Dodaj do ulubionych

Otwieram dziś gazetę........... 2 ..........305 +

• kryzar skrajna prawica francuska różni się 13.06.06, 14:37
      od naszej prawicy. Zawsze uważałam, że Le Pen stoi tuż przy prawej stronie. Okazuje się, że nie.
      www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2051&news_id=88824
      • kryzar zaczyna się IV RP 13.06.06, 16:10
        i policja aresztuje młodzież. Wcale się nie dziwię, że młodzi ludzie wyjeżdżaja z Polski.
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3414078.html
        • kryzar a co na to Warszawiacy 13.06.06, 16:33
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3413629.html
          ale macie mądrych radnych. Jak zmienią nazwy ulic, szczególnie tych długich to będzie widać pracę radnego i wszyscy go długo popamiętają.
          • kryzar Hel i nowe muzeum 13.06.06, 23:13
            puck.naszemiasto.pl/wydarzenia/609156.html
            warto obejrzeć koniuszek Polski
            • kryzar będą mieszkania zamiast boisk 15.06.06, 08:09
              sportowych. Pewnie w W-wie nie są potrzebne tego typu obiekty.
              www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060614/warszawa_a_1.html
              • banitka51 Re: będą mieszkania zamiast boisk 15.06.06, 22:45
                u nas ciagle jest coś ZAMIAST. Taki kraj "zamiast". Rząd też.
                No i nastała epoka kasiory, która wszystkim rządzi.
                • kryzar PZU i Opus Dei 16.06.06, 09:48
                  wiadomosci.onet.pl/1340674,11,item.html
                  warto się dowiedzieć na co płacimy płacąc ubezpieczenie.
    • kryzar wypady na dach świata 16.06.06, 11:01
      przyznam szczerze, że art. jest porażający/ dla mnie/
      zanikają ludzkie odczucia dla sławy, pieniędzy?
      www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=swiat&name=257
      • kryzar Tycjan i jego Wenus 16.06.06, 11:11
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060616/publicystyka/publicystyka_a_1.html
        A NIE jest poprawiona nieco tycjanowska Wenus przez moherową babcię.
        • kesaira Re: Tycjan i jego Wenus 16.06.06, 13:38
          Przeczytałam o Tycjanie. Małkowska potrafi ciekawie pisać o sztuce.
    • kesaira Re: Otwieram dziś gazetę........... 2 ..........3 16.06.06, 15:00
      Czytaliście w Ozonie, dostepny także na Onecie, artykuł pt: Kulisy przejęcia
      PZU ??

Ja już jestem obolała od tych przekretów. Zawsze śledziłam wieści z dziedziny
      polityki, ale ostatnio nie mogę... Nawet Politykę przestałam kupować.
      • kesaira Re: Otwieram dziś gazetę........... 2 ..........3 16.06.06, 15:32
        Sorry, nie w Ozonie. Tylko w Onecie.
        Pokazane będzie w Superwizjerze, w niedzielę.
        • kesaira Re: Otwieram dziś gazetę........... 2 ..........3 16.06.06, 15:47
          W Ozonie natomiast jest ciekawy artykuł o staraniach Senatu USA by 'zielone
          karty' przyznawać informatykom i inżynierom, z krajów takich jak np.Polska.
          Drenaż mózgów...
          wiadomosci.onet.pl/1341819,2678,kioskart.html
          • kryzar alkohol, kawa, marskość wątroby 16.06.06, 22:21
            wiadomosci.onet.pl/1339497,16,1,0,120,686,item.html
            • kryzar pracownik badany wariografem 17.06.06, 06:55
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3422309.html
              mnie jako pracodawcę też okradali. Zlikwidowałam firmę i czuję niesmak do dziś, ponieważ kradł ten wg mnie najbardziej uczciwy. Smutne
              • banitka51 Re: pracownik badany wariografem 17.06.06, 14:13
                jako była, także okradziona, pracodawczyni, nie widzę w tym wielkiego problemu.
                Chociaż kamery z podglądem z pewnością szybciej by ujawniły złodziei. A tego
                żaden kodeks nie zabrania.
                Nie pojmuję, jak ktoś, kto ma czyste sumienie może mieć cokolwiek przeciwko
                chęci ochrony mienia przez właściciela.
                A spróbujcie odzyskać ukradzione! Mam wyrok, a komornik "nie ma z czego". I na
                tym żerują złodzieje na etacie.
                • krista57 ReToskania w Zielonej Gorze 18.06.06, 05:53
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3416246.html
                  • natla Re: ReToskania w Zielonej Gorze 18.06.06, 16:50
                    Może nawet będziemy lepsi od Francucuzów i Włochów.....nam ciągle potrzebny
                    sukces wink)))
              • natla Re: pracownik badany wariografem 18.06.06, 17:03
                Przyjmując, że wariograf całą prawdę ci powie i tylko prawdę, to jest bdb
                sposób na złodziei. Ludzie czują się zastraszeni, poniżeni posądzeniami? I nie
                chcą się dowiedzieć przez kogo tak są traktowani? To pracodawca jest bee, nie
                złodziej czy złodzieje? Ot, jaki delikatny naród z nas.
                Drobne złodziejstwo (idące w miliony) jest pozostałością po PRL. Pamiętacie jak
                zupełnie oficjalnie się mówiło, ba, przechwalało.....ten papier toaletowy mam
                z pracy, i te spinacze, koperty też itp.
                Ja wtedy milczałam, bo było to bardzo niesmaczne, ale powszechne. Ktoś mi
                kiedyś powiedział, że dalej będzie kraść (bo tak to oceniłam) gdyż pracuje za
                darmo......
                No cóż, uczciwość, tę nie na pokaż chyba sie wynosi z domu, a moze to kwestia
                charakteru?.....
    • kesaira Jerzy Pilch przechodzi do "Dziennika" 19.06.06, 15:27
      Ciekawe, czy będzie pisał powieść w odcinkach, czy dalej felietony. Z Rzepy
      przeszł już Rybiński.
    • kryzar wyrok w sprawie "kamiecznika" 20.06.06, 09:20
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060620/prawo/prawo_a_2.html
      no i znowu trzeba będzie płacić odszkodowania właścicielom kamienic prywatnych. W Gdyni w śródnieściu jest wiele prywatnych kamienic, lecz w nie wszystkich ludziom mieszka się dobrze. Dom o którym mowa w wyroku jest od dłuższego czasu opuszczony oraz rozkradany i dopiero teraz niszczeje. A szkoda
    • kesaira Re: Otwieram dziś gazetę........... 2 ..........3 20.06.06, 17:33
      Otwieram dzis gazete i mnie jasna krew zalewa.
      Podobnie było za Buzka... deja vu,
      a Buzek nas teraz w PE reprezentuje...

Na dodatek amerykańscy Żydzi chcą odszkodowania za walory zostawione w
      bankach..., a kiedy, ja sie pytam, USA i Wielka Brytania zapłaci nam za Jałtę??
      Niech te osoby wyciagną rekę do banku federalnego w ich kraju zamieszkania.
      • kryzar to samo poczytałam 20.06.06, 18:04
        i szlag mnie trafił. Toż to nie my wywołaliśmy II wojnę, tylko nasz sąsiad.
        Oj biedne będą nasze dzieci, jeżeli przyjdzie im płacić odszkodowania.
        • kryzar cd o reklamie za pośrednictwem PZU 20.06.06, 18:16
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3429368.html
          może ręce PiS nie są takie czyste?
          • kesaira Re: cd o reklamie za pośrednictwem PZU 20.06.06, 20:48
            Litości !
            Nie wiem, kto kłamie, kto mówi prawdę...
            Przypomniała mi sie moja babcia, która o rządzących mawiała nieparlamentarnie i
            niewychowawczo i w konspiracji: Rządzą nami k. i złodziej. Żyła dlugo, rocznik
            Miry Ziminskiej.
            Złodziei mamy wysyp - wystarczy poczytać Nie, a i Anastazja P. też była...
            • kryzar z tego wniosek, że wszyscy 20.06.06, 22:50
              widać taki gatunek ciągnie do góry.
              • ira.mak Re: z tego wniosek, że wszyscy 21.06.06, 00:13
                Ja wiem jedno-trzeba jednak chodzić na wybory.Ja i wielu rodaków to ;olało;I
                MAMY TERAZ TO CO MAMY.Ludzie - w życiu nie przypuszczałam że dożyję takich
                czasów,a parę lat po tym świecie już śmigam.Dobrze że już nie mam dzieci w
                wieku szkolnym
                • kryzar lustracja 21.06.06, 08:19
                  teraz wszyscy dziennikarze, likwidacja sądu lustracyjnego. Potem jeszcze się dołoży innych ważnych a następnie mniej ważnych a potem się zlustruje wszystkich urodzonych przed 2005 rokiem. Pracy będzie dużo, tylko jaki będzie wynik?
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3430118.html
                  • banitka51 Re: lustracja 21.06.06, 11:41
                    Kaczki sądzą, że wszystko walnie, bowiem 'dziel i rządź' to sprawdzona metoda
                    obalenia zorganizowanego protestu. Ale nie w Polsce. Zlustrowani się zorganizują.
                  • kryzar 15 mld dla właścicieli kamienic? 21.06.06, 11:42
                    serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3429964.html
                    W Gdyni w kamienicach prywatnych przy Świętojańskiej już są wolne mieszkania. Na przeciw mojego domu od roku nie mogą znaleźć chętnego na wynajem, a takich lokali, przeważnie dużych jest więcej. ZUS/PB/ , który budował dużo w Gdyni też zechce odebrać swoje domy?
                    A co zrobić z ludzmi, którzy wykupili od miasta mieszkania w domach teraz należących do innych. A co z tymi, którzy w choć nie swoje inwestowali, robili łazienki, wymieniali piece na etażowe ogrzewanie, zakładali instalację gazową?
                    Czy im należy się zwrot nakładów i kto im odda? Takich pytań jest więcej. Byli właściciele, którzy dbali o kamienice ale i byli tacy, którzy nie wyłożyli złotówki, a nawet nie płacili za wodę, mimo otrzymanych opłat od najemców. Były właśnie w Gdyni takie przypadki. Śródmieście Gdyni to w większości prywatne kamienice, które nie zostało zniszczone w czasie wojny. Obowiązywał z uwagi na duży napływ ludności podział dużych mieszkań i tz kwaterunek. I ci ludzie ,napływowi, przyczynili się do rozwoju miasta. Dla wyjaśnienia, moja rodzina mieszka w Gdyni od 1923 roku. Problem istnieje i należy go bardzo dokładnie rozważyć
    • kryzar 11mln dla swoich 22.06.06, 09:42
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3432631.html
      Myślę, że można te pieniądze wydać bardziej sensownie. Patriotyzm to nie tylko modły i śpiewanie hymnu, patriotyzm dla mnie to zwykła solidna praca na każdym stanowisku. Od prezydenta do robotnika. Ja rozpoczęłabym wychowanie od "elyty", która nami rządzi.
      • kryzar antysemityzm w Polsce 22.06.06, 09:50
        a my jesteśmy dumni ze swojej tolerancji. Widziałam już wielokrotnie napisy na murach "żydzi do gazu" dosyć szybko likwidowane przez władze miejskie. Ale ktoś to pisze, pewnie dumny ze swej tolerancji polak-katolik
        www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=89366
        • kryzar wizyta w Wielkij Brytani odłożona lub 22.06.06, 10:04
          przełożona na bliżej nieokreślony termin. Nie chcieli widzieć brytyjczycy naszego pierwszego na urodzinach u królowej i odwołali zaporoszenie.
          Cos w tym jest.
          www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=89366
    • kryzar kajam się , teraz będzie właściwy 22.06.06, 17:18
      wiadomosci.onet.pl/1344115,11,item.html
      pewnie z upału pomieszło mi się wszystko.
      Przepraszam i mam nadzieję, że więcej wpadek nie będzie.
      • kryzar Polowanie na czarownice cd 23.06.06, 14:36
        tym razem upolowali Zytę. Ciekawi mnie kto za tym stoi i kto będzie następny
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3436719.html
        Szczerze mówiąc to dziwiło mnie, że zgodziła się na pracę w takim dziwnym towarzystwie.
        • kesaira Re: Polowanie na czarownice cd 23.06.06, 15:15
          Kryzarko, juz nie otwieram gazet, bo mi cisnienie rosnie...
          • kryzar a tu sylwetka nowego ministra finansów 24.06.06, 08:02
            Dziwne, że człowiek plątał się przy premierze od początku roku i szef PiS- wcale go nie zna. Czyżby to nie PiS rządził? Ciekawie opisują nowego ministra, szczególnie jego "życie partyjne". Wie gdzie są konfitury.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060624/kraj/kraj_a_11.html
            • ira.mak Re: a tu sylwetka nowego ministra finansów 24.06.06, 09:19
              a mnie jest poprostu wstyd.Człowiek z nawyku kupuje gazetę,chyba po to żeby go
              szlag trafił.Zebym była młodsza tobym się chyba z tego państwa wypisała.Dziwić
              się młodym że wyjeżdzają?Przestali by się wreszcie szarpać lustrować a
              zrozumielidla kogo kto właściwie jest.Daj boże żeby ta kadencja szybko
              minęła.Tylko że latka lecą.....
              • e-baba Re: a tu sylwetka nowego ministra finansów 24.06.06, 10:47
                I dziwic sie, że ci, ktorzy mogą, bo maja jakieś szanse na ulożenie sobie zycia
                gdzies indziej - wyjeżdżają. I jak stwierdzają na ogół - nie wrócą, nawet gdyby
                sytuacja na rynku pracy poprawiła się, bo ten kraj długo, długo nie zmieni się.
                A człowiek zycie ma tylko jedno...
                • ira.mak Re: a tu sylwetka nowego ministra finansów 26.06.06, 09:08
                  A ja sobie robię dzień,ojej,co mi szkodzi -tydzień bez gazety,zobaczymy.Chyba
                  przeżyję i mniej nerwów stracę.Miłej lektury-nie zgrzytajcie zębami!
                  • august2 Re: Rocznica wydarzen radmoskich 27.06.06, 23:13
                    To juz 30 lat?
                    Pamietam nawet dosyc dokladnie okreslenie "warcholstwo" w Radomiu
                    jak owczesni towarzysze mowili o tych wydarzeniach.
                    Zganiali ludzi w pracy na masowki jak barany.. ech to byly czasy..

www.echodnia.eu/radomskie/?cat=44&id=9
                    • ira.mak Re: Rocznica wydarzen radmoskich 28.06.06, 15:54
                      Wczoraj wróciłam z Poznania-nie zostałam na obchody-mam tam rodzinę,mam relację
                      z pierwszej ręki.I tak sobie myslę-ile to już dat do zapamiętania,ludzkich
                      zrywów,tragedii...od powstania w Poznaniu minęło 50 lat,od Radomia 30 ,od
                      strajków lat 80 też już trochę upłynęło.Szkoda mi tylko tych straconych złudzeń
                      które mieliśmy narażajac siebie i swoje rodziny.Fakt mamy wolność,demokrację ale
                      nie wiem czemu myślę że każda kolejna ekipa niszczy nasz ludzki dorobek.Zamiast
                      po gospodarsku wziąć się do roboty-do reszty rozwalają co jeszcze nie zostało
                      rozwalone.Władza jednak odbiera rozum....
                      • banitka51 Re: Rocznica wydarzen radmoskich 30.06.06, 02:10
                        ira.mak napisała:
                        Władza jednak odbiera rozum....

A skąd ta pewność, że był przed dorwaniem się do władzy? Czego nie ma, nie można
                        wszak odebrać.
                        • kryzar obowiązkowa lektura 30.06.06, 07:52
                          dla wszystkich szkół średnich za kwotę ok 19mln. Zarobi na tym tylko wydawnictwo i właściciel dzieł. Ciekawam zdania belfrów.
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3451861.html
                          • takanietaka Re: obowiązkowa lektura 30.06.06, 09:44
                            Co tu powiedziec -Pora umierać!
                          • banitka51 Re: obowiązkowa lektura 30.06.06, 11:28
                            ... dopóki się nie otrzyma władzy, nikt się nie dowie, jakim głupim się jest...
                            • kryzar tolerancja w wydaniu polskim 30.06.06, 16:07
                              gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/619126.html
                              oto tolerancja po polsku. Takich przykładów znalazłoby się znacznie więcej. Nie lubimy innych, a wegetarianizm kojarzymy z sektą. Odczułam to również, gdy przestałam jeść mięso/ jem okazjonalnie, parę razy w roku/.
                              • natla Re: tolerancja w wydaniu polskim 30.06.06, 21:10
                                Nie mów , ze po polsku....wszędzie jest ten sam gatunek ludzi...zawistnych,
                                zajmujących sie cudzymi sprawami, nietolerancyjnych, szczujących ludzi
                                i zakłamanych. Tylko czemu oni akurat u nas idą do wyborów wink)))
                                Dyrektorka przedszkola mogła prosić o sprawdzenie domu Klaudii, o ile wcześniej
                                próbowała się dogadać z matką. Być może mama Klaudii nie potrafiła jasno
                                wytłumaczyć swojego postępowania. Dziecko w kaloszach w upały, to nie jest
                                normalne.....czy odbyła się rozmowa mamy z "derekcją"?
                          • natla Re: obowiązkowa lektura 30.06.06, 20:53
                            kolejne pieniadze utopione w niczym. Bo czyż do czytania Papy można zmusić?
                            Katecheci przelecą kilka stron, rzucą kilka cytatów, a tomy sobie zakurzone
                            będą latami leżały w bibliotekach....jak dzieła Marksa i Engelsa.
                            A jak na siłę będą zmuszać i odpytywać, to już koniec z rozumieniem Jego
                            słów.....
                            Ten chłop to zastraszający oszołom....
                            • kryzar Re: obowiązkowa lektura-do natli 30.06.06, 23:43
                              tu nie chodzi o czytanie i odpytywanie, tu chodzi o biznez. Znowu zostaną przepompowane pieniądze.
                              • kryzar wywiad z Ludwikiem Stommą 30.06.06, 23:51
                                www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006063006
                                Ja lubię czytać Stommę więc wklejam
                                • takanietaka Re: wywiad z Ludwikiem Stommą 02.07.06, 12:39
                                  Aha,Stomma to jest prawdziwa orzeźwiająca i otrzeźwiajaca przyjemnośc!
                                  _______________________________________________________ ** nigdy nic nie
                                  wiadomosmile **
                                  • kryzar SS odznaki i nazistowskie mundury 03.07.06, 16:54
                                    produkowane w Polsce. Jak to na wszystkim można zarobić.
                                    Jak tak dalej będzie to wyrzucą nas z UE i będziemy się kisić we własnym zaścianku
                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3458571.html
                                    • banitka51 Re: SS odznaki i nazistowskie mundury 04.07.06, 00:14
                                      podobno najważniejszye jest zapotrzebowanie rynku. No i mamy możliwości się
                                      wykazać, bowiem dobrze wiemy, jak wyglądały wszelkie ich gadżety.
                                      • natla Re: SS odznaki i nazistowskie mundury 04.07.06, 12:30
                                        Od gadzetów sie zaczyna.....w to powinno Państwo wkroczyć....mimo praw rynku.
                                  • natla Re: wywiad z Ludwikiem Stommą 04.07.06, 12:29
                                    ....tylko ta treść załamująca, bo w końcu to spojrzenie z zewnątrz i nadzieja,
                                    że to my źle widzimy, a tu tylko potwierdzenie...sad
                              • kryzar i z Cywińską 02.07.06, 08:18
                                też warto poczytać
                                kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3436649.html?as=1&ias=4
    • banitka51 znajdźcie coś obrażliwego... 04.07.06, 14:02
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3460382.html
      czytałam 2 razy i żadnego steku obelg nie mogę się dopatrzeć! Mam coś ze
      wzrokiem, czy z główką?
      • kryzar pokłon dla faszysty 04.07.06, 14:12
        to tylko naszą prawicę stać na taki wyczyn
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3461463.html
        • august2 "Strach" - książka, która wstrząśnie Polską 05.07.06, 20:56

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,3462476.html
          • banitka51 Re: "Strach" - książka, która wstrząśnie Polską 05.07.06, 23:06
            wg mnie nie wstrząśnie. Ludzie mali korzystali z majątku innych w czasie wojny i
            narodowość nie była najważniejsza, a łup. A Polaków nie wydawano w łapy
            gestapo? A mało to polskich rodzin zginęło za przechowywanie Żydów?
            Podżeganie antysemityzmu takimi książkami - murowane.
            Osobiście staram się trzymać dystans. Wojna jest tym straszniejsza, im dłużej po
            niej wzajemnych nagonek.
            • wiktoria53 Będzie ciężko! 06.07.06, 07:27
              "Ceny energii mogą wzrosnąć nawet o 40 proc."

biznes.onet.pl/0,1351530,wiadomosci.html
              Ceny ropy naftowej najwyższe w historii

gielda.onet.pl/0,1351540,wiadomosci.html
              Benzyna już po 4.30 !
          • kryzar Re: "Strach" - książka, która wstrząśnie Polską 06.07.06, 09:01
            pewnie i wstrząśnie, ale tymi, którzy nie mają nawet zamiaru jej przeczytać.
            • kryzar jak długo przeżyje dziecko 06.07.06, 09:56
              www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=nauka&name=22
              podobno im młodsza matka, tym dłużej pożyje jej dziecko. Jeżeli to prawda, to ja długo nie pożyje
              • kryzar wiadomość wczorajsza 06.07.06, 10:04
                ale obrazuje samodzielne myślenie naszego premiera
                www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006070502
              • banitka51 Re: jak długo przeżyje dziecko 06.07.06, 10:05
                kryzar - nie martw się. Jak to niedawno słyszałam jest kilka kłamstw -
                bezczelne, chytre i statystyczne. Moja mama jest po 80, córka urodzona po 30
                przez babcię. I nic jej nie dolega, nie ma żadnych chorób, prochy łyka, bo młoda
                lekarka uważa, że zapobiegawczo trzeba (magnez, wapno, aspiryna protect).
                A narzekała zawsze.
                • kryzar chcą się pozbyć Moniki Oleknik TVP1? 06.07.06, 11:02
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3466088.html
                  Zaproponowano dwie opcje i każda zła czyli nie do przyjęcia. W zmian ma być
                  dodatkowy program Pospieszalskiego.
                  Pewnie już niedługo to będą tylko wiadomości z kruchty i wpaniałe reklamy PiS-u.
                  Takich reklam to nawet za Gierka nie było. Nareszcie z reklamy pisowej dowiedziałam się w jakim raju żyję. Ciekawe , że w tej reklamie nie przewidziano emeryta, czyżby miała nastąpić eksterminacja "tego gatunku"?
    • kryzar tanie państwo? 07.07.06, 07:30
      nic z tego nie wyszło. To były takie bajdy opowiadane wyborcom i dziwię się, że aż tylu uwierzyło.
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060707/ekonomia/ekonomia_a_1.html
    • kryzar skromność w wydaniu KK 07.07.06, 10:48
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3467996.html
      a KK głosi o biedaku i bogaczu i uchu igielnym. Pewnie czytają bez zrozumienia
    • kryzar różne warianty wg fachowca 08.07.06, 06:44
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470433.html
      • kryzar TKM działa 08.07.06, 06:49
        formy typowo bolszewickie
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470069.html
        • kryzar ostrzeżenie 08.07.06, 06:57
          przed opalamiem w solariach
          www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=90593
          • kryzar Wielka Dama Wielkiej Gry 08.07.06, 07:11
            www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2051&news_id=90571
            • e-baba Re: Wielka Dama Wielkiej Gry 08.07.06, 10:22
              Szkoda mi tego teleturnieju.
              • banitka51 Kryzar, nie otwierajTYCHgazet, bo z nich straszy! 08.07.06, 11:39
                no i widzę tylko jedną możliwość - stworzyć pirackie, niezależne radio. I niech
                leci kabarecik choćby i kilka godzin tylko. Bez reklam. Sponsor się znajdzie. Co
                wy na to?
                tv - też żaden problem. Choćby odierana tylko internetowo.
                Po prostu - czeka nas PODZIEMIE.
    • kryzar prezydent miasta jest z wyboru 08.07.06, 16:04
      czy jest mianowany przez szefa partii
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3471152.html
      • august2 Pan Antoni 09.07.06, 18:10
        Adam Michnik o Antonim Slonimskim
        serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3469892.html
        mogloby byc mottem zyciowym...(fragment artykulu)

Lubił mi powtarzać: "Panie Adasiu, mój ojciec, stary pan doktor Słonimski,
        tłumaczył: Tolek, kiedy jakiejś sytuacji nie rozumiesz, nie masz dostatecznej
        sumy informacji, nie wiesz - w związku z tym - jak się masz zachować, to - na
        wszelki wypadek - zachowaj się jak... porządny człowiek. A kiedy się zgubisz i
        nie wiesz, co powiedzieć, to - na wszelki wypadek - powiedz prawdę".
        • banitka51 Re: Pan Antoni 09.07.06, 22:08
          Auguście - Twój cytat jądro rzeczy ukazuje.
          Szkoda, że właśnie odwrotnie zachowuje się i mówi nasza 'elyta'.
          Chyba dlatego, że nazbyt często nie wiedzą jak się zachować i co powiedzieć.
          • kryzar Re: Pan Antoni 10.07.06, 07:47
            a wszystko dlatego, że słowo 'przyzwoitość' wyszło w Polsce z mody.
            • kryzar taka jednomyślność 10.07.06, 07:53
              partyjna coś mi przypomina, była już ćwiczona w różnych państwach.
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3473029.html
              To może źle się skończyć najpierw dla nas a w końcu dla władzy.
              • kryzar i znowu Ludwik Stomma 10.07.06, 08:04
                www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006071006
                • e-baba Re: i znowu Ludwik Stomma 10.07.06, 17:47
                  Może i w końcu przepędzimy tę polską "Restaurację". Ale czy powstała z takiego
                  bagna kolejna V RP będzie lepsza? Oj, dolo nasza, dolo polska.
    • kryzar 20% oblało egzamin maturalny 10.07.06, 14:46
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3474422.html
      dużo to czy mało? A jak było kiedyś i jest temu winien? Uczeń czy nauczyciel, a może władze?
      • e-baba Re: 20% oblało egzamin maturalny 10.07.06, 22:59
        Dzisiaj w wiadomościach podali, że to wynik gorszy niz w ubiegłym roku. No cóż,
        jak dalej tak pójdzie - wrócimy do analfabetyzmu, choć wtórny podobno już
        istnieje.
        A czyja wina? Uczniowie z reguły nie są skłonni wiedzę sobie przyswajać, ale
        rolą nauczycieli jest zmienić to nastawienie na chocby mniej niechętne. Ale z
        kolei jak nauczyciel ma to uczynić, skoro jego autorytet tak gwałtownie spada?
        Wina to rodziców i władz odpowiedzialnych za oświatę. Wina niskich uposażeń
        nauczycielskich. No bo czym, poza wiedzą, ten nauczyciel może zaimponować
        uczniowi, któremu rodzice wpajaja przekonanie, że tylko "kasa" w życiu sie
        liczy?. A kto jej nie ma - jest gorszy.
        Co zrobić, by było inaczej? Nie wiem.
    • kryzar nowy lek? 11.07.06, 14:42
      media.wp.pl/kat,12611,wid,8388106,wiadomosc.html
      jeżeli się sprawdzi, to ulży wielu chorym
      • august2 Re: ..Mit mordu rytualnego...??! 12.07.06, 06:36
        Nie byłoby pogromów w Krakowie i Kielcach, gdyby nie przekonanie Polaków o
        prawdziwości mitu o mordzie rytualnym - pisze historyk Marcin Zaremba.

www.forum-znak.org.pl/index.php?t=przeglad&id=2876
        ..w krajach arabskich filmy nawet kreca na ten temat..
        • kryzar lustracja 12.07.06, 08:04
          www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060712&id=po03.txt
          a ci co będą musieli skorzystać z usług sądu już współczuję, gdyż sprawy ciągną się bardzo długo.
          Moja wspólnota sądzi się z lokatorem , który nie płaci czynszu już prawie 3 lata i mamy g.... a nie pieniądze.
    • kryzar nasza literatura 12.07.06, 09:11
      bez Tuwima, Leśmiana, Szczypiorskiego i wielu innych?
      Jak usuniemy z naszej kultury żydów to zostnie WIELKIE NIC
      gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/623611.html
      a niestety takich jak młody Sielatycki jest znacznie więcej. Stary Sielatycki też produkował się w RM
    • kryzar północno-wschodnia część Polski 12.07.06, 12:50
      zostanie zapaskudzona
      www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2837
      • kryzar coś dla palaczy 13.07.06, 08:04
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060713/nauka/nauka_a_2.html
        • kryzar cała władza w ręce PiS 14.07.06, 09:05
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3483285.html
          a jak i kiedy to zawłaszczanie się skończy?
    • kryzar Pentagon i jego plany 14.07.06, 14:30
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3482242.html
      już był kiedyś wódz, który prowadził wojnę na kilku frontach. Stracili wszyscy
    • kryzar młodzi, wykształceni, zdolni... 17.07.06, 17:01
      do wszystkiego
      forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?act=ST&f=25&t=423&st=0#entry9871
      • kryzar Re: młodzi, wykształceni, zdolni... 17.07.06, 17:04
        miało być to
        www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2839
        a przez jakiegoś chochlika wkleiłam poprzednio nie to co chciałam. Przepraszam
    • kryzar Wywiad z Kubą Wojewódzkim 17.07.06, 18:13
      kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3483949.html?as=1&ias=4&startsz=x
      • kryzar tylko polacy mogą wrócić do Polski 17.07.06, 18:19
        kobieta, która wyszła za mąż za libańczyka i ma dzieci może wrócić do kraju sama. My obcych nie potrzebujemy, my dbamy tylko o swoich. Mnie to dziwi, ale władza wie lepiej
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3488743.html,
        • kryzar Przegląd- szkolne przygotowanie do życia 18.07.06, 08:22
          w rodzinie zgodnie z wytycznymi KK. A szkołę podobno mamy świecką

www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=opinie&name=117
          W Przeglądzie jest też wart poczytania wywiad z Józefem Henem
          • e-baba Re: Przegląd- szkolne przygotowanie do życia 20.07.06, 22:01
            Włosy się jeżą, nie tylko na głowie, ale nawet i te wydepilowane.
            Kiedys napisałam, że ten kraj to jedynie miejsce, w którym przyszło mi żyć.
            Tylko czemu każdego dnia coraz bardziej upewniam się, że to miejsce do
            normalnego życia się nie nadaje?
    • kryzar no i jak tu się nie denerwować 18.07.06, 18:01
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3490068.html
      sami sobie niszczymy przyrodę.
      Głupota górą
      • kryzar amnestia Giertycha 19.07.06, 08:01
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3492675.html
        Po co denerwować i stresować młodzież, można zlikwidować maturę i dać po skończeniu roku szkolnego świadectwo maturalne, potem za parę lat mgr i becikowe. Nauczyciele nie będa zmuszeni do czytania głupot typu 'wójt i kilometr' to jednostki miary
        • kryzar uwaga emeryci na wypowiedź 19.07.06, 08:35
          pana J.Mordasewicza.
          A może każdego unicestwić po uzyskaniu wieku emerytalnego oraz wszystkie osoby chore bez względu na wiek? Państwo by miało duże oszczędności.
          A pan Jeremi Mordasewicz też już niedługo osiągnie ten wiek i wtedy co? na odstrzał?
          Ciekawi mnie czy też będzie wtedy wyliczał jak kosztowni są emeryci.
          A może wprowadzić sprawdzoną metodę Spartan?

Opinie: Krzysztof Pater i Jeremi Mordasewicz

TO DOBRY POMYSŁ

Krzysztof Pater, były minister polityki społecznej

Wzrost płacy minimalnej zwiększa szansę, że część osób nie będzie się decydować na podróże zagraniczne, by tam pracować za wyższe pieniądze. Szczególnie że przeszkodami są wyższe koszty życia za granicą i rozłąka z rodziną. Pracodawcy muszą sobie uświadomić, że żyć za około sześćset złotych miesięcznie się nie da i płaca minimalna musi stopniowo rosnąć. Jestem przekonany, że w ciągu pięciu, sześciu lat powinna ona wynosić połowę średniego wynagrodzenia. Żeby zahamować odpływ ludzi, państwo powinno wdrożyć elementy wspierające rodzinę, tak, by możliwa była migracja za pracą wewnątrz kraju. Chodzi o dostępność przedszkoli, świetlic, zajęć dla dzieci, gdy rodzice pracują.

TO JAKIŚ ABSURD

Jeremi Mordasewicz, Konfederacja Lewiatan

Nie można zmuszać pracodawców, by płacili za pracę więcej, niż jest ona warta. Skutkiem podnoszenia płacy minimalnej będzie drastyczna redukcja zatrudnienia osób o najniższych kwalifikacjach. Szczególnie w małych miastach, gdzie nie ma wielu zakładów, a bezrobocie jest wysokie, ich usługi nie mogą być droższe. Trzeba obniżać podatki i składki, tak by możliwe było obniżenie kosztów pracy. Polska przeznacza na inwestycje zaledwie 19 procent swojego dochodu, Czesi 26 procent. Z kolei 18 procent PKB wydajemy na utrzymanie emerytów i rencistów, którzy są najmłodsi na całym świecie. Gdyby te pieniądze przeznaczyć na rozwój firm, to w ciągu roku powstawałoby 200 tysięcy miejsc pracy.

2006-07-19
    • kryzar Józef Hen- rozmowa 19.07.06, 16:18
      warto poczytać
      www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kultura&name=195
      • kryzar amnestii nie będzie 20.07.06, 13:04
        oczywiście amnestii dotyczącej matur. Decyzja podjęta
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3496457.html
        • august2 Re: Polacy najbardziej zadowoleni z życia 20.07.06, 20:58
          ...w porównaniu z Węgrami, Gruzinami i Ukraińcami, Polacy wyróżniają się
          najwyższym poziomem satysfakcji życiowej - wynika z badania CBOS

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3497752.html
          • e-baba Re: Polacy najbardziej zadowoleni z życia 20.07.06, 22:31
            Rzeczywiście, potwierdzają to nawet wyniki sondażu umieszczonego na stronie o
            badaniach CBOS-u. 71 % z 1053 osób biorących w nim udział jest zadowolonych ze
            swojego życia.
            Może wymagania nasze są niewielkie? A może przy zyciu trzyma nas poczucie
            humoru? A może dlatego, że Polak w każdej rzeczywistości zakombinuje i przetrwa?
            • kryzar to nie musi być prawda 22.07.06, 15:25
              gdyż nie bardzo wierzę w sondaże telefoniczne.
              Jak ktoś do ciebie zadzwoni i pyta czy jesteś zadowolona, to co odpowiesz?
              Wiem co mówię. Dzwonią do mnie i jak zadają dziwne pytania, to ja staram się odpowiadać możliwie najgłupiej. I tak wygląda nasza statystyka.
      • e-baba Re: Józef Hen- rozmowa 20.07.06, 22:18
        Kryzar, masz rację - naprawdę warto przeczytać. Dlaczego jednak mądre myslenie
        jest takie osamotnione?
        • infoman2 Re: Józef Hen- rozmowa 05.12.13, 11:20
          Bardzo ciekawy artykuł o Józefie kurierpolski24.pl/artykuly/listopad/90-urodziny-mistrza
    • dankarol Anglicy w Krakowie 21.07.06, 15:43
      miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3498189.html
      • kryzar harcerze w działamiu 22.07.06, 15:20
        gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/627546.html
        czy nam będzie lepiej z harcerzami w najwyższych władzach?
        Nie wiem, ale osobiście nie cierpię wykonywania czegoś mało sensownego na rozkaz i nie lubię musztry.
    • kryzar to teraz będzie i śmieszno i sztraszno 22.07.06, 16:40
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3501197.html
      • kryzar Magdalen Środa i jej opinia 22.07.06, 20:45
        o expose premiera i nie tylko
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3499565.html?as=1&ias=2
        Dziwi mnie dlaczego w tak religijnym kraju tak wielu nie cierpi Magdaleny Środy
    • kryzar to nie z gazety 22.07.06, 21:59
      lecz z innego forum, ale poczytać też można
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17&w=44806320
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka