natla 01.01.06, 04:06 tinyurl.com/79etj Witam Was serdecznie w nowym roku i jak na Gawiarenkę przystało wznosze toast za nasze szczęście .... DOBREGO ROKU! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axsa GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 08:40 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/vzyg70sxdd8nsbxa.html Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 10:37 Nie wiedziałam, że przy Gawiarence mamy taki "plaskaty" teren.....musi co chodziłam w innym kierunku na spacery. Super, piękna zima, biorę psa i idę pozwiedzać ..... A swoją drogą dobrze, że przestało sypać, bo by nam Gawiarenkę zasypało. No to kawę z cytrynką poprosze Kundziu ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 10:45 Pięknie zimowo jest przy gawiarence. Dobrze, żeśmy zrobili basen kryty, bo by go śnieg zasypał. Jedna kawa dobrze zrobi, żeby się człowiek obudził. Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:40 witam ,witam w nowym roku, wznoszac toast za pomyslnosc i spelnienie kazdego marzenia tu deszcz sie rozpadal moze snieg zdziebko zniknie i nie bedzie trzeba odsniezac przepieknego dnia zycze, Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:44 pieknie nas zasypalo, zimowa sceneria zawsze mnie romantycznie nastraja, musze jakis kielszeczek na klina Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:49 Dzisiaj rano słoneczko przebłyskiwało, śnieg, byłoby pięknie w parku, gdyby nie resztki po fajerwerkach. Cały park usiany resztkami + parę rozbitych butelek. Więc może na poprawę humoru kropelka wina Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:45 blagam wyzdrowcie mnie bo ja juz nie mam sil grypy pokonac pije z cytrynka herbate i do lozeczka...a wam naj naj wszystkiego)))) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:47 www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=12315 tu bawilo moje najmlodsze ,, i przy tym stoliku biesiadowalo ,,w towarzystwie DAMY))))) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:52 Tofiko podrzucam Ci domowy sok malinowy, napewno Ci pomoże. Duuuuużo zdrowia życzę! Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:54 dziekuje DANKAROL,,,bbb dziekuje ..i kwiet lipy ,,jeszcze ,tylko kiedy przestane nie slyszec))))srodki p bolowe mam ... wy macie wszyscy byc zdrowi))))))))))))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 15:06 Pięknie wyglada ta nasza Gawiarenka!!!!Tobie Tofiko zdrówka zyczę,masz racje goraca herbatka z miodem i do łóżeczka,to...trzeba /wylwzeć/a ja zapraszam wszystkich na goracą kawkę,na lampkę winka(urodzinowego) i ciasto z jabłkami i orzechami,częstujcie sie kochani...czym chata bogata!!! A ja przejdę się wokół naszej Gawiarenki,tak pięknie na dworze))) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 15:57 dzięki za kawę i ciasto, pychotka Odpowiedz Link
kryzar Re:tofiko 01.01.06, 17:24 ty nie siedź w gawiarence tylko się kuruj i do herbaty z miodem i cytryną lub innym cytrusem daj kawałak drobniutko pokrojonego imbiru. Bardzo rozgrzewający napój. Przestań chorować bo na "pierwszy kontakt" nie ma co liczyć. Zdrowiej szybko Odpowiedz Link
krista57 Re:gawiarenka 01.01.06, 20:20 Serdecznie wszystkich pozdrawiam w rytmie salsy,ktorej sie prawie nauczylam tak,ze moge wystąpic w konkursie. Nasza latynoska Juliana wszystkich sprowokowala do tanca i pozbycia sie resztki kaca po nocy sylwestrowej. Dla łakomczuchow dostarczam parę kawałkow domowego noworocznego torta )) Odpowiedz Link
vogino55 Re:gawiarenka 01.01.06, 20:46 Witam,dla mnie Nowy Rok zaczyna się Koncertem filharmoników wiedenskich'odniepamiętam'lampka z bąbelkami Prozit,i jedziemy z tym koksem następne 365 dni gorsze lub lepsze zobaczymy,,,, Wszystkim życze Najlepszego w * 2006 * Wojciech Odpowiedz Link
tofika Re:gawiarenka------ do Kryzar:) 01.01.06, 21:07 w gawiarence to ja juz nie pamietam,czy posiedzialam,,, chcialamusylwestrowac nasz Gawiarenke barem i zacisznym miejscem stolikowym,tylko,co jest z Fotelam co tak uwielbial Humorek wsiadywac go ,czesem Renia,czyzby razem z gawiarenki wyniesli i dziela czasem na pol, by w tym wyjatkowym fotelu rozkoszowac...wypoczynkowo,, bar na szelki wypadek; czy przypadek na brak vczytania wyraznie udostepnilam.....wyglada jak przepych,a czy nas nie stac,, niech inni nam zazdroszcza... jeszcze kominek mam tylko poprosze Axse o umiejetne jej do kominka usprawnienie w stosownych gawiarenkowych progach, gdybym mogla,to z aspacerowalabym sie w przepieknym zimowym ustronnnym zewnetrzu podworkowym ,z braku doboru slow nie wiem jak mam o tym slicznym przebraniu (DZIELO AXSY)napisac,urokliwy zakatek,wlasnie to nasza cudna Ojczyzniana kraina w szacie zimowej .....tam slychc jak wsluchamy nadjezdzajacy kulig ddzy,dzyn dzwoneczki dzwonia a nieg pod plozami chrzesci,wio.mowi cichutko woznica.... znow chce byc Olenka Kmicica...))) musi to przeziebienie byc przezemnie pokonane..ale o co zhdzi ze juz Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:gawiarenka..do Kristy 01.01.06, 21:59 Za szybko mi poszło,przepraszam.Kristo!! zadnych słodyczy proszę,od jutra zaczynam odchudzanie(zadnych słodyczy) bo bede musiała zmienic rozmiar z 40-na 44,albo....nie kropka))) Odpowiedz Link
mira54 Re:gawiarenka..do Axsy 02.01.06, 11:45 Axso, Gawiarenka na Twoim obrazie wyglada pieknie. Bajkowy nastroj, jest cudownie. Zapraszam wszystkich na kawke, swiezo zaparzona w dzbanku. Przynioslam do niej serniczek, bardzo prosze sie czestowac kto ma ochote. A ja teraz ide na spacer z psiuniami. Odpowiedz Link
dankarol Re:gawiarenka..do Axsy 02.01.06, 12:03 Dzięki Mireczko za kawę, a co do sernika, kusi, ale przecież miałam od nowego roku ograniczyć słodycze, no zobaczę jak długo wytrzymam patrząc tylko. W każdym razie jak ubędzie sernika to nie ja to zezłolik Odpowiedz Link
regine Re:gawiarenka..do Axsy 02.01.06, 12:20 Witam i ja Wszystkich w Noworocznej Gawiarence ) Wznoszę toast 2-gą kawą, podrzucam kawałek tortu urodzinowego, mojej młodszej córci. Jak rozbiorę tą "upadłą" choinkę przyjdę i odpocznę na starym, wygodnym fotelu, w pięknie ustrojonej zimowo, przez Axsę, Noworocznej Gawiarence... Pełny luzik, nogi bolą jak licho, dopominają się odpoczynku... Więc do wieczorka, wpadnę na herbatkę z cytrynką ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 01:03 a zwierzaki czekają z herbatą i kawą img247.imageshack.us/img247/9376/gaw5pq.gif Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 07:45 no to ja już sie dosiadam! Nie na długo ponieważ organizuje w niedzielę kulig - taki prawdziwy - każde sanie z parą koni,dzwonki i herbatka z prądem i kiełbaska, a to troszke zamieszania - zbieranie pieniędzy,załatwianie autobusu - mysle,ze się uda. Ale teraz - kawa,kotki,pieski i żółwik wlazł do kieszonki. Bardzo tu cicho i miło. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 14:37 DANUS zabierz nas ze soba,,my sie piszemy wszyscy zalatw kilka autobusow.... milych dzwoneczkow goracej kielbaski przywiez cosik z dziczyzny nam do zubroweczki,,bo wstawiam do barku)))) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 14:56 *Dankorol ,ale dzieki Tobie gawiarenka wygląda przytulnie,gratuluję pomysłu i umiejętnosci...tylko,czy jakis zwierzak ustąpi miejsce...ja tez lubię fotel /i jeszcze z nogami na stole/. *Dzwoneczku!Nasza zima ze sniegiem poszła za morze i dotarla do Tesuni,więc ze scenerii i z sanny i z herbatki z prądem nici. Pijemy herbatkę/kawę bez cukru i ciasta...KONIEC! Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 18:02 Dankarol, najpierw Axsa pokazala nam jak wyglada budynek Gawiarenki na zewnatrz, a Ty teraz pokazujesz nam jej wnetrze. Bardzo jest piekna i przytulna. Pobyt w niej to wielka przyjemnosc. A zwierzaczki sa cudowne. W takim towarzystwie i otoczeniu przyjemnie jest napic sie herbatki. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 18:31 Danutka!!!jak pieknie tu wysprzatałas!!i ten kominek,jakie cieplo bije,a pieskow nie wyganiaj,sa takie sliczne,kocham pieski,chyba przysiadę na chwilkę z kawa,ten aromat...przyciąga,nawet na podłodze bo pewnie fotele zajęte,kazdy by chciał posiedziec przy kominku,ja chetnie siadam na podłodze z kawa-tak lubię. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 12:15 poproszę o kawę Kundziu, bo mimo słońca jakoś nie mogę się rozruszać. img395.imageshack.us/img395/2875/przykomin8jb.jpg proszę bardzo zgoniam zwierzaki z foteli, ale tego nie śmiem. Boję się władzy. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 12:24 Fotele już wolne, więc wciskam się w ten po lewej, grzeję nogi przy kominku, kawa już 2-ga idzie spokojnie.Z książką, bo z komputera nici chyba, nic nie daje mi zrobić....Jakbym usnęła praszę mnie obudzić)) A Tobie Maleństo dziękuję, życzę udanego kuligu i wspaniałej zabawy...)) Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 13:26 Top nie warczy na mnie to przysiądę sobie z kawą na tym fotelu z prawej. Ja psów się nie boję (chociaż nie mam swojego), a władzy troszeczkę. Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 14:20 Przysiade z kawa do Was teraz i ja. Jak tu jest przytulnie i cieplutko. Zwierzaki wyposcilam na spacerek, dostaly tez jedzonko. Niech sobie pohasaja na podworku. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:01 JUZ TU JESTESCIE A WIECZOR I W STYCZNIU DLUGI TO TYLKO DNIA PRZYBYWA NA BARNI SKOKto moze tu cos WAS zabawi karnawalowo i mozna znalezc piosenki ...zreszta ,,sami osadzcie;; rozrywka.interia.pl/o_tobie/horoskop/rok Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:11 Dzieki Tofiko)stronka super,dodalam do ulubionych) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:15 Toficzko, po kielonku na odstresowanie? )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:22 Pewnie z przyjemnościa/wychyli/Tofika jednego,ja bym tak zrobiła) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:14 Emmo, jeżeli na fotelu leży Drab, to nawet nie próbuj go ruszyć, bo Ci jamniol łapkę może odgryźć ) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:52 czy jeszcze jest lksiaznieczka jakas po Sylwestrze, wiec poprosze to cos co mozna pic z owoca aja nie wiem jak to Natlusia Nazywa( to Cos,i juz wklejam cos zeby gralo i spiewalo ile tchu..i takich zabaw zeby wiele a malo malo w karnawale snu, to nagroda za sluchanie mojej wersjii chrypiacej,,ale jak moglam nie pasc wczoraj obok i plackiem lezec Przy Takiejnietakiej,,tocby Dziewcze ZAmarzlo bez mojego ocieplenia i co powiedzialyby jej cudoczki kotki... A Bysmy ,,nigdy smutku nie zaznaly ani nasi najblizsi.... rozrywka.interia.pl/o_tobie/biorytm rozrywka.interia.pl/o_tobie/horoskop/ero wczoraj siem przetestowalam i wszystko odczytalam i wysmialam i wslucha;am ,, a dzis robie to samo ,,karnawal przecie.... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 21:09 Tofiko, masz tu melona wypełnionego martini, a obok buteleczke do uzupełniania. Toje zdrowie Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 21:20 Natlusiu oooo totototo mi chodzilo ,,,no nie Niebo w gebusi,,,,, a wiesz Natlus .. ze ktos juz prawie w mojej jest rodzinie byl wczoraj w twoim miescie juz zadawalajacy ,,bardzo ksiazki tytul to juz wiadomo ,,pycha... a moze kogos tu poczestowac ,,renie np ,,taka mini lyzeczke ,,jej podam ,,,martini samej a niech buja sie chociaz w tym fotelu,, cos tajemniczo dzis Moze drwa juz dokladal Zbigniew ,tylko tak skromnie nie przyznaje) Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 21:37 Z horoskopu RYBY "Pragnie masz,przestań tyle pić,,,o so chodzi,,,ja nie pije ,kaca leczę()))) Tofi daj gryza tego napitego melona())) Wojciech Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 22:23 Właśnie tak sobie siedzę i myślę, dlaczego tu tak pełno melonów, znaczy skórek po melonach...Teraz już wiem Toficzka + Wojte i mamy dobraną parkę ) Nie jedzcie tego, tylko pijcie z tego, czy Natla znowu musi tłumaczyć co i do czego służy ??? Do pisania się mi tu zabierać lub do czytania, też pożyteczne ) Bo ja tam wolę jednak "księżeczki".....)))))))))))) Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 22:46 Nic nie może się zmarnować nawet okruszek,,,a coby było gdyby'żłówik'się ubzdryngolił i nie trafił do skorupy()))))) Wojciech Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 22:52 Świat nie widział chyba jeszcze ubzdryngolonego żółwika w Gawiarence ))))))) Ale pieski nie lubią zapachu alkoholu, więc Wojtku uważaj, zwłaszcza na Topa Natli, podobno jamnik ale kąsający znienacka .... Zostaw go i nie głaskaj, żółwiki może dojądą do skorup....Powoli jak to żółwiki ) Odpowiedz Link
lucjona Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 19:08 zatanczmy jeszcze raz..ostatni raz,niech,konczy sie ten bal nadzieji,,, biedniutka gawiarenka jestem czekam tak lubie to miejsce zaciszne... WOjtek masz gryza ,,martini pooszlo...ale melon z lodowki dopelniamy czytanko,,nie ja nie obca,,,ja tofika))))pomyslnej ZABAWY karnawalowej.....pa Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 20:30 Kurcze lucjono a czemu nie lucjano albo lucysiu!Zrobilo sie nieco zamieszanie zaczyna pauzowac i Renia i Malwinka.Głupio tu jakos bez nich. Zamiast sie bawic w karnawale ..od kilku godzin siedzę na kompie i bawię sie wysyłaniem i przeglądaniem zdjęc.No cóz życie .A tak bym potancowała Mialam robic róże karnawałowe ale pozeramy jeszcze poswiąteczne słodycze oraz cukierki i pierniczki z choinki! Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 20:46 no to zatańczmy - jak karnawał to karnawał - zaczynamy images3.fotosik.pl/11/g4ap9pweoalzqtdx.gif Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 21:46 Emma, ale szalejesz ) super. No to dziewczyny, po kielonku albo melonku i do kóleczka z wygibasami. Ja juz dzisiaj zliczyłam jednego "dżajfa" i jedno przytulango. ) No prędziutko, pracujemy nad dobrymi humorami, burza juz powoli przechodzi )) Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:00 Koniec świata....Szefowa namawia do pijaństwa Beret mi się przekrzywił z wrażenia...puszysty, moherowy Idę po drinka. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:18 yoanno,,tyle dni tu minelo,tyle zdarzen, yoanno,przeciez przy czytaniu ksiazek ,,dawno pojelam,ze .. umysl sie rozjasnia......... Jak dobrze nam zdobywac gory,,i ..Leontynio pomoz,, jestem chybazamartyniona i zamelonowana.... ABYSMY!!!!!!!nie damy sie... Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:41 Witam .No i proszę Emma 'solówki' wywija,Tofika tango z melonem,Joanna zapodaje driniolki,Natla obtańczona z przytulankami())))) reszta wertuje książeczki,,,to sobie przycupne z boczku i może uda się co poczytac,,,,,, POzdrawiam miło Wojciech ()) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:47 Ja Ci dam czytać na boczku, dawaj trochę, bo Tofika wychlała cłe martini i melona zniszczyła do cna...) Dobre, nieprawdaz Marylko? Aśka, ściągaj ten beret, bo bedę zwracać...)) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:48 Emmo, to nieładnie tak tylko we dwie czytać....co to za ksiażka z 2 kartkami? ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:52 Uważajcie na żółwia, bo jak brałam ostatnią książeczkę, to widziałam jak się tu gdzieś przemieszczał, chyba, że to pod wpływem tego czytania mam zwidy Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:54 Bo reszta gdzieś pochowana - nie znalazłam. Ale ostatnio sa modne akcje: podaj książkę dalej - to podaję images1.fotosik.pl/11/p2ehszc2io14tgw4.gif Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:59 ...aha, to taki znak pokoju.....kurcze Emmo, doszła tylko jedna kartka....może drugą zżarł żółw z delirium Dankaroli? ) Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 23:02 i jak on teraz trafi do domku swojego? Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 23:14 Danusia powiedziała, że on przechwycił karteczkę, bo wtedy lepiej nam przygrywa do tańców: images3.fotosik.pl/11/oswj5hiky89boo5j.gif Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 23:25 Aha, i nie uważasz, że trochę za glośny i troszke fałszuje? Może przechwycił za dużo karteczek i porozszypywały mu się, więc zbierał pojednczo, a ponoć takie czytanie zawsze daje lepsze...pardon gorsze wyniki ) Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 00:43 Jestem Adminka każą ..więc zdjęłam beretkę razem z peruką... bo szybko Drinki wychyliam Ciepło błogie się rozlało po kościach... Kundzia!...ogrzewanie skręć Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:00 Natlusiu ,wiesz co.... juz Cie szybko doganiam w ilosciach ..tanecznych rytmow,, normalnie niespodziewani goscie,normalnie tak sie wyspiewalam,,normalnie sami sobie nuie wierzymy ze paregodzinekz prayjaciolmi,,,nie umawialam im cos przyszl do glowy zrobic mi niespodzianke..i szal; bylo ok,,koledy,ico tylko i tanice tez i niezaplanowane patry ,,juz skonczyly ,,a ja czuje niedosyt,,,tancze tango ..solo tez..a co mi tam,,jeli z krolow nikt to jest solo Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:12 Czy tu jest jakiś bal karnawałowy? Coś mnie nosi naokoło komputera, czy można przeglądnąć zawartość książek? Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:29 Yoanno, gdzie idziesz po drinka - do sklepu nocnego, że w tym berecie? Chodź znalazłam jeszcze coś: images1.fotosik.pl/11/p2ehszc2io14tgw4.gif Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:37 a niech sie troche zmiesza i wymiesza, martini,w melonie ,,i jeszcze ,,cos od emmy... wsrod ... olomatko,zebymi sie nierobilo...jozek nie daruje ci tej nocy....... Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:44 emma50 napisała: > Yoanno, gdzie idziesz po drinka - do sklepu nocnego, że w tym berecie? > Chodź znalazłam jeszcze coś: > images1.fotosik.pl/11/p2ehszc2io14tgw4.gif no i poleciała w laczkach 'szatan nie kobieta' ,,,a tu polewają ())))) Odpowiedz Link
lucjona Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 14:50 Ale... morzna marzyc,ale zeby spelnilo ...juz... to nic Wojtek ze w laczkach, to ogromne poswiecenie,,,to sie liczy, jejku w taka slizgawice do nocnego? serca nie zmienisz ,albo je sie ma ,albo ,nie alke kto to byl w tych laczkach? komu dziekowac? ze znow mozna poobiednim trybem cosik poczytac? a, ze ... w cieplusiej gawiarence... i jak cudnie miec prawdziwych wirtualnych przyjaciol... Zostaw Wojciech Melonka ,,bo martyni do czego nakapie,, wez zacgowuj,inni panowie co o Tobie powiedza,,nic i nic a TY wsrod nas czasem Wojciechu tak plawisz dozgonnie ja ,,tez i ,,reszta tych naszych Krolow...fiknelam ,a co mi ..mozna./.bo lubie... Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 18:43 Wczoraj bylo tu gwarno, dzisaj jak na razie cichutko. Zaparzam herbatke w dzbanku. Moze macie ochote "po goralsku"? Pieklam rogaliczki drozdzowe, sa jeszcze cieplutkie, czestujcie sie. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 18:48 Dawaj tę herbatkrę z prądem, bo miałam pyszny obiadek, ale jeszcze go czuję.... Za ciasto dzięki, bo ...patrz wyż )Jak myslisz Mira....wszyscy rozbierają choinki, ale moze w Gawiarence zostawimy do 2.02.....tak ładnie migoczą światełka i zapach...zabija nawet papierochy Odpowiedz Link
kryzar Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:14 Chyba wszystkim się przyda herbatka z duchem, bo cosik się dzieje na forum.To brak słoneczka źle wpływa na usposobienie, więc pijmy herbatę z załącznikiem. Na forum seniorum też gorąca atmosfera i mam nadzieję, ż na obu wraz z poprawą pogody jakoś się ułoży. Pozdrawiam i życzę dobrych humorów. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:19 Musimy sobie zdać WSZYSCY sprawę, że to nie wina ludzi, to ta ponura aura i brak słońca. No to Wasze zdrowie....z ksiazką i prądem, bo inaczej nie zdierżę )) Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:20 Też chętnie wypiję herbatkę i poczęstuję się rogalikiem. Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:27 I ja też rogalik z duuużym dżemem) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:33 Też proszę o herbatkę i rogalik img435.imageshack.us/img435/148/kwg8lw.jpg Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:03 Danusia, jakie Ty czynisz cuda. Już miałam wczesniej popytać jak wklejacie takie fajne zdjecia, ale nie miałam odwagi? śmiałości?... Chyba muszę zerknąc na wątek komputerowy - czy tam jest instrukcja jak zakładać zdjęcia/obrazki??? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:10 a tak se dzisiaj mieszałam w komkutrze, o wklejanie zdjęć pytaj szefowej ona wie gdzie co pisze. Kończę herbatkę i na spacer z futrzakiem, bo temperatura spada. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:11 Kesairo, wkleja ć zdjecia, to pikuś....ja bym się chciała dowiedzieć jak sie robi takie wklejanki w zdjecia lub rysunki. Do tego na pewno jest jakis programik. Nie mam kiedy się tym zająć, ale dojdę do tego kiedyś....po trupach ) Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:17 Trzeba mieć program Corel, chyba. Ja kiedys miałam, ale dzieciaki mi wykasowały, przy jakiejś awarii wirusowej i nie zainstalowały. Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 23:02 dankarol napisała: > Też proszę o herbatkę i rogalik > img435.imageshack.us/img435/148/kwg8lw.jpg Dankarol ten kocur na fotelu to wiierna kopia mojego Kacpra (w 2004 odszedł(( był tak brzydki że aż piękny, za to charakter cudowny,,, Pozdrawiam mrauuuuuuu Wojciech Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 23:15 O biedny kotek ( ten 2004 był pechowy dla zwierzaczków, bo wtedy też odeszła moja sunia(. Ale Wojcieszku wyrażaj się dobrze, bo to nie są wirtualne zwierzaki, to wszystko forumowe. Pozdrówka Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 23:31 dankarol napisała: > O biedny kotek ( ten 2004 był pechowy dla zwierzaczków, bo wtedy też odeszła > moja sunia(. Ale Wojcieszku wyrażaj się dobrze, bo to nie są wirtualne > zwierzaki, to wszystko forumowe. Pozdrówka Danutka ale to prawda Kacper był tak brzydki że aż piękny jedyny w swym rodzaju mrauuuuuu mrrrrrrrrrrrr Wojciech Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 00:23 a co tu za cisza..karnawalowa..... wstawiam na polke ksiazeczke,,,,,spirt z mniodzikem i koniez zimna dankalor ..ale rozgrzewa,,pogonilam tym grype wreszcie..... "gdybym mial gitare,to bym na niej gral. opowiedzilbym o swej milosci ktora oprzezylem sam....." jak on sam przezywal ta milosc???????? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 00:28 no zawsze mówię, że najlepsze są naturalne lekarstwa. Chyba przed snem załapię się na tą miodziankę. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 00:45 DAnkarol,koniecznie....,jeszcze zabawa w podchody wskaz innym przybylym gdzie na ktorej polce stoi ksiazeczka z mniodziem..... Zdroweczko,wytrwalych,,nieustajace...i tym ktorzy musza byc jeszcze bardziej niz wytrwali.... rabac drwa ..poki jest czas zimy.. Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:00 Uwielbiam, Natla. Nie grdzę również morelowym!! Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:19 Jak myślicie, kto będzie mistrzem sportu za 2005 rok. Ja nie znam finalistów, bo mnie to jakoś mało obeszło.) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:21 Byłaby pewnie znowu Otylia, a tak? Mamy kilku wspaniałych sportowców, ale brak im błysku....siatkarki chyba, już za chwilę zobaczymy, więc nie będę się wysilała Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:44 A cóz to za okropna dziewczyna śpiewa "football"..... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 22:14 A jednak Otylia. Piekna sprawa. Jej zdrówko Zostały jeszcze jakieś rogaliki...aha przyniosłam i ten morelowy, tak dla odmiany ) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 00:27 aha....po od 17 spanku podgrzalam barszczyk z uszkami i juz po jednej stroneczce i do roboty,,, www.incredimail.com/english/index.asp Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 09:42 Kawe juz parze w dzbanku, piekny zapach sie roznosi może kogos zwabi do Gawiarenki. Zapraszam na babke piaskowa z polewa czekoladowa z orzeszkami. Zwierzaczki zabieram na spacerek, jedzonko juz dostaly. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 11:36 Hej, ale przyjemnie.....mimo mrozu ikna pootwierano i słońce zagląda do środka. Psy dziś się na pewno wygonią, bo przy takiej pogodzie, to wszystkie "ciocie i wujkowie" z nimi w plener polecą. Ja zaraz, tylko kawę wypije Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 12:16 Przepiękna pgoda, mrozik, słoneczko, śniegu jeszcze do pół łydki. Dokończę kawę i idę na dłłłłłuuuggiii spacer...) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 22:50 Stawiam Wam na zakończenie weekendu dobrą ksiażkę pt. Becherovka...Jana Bechera. To czeski pisarz ) Dawno jej nie czytałam, a jest świetna.) Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:06 ...a, zapraszasz do biblioteki)))) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:08 Po ile kartek na głowę, tak do poduszki, mamy przeczytać ??? Szefowo...??? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:12 Ja z gruntu nie wydzielam, czytajcie ile dacie radę, byleby Was nie znudziła Odpowiedz Link
lucjona Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:13 tofika dyg,,, robie.. nie mam pojecia co to za ksiazeczka,,, Natla,moze tak cieniuuuusi karteczek ,,mini tyci,,, w tak doborowym towarzystwie,,))pozdrawiam kogo dzis nie witalam Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:23 A czytaj sobie Toficzko, czytaj, tylko uważaj bo zdradliwa ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:34 Twórczpść pana Bechera poznałam kilka lat temu, niestety chyba nie bardzo mi leży. Poczytam może coś innego autora Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:49 Nie przesadzaj, raz na kilka lat możesz przewrócić kilka kartek. Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 11:57 Kundzia zwierzątka nakarmiła to ja zabieram psiaki na spacer.Aha - kawa jest zaparzona w ekspresie (Kundzia się na nas nie obraziła i z obowiązków swoich wywiązuje się). Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 12:11 Ooo, już kawka zaparzona. Chetnie wypije, bo mam trudny dzień. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 12:34 Dobra ta Kundzia....zawsze Wam mówiłam. A ja biore kawę i zasiadam w fotelu do nicnierobienia.....też jestem jaśnie pani od teraz )) Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:13 Dzień był trudny, ale pokazałam klasę, mimo, że bez przebaczenia. Moge spokojnie wypić lampkę wina Santé ! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:29 Gratuluje, to są te miłe zwyciestwa, opłacoone nerwami Sante' (Jak się robi e z apostrofem ) Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:31 Ja wtedy wchodze na google i...kopiuję. Wtedy jest jak być powinno))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:45 Wojtuś, Ty chyba jednak napocząłeś tą metylowa nowelkę )), co to jest i gdzie jest apostrof to juz sie nauczyłam jakieś 50 lat temu, ale jak go zrobić nad literą? Kesaira kopiuje, ale może jest inny sposób, chyba, ze to sprawa klawiatury....ręcę mnie przez Ciebie rozbolały )) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 02:55 Ktoś już tu pisał kiedyś, jak zapisać apostrof nad literką. Szukałam, ale nic z tego...Jakaś kombinacja klawiszy była : F1+ Shift+ Ctrl, nie pamiętam dokładnie, chyba to pisała Toskania, wyłuszczyła nam tu, na forum i właśnie Tobie, bo ją zapytałaś. Nie zapisane, nie zapamiętane....Przykro, też nie zapisałam...( Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:12 regine napisała: > Po ile kartek na głowę, tak do poduszki, mamy przeczytać ??? Szefowo...??? Święte słowa,,, taki mam dziś kiepski nastrój że już z domowej apteczki ftu biblioteki zacząłem podczytywać,,,,a moze to pełnia Księżyca ma wpływ? Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:16 vogino55 napisał: > regine napisała: > > > Po ile kartek na głowę, tak do poduszki, mamy przeczytać ??? Szefowo...?? > ? > > Święte słowa,,, taki mam dziś kiepski nastrój że już z domowej apteczki ftu > biblioteki zacząłem podczytywać,,,,a moze to pełnia Księżyca ma wpływ? To jest dowód odpowiadałem na post Reginy z 8 stycznia ,,,, Wojciech > > Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:17 A czytaj, póki Cię sen nie zmorzy....czytanie na pełnię księżyca to jedyny sposób Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:36 O matko, Wojtku, skąd taki podły nastrój? "Książka" i to gruba jak widzę, pełnia Księżyca i Ty mnie cytujący aż z 08.01.06...??? Co się dzieje dziś z tymi nastrojami, u Wszystkich ??? Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:39 "Czytaj", "czytaj", tylko nie zaśnij z tym "opasłym tomiskiem" ) Lepiej odstaw na półkę, a weź coś cieńszego... Może coś, co przytulisz do "piersi", będszie lżejsze na noc ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 19:59 Kundziu poproszę gorącą herbatę, może bez cytryny Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 20:01 ....a ja z cypitrynka i lece do teatru.....na kanape )). Panie Witku, poproszę dołożyc do kominka........ooooo...jak ciepło i przyjemnie. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 21:27 Gdzie te teatry TV z lat 70-tych i 80-tych....teraz i aktorstwo i sztuki do bani ( Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 21:29 ...i reżyseria i realizacja. Dlaeczgo u nas nie potrafią wykształcić "dzźwiękowców"....e to kitu, jestem zdegustowana. Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 21:54 Witam. Pobuszowałem w Googlach więc teraz mogę spokojnie nad wieczorną kawa posiedzieć,,, oczy mnie pieką to znak że 'czytac 'nie powinienem()))) Wojciech Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 22:07 E tam , nie przesadzaj, byleby by to nie było nowelka metylowa... Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 22:20 natla napisała: > E tam , nie przesadzaj, byleby by to nie było nowelka metylowa... nie ,nie żadnych wynalazków ,wódeczek z tzw "dobrego źródła",,,no ewentualnie Działkowe winko przerobione na destylacik że tak powiem ja Wojciech()))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 22:43 A ja własnie otworzyłam słodka migdałową nowelkę, która stała na półce od ponad roku.....koszmar... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 22:56 czy to w ramach umartwiania, najpierw teatr, a teraz migdałówka? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:30 Tak parszywie wychodzi, a co gorsze, do 3 razy sztuka ) Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 10:41 Kawke juz przygotowalam, zwierzaki nakarmione i wybiegane. Ciepelko i przytulnie, brakuje tylko forumowiczow... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 10:45 Dobra, jeszcze przed realnym działaniem kawka z Mirką......przyjemnej "Warszawy") Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 10:50 o kawa, jak ładnie pachnie, usiądę z daleka, żeby Was nie zarazić grypą. Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 10:54 Dankarol zdrowka Ci zycze. Grype musisz wylezec. Mam dla Was jeszcze cosik na slodko do kawki. Pyszny torcik z galaretka i jagodami, czestujcie sie. Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 10:37 Hej - a na gardełko coś macie? Tak się wydzierałam na kuligu,że teraz mnie boli i mąż ma ciszę w domu,co jest dla niego stanem niecodziennym Nie mogę go w tym stresie trzymać długo,czym przepłukac? Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 11:03 Ponieważ zmarzłam to szykuję herbatkę z cytryną - a może jeszcze gdzieś jest ta migdałowa nowelka, bo ja bardzo lubie... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 11:15 Emma czytaj ile wlezie, mnie sie nie podoba ) Ja jestem po spacerku, na którym Top poderwał panienkę i tak szaleli oboje, że ludzie stawali i sie przygladali. Zasłuzyłam sobie na drugą kawę ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 13:31 Danuśka, ajerkoniak domowej roboty, może być ??? Mi służy zawsze, piję go łyżeczką ) Na ból gardła pomaga mi również :gorące mleko, miód i na filiżankę, taką większą 2 łyżeczki masła. Piję łyżeczką, miodu ile lubisz, łyżeczką dlatego,że chore gardło nie znosi gorących napoi !!! Dlatego przy anginach, wskazane jest jedzenie lodów. Hamują rozwój bakterii, ochładzają chore gardło, tak jak zimne okłady przy wysokiej gorączce. Głupi tego nie wymyślił.Tylko medycy.Polecam, to są sprawdzone przepisy na chore gardła. Można jeszcze natrzeć gardło(szyję), spirytusem kamforowym, rozgrzewa i inhaluje gardło, na to wszystko ciepły szlik. Tylko wszystko łyżeczką i bez nadmiernej przesady ) Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 21:06 Danuska, mnie bardzo pomagaja pastylki do ssania "olbas". Sa paskudne w smaku, ale skuteczne. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 21:57 Danuśka...lodami załatw gardziołko, a potem krótką ostrą nowelke, ale nie do na gardło. Efekt murowany. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:48 wlasnie tak Danusko.... jejku spac,,,ja chce juz spac...chrrrrrrrrrrrrrap)) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 07:13 a teraz chce kawusi,, wracam z zakupow i juz bedzie..chyba Kundzia nie bedzie juz spala..... Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 07:46 Wpadłam na herbatę... Przysnę chyba w kącie na moment. Obudźcie mnie za jakiś czas...bo mam dużo roboty Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 08:19 Joaaaaannoooo, pobuuuuuudkaaa........i / hej ho, hej, ho, do pracy by się szło hej ho, hej, ho ........ Tofika, a Ty co tak skoro świt zakupy robisz, ja to sie dopiero na drugi bok o 7-mej rano przewracam . ) Kndzia była uprzejma zrobić kawę, jeszcze parę kropel śmietanki i.....żyć, nie umierać! Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 09:12 Siadam też z kawą. Natla - jak ochoczo śpiewasz tą piosenkę...dlatego, że nie sobie? Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 09:35 dobra..po koleii,yoanna spi to cichutko... niech pospi..ale skad wiedziec ?,na ktora ma do pracy,, poszukam dedukcja Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 12:06 wpadłam na herbatę, usiądę na chwilę i podrzucę temat do przemyślenia, albo prośbę o adres gdzie znajdę. A było tak przyszła znajoma przyniosła ducha i zapowiedziała się na sobotę, a ja na temat tego ducha mam napisać jakąś książeczkę (smaczną) Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 21:51 Cały dzionek drepczę miedzy drewutnią a Gawiarenką, a to po drwa, a to po 'mniód',sok malinowy i iii nalewki w skrzyni w sianku leżały,,,,na etykietkach było napisane "ANTYGRYPUS"()) ()) Książeczki odkurzyłem, kubeczki kawowe tyż,,,teraz siedze ,słuchawki na i Guns 'n' Roses "Nowember Rain "słucham te solo gitary w tle mmmmmmmmmmm Wojciech Ciekawe czy wybuchnie epidemia ()))))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 21:58 Ni fajnie Woktku, ze ktoś pilnuje nam Gawiarenki, bo nawet Kundzia p. Witek ostatnio wagarują. ) Dziś to chyba grube tomisko by mi sie przydało.....rany, jak ja nie lubuię wścibskic ludzi, zwłaszcza dzis...... Która ksiażka jest najlepsza na wrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 22:11 natla napisała: > Dziś to chyba grube tomisko by mi sie przydało.....rany, jak ja nie lubuię > wścibskic ludzi, zwłaszcza dzis...... > Która ksiażka jest najlepsza na wrrrrrrrrrrr Dwie krótkie i szybkie w czytaniu 'nowelki',,,CinCin ())) Wczoraj miałem dylemat ........ć sie czy smucić,,,,,wybrałem przyjemniejszą opcję()))))) Wojciech Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 22:46 Dobra, wybieram przyjemniejszą opcję, tylko nie CinCin.....nie chcę jeszcze mimo wszystko popełnic samobójstwa. ) Zasiadam przed kompem i się leczę, podczytujac tu i ówdzie. ) Na szczęście jeszcze tylko 5 kwadransów tego brzydkiego dnia .... Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 22:55 Natlaaaaaaaaaaaaa Twój smutek moim smutkiem na to konto łykniem wódke,,,,, "Stolichnaja" zimna jak ...... chlap i lepiej Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 23:05 Nie utop się Natluniu, w czarze goryczy. Wścibsto, to wada ludzka, cóż zrobić...Musisz to przeżyć... Niedziela tuż, tuż, będzie lepsza ) Wojtek dba o to ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 23:08 Tylko nie róbcie "mieszanki wybuchowej"... Litości !!! Wszystkie gatunki mieszacie, poezję, dramat i epikę. Tak nie można, zdecydujcie się na jeden gatunek, np. może liryka....??? Też dobra ) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 11:38 Wojciech,, jak mogles... wolaj ,krzycz ,piskaj na harmoszce ,czy juz jak tam obmyslisz,zeby taki wieczor przegapic, poprostu jestem niedobra...(( napracowal sie i z Natla czekaliscie i Reginka doszla ,,a ja??? ach mialam inne urokiwe zajecie,,a co))) BYLO mnie wolac,,, sygnal 1 Reginko na sms..i juz ,,bede tu)) alez tu jest do nadrobienia mojej nieobecnosci,,sama widze..jak malo bywam a wszystko to,,ze zamonconom jeszcze jestem ,niejest latwo ,,,nie..pozbyc wyskoku pewnej damy,,a ja jeszcze lepsza okazalam)) TAKANIETA,,nazwala mnie ze konkuruje.. ojojojwstydze ze tak wyszlo((( Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 14:46 Ciepelko bije od kominka, zwierzaki juz wybiegane i nakarmione. A ja przygotowalam kawe w dzbanku i goraca herbatke z cytrynka. Do tego jest tez babeczka piaskowa w czekoladzie. Bardzo prosze, czestujcie sie kto ma ochote... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 17:40 Szukam i szukam niedzielnego uśmiechu i nie mogę go znaleźć, więc może tutaj się do Was uśmiechnę. img333.imageshack.us/img333/2487/sonumiech9sj.gif Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 20:05 Dankarolsliczny bbbb piekny,naprawde ..niedziela nie ma zalozonego watku? "usmiech niedzielny?" zapraszam na hebatke lipowa Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 21:04 Wypiję z Wami herbatę, przysiądę przy kominku Może złapię kilka usmiechów Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 21:18 Herbata, po spacerze w tej mgle i mroziku, to bardzo dobra rzecz. Na jutro będzie przepiękny szron. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 11:56 img34.imageshack.us/img34/1738/sonumdu2zm.gif Tu się do Was poniedziałkowowo uśmiechnę, wypiję herbatę i biegnę z futrzakiem podziwiać zimę. Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 16:29 Mój futrzak na kaloryferze śpi... Może skusicie się na kosteczkę Black, Frey`a - napyszniejszej czekolady świata. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 18:44 Danuska!!jaki fajny uśmiech)) A Tobie Kesirko pięknie dziękuje za czekoladki...OD NIEDZIELI NIE JEM SŁODYCZY!!!!!!!!!Postanowione)) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 20:15 Łapię za martini...o, jeszcze małego "michałka" i lecę na "papillon'a" w TV1. Narka ))) Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 20:32 Dobrze, że zajrzałam do Gawiarenki. Lecę włączyć tv.. ) Delwa, ja jem tylko 1 kostke czekolady dziennie, jak mam ochotę. Jeszcze zapas od świat. A na wiosnę...no, cóż, mocne zaciskanie pasa.) Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 20:52 widzialam kiedys ten film.... a czekoladke sobie zakupilam i zaraz bede skubac po kosteczce....) czestuje sie babeczki i chlopcczyki....to 70% kakaa w niej ..zdrowotne kalorie) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 20:59 Mnie jak /wezmie/to potrafię zjesc cała czekoladę gorzką na raz,dlatego powiedziałam sobie STOP,ze słodyczami,chociaz nie mam nadwagi,to nie chce sie czuć jak /balon/zimka robi swoje,długie wieczory,ponuro,szaro...no i człek tak sobie podjada wiecej.Narzuciłas sobie dyscyplinę Kesairko!!!ja tak nie potrafię) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 22:58 Kurcze, poproszę nie psuć nastroju w Gawiarence. Tu się jiiii i pije. Odchudzać to proszę na inny wątek.....taki specjalny ) Film oglądałam drugi raz, dosć dużo pamiętałam, a najbardziej to, że był to bdb film, choć bardzo smutny na "wielu płaszczyznach", a najbrdziej na płaszczyźnie człowieczeństwa. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 23:03 A może kawałek chałwy, ja nie przepadam za nią , ale może ktoś lubi, to co sie ma u mnie marnować. Ze słodyczy najbardziej lubię jabłka, choć od czasu do czasu kilka kostek gorzkiej czekoladki nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 23:05 Dobra, biorę chałwę, a daje jabłka i gorzka....moze byc Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 23:06 może jeśli do tego jakaś książeczka będzie na dokładkę. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 23:34 ....za jedną xhałwę???? Aleś Ty pazerna.....zastanowię się Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 17.01.06, 09:47 Ojej...nie ma jeszcze nikogo w naszej gawiarence? no to szybciutko parze kawę,przeleję do termosu,zebyscie miały goraca dziewczynki i rozpalę pod kominkiem,zaraz zrobi sie miło i cieplutko) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 17.01.06, 10:35 Siedzenie przy kominku przy takim mrozie jaki nam zafundowala dzisiejsza aura jest czyms naprawdę przyjemnym.Koniec ze "slodkim" do kawy! Zapraszam na spacer po zmrożonym lesie....)) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 17.01.06, 11:31 Siedzenie przy kominku z kawą dobra rzecz, ale długi spacer przy -12 to mi się nie bardzo podoba. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 18.01.06, 10:14 "calkiem zwyczjnie wypijam 1 kawe.... zwierzatka wy juz wcale mnie nie poznajecie to ja.. glasku ,glasku..co zolwiku ,ty wciaz nigdzie nie spieszysz,,ty to masz bezsteresowe zycie.. a ja zabieram zwierzatka na zahartowanie,,o kot wcale jeden nie wrocil nawet w drewutni go niema.. a to wczesny jakis terytorialny zajmowacz ,,wstydz sie juz od stycznia..a zreszta kot wie kiedy natura go wola... basen ,,no piekny do lyzew ciekawe kto takie piruety tu w nocy wywijal? ciekawe ..byl ups tez boli 4 literki oj bola,,okaze,,czy ktos sie przyzna ze tak porysowal ciezkoscia swoja tu blysk tafli basenu... jua ..do gawiarenki bo mi nos odpadnie od mrozu... i wypijam kawusie ... szybko bo czas realnych spraw zalatwiac ide..... Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 18.01.06, 21:45 Pusto tu dzisiaj i robi sie chlodno. Podloze drew do kominka, moze przyjdzie sie ktos jeszcze ogrzac. Ferie sie zaczely, a ja nie mam dostepu do kompa, bo moj synek siedzi prawie caly czas i gra w rozne gierki. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 18.01.06, 22:30 Zaraz, zaraz, kto u Ciebie Mirko rządzi??? A siood kompa, to już Twój warsztat pracy ) A ja wpadłam w trans....miałam miłych gości, polało sie dużo różnosci....jakiś taki niedosyt czuje, chyba jeszcze poczytam ..... no, taką malutką piwną nowelkę )) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 18.01.06, 23:09 niedawno wstalam...to tez przybywam na cos niecos.... bo co mozna o tej porze bez czytania robic?? a tak zawsze cos sie dzieje przez przeglad ksiazeczek.... Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 19.01.06, 08:32 Witam witam i o zdrówko pytam.Snieżek sobie powoli spada...gawrony sie puszą na lipach przed oknem,kolano mnie dostojnie pobolewa,kawę popijam,zwierzaki dopieszczam,w kominku się pali,a ja wypiwszy kawę udaje się do zajęć domowych poniewaz dzis tak mam i dobrodziej zapuka pod wieczór,pozdrawiam wszystkich i osobno - Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 19.01.06, 08:46 Danusiu wypiję z Tobą kawę i pędzę na spacery i zakupy. Dobrze, że keszcze mróz nie przyszedł Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 19.01.06, 10:03 Też siedzę z kubkiem kawy, zwierzaczki, czyli swoje 2 koty dopieszczam, ale już mam dość kotki córki.Co za rozrabiaka, głowa mała, co 3 letni kot może wymyśleć...Wszystko to czego się nie spodziewam. Ja już Danuś po kolędzie, była 13 stycznia, fajny dobrodziej był, porozmawialiśmy jak starzy znajomi. Chorujesz troszkę, ale to nic, może przejdzie )) Coś ciągle mam wysiada, ja już powoli doszłam do siebie. No i zima...Piękna, biała i mroźna... Pozostaje kominek, kawa i zwierzaki, ale dobre i to ) Odpowiedz Link
regine Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 19:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3122020.html Można pędzić śliwowicę łącką. Śliwowicę łącką, najsłynniejszy polski bimber znany nawet w Ameryce, można już produkować legalnie Jej sława i moc (ok. 70 proc.) znane są nie tylko w Dolinie Dunajca, czyli regionie, gdzie jest wytwarzana, ale nawet za oceanem. W ubiegłym roku to właśnie śliwowica z okolic Łącka zdobyła pierwsze miejsce na światowym festiwalu śliwowic w Minnesocie w USA. Choć to napój nielegalny, to 20 specjalnie opakowanych w skórę flaszek przemycili za granicę przedstawiciele gminy Łącko. - I międzynarodowe jury uznało, że ta nasza jest najlepsza - chwali się Franciszek Młynarczyk, wójt gminy Łącko. Choć śliwowicę nielegalnie pędzono od ponad pół wieku, dopiero teraz, po złamaniu monopolu na wytwarzanie alkoholu, można było starać się o zalegalizowanie procederu. Pierwszym krokiem było zastrzeżenie w Urzędzie Patentowym znaku towarowego "Łącka śliwowica". Znak należy do spółki o tej samej nazwie, a jej właścicielem jest gmina. I to właśnie spółka będzie decydowała, czy wyprodukowany legalnie trunek jest godny noszenia tak cennego miana. - Alkohol powinien być zrobiony ze śliwek rosnących w naszych sadach. Producent musi także znać tajemną recepturę, według której powstanie alkohol o odpowiedniej mocy, smaku i zapachu - tłumaczy wójt Młynarczyk. I dopiero kiedy zyska akceptację komisji kontrolującej, może być sprzedawany jako oryginalna śliwowica. Przez tak rygorystyczne przestrzeganie procedur rocznie będzie można wyprodukować jedynie 10 tys. litrów tego alkoholu. Tak więc, choć śliwowica będzie legalna, to dostać ją będzie tak samo trudno jak dziś i na pewno będzie droższa. Teraz pół litra trunku kupionego u zaprzyjaźnionych gospodarzy kosztuje od 30 do 40 zł. _________________________________________________________ A jak domowym sposobem wyprodukowć sobie ten napitek w domu, o tym trzeba poczytać w powyższym artykule ) Miłego śliwkowego wieczoru ))))) Odpowiedz Link
mira54 Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 20:03 Ja tez dzisiaj mialam juz w domu wizyte duszpasterska. Do herbatki po goralsku, ktora nas rozgrzeje w tem zimny wieczor, zapraszam wszystkich na szarlotke. Odpowiedz Link
regine Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 20:31 Zwariować dziś można, non stop polecenie dostaję "zaloguj się" !!! Nic tylko usiąść przy herbatce po góraklsku i przy szarlotce. Dzięki Mireczko za szarlotkę i herbatkę ) Może tym sobie poprawię wieczór ... Odpowiedz Link
natla Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 20:45 Oooooo, ale wyżerka, ale nic z tego.....tak za mną chodziły michałki, ze w końcu kupiłam 15 dkg i prawie wszystkie zjadłam....aż mnie mdli....chyba mrozy idą ))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 21:10 Znam ten BÓL Natlo,mialam to samo jak zjadłam cała czekoladę...nie rozumiem jak mozna sie tak obżerać))) Ale od tygodnia kropka, nie jadam słodyczy!!!! Odpowiedz Link
regine Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 21:46 Idą mrozy, tylko i wyłącznie na "Michałki ", bo Mrozy uwielbiają "Michałki " )) Masz szczęście, że zjadłaś wszystkie " Michałki", może Ciebie ominą Mrozy )) Odpowiedz Link
vogino55 Re: Szarlotka hmmmmmmmmm 20.01.06, 22:10 Witajcie,,,piszecie szarlotka - ciastko.Błąd.Szarlotka = nazwa nazwa drinka,,,,, Żubrówka pół na pół z sokiem jabłkowym,,,dobre to to i witaminami,radzę spróbować,,no to cyk Wojciech Odpowiedz Link
dankarol Re: Szarlotka hmmmmmmmmm 20.01.06, 22:19 to jest naprawdę dobre czytałam te książkę Odpowiedz Link
vogino55 Re: Szarlotka hmmmmmmmmm 20.01.06, 22:25 dankarol napisała: > to jest naprawdę dobre czytałam te książkę Dobre bo polskie ()))) no to cyk,,,i juz miłe ciepełko Odpowiedz Link
aatamm Re: Szarlotka hmmmmmmmmm 20.01.06, 22:36 Na te mrozy,to "ta" szarlotka ma chyba za slabe dzialanie rozgrzewajace.Korzystajac z towarzystwa(zeby nie bylo,ze do lustra pite) pozwalam sobie na malutki kieliszek miodowej z piercem(papryczka co w calosci plywa w trunku).Zabojczo ostre w smaku,ale jak rozgrzewa. Odpowiedz Link
dankarol Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 20:46 Mam to samo co się zaloguję, to od nowa muszę, dosiądę się do tej herbatki i szarlotki. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 21.01.06, 11:48 Zwierzaki proszę otrzepać ten śnieg na tarasie, a nie przed kominkiem. O Kundziu jak ta kawa pięknie pachnie, przyniosłam cały koszyczek migdałowych ciasteczek Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 21.01.06, 11:57 Tak z rana mamy się zabrać już za ciasteczka ??? Może do wieczorka poczekamy i żubruweczka z sokiem jabłkowym lub ta paprykówka na rozgrzanie i wtedy miożna spokojnie położyć się do łóżka...) No a ciasteczka na deser będą po obiedzie ) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 09:34 taaadammmmmm ,jestem... ale podpadziocha,zeby nikt od wczoraj od przedpoludnia tu nie wstapil... ok,tu jest torcik biszkoptowo kremowy,z delikatnym smit-czekol nadzieniem, POCZEStuneczek na DZIEN Babci i Dziadka ,bo te zyczonka z serca WASZego plynace ,sa takie.... och ,ach,,, --kawe zostawiam bezkofienowa ,z herbatka sobie poradzicie.. a jeszcze !!!!!!!!!!!Szampanowozubrowezapasy na polke Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 10:21 No i jestem, popijam kawę, sama siedzę, bo reszta jeszcze pod pierzynami puchowymi pewine i boi się nosa wychylić spod "betów". Wstawać !!! Dość leżakowania, na spacerek i dotleniać się ) Ja zaraz wyruszm, niech mróz wymrozi wszystko to, co "złe" w nas siedzi ))) Choć może ostrożnie z tym spacerem, bo troszkę za mroźno jest, chyba ,że na twarz nałożymy tłusty krem i ubierzemy się na "cebulkę ". Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 10:50 img18.imageshack.us/img18/4988/alkohole8ah.jpg Kawe macie i herbatkę,no ta ja podrzucam troszkę słabego alkoholu,prosze kto co lubi,BABCIA stawia) zapraszam i musze uciekac ,zajrze tu póżniej,bawcie sie dobrze) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 10:51 Acha,dodałam jeszcze jajeczka w sosie..smacznego!!! Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 11:42 Dostawiam do kawy na szkalanej paterze jablecznik wykwintny z polewą orzechową /wukwintny dlatego ,ze w polewie jest 30 dkg orzechów,miod,masło itp/. Sobie serwuję tylko drugą kawe. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 11:55 kawa i tyle smakołyków, może dzisiaj zrezygnuję z obiadu i posiadzę przy tych smakołykach Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 16:18 Danuśka !!zostaw kawałek jabłecznika,nie opychaj sie tak)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 16:17 Uwielbiam jabłecznk!!!a jeszcze z polewa kakaową mniam...mniamm,dostanie mi sie kawałek ?własnie wróciłam z obiadu i chętnie zjem kawałek jabłecznika,nie jest mocno słodki?? Kristo..a co nikt nie otwiera butelki?? Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 16:36 Jabłecznik Delwo nie jest za słodki tylko się bardzo kruszy. Butelka ...no cóż,wczoraj troche przeholowałam na zabawie karnawałowej)) i dzisiaj lecze kaca)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 16:39 No to piwem go Krista piwem!!! a jabłecznik zjem kawałek,jak cos zostało? Odpowiedz Link
vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 21:21 Witajci, na chwilę przysiądę na herbatkę z Voltami(40%),,termometr straszy -18,6 Barometr za chwilę skończy skalę 776 milibarów (stary typ) i jeszcze nic mi się nie chce,nawet spać,,,,na razie papapapapa Wojciech Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 09:34 Oh jak miło przy kominku. Torcik i jabłecznik jeszcze są? Chętnie - dziękuję Kundziu. A coś mocniejszego? Tylko herbatkę z prądem poproszę - na rozgrzewkę. Odpowiedz Link
emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 09:38 Przyniosłam katalog zimowych kubraczków dla psiaków - wybierzcie coś, aby mogły wychodzić na dłuższe spacery i nie marznąć. www.wyslijto.pl/?file_id=000035121696314532510218867 Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 10:36 Emma piękna ta psia moda, a herbatka na rozgrzewkę też się przyda. Wczoraj po południu przyszła moja koleżanka i z mojej bluzy od dresu zrobiła mojeju futrzakowi kubraczek. Powiedziała, że to jest niedopuszczalne, żeby nie miał ubranka na takie mrozy. Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 14:35 Ja nie musze szyc kubraczka dla futrzaka) Wystarczy kocyk na kaloryferze... Odpowiedz Link
czarny.humor Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 18:12 Daaawno już mnie tu nie było!! Mój fotel przy kominku jak widzę - wolny. No to siadam i kawusię poproszę. Białą. Gorzką. To jest życie!!! )) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 18:37 Kundziu poproszę coś na rozgrzewkę. Cazrny Humorku a gdzieś ty sie chował? Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 19:13 No widzisz jak to przyjemnie po powrocie, kawa biała, gorzka, czeka fotel też ) Pisz gdzie byłeś i co robiłeś ??? Brałeś wolne jeszcze 31 grudnia, ale na tak długo...??? Toż to prawie urlop wypoczynkowy ...)) Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 19:18 Dobrze,że tutaj tak ciepło, kończyny mi troszkę obmarzły Chyba czas się rozgrzać.. Kundziu, jakiegoś grzańca please. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 19:28 Joasiu, stópki bliżej kominka i rozcieraj...Kota weź na kolana, zobaczysz jak rozgrzeje...) A może piwko gorące z sokiem malinowym, Kundzia zaraz przygotuje. Biedactwo, umarzłaś strasznie ((( Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 19:50 Posuń sie Aśka ), no weż tą prawą stopę bardziej w lewo, bo mi też przemarzły nóżęta, a co....ja gorsza? Jedynie psu nic nie przemarzło, on by tak mógł chyba caałą noc hasać....nareszcie zima z moich lat dziecinych, a najbardziej mnie czaruje ten chrzęst pod stopami......no, Kundziu, pospiesz sie z tym grzańcem... a nie ma nic lepszego?........Twoje zdrowie Czarny i pilnuj fotela, bo na drugi raz moze ktoś zajać....a co Ty sobie myślisz...... ) Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 20:04 No już,już się przesunę Zresztą chyba nie mam wyboru bo Twoje kilogramy robią mi dołek w biodrze Ależ Natla przemarzłaś solidnie, było tak galopować za Topem? To nie pora na Wielką Pardubicką Chyba grzańca do kroplówki podłączymy,co?)) Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 20:26 I mnie dzis ciagnie do ciepelka, mam nadzieje ze wystarczy miejsca dla nas wszystkich. Goraca herbatke po goralsku na rozgrzewke poprosze... Odpowiedz Link
leontynia Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 09:06 Moi Kochani...zaraz cosik podeśle,wpadłam na chwilke,ogrzać się przy kominku, dziś bedzie... polka miłego słuchania Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 10:14 hu hu ha! kleszcze popękają z tego mrozu i będzie ich mniej! zwierzaki napuszone i przytulone do siebie,żółwie śpią,a ja o dziwo mam silniejszy prąd i weszłam na forum z ogromnym kubasem kawy! i do niej naparsteczek 40% - i krążenie krąży i rosołek pachnie - i nie muszę świtem gnac do pracy i zaraz idę prasować bo to rozgrzewające zajęcie - Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 10:57 o jaką tu dzisiaj dobrą kawę dają, taką kawę to można rano wypić. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 11:58 Oooooo, to ja też poproszę drugą kawę i to z prądem, super! Maleństwo, czy mogę Co podrzucić trochę do prasowania?......milcysz?....udajesz, czy nie słyszysz......i tak Ci podrzucę, może sie nie zorientujesz )) U mnie też rosół paruje na gazie, jeszcze kluski kładzione i spokój. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 13:16 Przytule sie troszkę do piesków,kawe macie smaczną,wczoraj tez prasowałam,mogłas mi podrzucić /malutka/swoje prasowanko,no....dobra Natli tez bym poprasowała,miałam dzień do prasowania,biegnę do kuchni na obiadek,dzisiaj makaron ze szpinakiem i jajka sadzone,pan mąz zaraz do pracy/wypada/ Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 13:38 Danuś uważaj, żelazko, kubas kawy i 40volt do tego...???? Musisz zdecydować co najpierw, może po tych voltach połóż się deczko ) A co do kleszczy i innego robactwa to masz rację, mróz zniszczy na pewno trochę tego tałatajstwa, bo rozpanoszyło się toto strasznie ... Natluś podrzuć mi prasowanko, kocham prasować, wiesz doskonale. Załatwię raz dwa i dostaniesz wszystko w kancik poukładane. Zaznaczam, że od przyjaciół nie biorę kasy, robię to gratis )) Co Ty na to ??? Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 14:51 Ojejku, Reniu, Ty lubisz prasować??? Nie cierpie prasowania!!! Wg mnie to najbardziej syzyfowa praca na tym padole. Ale nie chcem, ale muszem, czasem. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:02 Wiesz co Kesairo? Zrobimy do kupy kilka paczek z prasowanka i wyslemy do Reginy naprawdę....i popatrz, wszystkie 3 byłybyśmy zadowolone ) Szkoda, ze to tylko marzenia.....bo paczki też nie lubie robić .....chociaz, mozna upcjać do walizki i jakiemuś umyslnemu dać do zawiezienia )) Chyba sie za bardzo rozmarzyłam i bredze ) Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:12 Nie, nie bredzisz...już wyciągam walizkę. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:19 ok....tylko nie wiem czy zauważyłaś, ze Regina coś zamilkła ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:26 Nic nie zamilkła, nadal czekam z żelazkiem w ręku) Tylko już 2-gi raz mnie wylogowało, stąd ta cisdza ... Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:42 A mnie i też wylogowuje, a na dodatek dostawca internetu też coś kombinuje z sygnałem. Kurcze, kropka==jest, kreska===nie ma. Pewnie cwiczy alfabet Morse`a...brzydki... Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 19:28 Dla rozgrzewki z samego rana zaczęłam prasowanie i z 3 obrusikow został mi jeszcze jeden.Lubię takie wykrochmalone i wyprasowane na "blachę". Tę znienawidzoną czynnosc wykonuję tylko przy dziennym swietle. . Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 19:50 Widzę, że mam blizej prasowaczkę )) I tak jestemm z Was najcwańsza, bo w południe oddałam 10 obrusów do maglowania )). Cóż z tego, ze są wyprasowane na blache....i tak je złożyc trzeba, a co lepsza pani domu kanty rozprasowuje przed położeniem na stole. Ja to robie od wielkiego dzwonu ) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 20:00 Duże obrusy rowniez oddaje do magla ....ja mówie o moich cennych haftowanych obrusikach! Nie wyobrażam sobie,zeby potem je położyc z kantami...rozprasowuję )) Odpowiedz Link
czarny.humor Teraz proszę nie przeszkadzać... 25.01.06, 22:38 ... bo siadam przy kominku, z kawusią i biorę sie w skupieniu za Wasze szuflady. Sporo się z nich wysypało podczas mojej nieobecności!! )) Odpowiedz Link
natla Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 25.01.06, 22:49 Ja tylko na paluszkach przelecę do biblioteczki i juz mnie nie ma Odpowiedz Link
vogino55 Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 25.01.06, 23:53 Witam.Tylko swoją prywatną szklaneczkę tzw 'literatkę'do barku wstawię i już mnie nie ma,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Odpowiedz Link
natla Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 00:54 Aśćka masz dziś humorek godny pozazdroszczenia )) A pódziesz Ty do łóżka? ! )) Odpowiedz Link
kesaira Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 00:56 Własnie się juz zbieram. Zgasisz swiatło, co? Odpowiedz Link
mama1950 Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 13:56 dzień dobry.witam wszystkich.mam nadzieję że nikogo nie obudziłam. myślę że już mogę troszkę poprzeszkadzać. cieszę się że mogę do was napisać .podziwiam natle i dziękuję za założenie tego forum. nabieram wprawy w pisaniu na tym dziwnym instrumencie .pozdrawiam Odpowiedz Link
regine Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 14:06 Witaj Mamo 1950, "biegnij" na wątek "Skąd przybywany...." Napisz coś więcej o sobie : skąd przybywasz, może masz zwierzaka jakiegoś, może wnuki ??? Miło Cię powitać ) Też na tym dziwnym instrumencie klepię już 2 lata, ale ciągle się uczę, aby nie zostawać w tyle ) Pozdrawiam ciepło i zapraszam do naszego grona ) Poczytaj, potem popisz, może coś dziergasz na szydełku, może zaproponujesz ciekawą książkę lub film....)) Odpowiedz Link
natla Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 14:18 Hej Mamo, Ty mnię tak nie podziwiaj, bo nie ma za co, Ty się lepiej bierz do odkrywania tego dziwnego świata i pisz dużo, nawet głupio możesz, bo to właśnie dobra zabawa. ) Mam nadzieje, że czujesz sie powitana,a teraz do pracy . ) Odpowiedz Link
krista57 Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 18:22 Z nudow upieklam waniliowe ciasteczka,ktore szybko podrzucam. Rozglądam się wokół i wyobrazam sobie wiszące Arcydzieło...czy ktos odważy sie na czytanie "książeczek" ))Mam nadzieje ,ze jednak Humorka ktos przelicytuje)) Odpowiedz Link
natla Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 18:54 Krista, coś Ty....czy wiesz jak literatura smakuje w takim towarzystwie???? nawet ta brukowa przez chleb przepuszczana??? ) Kurcze, ale sie rozmarzyłam... Odpowiedz Link
maladanka Re:jeju, nareszcie 26.01.06, 19:18 prąd sie wzmocnił czy młodziez blokowa wszystko ściągnęła - nagle się dostałam na Forum,i w samą porę bo widze,że się wieczór czytelniczy zaczął. To ja wielgachne gorące piwo z przyprawą poproszę i kota na kolana i psa pod nogi i żółwia do kieszonki - no, ale fajnie! Odpowiedz Link
natla Re:jeju, nareszcie 26.01.06, 19:24 Uważaj, bo Ci chomik z kieszeni ucieka...... Dobrze, ze wybrałaś Kazana do grzania nóg, on ma takie gęste, jedwabiste futro.....mówisz piwną księgę otwieramy? ....lecę do lodówki... Odpowiedz Link
mira54 Re:jeju, nareszcie 27.01.06, 09:04 Zaparzylam goraca kawe w dzbanku i zapraszam na ciasto "Fale Dunaju". Zwierzaki dostaly jedzonko i byly tez na spacerku. Teraz spokojnie sacze sobie kawusie i ogrzewam sie przy kominku. Odpowiedz Link
leontynia Re:jeju, nareszcie 27.01.06, 09:07 Pyszne ciacho,mniam,mniam,jeszcze tylko łyczek kawy i uciekam, dziś wyjeżdżam...wazne sprawy urzędowe, miłego dnia,bawcie sie dobrze )) Odpowiedz Link
natla Re:jeju, nareszcie 27.01.06, 09:36 Leć Leontyniu, leć i poprawiaj nasz kraj, bo ktoś to musi robić No to kawkę poproszę i poczytam chwilkę przy kominku, a potem ja też polece naprawiać rzeczywistość )) Odpowiedz Link
tesunia Re:jeju, nareszcie 27.01.06, 09:54 witajcie kobitki) rozbiegane niemal z samego rana.... mireczko a co to za nowosc ciastowa"fale dunaju"chetnie sie nim czestuje) kawcia dopita,a za oknem cudnosc pogodowa, wschod slonca byl niesamowicie piekny,az humorek sie poprawil. cieplego i zyczliwego dnia zycze. Odpowiedz Link