Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - styczeń 2006

01.01.06, 04:06
tinyurl.com/79etj
Witam Was serdecznie w nowym roku i jak na Gawiarenkę przystało wznosze toast
za nasze szczęście ....smile
DOBREGO ROKU!
Obserwuj wątek
    • axsa GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 08:40
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/vzyg70sxdd8nsbxa.html
      • natla Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 10:37
        Nie wiedziałam, że przy Gawiarence mamy taki "plaskaty" teren.....musi co
        chodziłam w innym kierunku na spacery. Super, piękna zima, biorę psa i idę
        pozwiedzać .....
        A swoją drogą dobrze, że przestało sypać, bo by nam Gawiarenkę zasypało.
        No to kawę z cytrynką poprosze Kundziu wink)
      • dankarol Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 10:45
        Pięknie zimowo jest przy gawiarence. Dobrze, żeśmy zrobili basen kryty, bo by
        go śnieg zasypał.
        Jedna kawa dobrze zrobi, żeby się człowiek obudził.
        • tesunia Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:40
          witam ,witam w nowym roku,
          wznoszac toast za pomyslnosc i spelnienie kazdego marzeniasmile

tu deszcz sie rozpadal moze snieg zdziebko zniknie i nie bedzie trzeba odsniezac

przepieknego dnia zycze,
          • malwina52 Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:44
            pieknie nas zasypalo,
            zimowa sceneria zawsze mnie romantycznie
            nastraja, musze jakis kielszeczek na klina
            • dankarol Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:49
              Dzisiaj rano słoneczko przebłyskiwało, śnieg, byłoby pięknie w parku, gdyby nie
              resztki po fajerwerkach. Cały park usiany resztkami + parę rozbitych butelek.
              Więc może na poprawę humoru kropelka wina
          • tofika Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:45
            blagam wyzdrowcie mnie bo ja juz nie mam sil grypy pokonac pije z cytrynka
            herbate i do lozeczka...a wam naj naj wszystkiegosmile))))
            • tofika Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:47
              www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=12315
              tu bawilo moje najmlodsze ,, i przy tym stoliku biesiadowalo ,,w towarzystwie
              DAMYsmile)))))
            • dankarol Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:52
              Tofiko podrzucam Ci domowy sok malinowy, napewno Ci pomoże. Duuuuużo zdrowia
              życzę!
              • tofika Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 11:54
                dziekuje DANKAROL,,,bbb dziekuje ..i kwiet lipy ,,jeszcze ,tylko kiedy
                przestane nie slyszecsmile))))srodki p bolowe mam
                ... wy macie wszyscy byc zdrowismile)))))))))))))
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 15:06
                  Pięknie wyglada ta nasza Gawiarenka!!!!Tobie Tofiko zdrówka zyczę,masz racje
                  goraca herbatka z miodem i do łóżeczka,to...trzeba /wylwzeć/a ja zapraszam
                  wszystkich na goracą kawkę,na lampkę winka(urodzinowego) i ciasto z jabłkami i
                  orzechami,częstujcie sie kochani...czym chata bogata!!!
                  A ja przejdę się wokół naszej Gawiarenki,tak pięknie na dworzewink)))
                  • dankarol Re: GAWIARENKA - W NOWEJ "SZACIE" 01.01.06, 15:57
                    dzięki za kawę i ciasto, pychotka
                  • kryzar Re:tofiko 01.01.06, 17:24
                    ty nie siedź w gawiarence tylko się kuruj i do herbaty z miodem i cytryną lub
                    innym cytrusem daj kawałak drobniutko pokrojonego imbiru. Bardzo rozgrzewający
                    napój. Przestań chorować bo na "pierwszy kontakt" nie ma co liczyć. Zdrowiej
                    szybko
                    • krista57 Re:gawiarenka 01.01.06, 20:20
                      Serdecznie wszystkich pozdrawiam w rytmie salsy,ktorej sie prawie nauczylam
                      tak,ze moge wystąpic w konkursie.
                      Nasza latynoska Juliana wszystkich sprowokowala do tanca i pozbycia sie resztki
                      kaca po nocy sylwestrowej.
                      Dla łakomczuchow dostarczam parę kawałkow domowego noworocznego torta smile))
                      • vogino55 Re:gawiarenka 01.01.06, 20:46
                        Witam,dla mnie Nowy Rok zaczyna się Koncertem filharmoników
                        wiedenskich'odniepamiętam'lampka z bąbelkami Prozit,i jedziemy z tym koksem
                        następne 365 dni gorsze lub lepsze zobaczymy,,,,

Wszystkim życze Najlepszego w * 2006 *
                        Wojciech
                      • tofika Re:gawiarenka------ do Kryzar:) 01.01.06, 21:07
                        w gawiarence to ja juz nie pamietam,czy posiedzialam,,,
                        chcialamusylwestrowac nasz Gawiarenke barem i zacisznym miejscem
                        stolikowym,tylko,co jest z Fotelam co tak uwielbial Humorek wsiadywac
                        go ,czesem Renia,czyzby razem z gawiarenki wyniesli i dziela czasem na pol, by
                        w tym wyjatkowym fotelu rozkoszowac...wypoczynkowo,,
                        bar na szelki wypadek; czy przypadek na brak vczytania wyraznie
                        udostepnilam.....wyglada jak przepych,a czy nas nie stac,,
                        niech inni nam zazdroszcza...
                        jeszcze kominek mam tylko poprosze Axse o umiejetne jej do kominka usprawnienie
                        w stosownych gawiarenkowych progach,

gdybym mogla,to z aspacerowalabym sie w przepieknym zimowym ustronnnym
                        zewnetrzu podworkowym ,z braku doboru slow nie wiem jak mam o tym slicznym
                        przebraniu (DZIELO AXSY)napisac,urokliwy zakatek,wlasnie to nasza cudna
                        Ojczyzniana kraina w szacie zimowej .....tam slychc jak wsluchamy nadjezdzajacy
                        kulig ddzy,dzyn dzwoneczki dzwonia a nieg pod plozami chrzesci,wio.mowi
                        cichutko woznica.... znow chce byc Olenka Kmicica...smile)))
                        musi to przeziebienie byc przezemnie pokonane..ale o co zhdzi ze juz
                      • del.wa.57 Re:gawiarenka..do Kristy 01.01.06, 21:56
                        • del.wa.57 Re:gawiarenka..do Kristy 01.01.06, 21:59
                          Za szybko mi poszło,przepraszam.Kristo!! zadnych słodyczy proszę,od jutra
                          zaczynam odchudzanie(zadnych słodyczy) bo bede musiała zmienic rozmiar z 40-na
                          44,albo....nie kropkawink)))
                          • mira54 Re:gawiarenka..do Axsy 02.01.06, 11:45
                            Axso, Gawiarenka na Twoim obrazie wyglada pieknie.
                            Bajkowy nastroj, jest cudownie.
                            Zapraszam wszystkich na kawke, swiezo zaparzona w dzbanku.
                            Przynioslam do niej serniczek, bardzo prosze sie czestowac kto ma ochote.
                            A ja teraz ide na spacer z psiuniami.
                            • dankarol Re:gawiarenka..do Axsy 02.01.06, 12:03
                              Dzięki Mireczko za kawę, a co do sernika, kusi, ale przecież miałam od nowego
                              roku ograniczyć słodycze, no zobaczę jak długo wytrzymam patrząc tylko.
                              W każdym razie jak ubędzie sernika to nie ja to zezłolik
                              • regine Re:gawiarenka..do Axsy 02.01.06, 12:20
                                Witam i ja Wszystkich w Noworocznej Gawiarence smile)
                                Wznoszę toast 2-gą kawą, podrzucam kawałek tortu urodzinowego, mojej młodszej
                                córci. Jak rozbiorę tą "upadłą" choinkę przyjdę i odpocznę na starym, wygodnym
                                fotelu, w pięknie ustrojonej zimowo, przez Axsę, Noworocznej Gawiarence...
                                Pełny luzik, nogi bolą jak licho, dopominają się odpoczynku...
                                Więc do wieczorka, wpadnę na herbatkę z cytrynką smile)
    • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 01:03
      a zwierzaki czekają z herbatą i kawą
      img247.imageshack.us/img247/9376/gaw5pq.gif
      • maladanka Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 07:45
        no to ja już sie dosiadam! Nie na długo ponieważ organizuje w niedzielę kulig -
        taki prawdziwy - każde sanie z parą koni,dzwonki i herbatka z prądem i
        kiełbaska, a to troszke zamieszania - zbieranie pieniędzy,załatwianie autobusu -
        mysle,ze się uda.
        Ale teraz - kawa,kotki,pieski i żółwik wlazł do kieszonki.
        Bardzo tu cicho i miło.
        • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 14:37
          DANUS zabierz nas ze soba,,my sie piszemy wszyscy zalatw kilka autobusow....
          milych dzwoneczkow goracej kielbaski przywiez cosik z dziczyzny nam do
          zubroweczki,,bo wstawiam do barkusmile))))
        • krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 14:56
          *Dankorol ,ale dzieki Tobie gawiarenka wygląda przytulnie,gratuluję pomysłu i
          umiejętnosci...tylko,czy jakis zwierzak ustąpi miejsce...ja tez lubię fotel /i
          jeszcze z nogami na stole/.

*Dzwoneczku!Nasza zima ze sniegiem poszła za morze i dotarla do Tesuni,więc
          ze scenerii i z sanny i z herbatki z prądem nici.

Pijemy herbatkę/kawę bez cukru i ciasta...KONIEC!
          • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 03.01.06, 18:02
            Dankarol, najpierw Axsa pokazala nam jak wyglada budynek Gawiarenki
            na zewnatrz, a Ty teraz pokazujesz nam jej wnetrze. Bardzo jest piekna
            i przytulna. Pobyt w niej to wielka przyjemnosc. A zwierzaczki sa
            cudowne. W takim towarzystwie i otoczeniu przyjemnie jest napic sie herbatki.
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 18:31
        Danutka!!!jak pieknie tu wysprzatałas!!i ten kominek,jakie cieplo bije,a
        pieskow nie wyganiaj,sa takie sliczne,kocham pieski,chyba przysiadę na chwilkę
        z kawa,ten aromat...przyciąga,nawet na podłodze bo pewnie fotele zajęte,kazdy
        by chciał posiedziec przy kominku,ja chetnie siadam na podłodze z kawa-tak
        lubię.
    • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 12:15
      poproszę o kawę Kundziu, bo mimo słońca jakoś nie mogę się rozruszać.
      img395.imageshack.us/img395/2875/przykomin8jb.jpg
      proszę bardzo zgoniam zwierzaki z foteli, ale tego nie śmiem. Boję się władzy.
      • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 12:24
        Fotele już wolne, więc wciskam się w ten po lewej, grzeję nogi przy kominku,
        kawa już 2-ga idzie spokojnie.Z książką, bo z komputera nici chyba, nic nie
        daje mi zrobić....Jakbym usnęła praszę mnie obudzićsmile))
        A Tobie Maleństo dziękuję, życzę udanego kuligu i wspaniałej zabawy...smile))
        • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 13:26
          Top nie warczy na mnie to przysiądę sobie z kawą na tym fotelu z prawej.
          Ja psów się nie boję (chociaż nie mam swojego), a władzy troszeczkę.
          • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 14:20
            Przysiade z kawa do Was teraz i ja.
            Jak tu jest przytulnie i cieplutko.
            Zwierzaki wyposcilam na spacerek, dostaly tez
            jedzonko. Niech sobie pohasaja na podworku.
            • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:01
              JUZ TU JESTESCIE A WIECZOR I W STYCZNIU DLUGI TO TYLKO DNIA PRZYBYWA NA BARNI
              SKOKto moze tu cos WAS zabawi karnawalowo i mozna znalezc
              piosenki ...zreszta ,,sami osadzcie;;

rozrywka.interia.pl/o_tobie/horoskop/rok
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:11
                Dzieki Tofikowink)stronka super,dodalam do ulubionychwink)
              • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:15
                Toficzko, po kielonku na odstresowanie? wink))
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:22
                  Pewnie z przyjemnościa/wychyli/Tofika jednego,ja bym tak zrobiławink)
          • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:14
            Emmo, jeżeli na fotelu leży Drab, to nawet nie próbuj go ruszyć, bo Ci jamniol
            łapkę może odgryźć smile)
            • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 20:52
              czy jeszcze jest lksiaznieczka jakas po Sylwestrze,
              wiec poprosze to cos co mozna pic z owoca aja nie wiem jak to Natlusia Nazywasmile(
              to Cos,i juz wklejam cos zeby gralo i spiewalo ile tchu..i takich zabaw zeby
              wiele a malo malo w karnawale snu,
              to nagroda za sluchanie mojej wersjii chrypiacej,,ale jak moglam nie pasc
              wczoraj obok i plackiem lezec Przy Takiejnietakiej,,tocby Dziewcze ZAmarzlo bez
              mojego ocieplenia i co powiedzialyby jej cudoczki kotki...
              A Bysmy ,,nigdy smutku nie zaznaly ani nasi najblizsi....
              rozrywka.interia.pl/o_tobie/biorytm
              rozrywka.interia.pl/o_tobie/horoskop/ero
              wczoraj siem przetestowalam i wszystko odczytalam i wysmialam i wslucha;am ,,
              a dzis robie to samo ,,karnawal przecie....

• natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 21:09
                Tofiko, masz tu melona wypełnionego martini, a obok buteleczke do uzupełniania.
                Toje zdrowie smile
                • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 21:20
                  Natlusiu oooo totototo mi chodzilo ,,,no nie Niebo w gebusi,,,,,
                  a wiesz Natlus .. ze ktos juz prawie w mojej jest rodzinie byl wczoraj w twoim
                  miesciesmile
                  juz zadawalajacy ,,bardzo ksiazki tytul to juz wiadomo ,,pycha...
                  a moze kogos tu poczestowac ,,renie np ,,taka mini lyzeczke ,,jej
                  podam ,,,martini samej a niech buja sie chociaz w tym fotelu,,
                  cos tajemniczo dzis Moze drwa juz dokladal Zbigniew ,tylko tak skromnie nie
                  przyznajesmile)
                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 21:37
                    Z horoskopu RYBY "Pragnie masz,przestań tyle pić,,,o so chodzi,,,ja nie
                    pije ,kaca leczę(wink))))
                    Tofi daj gryza tego napitego melona(smile)))
                    Wojciech
                    • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 22:23
                      Właśnie tak sobie siedzę i myślę, dlaczego tu tak pełno melonów, znaczy skórek
                      po melonach...Teraz już wiem Toficzka + Wojte i mamy dobraną parkę smile)
                      Nie jedzcie tego, tylko pijcie z tego, czy Natla znowu musi tłumaczyć co i do
                      czego służy ???
                      Do pisania się mi tu zabierać lub do czytania, też pożyteczne smile)
                      Bo ja tam wolę jednak "księżeczki".....smile))))))))))))
                      • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 22:46
                        Nic nie może się zmarnować nawet okruszek,,,a coby było gdyby'żłówik'się
                        ubzdryngolił i nie trafił do skorupy(wink))))))
                        Wojciech
                        • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 04.01.06, 22:52
                          Świat nie widział chyba jeszcze ubzdryngolonego żółwika w Gawiarence smile)))))))
                          Ale pieski nie lubią zapachu alkoholu, więc Wojtku uważaj, zwłaszcza na Topa
                          Natli, podobno jamnik ale kąsający znienacka ....smile
                          Zostaw go i nie głaskaj, żółwiki może dojądą do skorup....Powoli jak to
                          żółwiki smile)
                          • lucjona Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 19:08
                            zatanczmy jeszcze raz..ostatni raz,niech,konczy sie ten bal nadzieji,,,
                            biedniutka gawiarenka jestem czekam tak lubie to miejsce zaciszne...
                            WOjtek masz gryza ,,martini pooszlo...ale melon z lodowki dopelniamy
                            czytanko,,nie ja nie obca,,,ja tofikasmile))))pomyslnej
                            ZABAWY karnawalowej.....pa
                            • krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 20:30
                              Kurcze lucjono a czemu nie lucjano albo lucysiu!Zrobilo sie nieco zamieszanie
                              zaczyna pauzowac i Renia i Malwinka.Głupio tu jakos bez nich.

Zamiast sie bawic w karnawale ..od kilku godzin siedzę na kompie i bawię sie
                              wysyłaniem i przeglądaniem zdjęc.No cóz życie .A tak bym potancowała
                              Mialam robic róże karnawałowe ale pozeramy jeszcze poswiąteczne słodycze oraz
                              cukierki i pierniczki z choinki!
                              • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 20:46
                                no to zatańczmy - jak karnawał to karnawał - zaczynamy
                                images3.fotosik.pl/11/g4ap9pweoalzqtdx.gif
                                • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 21:46
                                  Emma, ale szalejesz wink) super. No to dziewczyny, po kielonku albo melonku i do
                                  kóleczka z wygibasami. Ja juz dzisiaj zliczyłam jednego "dżajfa" i jedno
                                  przytulango. smile)
                                  No prędziutko, pracujemy nad dobrymi humorami, burza juz powoli przechodzi wink))
                                  • yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:00
                                    Koniec świata....Szefowa namawia do pijaństwawink
                                    Beret mi się przekrzywił z wrażenia...puszysty, moherowywink
                                    Idę po drinka.
                                    • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:18
                                      yoanno,,tyle dni tu minelo,tyle zdarzen,
                                      yoanno,przeciez przy czytaniu ksiazek ,,dawno pojelam,ze ..
                                      umysl sie rozjasnia.........

Jak dobrze nam zdobywac gory,,i ..Leontynio pomoz,,
                                      jestem chybazamartyniona i zamelonowana....smile
                                      ABYSMY!!!!!!!nie damy sie...
                                      • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:41
                                        Witam .No i proszę Emma 'solówki' wywija,Tofika tango z melonem,Joanna zapodaje
                                        driniolki,Natla obtańczona z przytulankami(smile))))) reszta wertuje
                                        książeczki,,,to sobie przycupne z boczku i może uda się co poczytac,,,,,,
                                        POzdrawiam miło Wojciech (wink))
                                        • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:47
                                          Ja Ci dam czytać na boczku, dawaj trochę, bo Tofika wychlała cłe martini i
                                          melona zniszczyła do cna...wink)
                                          Dobre, nieprawdaz Marylko?
                                          Aśka, ściągaj ten beret, bo bedę zwracać...wink))
                                          • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:48
                                            Emmo, to nieładnie tak tylko we dwie czytać....co to za ksiażka z 2
                                            kartkami? wink)
                                            • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:52
                                              Uważajcie na żółwia, bo jak brałam ostatnią książeczkę, to widziałam jak się tu
                                              gdzieś przemieszczał, chyba, że to pod wpływem tego czytania mam zwidy
                                            • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:54
                                              Bo reszta gdzieś pochowana - nie znalazłam. Ale ostatnio sa modne akcje: podaj
                                              książkę dalej - to podaję
                                              images1.fotosik.pl/11/p2ehszc2io14tgw4.gif
                                              • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:59
                                                ...aha, to taki znak pokoju.....kurcze Emmo, doszła tylko jedna kartka....może
                                                drugą zżarł żółw z delirium Dankaroli? wink)
                                                • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 23:02
                                                  i jak on teraz trafi do domku swojego?
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 23:06
                                                    Zapytaj Dankarolki wink)
                                                  • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 23:14
                                                    Danusia powiedziała, że on przechwycił karteczkę, bo wtedy lepiej nam
                                                    przygrywa do tańców:
                                                    images3.fotosik.pl/11/oswj5hiky89boo5j.gif
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 23:25
                                                    Aha, i nie uważasz, że trochę za glośny i troszke fałszuje? Może przechwycił za
                                                    dużo karteczek i porozszypywały mu się, więc zbierał pojednczo,
                                                    a ponoć takie czytanie zawsze daje lepsze...pardon gorsze wyniki wink)
                                          • yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 00:43
                                            Jestemsmile
                                            Adminka każą ..więc zdjęłam beretkę razem z peruką... bo szybkowink
                                            Drinki wychyliamwink
                                            Ciepło błogie się rozlało po kościach...smile

Kundzia!...ogrzewanie skręćwink
                                  • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:00
                                    Natlusiu ,wiesz co....
                                    juz Cie szybko doganiam w ilosciach ..tanecznych rytmow,,
                                    normalnie niespodziewani goscie,normalnie tak sie wyspiewalam,,normalnie sami
                                    sobie nuie wierzymy ze paregodzinekz prayjaciolmi,,,nie umawialam im cos
                                    przyszl do glowy zrobic mi niespodzianke..i szal; bylo ok,,koledy,ico tylko i
                                    tanice tez i niezaplanowane patry ,,juz skonczyly ,,a ja czuje
                                    niedosyt,,,tancze tango ..solo tez..a co mi tam,,jeli z krolow nikt to jest solo
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:12
                                      Czy tu jest jakiś bal karnawałowy? Coś mnie nosi naokoło komputera, czy można
                                      przeglądnąć zawartość książek?
                                      • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:29
                                        Yoanno, gdzie idziesz po drinka - do sklepu nocnego, że w tym berecie?
                                        Chodź znalazłam jeszcze coś:
                                        images1.fotosik.pl/11/p2ehszc2io14tgw4.gif
                                        • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:37
                                          a niech sie troche zmiesza i wymiesza,
                                          martini,w melonie ,,i jeszcze ,,cos od emmy...
                                          smile
                                          wsrod ...
                                          olomatko,zebymi sie nierobilo...jozek nie daruje ci tej nocy.......
                                        • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 06.01.06, 22:44
                                          emma50 napisała:

> Yoanno, gdzie idziesz po drinka - do sklepu nocnego, że w tym berecie?
                                          > Chodź znalazłam jeszcze coś:
                                          > images1.fotosik.pl/11/p2ehszc2io14tgw4.gif

no i poleciała w laczkach 'szatan nie kobieta' ,,,a tu polewają (wink)))))
                                          • lucjona Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 14:50
                                            Ale...
                                            morzna marzyc,ale zeby spelnilo ...juz...
                                            to nic Wojtek ze w laczkach,
                                            to ogromne poswiecenie,,,to sie liczy,
                                            jejku w taka slizgawice do nocnego?

serca nie zmienisz ,albo je sie ma ,albo ,niesmile
                                            alke kto to byl w tych laczkach? komu dziekowac? ze znow mozna poobiednim
                                            trybem cosik poczytac?
                                            a, ze ... w cieplusiej gawiarence...
                                            i jak cudnie miec prawdziwych wirtualnych przyjaciol...
                                            Zostaw Wojciech Melonka ,,bo martyni do czego nakapie,,
                                            wez zacgowuj,inni panowie co o Tobie powiedza,,nic i nic a TY wsrod nas czasem
                                            Wojciechu tak plawisz dozgonnie ja ,,tez i ,,reszta tych naszych
                                            Krolow...fiknelam ,a co mi ..mozna./.bo lubie...
                                            • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 18:43
                                              Wczoraj bylo tu gwarno, dzisaj jak na razie cichutko.
                                              Zaparzam herbatke w dzbanku. Moze macie ochote "po goralsku"?
                                              Pieklam rogaliczki drozdzowe, sa jeszcze cieplutkie, czestujcie sie.
                                              • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 18:48
                                                Dawaj tę herbatkrę z prądem, bo miałam pyszny obiadek, ale jeszcze go czuję....
                                                Za ciasto dzięki, bo ...patrz wyż wink)Jak myslisz Mira....wszyscy rozbierają
                                                choinki, ale moze w Gawiarence zostawimy do 2.02.....tak ładnie migoczą
                                                światełka i zapach...zabija nawet papierochy wink
                                                • kryzar Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:14
                                                  Chyba wszystkim się przyda herbatka z duchem, bo cosik się dzieje na forum.To
                                                  brak słoneczka źle wpływa na usposobienie, więc pijmy herbatę z załącznikiem.
                                                  Na forum seniorum też gorąca atmosfera i mam nadzieję, ż na obu wraz z poprawą
                                                  pogody jakoś się ułoży. Pozdrawiam i życzę dobrych humorów.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:19
                                                    Musimy sobie zdać WSZYSCY sprawę, że to nie wina ludzi, to ta ponura aura
                                                    i brak słońca. No to Wasze zdrowie....z ksiazką i prądem, bo inaczej nie
                                                    zdierżę wink))
                                                  • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:20
                                                    Też chętnie wypiję herbatkę i poczęstuję się rogalikiem.
                                                  • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:27
                                                    I ja też rogalik z duuużym dżememsmile)
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:29
                                                    Masz tu słój ...wiśniowy, lubisz?
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:33
                                                    Też proszę o herbatkę i rogalik
                                                    img435.imageshack.us/img435/148/kwg8lw.jpg
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 19:46
                                                    Rany, jesteś genialna smile
                                                  • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:03
                                                    Danusia, jakie Ty czynisz cuda.
                                                    Już miałam wczesniej popytać jak wklejacie takie fajne zdjecia, ale nie miałam
                                                    odwagi? śmiałości?...
                                                    Chyba muszę zerknąc na wątek komputerowy - czy tam jest instrukcja jak zakładać
                                                    zdjęcia/obrazki???
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:10
                                                    a tak se dzisiaj mieszałam w komkutrze, o wklejanie zdjęć pytaj szefowej ona
                                                    wie gdzie co pisze.
                                                    Kończę herbatkę i na spacer z futrzakiem, bo temperatura spada.
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:11
                                                    Kesairo, wkleja ć zdjecia, to pikuś....ja bym się chciała dowiedzieć jak sie
                                                    robi takie wklejanki w zdjecia lub rysunki. Do tego na pewno jest jakis
                                                    programik. Nie mam kiedy się tym zająć, ale dojdę do tego kiedyś....po
                                                    trupach wink)
                                                  • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:17
                                                    Trzeba mieć program Corel, chyba. Ja kiedys miałam, ale dzieciaki mi
                                                    wykasowały, przy jakiejś awarii wirusowej i nie zainstalowały.
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 23:02
                                                    dankarol napisała:

> Też proszę o herbatkę i rogalik
                                                    > img435.imageshack.us/img435/148/kwg8lw.jpg

Dankarol ten kocur na fotelu to wiierna kopia mojego Kacpra (w 2004 odszedłsad((
                                                    był tak brzydki że aż piękny, za to charakter cudowny,,,
                                                    Pozdrawiam mrauuuuuuu Wojciech
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 23:15
                                                    O biedny kotek sad( ten 2004 był pechowy dla zwierzaczków, bo wtedy też odeszła
                                                    moja suniasad(. Ale Wojcieszku wyrażaj się dobrze, bo to nie są wirtualne
                                                    zwierzaki, to wszystko forumowe. Pozdrówka
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 23:31
                                                    dankarol napisała:

> O biedny kotek sad( ten 2004 był pechowy dla zwierzaczków, bo wtedy też
                                                    odeszła
                                                    > moja suniasad(. Ale Wojcieszku wyrażaj się dobrze, bo to nie są wirtualne
                                                    > zwierzaki, to wszystko forumowe. Pozdrówka
                                                    Danutka ale to prawda Kacper był tak brzydki że aż piękny jedyny w swym rodzaju
                                                    mrauuuuuu mrrrrrrrrrrrr Wojciech
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 00:23
                                                    a co tu za cisza..karnawalowa.....
                                                    wstawiam na polke ksiazeczke,,,,,spirt z mniodzikem i koniez zimna
                                                    dankalor ..ale rozgrzewa,,pogonilam tym grype wreszcie.....

"gdybym mial gitare,to bym na niej gral.
                                                    opowiedzilbym o swej milosci
                                                    ktora oprzezylem sam....."

jak on sam przezywal ta milosc????????smile
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 00:28
                                                    no zawsze mówię, że najlepsze są naturalne lekarstwa. Chyba przed snem załapię
                                                    się na tą miodziankę.
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 00:45
                                                    DAnkarol,koniecznie....,jeszcze zabawa w podchody wskaz innym przybylym gdzie
                                                    na ktorej polce stoi ksiazeczka z mniodziem.....
                                                    Zdroweczko,wytrwalych,,nieustajace...i tym ktorzy musza byc jeszcze bardziej
                                                    niz wytrwali.... rabac drwa ..poki jest czas zimy..
                                                  • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:00
                                                    Uwielbiam, Natla. Nie grdzę również morelowym!!
    • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:19
      Jak myślicie, kto będzie mistrzem sportu za 2005 rok. Ja nie znam finalistów,
      bo mnie to jakoś mało obeszło.smile)
      • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:21
        Byłaby pewnie znowu Otylia, a tak? Mamy kilku wspaniałych sportowców, ale brak
        im błysku....siatkarki chyba, już za chwilę zobaczymy, więc nie będę się
        wysilała wink
        • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:23
          No, faktycznie.
          Zobaczymy.
          • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 20:44
            A cóz to za okropna dziewczyna śpiewa "football".....
            • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 22:14
              A jednak Otylia. Piekna sprawa. Jej zdrówko smile
              Zostały jeszcze jakieś rogaliki...aha przyniosłam i ten morelowy, tak dla
              odmiany wink)
            • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 07.01.06, 23:27
              Fakt, to nie był głos Maryli.
              • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 00:27
                aha....po od 17 spanku podgrzalam barszczyk z uszkamismile
                i juz po jednej stroneczce i do roboty,,,
                www.incredimail.com/english/index.asp
                • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 09:42
                  Kawe juz parze w dzbanku, piekny zapach sie roznosi
                  może kogos zwabi do Gawiarenki. Zapraszam na babke piaskowa
                  z polewa czekoladowa z orzeszkami.
                  Zwierzaczki zabieram na spacerek, jedzonko juz dostaly.
                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 11:36
                    Hej, ale przyjemnie.....mimo mrozu ikna pootwierano i słońce zagląda do środka.
                    Psy dziś się na pewno wygonią, bo przy takiej pogodzie, to wszystkie "ciocie i
                    wujkowie" z nimi w plener polecą. Ja zaraz, tylko kawę wypije smile
                    • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 12:16
                      Przepiękna pgoda, mrozik, słoneczko, śniegu jeszcze do pół łydki.
                      Dokończę kawę i idę na dłłłłłuuuggiii spacer...smile)
                      • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 22:50
                        Stawiam Wam na zakończenie weekendu dobrą ksiażkę pt. Becherovka...Jana Bechera.
                        To czeski pisarz wink) Dawno jej nie czytałam, a jest świetna.wink)
                        • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:06
                          ...a, zapraszasz do bibliotekismile))))
                        • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:08
                          Po ile kartek na głowę, tak do poduszki, mamy przeczytać ??? Szefowo...???
                          • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:12
                            Ja z gruntu nie wydzielam, czytajcie ile dacie radę, byleby Was nie znudziła smile
                          • lucjona Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:13
                            tofika dyg,,,
                            robie..
                            nie mam pojecia co to za ksiazeczka,,,
                            Natla,moze tak cieniuuuusi karteczek ,,mini tyci,,,
                            w tak doborowym towarzystwie,,smile))pozdrawiam kogo dzis nie witalamsmile
                            • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:23
                              A czytaj sobie Toficzko, czytaj, tylko uważaj bo zdradliwa wink)
                              • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:34
                                Twórczpść pana Bechera poznałam kilka lat temu, niestety chyba nie bardzo mi
                                leży. Poczytam może coś innego autora
                                • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 08.01.06, 23:49
                                  Nie przesadzaj, raz na kilka lat możesz przewrócić kilka kartek.
                                  • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 11:57
                                    Kundzia zwierzątka nakarmiła to ja zabieram psiaki na spacer.Aha - kawa jest
                                    zaparzona w ekspresie (Kundzia się na nas nie obraziła i z obowiązków swoich
                                    wywiązuje się).
                                    • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 12:11
                                      Ooo, już kawka zaparzona. Chetnie wypije, bo mam trudny dzień.
                                      • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 12:34
                                        Dobra ta Kundzia....zawsze Wam mówiłam.
                                        A ja biore kawę i zasiadam w fotelu do nicnierobienia.....też jestem jaśnie
                                        pani od teraz wink))
                                      • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:13
                                        Dzień był trudny, ale pokazałam klasę, mimo, że bez przebaczenia.
                                        Moge spokojnie wypić lampkę winasmile
                                        Santé !
                                        • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:29
                                          Gratuluje, to są te miłe zwyciestwa, opłacoone nerwami smile Sante' (Jak się robi
                                          e z apostrofem wink)
                                          • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:31
                                            Ja wtedy wchodze na google i...kopiuję. Wtedy jest jak być powinnosmile)))
                                            • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:37

• natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:45
                                                Wojtuś, Ty chyba jednak napocząłeś tą metylowa nowelkę wink)), co to jest i gdzie
                                                jest apostrof to juz sie nauczyłam jakieś 50 lat temu, ale jak go zrobić nad
                                                literą? Kesaira kopiuje, ale może jest inny sposób, chyba, ze to sprawa
                                                klawiatury....ręcę mnie przez Ciebie rozbolały wink))
                                                • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 02:55
                                                  Ktoś już tu pisał kiedyś, jak zapisać apostrof nad literką.
                                                  Szukałam, ale nic z tego...Jakaś kombinacja klawiszy była : F1+ Shift+ Ctrl,
                                                  nie pamiętam dokładnie, chyba to pisała Toskania, wyłuszczyła nam tu, na forum
                                                  i właśnie Tobie, bo ją zapytałaś.
                                                  Nie zapisane, nie zapamiętane....Przykro, też nie zapisałam...sad(
                          • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:12
                            regine napisała:

> Po ile kartek na głowę, tak do poduszki, mamy przeczytać ??? Szefowo...???

Święte słowa,,, taki mam dziś kiepski nastrój że już z domowej apteczki ftu
                            biblioteki zacząłem podczytywać,,,,a moze to pełnia Księżyca ma wpływ?
                            • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:16
                              vogino55 napisał:

> regine napisała:
                              >
                              > > Po ile kartek na głowę, tak do poduszki, mamy przeczytać ??? Szefowo...??
                              > ?
                              >
                              > Święte słowa,,, taki mam dziś kiepski nastrój że już z domowej apteczki ftu
                              > biblioteki zacząłem podczytywać,,,,a moze to pełnia Księżyca ma wpływ?

To jest dowód odpowiadałem na post Reginy z 8 stycznia ,,,,
                              Wojciech
                              >
                              >
                            • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:17
                              A czytaj, póki Cię sen nie zmorzy....czytanie na pełnię księżyca to jedyny
                              sposób wink
                              • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:36
                                O matko, Wojtku, skąd taki podły nastrój?
                                "Książka" i to gruba jak widzę, pełnia Księżyca i Ty mnie cytujący aż z
                                08.01.06...???
                                Co się dzieje dziś z tymi nastrojami, u Wszystkich ???
                                • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:39
                                  "Czytaj", "czytaj", tylko nie zaśnij z tym "opasłym tomiskiem" smile)
                                  Lepiej odstaw na półkę, a weź coś cieńszego...
                                  Może coś, co przytulisz do "piersi", będszie lżejsze na noc smile)
    • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 19:59
      Kundziu poproszę gorącą herbatę, może bez cytryny
      • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 20:01
        ....a ja z cypitrynka i lece do teatru.....na kanape wink)). Panie Witku,
        poproszę dołożyc do kominka........ooooo...jak ciepło i przyjemnie.
        • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 21:27
          Gdzie te teatry TV z lat 70-tych i 80-tych....teraz i aktorstwo i sztuki do
          bani sad(
          • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 21:29
            ...i reżyseria i realizacja. Dlaeczgo u nas nie potrafią
            wykształcić "dzźwiękowców"....e to kitu, jestem zdegustowana.
            • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 21:54
              Witam. Pobuszowałem w Googlach więc teraz mogę spokojnie nad wieczorną kawa
              posiedzieć,,, oczy mnie pieką to znak że 'czytac 'nie powinienem(smile))))
              Wojciech
              • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 22:07
                E tam , nie przesadzaj, byleby by to nie było nowelka metylowa...
                • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 22:20
                  natla napisała:

> E tam , nie przesadzaj, byleby by to nie było nowelka metylowa...

nie ,nie żadnych wynalazków ,wódeczek z tzw "dobrego źródła",,,no ewentualnie
                  Działkowe winko przerobione na destylacik że tak powiem
                  ja Wojciech(wink))))
                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 22:43
                    A ja własnie otworzyłam słodka migdałową nowelkę, która stała na półce od ponad
                    roku.....koszmar...
                    • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 22:56
                      czy to w ramach umartwiania, najpierw teatr, a teraz migdałówka?
                      • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 09.01.06, 23:30
                        Tak parszywie wychodzi, a co gorsze, do 3 razy sztuka wink)
                        • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 10:41
                          Kawke juz przygotowalam, zwierzaki nakarmione
                          i wybiegane. Ciepelko i przytulnie, brakuje tylko forumowiczow...
                          • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 10:45
                            Dobra, jeszcze przed realnym działaniem kawka
                            z Mirką......przyjemnej "Warszawy"smile)
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 10:50
                              o kawa, jak ładnie pachnie, usiądę z daleka, żeby Was nie zarazić grypą.
                              • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 10.01.06, 10:54
                                Dankarol zdrowka Ci zycze. Grype musisz wylezec.
                                Mam dla Was jeszcze cosik na slodko do kawki.
                                Pyszny torcik z galaretka i jagodami, czestujcie sie.
                                • maladanka Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 10:37
                                  Hej - a na gardełko coś macie? Tak się wydzierałam na kuligu,że teraz mnie boli
                                  i mąż ma ciszę w domu,co jest dla niego stanem niecodziennym smile
                                  Nie mogę go w tym stresie trzymać długo,czym przepłukac?
                                  • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 11:03
                                    Ponieważ zmarzłam to szykuję herbatkę z cytryną - a może jeszcze gdzieś jest ta
                                    migdałowa nowelka, bo ja bardzo lubie...
                                    • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 11:15
                                      Emma czytaj ile wlezie, mnie sie nie podoba wink)
                                      Ja jestem po spacerku, na którym Top poderwał panienkę i tak szaleli oboje, że
                                      ludzie stawali i sie przygladali. Zasłuzyłam sobie na drugą kawę smile)
                                  • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 13:31
                                    Danuśka, ajerkoniak domowej roboty, może być ???
                                    Mi służy zawsze, piję go łyżeczką smile)
                                    Na ból gardła pomaga mi również :gorące mleko, miód i na filiżankę, taką
                                    większą 2 łyżeczki masła. Piję łyżeczką, miodu ile lubisz, łyżeczką dlatego,że
                                    chore gardło nie znosi gorących napoi !!!
                                    Dlatego przy anginach, wskazane jest jedzenie lodów.
                                    Hamują rozwój bakterii, ochładzają chore gardło, tak jak zimne okłady przy
                                    wysokiej gorączce.
                                    Głupi tego nie wymyślił.Tylko medycy.Polecam, to są sprawdzone przepisy na
                                    chore gardła. Można jeszcze natrzeć gardło(szyję), spirytusem kamforowym,
                                    rozgrzewa i inhaluje gardło, na to wszystko ciepły szlik.
                                    Tylko wszystko łyżeczką i bez nadmiernej przesady smile)
                                    • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 21:06
                                      Danuska, mnie bardzo pomagaja pastylki do ssania "olbas".
                                      Sa paskudne w smaku, ale skuteczne.
                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 21:57
                                    Danuśka...lodami załatw gardziołko, a potem krótką ostrą nowelke, ale nie do na
                                    gardło. Efekt murowany.
                                    • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 11.01.06, 22:48
                                      wlasnie tak Danusko.... jejku spac,,,ja chce juz spac...chrrrrrrrrrrrrrapsmile))
                                      • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 07:13
                                        a teraz chce kawusi,,
                                        wracam z zakupow i juz bedzie..chyba Kundzia nie bedzie juz spala.....
                                        • yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 07:46
                                          Wpadłam na herbatę...
                                          Przysnę chyba w kącie na moment.
                                          Obudźcie mnie za jakiś czas...bo mam dużo robotywink
                                          • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 08:19
                                            Joaaaaannoooo, pobuuuuuudkaaa........i / hej ho, hej, ho, do pracy by się szło
                                            hej ho, hej, ho ........smile
                                            Tofika, a Ty co tak skoro świt zakupy robisz, ja to sie dopiero na drugi bok o
                                            7-mej rano przewracam . wink)
                                            Kndzia była uprzejma zrobić kawę, jeszcze parę kropel śmietanki i.....żyć, nie
                                            umierać!smile
                                            • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 09:12
                                              Siadam też z kawą. Natla - jak ochoczo śpiewasz tą piosenkę...dlatego, że nie
                                              sobie?
                                              • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 09:28
                                                Oj, żebyś wiedziała smile))
                                              • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 09:35
                                                dobra..po koleii,yoanna spi to cichutko...
                                                niech pospi..ale skad wiedziec ?,na ktora ma do pracy,,
                                                poszukam dedukcja
                                                • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 12.01.06, 12:06
                                                  wpadłam na herbatę, usiądę na chwilę i podrzucę temat do przemyślenia, albo
                                                  prośbę o adres gdzie znajdę. A było tak przyszła znajoma przyniosła ducha i
                                                  zapowiedziała się na sobotę, a ja na temat tego ducha mam napisać jakąś
                                                  książeczkę (smaczną)
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 21:51
                                                    Cały dzionek drepczę miedzy drewutnią a Gawiarenką, a to po drwa, a to
                                                    po 'mniód',sok malinowy i iii nalewki w skrzyni w sianku leżały,,,,na
                                                    etykietkach było napisane "ANTYGRYPUS"(wink)) (wink)) Książeczki odkurzyłem,
                                                    kubeczki kawowe tyż,,,teraz siedze ,słuchawki na i Guns 'n' Roses "Nowember
                                                    Rain "słucham te solo gitary w tle mmmmmmmmmmm
                                                    Wojciech
                                                    Ciekawe czy wybuchnie epidemia (smile))))))
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 21:58
                                                    Ni fajnie Woktku, ze ktoś pilnuje nam Gawiarenki, bo nawet Kundzia p. Witek
                                                    ostatnio wagarują. wink)
                                                    Dziś to chyba grube tomisko by mi sie przydało.....rany, jak ja nie lubuię
                                                    wścibskic ludzi, zwłaszcza dzis......smile
                                                    Która ksiażka jest najlepsza na wrrrrrrrrrrr
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 22:11
                                                    natla napisała:

> Dziś to chyba grube tomisko by mi sie przydało.....rany, jak ja nie lubuię
                                                    > wścibskic ludzi, zwłaszcza dzis......smile
                                                    > Która ksiażka jest najlepsza na wrrrrrrrrrrr
                                                    Dwie krótkie i szybkie w czytaniu 'nowelki',,,CinCin (wink)))
                                                    Wczoraj miałem dylemat ........ć sie czy smucić,,,,,wybrałem przyjemniejszą
                                                    opcję(smile))))))
                                                    Wojciech
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 22:46
                                                    Dobra, wybieram przyjemniejszą opcję, tylko nie CinCin.....nie chcę jeszcze
                                                    mimo wszystko popełnic samobójstwa. wink)
                                                    Zasiadam przed kompem i się leczę, podczytujac tu i ówdzie. wink)
                                                    Na szczęście jeszcze tylko 5 kwadransów tego brzydkiego dnia ....
                                                  • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 22:55
                                                    Natlaaaaaaaaaaaaa
                                                    Twój smutek moim smutkiem
                                                    na to konto łykniem wódke,,,,,
                                                    "Stolichnaja" zimna jak ...... chlap i lepiej
                                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 23:03
                                                    albo zimną zupkę chmielową
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 23:05
                                                    Nie utop się Natluniu, w czarze goryczy.
                                                    Wścibsto, to wada ludzka, cóż zrobić...Musisz to przeżyć...
                                                    Niedziela tuż, tuż, będzie lepsza smile)
                                                    Wojtek dba o to smile)
                                                  • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 23:08
                                                    Tylko nie róbcie "mieszanki wybuchowej"... Litości !!!
                                                    Wszystkie gatunki mieszacie, poezję, dramat i epikę.
                                                    Tak nie można, zdecydujcie się na jeden gatunek, np. może liryka....???
                                                    Też dobra smile)
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 14.01.06, 23:23
                                                    ....allle już corAs leeeepiej wink)))
                                                  • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 11:38
                                                    Wojciech,,
                                                    jak mogles...
                                                    wolaj ,krzycz ,piskaj na harmoszce ,czy juz jak tam obmyslisz,zeby taki wieczor
                                                    przegapic,
                                                    poprostu jestem niedobra...sad((
                                                    napracowal sie i z Natla czekaliscie i Reginka doszla ,,a ja???
                                                    ach mialam inne urokiwe zajecie,,a cosmile)))
                                                    BYLO mnie wolac,,, sygnal 1 Reginko na sms..i juz ,,bede tusmile))
                                                    alez tu jest do nadrobienia mojej nieobecnosci,,sama widze..jak malo bywamsmile

a wszystko to,,ze zamonconom jeszcze jestem ,niejest latwo ,,,nie..pozbyc
                                                    wyskoku pewnej damy,,a ja jeszcze lepsza okazalamsmile))
                                                    TAKANIETA,,nazwala mnie ze konkuruje.. ojojojsadwstydze ze tak wyszlosmile(((
                                                  • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 14:46
                                                    Ciepelko bije od kominka, zwierzaki juz wybiegane i nakarmione.
                                                    A ja przygotowalam kawe w dzbanku i goraca herbatke z cytrynka.
                                                    Do tego jest tez babeczka piaskowa w czekoladzie. Bardzo prosze,
                                                    czestujcie sie kto ma ochote...
                                                  • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 15:55
                                                    Wypijam drugą kawę...
    • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 17:40
      Szukam i szukam niedzielnego uśmiechu i nie mogę go znaleźć, więc może tutaj
      się do Was uśmiechnę.
      img333.imageshack.us/img333/2487/sonumiech9sj.gif
      • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 20:05
        Dankarolsmilesliczny
        bbbb piekny,naprawde ..niedziela nie ma zalozonego watku? "usmiech niedzielny?"
        zapraszam na hebatke lipowa
        • yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 21:04
          Wypiję z Wami herbatę, przysiądę przy kominkuwink
          Może złapię kilka usmiechówwink
          • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 15.01.06, 21:18
            Herbata, po spacerze w tej mgle i mroziku, to bardzo dobra rzecz. Na jutro
            będzie przepiękny szron.
            • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 11:56
              img34.imageshack.us/img34/1738/sonumdu2zm.gif
              Tu się do Was poniedziałkowowo uśmiechnę, wypiję herbatę i biegnę z futrzakiem
              podziwiać zimę.
              • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 16:29
                Mój futrzak na kaloryferze śpi...
                Może skusicie się na kosteczkę Black, Frey`a - napyszniejszej czekolady świata.
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 18:44
                  Danuska!!jaki fajny uśmiechsmile))
                  A Tobie Kesirko pięknie dziękuje za czekoladki...OD NIEDZIELI NIE JEM
                  SŁODYCZY!!!!!!!!!Postanowionewink))
                  • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 20:15
                    Łapię za martini...o, jeszcze małego "michałka" i lecę na "papillon'a" w TV1.
                    Narka wink)))
                    • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 20:32
                      Dobrze, że zajrzałam do Gawiarenki.
                      Lecę włączyć tv..
                      smile)

Delwa, ja jem tylko 1 kostke czekolady dziennie, jak mam ochotę. Jeszcze zapas
                      od świat. A na wiosnę...no, cóż, mocne zaciskanie pasa.smile)
                      • tesunia Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 20:52
                        widzialam kiedys ten film....
                        a czekoladke sobie zakupilam i zaraz bede skubac po kosteczce....smile)
                        czestuje sie babeczki i chlopcczyki....to 70% kakaa w niej ..zdrowotne
                        kaloriewink)
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 20:59
                        Mnie jak /wezmie/to potrafię zjesc cała czekoladę gorzką na raz,dlatego
                        powiedziałam sobie STOP,ze słodyczami,chociaz nie mam nadwagi,to nie chce sie
                        czuć jak /balon/zimka robi swoje,długie wieczory,ponuro,szaro...no i człek tak
                        sobie podjada wiecej.Narzuciłas sobie dyscyplinę Kesairko!!!ja tak nie
                        potrafięsmile)
                        • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 22:58
                          Kurcze, poproszę nie psuć nastroju w Gawiarence. Tu się jiiii i pije. Odchudzać
                          to proszę na inny wątek.....taki specjalny wink)
                          Film oglądałam drugi raz, dosć dużo pamiętałam, a najbardziej to, że był to bdb
                          film, choć bardzo smutny na "wielu płaszczyznach", a najbrdziej na płaszczyźnie
                          człowieczeństwa.
                        • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 23:03
                          A może kawałek chałwy, ja nie przepadam za nią , ale może ktoś lubi, to co sie
                          ma u mnie marnować. Ze słodyczy najbardziej lubię jabłka, choć od czasu do
                          czasu kilka kostek gorzkiej czekoladki nie zaszkodzi.
                          • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 23:05
                            Dobra, biorę chałwę, a daje jabłka i gorzka....moze byc smile
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 23:06
                              może jeśli do tego jakaś książeczka będzie na dokładkę.
                            • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 16.01.06, 23:34
                              ....za jedną xhałwę???? Aleś Ty pazerna.....zastanowię się
                              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 17.01.06, 09:47
                                Ojej...nie ma jeszcze nikogo w naszej gawiarence? no to szybciutko parze
                                kawę,przeleję do termosu,zebyscie miały goraca dziewczynki i rozpalę pod
                                kominkiem,zaraz zrobi sie miło i cieplutkosmile)
                                • krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 17.01.06, 10:35
                                  Siedzenie przy kominku przy takim mrozie jaki nam zafundowala dzisiejsza aura
                                  jest czyms naprawdę przyjemnym.Koniec ze "slodkim" do kawy!
                                  Zapraszam na spacer po zmrożonym lesie....smile))
                                  • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 17.01.06, 11:31
                                    Siedzenie przy kominku z kawą dobra rzecz, ale długi spacer przy -12 to mi się
                                    nie bardzo podoba.
                                    • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 18.01.06, 10:14
                                      "calkiem zwyczjnie wypijam 1 kawe....
                                      zwierzatka wy juz wcale mnie nie poznajecie to ja..
                                      glasku ,glasku..co zolwiku ,ty wciaz nigdzie nie spieszysz,,ty to masz
                                      bezsteresowe zycie..
                                      a ja zabieram zwierzatka na zahartowanie,,o kot wcale jeden nie wrocil nawet w
                                      drewutni go niema..
                                      a to wczesny jakis terytorialny zajmowacz ,,wstydz sie juz od stycznia..smilea
                                      zreszta kot wie kiedy natura go wola...
                                      basen ,,no piekny do lyzew
                                      ciekawe kto takie piruety tu w nocy wywijal?
                                      ciekawe ..byl ups tez boli 4 literki oj bola,,okaze,,czy ktos sie przyzna ze
                                      tak porysowal ciezkoscia swoja tu blysk tafli basenu...
                                      jua ..do gawiarenki bo mi nos odpadnie od mrozu...
                                      i wypijam kawusie ... szybko bo czas realnych spraw zalatwiac ide.....
                                      • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 18.01.06, 21:45
                                        Pusto tu dzisiaj i robi sie chlodno.
                                        Podloze drew do kominka, moze przyjdzie
                                        sie ktos jeszcze ogrzac.
                                        Ferie sie zaczely, a ja nie mam dostepu
                                        do kompa, bo moj synek siedzi prawie caly czas
                                        i gra w rozne gierki.
                                        • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 18.01.06, 22:30
                                          Zaraz, zaraz, kto u Ciebie Mirko rządzi??? A siood kompa, to już Twój warsztat
                                          pracy wink)
                                          A ja wpadłam w trans....miałam miłych gości, polało sie dużo różnosci....jakiś
                                          taki niedosyt czuje, chyba jeszcze poczytam ..... no, taką malutką piwną
                                          nowelkę wink))
                                          • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 18.01.06, 23:09
                                            niedawno wstalam...to tez przybywam na cos niecos....
                                            bo co mozna o tej porze bez czytania robic??
                                            a tak zawsze cos sie dzieje przez przeglad ksiazeczek....
                                            • maladanka Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 19.01.06, 08:32
                                              Witam witam i o zdrówko pytam.Snieżek sobie powoli spada...gawrony sie puszą na
                                              lipach przed oknem,kolano mnie dostojnie pobolewa,kawę popijam,zwierzaki
                                              dopieszczam,w kominku się pali,a ja wypiwszy kawę udaje się do zajęć domowych
                                              poniewaz dzis tak mam i dobrodziej zapuka pod wieczór,pozdrawiam wszystkich i
                                              osobno -
                                              • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 19.01.06, 08:46
                                                Danusiu wypiję z Tobą kawę i pędzę na spacery i zakupy. Dobrze, że keszcze mróz
                                                nie przyszedł
                                              • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 19.01.06, 10:03
                                                Też siedzę z kubkiem kawy, zwierzaczki, czyli swoje 2 koty dopieszczam, ale już
                                                mam dość kotki córki.Co za rozrabiaka, głowa mała, co 3 letni kot może
                                                wymyśleć...Wszystko to czego się nie spodziewam.
                                                Ja już Danuś po kolędzie, była 13 stycznia, fajny dobrodziej był,
                                                porozmawialiśmy jak starzy znajomi.
                                                Chorujesz troszkę, ale to nic, może przejdzie smile))
                                                Coś ciągle mam wysiada, ja już powoli doszłam do siebie.
                                                No i zima...Piękna, biała i mroźna...
                                                Pozostaje kominek, kawa i zwierzaki, ale dobre i to smile)
                                                • regine Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 19:42
                                                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3122020.html
                                                  Można pędzić śliwowicę łącką.

Śliwowicę łącką, najsłynniejszy polski bimber znany nawet w Ameryce, można już
                                                  produkować legalnie
                                                  Jej sława i moc (ok. 70 proc.) znane są nie tylko w Dolinie Dunajca, czyli
                                                  regionie, gdzie jest wytwarzana, ale nawet za oceanem. W ubiegłym roku to
                                                  właśnie śliwowica z okolic Łącka zdobyła pierwsze miejsce na światowym
                                                  festiwalu śliwowic w Minnesocie w USA. Choć to napój nielegalny, to 20
                                                  specjalnie opakowanych w skórę flaszek przemycili za granicę przedstawiciele
                                                  gminy Łącko. - I międzynarodowe jury uznało, że ta nasza jest najlepsza -
                                                  chwali się Franciszek Młynarczyk, wójt gminy Łącko.

Choć śliwowicę nielegalnie pędzono od ponad pół wieku, dopiero teraz, po
                                                  złamaniu monopolu na wytwarzanie alkoholu, można było starać się o
                                                  zalegalizowanie procederu. Pierwszym krokiem było zastrzeżenie w Urzędzie
                                                  Patentowym znaku towarowego "Łącka śliwowica". Znak należy do spółki o tej
                                                  samej nazwie, a jej właścicielem jest gmina. I to właśnie spółka będzie
                                                  decydowała, czy wyprodukowany legalnie trunek jest godny noszenia tak cennego
                                                  miana.
                                                  - Alkohol powinien być zrobiony ze śliwek rosnących w naszych sadach. Producent
                                                  musi także znać tajemną recepturę, według której powstanie alkohol o
                                                  odpowiedniej mocy, smaku i zapachu - tłumaczy wójt Młynarczyk. I dopiero kiedy
                                                  zyska akceptację komisji kontrolującej, może być sprzedawany jako oryginalna
                                                  śliwowica.

Przez tak rygorystyczne przestrzeganie procedur rocznie będzie można
                                                  wyprodukować jedynie 10 tys. litrów tego alkoholu. Tak więc, choć śliwowica
                                                  będzie legalna, to dostać ją będzie tak samo trudno jak dziś i na pewno będzie
                                                  droższa. Teraz pół litra trunku kupionego u zaprzyjaźnionych gospodarzy
                                                  kosztuje od 30 do 40 zł.
                                                  _________________________________________________________
                                                  A jak domowym sposobem wyprodukowć sobie ten napitek w domu, o tym trzeba
                                                  poczytać w powyższym artykule smile)
                                                  Miłego śliwkowego wieczoru smile)))))
                                                  • mira54 Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 20:03
                                                    Ja tez dzisiaj mialam juz w domu wizyte duszpasterska.
                                                    Do herbatki po goralsku, ktora nas rozgrzeje
                                                    w tem zimny wieczor, zapraszam wszystkich na szarlotke.
                                                  • regine Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 20:31
                                                    Zwariować dziś można, non stop polecenie dostaję "zaloguj się" !!!
                                                    Nic tylko usiąść przy herbatce po góraklsku i przy szarlotce.
                                                    Dzięki Mireczko za szarlotkę i herbatkę smile)
                                                    Może tym sobie poprawię wieczór ...
                                                  • natla Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 20:45
                                                    Oooooo, ale wyżerka, ale nic z tego.....tak za mną chodziły michałki, ze
                                                    w końcu kupiłam 15 dkg i prawie wszystkie zjadłam....aż mnie mdli....chyba
                                                    mrozy idą wink)))
                                                  • del.wa.57 Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 21:10
                                                    Znam ten BÓL Natlo,mialam to samo jak zjadłam cała czekoladę...nie rozumiem jak
                                                    mozna sie tak obżeraćwink)))
                                                    Ale od tygodnia kropka, nie jadam słodyczy!!!!
                                                  • regine Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 21:46
                                                    Idą mrozy, tylko i wyłącznie na "Michałki ", bo Mrozy
                                                    uwielbiają "Michałki " smile))
                                                    Masz szczęście, że zjadłaś wszystkie " Michałki", może Ciebie ominą Mrozy smile))
                                                  • vogino55 Re: Szarlotka hmmmmmmmmm 20.01.06, 22:10
                                                    Witajcie,,,piszecie szarlotka - ciastko.Błąd.Szarlotka = nazwa nazwa drinka,,,,,
                                                    Żubrówka pół na pół z sokiem jabłkowym,,,dobre to to i witaminami,radzę
                                                    spróbować,,no to cyk
                                                    Wojciech
                                                  • dankarol Re: Szarlotka hmmmmmmmmm 20.01.06, 22:19
                                                    to jest naprawdę dobre czytałam te książkę
                                                  • vogino55 Re: Szarlotka hmmmmmmmmm 20.01.06, 22:25
                                                    dankarol napisała:

> to jest naprawdę dobre czytałam te książkę

Dobre bo polskie (wink)))) no to cyk,,,i juz miłe ciepełko
                                                  • aatamm Re: Szarlotka hmmmmmmmmm 20.01.06, 22:36
                                                    Na te mrozy,to "ta" szarlotka ma chyba za slabe dzialanie
                                                    rozgrzewajace.Korzystajac z towarzystwa(zeby nie bylo,ze do lustra pite)
                                                    pozwalam sobie na malutki kieliszek miodowej z piercem(papryczka co w calosci
                                                    plywa w trunku).Zabojczo ostre w smaku,ale jak rozgrzewa.
                                                  • dankarol Re: Coś dla smakoszy na zimowe wieczory :))) 20.01.06, 20:46
                                                    Mam to samo co się zaloguję, to od nowa muszę, dosiądę się do tej herbatki i
                                                    szarlotki.
    • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 21.01.06, 11:48
      Zwierzaki proszę otrzepać ten śnieg na tarasie, a nie przed kominkiem. O
      Kundziu jak ta kawa pięknie pachnie, przyniosłam cały koszyczek migdałowych
      ciasteczek
      • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 21.01.06, 11:57
        Tak z rana mamy się zabrać już za ciasteczka ???
        Może do wieczorka poczekamy i żubruweczka z sokiem jabłkowym lub ta paprykówka
        na rozgrzanie i wtedy miożna spokojnie położyć się do łóżka...smile)
        No a ciasteczka na deser będą po obiedzie smile)
        • tofika Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 09:34
          taaadammmmmm ,jestem...
          ale podpadziocha,zeby nikt od wczoraj od przedpoludnia tu nie wstapil...
          ok,tu jest torcik biszkoptowo kremowy,z delikatnym smit-czekol nadzieniem,
          POCZEStuneczek na DZIEN Babci i Dziadka ,bo te zyczonka z serca WASZego
          plynace ,sa takie.... och ,ach,,,
          --kawe zostawiam bezkofienowa ,z herbatka sobie poradzicie..
          a jeszcze !!!!!!!!!!!Szampanowozubrowezapasy na polke
          • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 10:21
            No i jestem, popijam kawę, sama siedzę, bo reszta jeszcze pod pierzynami
            puchowymi pewine i boi się nosa wychylić spod "betów".
            Wstawać !!! Dość leżakowania, na spacerek i dotleniać się smile)
            Ja zaraz wyruszm, niech mróz wymrozi wszystko to, co "złe" w nas siedzi smile)))
            Choć może ostrożnie z tym spacerem, bo troszkę za mroźno jest, chyba ,że na
            twarz nałożymy tłusty krem i ubierzemy się na "cebulkę ".
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 10:50
              img18.imageshack.us/img18/4988/alkohole8ah.jpg
              Kawe macie i herbatkę,no ta ja podrzucam troszkę słabego alkoholu,prosze kto co
              lubi,BABCIA stawiasmile) zapraszam i musze uciekac ,zajrze tu póżniej,bawcie sie
              dobrzesmile)
              • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 10:51
                Acha,dodałam jeszcze jajeczka w sosie..smacznego!!!
                • krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 11:42
                  Dostawiam do kawy na szkalanej paterze jablecznik wykwintny z polewą orzechową
                  /wukwintny dlatego ,ze w polewie jest 30 dkg orzechów,miod,masło itp/.

Sobie serwuję tylko drugą kawe.
                  • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 11:55
                    kawa i tyle smakołyków, może dzisiaj zrezygnuję z obiadu i posiadzę przy tych
                    smakołykach
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 16:18
                      Danuśka !!zostaw kawałek jabłecznika,nie opychaj sie taksmile))
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 16:17
                    Uwielbiam jabłecznk!!!a jeszcze z polewa kakaową mniam...mniamm,dostanie mi sie
                    kawałek ?własnie wróciłam z obiadu i chętnie zjem kawałek jabłecznika,nie jest
                    mocno słodki?? Kristo..a co nikt nie otwiera butelki??
                    • krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 16:36
                      Jabłecznik Delwo nie jest za słodki tylko się bardzo kruszy.
                      Butelka ...no cóż,wczoraj troche przeholowałam na zabawie karnawałowejsmile))
                      i dzisiaj lecze kacasmile))
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 16:39
                        No to piwem go Krista piwem!!! a jabłecznik zjem kawałek,jak cos zostało?
                        • vogino55 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 22.01.06, 21:21
                          Witajci, na chwilę przysiądę na herbatkę z Voltami(40%),,termometr straszy -18,6
                          Barometr za chwilę skończy skalę 776 milibarów (stary typ) i jeszcze nic mi się
                          nie chce,nawet spać,,,,na razie papapapapa
                          Wojciech
                          • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 09:34
                            Oh jak miło przy kominku. Torcik i jabłecznik jeszcze są? Chętnie - dziękuję
                            Kundziu. A coś mocniejszego? Tylko herbatkę z prądem poproszę - na rozgrzewkę.
                            • emma50 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 09:38
                              Przyniosłam katalog zimowych kubraczków dla psiaków - wybierzcie coś, aby mogły
                              wychodzić na dłuższe spacery i nie marznąć.
                              www.wyslijto.pl/?file_id=000035121696314532510218867
                              • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 10:36
                                Emma piękna ta psia moda, a herbatka na rozgrzewkę też się przyda.
                                Wczoraj po południu przyszła moja koleżanka i z mojej bluzy od dresu zrobiła
                                mojeju futrzakowi kubraczek. Powiedziała, że to jest niedopuszczalne, żeby nie
                                miał ubranka na takie mrozy.
                                • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 14:35
                                  Ja nie musze szyc kubraczka dla futrzakasmile) Wystarczy kocyk na kaloryferze...
    • czarny.humor Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 18:12
      Daaawno już mnie tu nie było!!

Mój fotel przy kominku jak widzę - wolny.
      No to siadam i kawusię poproszę.
      Białą.
      Gorzką.

To jest życie!!!
      smile))
      • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 18:37
        Kundziu poproszę coś na rozgrzewkę.
        Cazrny Humorku a gdzieś ty sie chował?
      • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 19:13
        No widzisz jak to przyjemnie po powrocie, kawa biała, gorzka, czeka
        fotel też smile)
        Pisz gdzie byłeś i co robiłeś ???
        Brałeś wolne jeszcze 31 grudnia, ale na tak długo...???
        Toż to prawie urlop wypoczynkowy ...smile))
        • yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 19:18
          Dobrze,że tutaj tak ciepło, kończyny mi troszkę obmarzływink
          Chyba czas się rozgrzać..wink
          Kundziu, jakiegoś grzańca please.
          • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 19:28
            Joasiu, stópki bliżej kominka i rozcieraj...Kota weź na kolana, zobaczysz jak
            rozgrzeje...smile)
            A może piwko gorące z sokiem malinowym, Kundzia zaraz przygotuje.
            Biedactwo, umarzłaś strasznie sad(((
            • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 19:50
              Posuń sie Aśka wink), no weż tą prawą stopę bardziej w lewo, bo mi też przemarzły
              nóżęta, a co....ja gorsza? Jedynie psu nic nie przemarzło, on by tak mógł chyba
              caałą noc hasać....nareszcie zima z moich lat dziecinych, a najbardziej mnie
              czaruje ten chrzęst pod stopami......no, Kundziu, pospiesz sie z tym grzańcem...
              a nie ma nic lepszego?........Twoje zdrowie Czarny i pilnuj fotela, bo na drugi
              raz moze ktoś zajać....a co Ty sobie myślisz...... wink)
              • yoanna Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 20:04
                No już,już się przesunęwink
                Zresztą chyba nie mam wyboru bo Twoje kilogramy robią mi dołek w biodrzewink
                Ależ Natla przemarzłaś solidnie, było tak galopować za Topem?
                To nie pora na Wielką Pardubickąwink
                Chyba grzańca do kroplówki podłączymy,co?wink))
                • mira54 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 23.01.06, 20:26
                  I mnie dzis ciagnie do ciepelka, mam nadzieje ze wystarczy miejsca
                  dla nas wszystkich. Goraca herbatke po goralsku na rozgrzewke
                  poprosze...
                  • leontynia Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 09:06
                    Moi Kochani...zaraz cosik podeśle,wpadłam na chwilke,ogrzać się przy kominku,
                    dziś bedzie... polkawink
                    miłego słuchania
                    • maladanka Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 10:14
                      hu hu ha! kleszcze popękają z tego mrozu i będzie ich mniej!
                      zwierzaki napuszone i przytulone do siebie,żółwie śpią,a ja o dziwo mam
                      silniejszy prąd i weszłam na forum z ogromnym kubasem kawy!
                      i do niej naparsteczek 40% - i krążenie krąży i rosołek pachnie - i nie muszę
                      świtem gnac do pracy i zaraz idę prasować bo to rozgrzewające zajęcie -
                      • dankarol Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 10:57
                        o jaką tu dzisiaj dobrą kawę dają, taką kawę to można rano wypić.
                        • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 11:58
                          Oooooo, to ja też poproszę drugą kawę i to z prądem, super! Maleństwo, czy mogę
                          Co podrzucić trochę do prasowania?......milcysz?....udajesz, czy nie
                          słyszysz......i tak Ci podrzucę, może sie nie zorientujesz wink))
                          U mnie też rosół paruje na gazie, jeszcze kluski kładzione i spokój.smile
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 13:16
                            Przytule sie troszkę do piesków,kawe macie smaczną,wczoraj tez
                            prasowałam,mogłas mi podrzucić /malutka/swoje prasowanko,no....dobra Natli tez
                            bym poprasowała,miałam dzień do prasowania,biegnę do kuchni na obiadek,dzisiaj
                            makaron ze szpinakiem i jajka sadzone,pan mąz zaraz do pracy/wypada/
                            • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 13:38
                              Danuś uważaj, żelazko, kubas kawy i 40volt do tego...????
                              Musisz zdecydować co najpierw, może po tych voltach połóż się deczko smile)
                              A co do kleszczy i innego robactwa to masz rację, mróz zniszczy na pewno trochę
                              tego tałatajstwa, bo rozpanoszyło się toto strasznie ...
                              Natluś podrzuć mi prasowanko, kocham prasować, wiesz doskonale.
                              Załatwię raz dwa i dostaniesz wszystko w kancik poukładane.
                              Zaznaczam, że od przyjaciół nie biorę kasy, robię to gratis smile))
                              Co Ty na to ???
                              • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 14:51
                                Ojejku, Reniu, Ty lubisz prasować???
                                Nie cierpie prasowania!!! Wg mnie to najbardziej syzyfowa praca na tym padole.

Ale nie chcem, ale muszem, czasem.
                                • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:02
                                  Wiesz co Kesairo? Zrobimy do kupy kilka paczek z prasowanka i wyslemy do Reginy
                                  naprawdę....i popatrz, wszystkie 3 byłybyśmy zadowolone wink)
                                  Szkoda, ze to tylko marzenia.....bo paczki też nie lubie robić smile.....chociaz,
                                  mozna upcjać do walizki i jakiemuś umyslnemu dać do zawiezienia wink))
                                  Chyba sie za bardzo rozmarzyłam i bredze wink)
                                  • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:12
                                    Nie, nie bredzisz...już wyciągam walizkę.
                                    smile
                                    • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:19
                                      ok....tylko nie wiem czy zauważyłaś, ze Regina coś zamilkła wink)
                                      • regine Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:26
                                        Nic nie zamilkła, nadal czekam z żelazkiem w rękusmile)
                                        Tylko już 2-gi raz mnie wylogowało, stąd ta cisdza ...
                                        • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 15:42
                                          A mnie i też wylogowuje, a na dodatek dostawca internetu też coś kombinuje z
                                          sygnałem. Kurcze, kropka==jest, kreska===nie ma. Pewnie cwiczy alfabet
                                          Morse`a...brzydki...
                                          • krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 19:28
                                            Dla rozgrzewki z samego rana zaczęłam prasowanie i z 3 obrusikow został mi
                                            jeszcze jeden.Lubię takie wykrochmalone i wyprasowane na "blachę".
                                            Tę znienawidzoną czynnosc wykonuję tylko przy dziennym swietle.

.
                                            • natla Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 19:50
                                              Widzę, że mam blizej prasowaczkę wink))
                                              I tak jestemm z Was najcwańsza, bo w południe oddałam 10 obrusów do
                                              maglowania wink)). Cóż z tego, ze są wyprasowane na blache....i tak je złożyc
                                              trzeba, a co lepsza pani domu kanty rozprasowuje przed położeniem na stole. Ja
                                              to robie od wielkiego dzwonu wink)
                                              • krista57 Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 24.01.06, 20:00
                                                Duże obrusy rowniez oddaje do magla
                                                ....ja mówie o moich cennych haftowanych obrusikach!
                                                Nie wyobrażam sobie,zeby potem je położyc z kantami...rozprasowuję smile))
    • czarny.humor Teraz proszę nie przeszkadzać... 25.01.06, 22:38
      ... bo siadam przy kominku, z kawusią i biorę sie w skupieniu za Wasze szuflady.

Sporo się z nich wysypało podczas mojej nieobecności!!

smile))
      • natla Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 25.01.06, 22:49
        Ja tylko na paluszkach przelecę do biblioteczki i juz mnie nie ma smile
        • vogino55 Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 25.01.06, 23:53
          Witam.Tylko swoją prywatną szklaneczkę tzw 'literatkę'do barku wstawię
          i już mnie nie ma,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
          • kesaira Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 00:32
            Juz skończyłeś używać??
            • natla Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 00:54
              Aśćka masz dziś humorek godny pozazdroszczenia wink))
              A pódziesz Ty do łóżka? ! wink))
              • kesaira Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 00:56
                Własnie się juz zbieram.
                Zgasisz swiatło, co?
                • mama1950 Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 13:56
                  dzień dobry.witam wszystkich.mam nadzieję że nikogo nie obudziłam. myślę że już
                  mogę troszkę poprzeszkadzać. cieszę się że mogę do was napisać .podziwiam natle
                  i dziękuję za założenie tego forum. nabieram wprawy w pisaniu na tym dziwnym
                  instrumencie .pozdrawiam
                  • regine Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 14:06
                    Witaj Mamo 1950, "biegnij" na wątek "Skąd przybywany...."
                    Napisz coś więcej o sobie : skąd przybywasz, może masz zwierzaka jakiegoś, może
                    wnuki ???
                    Miło Cię powitać smile)
                    Też na tym dziwnym instrumencie klepię już 2 lata, ale ciągle się uczę, aby nie
                    zostawać w tyle smile)
                    Pozdrawiam ciepło i zapraszam do naszego grona smile)
                    Poczytaj, potem popisz, może coś dziergasz na szydełku, może zaproponujesz
                    ciekawą książkę lub film....smile))
                    • natla Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 14:18
                      Hej Mamo, Ty mnię tak nie podziwiaj, bo nie ma za co, Ty się lepiej bierz do
                      odkrywania tego dziwnego świata i pisz dużo, nawet głupio możesz, bo to właśnie
                      dobra zabawa. wink)
                      Mam nadzieje, że czujesz sie powitana,a teraz do pracy . smile)
                      • krista57 Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 18:22
                        Z nudow upieklam waniliowe ciasteczka,ktore szybko podrzucam.
                        Rozglądam się wokół i wyobrazam sobie wiszące Arcydzieło...czy ktos odważy sie
                        na czytanie "książeczek" smile))Mam nadzieje ,ze jednak Humorka ktos przelicytujesmile))
                        • natla Re: Teraz proszę nie przeszkadzać... 26.01.06, 18:54
                          Krista, coś Ty....czy wiesz jak literatura smakuje w takim towarzystwie????
                          nawet ta brukowa przez chleb przepuszczana??? wink) Kurcze, ale sie rozmarzyłam...
                          • maladanka Re:jeju, nareszcie 26.01.06, 19:18
                            prąd sie wzmocnił czy młodziez blokowa wszystko ściągnęła - nagle się dostałam
                            na Forum,i w samą porę bo widze,że się wieczór czytelniczy zaczął.
                            To ja wielgachne gorące piwo z przyprawą poproszę i kota na kolana i psa pod
                            nogi i żółwia do kieszonki - no, ale fajnie!
                            • natla Re:jeju, nareszcie 26.01.06, 19:24
                              Uważaj, bo Ci chomik z kieszeni ucieka......
                              Dobrze, ze wybrałaś Kazana do grzania nóg, on ma takie gęste, jedwabiste
                              futro.....mówisz piwną księgę otwieramy? ....lecę do lodówki...smile
                              • mira54 Re:jeju, nareszcie 27.01.06, 09:04
                                Zaparzylam goraca kawe w dzbanku i zapraszam na
                                ciasto "Fale Dunaju". Zwierzaki dostaly jedzonko
                                i byly tez na spacerku. Teraz spokojnie sacze sobie
                                kawusie i ogrzewam sie przy kominku.
                                • leontynia Re:jeju, nareszcie 27.01.06, 09:07
                                  Pyszne ciacho,mniam,mniam,jeszcze tylko łyczek kawy i uciekam,
                                  dziś wyjeżdżam...wazne sprawy urzędowe,
                                  miłego dnia,bawcie sie dobrze smile))
                                  • natla Re:jeju, nareszcie 27.01.06, 09:36
                                    Leć Leontyniu, leć i poprawiaj nasz kraj, bo ktoś to musi robić smile
                                    No to kawkę poproszę i poczytam chwilkę przy kominku, a potem ja też polece
                                    naprawiać rzeczywistość wink))
                                    • tesunia Re:jeju, nareszcie 27.01.06, 09:54
                                      witajcie kobitkiwink)
                                      rozbiegane niemal z samego rana....

mireczko a co to za nowosc ciastowa"fale dunaju"chetnie sie nim czestujewink)
                                      kawcia dopita,a za oknem cudnosc pogodowa,
                                      wschod slonca byl niesamowicie piekny,az humorek sie poprawil.

cieplego i zyczliwego dnia zycze.
    • kesaira Re: GAWIARENKA - styczeń 2006 28.01.06, 16:57
      Wpadłam na popołudniową kawę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka