18.11.05, 12:45
sypie i sypie u mnie za oknemsmile
chyba zczyna byc normalnie
to znaczy biało i zimno
bo co ta za zima, żeby bałwana
nie można było postawić przed domem,
ciesza sie juz dzieciaki smile))))))
z punktu widzenia dorosłego czlowieka
lepiej, żeby zima byla łaskawa,
nie ma pieniędzy na odśnieżanie,
posypywanie piaskiem
i solą,drogowcy znow zaskoczeni,
choc prognozy synoptykom sie sprawdzily
i klops! i zero normalności
Obserwuj wątek
    • regine Re: Gdzie ten snieg ??? 18.11.05, 14:53
      Wróciłam ze spaceru, żadnego śniegu u mnie ma, nawet na "lekarstwo", owszem
      chłodno i wietrznie.
      A śniegu jak nie było, tak i nie ma. A mógłby spaść i przykryć tą szarość i
      niektóre miejsca "śmietniki".
      Nie raziły by tak w oczy.
      A służby jak to służby, przygotowane zawsze przed faktem. To już stało się u
      nas traducją, pomimo prognoz, zawsze coś je "zaskakuje"...
      Powoli przyzwyczaili nas do tego.
      • kesaira Re: Gdzie ten snieg ??? 18.11.05, 17:56
        U mnie, owszem, na "lekarstwo" był, gdzieniegdzie...
        • mira54 Re: Gdzie ten snieg ??? 18.11.05, 18:10
          U mnie rowniez delikatnie poproszylo sniezkiem.
          • malwina52 Re: Gdzie ten snieg ??? 18.11.05, 18:40
            snieg sniegowi nie rowny smile)))
            a na Zakopiance byly juz sniezna kłopoty,
            moj tez padal mokry i topnial
            zostaly po nim kaluze
            • regine Re: Gdzie ten snieg ??? 19.11.05, 11:29
              No i wstając rano, zobaczyłam go...Faktycznie biały smile)
              Nalepiej widać go na świerkach, które rosną na posesji obok.
              Ale tylko z lekka przyprószone gałązki, zobaczymy co będzie dalej , bo chodniki
              czyściutkie jakby wcale na nie nie padał.
    • malwina52 Re: rożowy snieg.... 19.11.05, 19:47
      oczywiscie nie u nas smile))
      masz jest bialy
      i jakos nie wyobrazam sobie rozowej zimy
      • sioma1 Re: rożowy snieg.... 19.11.05, 19:52
        U mnie bielutko jak w środku zimy. Właśnie wróciłem z hali sportowej, i
        poślizgałem sobie mym 1,5 tonowym autkiem. A piaskarek czy " solniczek " nawet
        na horyzoncie nie widać.
        • regine Re: Śnieg.... 20.11.05, 12:04
          A u mnie jak nie było tak i nie ma, białego puchu.
          Widziałam w TV, jak padał wczoraj w Łodzi,
          sypało wieczorem dość mocno....
          A ja czekam....
          • regine Re: Śnieg....- zamieć !!! 21.11.05, 22:27
            No to się doczekałam wreszcie, sypie i miecie, a na termometrze -3.
            Brrr....Zimowo i zimno.
            • sarna52 Re: Jaki śnieg ?- jaka zamieć ?!!! 21.11.05, 22:51
              Byłam z pieskiem i nie widziałam nigdzie śniegu.Jest sucho i wieje przejmujacy,zimny wiatr,taki który czuje sie w każdej kostce i to on przegania wszystkie chmury.
              • maladanka Re: mnóstwo śniegu! 22.11.05, 17:53
                Dziś jechałam przez Nowy Sącz,Limanową do Rabki i na odwrót, sniegu ogromne
                ilości! Dzieciaki idą krajem szosy - aż strach patrzeć.O dziwo autobusy pomimo
                trudnych warunków - punktualne.
                Ej,chyba zacznę sezon!
                • natla Re: mnóstwo śniegu! 22.11.05, 18:53
                  Zaczyna Danuśka, zaczynaj....szkoda każdego dnia.
                  U mnie też mnóstwo śniegu...no i strzeliłam dziś kilka zdjęć małolatowi....nie
                  wiem czy do pokazania, bo trudno mi pstrykać bez asysty, a poza tym był dziś
                  nieco osowiały z powodu kolejnej biegunki.
                  Idę ściągnąć fotki i zobaczę.
                  • regine Re: Mnóstwo śniegu! 30.11.05, 18:30
                    Tyle śniegu ma Tofika, popatrzcie ...
                    Czy to ta sama Polska, zdjęcie wklejam na jej życzenie...smile)
                    img208.imageshack.us/my.php?image=zimautofiki6gd.jpg
                    Marzenie, nie zima, tylko zaprzęgu sań brakuje...smile)
                    • regine Re: Mnóstwo śniegu! 30.11.05, 18:31
                      Zapomniałam dodać ,ze tegoroczna z listopada...
                      • natla Re: Mnóstwo śniegu! 30.11.05, 18:35
                        No, widziałam to zdjecie już dziesiaj......takie zimy pamiętam z dawnych lat,
                        nawet na Sląsku. Pewnie ona tak zawsze wygląda poza miastami.
                        Czuję tą ciszę i spokój.
                        Jak Matynia tak mieszka, to tylko pozazdrościć. wink))
                        • natla Re: Mnóstwo śniegu! 30.11.05, 18:36
                          ....oczywiście Marynia.....to ten gawiarenkowy, toastowy koniak tak działa wink)
                          • tofika Re: Mnóstwo śniegu! 30.11.05, 23:07
                            buuuuuuuuuuu,Natla,,,,,,,,
                            to nie tak, snieg ubiegloroczny u mojego syna w gdansku...
                            a ja tylko prosilam ,zebys jako adminka zajela kogos do przeniesienia go pod
                            Gawiarenke,,,

"Znowu w zyciu mi nie wyszlo....
                            wysle jutro jeszcze wiecej sniegusmile)))))))o!zakopcuje Ciebie Razem z Topem,,
                            taksmile)--marynia,
                            • august2 Snieg w Orange! 01.12.05, 06:16
                              Wiecie co? W niedalekim miescie Orange tez bedzie snieg.
                              Spadnie dokladnie 18 grudnia pomiedzy 3 a 5 po poludniu!

Wiem nawet ile go bedzie. Ile? 15 ton!

Przed dzisiejszym mym spotkaniem w szpitalu, pochodzilem sobie
                              po pobliskim, olbrzymim SHOPPING CENTER o nazwie The Block at Orange.
                              I tam zobaczylem napis. Zaraz pomyslalem ze musze wam to pokazac.
                              Teraz nie bedziecie pisac ze pogoda u mnie zawsze taka sama.
                              Na ogloszeniu mozna przeczytac ze Radio Disney sponsoruje 15 ton sniegu.
                              Przywioza go na parking obok Sklepu Muzycznego. Bedzie mozna lepic balwany...

img205.imageshack.us/my.php?image=sniegworange0um.jpg
                              • maladanka Re: Snieg w Orange! 01.12.05, 06:25
                                jeju,Auguście, koniecznie pokaż ten snieg jak juz będzie!
                                Ciekawe czy się zdecydujesz na "orła" smile
                                u mnie nadal smetnie i burawo - super pogoda na cieszenie sie tym,że nie musze
                                wstac do pracy,że nie muszę jechac w delegację i gdzies tam marznąć,że nie
                                musze...itd...
                                • august2 Re: Snieg w Orange! 01.12.05, 15:28
                                  Tak sobie mysle.... Sa tu na forum ludzie ktorzy lubia snieg i zime,
                                  sa tez tacy ktorzy nie sa tym zachwyceni.
                                  Moze powinno byc tak. Tym co lubia snieg ciezarowki
                                  powinny przywozic pod dom .. min. 15 ton sniegu...
                                  • tofika Re: Snieg w Orange! 01.12.05, 20:38
                                    Auguscie skladam zazalenie..
                                    nie moge Twojego linku odtworzyc..co tam jest?

Fajnie jesliy byloby tyle sniegu..15 ton..
                                    domek z iglo pobudowalabym na zime,
                                    a obok skocznie ,moze Malysz skiknalby z niej?
                                    pamietam zimy z dawnch lat,wilki podchodzily blisko zabudowan,jakie to piekne
                                    zwierzeta...
                                    i lisy tez zlodziejaszki ..
                                    • august2 Re: Snieg w Orange! 01.12.05, 20:50
                                      Tofika
                                      Jak przyjade do domu to zrobie jeszcze raz
                                      ten link do zdjecia...
                                      • annal74 Re: Snieg w Orange! 01.12.05, 22:08
                                        Orange to moja sieć od telefonu , śniegu mam troszeczkę tyle co kocurek
                                        napłacze ; trzyma się już parę nocy , kiedy dosypie więcej ulepimy bałwana lub
                                        bałwanicę.Pozdrawiam ciepło .
                                        • august2 Re: Snieg w Orange! 02.12.05, 03:53
                                          Tofiko ( i ci co mieli problem z otwieraniem)
                                          Oto link. Zmniejszylem zdjecie i powinno byc
                                          dobrze.
                                          img212.imageshack.us/my.php?image=bedziesnieg9qi.jpg
                                          Tak na marginesie:
                                          Piszac jeszcze o sniegu. W miescie Anaheim (ok 15 km ode mnie)
                                          jest slynny Disneyland. Niedawno obchodzil 50 lecie.
                                          Czy wiecie ze w grudniu okolo swiat puszczaja tam taki sztuczny
                                          snieg? Platki wiruja w powietrzu jak prawdziwe..

Oto link do glownej strony gdyby ktos chcial zobaczyc
                                          moj lokalny Disneyland i jego atrakcje
                                          disneyland.disney.go.com/disneyland/en_US/parks/landing?name=Disneyland50thAnniversaryLandingPage
                                          • tofika Re: Snieg w Orange! 02.12.05, 10:12
                                            Augussmile
                                            teraz ok,wszystko pogladalam,
                                            piekny Disneyland,wszyskie stronki w stronce przeszperalam...

A wiesz w Polsce tez mamy na wazne potrzeby skoczkow sztuczny snieg,
                                            .......

wszystko ok,tylko pod szpitalem masz nie chodzic...
                                            tylko juz jak nie moze byc inaczej...
                                            a tak to omijaj z daleka....
                                            zdrowia Tobie i rodzince... 3maj siesmile))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka