Dodaj do ulubionych

Czuję , że szybko się starzeję :((((((

04.11.06, 20:14
Nic na to nie poradzę.Mam takie poczucie od niedawna bo gdzieś od połowy
października.Wraz ze zmianami pogody zaczęła mi dokuczać rwa kulszowa.
Najpierw czułam jak wierci mi lewą nogę, a od wczoraj zagościła w prawej
nodze.Jezeli ktoś z Was ma rwę to mnie zrozumie i mój ból.Powiecie: do
lekarza! A ja odpowiem : w niedalekiej przeszłosci kiedy jeszcze zmuszona
byłam do rannego wstawania i wyjścia do pracy w takich sytuacjach oczywiscie
szłam do przychodni, brałam zwolnienie bo kroku nieraz nie mogłam wykonać...:
( brałam zastrzyki, leki przerózne, które tak na dobra sprawę nie dawały
oczekiwanego rezultatu.I zabiegi sanatoryjne również chyba nie dla mojej
dolegliwości.
Ostatnio brak czasu dla siebie równiez odbija się na moim samopoczuciu i
wygladzie zewnętrznym.Jakaś ta twarz nie moja.... cera... zmarszczek wiecej,
brak ochoty na cokolwiek. Staram się nie mysleć o tym ale po całym dniu kiedy
siadam trochę do inernetu, powiem szczerze ze nawet nie chce mi się klikać
taka się czuje zmęczona!!!
Mam tylko nadzieję, ze kiedy juz sończą sie zdrowotne problemy syna to i ja
nieco odżyję...smile

Mam pytanie do Was kochane foremki jak Wy sie czujecie teraz jesienią
Przecież też macie rózne dolegliwości zdrowotne, nie jestem przcież
odosobniona.Jak sobie radzicie teraz? Krótki dzień, szaro, zimno, pada
deszcz, a tu trzeba załatwiać rózne sprawy dla siebie i bliskich. Nie ma
czasu poleżeć, wyciągnać nogi na łóżku.Jakie to męczące.sad((

Sorki że odezwałam sie tak pesymistycznym tonem przy sobocie. Moze
podpowiecie jak przeżyć takie trudne dni, tygodnie?
Obserwuj wątek
    • jana2706 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 04.11.06, 20:37
      Wiki,przestan prosze,ja juz jestem dawno po "50",
      i co najmniej dziesiec lat wiecej,trzymaj usmiech smile
    • regine Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 04.11.06, 20:46
      Tez mam tak Wiktorio. A im wiecej klopotow roznych, tym bardzie czuje sie staro.
      Coz, przybywa nam zmarszczek, bo lata uciekaja miedzy palcami, czasu sie nie
      zatrzyma..A co do roznych boli, zwlasza rwy kulszowej tez juz sie
      przyzwyczailam. Gorzej, gdy tak zaatakuje, ze wizyta u lekarza nieodzowna jest.
      Zastrzyki, tabletki i tak co pol roku. Z chodzeniem wtedy tez nietego, a bol
      niesamowity. A u Ciebie jeszcze doszly jeszcze zmartwienia. Po pierwsze to
      choroba Twojej Mamy, teraz syna i jesien taka juz z deszczem zimnem,szara,
      bura, tez niee nastraja optymistycznie. Wszystkie te rzeczy skladaja sie na to,
      ze czujemy sie gorzej. Ale to jeszcze nie ta "wlasciwa " starosc. To sa
      dolegliwosci, z ktorymi da sie jeszcze zyc. Glowa do gory Wiktorio. Nie czas na
      starosc jeszcze, zostaw zmarszczki w spokoju. smile) Minal choroby, minie stress,
      przyjdzie wiosna i inaczej spojrzysz na swiat. Zobaczysz, ze tak bedzie. Czego
      Tobie i sobie zycze smile)
    • uyu Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 04.11.06, 21:32
      Oj, wiktorio, tak chcialabym cie pocieszyc. Ale jak? Moglabym napisac, ze rwe
      sie operuje, ze syn wyzdrowieje (bo tak bedzie, to pewne), ale nie moge
      powiedziec, ze czas sie zatrzyma. Gdybym mogla zatrzymalabym go dla ciebie !
      a na razie cmok serdeczny smile))))))
      • tesunia Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 04.11.06, 22:08
        ojejjjjjjjjjjjj..Wiktorio to tylko jesienny nastoj tak Cie gnebi,zapal sobie
        kominek swieczkowy z olejkiem pomaranczowy a zobaczysz zaraz zmeczenie sie
        zmniejszy a i zapach piekny po chatce sie rozniesie przyjemny,
        brak swiatla jesienia wszystkich przygnebia,zapalaj swiatlo wokol
        siebie,poprawia samopoczucie a z tym wzmacnia sie nasza wytrwlosc na wszelakie
        smutki/zmartwienia.
        a rwa kulszowa to co to jest?,przepraszam,ze pytam,moze wiem co to po szwedzku
        a nieznam po polsku,
        zycze zdrowka /cieple usciski.
        • natla "Ale to jeszcze nie ta "wlasciwa " starosc".... 04.11.06, 22:18
          ....zacytowałam Renie, bo też tak uważam.Jasne, ze ku niej zdążamysad, ale
          jeszcze ciągle mamy "dobre dni", choć te ze złym samopoczuciem są coraz
          częściej. Dlatego musimy wyciągać z życia ile sie da w miarę możliwości i
          myślę, że to już potrafimy.
          Wikciu, ja też mam teraz "złe" dni, takie bez energii, ale wiem, ze to
          przejdzie.
          Mysle, że ta chwila refleksji Ci wystarczy i teraz zobaczysz, ze nie jest tak
          źle wink))
      • del.wa.57 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 04.11.06, 22:20
        Wiktorio,każdy z nas ma (czasami) 100 lat i to jest normalne,są dnie,że nic się
        niechce a potem chce się góry przestawiać,współczuje Ci z powodu rwy,znam ten
        ból u Ciebie stres zrobił''swoje'' to wszystko,ale to minie unormuje się i znow
        poczujesz sie (normalnie) mnie jesień nie ''dobija'' a te długie wieczory
        bardzo lubię.
        Musisz sie porządnie wyspać Wiktorio,potem zrób sobie kąpiel w wannie z
        dodatkiem olejków pachnących,maseczkę na bużke i zobaczysz inną kobiete w
        lustrze.
        Życzę Ci siły i zdrówka Wiktoriosmile))
        • wiktoria53 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 04.11.06, 22:32
          Dzięki Wam za rady.Ale tak dziś sie czuję jak powiedziała Delwa. Chodzę po
          mieszkaniu i mówie, ze czuje sie jakbym miała 100lat. Wiecie co ja dziś
          zrobiłam? Umówiłam się na wymiane opon, wymiana opon (1 godz.),obiad, żadnego
          sprzątania, w TV 1 film "Warto kochać" i to wsio.Żadnej energii tylko wielkie
          zmęczenie.
          Teraz tak myśle, ze doprawiłam sie w tej Łodzi. U nas pogoda była jesienna, a
          wjeżdżając do Łodzi zastałam zimę. W klinice czekałam na korytarzu od 14 do
          prawie 18. Zmarzłam, ze będąc na noclegu czułam zimne nożęta jeszcze o 22.
          Czułam juz wtedy ból każdej kosteczki.Teraz gardziołko jeszcze doszło do
          kompletu.Zaraz wlezę pod kołderkę. O!
          • kryzar Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 05.11.06, 07:44
            Wiktorio ja cię rozumiem. Właśnie z powodu rwy nie jestem w stanie usiedzieć 10 minut, a cieszę się ze juz drepczę po mieszkaniu. Jak mi się znudził już wypoczynek w pozycji horyzontalnej i chętnie bym przysiadła na dlużej przy kompie. nawet do poczty nie zaglądam, ale do 50-tek musiałam zajrzeć na chwileczkę. Nawet czytać nie nie mogę. pa ,pa do napisania
            Wiktorio zmarszczkami się nie przejmuj, patrz w lustro bez okularów i od razu poprawi ci się samopoczucie. Mnie to pomaga
        • mania1119 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 04.11.06, 22:40
          Zdaje sobie sprawe z uplywu czasu.Nie jestem taka silna jak niegdys.Nie jestem
          taka szybka.Nie jestem taka sprawna.Ale mysle,ze trzeba do tego wszystkiego
          podejsc racjonalnie.
          Nie da rady zaprzeczyc przemijaniu.Spadek sprawnosci jest
          nieuchronny,aczkolwiek zdaje sobie sprawe ze go przyspieszam np.tuszą i brakiem
          ćwiczen.Na ile na moj stan zdrowia ma wplyw moja wlasna niedbałość (pisze o
          sobie,nie o Tobie czy kimkolwiek innym)?
          Ale,po raz pierwszy w moim dorosłym zyciu,mam luz.Po raz pierwszy nieraz nie
          mam pojęcia,ktora jest godzina.Mogę iść spac późno,bez niepokoju,jak sie rano
          pozbieram.Mogę wstac rano albo przeleżeć pół dnia.Pracuje tyle,ile chcę i w
          pracy,ktorą najbardziej lubie.Mam czas dla znajomych.Mam,przede wszystkim,czas
          dla psa.To jest takze rownoczesnie czas dla mnie.
          Nie chodze wiecznie wściekla.Kiedy patrze w lustro,widze,ze zlagodniala mi
          twarz.Oglądając swoje zdjecia z Gorlic uswiadomilam sobie,ze po raz pierwszy od
          lat tak serdecznie sie smieje.
          Starzeje sie.Ale kazdy etap naszego zycia warto docenic.
          • mania1119 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 04.11.06, 22:44
            Odnioslam sie stricte do tematu.Natomiast za Ciebie i powrot Syna do
            zdrowia,mocno trzymam kciuki!Jak Wasze sprawy zdrowotne sie ułożą,wszystko
            bedzie inaczej wyglądało.I bedzie fajnie.A dzis daj sobie pełne prawo do
            zmęczenia.
    • dr.wal2 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 05.11.06, 08:48
      Marzenie rentownego eremita :

lysina - nie trza na fryzjera pieniedzy wydawac

3cie zeby - zawsze prima wyczyszczone

penis na baterie - nie trza stareje klamac co wieczora " ooj ,znowu mnie glowa
      boli"

Czy ktos moze cos dozucic ???
      • wiktoria53 Reniu, Kryzar macie tę samą dolegliwość 05.11.06, 13:14
        więc rozumiemy towarzyszący jej ból.Dziś nie spałam prawie cała noc bo jeśli
        się budzę co godzinę, siadam na łóżku nie można mówić o spaniu.
        Renia udaje się do doktóra, a jak radzisz sobie Kryzar z bólem? Czy też
        konieczna jest Twoja wizyta w przychodni? Moze znasz jakiś sposób na to
        choróbsko?
        • graga211 ...macie tę samą dolegliwość 05.11.06, 20:16
          Wikciu, daj sobie ‘dyspensę’ z wszystkiego. Ja tak robię od kiedy pożegnałam
          prace i wyprawiłam huczne przyjęcie dla przyjaciół. Od tego czasu lustra omijam
          bez zaglądania w nie. Ale z domu wychodzę w fioletowym kapeluszu, gdyż BARDZO
          cieszę się WOLNOŚCIĄ – bez pracy, bez dzieciaków, wnuki już duże. A gdy mam
          chandrę - poddaje się jej, gdyż ona tez jest potrzebna.
          A rwa? Wiem, znam, przez tydzień nie mogłam siedzieć, leżeć, spać, tylko
          chodzenie dawało ulgę. I masaże. Ale ile można chodzić?! Zastrzyki
          przeciwbólowe (dzisiaj czopki) oraz w podwójnej dawce Vegevit (vit.B12) – oba
          bez recepty. Cala reszta tak hojnie przepisywana przez lekarzy tylko rujnuje
          żołądek (+wątrobę). Owszem, pozostała niewrażliwość ścięgna Achillesa, ale
          można z tym żyć. I pamiętaj, do bożonarodzeniowych świąt będziesz czuła się
          coraz parszywiej, ale od 22-go grudnia dzień zacznie wydłużać się i po Nowym
          Roku wszystko nabierze nowych, ciekawych kolorów. Zaglądaj do forum 50-latki, a
          jeśli akuratnie nie znajdziesz tam nic dla siebie, to zaglądnij do tych z
          niezwyczajnymi pasjami. Posiadając komputer i Internet masz szanse zająć swój
          mózg rożnymi bodźcami, dlatego wykorzystuj to, kiedy wszystko traci już
          jakąkolwiek barwę...
        • kryzar Re: Reniu, Kryzar macie tę samą dolegliwość 06.11.06, 16:50
          tym razem mi pomógł lek przeciw zapalny i przeciw bólowy ALEVE witamina B1 i DR ŻEL i Voltaren-żel Chodzę jako-tako, gorzej z siedzeniem, ale wszystko na dobrej drodze. Dr Zelem smaruję okolice krzyża i trochę w dół a nogę Voltarenem. No i leżałam przez kilka dni a teraz chodzę i poleguję. Czekam z utęsknieniem abym mogła posiedzieć przed kompem. Pozdrawiam i życzę zdrowia wszystkim
          • kryzar Re: Reniu, Kryzar macie tę samą dolegliwość 06.11.06, 16:52
            a zapomniałam o kociej skórce, oczywiście żywej. Mam dwie na zmianę, tylko czasem się buntują
            • wiktoria53 Rwa dopada większość ludzi w naszym wieku 06.11.06, 19:21
              Na moją rwę nie działają żadne leki więc przeczekuję aż minie. Dziś kuśtykając
              wróciłam z Łodzi (kontrola po zabiegu syna)po 6 godzinach w trasie z 1 godz.
              wizytą u lekarza.Jestem bardzo zmeczona ale chcę trochę poklikaćsmile
              A propos rwy, chyba wykorzystam podpowiedź Banitki.Ale jeśli nie pomoże?
              • natla Re: Rwa dopada większość ludzi w naszym wieku 06.11.06, 20:29
                Próbuj Wiktorio, najwyżej nie pomoże, ale próbuj.
    • banitka51 Wiktorio 05.11.06, 21:10
      miałam rwe prawie rok temu, jak mnie złapało przed świętami, myślałam, że świąt
      w moim domu nie będzie. Środek p/bólowy Ci podałam. Od tego czasu spokój. Czego
      i Tobie życzę.
      • e-baba Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 05.11.06, 22:46
        Wiktorio, to jeszcze nie starzenie. To po prostu ostatnie Twoje kłopoty. I ta
        aura jesienna - smutno, buro, paskudnie.
        • tesunia Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 06.11.06, 09:33
          uswiadomcie mnie co to jest ta "rwa"??
          czy to tak zwane korzonki-isjash?
          • malwina52 rwa kulszowa 06.11.06, 09:42
            medycyna.linia.pl/ischias.html
            tak dobrze kojarzysz Tereniu
            to diabelstwo dopada kazdego z nas
            • tesunia Re: rwa kulszowa 06.11.06, 10:15
              malwina52 napisała:

> medycyna.linia.pl/ischias.html
              > tak dobrze kojarzysz Tereniu
              > to diabelstwo dopada kazdego z nas

dzieki Malwinko,tak wlasnie pomyslalam,ze to moze byc to_((
              usch,tez mnie to badziewie kiedys dopadlo i zlozylo w lozu az na poltora
              tygodnia,zadnych mazidel nie moge uzywac,bo czuje je w ustach,tak jakbym sie
              tego najadla,lekarz mial problem co mi przypisac,na szczescie wydobrzalam i
              teraz sie pilnuje jak moge by znowu tego niedostac.
              kupilam z welny taki na przylepe ochraniacz na krzyz i gdy tylko czuje,ze cos
              sie wykluwa,to nakladam na noc by dogrzac krzyz i jakos wychodze obronna reka.
              • malwina52 Re: rwa kulszowa 06.11.06, 10:18
                niektorych ratuje kocia skorka smile
                lepiej sie pilnowac niz cierpiec
                wiec stringi mile panie schowac gleboko do szafy,
                gatusie na kozuszku, rajstopki pod spodnie
                bo potem bedzie buuuuuuuuuuu
    • malwina52 Lustereczko powiedz... 06.11.06, 09:41
      www.female.pl/artykul/180/180.html
      spodobal mi sie ten felietonsmile

Wiktorio pogoda nijaka, zycie ciezkie, czas plynie
      ale usmiechnij sie pomimo przeciwnosci i zmarszczeksmile
      jak sie czujemy zalezy tylko od nas,
      wierze, ze zle samopoczujcie juz Ci minelo
      bo nie dalas mu po tylu radach zagoscic na dluzej
      pozdrawiam
    • czarny.humor Eeee! Naprawdę tak czujesz Wiktorio??!! 06.11.06, 14:23
      Ja nie czuję!!
      Prawdę mówiąc, nie czuję nawet, że w ogóle sie starzejesz!!

smile))
    • sagittarius954 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 06.11.06, 16:15
      Tego samego dnia , też miałem takie odczucia ....
      a teraz jeszcze wieksze - minęło prawie dwie godziny od ostatniego postu
      Czarnego i nic . Za oknem siąpi deszcz, ziiiimno, na samo wspomnienie mam
      dreszcze i coś jeszcze , korzonki......Normalnie wgniata mnie w posadzkę ,
      nuuuuudy, ciekawe co robicie ? Też się starzejecie ! EEEEEeeee ... skąd .
      Zarzuciliście kompa ? to i ja ide pod, nad ? Wybiorę kołdrę . Dobranocsmile))))
      • maladanka Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 07.11.06, 14:55
        Wiktorio - nie starzejesz się!
        My po prostu wszystko zwalamy na starzenie się!
        A czy młodzi ludzie nie są zmęczeni, nic ich nie boli?
        Po prostu normalnie mamy prawo odczuwac zmęczenie,znużenie itp..
        Ale koniecznie pamiętaj o swoich małych przyjemnościach - i wyraźnie sobie
        powiedz - teraz to MOJA przyjemność - np.wstąp do cukierni na pyszne ciacho,
        albo przymierz ekstra buty z miną pt. to są za tanie - chocby kosztowały 1200
        zł,albo popsikaj sie czymś pieknie pachnącym,
        Syn ma teraz więcej czasu,może wspólnie pooglądacie zdjęcia albo porozmawiacie
        tak sobie spokojniej?
        I pamietaj - zmęczenie nie równa się starzenie smile
    • dr.wal2 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 07.11.06, 16:44
      doradzcie dr.walowi
      czy 50++ to "jeszcze piecdziesieciolatek"
      czy tez "prawie szescdziesieciolatek" ?

.. jezeli to drugie ..,slubna robi jutro sniadanie.
      • sagittarius954 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 07.11.06, 17:13
        ...a wolisz jak ślubna robi ci śniadanie , czy jak sam sobie robisz ?
        Na ile się czujesz ? Może na czterdzieści? To powinna jeszcze obiad z kolacją
        podać ci do łóżka smile)
    • julinka601 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 07.11.06, 18:37
      Wiktorio,na rwę pomógł mi Naklofen /zastrzyki/.A spadek nastroju odczuwam
      także ,choć jak pamiecią siegnę to w ten szro-bury czas zawsze tak
      miałam .Łudzę się nadzieja ,że bedzie lepiej.Mam równiez niekonczące sie
      dolegliwosci zdrowotne i świeżutkie rozstanie z meżem /po 30 latach/ i wystaw
      sobie ,że mimo to próbuję się nie dać.A,że troche zmarszczek ? Wazne żeby to
      były zmarszczki po uśmiechu i nie nadawały naszej twarzy smutnego wyrazu.To
      naturalne ,ze czas płynie i nikogo to nie ominie.Kazdy wiek ma swoje dobre
      strony.Teraz mam wiekszy dystans do ludzi i zdarzeń.Jestem trochę madrzejsza.A
      kiedy hormony juz tak nie buzują o ile głupstw robie mniej.Czerpie radosc z
      kontaktów z dziecmi ,zbieram owoce tego co w nich zasiałam i to dobry
      urodzaj.Któraś z dziewczyn napisała sobie takie piekne motto ,po przejsciu na
      emeryturę,"teraz nic nie muszę a wszystko mogę" /w ramach zdrowwego rozsądku
      oczywiście/.Pomyśl jakie to proste byc ładną i szczęśliwa dwudziestolatką a
      jaka sztuka byc atrakcyjną sześdziesięciolatką.I niech to dla nas bedzie
      wyzwaniem!Trzymaj sie.Oby do 30 kwietnia ,a potem juz tylko maj,maj...
      • wiktoria53 Wiem, jestem przemęczona 07.11.06, 20:07
        Ostatnio wiele się wydarzyło w życiu moich bliskich i myślę, że stąd takie a
        nie inne moje samopoczucie i dolegliwości zdrowotne.Wy kochani również tak to
        widzicie.Sądzę, że teraz już będzie tylko coraz lepiejsmile Ja juz Julinko nie
        wierzę w żadne leki. Brałam ich mnóstwo i niewiele pomagały jak już
        pisałam.Maladanusia zaleca spacery po sklepach....no własnie kiedy ja sobie coś
        kupiłam ? Aha z wyjatkiem komputera to tak naprawdę nie pamietam! Aż mi wstyd!
        Ale zaraz spróbuję to usprawiedliwić brakiem czasu smile Wiem, powinnam kupić
        jakis nowy ciuch, moze bluzkę ciepłą, może czapkę na zimę albo nowy płaszczyk a
        raczej kurtkę.Nieeeee za dużo wydałam na sprzęt więc takie zakupy nie wchodzą w
        grę. Jednak moge skorzystać z podpowiedzi Danuśki i połazić tylko po sklepach
        udając że chcę kupićsmile))) I chyba tak zrobię.
        Aha tego nie pisałam, ale mam ogromne wyrzuty sumienia, że zaniedbałam wizyty u
        Mamy i czuje sie okropnie.Wiem,że to nie moja wina ale może powinnam resztkami
        sił? Ciągle widzę Mamy oczka pokazujące zadowolenie z naszej bliskości, kiedy
        śpiewam Mamie, głaszczę po twarzy i po dłoniach ech ....zaraz się pobeczę, ale
        już taka jestem....cholerka....sad(((
        Jutro z rana jadę do Mamy.
        • e-baba Re: Wiem, jestem przemęczona 07.11.06, 20:17
          Tak, jedź, Wiktorio, do Mamy. Jak zobaczysz radość w jej oczach, to i zmęczenie
          Twoje przynajmniej na czas tej wizyty odejdzie. Bo i to poczucie, że nie byłaś
          długo, choć naprawdę nie mogłaś - samopoczucia Ci nie poprawia.
          A pochodzić po sklepach czasem warto. Czy komuś może zaszkodzić małe oszustwo,
          że przynajmniej połowę rzeczy z wystawy możesz zakupić, ale nie kupisz, bo Ci
          się nie podobają? Nikomu nie zaszkodzi, a Tobie może poprawić samopoczucie.
          • sagittarius954 Re: Wiem, jestem przemęczona 07.11.06, 20:35
            Wiktorio, łzy szczęścia niech popłyna , łzy tęsknoty zatrzymaj , jutro
            odwiedzisz mamę , ale nie rób sobie wyrzutów pewnie gdybyś mogła, byłabys przy
            mamie ciągle.
            Życzę ci spokoju w serduszku i na dobranoc posłuchaj prosze mojej ulubionej
            piosenki teledyski.onet.pl/10172,1691811,teledyski.html.
            Głowa do góry .smile)))).
    • dr.wal2 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 08.11.06, 09:03
      Wino tez to czuje,i dobrze ... dla Nas,
      usmiechnij sie , jutro moze niebedzie
      nam dane.
      Pzdr.
    • malwina52 dobra rada :)))) 18.01.07, 09:14
      Dobra rada dla tych, którzy się starzeją:
      niech zaciskają zęby i z życia się śmieją.
      Kiedy wstaną rano, „części” pozbierają,
      niech rubrykę zgonów w prasie przeczytają.
      Jeśli ich nazwiska tam nie figurują – to znaczy ,
      że DOBRZE SIE CZUJĄ!!!!

przepraszam jesli ktogos uraze ta rymowanka,
      dzis mi ja ktos podeslal i odrazu poczulam sie lepiej
      wiec moze i Was pobudzi do zycia i przygod

• dankarol Re: dobra rada :)))) 18.01.07, 09:17
        Mnie sie tez podoba, częśli pozbierałam i lepiej sie czuję.
        • wiktoria53 Mnie się wierszyk podoba:) 18.01.07, 09:24
          Swoje części już pozbierałam, a teraz lecę do zajęć.
          • natla Re: Mnie się wierszyk podoba:) 18.01.07, 10:17
            Rymowanka super i nawet chciałam ją jako motto no górze powiesić, ale doszłam
            do wniosku, że to JESZCZE nie dla nas smile)
            • krista57 Re: Mnie się wierszyk podoba:) 18.01.07, 11:13
              Dziękuję Malwinko,rymowanka pobudziła mnie do życia
              mamy przed sobą conajmniej ćwierć wieku i jeszcze nie czas na narzekaniesmile
              Poniewaz wstał "ścierkowy dzień"należy zabrać się za prace domowe
              jakies pranie,prasowanie,odkurzanie...zacieranie zmarszczek.
              Najpierw jednak wypić kawę pachnącą upojnie w gawiarencesmile))
              • kasia573 Re: Mnie się wierszyk podoba:) 18.01.07, 23:07
                No właśnie, podoba mi się!
                • maladanka Re: czuję,że to nie to..:( 02.07.07, 23:41
                  dwa lata temu energia mnie rozpierała, a teraz ...niby chęci te same, a zostaję
                  w tyle, trudniej coś podnieść, kątek ulubiony pod lampą cieszy bardziej niż
                  kiedyś,
                  czy to ciepło, które tak źle znoszę, czy co?...
                  • dwa-filary Re: czuję,że to nie to..:( 03.07.07, 08:01
                    Tak,tak, umysł jeszcze sprawny,ale ręce dwa razy wolniej się ruszają wink))
                    Zostajemy trochę w tyle,ale zaraz sobie tłumaczę ,że takie prawa natury i jest mi trocę lżej.Trudno się z tym pogodzić.
                    Znoszę to dzielnie ,bo starzeć trzeba się z godnością...hahahahaha,ale coś z małej dziewczynki jest jeszcze we mnie smile)))))))))
                    • wiktoria53 Ważne, że czujemy się młodzi duchem. 03.07.07, 08:28
                      Uśmiechajmy się często i myślmy pozytywnie ( wiem, że nieraz to
                      trudne).Wszelkie dolegliości na ciele ma każda z nas w mniejszym lub większym
                      stopniu. Danusiu, Ty jesteś bardzo energiczną, żywotna osobą, a te dolegliwości
                      maja prawo bycia po tylu wojażach.
    • gabryelusia Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 05.07.07, 15:29
      Do: malwina52 , rymowanka pochodzi z wiersza Wisławy Szymborskiej pt.;Jak sie
      czuję ?" Zachęcam do przeczytania i do przemyślenia-bo moim zdaniem warto.
      Nieśmiało podczytuję wasze forum. Pozdrawiam.R.
      • muraszka1 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 05.07.07, 15:46
        jeszcze rok,dwa temu,mialam rozmiar 36-38,teraz nie wiem wink
        • zielona56 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 05.07.07, 16:23
          Ja się nie starzeję , tylko mam strasznie "stare " dzieci . W ciuchy jeszcze z
          przed lat się mieszczę .Nie jest jeszcze ze mną tak źle . hi hi hi
          • muraszka1 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 05.07.07, 17:04
            gratuluje Ci Zielona,niestety moje ciuchy juz rozdaje,
            jak ciezko zegnac piekne kreacje jeszcze z metka sad
            • regine Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 06.07.07, 12:48
              Jak na razie nie mam czasu na myślenie, czy się starzeję czy nie. Wrażeń mam
              bez liku, że nadążyć nie mogę. Ciuchy nadal wszystkie się nadają. Trzymam się
              twardo nr.39-40 już od kilku lat i niech nadal tak trwa. Całkiem dobrze się z
              tym czuję smile
              • muraszka1 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 06.07.07, 13:59
                Regine,gratuluje smile
                • tofika Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 06.07.07, 15:18
                  sa dni, ktorych wyjatkowo nie lubie,
                  wiem ze to na zmiany pogody, wtedy rano(w nocy tez, budze wilokrotnie )
                  i taka jestem zla na siebie!bo jak mozna czuc jak zdechla kurasmile
                  Ale zbieram szybko, nie rozpatrzam !z minutki na minutke,bo po lyczkach kawy ,
                  muzyczce wynalezionej specjanie odpowiedniej ..zaraz zapominam o moich latkach
                  calkowicie.. (czasem mysle o sobie ze jestem malo powaznasmile
                  • del.wa.57 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 06.07.07, 21:43
                    Dzisiaj czuję swoje latka,boli mnie kręgosłup,ale ogólnie nie zastanawiam sie
                    nad przemijaniem czasu po co? będzie co ma być a bedzie dobrzewink)))
                    • mania1119 Re: Czuję , że szybko się starzeję :(((((( 06.07.07, 22:12
                      A ja sobie dzisiaj przekłułam uszy (kiedys miałam przekłute ale dawno nie
                      nosiłam kolczyków i wszystko trzeba było powtarzać) a że robiłam to w salonie
                      tatuażu,to przegadałam dobra chwile z pania "tatuażystka",która powiedziała,ze
                      jej najstarszy klient mial 80 lat, i ze ona uwaza,ze zawsze jest fajnie cos
                      sobie takiego zrobić.Na razie sie nie wytatuowałam,ale milo było "przymierzyc"
                      sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka