis. Jest to tort na zimno. Jeszcze raz
              bardzo serdecznie dziekuje Wam za zyczenia urodzinowe.
              Kawe zaparzylam w termosach, przez dlugi czas bedzie goraca.
              • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 17:06
                Dzięki Mirko za pyszny tort, no a kawa również smakuje. A Ty dokąd zmykasz?
                Usiądź z nami i wypij toast za Twoje zdrowie.
                • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 17:20
                  Ja poprosze o przepis na odpowiednim watku,bo jest naprawdę dobry
                  faktycznie siadaj z nami i opowiadaj....kawa ze smietanką tez smakuje
                  • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 17:26
                    Słyszałam, że Mira szampanem częstuje......o, fajnie, zimny......chodźie na
                    taras, poklachamy........
                    Mireczko, o przepis też pięknie poproszę smile
                    • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 17:39
                      Kolezanka wreszcie sie pojawiła i juz dalej gdzies leci.Mira wiecznie zajęta.I
                      po co była emeryturajak na nic nie ma czasu.Cos mi sie Natla wydaje,ze same sobie
                      pogawedzimy ....o własnie! nic dawno nie mówiłas o psie....nie sika,nie szczekasmile))
                      • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 17:49
                        No nie, nie zostawię Was same. Już jestem. Rozlewam szampana
                        i dziele tortem. Szampan chlodny, tort rowniez. Na dzisiejszy upal
                        w sam raz na ochlode.Przepis napisze na odpowiednim watku.
                        Po raz pierwszy go robilam i bardzo mi sie spodobalo, ze nie
                        trzeba piec biszkoptu.
                        • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 22:51
                          O został jeszcze kawałek tortu, wprawdzie dietetycy mówią, żeby o tej porze nie
                          jeść, ale jest za dobry, żeby go zostawić. Oczywiście szampan wychlany. Dobrze,
                          że nie jest to mój najulubieńszy napój.
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 23:19
                            nie no sam pan,,,,,,,, już chyba zajrzę do drewutni(smile))
        • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 25.09.05, 12:03
          Jaki uroczy zakatek ...Gawiarenkowy--pozdrawiam inicjatorke Gasmile)))
          kolorowo od przepieknych barw ..nawet woda jeszcze cieplutka..
          tylko taka cisza i pustka dookola..
          a jaki!! porzadeczek w drewutni,jednak wreszcie panowie razem zadrewutnilismile
          kilka lyczkow kawy .. i w plener..............
          • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 25.09.05, 14:34
            Taaaa, drewutnia wzorowa, tylko pajęczyny ją oklejają.....ciekawe dlaczego......
            Przyszłam wzniesć toast na cześć naszej Solenizantki......sto lat w dobrobyciewink
            ......no ,a teraz kawa, bo jakaś zdechnieta jezdem ...smile).....i do wody
            nagrzanej przez słońce....super smile)
    • bryza102 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 13.09.05, 23:40
      A,tu jesteście!
      Zostało jeszcze kawałek tortu?
      Muszę Wam coś powiedzieć...otóż,ten link do "Czterdziestolatek",z poradami
      komputerowymi jest super.Zadzwoniłam "Skypem",odezwała się,a mój mikrofon dał
      plamę,milczał!Popisałyśmy więc trochę,okazało się,że mieszka niedaleko P-
      nia,znam tą miejscowość,Trzcianka.Ojej,nie napisałam,a chodzi tu oczywiście o
      Irenę,która stworzyła to forum!Bardzo miły ma głos,bo mogłam posłuchać,Zobaczę
      co z tym mikrofonem moim,myślę że mój Maxiu bawiąc się rozłączył.
      Umówiłyśmy się po moim powrocie na kawę.Też lubi łazikować po lesie w
      poszukiwaniu grzybków!Zamieściła nawet zdjęcia tegorocznego zbioru.
      Oje,ile grzybków!Jak teraz trochę popada,to znowu będą....
    • malwina52 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 14.09.05, 08:16
      drzwi otwarte kawka i herbatka
      czeka smile))))
      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 14.09.05, 08:29
        Malwinko, Ty ranny pracusiu smile) marzę o kawie, wiec biorę ją i uwalam sie na
        tarasie z papieroskiem.....zasłużyłam sobie na miłą chwile ...
        • malwina52 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 14.09.05, 08:35
          jak mi sie chce to naprawde
          pilnie pracuje
          • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 14.09.05, 09:20
            Malwinko, kawa jest super. Z przyjemnoscia ja pije mmm...
            Dolaczam do Natli na tarasik.
            • maladanka Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 14.09.05, 09:54
              i ja z Wami! i ptaszki mi swiergola i w planie wizyta u pingwinow!
              • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 14.09.05, 11:42
                dobra kawusia ,zaurocze sie aromatem...poogladam..zawolam: REGINKO!
                jakie zmiany w ogrodzie ,pelno brzoskowych lisci ,jarzebina ugina pod swoimi
                kisciami ...
                "idzie ,idzie pani jesien kolorowy dzbanek niesie ,a w nim farby zolto biale
                czas malowac drzewa trawe"
    • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 12:03
      Hej co tu tak pusto i cicho? Czyżby już wszyscy zapomnieli o gawiarence. No
      trudno, napiję się trochę kawy zostawię placek ze śliwkami i idę na spacer, bo
      słoneczko pięknie świeci i napewno jest cieplej niż tu.
      • goskaa.l Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 12:28
        Jak dobrze, że jeszcze zdążyłam. Łyknę herbaty jaśminowej (dla mnie powinna być
        herbaciarnia). Placek pyszny. Weź mnie na spacer do tego ciepła, bo u mnie
        wieje zimny wiatr.
        • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 12:44
          ja tez pedze do sloneczka i ciepelka..Moj wiatr wyje ,cuduje odglosy,madrzy sie
          chce zarzadzic wkrotce jesienia?----
          az za mocno przyspieszylam picie i czkawka mnie dorwala..
          ale kesek placuszka ze sliwkami i juz wszystko w normie..
          dogonie szybkim marszem Dane i Gosie i juz nas bedzie"CZY"_3smile
          • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 12:49
            tofika napisała:

> ja tez pedze do sloneczka i ciepelka..Moj wiatr wyje ,cuduje odglosy,madrzy
            sie
            >
            > chce zarzadzic wkrotce jesienia?----
            > az za mocno przyspieszylam picie i czkawka mnie dorwala..
            > ale kesek placuszka ze sliwkami i juz wszystko w normie..
            > dogonie szybkim marszem Dane i Gosie i juz nas bedzie"CZY"_3smile
            "Jadę na rowerze lalalalalalala,,,,,,,,," do Was może dogonię .czy załapałem
            się na tą wycieczkę?????
            Wojciech
            • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 14:07
              o co chodzi maszerowac z czkwka nie mozna?smile))

Jedz Wojciechu... i spiewaj Corci...
              "Odjechalas tak nagle odemnie...."wolniutki spiew ..spokojny marsz i wycieczka
              juz we czworosmile)))
              • goskaa.l Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 15:50
                Zajrzałam, czy nie zostało trochę ciasta. Nie ma, ale jest koszyk ze śliwkami,
                winogronami i brzoskwiniami. Siadam nieco zziajana po szybkim marszu, samowar
                mruczy (zaraz sobie naleję dobrej herbatki) i przy okazji porozwiązuję
                krzyżówkę. Może ktoś wpadnie?
                • fleur1 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 15:52
                  Ja już jestem ... ostatnio kupilam herbate gruszkową z melissą, zapraszam.
                  • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 17:25
                    Uwielbiam herbatke gruszkowa z melisa. Z przyjemnoscia sie
                    z Toba napije. Do herbatki przynioslam ciasto napoleonke.
                    Prosze sie czestowac, jest duza blaszka, powinno wystarczyc
                    dla wszystkich chetnych.
                    • fleur1 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 15.09.05, 19:27
                      Miro czy jest ro herbatka firmy "Vitax"?
                      Za napoleonkę dziekuję ale dzisiaj przez chwilę pomyślałam o kawałku tortu z
                      kremem o smaku kawy.
    • goskaa.l Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 16.09.05, 06:43
      Witam znad parującej miętowej herbatki. Pzzyniosłam placek drożdżowy. Za oknem
      siąpi, wstaje świt. Ale wygodny ten fotel! Wychłepczę i rzucam się do pracy.
      Pa! (to dla tych, którzy mnie tu nie zastaną).
      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 16.09.05, 09:26
        ...........i poszła sobie.....dobrze, że mamy Kundzie, która w sytuacjach
        awaryjnych zaparza kawe.....Gośka, jak można s rana pić harbatkę miętową sad wink))
        No to piję kawę, zagryzam pysznym Gosinym ciastem i lecę z piesami na spacer,
        bo nikt tu o nich ostatnio nie pamieta.....i znowu.....jak to dobrze, że mamy
        Kundzie wink)
        Piesy, lecimy....Top, Ty też......i nie bój sie, ten spadający listek z drzewa
        Ci krzywdy nie zrobi.....
        • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 16.09.05, 09:38
          Ide i ja na kawke i pyszny placuszek drozdzowy.
          Natlus poczekaj na mnie ide tez z toba na spacerek
          z pieskami. Nie uslyszala, moze ich dogonie.
          • a50 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 16.09.05, 09:59
            A tak o 6.10 z piesem nie łaska ? Przed wyjściem do pracy robię z nim małą
            przebieżkę, bo przecież tak na mnie patrzy jak nie zdążę, że serce się kraje.
            Uój starczy młody ma jeszcze wakacje, śpi do 10-12 i żal mi tej mojej psinki
            (jemu nie bo przecież śpi - jest wg siebie rozgrzeszony). A tera jezdem w
            robocie i tutaj se cichcem kuknęłam. Miłego dnia.
            • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 16.09.05, 11:35
              Na taki deszczowy dzien :
              "Do serca przytul psa ,wez na kolana kota..."
              Wtulic sie pod kocyk i w zaciszu gawiarenkowym
              popijajac ciepelka herbatke (przy promieniujacych plomyczkach z kominka)lub
              soczki z naturalnymi wiamin -wczytywac ,wczytywac --ilez to zaleglosci w tych
              odlozonych na pozniej literaturach....

• mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 16.09.05, 11:56
                A u mnie świeci słonko, wiec niose Wam teraz
                troszke sloneczka do Gawiarenki, zeby zrobilo sie cieplej.
                • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 16.09.05, 12:04
                  Mireczko,chodz ,usciskam Cie za sloneczko ,a szczegolnie urodzinowo ,
                  pokryjomu Otworze szmpana i za Twoje 18 urodziny smile))
                  ---juz wybaczylas mi spoznione zyczenia ??
                  ale co to 100 l !!! duzo ,duzo wiecej !!!!wink))))pozdrawiam serdecznie
    • malwina52 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 18.09.05, 16:33
      na niedzielna popoludniowa kawke zapraszam,
      do kawki tez sie cos znajdziesmile))))
      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 18.09.05, 16:38
        Lece , tylko listy do opornych na zlot powysyłam.....do Ciebie tez smile
    • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 19.09.05, 09:59
      Czy trochę gorącej kawy znalazłoby się dla zmarzlucha?
      • tesunia Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 19.09.05, 10:18
        a do kawci jakies ciachowink)...tez by pasowalosmile)

milego pierwszego dnia tygodnia pracy zyczewink
        • mira54 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 19.09.05, 12:08
          Tesuniu, przynioslam rogaliczki do kawki. Chetnie sie
          z Toba napije i szybko zmykam. Juz sie spakowalam
          i zaraz wyruszam w droge. Do uslyszenia za dwa tygodnie.
          • vogino55 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 19.09.05, 23:21
            Polana przyniesione,podpałka jest,,,a zapałki i jeszcze na wszelki wypadek
            zapalniczka,,,nic tylko rano kominek rozpalić,,,fotel wolny włączamy radyjko

www.polskastacja.pl/
            książeczkę jakąś poczytamy(wink))))
            • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 22.09.05, 12:49
              Hej a może ktoś zaglądnie tu w ostatni dzień lata. Na wszelki wypadek zostawiam
              drożdżówkim biorę zwierzaki i biegnę na spacerek na to piękne słoneczko.
              • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 22.09.05, 18:43
                Smakujcie --prosze...
                zostawiam koszyczek pelen jezyn ,, omijalam ten klujacy rozrosniety krzew ,
                dzis zagladam a tu taki urodzaj przepysznych pieknie urosnietych kisci
                jezyn ..
                czesciowo zmiksowalam ,podmroze i bedzie jak kostki lodu..do..

....zegnaj Lato na rok ..
                • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 26.09.05, 11:37
                  Pieknie,dobrze, ze te jezyny cukrem zasypalam ,(bedzie naleweczka)
                  wszyscy wola witaminy w naturze,ani duszek nie pojawil zeby sie poczestowac..

wypijam kawe jak samotna fregata .. taki los....smile
                  zapraszam komu sie zechce niech czestuje swiezo zapazona "mala czarna"a coz to?,
                  normalnie coraz bardziej zwierzatka ludzi nie poznaja..
                  pajeczyn ??nie widze ..tylko skromniutkie babie lato tu i tam
                  Przeciez drzwi drewutni zapajeczynowane... aha..
                  • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 26.09.05, 22:08
                    to ja posiedzę i poczekam, aż się zrobi ta naleweczka, bo jeżynowej jeszcze nie
                    próbowałam.
                    • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 26.09.05, 22:26
                      No to czekamy....wink).....a moze zanim sie doczekamy, to skoczymy z piesami na
                      spacerek? ...wink).....i wiesz co? zagladniemy przed tym do barku...wink)
                      • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 26.09.05, 23:00
                        To ja tez dołączam.
                        Zawsze we trzy razniej niż we dwie.Trochę poopowiadam moje wrazenia z
                        podróży....bo jeszcze ze mnie nie "uszło".
                        • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 26.09.05, 23:29
                          No to nie obiecuj, tylko gadaj....
    • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 28.09.05, 10:04
      napiję się kawy posiedzę chwilę przy tej naleweczce co się robi i przed myciem
      okna pobiegnę jeszcze z pieskami na spacerek . zapraszam cały dzbanek kawy czeka
      • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 28.09.05, 10:26
        Oj, kawy, kawy.......Dankarolcio dzięki za
        niespodziankę.....pychota.....zauważliście , jak nam kolorów w ogrodzie
        przybywa? Niedługo pan Witek bedzie co miał robić.....
        • tofika Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 28.09.05, 13:03

Dzis poprostu pobede dlugo tu w zaciszu gawiarenki..pomarze ..poslucham:
          www.universe.pl/
          wybralam kilka utworow ktore sa wyjatkowe..

iiiiiiiiiiii wstawiam gasiorek wina z winogron, przyda sie napewno ...
          • dankarol Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 28.09.05, 17:58
            O jaki piękny gąsiorek! A może by jakieś ognisko, jeszcze jest ciepło
            wieczorem, a po pracy miło by było posiadzieć przy ognisku.
            • gwiazda37 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 28.09.05, 18:17
              .....i posłuchać zespołu Univers
              • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 29.09.05, 11:39

O ..jestem tu dzisiaj pierwsza,trochę wszystko ogarnę,zapraszam na drugą kawe
                bo ta pierwsza po przebudzeniu już była.
                Szukam dobrego przepisu na drożdzowe ze śliwkami po upieczeniu przyniosę.
                Zmykam,za mną z tyłu leży młody mężczyzna z anginą i gorączką...ogląda bardzo
                głosno jakis głupi film na bobku.Czy ci młodzi mają stępiony słuch ?
                Nie wiem już jak mam mu pomóc w tej chorobie ....marudny okrutnie ...więc sie
                nawet nie odzywam.
                • danurn Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 14:30
                  A kup mu słuchawki bezprzewodowe i będziesz miała spokój w domu. Jak tam,
                  przerobiłaś te astronomiczne ilości śliwek? Pozdrawiam.
                  • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 15:37
                    Akurat...nic z tego to ja korzystam z jego pokoju !
                    Słuchawki w domu są.
                    Sliwki przerobiłam,nie wiem na jakim jestes etapie ale dodaj do tego + 2
                    ...zagotowałam i mam "z głowy" 5 lat.

Nikt nie przyszedł wczoraj na placek drozdzowy ze sliwkami więc...prawie został
                    zjedzony a żałujcie bo był z "glancą" .
                    • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 16:38
                      Przyniosłam dla Ani "torta urodzinowego" i francuskiego szampana....więc......
                      ZDROWIE AXSY smile)
                      • regine Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 17:42
                        WIEC ZDROWIE !!!!!!!!!!
                        NIECH SIE CALE FORUM DOWIE !!!!!!
                        STO LAT, STO LAT - RAZEM Z NAMI !!!!!!!!!!
                        CZEKAMY NA CIEBIE AXSO !!!!
                        Szampan schlodzony jakby co smile)))
                        • natla Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.10.05, 17:20
                          PPardon Axsa sad(( Niechcacy mi sie skasował na mur Twój post......chciałam sie
                          na nim czegosnowego nauczyć i nie udało się. Na wszelki przypadek na szczeście
                          skopiowałam najpierw.smile

Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005
                          Autor: axsa
                          Data: 30.09.05, 21:37

Urodziny, życzenia, spotkanie "na mieście",
                          Niby radośnie, ale jakoś tak mi żal, że już tyle życia minęło.
                          ... i klawiatura jakaś taka wilgotna...
                          No cóż... ostatnie ....dziesiąte urodziny.
                          Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie ta zaduma.

• axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 01.10.05, 19:47
                            Ok, jeśli przydało sie to pod "naukowym" względem t0 smile)))
    • tesunia Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 21:47
      ech axsiatko,
      niemasz nad czym dumac....zycie jeszcze przd Toba....
      uszeta do gory i juz....

PS;..a myslalm ,ze masz ciemniejsze wloski a tu taka pikna niespodziankasmile)
      usciski.
      • tesunia Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 21:49
        mozecie mi babeczki palcem pokazac,gdzie jeste
        skryka REGINE...przeszukalam wszystkie tematy do pierwszej strony czyli 20
        i nie znalazlam...czybym zacmy chwilowej dostala??-dziekuje za pomoc
        • tesunia Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 21:56
          tesunia napisała:

> mozecie mi babeczki palcem pokazac,gdzie jeste
          > skryka REGINE...przeszukalam wszystkie tematy do pierwszej strony czyli 20
          > i nie znalazlam...czybym zacmy chwilowej dostala??-dziekuje za pomoc

juz znalazlam...nieszukajciewink)))))))))))
      • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 21:57
        Trochę one jaśniejsze na tym zdjęciu niż w rzeczywistośi. Zresztą całe to
        zdjęcie mocno "błyśnięte", ale to jedyne dzisiejsze, gdzie jestem sama.
        smile))
        • yoanna Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 22:07
          Miło Cię zobaczyć Axsosmile)
          Jeszcze raz serdecznie,wszystkiego dobregosmile))
          Twoje zdrowiesmile
          • krista57 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 22:24
            Twoje zdrowie....
            Niestety wszystkim czas jednakowo sprzyja
            Eh! życie!
    • malwina52 Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 23:14
      kolejna super piecdziesiatka!
      Twoje zdrowko i nie patrz do tylu
      przed Toba tyle jeszcze pieknych chwil
      slicznotkosmile)))
      • axsa Re: GAWIARENKA - wrzesień 2005 30.09.05, 23:19
        Malwinko...