malwina52 02.03.06, 11:15 u mnie snieg spie od wczoraj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axsa Re: i co z ta wiosna? 02.03.06, 11:25 U mnie nie sypie, a wali. Słoneczko kombinuje zapewne jak się wedrzeć między chmury. Mam nadzieję, że za parę dni mu się uda. A wiosna.... bedzie, panocku, bedzie... Odpowiedz Link
malwina52 Re: i co z ta wiosna? 02.03.06, 11:40 i to niezależnie od rządu, polityki czy ptasiej grypy, i to jest optymistyczne ))))))) Odpowiedz Link
krista57 Re: i co z ta wiosna? 02.03.06, 12:04 Obudziło mnie słoneczko. Obecnie na mokrą z lekka pruszy snieg. Odpowiedz Link
natla Idzie....... 02.03.06, 12:22 .....jeszcze leniwie, bo się rozbudza (jak ja każdego ranka), ale idze we właściwym kierunku. U mnie dziś juz mi nią pachnie, piękne słońce, niebo z 3 kumulusami, czyściutki , świeży śnieg, ale śpiewające ptaki juz ją czują. Juz nam wysyła posłańca - przedwiośnie. Odpowiedz Link
wiktoria53 Wiosna? - Idzie , idzie.......:) 02.03.06, 12:35 U nas dziś od samego rana pięknie świeci słoneczko, a na termometrze 0 stopni. Aż chciałoby się wyjść na dwór. Niestety.....od kilku dni jestem uziemiona, bóle w stawch, katar(100 chusteczek na dzień to mało), bóle głowy.Nie mogę jednak wytrzymać i co jakiś czas włączam sobie komputer .Spogladam przez okno: kot spaceruje po płocie ( pewno też czeka na wiosnę), i słyszę odłos lecących samolotów. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wiosna? - Idzie , idzie.......:) 02.03.06, 13:36 Wiktorio Ty nie siedź przy komputerze tylko biegaj do łóżka bo nam tego wirusa sprzedasz)) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Wiosna? - Idzie , idzie.......:) Sagit. 02.03.06, 13:48 A ponoć wampirom wirusy się nie imają )))))))) Zbyszku, możesz być więc spokojny )) chyba że troską obiąłeś swoje ofiary z forum ? ))))))))))) W takim razie zakładam na twarz maseczkę i nie chucham, nie dmucham, nie kicham Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wiosna? - Idzie , idzie.......:) Wiktorio 02.03.06, 14:40 Bardziej mnie obchodzi, żebyś Ty nie zachorowała niż ja , przydałoby się już dwa lata nie byłem na zwolnieniu :d a o kogo mam dbać jak nie o Was , troszeczkę dam Wam odpocząć i z powrotem pomlaskam Wam pod uszkiem:ddd Odpowiedz Link
wloba07 Re: Wiosna? - Idzie , idzie, idzie!!!! 02.03.06, 18:32 Na pewno idzie i jest już całkiem niedaleko! Słońce dzisiaj pięknie świeciło, moi szefowie też chyba mieli dzisiaj wiosenny nastrój i dostałam podwyżkę! Huraaa!!!! Na jakiś czas będzie motywacja do pracy!!! Odpowiedz Link
tesunia Re: Wiosna? - Idzie , idzie, idzie!!!! 02.03.06, 19:14 tu jeszcze nie(((((((((((((((((( sniezy z rozna intensywnoscia niemal przez caly dzien, odwilzowo, Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Wiosna? - Idzie , idzie, idzie!!!! 02.03.06, 19:37 Gdzie ta wiosna? gdzie? u nas dzisiaj pada snieg,coś nie widać tej Pani Wiosny. A to juz marzec!! Odpowiedz Link
regine Re: Wiosna? - Idzie , idzie, idzie!!!! 02.03.06, 21:40 Nie wiem gdzie idzie i dokąd. Zmarzłam dziś okrótnie, do domu ściągnęłam na 18.00, śnieg sypie jak oszalały, mróz trzyma. To chyba wróciła zima...((( Odpowiedz Link
dankarol Re: Wiosna? - Idzie , idzie, idzie!!!! 03.03.06, 21:55 A w Krakowie dzisiaj była wiosna. Piękne słoneczko +5 albo i więcej i co drugi człowiek na ulicy z gołą głową chodził. A ja wykopałam doniczkę z cebulkami z pod balkonu i postawiłam na balkonie, bo już na 5 cm wyrosły, a krokusy mają pączki. Odpowiedz Link
regine Re: Wiosna? - Idzie , idzie, idzie!!!! 03.03.06, 22:15 Już zaraz, chwileczkę u mnie też wczoraj sypało śniegiem ale w dzień było całkiem, całkiem Ale jak posłuchałam prognozy, to mało mnie nie trafiło. Miałam takie ładne plany na poniedziałek, że pojadę do mamy...No i co kicha z planów. Śnieg ma sypać duży z silnym wiatrem, ciśnienie już spada czuję to bez barometru, powieki opadają, nic tylko poduszka, kołdra i książka... Chyba się wiosna obraziła na nas na dobre...Na termometrze mam -7 (( Idę spać, może mi przejdzie do jutra.... Odpowiedz Link
natla Właśnie sypie jak......z cebra ;)) 03.03.06, 23:06 Zrobiło się bielutko, nawet śladów samochodów nie widać. Ale wiosna jest młodsza, wygra tę przepychankę ) _____________________________________________________ Myślisz, że możesz wszystko? Trzaśnij obrotowymi drzwiami!! Odpowiedz Link
regine Re: Właśnie sypie jak......z cebra ;)) 03.03.06, 23:26 Wierzysz, że młodsi wygrają w tej batalii, bo już przestaję powoli... Ta zima chyba nie będzie miała końca Odpowiedz Link
natla Re: Właśnie sypie jak......z cebra ;)) 03.03.06, 23:38 Ta zima jest wybitie mocna, ale jakoś wierzę we wiosnę ) Byłam ze psem na spacerze.....bielutko, ale śnieg jest mokry, bo ciepło jest i nawet zaczyna lekko spływać z szyb samochodów. Mówie Ci, górą nasi ))) _____________________________________________________ Myślisz, że możesz wszystko? Trzaśnij obrotowymi drzwiami!! Odpowiedz Link
regine Re: Właśnie sypie jak......z cebra ;)) 03.03.06, 23:50 Paskudny mam dziś dzień i wieczór, wywaliło mnie z łózka... MU mnie mróz - 8 , więc jak dosypie śniegu, to nic tylko zima w pełnej krasie od nowa. U was na południu, jutro ma być nawet + 4 , a u mnie mróz i śnieg. Mam już dość wszystkiego...Zobaczyny co mi przyniesie 12 marca Odpowiedz Link
toskania8 Re: i co z ta wiosna? 03.03.06, 23:52 słyszałyście prognozy, że ma być późna i zimna a do tego paskudne lato ? Niestety prognoza na długą i ostrą zimę się sprawdziła. Więc i ta ma , niestety, szansę. Ale słoneczko w ciągu dnia owszem, przygrzewa. Odpowiedz Link
dankarol Re: i co z ta wiosna? 04.03.06, 00:18 u mnie też sypnęło śniegiem, dobrze że tylko trochę. Odpowiedz Link
wloba07 Re: i co z ta wiosna? 04.03.06, 11:19 nic, tylko się w jakiejś norce zakopać i pospać do wiosny, dzisiaj sypie, wieje, brrrr, okropnie Odpowiedz Link
grazyna10 Re: i co z ta wiosna? 04.03.06, 12:53 U mnie w nocy zmrozilo, rano posypalo sniezkiem a teraz swieci sloneczko i wszystko sie topi. A w ogrodku 3 krokusy zolte lebki wystawily, widze tez ze tulipany wychodza i jakies inne kwiecie tez. Ale zapomnialam co, gdzie wsadzilam i jak zwykle bedzie to niespodzianka. A ptaki za oknem swiergola jak zwariowane. ******** Aby byc skromnym trzeba miec z czego. ******** Odpowiedz Link
regine Re: i co z ta wiosna? 07.03.06, 09:20 Nic nie słychać, zima podobno ma tak nas przytrzymac do końca miesiąca, w/g prognoz długoterminowych. Oby się nie sprawdziły. Śniegu jednak wszędzie ubywa, słoneczko w dzień przygrzewa jednak. Jeszcze kilka dni temu szłam chodnikiem, korytarzem. Po obu strochacgh hałdy śniegu były. Wczoraj na spacerze zauważyłam, że zrobiło się nagle płasko. Więc jest nadzieja. A cóż to za życie bez iskierki nadziei ... Odpowiedz Link
goskaa.l Jak na razie zima trzyma! 07.03.06, 09:27 U nas właśnie świeżo sypnęło śniegiem - chyba dawno tyle nie było (ok. 15 cm to u nas dużo). Rano szłam do pracy po jezdni, bo chodniki nie dość, że jeszcze nie odśnieżone (wychodzę z domu o 5:20), to dodatkowo zasypane śniegiem z lemieszy pługów odśnieżających jezdnie). Wszystko białe, krzewy i drzewa w białych kołderkach. Ślicznie!!! Uwielbiam zimę!!! Odpowiedz Link
natla A jednak idzie :) 07.03.06, 09:31 Mnie obudziło jaskarawe słońce i świergot ptaków. Za oknem coraz mniej śniegu i właściwie jest nieładnie, bo sterty brudnego śniegu, bo połacie starej, burej trawy, a jednak czuje się nadchodzenie wiosny. Odpowiedz Link
malwina52 Re: i co z ta wiosna? 07.03.06, 09:34 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3198253.html Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale trzy przebiśniegi, motylek cytrynek i śpiewający szpak to z pewnością znak, że zima nam już nie grozi Odpowiedz Link
goskaa.l Re: i co z ta wiosna? 07.03.06, 10:21 Moja psica też zdaje się to potwierdzać - wczoraj zauważylam, że zaczęła intensywnie zrzucać futro. Odpowiedz Link
dankarol Re: i co z ta wiosna? 07.03.06, 10:48 jakie trzy, u mnie pod balkonem cały łam przebiśniegów zakwitł, a pierwiosnek i krokusy na balkonie mają pączki i dzień dwa zakwitną. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: i co z ta wiosna? 07.03.06, 11:37 img70.imageshack.us/img70/562/03065x6dn.jpg Taki widok mi sie marzy)) Gdzie jesteś wiosenko?? Odpowiedz Link
kryzar Re: i co z ta wiosna? 07.03.06, 11:39 wiosna chyba daleko. U mnie o 6-ej rano było -10C a potem -6C a teraz dobija do 0 C ale od rana świeci słońce. Odpowiedz Link
mira54 Re: i co z ta wiosna? 07.03.06, 21:34 Zima jeszcze chyba troszkę potrzyma. U mnie w tej chwili sypie snieżek i -8 stopni temperaturki. Odpowiedz Link
regine Re: Zima !!! 14.03.06, 08:56 Zima ma się dobrze, jest jak w styczniu. Czyli mróz -7, sypie i dość silny wiatr. Nie wiem czy opuści nas tak szybko... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: U nas słoneczko piękne świeci, a 14.03.06, 10:43 U mnie pięknie swieci i + ale w nocy 7/8st,mrozu. W dzień pięknie przez szybkę grzeje,ale wiatr mrożny i nie czuje sie tych plusów. Odpowiedz Link
dankarol Re: trochę wiosny 14.03.06, 13:09 Dla wszystkich spragnionych wiosny, na poprawę humoru - ona naprawdę niedługo przyjdzie, a tak wygląda - pamiętacie? s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=42683788117731828115 Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: trochę wiosny 14.03.06, 16:56 Oj,Danutka frajde zrobiłaś ta wiosenką,dzięki))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: trochę wiosny 14.03.06, 17:00 Dankarolka pokazała nam piękną wiosnę Dzięki Odpowiedz Link
dankarol Re:jeszcze trochę wiosny 15.03.06, 10:21 s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=56848469878115656406 dla wszystkich u których zima gości, jeszcze trochę wiosny Odpowiedz Link
wiktoria53 Re:jeszcze trochę wiosny 15.03.06, 10:25 Danko, dzieki za wiosenneą prezentację......krokusy, przebiśniegi....... Odpowiedz Link
regine Re:jeszcze trochę wiosny 15.03.06, 10:59 Świeci słoneczko, troszkę chodno, bo -2 ale dzień zapowiada się ładnie. Choć jak mówią "nie chwał dnia przed zachodem słońca".. Więc zobaczymy co dalej... Odpowiedz Link
tofika Re:jeszcze trochę wiosny 15.03.06, 12:30 -przedwiosenne slonce bardzo mocno przygrzewa, jadac na moja dzialke zobaczylam juz na wzgorkach polnych zasianych zytem .. i odrazu zanucilam.. "juz ozimina szumiec zaczyna ,ze nie powroci mroz, i po tym mozna odrazu poznac,ze Wiosna jest tuz tuz..." a niedlugo... "zaspiewa skowronek dzwieczny jak dzwonek,ze gniazdko ma wsrod zboz... Odpowiedz Link
wiktoria53 Najszybciej na Nizinie Śląskiej 15.03.06, 14:37 "Z wieloletnich badań wynika, że w rejonie Niziny Śląskiej termiczna wiosna pojawia się około 25 marca, w rejonie Warszawy można jej oczekiwać ok. 30 marca, a w rejonie Suwałk - ok. 5 kwietnia." Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3212377.html Odpowiedz Link
leciwa Re: Najszybciej na Nizinie Śląskiej 15.03.06, 14:45 Nie wyrobię do 30 marca. Już mam dosyć tej szarzyzny, ciuchów na karku, braku słońca, zimna, smutnych drzew, brudnego śniegu, brudnego samochodu, brudnych butów...... Ja chcę wiosny!!!!!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Najszybciej na Nizinie Śląskiej 15.03.06, 16:20 Ja też chce wiosny,juz teraz,dzisiaj... cha..cha..pomarzyc dobra rzecz!!przyjdzie nam jeszcze poczekać,cos nic nie zapowiada,ze jest tuż...tuż.Na dworze zimno jak diabli bbrrrrr. Odpowiedz Link
leciwa Re: Najszybciej na Nizinie Śląskiej 15.03.06, 16:25 U mnie się zachmurzyło.. pewnie będzie padać snieg... litości................. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Najszybciej na Nizinie Śląskiej 15.03.06, 16:49 U mnie tez na śnieg(po jaką choler...)się zapowiada. Oby do wiosny) Odpowiedz Link
lili50 Re: i co z ta wiosna? 19.03.06, 17:47 Jak narazie, to się zapowiada zima. Dzisiaj tak było zimno, że tylko do drugiegi bloku przeszłam a nos mi zmarzł. Wiosna się chyba na nas obraziła. Odpowiedz Link
malwina52 znalazlam winnego braku wiosny:) 18.03.06, 10:35 18 Marca 2006 Figle, figi i figury Do plejady najbardziej nielubianych postaci telewizyjnych dołączają prezenterzy pogody. Jeszcze trochę tych marcowych śniegów, mrozów, roztopów i znowu mrozów, a znienawidzimy ich bardziej niż dowalających sobie na ekranie polityków. Jeden z kolorowych tabloidów napisał już wprost, że to przez Jarosława Kreta nie mamy wiosny. Czyżby komisje śledcze ds. mediów czy bankowych machlojek miały pójść w odstawkę, a przed oblicze parlamentarzystów na pierwszy ogień trafi podstępne lobby meteorologiczne? Bo co zrobiło przez 16 lat III Rzeczpospolitej, by doprowadzić pory roku do porządku? I dlaczego wciąż pozwalamy, by nasze polskie niebo przejmowały zagraniczne fronty atmosferyczne? Fakt, że pogoda płata figle, a wiosna wciąż pokazuje figę. Ale uważam, że prezenterzy pogody i tak tworzą na ekranie godne podziwu figury retoryczne, by wytłumaczyć, że ten śnieg to wina ścierających się niżów. Jarosław Kret gimnastykuje się jak może, a nawet zapowiadając kolejne ochłodzenie, ciepło się uśmiecha. Zupełnie jakby przeszkolił go specjalista ds. wizerunku medialnego z kancelarii premiera. Podobno mistrz. Dobry specjalista od wizerunku nawet przysłowiową kaczkę potrafi przedstawić jako orła. Pytanie tylko, czy obecnością ptaków na ekranie i na niebie nie jesteśmy zbytnio zmęczeni. I zaniepokojeni. Zwłaszcza łabędzi i kaczek wkładanych do foliowych worów. Na tle śniegów, mrozów, roztopów i znowu śniegów, mrozów... Do plejady najbardziej nielubianych postaci telewizyjnych dołączają prezenterzy pogody. Jeszcze trochę tych marcowych śniegów, mrozów, roztopów i znowu mrozów, a znienawidzimy ich bardziej niż dowalających sobie na ekranie polityków. Jeden z kolorowych tabloidów napisał już wprost, że to przez Jarosława Kreta nie mamy wiosny. Czyżby komisje śledcze ds. mediów czy bankowych machlojek miały pójść w odstawkę, a przed oblicze parlamentarzystów na pierwszy ogień trafi podstępne lobby meteorologiczne? Bo co zrobiło przez 16 lat III Rzeczpospolitej, by doprowadzić pory roku do porządku? I dlaczego wciąż pozwalamy, by nasze polskie niebo przejmowały zagraniczne fronty atmosferyczne? Fakt, że pogoda płata figle, a wiosna wciąż pokazuje figę. Ale uważam, że prezenterzy pogody i tak tworzą na ekranie godne podziwu figury retoryczne, by wytłumaczyć, że ten śnieg to wina ścierających się niżów. Jarosław Kret gimnastykuje się jak może, a nawet zapowiadając kolejne ochłodzenie, ciepło się uśmiecha. Zupełnie jakby przeszkolił go specjalista ds. wizerunku medialnego z kancelarii premiera. Podobno mistrz. Dobry specjalista od wizerunku nawet przysłowiową kaczkę potrafi przedstawić jako orła. Pytanie tylko, czy obecnością ptaków na ekranie i na niebie nie jesteśmy zbytnio zmęczeni. I zaniepokojeni. Zwłaszcza łabędzi i kaczek wkładanych do foliowych worów. Na tle śniegów, mrozów, roztopów i znowu śniegów, mrozów... MICHAŁ IWANOWSKI Odpowiedz Link
wiktoria53 Jarosława Kreta to ja............. 18.03.06, 11:22 bardzo lubię !!!Od samego początku kiedy zaczął w TV3 uwilbiałam słuchać jego zapowiedzi pogodowych okraszanych ciekawymi opowiastkami. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Jarosława Kreta to ja............. 18.03.06, 19:59 tez go bardzo lubie, jego plynnosci wymowy i ruchow nie sposob nie podziwiac))) Odpowiedz Link
natla Re: Jarosława Kreta to ja............. 18.03.06, 20:15 niby go lubię, bo miły, ale mi tak podejrzanie wygląda....))co zresztą, też mi nie przszkadza. Właśnie powiedział, że po 21-tym zacznie się ocieplenie....byle nie za duże ))))) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Jarosława Kreta to ja............. 18.03.06, 20:20 No, widzisz ? Wiosna idzie na całego. Odpowiedz Link
maladanka Re: pełnia zimy w Beskidzie Niskim 19.03.06, 01:28 byłam na nartach - zima niesamowita,drzewa otulone sniegiem,tablice ze znakami ledwo widać,tylko dłuższy dzień wskazuje,że coś inaczej. Juz z premedytacją nie brałam aparatu fotograficznego,bo wszyscy mają zimowych widoków dosyć. Znajomi na biegówkach nie dotarli do takiego hoteliku w lesie- nie było szans przebicia się przez snieg ! Odpowiedz Link
regine Re: pełnia zimy w Beskidzie Niskim 19.03.06, 01:34 Leje jak z cebra Danuś, zimny wiatr wieje. Można tylko grypę złapać...Niby od środy ma się ocieplić, ale gdzie, co i jak nie wiem....Wiosana tuż, tuż ta kalendarzowa, ale tyle śniegu na polach, że nie wiem czy do świąt, to zniknie. Ziemia podobno głęboko jeszcze zamarznięta. Ale z drugiej strony to może i dobrze, że powoli śniegi topnieją. Do tego bałaganu polityczno/wiosennego brakuje jeszcze tylko powodzi. Nie daj Bóg... Odpowiedz Link
dankarol Re: pełnia zimy w Beskidzie Niskim 19.03.06, 15:28 Opowiem Wam co widziałam na spacerze. Słoneczko tak świeci, że aż w oczy razi, temperatura +6, gdyby nie wiatr, to gbyło by gorąco. Śnieg leży tylko miejscami i szybko topnieje, a trawa przebija się przez suche źdźbła. Bazie na wierzbach bieleją, a na drzewach pąki są coraz większe. Pod balkonem krokusy, tulipany, żonkile i hiacynty już powschodziły, pierwiosnki i fiołki wypuszczają już nowe listki, a przebiśniegi pięknie bieleją. To tyle sprawozdania z wiosennego spaceru. Szkoda, że nie mogę Wam pokazać tego na zdjęciach. Dobrze, że nie widzieliście Lolka po tym spacerze, strasznie się upaćkał. Przesyłam Wam trochę tej wiosny Odpowiedz Link
regine Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 19.03.06, 15:35 U Ciebie może i cieplej, u mnie tylko 0 Ale na posesji obok, widzę z okna, jak na brzozie rozwijają się "kotki", już codziennie są coraz większe i jaśnieją. Będdzie kwitła brzoza, czyli też oznaka wiosny Odpowiedz Link
leciwa Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 19.03.06, 17:26 Gdzie Wy mieszkacie??? W Warszawie okropność, niby temperatura dzisiaj plusowa ale tulipany, krokusy, jakakolwiek zieleń???? Przeprowadzam się!!! Odpowiedz Link
banitka51 Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 19.03.06, 18:27 się założę, że lada dzień, do końca przyszłego tygodnia wiosna zawita. Może nie wszędzie, ale we wrocku z pewnością zazłocą się forsycje. A stamtąd ruszy z impetem w Poskę. Co roku tak było, i mimo PiSu nic się chyba nie zmieniło. Odpowiedz Link
regine Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 19.03.06, 18:31 Tak u Was na południu, Wrocław - Kraków , będzie ją widać najszybciej. U nas około 30 marca, ma się ocieplić. Ciekawa jestem jak bardzo, bo już zapomniałam jak to jest. W sumie długa ta zima, niby nie odbiega od normy, ale od grudnia jak zawitała, tak nie chce nas opóścić. Odpowiedz Link
dankarol Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 20.03.06, 20:11 Dzisiaj przyszła wiosna. Jeśli nie pamiętacie jak wtedy jest, to chcę Wam przypomnieć. Najpierw będzie tak s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=07475764921812887904 a niedługo potem zrobi się tak s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=00268377224109456152 Odpowiedz Link
tesunia Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 20.03.06, 21:51 pierwsze oznaki wiosny cudne, a to co mialo nastapic po wiosnie nie otworzylo sie tu zaczelo sniezyc od nowa....( Odpowiedz Link
leciwa Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 20.03.06, 22:05 Ja to cudo!!!! otworzyłam i już tak chcę. Odpowiedz Link
regine Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 23.03.06, 09:37 Chyba będzie Słońce pięknie świeci, choć po nocnym mroziku, jeszcze gdzieniegdzie widać sadż na drzewach. Ale wróble drą się wesoło, jak opętane ... Odpowiedz Link
dankarol Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 23.03.06, 12:06 Zjednej strony na termometrze +3 (od północy), a z drugiej +29 no to wiosna jest. Dzisiaj widziałam przepiękną pliszkę w parku, a łabędzie na Wiśle nic sobie nie robią z ptasiej grypy, tylko zaczęły już swoje pląsy Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 23.03.06, 12:36 Od kilku dni widzę nad kanałem mojego zakładu śliczną czaplę. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 23.03.06, 14:26 U mnie od rana piękne słońce,niebo bezchmurne a w nocy było -7,teraz jest+6st,a na jutro zapowiadaja deszcz. Odpowiedz Link
regine Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 23.03.06, 16:09 Idę sprawdzić, czy już gdzieś, coś widać... Spacerek dobrze mi zrobi, choć spać mi się chce strasznie... Odpowiedz Link
vogino55 Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 23.03.06, 17:21 Klucz gesi widziałem dochodząc do działki, pokilku minutach następny i juz mogłem je podejrzeć przez lornetkę,,,,,acha jeszcze biedronka na pieszo po pniu wiśni gdzieś zmierzała ,,,,()) Odpowiedz Link
regine Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 23.03.06, 18:35 To dużo Wojtku widziałeś, ja tylko śnieg, no chodniki już bez śniegu. Ale kałuże już zamarzały...Czyli nic nie widziałam Odpowiedz Link
dankarol Re: Czyli miejcami są oznaki..:) 24.03.06, 11:48 www.wigry.win.pl/wiosna/wiosna.htm trochę wiosny Odpowiedz Link
regine Re:Nigdzie i nic nie widać :( 24.03.06, 12:23 Nic nie widać i nie słychać. Zimno, jak licho, tylko słońce troszkę ociepla, ale śniegu nie ubywa...Do kitu z takim ciepłem. Odpowiedz Link
natla Re:Nigdzie i nic nie widać :( 24.03.06, 12:33 Reginko, przesadzasz. Jest ślicznie i ciepło. Dziś latałam w dziurkowanych czółenkach i cienkim polarku bez niczego pod spodem. I jeszcze mi było za ciepło. A na niebie ani jednej chmurki. Pachnie wiosną, pachnie......przynajmniej u mnie. Odpowiedz Link
sagittarius954 WIDAĆ 24.03.06, 12:41 ach ,,wiosna , czuję , widzę , panie choć pomalutku to jednak pozbywają się ciężkich okryć, wylegnijcie na balkonik, patrzcie na południową stronę , w kierunku słoneczka, moja kotka rozłożyła sie na jarzębinie i robi sobie sjestę w słoneczku....))) Odpowiedz Link
ania091951 Re: widac 24.03.06, 17:13 u mas nic nie widac od rana pada deszcz ze sniegiem sloneczka brak Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: widac 24.03.06, 18:43 U mnie wczoraj był piękny dzień,dzisiaj troszke chłodniej i zaczyna padac deszcz,ale naprawde czuje sie juz wiosnę,czuje))) Odpowiedz Link
regine Re: widac 26.03.06, 10:20 Po całonocnym deszczu, znikł prawie zupełnie śnieg, na polach. Niepojęte co może zrobić dodatnia temperatura i deszcz. Pochnurno jest nadal, ale Pani Wiosna zmierza do nas, wielkimi krokami. Już nie tylko widać, ale i "czuć" ) Odpowiedz Link
dankarol Re: widac i czuć 26.03.06, 10:55 U mnie dzisiaj +11 od północnej strony na termometrze, słońce świeci wesoło, przeróżne ptaki śpiewają radośnie, a śniegu to reszteczki z ciemnych miejscach. W skrzynce na balkonie krokusik jeden zakwitł, a kilka innych pąków gotowych, aby rozwinąć płatki.Tulipany i żonkile, też już pąki pokazują. To już napewno wiosna przyszła. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: widac i czuć 26.03.06, 11:53 To prawda widać i czuć,u mnie dzisiaj pada z przerwami,trochę wieje,ale jest ciepło+15,aż się zyć chce)))) Odpowiedz Link
dankarol Re: i co z ta wiosna? 27.03.06, 13:07 I jeszcze trochę wiosny dla tych, co jej jeszcze nie mają mpancz.webpark.pl/galwiosna2.php miłego oglądania i słoneczka za oknem Odpowiedz Link
natla Re: i co z ta wiosna? 27.03.06, 14:10 Słońce chyba wybyło do Krakowa , teraz pada wiosenny deszcz.....tyż ładnie Odpowiedz Link
krista57 Re: magnolie 27.03.06, 14:40 Magnolie są wizytówka Szczecina wszyscy niecierpliwie czekają,kiedy wreszcie zakwitną. miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34952,3229322.html Odpowiedz Link
regine Re: magnolie 27.03.06, 14:55 Właśnie wróciłam, ze spaceru. Narawdę jest dziś cudownie, widziałam wystające z ziemi żonkile, nieśmiao jeszcze, koloru nie nabrały listki, takie żółtawe. +12 na termometrze, spociłam się jak "mysz". Ale co się "nawąchałam wiosny", to moje ) Też widziałam, w ogródku magnolię, co roku jest obsypana cudownym kwieciem. Ale jeszcze muszę poczekać...Jeszcze pąki kwiatowe, nie takie jak powinne byćjeszcze troszkę, dziś dopiero druga doba, dodatniej temperatury. Odpowiedz Link
natla Re: magnolie 27.03.06, 15:17 A propos "spociłam się jak mysz", to ja dziś ubrałam sandały do spodni i lekkie ponczo .....znów wygladałam jak wariatka na tle kobiet poubieranych w futrzane czapy, grube kurtki, szliki i kozaki. Ot, taki mój "liliowy kapelusz", ale naprawde nie widzę powodu abyn się miała przegrzewać. Czy ktoś w lipocu przy temp. 12 st. chodzi grubo ubrany? Może b. starzy ludzie, ale to naturalne. Odpowiedz Link
regine Re: magnolie 27.03.06, 15:22 No, no, tylko nie "starzy ludzie", wypraszam to sobie... )) Byłam w płaszczu, owszem, ale w pantoflach i bez czapy, beretu, wiaterek tylko szumiał we włosach )) W swetrze jeszcze bym się bała... Aby jakiej grypy tylko nie przyniósł, podobo mamy wysiew wirusów... Odpowiedz Link
natla Re: magnolie 27.03.06, 15:05 Bardzo lubię te kwiaty i ich zapach. Fajnie będziesz miała. Ja sie już ciesze na nasze w parku, ale to jeszcze trzeba poczekać ( Odpowiedz Link
tadeuszx Re: magnolie 27.03.06, 16:24 hehehehe))) podsłuchujęęęęęę We Wrocławiu "bele jak", teraz akurat słoneczko, pewnie dlatego, że ja tu wszedłem Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:Jest wiosna:))))) 27.03.06, 18:34 U mnie jest pięknie,wprawdzie slońce schowało sie,Tadeusz zabrał do Wrocławia, oddaj mi słoneczko..kradzieju jeden)))) Pada deszcz a nawet grad,sprał mi dzisiaj kuper niemiłosiernie,ale ,co tam,nie jestem z cukru,nie roztopiłam się)))) Odpowiedz Link
tadeuszx Re:Jest wiosna:))))) 27.03.06, 21:55 u mnie nawet nie pogrzało. Też ktoś podwędził del.wa.57 napisała: > jestem z cukru,nie roztopiłam się)))) - znakooooomicie )))) Lubię cukier! Będzie co lizać! )))))))) Odpowiedz Link
malwina52 Re:Jest wiosna:))))) 27.03.06, 22:10 potwierdzam jest wiosna, +16 stopni, cieplutki wieczor wiosna odcedzanie pieska rzecz przyjemna Odpowiedz Link
regine Re:Jest wiosna:))))) 29.03.06, 14:32 Jest, jest !!! Wygląda z każdego skrawka ziemi Wróciłam z dłłłłuuuuggggggiego spaceru, wywiało z głowy "kosmate" myśli, czuję się jak nowonarodzona. Jak to dobrze czasami, pobyć z sobą "sam na sam " )))))))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:Jest wiosna:))))) 29.03.06, 14:42 Jasne,ze jest!!!!! Wszystko wokoło budzi sie zycia,trawka zaczyna robic sie zielona,ptanie swiergolą cudnie,tylko szalony wiatr u mnie)) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re:Jest wiosna:))))) 29.03.06, 16:35 Zbudziłam sie dziś około 5.30 z bólem głowy, uchyliłam okno, usiadłam na brzegu kanapy, oparłam głowę, zamknęłam oczy i.......może nie uwierzycie, ale dawno juz mój umysł nie chłonął tak tego co za oknem się działo. A działo się, działo........usłyszałam piękny spiew chyba kilku ptaków. Jak ślicznie śpiewały! Jakby ktoś na jakimś instrumencie takty wygrywał.Słuchałam i słuchałam, a potem przemknęła mi taka myśl:jak ja czekam teraz na wiosnę jak nigdy przedtem. Może dlatego, że człowiek starszy, może dlatego że mniej obowiązków i można myśleć o takich miłych zjawiskach jak wiosna, kwitnace roślinki, ciepły wietrzyk, wiosenny spacer..........czy ja się starzeję ? )))))))))) Pozdrawiam Was wiosennie )))))) Odpowiedz Link
basiader Re:Jest wiosna:))))) 29.03.06, 17:16 A ja dzis przynioslam z lasu bukiet bazi.W wazonie stoja zolciutkie narcyze i powiedzcie-jest wiosna? Odpowiedz Link
ania091951 Re:Jest wiosna:))))) 30.03.06, 21:22 Mamy wiosne w Chicago pieknie swieci slonce tem +20 wieje lekki wiaterek Odpowiedz Link
maladanka Re:leje....leje....leje... 31.03.06, 09:36 Strach się bać! troszke wczoraj opadła woda, a dzis znowu deszcz bebni o szyby.. Odpowiedz Link
regine Re:Pochmurno.... 31.03.06, 10:46 Zachmurzone niebo, ale bardzo ciepło, nic jeszcze nie pada, ale....może zacząć. Niech popada, może zmyje trochę brudu pozimowego... Odpowiedz Link
dankarol Re:Pochmurno.... 31.03.06, 16:50 A u mnie raz słonko a raz deszczyk, choć krótki to intensywny, ale woda opadła już trochę, a na krzewach i drzewach zaczynają pękać pąki, trawa się zieleni, krokusy i pierwiosnki kwitną łanami i hiacynty za dzień lub dwa rozwiną kwiaty. Odpowiedz Link
grazyna10 Re:Pochmurno.... 31.03.06, 20:57 Zazolcilo mi sie zonkilami w ogrodku, jak ladnie. A i tulipany juz wzeszly, jeszcze pare dni i beda kwiaty. Odpowiedz Link
dankarol Re:Pochmurno.... 03.04.06, 12:22 ale wiosennie krokusy szaleją, hiacynty za dwa dni zakwitną, a na balkonie fiołki pachnące zakwitły. A niedługo będzie tak s001.wyslijto.pl/index.php?file_id=28736239338275419283 Odpowiedz Link
natla Re:Pochmurno.... 05.04.06, 18:36 Melancholii mozna dziś dostać. Szaro, buro i sypie cały dzień śnieg. Łąki białe z zielonym nalotem przebijajacej świeżej trawy. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re:Pochmurno.... 05.04.06, 19:06 Popatrz natlo ledwia trzysta kilometrów a u nas wiosennie i niech tak zostanie bieli mam-y dosyć . WIOSNY!!!. Odpowiedz Link
grazyna10 Re:Pochmurno.... 05.04.06, 19:21 A u mnie od paru dni Vivaldi szaleje - Cztery pory roku. Dzisiaj musialm schronic sie w sklepie przed gradem, ale tulipany kwitna juz. ******** Aby byc skromnym trzeba miec z czego. ******** Odpowiedz Link
del.wa.57 Re:Pochmurno.... 05.04.06, 20:10 U mnie tez z przerwami sypie grad w nocy był mróz bbbrrrrr,jak dlugo jeszcze??? Wiosno-radosno!!! Gdzie sie ukrywasz? )) Odpowiedz Link
regine Re:Pochmurno ale pięknie :)) 22.04.06, 09:11 Miało padać, wręcz lać...Niestety, chyba się nie zanosi na deszcz, może po południu. Pod balkonem zakwitły fiołki, cały trawnik w pięknym fioletowym kwieciu. Piękny kobierzec, dobrze, że nikt nie depcze na osiedlu trawników. Zapach niesie się aż do mieszkania. Wiosna jest cudowna, ciągle mnie zadziwia, pokazując coraz to coś nowego, piękniejszego... Czy może teraz, gdy mam więcej czasu, bardziej ją obserwuję, więcej widzę...? Przecież ta pora roku, zawsze była piękna )) Odpowiedz Link
dankarol Re:Pochmurno ale pięknie :)) 22.04.06, 15:32 Lato 23 stopnie w cieniu, gdyby nie wiaterek, to by ze 30 było. Na jutro zakwitną dzikie śliwki w parku, klony już chyba wszystkie zakwitły Odpowiedz Link
regine Re:Pochmurno i zimno... 22.04.06, 15:47 Niestety, zimno jak licho, tylko +12. Zimny wiatr, na spacerze zmarzłam w nos i uszy. Ale jutro niby podają w radiowej Trójce, że ma być ponad +20 i ciepło.. Pożyjemy, zobaczymy jak będzie. Do kalendarzowych ogrodników, może być jeszcze różnie... Odpowiedz Link
e-baba Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 19:09 Może ktoś wie, kiedy na nie pora? Dla mnie prawdziwa wiosna jest wtedy, kiedy w trawie żółcą się mlecze. Jeszcze ich nie ma, choć dzisiaj kiedy bylismy na spacerze z mężem - mało nam oczy nie wypadły w trawę, żeby je zobaczyć. I nic, choć pogoda w Łodzi piękna. Powiedzcie mi, proszę - kiedy jest na nie pora? Odpowiedz Link
regine Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 19:24 Już widziałam, w czwartek Też zaglądałam w trawę, jak sroka w kość ale zobaczyłam, chyba z 5 sztuk. "rozbłysły" na żółto, tam gdzie nasłonecznione miejsca i większa trawa. Reszta jeszcze nieśmiało wychyla tylko pąki. Ale tylko patrzeć, jak trawnik zażółci się mleczami. Odpowiedz Link
e-baba Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 19:38 Dziekuję Ci, Reniu, za dobre wiadomości. Uspokoiłaś mnie, że to juz niedługo. Dla mnie jest to bowiem najpiękniejsza pora roku. Może jutro już je zobaczę? Odpowiedz Link
regine Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 19:43 Potrzeba jednak troszkę ciepła i deszczu. Sypną złotym kwieciem szybko. A potem tylko dmuchawce, latawce, wiatr...) Z wnusią zawsze zbierałam dmuchawce, uciechy było co nie miara, już mnie zaciągnęła po świętach na ten trawnik, pamiętała, że tam rosły rok temu.. Zdziwiona: "jak to babciu nie ma, tu były przecież... " ) Odpowiedz Link
natla Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:18 Przecież wiosna już sobie poszła....jest lato. Odpowiedz Link
dankarol Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:19 Masz rację, u mnie dziś ponad 25 stopni i całe tłumy ludzi w parku. Odpowiedz Link
e-baba Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:22 Natla, Ty mnie nie strasz, wiosna po prostu musiała sie tylko "zawiesić" (jak komp)- nie może być lata, zanim nie zakwitną mlecze. Przy tym się upieram i już. Odpowiedz Link
regine Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:26 Jakie lato, gdzie, W kijowie chyba...Bo tam latają już w krótkich spodniach i gołymi plecami. U mnie słońce było, ale chłodny wiatr z rana i teraz też wieje. To nie pora jeszcze na lato, litości... Odpowiedz Link
dankarol Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:27 Mlecze zaczynają kwitnąć, a po parku same golce latały. Wyszłam w swetrze, to musiałam zaraz zdjąć, bo bym się ugotowała. Odpowiedz Link
regine Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:28 Znaczy w Kijowie, bo tam już 27st. było w środę, dziś deszcz, ale też ponad 20. Kwitną magnolie, mlecze i dużo większa trawa niż u nas.. Odpowiedz Link
dankarol Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:30 Reniu u mnie w parku trawa do koszenia Odpowiedz Link
e-baba Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:31 U mnie też to lato (bo wg Natli i Dankarol to lato) też jeszcze bardzo słabiutkie, a teraz to ciągnie od okna prawie zamróz. A dziś dla Łodzi na czas pochodów zapowiadali zaledwie 7 stopni. Odpowiedz Link
dankarol Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:35 Aż poszłam zobaczyć na termometr 17, a więc lato Odpowiedz Link
e-baba Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:40 Może u mnie będzie tak ciepło jutro? Oby przynajmniej słoneczko było - inaczej się żyje, a i myśli ma się słoneczne. Odpowiedz Link
dankarol Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:45 życzę ci słoneczka, takiego jakie u mnie dzisiaj świeciło. Niestety na jutro burze zapowiadają, ale słoneczko też )) Odpowiedz Link
e-baba Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:49 Dzieki, Dankarol, i wzajemnie, bo słoneczka nigdy nie za dużo. Odpowiedz Link
natla Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:53 Babsko jedno ) idziemy szukać ślicznej wiosny w sukience z dmuchawców, latawców i wiatru, bo to nijakie lato się wyrychla.....dziś juz wszyscy chodzili ubrani jak w lipcu, a mnie sie do upałów nie spieszy. Odpowiedz Link
regine Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:54 No to idziemy...Marzy mi się już lato, a tu kurcze blade zimno jak licho... Odpowiedz Link
dankarol Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 22:59 Może jutro u Ciebie będzie moja dzisiejsza pogoda Odpowiedz Link
e-baba Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 23:01 Weżcie, weźćie mnie z sobą. Albo nie, jednak zostanę, poczekam aż wiosna do mnie przyjdzie, bo zapomniałam, że jutro z samego rana rzeczywistość znów zaskrzeczy i trzeba sie na tę szarzyzne przestawić. Ale jak gdzies tę wiosnę dojrzycie, to powiedźcie, aby juz do Łodzi dotarła, bo jedna taka baba na nią czeka. No, ale juz kończę na dziś, a Wam dobre słowa na drogę przesyłam. Ja idę w kierunku łózka. Dobranocki załączam Odpowiedz Link
regine Re: Kiedy żółte mlecze? 23.04.06, 23:03 Dobranoc e-babo, dobranoc) Śnij o wiośnie i mleczch, żółtych ) Odpowiedz Link
regine Re: Kiedy żółte mlecze? 24.04.06, 09:07 Niebo zachmurzone, na termometrze tylko +11, oby tylko nie padało... Jadę poszukać mleczy . Pa, pa) Już zmykam... Odpowiedz Link
krista57 Re: Kiedy żółte mlecze? 24.04.06, 09:10 Zadroszczę wyjazdu i mozliwosco przez kilka dni poszukiwania mleczy, nabierz Reniu sił w domostwie! Wczoraj u nas byla burza z piorunami.Dzisiaj tylko + 10. Odpowiedz Link
dankarol Raport wiosenny 24.04.06, 16:05 Mirabelka kwitnie przepięknie, trawa nad Wisłą już do koszenia (znowu zaczną buczeć), a dziś zobaczyłam, że zaczęły kwitnąć czereśnie. Za chwilę pobiegnę zobaczyć co z kasztanami, bo liście już duże i pewnie niedługo kwiaty się rozwiną. Dzisiaj taki upał, że wszyscy porozbierani do rosołu. Odpowiedz Link